Nieuwsoverzicht van januari 2015

Bekijk het nieuws van Vorige maand Volgende maand

Nieuwsberichten

Nieuws van Lunagang

Boss_Ltf maand februari

Plaatje

Heb je eens zin om op vrijdagavond naar een boss toe te gaan? Dat kan met Boss_Ltf, om de vrijdagavond gaan we naar een boss toe. In de maand februari gaan we naar de volgende bosses:

  • 6 februari - Corporeal Best
  • 27 februari - Kalphite King

Voortaan kan je je ook inschrijven voor Bossevenementen, als je je inschrijft krijg je een berichtje op het forum een uur van te voren.

Kom om 19:30 in de Friends chat: Boss_Ltf voor een rank. Om 20:00 gaan we de kamer in van de boss, dus wees op tijd. Kijk voor meer informatie en voor het inschrijven op het forum.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • Behind the Scenes - February 2015Lees samenvatting

    Behind the Scenes - February 2015

    In het maandelijkse Achter de Schermen beschrijft Mod Mark de updates die we deze maand kunnen verwachten. Ze zijn ook samengevat in de onderstaande video.

    Demon Flash Mobs

    De Demon Raids D&D wordt deze maand verbeterd zodat spelers beter beloond worden voor het spelen ervan. De bosses zullen onder andere ruilbare titels en materialen voor level 82 Summoning pouches. De familiars die je daarmee kunt oproepen zijn agressief en zullen zelfs monsters aanvallen waar je nog niet tegen vecht, zolang ze maar van dezelfde soort zijn. Ook zullen bosses niet meer extra schade doen voor het gebruik van de prayer Protect Item. Dat zou het aantrekkelijker moeten maken het in de Wilderness tegen ze op te nemen.

    Wildywyrm en Lava strykewyrms

    De Wildywyrm, die kort in het spel was als een holiday event in februari 2011, wordt nu permanent in het spel gebracht. De Wildywyrm is erg zeldzaam en komt alleen voor in de Wilderness, zoals de naam al doet vermoeden. Jagex moderators kunnen ze echter zoveel oproepen als ze willen. Elke Wildywyrm dropt voorwerpen voor alle spelers die hebben geholpen met hem ten val brengen. Deze voorwerpen bestaan uit nieuwe ashes, met de beste Prayer XP voor ashes in het spel, en upgrades voor de abyssal whip, de dark bow en de staff of light. Hiermee maak je level 85 wapens met unieke special attacks. Ze gaan langzaam kapot tijdens het vechten, maar als ze op zijn krijg je het upgrade item terug om opnieuw te gebruiken met een whip, dark bow of staff of light.

    Naast de Wildywyrm komen er ook lava strykewyrms, die je met 94 Slayer kunt doden. Deze droppen dezelfde dingen.

    Dishonour among Thieves

    In deze nieuwe quest zullen Zamorak en zijn gekwiekste medestanders, waaronder Nomad, proberen de Stone of Jas terug te stelen van Sliske. De quest is het vervolg op Missing, Presumed Death en vereist 30 Thieving en Agility. Als beloning krijg je een cape met bonussen voor Thieving. Spelers met hoge levels kunnen ook verborgen kisten met XP-beloningen vinden.

    Dishonour among Thieves

    Double XP Weekend/GameBlast15

    Zoals eerder aangekondigd wordt je XP gedurende het weekend van 20 februari verdubbeld. Dit keer wordt het georganiseerd om GameBlast te steunen. De Well of Goodwill zal weer opengaan, er is een live stream van 24 uur van Jagex zelf en er zijn tal van activiteiten en wedstrijden gepland door het Community Team. Ook kun je een outfit kopen van Solomon's General Store, waarvan de opbrengst volledig naar SpecialEffect gaat. SpecialEffect is de liefdadigheidsinstelling die GameBlast organiseert.

    Combatveranderingen

    Een aantal monsters wordt weer agressief gemaakt om het spel uitdagender te maken. Ook wordt het gevechtssysteem flink verbeterd. Zo zul je direct een aanval kunnen doen als je een ability gebruikt en kun je makkelijker van doelwit veranderen. Revolution mode wordt ook verbeterd en zal soepeler beginnen en stoppen met vechten.

    Solomon en Treasure Hunter

    Valentijnsdag komt er weer aan en daar mag Treasure Hunter niet bij ontbreken. Er komen weer nieuwe emoties, kostuums en wapens, en je kunt de beloningen van de afgelopen twee jaar ook nog eens vrijspelen als je deze had gemist. Solomon's Store zal vier nieuwe sets vleugels in de aanbieding hebben. Ook komt er een Nomad set met daarin een kostuum, wapens en Nomads loopanimatie. Tenslotte komt er nog een huisdier Fimberzizz, dat ook met Loyalty punten gekocht zal kunnen worden.

  • Podcast - PortsLees samenvatting

    Podcast - Ports

    Er is een nieuwe podcast, waarin Mods Rowley, Giara, Alex en Matthe het hebben over het ontwikkelen van de laatste update aan Player Owned Ports.

  • Premier Club – Buy Now!Lees samenvatting

    Premier Club – Buy Now!

    De Premier Club is nog tot 3 februari beschikbaar. Je kunt daarbij met korting member worden of bijkopen en krijgt ook veel extra's.

    BronsZilverGoud
    Kosten€19,00€36,50€68,50
    Duur3 maanden6 maanden12 maanden
    Extra Loyalty Points20.00050.000150.000
    Lava HoodJaJaJa
    Dwarven Instinct (een aura waarmee je iedere dag een uur tijdens het trainen schatkisten kunt vinden)JaJaJa
    Iedere dag een extra key voor Treasure HunterJaJa
    Grijze huidskleurJaJa
    Onyx huidskleurJa
    Lava WingsJa
    Lava Hawk (huisdier met emotie)Ja
    Speciale wereld voor Premier club-ledenJa
    Speciaal forum voor Premier club-ledenJa
    Badge in het spel en op de foraJa
    Exclusieve vragen-en-antwoordensessiesJa

    Wanneer je met PayPal betaalt, krijg je ook de samurai outfit en het kirin-huisdier.

    Samurai outfit and kirin petLava hawk
  • Treasure Hunter – Protean HidesLees samenvatting

    Treasure Hunter – Protean Hides

    Je kunt tot 0:59 's nachts op dinsdag 3 februari protean hides en andere protean materialen winnen bij Treasure Hunter. Net als bij de voorgaande promoties kun je protean hides gebruiken om erg snel en efficiënt te trainen.

  • RuneLabs - Support Ideas NowLees samenvatting

    RuneLabs - Support Ideas Now

    Je kunt nu ideeën steunen bij RuneLabs. Op de Overview-pagina kun je zien wat Jagex deze maand uit RuneLabs probeert te halen. Er wordt voor januari gezocht naar een middelgroot project, dat qua grootte vergelijkbaar is met de Kalphite King, Soul Reaper, Guthixian Caches of Shadow over Ashdale. Begin februari wordt de steun voor alle ideeën weer op 0 gezet.

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Ports - Guardians of the World

Player Owned Ports hebben vandaag een grootschalige uitbreiding gekregen. Ook zijn er een hoop kleine wijzigingen gedaan die al tijden door spelers werden gevraagd.

Ports - Guardians of the World

Een van de meest ingrijpende veranderingen is dat je voortaan je schepen overal in het spel kunt uitsturen met je captain's log. Uitzonderingen hierop zijn de verhaalreizen van avonturiers en het handjevol reizen dat je een item in je inventory geeft. Voor vrijwel alle andere reizen hoef je echter niet meer je haven te bezoeken!

Nieuwe avonturiers en reizen

Er zijn drie nieuwe avonturiers, met elk weer hun eigen verhaal en speciale reizen:

  • The Tengu is een levend masker dat een mens met zijn instemming bestuurt. Je hebt 90 Agility nodig voor je hem tegenkomt.
  • The Memory is een jong meisje dat volledig uit divine energy bestaat. Je hebt 90 Divination nodig voor je haar tegenkomt.
  • The Exile is een gorajo die in de Eastern Lands op zoek is naar haar broer. Je hebt 90 Dungeoneering nodig voor je haar tegenkomt.

Hun avonturen zullen plaatsvinden in de bestaande regio's van de Eastern Lands en zullen uiteindelijk samenkomen in de welbekende driemansmissie – dit keer met dieptemonsters, onbekende landen en een vijand die je wellicht al kent van een andere plek in RuneScape.

Naast nieuwe avonturiers is er ook een nieuw soort reizen: de zogeheten clue voyage. Op zo'n reis moet je een avonturier naar het goede eiland sturen. Hiervoor krijg je een aanwijzing. Als je het goed doet speel je het volgende eiland in de keten vrij. Als je het laatste eiland vindt krijg je een aantal beloningen, waaronder een cosmetisch Tengu-pakje, stat boosts en het verwijderen van traits van je kapiteins. De nieuwe map table uitbreiding voor je haven verhoogt de kans op clue voyages en geeft je hints voor het juiste eiland.

Nieuwe gear en uitbreidingen

Met nieuwe avonturiers kunnen nieuwe beloningen niet uitblijven. Het voorbeeld van de death lotus darts volgend zijn er nu dual-wield wapens voor melee (de tetsu katana en wakizashi) en magic (de seasinger's kiba en makigai). Ook zijn er nieuwe scrimshaws voor fishing. De whopper-baiting scrimshaw geeft je een kans op het aan de haak slaan van een gigantische vis. Deze zal weliswaar ontsnappen, maar geeft je wel extra XP. De casket-salvaging scrimshaw geeft je een kans om een schatkist op te duiken, waar onder andere divine locations, edelstenen en materialen voor je haven in kunnen zitten. Van beide zijn er weer normale en superior versies.

Ook zijn er een hoop nieuwe uitbreidingen voor gebouwen te bouwen met terracotta en azure.

Ninja Team

Het Ninja Team heeft de afgelopen tijd ook een lijst opgesteld van veelgewenste verbeteringen en is daarmee aan de slag gegaan:

  • Je kunt nu met één enkele klik je haven via het portaal verlaten.
  • Hetzelfde schip blijft geselecteerd wanneer je wisselt tussen interfaces.
  • De XP-lampen van Meg kunnen nu ook XP geven in Agility, Divination en Dungeoneering.
  • Je krijgt geen extra reddingsboten meer als je er al vier hebt.
  • Je kan tutorials verbergen in random events.
  • De Effects-interface wordt gesloten als je een schip uitstuurt.
  • Je kunt je kapitein re-rollen vanuit de Crew-interface.
  • Je kunt je speciale reizen re-rollen vanuit de Voyages-interface.
  • De captain's log teleporteert je nu naar buiten je haven als je ermee teleporteert terwijl je er al in staat.
  • Je kunt de XP van je bemanningsleden en kapiteins zien.
  • Het portaal om de haven te verlaten is niet meer bruikbaar tijdens random events.
  • Het random event van de Black Marketeer is nu sneller te voltooien.

Overig nieuws

Er is nu een Selfie-modus op de Orb of Oculus. Als je een groot fan bent van Soul Wars of het eens wilt proberen ben je welkom bij het Soul Wars evenement van Mod Lee. Dit is helaas wel om 2 uur 's ochtends op 28 januari in wereld 44, in de friends chat 'Mod Events'. Ook wordt er even gewezen op het Event Support Team, waar je bij terecht kunt voor evenementen en voor hulp bij het organiseren daarvan.

De patch notes kun je op het forum lezen.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • Membership Price Changes - 1st March 2015Lees samenvatting

    Membership Price Changes - 1st March 2015

    Per 1 maart zullen de prijzen voor member omhoog gaan als je een nieuwe member wordt of weer member wordt na twee weken sinds het einde van je vorige memberschap. Eén maand gaat €8,49 kosten, drie €23,49, zes €42,49 en twaalf €78,99.

    De prijs van één bond wordt €5,09, drie €15,29, vijf €25,49 en tien €50,99. Je zult ze straks kunnen inwisselen voor 14 dagen member, 195 RuneCoins of 15 keys.

  • BTS 136 - Ports ExpansionLees samenvatting

    BTS 136 - Ports Expansion

    De volgende update is er een aan de Player Owned Ports.

    • Er komen avonturiers voor Agility, Dungeoneering en Divination.
    • Je zult straks met terracotta en azure de gebouwen kunnen verbeteren.
    • Het is mogelijk om met de captain's log overal in RuneScape je schepen te beheren.
    • Er zal een nieuw type reis komen, de zogenaamde clue voyages. Hierin stuur je de avontiers op pad naar verborgen plaatsen in Wushanko, die bijzondere voordelen zullen geven.
    • Er zijn kleine verbeteringen van het ninjateam, zoals dat onthouden wordt welk schip je hebt geselecteerd als je tussen interfaces wisselt, xp-balken voor je bemanning en dat scrimshaws van dezelfde soort op de bank niet langer elk apart een plaats innemen.
    • Nieuwe beloningen zijn de cosmetische Tengu-kleding, scrimshaws voor Fishing en dual wield wapens voor Magic en Melee, waar je level 85 voor nodig zult hebben.
  • RuneLabs - Submit Your Ideas NowLees samenvatting

    RuneLabs - Submit Your Ideas Now

    RuneLabs is geopend. Je kunt hier als je member bent ideeën aandragen voor het spel. Over ongeveer het week zal het mogelijk worden om op ideeën te stemmen. Populaire voorstellen zullen vervolgens als het idee uitvoerbaar is als Power to the Players-peiling in het spel komen. Mocht het idee ook dan populair zijn, dan wordt het idee ontwikkeld en in het spel gebracht.

    Jagex geeft ons enkele tips om ideeën zo goed mogelijk neer te zetten. De titel is erg belangrijk, omdat dat het eerste is wat mensen zien. Houd de beschrijving ook eenvoudig en houd er rekening mee dat andere spelers op je idee moeten reageren. Schrijf het dus voor hen.

    Woensdag zal er tussen 18:00 en 19:00 een vragen-en-antwoordensessie op het forum zijn. Donderdag kun je om dezelfde tijd vragen stellen op Reddit en op vrijdag van 17:00 tot 18:00 met #RuneLabs op Twitter.

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Hati & Sköll - The Wolf Pack Returns

Hati & Sköll - The Wolf Pack Returns

Hati en Sköll, de winterwolven uit de legendes van de Fremennik, zijn van 19 januari tot 19 februari weer in het spel. Je kunt op ze jagen en xp verdienen. Ook krijg je, als je die nog niet hebt, mooie cosmetische voorwerpen. Het evenement is exact hetzelfde als vorig jaar, maar de bonus-xp is opgesplitst in normale xp en bonus-xp en de totale hoeveelheid xp is verlaagd.

Eir

Eir is een valkyrie die zichzelf voorbereidt op het Einde der Dingen, waarvan zij gelooft dat die is aangebroken met het Zesde Tijdperk. Zij heeft haar helm en speer verloren en heeft jouw hulp nodig ze terug te krijgen.

Je kunt één van deze voorwerpen bemachtigen door Hati of Sköll te doden of de enriched wisps bij de kolonie ten zuidoosten Rellekka te oogsten. Je kunt meer van het voorwerp dat je krijgt krijgen, maar je kunt het andere voorwerp alleen krijgen door te ruilen met een andere speler.

Breng de speer en helm van Eir naar de eigenaar en je krijgt de keuze geboden tussen normale xp en bonus-xp in Prayer of Divination, plus cosmetic overrides van beide voorwerpen.

Hati

Hati dwaalt ten zuidoosten van Rellekka rond. Hij is sterk, maar je kunt hem met een groep spelers aanvallen. Iedereen die meehelpt met het gevecht krijgt aan het eind een beloning. Als Hati gevallen is, is de kans groot dat je Hati's paws vindt: handschoenen waar je op kunt klikken om normale en bonus-xp in een combat skill naar keuze te krijgen. Hij kan ook een cosmetische hoed en cape achterlaten, tenzij je die al hebt van voorgaande jaren.

Sköll

Sköll moet gelokt worden door hout op het vuur ten westen van de ingang van Rellekka te gooien. Elk soort logs werkt.

Als er 120 logs zijn toegevoegd (in totaal door alle spelers in alle wereld)en zal Sköll tevoorschijn komen. Je hebt wellicht hulp nodig hem te doden, maar iedereen die meehelpt aan het vuur of het gevecht zal in aanmerking komen door de drops als Sköll dood is.

Sköll kan Sköll boots achterlaten, waar je op kunt klikken om normale en bonus-xp in Agility of Woodcutting te krijgen. Hij kan ook een cosmetisch amulet achterlaten als je die nog niet hebt.

Let op: als je nog bonus-xp op je Hati paws of Sköll boots hebt van vorig jaar, moet je die bonus-xp eerst aan je totale bonus-xp toevoegen door er op te klikken voordat je het evenement dit jaar opnieuw doet. De xp verdwijnt anders.

Nog iets...

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • BTS Video 135 - Dragonkin's Den - RuneLabsLees samenvatting

    BTS Video 135 - Dragonkin's Den - RuneLabs

    In de nieuwste Achter de Schermen-video, gesitueerd in een duistere kerker, moet Mod Mark vier kritische investeerders van RuneLabs overtuigen. RuneLabs is een systeem waarin spelers voorstellen voor updates kunnen doen. Andere spelers kunnen vervolgens meningen geven en stemmen. Hierbij zal ondersteuning zijn vanuit Jagex. De winnende opties zullen, als ze haalbaar zijn, ontwikkeld en uitgebracht worden. Er kunnen alleen ideeën worden aangedragen die niet gevaarlijk zijn voor de lange termijn en het spel niet kapot maken.

    We zullen vanaf 20 januari ideeën kunnen aandragen. Aangezien het enige tijd kost om te stemmen en te ontwikkelen, wordt de eerste update uit RuneLabs over ongeveer een half jaar in het spel verwacht.

  • Double XP Weekend - GameBlast15 - February 20thLees samenvatting

    Double XP Weekend - GameBlast15 - February 20th

    Er zal weer een Double XP Weekend zijn van 20 tot 23 februari, dit keer om de liefdadigheids-gamingmarathon GameBlast15 te steunen. Er zal weer een 24-uur durende live stream zijn, de Well of Goodwill staat tijdens het weekend weer open en er zullen tal van activiteiten, wedstrijden en soortgelijke dingen zijn.

  • The Drop - LIVE!Lees samenvatting

    The Drop - LIVE!

    Aanstaande zondag, 18 januari, wordt om 21:00 live een quiz gehouden over RuneScape-trivia. Mod Ana en Mod James zullen live vragen stellen, waarop spelers moeten antwoorden. Zodra je ook maar één antwoord verknalt lig je er echter uit.

    De quiz is live te volgen op Twitch. Je kunt ook kijken naar het korte Behind The Scenes-filmpje en je kunt luisteren naar de podcast, waar ook over de verbeterde drops van afgelopen maandag wordt gesproken.

  • Win £50 on iTunes by taking a Samurai Selfie!Lees samenvatting

    Win £50 on iTunes by taking a Samurai Selfie!

    Door een plaatje van jezelf met de Samurai outfit van de Premier Club in RuneScape te nemen, kun je een cadeaubon van 50 Engelse pond voor iTunes winnen. Je krijgt ook een zak RuneScape-spul. De tweede en derde prijs bestaat uit 10 pond tegoed op Steam. Je kunt meedoen door het plaatje op Facebook te zetten of #RSSamuraiSelfie op Twitter of Instagram te gebruiken.

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Elemental & Rare Drop Tables

De droptabellen van waterfiends, dust devils, icefiends, ice warriors, jelly's, pyrefiends, killerwatts en aquanites zijn vernieuwd. Ook de rare drop table is vernieuwd.

Nog iets...

  • Members kunnen deze maand gratis Iron-first Smithing bij Solomon krijgen.
  • Cosmetische voorwerpen van Solomon kun je direct bij de Wardrobe in het spel kopen.
  • Je kunt nu Hearts of Ice gebruiken om promoties van Treasure Hunter uit te sluiten.
  • Als je lid wordt van een clan, hoef je niet langer te wachten voor je van alle clanmogelijkheden gebruik kunt maken.
  • Wanneer je een clan verlaat, moet je een week wachten voor je in een andere clan kunt.
  • De onderhoudskosten van clan citadels zijn verlaagd. De bouwkosten zijn verhoogd.
  • Er zijn verschillende veranderingen bij Araxxor:
    • Je kunt niet langer uitloggen als Araxxor is verschenen.
    • De rage meter van Araxxor gaat nu 20% per kill omhoog in plaats van 15% en heeft een maximum van 300%
    • Araxxor dropt nu een voorwerp waarmee de rage meter op nul wordt gezet. Als je het voorwerp bij je hebt, wordt de kans dat de gevechtsstijl die zwak is tegenover jouw stijl tevoorschijn komt met maximaal 95% verhoogd.
    • De sirenic scale drop van Araxxor wordt in 33% van de gevallen verhoogd naar twee voorwerpen.

Forum

Nieuws van Lunagang

Team vs Team Drop Challenge 2015

Plaatje

Vind je player vs monsters leuk en wil je op de Hall of Fame komen? Doe dan mee met de Team vs Team Drop Challenge 2015! Vraag je vriend(en) en maak een team van minimaal twee en maximaal vijf leden. Schrijf je nu in op het forum en veel succes met de drops!

Forum

Nieuws van Lunagang

Queen Black Dragon guide

Goed nieuws voor de monster hunters onder ons: er staat een nieuwe guide op de site! Het gevecht met de Queen Black Dragon heeft nu een eigen pagina. Of je nu een ervaren PvM'er bent of iemand met nog niet zoveel ervaring, met deze guide zou je deze boze draak een onaangename verrassing moeten kunnen bezorgen!

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • BTS Video 134 - Drops GaloreLees samenvatting

    BTS Video 134 - Drops Galore

    Volgende week worden de drops van elementals als waterfiends, pyrefiends, icefiends, aquanites, dust devils, jelly's, killerwatts en ice warriors vernieuwd. Ook wordt de rare drop table vernieuwd.

    Op de 18e zal een dropquiz met mooie prijzen worden georganiseerd.

  • Treasure Hunter – Alchemist’s AmuletLees samenvatting

    Treasure Hunter – Alchemist’s Amulet

    Van 9 tot 19 januari kun je alchemists amulet fragments winnen op Treasure Hunter. Wanneer je tien fragmenten combineert, zul je een nieuw soort alchemists amulet krijgen. Hiermee krijg je direct geld. Ook kun je er iedere dag nog meer uithalen, met kans op 1 miljoen gp's.

    Ook de oude soorten alchemists amulets kun je winnen. Doe een oude op een nieuwe en je krijgt een verbeterde die de mogelijkheden combineert: 20 high alchemy's per dag, teleports naar de Grand Exchange en dagelijks geld.

  • Community Chronicle - January 2015Lees samenvatting

    Community Chronicle - January 2015

    In de Community Chronicle van januari 2015 wordt teruggekeken op het Thanksgiving-evenement van eind november en verschillende evenementen rond kerst in december. Hriak heeft de kerstverhalenwedstrijd gewonnen en een Sennheiser headset gekregen. Op de forums en Facebook werden in heel december wedstrijden gehouden. Verder worden er video's en een strip in het zonnetje gezet, wordt aangekondigd dat er weer een livestream zal zijn vanwege de Gameblast

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Boss Pets: a Ninja Update

Er zijn nieuwe huisdieren en het zijn er een hoop! Wel 24 bosses hebben nu een kans om een mini-versie van zichzelf te droppen. De kans hierop wordt groter naarmate je er meer hebt gedood. Hierbij wordt gekeken naar je kills sinds afgelopen juli. Dit is hetzelfde aantal dat je kunt terugvinden in je Beasts interface. Er zijn nieuwe huisdieren van:

Voor de King en Queen Black Dragon huisdieren heb je 99 Summoning nodig. Voor de Araxxor en Araxxi huisdieren moet je alle huisdieren van Araxxi al hebben vrijgespeeld. Voor de andere huisdieren zijn er geen eisen buiten het kunnen doden van de bosses waar ze bij horen.

Er is ook een Mega Duckling huisdier toegevoegd, maar hiervan moeten we zelf uitzoeken hoe we het kunnen krijgen.


Overig nieuws

Het kerstevenement is afgelopen! Alle snowboards kun je nu terugkrijgen van Diango of Ianto, maar ze kunnen niet langer worden gedragen. Iedereen die minstens één stukje crackerpapier heeft ingeleverd bij de Kerstman heeft de emotie Pull Cracker nu vrijgespeeld. Alle overgebleven voorwerpen van het evenement zijn uit het spel verwijderd.

De patch notes kun je lezen op het forum.

Forum

Nieuws van Lunagang

Boss_Ltf maand januari

Plaatje

Heb je eens zin om op vrijdagavond naar een boss toe te gaan? Dat kan met Boss_Ltf, om de vrijdagavond gaan we naar een boss toe. In de maand januari gaan we naar de volgende bosses:

  • 16 januari - Bandos
  • 30 januari - Dagannoth Kings

Voortaan kan je nu ook inschrijven voor Bossevenementen, als je je inschrijft krijg je een berichtje op het forum een uur van te voren.

Kom om 19:30 in de Friends chat: Boss_Ltf voor een rank. Om 20:00 gaan we de kamer in van de boss, dus wees op tijd. Kijk voor meer informatie en voor het inschrijven op het forum.

Forum

Nieuws van Lunagang

De Hongerspelen

Plaatje

Het derde deel van de hongerspelen trilogie is onlangs in de cinemazalen verschenen. De trilogie gaat over de jaarlijkse spelen op leven en dood in het Amerika van de toekomst. De geselecteerden worden zonder enige bewapening in de arena gedropt en moeten vechten voor te overleven. Degene die als laatste overblijft wordt vrijgelaten. Maar wat ze in Hollywood kunnen, kunnen we in Runescape ook. Met trots presenteren wij -op vraag van- jullie dit epische Runescape 3 evenement.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • Behind the Scenes - January 2015Lees samenvatting

    Behind the Scenes - January 2015

    In dit artikel vertelt Jagex wat we deze maand aan updates kunnen verwachten. Je kunt ook de onderstaande video bekijken.

    Boss Pets

    Er komen van 26 bosses miniatuurversies als huisdier, die worden gedropt door de bosses waar ze op lijken. Ze zijn vrij zeldzaam, maar de kans dat je ze krijgt wordt steeds groter naarmate je de boss vaker hebt gedood.

    Elemental en rare drop table rework

    De drops van elemental monsters, zoals jellies, dust devils en waterfiends, worden deze maand verbeterd. Ook wordt er opnieuw gekeken naar de rare drop table, die door honderden wezens in het hele spel wordt gebruikt.

    Hati en Sköll

    De wolven Hati en Sköll komen net als in voorgaande jaren weer Rellekka terroriseren. Ze zullen een paar weken in januari aanwezig zijn. Net als vorig jaar kun je ook weer de speer en helm van de valkyrie Eir terugvinden. Je krijgt net als altijd weer een hoop bonus-XP in verschillende skills.

    Player-Owned Ports: Guardians of the World

    De grootste update van deze maand is een flinke uitbreiding aan de Player-Owned Ports. De nieuwe skills die gebruikt zullen worden zijn Agility, Dungeoneering en Divination. Er komen drie nieuwe avonturiers; een door een masker bezeten man zonder ogen, een meisje dat volledig uit divinationenergie bestaat en een verbannen en erg schuldbewuste gorajo. Elk zullen ze unieke missies hebben – en ze zijn alledrie verbonden aan de geheimzinnige wezens in de oostelijke zeeën.

    Samen met de nieuwe avonturiers komen er nieuwe wapens: een katana en wakizashi vormen een dual-wield combinatie voor Melee, een seasinger wand en orb voor Magic. Ook komen er scrimshaws voor Fishing.

    Daarnaast wordt er een nieuw soort tochten in het spel gebracht. Deze zogeheten clue voyages geven cryptische hints naar verborgen eilanden. Wanneer je deze vindt kun je er regelmatig langsgaan voor stat boosts, het verwijderen van eigenschappen van je kapiteins en een kans op het vinden van cosmetische Tengu-kleding.

    Als kers op de taart komen er nieuwe upgrades voor gebouwen én zul je je schepen voortaan kunnen uitsturen zonder daadwerkelijk in je haven te zijn!

    Solomon's Store

    Zoals altijd komen er weer nieuwe dingen in Solomon's Store. Deze maand zal hij voor het eerst wat opruimen: een aantal oudere outfits zullen de hele maand met korting te koop zijn en worden aan het einde van de maand voorgoed verwijderd.

    RuneLabs

    Als laatste maar zeker niet minste update in dit artikel wordt RuneLabs genoemd. Dit is een nieuw systeem binnen Power to the Players. Met RuneLabs kunnen spelers hun eigen ideeën inzenden voor het spel. Als deze voldoende steun krijgen van andere spelers worden ze door Jagex bekeken en misschien wel als daadwerkelijke content in het spel gebracht.

  • Our 2015 ManifestoLees samenvatting

    Our 2015 Manifesto

    Jagex geeft in dit artikel alvast een voorproefje van wat we in het jaar 2015 aan grootse updates kunnen verwachten.

    Player Power - RuneLabs

    RuneLabs is een systeem waarmee spelers zelf suggesties kunnen doen voor het spel. Deze ideeën kunnen vervolgens door Jagex worden uitgewerkt en in het spel worden gebracht. RuneLabs zal opengaan in januari, de eerste resultaten kunnen ergens in de zomer verwacht worden.

    World Events

    Er komt een nieuw world event met Tuska. In tegenstelling tot de vorige world events is dit geen strijd tussen twee goden maar een strijd tussen de inwoners van Gielinor en één heel boos zwijn. Je kunt meer lezen over Tuska op de pagina over Goden.

    Tuska

    Skills

    Er wordt flink nagedacht over updates aan skills, in het bijzonder aan de levels tussen 60 en 80. Ook wordt er gekeken naar ietwat verwaarloosde skills, zoals Farming en Construction. Zo kunnen we verwachten ons eigen vee te gaan houden en nieuwe kamers te kunnen bouwen in ons eigen huis. Deze updates zullen door de Power to the Players peilingen worden bepaald.

    Combat

    Net als voorgaande jaren belooft 2015 weer sterkere monsters, waaronder bosses die samenwerken met het world event, monsters die bedoeld zijn voor de sterkere spelers om op te trainen en een paar bosses waarbij zelfs wezens als Araxxor en Vorago verbleken!

    Quests

    Over een paar maanden kunnen we de 200e quest van RuneScape verwachten: Dimension of Disaster. Deze quest zal van alles bevatten, van serieuze gesprekken tot komische fratsen, en zal zich afspelen in een parallel universum waar jij nooit hebt bestaan en waar de 'slechteriken' hebben gewonnen.

    200th quest

    De 200e quest is niet het enige waar we naar uit kunnen kijken: geïnspireerd door films als Ocean's Eleven en door gebeurtenissen als de Great Train Robbery, wordt er in de quest Zamorak Heist door een team volgelingen van Zamorak gewerkt aan een briljant plan om de Stone of Jas te bemachtigen. Er zal voldoende gestemd worden over andere quests, zoals in de huidige peiling tussen de vampieren en Daemonheim. Ook wordt er verwacht dat onder andere RuneLabs veel fantastische quests zal voortbrengen.

    Community Development

    Het nieuwe communityteam belooft dit jaar een groot verschil te maken in jouw spelervaring. Het doel is om de spelers op nieuwe manieren te ondersteunen en om hen dichter bij het ontwikkelen van het spel te brengen. Een initiatief dat al is doorgevoerd is de wekelijkse stream op Twitch, RS TV.

    Ninja en meer kernverbeteringen

    In 2014 hebben we veel kunnen merken van het Ninja team. Zo zijn een hoop verouderde monstermodellen zijn grafisch vernieuwd, we hebben expert skillcapes en nieuwe D&D's als Soul Reaper en Guthixian Caches – om maar niet te spreken van de wekelijkse patch notes. Ook in 2015 zijn ze een hoop van plan: we kunnen onder andere meer interfaces in de stijl van Legacy Mode, een handiger en makkelijker systeem voor het oprapen van drops en nuttigere winkels in RuneScape verwachten.

Bekijk het nieuws van Vorige maand Volgende maand

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.