Verbetering insturen

- Wijziging voorstellen

Member worden

Iedere RuneScape-speler die het spel al een tijdje speelt, weet dat er twee versies van RuneScape zijn: f2p en p2p. Iedere speler die niet betaalt, is f2p (free to play) en iedereen die betaalt p2p (pay to play). P2p wordt ook wel "members" genoemd. Members hebben toegang tot de zogenaamde "member worlds". Hierop zijn meer skills te trainen, meer quests te doen, meer monsters te vinden, minigames te spelen en er is een veel groter gebied om in rond te wandelen. Het membersgedeelte wordt bijna elke week weer uitgebreid. De f2p-versie wordt nauwelijks meer uitgebreid. Ook de skills die ook voor gratis spelers zijn, zijn uitgebreid bij members. Er zijn veel meer en betere manieren om een level omhoog te gaan. Door de grote wereld is het ook veel rustiger en je speelt samen met hogere levels die meer verstand van de RuneScape-wereld hebben.

Member worden kost geld. Jagex, het bedrijf achter RuneScape, wil net als elk ander bedrijf geld verdienen. Ze halen met mensen die betalen meer geld binnen dan advertenties boven de speelschermen, die overigens niet boven de pagina's met memberwerelden aanwezig zijn. Jagex probeert het zo aantrekkelijk mogelijk te maken om te gaan betalen. De gratis versie wordt in vergelijking met de memberswereld nauwelijks vernieuwd. Door te betalen krijg je meer, dat is simpel.

Member worden

Als je nog minderjarig bent, zul je aan je ouders moeten vragen of je member mag worden. RuneScape heeft zelf veel informatie voor ouders op de website staan.

Je kunt op twee manieren member worden: echt geld betalen of bonds op de Grand Exchange kopen met RuneScape-geld. Met één bond kun je via het spel 14 dagen member worden. Als je met euro's wilt betalen, moet je via de website betalen. Ga naar de website en klik op "Become a member" klikken. Controleer of je land goed is gedetecteerd en kies voor welke dingen je member wilt worden. Je kunt naast RuneScape ook abonnementen nemen op andere spellen van Jagex. Als je hebt besloten voor welke spelletjes je member wilt worden, moet je de betaalwijze kiezen.

Hier is een overzicht van de betaalmethodes die beschikbaar zijn.

Wat kost het me wanneer ik met euro's wil betalen?

Er zijn op het moment drie tarieven: wie langer dan een jaar member is, betaalt de prijs van voor 18 augustus 2008. Daarnaast betalen mensen die voor 1 februari 2012 member zijn geworden, de tarieven van voor die datum. Wie nu member wordt, betaalt een hogere prijs.

Als je member afloopt en binnen 7 dagen member wordt, zal dat als aaneengesloten member worden gezien. Naast de lagere prijs worden mensen die al lang member zijn ook via het loyalty programme bij Solomon's General store beloond.

Sinds 23 september 2009 geldt een vergelijkbaar systeem voor FunOrb, een andere website van Jagex. Op FunOrb kun je allerlei korte, kleine spelletjes spelen. Als je voor 23 september op FunOrb member bent geworden en dat nog steeds bent, blijf je de oude prijs betalen. Wanneer je memberschap verloopt en je niet binnen 7 dagen opnieuw gaat betalen, moet je de nieuwe prijs betalen als je weer member wilt worden. Iedereen die na 23 september 2009 member wordt, moet de nieuwe prijs betalen.

Er worden verschillende betaalmethodes geaccepteerd. Deze methodes zijn allemaal verschillend en kosten allemaal anders. Sommige methodes zijn zelfs geschikt bij lastige ouders: met Paysafecard (voorheen Wallie) kun je zonder dat iemand er achter komt member worden.

Credit card

Betalen met de creditcard is het goedkoopst en snelste. Als je via de creditcard betaalt, ben je direct member. Er worden allerlei soorten credit cards gedaan. Betalingen per creditcard zullen maandelijks worden afgeschreven, totdat je opzegt of je creditcard verloopt.

Kies bij het member worden voor jouw creditcard en vul de aanwijzingen op het scherm. Print het nummer dat je hierbij aan het einde krijgt uit, dat kan een handig hulpmiddel zijn om je account terug te krijgen als je ooit je account aan een hacker verliest.

NaamEén maand
Nieuwe prijzen€ 6,95
Prijs van voor 1 februari 2012€ 5,95
Langer dan een jaar member€ 4,60

PayPal

PaypalPayPal is een bekende internetbank. Je krijgt een rekening waar je met een creditcard of bankoverschrijving geld op kan zetten. Veel verdien-geld-via-internet-sites storten ook uit op Paypal. Als je voor deze betaaloptie kiest, word je naar de website van Paypal gestuurd om je betaling te voldoen.

Je kunt er ook voor kiezen om elke maand automatisch te betalen. Dat kost per maand hetzelfde als één maand handmatig member worden.

NaamEén maandTwee maandenDrie maandenHalf jaarEén jaar
Nieuwe prijzen€ 6,95-€ 19,25€ 34,95-
Prijs van voor 1 februari 2012€ 6,50€ 12,50€ 18,50€ 36,95€ 72,95
Langer dan een jaar member€ 5,50€ 10,20€ 15,30€ 28,80€ 56,90

SMS

Je kunt ook member worden door te sms'en. De prijs bedraagt 8,99 euro voor Nederland en 10 euro voor België. Als je voor 1 februari member bent geworden, moet je €7,50 betalen, ook als je al langer dan een jaar member bent. Het is een methode die kan mislukken, waardoor je je geld kwijt bent en geen member wordt. Je moet je telefoonnummer invullen en enkele sms'jes versturen naar een betaald nummer, totdat je het volledige bedrag hebt betaald.

PayByCash

PayByCashAls je niet via de andere hier genoemde methodes wilt of kunt betalen, ben je aangewezen op een van de methodes van de website PayByCash. Dat is een website die de betaling voor je regelt. "No credit card? No problem!", aldus het motto van PayByCash. Als je met PayByCash betaalt, ben je vaak niet direct member. De betaling moet eerst nog ontvangen en verwerkt worden.

Klik op het logo van PayByCash. Kies vervolgens hoe lang je member wilt worden. Hoe langer je member wordt, hoe goedkoper dat per maand is. Vervolgens moet je de voorwaarden accepteren. Nu kom je op de website van PayByCash. Er worden verschillende methodes op de website genoemd waar je member mee kunt worden. Kies de methode van jouw keuze. Sommige methodes zijn duurder dan andere methodes. Er staan vaak ook methodes tussen die ook op de website van Jagex worden genoemd, maar dan is het bij PayByCash duurder.

Vul na je keuze voor de betaalmethode je gegevens in.

NaamEén maandDrie maandenHalf jaar
Nieuwe prijzen€ 6,95€ 19,25€ 34,95
Prijs van voor 1 februari 2012???
Langer dan een jaar member€ 6,49€ 17,00€ 32,00

Exacte prijzen zijn afhankelijk van de gekozen methode.

Paysafecard

PaysafecardPaysafecard (voorheen Wallie) is een goede en gemakkelijke manier om mee te betalen. In heel Nederland en België zijn er verschillende verkooppunten, zoals sigarenzaken en tankstations, waar ze deze kaartjes verkopen. Surf naar de website van Paysafecard, vul je woonplaats in en kijk waar de kaartjes allemaal te koop zijn. Ga naar zo'n verkooppunt, vraag naar de kaart en betaal de kaart.

Je kunt op RuneScape.com het nummer van het kaartje invullen, waarmee je betaalt. Elke keer als je iets betaalt, zal het aankoopbedrag van het tegoed op je kaart afgaan. Je kunt verschillende kaarten tegelijk gebruiken, zodat je kaarten waar niet genoeg geld meer opstaat, toch nog kunt gebruiken.

NaamEén maandDrie maandenHalf jaar
Nieuwe prijzen€ 6,95€ 19,25€ 34,95
Prijs van voor 1 februari 2012???
Langer dan een jaar member€ 6,49€ 17,00€ 32,00

iDeal / Sofortüberweisung

iDeal is het betaalsysteem van Nederlandse banken, dat je kunt gebruiken wanneer je kunt internetbankieren. Kies jouw bank en je wordt doorgestuurd naar een pagina op de website van je bank, waar je kunt betalen. In België kun je via Sofortüberweisung betalen.

Je zult bij het betalen met iDeal om een bankcode of sortcode worden gevraagd. Dit is voor een systeem dat ze in Engeland gebruiken om te zien bij welke bank je rekening is, maar het is niet relevant voor Nederland. Het is een fout in het systeem dat daar nog een vakje voor is. Jagex raadt je aan een 1 in te vullen.

NaamEén maandDrie maandenHalf jaar
Nieuwe prijzen€ 6,95€ 19,25€ 34,95
Prijs van voor 1 februari 2012€ 6,50€ 18,50€ 36,95
Langer dan een jaar member€ 6,45€ 17,00€ 32,00

Game card

Game cards kun je in Nederland en België bij Bart Smit kopen. Op deze kaarten staat een code, die je bij het member worden kunt invullen. Ze zijn verkrijgbaar in hoeveelheden van 30 en 90 dagen. De prijs van de kaart voor 30 dagen bedraagt €7,95, die van 90 €22,50.

Premier Club

Onder de noemer 'Premier Club' werden rond de jaarwisselingen van 2012-2013 en 2013-2014 acties gehouden waarmee je voor langere tijd member kon worden en veel extra's erbij kreeg. De extra's en prijzen waren in de beide periodes verschilend.

Als je al member was ten tijde van de actie, kon je ook deel uit maken van de Premier Club. Je huidige memberperiode zou op pauze gezet worden. Nadat je lidmaatschap van de Club is afgelopen, zou je voormalige memberperiode terug in gang schieten.

Huidige leden van de Premier club kun je herkennen aan de ster voor hun naam in het spel en op de forums.

Extra's en prijzen 2012-2013

De pakketten kon je tot 31 januari 2013 aanschaffen.

PakketBronsZilverGoud
MemberperiodeDrie maandenZes maandenTwaalf maanden
Prijs€ 19,95€ 34,95€ 64,95
Voordelen
 • 10% korting op alle artikelen in de Solomon's Store
 • Basic Paladin outfit
 • 10% korting op alle artikelen in de Solomon's Store
 • Basic Paladin outfit (top, legs en boots)
 • Dagelijks een extra spin op het Squeal of Fortune
 • 500 RuneCoins
 • Toegang tot de besloten testservers in 2013
 • 10% korting op alle artikelen in de Solomon's Store
 • Basic Paladin outfit
 • Dagelijks een extra spin op het Squeal of Fortune
 • 500 RuneCoins
 • Toegang tot de gesloten testservers in 2013
 • Ornate Katana, Green Skin, Turkey Hat, Barbed Bow, Flaming Skull, Scarecrow Mask en Lightning Pack
 • Volledig Paladin outfit
 • Kwartaalse nieuwsbrief met exclusieve informatie
 • Toegang tot een loting om een reis voor twee naar Jagex HQ in Cambridge(Verenigd Koninkrijk). Bekijk de voorwaarden.

Extra's en prijzen 2013-2014

Deze actie loopt nog.

PakketBronsZilverGoud
MemberperiodeDrie maandenZes maandenTwaalf maanden
Pakket€20,50€38,99€74,99
Extra Loyalty Points20.00050.000150.000
Huisdier Piggles the flying PigJaJaJa
Huisdier Commander PorkinsNeeJaJa
Dagelijks een extra spin op het Squeal of FortuneNeeJaJa
Toegang tot VIP-werelden (Engelstalig)NeeNeeJa
Exclusieve vragen-en-antwoordensessiesNeeNeeJa
VIP-badge in de chatNeeNeeJa
VIP-badge op het forumNeeNeeJa
Promotievoorwerpen 2013/2014NeeNeeJa

Over deze pagina

Met dank aan bikkyjansen, hoideboy, Bart Maily, Mensje99, deadwarrior9 en troneman (hannes) voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© De Lunagang 2004 - 2015

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.