Nieuwsoverzicht van oktober 2014

Bekijk het nieuws van Vorige maand Volgende maand

Nieuwsberichten

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • Clan Cup Final Live StreamLees samenvatting

    Clan Cup Final Live Stream

    De clans Titans Revolution en Wicked Fury strijden deze week op het kantoor van Jagex om zowel de EoC combat als de Legacy combat cup. Op 1 november kun je vanaf 15:00 op Twitch een acht uur durende livestream van het Community team bekijken over het bonus-xp-weekend en de Well of Goodwill, met vanaf 18 uur de strijd om de clan cups.

  • Behind the Scenes - November 2014Lees samenvatting

    Behind the Scenes - November 2014

    November begint uiteraard met het bonus-xp-weekend, maar er staat nog veel meer op het programma.

    Tweede deel van Prifddinas

    elf_city_hefin.jpg

    De andere helft van Prifddinas zal deze maand uitkomen. Enkele hoogtepunten:

    • Een nieuw agilityparcours waar je 77 Agility voor nodig hebt en mensen met een hoger level bonussen kunnen halen. Elders in de stad is er ook een dagelijkse training te vinden die gebaseerd is op tai chi.
    • Je zult crystal flasks kunnen maken, die twee of meer verschillende potions kunnen bevatten en de effecten combineren. Sommige recepten zul je via Dungeoneering vrij moeten spelen.
    • Crystal singing, waardoor je zelf crystal seeds in wapens, schilden, gereedschappen en teleports kunt omzetten. Er is ook iemand die je dragon pickaxe en hatchet om kan zetten. Je hebt 75 Crafting, Construction en Smithing nodig.
    • De Motherlode Maw, een Dragonkin-standbeeld die speciale beloningen uitdeelt aan mensen met 2490 total level en tenminste 115 Dungeoneering. Hiervoor heb je motherlode shards nodig, die je misschien al aan het verzamelen bent. Dit zal handig blijken te zijn voor mensen die een completionist en trimmed completionist cape willen.
    • Het schoonmaken van kristallen, een trainmethode voor Prayer wanneer je 75 Prayer of hoger hebt.
    • Toegang tot shadow creatures, die je kunt doden voor Divination xp. Ze geven ook light cores, die je nodig hebt voor een nieuw Divination Summoning-beest. Deze zal meer tijd in de Tears of Guthix geven en extra xp bij het verzamelen van herinneringen.
    • Edimmu: monsters die je met 90 Slayer kunt doden en die een nieuw soort as, een huisdier en een upgrade voor bepaalde amuletten geven.

    Verder komen er perfect potions, gorajo cards, beloningen voor het vangen van imps, nieuwe titels, extra elven om de zakken van te rollen, verhalen, lampen, capes en veel meer!

    Ook het bestaande gedeelte zal worden verbeterd, met bijvoorbeeld nieuwe bonussen voor de Voice of Seren.

    Treasure Trails

    Er komen nieuwe opdrachten voor clue scrolls en er worden belangrijke veranderingen gedaan aan de benodigde voorwerpen Daarnaast kun je om een nieuwe beloning vragen of een betere beloning krijgen op toekomstige schattentochten als je beloningen niet zo goed waren. Uiteraard komen er ook nieuwe beloningen, zoals barrel backpacks, verf voor level 90-spul en worden de beloningen over het algemeen verbeterd.

    Heart of Stone

    Op RuneFest is een nieuwe quest rond de elder gods aangekondigd. Deze quest zal Heart of Stone heten en is een beginnersquest, waar je 25 Runecrafting, 35 Magic, Carnillean Rising en Rune Memories voor nodig hebt.

    Je moet een gevaarlijke crimineel door RuneScape achtervolgen en wordt geholpen door een golem die een onbekende teleporteerspreuk kan detecteren. Onderweg zul je moeten vechten en verschillende puzzels moeten oplossen. Via verborgen relieken in RuneScape zul je meer over de elder gods te weten komen, waaronder hun beweegredenen en herkomst.

    Guthixian Caches

    Deze distraction and diversion stond oorspronkelijk voor november op het programma, maar is vorige maand al uitgekomen.

    Well of Goodwill

    De well of goodwill is heel november weer geopend in het normale RuneScape en Oldschool RuneScape. Je kunt hier voorwerpen, goud en bonds in doen. Voor elke 5 mill aan waarde zullen we 1 Amerikaanse dollar aan ene goed doel geven. Je kunt kiezen uit de goede doelen AbleGamers, DonateGames en YoungMinds of je donatie opsplitsen.

    Solomon's Store

    Er komen veranderingen aan het weapon override-systeem om het flexibeler te maken. Er komen ook nieuwe dingen.

    Death's Door

    Het Halloween-evenement zal 3 november eindigen. Daarnaast zullen personages zoals Balthazar en Vic the Trader de lodestone van Burthorpe verlaten.

  • Community Chronicle - 30/10Lees samenvatting

    Community Chronicle - 30/10

    In de laatste Community Chronicle worden twee video's uitgelicht, worden een paar evenementen genoemd – waaronder een wedstrijd van Mod Jon – en wordt de live stream van de Clan Cup gepromoot. Deze begint zaterdag om 3 uur 's middags. De finale van de Clan Cup zal vermoedelijk om 6 uur 's middags zijn. De stream zal te zien zijn op Twitch.

  • Double XP: Starts 31st October, 12pm UK TimeLees samenvatting

    Double XP: Starts 31st October, 12pm UK Time

    Het Double XP Weekend begint morgen! Van 1 uur 's middags op 31 oktober tot 1 uur 's middags op 3 november krijg je voor bijna alle activiteiten in het spel twee keer zoveel basis-XP als normaal – of 20% meer in werelden voor gratis spelers. Je kunt op de wiki een volledige uitleg vinden van het XP weekend, met een volledige lijst van XP-verhogende voorwerpen die wel en niet werken tijdens het weekend. Ook kun je hier de Veelgestelde Vragen vinden.

    Het Community Team zal op 1 november van 3 uur 's middags tot 11 uur 's avonds een acht uur lange stream-marathon houden, waarbij ook prijzen live zullen worden uitgedeeld. Deze is te volgen op Twitch.

  • Well of Goodwill Opens 1st November with New CharitiesLees samenvatting

    Well of Goodwill Opens 1st November with New Charities

    Well of Goodwill Opens 1st November with New Charities

    De hele maand november is de well of goodwill weer open. Hier kun je coins, items en bonds in gooien om bij te dragen aan goede doelen. Voor elke 5.000.000 gp aan coins en items doneert Jagex namelijk 1 Amerikaanse dollar, en voor elke bond 4,70. De vorige keer werd er voor ruim 90.000 dollar gegeven en er wordt verwacht dat dit deze keer nog meer wordt.

    Deze keer gaat het geld naar AbleGamers, DonateGames en YoungMinds. AbleGamers helpt kinderen, volwassenen en veteranen met beperkingen een hogere levensstandaard te bereiken met videospellen. DonateGames maakt gebruik van videospellen, technologie en innovatie om kinderen en families te helpen die lijden aan kanker. YoungMinds is volledig gefocust op het verbeteren van de mentale gezondheid en de emonotiele gesteldheid van kinderen en jongvolwassenen die hier problemen mee hebben.

    Bij wijze van dank zijn er enkele titels te krijgen van de Well of Goodwill, inclusief twee nieuwe. Vorige bijdragen aan de Well of Goodwill tellen uiteraard nog steeds mee voor nieuwe titels. Ook zullen er in Solomon's Store enkele pakken te koop zijn, waarvan de opbrengst volledig naar het goede doel gaat.

    • Elke gift - The Wishful
    • 10.000.000 gp - The Generous
    • 100.000.000 gp - The Millionaire (nieuw)
    • 1.000.000.000 gp - The Charitable
    • 5.000.000.000 gp - The Billionaire (nieuw)

    Ook wordt er door het Community Team elke week een loterij gehouden voor iedereen die die week 500.000 gp of meer heeft gegeven. Hoe guller je geeft, hoe groter de kans dat je iets leuks wint. Daarnaast worden er ook feestjes gegeven om mijlpalen te vieren. Hier vallen ook prijzen te winnen. Lees op het forum de volledige details van de community events omtrent de Well of Goodwill.

  • Treasure Hunter – Skill Stations ReturnLees samenvatting

    Treasure Hunter – Skill Stations Return

    Van 29 oktober tot en met 3 november zijn de winkansen van de portable forge, portable range, portable well en portable sawmill op Treasure Hunter verhoogd. Daarnaast zijn ze onlangs toegevoegd aan de Grand Exchange.

Nieuws van Lunagang

Guthixian Caches

De uitleg van de nieuwe distraction and diversion Guthixian Caches is nu ook toegevoegd. Deze distraction and diversion van Divination kun je elke drie uur spelen door bij de kraters van wisp colony's naar binnen te gaan. Het draait uiteraard weer allemaal om herinneringen. De beloning bestaat uit xp en drie tijdelijke passieve bonussen.
Nieuws van Lunagang

Broken Home

De quest Broken Home is aan de website toegevoegd.

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • Permanently Unlock Your Improved Wealth EvaluatorLees samenvatting

    Permanently Unlock Your Improved Wealth Evaluator

    Je kunt voortaan met bonds of Runecoins de Wealth Evaluator naast huren ook permanent beschikbaar maken, die ook nog eens verbeterd is. De Wealth Evaluator berekent de totale waarde van je bank, inventory, money pouch en andere dingen die waarde kunnen bevatten.

    • 4 weken: 70 RC / 63 RC
    • 8 weken: 128 RC / 116 RC
    • 12 weken: 177 RC / 160 RC / 1 Bond
    • 18 weken: 264 RC / 238 RC
    • 25 weken: 355 RC / 320 RC / 2 Bonds
    • Permanent: 533 RC / 480 RC / 3 Bonds

    De eerstgenoemde prijzen in RuneCoins zijn voor gratis spelers, de tweede voor members.

    Je kunt de Wealth Evaluator kopen via de knop van de Wealth Evaluator onderaan je inventory.

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Broken Home & Guthixian Caches

Broken Home & Guthixian Caches

Deze week is er een nieuwe Distraction & Diversion rond Divination en een quest met een griezelthema. Deze quest is de eerste quest die je opnieuw kunt spelen.

Broken Home

Ter viering van Halloween is Broken Home uitgekomen, een membersquest met een griezelig verhaal. Je hebt niets nodig. In de quest moet je de dood van personen in een huis waar het spookt onderzoeken. De quest zal ook na Halloween in het spel blijven en is daarnaast ook nog eens de eerste quest die je opnieuw kunt spelen.

Je kunt de quest beginnen door met Maria te praten, buiten het huis ten noordoosten van Varrock.

De quest verschilt van andere quests door het gebrek aan aanwijzingen, waardoor je alle gebieden van het huis zelf moet doorzoeken om uit te vinden hoe de inwoners zijn gestorven. Ook is er een systeem dat je voortgang op gezette punten bewaart, zodat je vanaf daar verder kunt gaan wanneer je sterft of het huis verlaat. Ook is de omgeving heel bijzonder. We worden gevraagd het geluid aan te zetten.

Beloningen

De eerste keer dat je de quest voltooit, krijg je:

  • Een small prismatic lamp
  • Een emotie
  • Een level 30 ring die je extra voedsel bij het vechten tegen bepaalde monsters geeft.

In de eerste twee weken krijg je ook een vroegevogelbonus:

  • Large prismatic lamp in plaats van de kleine
  • Large prismatic fallen star
  • Extra schade in het Halloween-evenement Death's Door

Praat met Maria als de quest voltooid is en ze geeft je aanwijzingen over hoe je meer beloningen kunt verdienen in een toekomstig bezoekje aan het huis. Deze bestaan uit:

  • Meer xp-lampen, waarvan sommige alleen kunnen behaald vanaf bepaalde levels. Dit loopt van 10 tot 90.
  • Een spookhuisdier
  • Een ring waar je 85 Defence voor nodig heeft. De ring heeft goede stats, kans adrenalinekosten van threshold ability's naar 0 te brengen en de kans een deel van kosten van special attacks te besparen.

Guthixian Caches

Iedere drie uur zullen Guthixian caches tien minuten open zijn. Dit zal worden aangekondigd in je chatbox. Ga naar een krater van Divination (niet bij pale wisps) en ga naar binnen via de rechtermuisknopoptie.

Binnen kun je herinneringen verzamelen en in de onstabiele krater in het midden werpen. Er zijn drie types. Voor de medium en large memory's heb je 45 en 85 Divination nodig.

De opslagruimtes (caches) zullen bewaakt worden door Guthian automatons, die er voor kunnen zorgen dat je herinneringen die je draagt, laat vallen. Door een standbeeld van Cres te activeren, kun je de automatons uitschakelen en punten verdienen. Voor het tegengaan van sterke automatons heb je weer 45 en 85 Divination nodig.

Bij het deponeren van memory's kun je tijdelijke voordelen verdienen, zoals dubbele punten bij het verzamelen, immuniteit voor automatons of de uitschakeling van alle automatons in het gebied.

Beloningen

Als de opslagplaats sluit, krijg je aan de hand van je Divination level en de verdiende punten xp. Je kunt maximaal 200 punten op een dag verdienen. Hiernaast krijg je drie passieve bonussen, die afhankelijk van je prestaties tot 20 minuten actief blijven:

  • 10% kans op dubbele buit van divine locations, zonder dat dit ten koste gaat van je verzamellimiet.
  • 10% kans een lading van de sign of the porter te besparen.
  • 10% kans alle herinneringen tegelijk te converteren.

Je moet minimaal 5 punten te verdienen als je de passieve bonussen wilt. Je krijgt ze ook als je al 200 punten hebt verzameld.

Nog iets...

  • Vanaf 2 november openen hiscores voor de Dominion Tower - Endurance mode en Wilderness PvP kills.
  • Aanstaand weekend is het bonus-xp-weekend.
  • De well of goodwill zal binnenkort weer openen. Je kunt twee nieuwe titels bemachtigen. Als je al eerder hebt gedoneerd, kun je de titels Millionare en Billionare vandaag al hebben gekregen.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • BTS Video 123 - Broken HomeLees samenvatting

    BTS Video 123 - Broken Home

    Volgende week komt een nieuwe quest, die een griezelthema zal hebben. Het is de eerste quest ooit die je opnieuw kunt spelen.

    De quest speelt zich af in een verlaten huis ten oosten van Varrock. Het spook van de laatste eigenaar waart hier rond sinds hij 200 jaar geleden zijn personeel en zichzelf van het leven beroofde. Nu is er een nieuwe bewoner en heeft de geest iedereen in het huis opgesloten. Jij moet het huis binnen zien te komen en de boze geest tot rust brengen.

    Je kunt niets mee naar binnen nemen en er is beperkt voedsel beschikbaar. Wanneer je sterft, moet je terug naar het laatste checkpoint. Je kunt door sleutelgaten kijken of te kijken of de kust veilig is.

    De quest heeft geen eisen, maar spelers met hogere levels kunnen extra beloningen krijgen. De eerste keer dat je de quest doet, krijg je xp, een beloning en een ring. In de eerste paar weken krijg je een vroegevogelbonus op de xp. De quest kun je opnieuw doen en dan zul je lampen met extra xp krijgen. Ook voor spelers met hogere levels zal er wat uitdagends zijn. Je kunt dan een huisdier krijgen en een ring die 10% kans heeft om te voorkomen dat een threshold ability adrenaline kost en 40% kans heeft om 25% van de kosten van je special attack te verminderen.

    Ze zeggen dat de quest twee uur zal duren en dat het huis erg groot zal zijn.

  • Treasure Hunter: Halloween - From This WeekendLees samenvatting

    Treasure Hunter: Halloween - From This Weekend

    Van 24 oktober tot 3 november kun je ghostweave krijgen, waarmee je zes nieuwe pakjes kunt maken:

    • Ghostly druid
    • Ghostly farmer
    • Ghostly fisher
    • Ghostly Fremennik
    • Ghostly guard
    • Ghostly princess
    Ghostly druid outfitGhostly farmer outfitGhostly fisher outfitGhostly Fremennik outfitGhostly guard outfitGhostly princess outfit

    Je kunt hiermee bij alle monsters met de naam 'Man' of 'Woman' trick or treat doen. Je krijgt dan een van de zeven soorten chocolaatjes:

    • Healer's chocolate: herstelt twee minuten lifepoints
    • Doctor's chocolate: herstelt direct wat lifepoints
    • Fighter's chocolate: verhoogt tijdelijk alle combat skills
    • Priest's chocolate: herstelt wat prayer points
    • Berserker's chocolate: verhoogt de schade die je toebrengt tijdelijk
    • Porter's chocolate: teleporteert verzamelde voorwerpen naar je bank
    • Knight's chocolate: blokkeert tijdelijk een gedeelte van de inkomende schade

    Ook tijdens het trainen van skills kun je ghostweave krijgen.

    Met ghostweave waar je niets meer mee kunt, kun je het volgende doen:

    • 100 ghostweave voor een chocolaatje ruilen met een man of woman
    • 40 gp per ghostweave bij Iffie in de kledingwinkel aan het marktplein van Varrock
    • 20 bonus xp in Crafting per ghostwave bij Iffie in de kledingwinkel aan het marktplein van Varrock

    Op 18 november zal om 0:59 al het ghostweave verdwijnen.

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Death's Door - Halloween Event

Het Halloween-evenement van dit jaar heet Death's Door. Je moet de Dood met speciale apparatuur helpen de geesten te verjagen die Melzar the Mad heeft losgelaten in zijn huis.

Je kunt beginnen door met de hond Muncher bij de lodestone van Burthorpe te praten. Je zult naar het huis van de Dood gaan en een proto pack aangereikt krijgen.

Ga bewapend met je apparatuur de spulletjes in het huis onderzoeken en de geesten zullen zich gaan manifesteren. Sommige geesten zijn sterker dan andere en als je een geest weg weet te jagen, krijg je punten.

Death's Door

Als een geest je te pakken krijgt, loopt je angstmeter die op je scherm staat op. Laat de meter niet te ver oplopen, dan zul je schreeuwend terug rennen naar de Dood en 20 punten verliezen! De meter is omlaag te krijgen door speciale voorwerpen uit kisten te gebruiken en in gebieden te staan die door maanlicht verlicht zijn.

Elke tien minuten verschijnen er kisten in het huis. Je hebt twee minuten lang de tijd om ze te plunderen. Je kunt er de volgende voorwerpen voor krijgen:

  • Chocola, teddyberen en nachtlampjes, die je angstmeter omlaag brengen
  • Actief ectoplasma: je zult tijdelijk meer schade toebrengen aan geesten in het evenement
  • Demonic traces: met vijf van deze dingen kun je demonic ghosts oproepen, de engste geesten die er zijn. Je krijgt veel punten als je deze verslaat.
  • Een ectoplasmator
  • Ghostly essence: iets waarmee je je ectoplasmator kunt verbeteren en op kunt laden als je dat al gedaan hebt
  • Dingen als botten en snoepjes

Met de punten die je krijgt voor het verslaan van de geesten kun je bij de Dood of Muncher Ghost hunter-kleding kopen, een vierdelig hybride setje dat extra schade en combat xp bij geesten in RuneScape geeft. De stats worden hoger bij 50 en 70 Defence. Het is verder mogelijk de cremation ability te kopen, waarmee je botten op bonfires kunt verbranden voor Firemaking en Prayer xp. Ook zijn er large xp lamps te krijgen.

Voor het verslaan van demonic ghosts krijg je per dag maximaal één trophy, waarmee je de titel Ghost Hunter, een emotie en large xp lamps kunt krijgen.

Bij het verjagen van 50 geesten krijg je een Proto pack met cosmetic overrides.

Volgende week komt er een Halloween quest.

Nog iets...

Er zijn verschillende wijzigingen gedaan aan de Flash Powder Factory.

  • Je krijgt geen straf meer als je het spel vroegtijdig verlaat.
  • Rogue armour is nu 10% goedkoper.
  • XP-beloningen van de minigame werken nu samen met voorwerpen die extra xp geven.
  • De rubble in het spel is gemakkelijker te zien.
  • Thieving XP uit de minigame is nu maximaal 1750 per 10 punten in plaats van 1200.
  • Herblore XP in het spel is nu afhankelijk van je Herblore level.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • BTS Video 122 - Halloween EventLees samenvatting

    BTS Video 122 - Halloween Event

    In de laatste Behind the Scenes video bespreken Mod Moltare en Infinity het Halloween evenement van dit jaar.

    In het Halloween evenement van dit jaar, Death's Door, probeert Melzar the Mad (van de quest Dragon Slayer) om de mensen van Crandor te laten terugkeren uit het hiernamaals. Met behulp van geesten is hij het huis van de Dood binnengedrongen en de Dood kan nu geen werk meer gedaan krijgen. Zelf kan hij niets tegen ze uitrichten, maar hij kan wel spelers voorzien van geavanceerd wapentuig om zo de geesten te bevechten.

    Je zult aan het evenement kunnen beginnen door in Burthorpe met de hond van de Dood te praten. Als beloning kun je de ghost hunter gear krijgen, die je schade en XP verhoogt bij het vechten tegen geesten. Ook kun je XP krijgen en zijn er een hoop cosmetische titels, emoties en overrides voor wapens te verdienen.

    Dit jaar zul je ook moeten oppassen voor verstopte JMods die in het huis van de Dood ronddolen om spelers dwars te zitten of te helpen. Ook komt volgende week de quest Broken Home uit. Als je deze voltooit zul je tijdens het evenement 15% meer schade doen.

  • Community Chronicle 16/10Lees samenvatting

    Community Chronicle 16/10

    Twee video's van spelers worden in het zonnetje gezet en er staan veel foto's van RuneFest op Facebook. Op YouTube zijn alle sessies terug te zien. Daarnaast worden er weer evenementen aangekondigd: een Ironmantrainfeest en een potje Heist.

  • Treasure Hunter – Rune EtherealsLees samenvatting

    Treasure Hunter – Rune Ethereals

    Met Treasure Hunter kun je tussen 16 en 21 oktober Rune etheral outfits krijgen.

    Law Ethereal SetDeath Ethereal SetBlood Ethereal SetInfinity Ethereal Set

    Er zijn drie verschillende etheral outfits: law, death en blood. Elke outfit bestaat uit vijf delen. Ze geven de volgende bonussen:

    • 1% per kledingstuk kans op dubbele runes in Runespan, dus 5% met een volledige outfit.
    • Een volledige outfit geeft 25% kans dat je pouch niet kapot gaat bij het maken van runes.
    • Een volledige outfit kan 6 essence bewaren.
    • Alle voordelen van de master runecrafter robes en wicked robes als je die hebt.

    Combineer drie soortgelijke kledingstukken van de drie outfits en je krijgt een infinity etheral outfit, die de volgende bonussen zal geven:

    • Meer kans op dubbele runes in Runespan, tot 7% met een volledige outfit.
    • Een volledige outfit geeft 50% kans dat je pouch niet kapot gaat bij het maken van runes.
    • Een volledige outfit kan 12 essence bewaren.
    • Alle voordelen van de master runecrafter robes en wicked robes als je die hebt.
    • Vijf teleports naar de gele tovenaar van Runespan en terug.

    De kledingstukken kun je op de volgende data krijgen:

    • 16 oktober: law
    • 17 oktober: blood
    • 18 oktober: death
    • 19 en 20 oktober: alle drie
  • Golden Gnome Awards 2014 ResultsLees samenvatting

    Golden Gnome Awards 2014 Results

    De winnende inzendingen van de Golden Gnome Awards, die op RuneFest bekend zijn gemaakt, zijn in een nieuwsbericht nog eens op een rij gezet. De Golden Gnome Awards zetten de grappigste, meest getalenteerde en meest toegewijde mensen in het zonnetje. Bekijk ons forum voor een overzicht van de plaatjes en video's die gewonnen hebben.

    Naast een echt goudengnoombeeldje krijgen de winnaars ook een golden gnome als huisdier in RuneScape.

  • RuneFest 2014 - Highlight VideosLees samenvatting

    RuneFest 2014 - Highlight Videos

    Het bovenstaande filmpje toont het eerste deel van de RuneFest-livestream, die per uur uit zal komen.

  • Solomon's General Store - More Resting AnimationsLees samenvatting

    Solomon's General Store - More Resting Animations

    Bij Solomon kun je drie nieuwe rustanimaties kopen: energy drain, Wushanko warrior resting en crystal impling resting.

    Energy Drain RestingWushanko WarriorCrystal Impling Resting

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Ironman & Drop Table Reworks

Ironman & Drop Table Reworks

Voor wat extra uitdaging zul je de nieuwe Ironman mode kunnen gebruiken, waarin je alles zelf moet doen. Je zult de volgende beperkingen hebben:

  • Niet ruilen met spelers
  • Geen Grand Exchange, behalve voor bonds
  • Geen drops van andere spelers
  • Geen Lootshare
  • Geen xp of buit in PvP
  • Geen multiplayerminigames
  • De meeste faciliteiten van huizen van andere spelers kun je niet gebruiken
  • Geen assist of accept aid
  • Alleen solo-Dungeoneering
  • Geen Sinkholes of Warbands
  • Geen Treasure Hunter
  • Geen wicked pouch van Solomon
  • Geen Refer a Friend
  • Geen Social Slayer
  • Minder xp van plots in clan citadels
  • Geen voordelen van groepsvoordelen, abilities of spreuken van anderen
  • Group abilities of spreuken van Ironman-spelers hebben alleen op de speler invloed
  • Je moet meer dan de helft van de schade hebben gedaan om een drop te krijgen van monsters.
  • Minder combat xp als je minder dan 100% van de schade hebt toegebracht bij een vijand

In ruil hiervoor krijg je een chatbadge en speciale hiscores.

Er is ook een Hardcore Ironman mode. Als je daarin sterft, kun je niet langer spelen en verlies je alles, inclusief aangeschafte RuneCoins. Veilige activiteiten gelden niet als dood. Bij 1.000 en 1.600 total kun je wel bij Mr Ex in Edgeville twee extra levens kopen. Deze kosten respectievelijk 100.000 en 10.000.000 gp. Hierna kun je geen levens meer kopen. Dit is gedaan als extra vangnet voor je investering. Een dood kan niet worden teruggedraaid, ongeacht de reden van je dood. Verbindingsproblemen en hacks zijn dus voor eigen risico.

Mr Ex kan ook Hardcore Ironman in Ironman en Ironman in normale accounts omzetten. Dit kost ook gp. Veranderingen zijn onomkeerbaar.

De Ironman modi kun je aanzetten door met de rechtermuisknop op 'randomise' te klikken bij het maken van je account.

Droptabellen beesten en geesten

De volgende monsters hebben vernieuwde droptabellen, waardoor je waardevollere drops zult krijgen:

Beesten:

  • Rock slugs
  • Terror dogs
  • Wall beasts
  • Gargoyles
  • Kurasks
  • Turoths
  • Basilisks
  • Bloodvelds
  • Mutated bloodvelds
  • Dark beasts

Geesten:

  • Spiritual warriors
  • Spiritual rangers
  • Spiritual mages
  • Ghasts
  • Mighty banshees
  • Banshees
  • Ankou
  • Aberrant spectres

Basilisks, turoths en kurasks droppen drie nieuwe boots voor boogschutters, waar je respectievelijk level 40, 50 en 60 voor nodig hebt. Je hebt meer kans als je ze voor Slayer moet doden.

Geesten kunnen ghostly essence achterlaten, dat maar één plaats in je inventory inneemt. Met 500 kun je een ectoplasmator omzetten in een attuned ectoplasmator. Je krijgt hiermee extra Prayer xp bij het doden van geesten. Hij werkt samen met prayerherstellende necklaces van Dungeoneering en as wordt automatisch omgezet als dat wordt gedropt. Iedere keer dat je een geest doodt, verliest het apparaat een lading. Je kunt de attuned ectoplasmator opladen met de essence. Je hebt extra kans op en krijgt meer essence als je de geesten voor Slayer doodt.

Nog iets...

Ter voorbereiding van de lancering van de Impling Collector tweede helft van Prifddinas zullen nu de types van de implings die je vanaf nu vangt, worden bijgehouden. Je mag ze in de wereld en in Puro-Puro vangen.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • RuneFest’s Big RevealsLees samenvatting

    RuneFest’s Big Reveals

    Op RuneFest zijn verschillende updates van volgend jaar aangekondigd.

    RuneLabs

    Dit jaar konden we via peilingen in het spel onze mening over updates geven en kiezen welke updates gedaan moeten worden. Volgend jaar zal er een systeem, RuneLabs, komen waarbij je een idee in kunt dienen. Hiervoor hoef je geen kunstenaar te zijn; een simpele beschrijving is voldoende. Vervolgens kunnen andere spelers zeggen of ze het een goed of slecht idee vinden.

    Voor de populairste ideeën zal Jagex kijken of het idee uitvoerbaar is en zullen ze, als dat het geval is, een voorstel doen hoe ze het aan maken en hoeveel moeite het gaat kosten. Bij de uitvoerbaarheid zal ook gekeken worden of de veranderingen aan het spel niet te fundamenteel zijn en de toekomst van het spel in gevaar brengen.

    In de volgende stap kunnen spelers weer kiezen of de update gedaan moet worden en daarna zal het idee eventueel worden uitgevoerd.

    Community Development Team

    Er komt een speciaal team die ons op de hoogte gaat stellen van wat er bij Jagex gebeurt en hoe het staat met ideeën van spelers, evenementen gaat ondersteunen en ons met sociale media gaat helpen.

    Tweehonderdste quest

    Volgend jaar zal de tweehonderdste quest komen. Tijd voor iets bijzonders!

    In de quest kom je in een Gielinor waarin jij er niet geweest zou zijn. Zemouregal is verveeld, zit op de troon van Varrock en er was niemand die hem tegen kon houden. Arrav kan niet zo goed ballen vangen en kan ook niet de riolen rattenvrij houden. Daarom heeft hij de kittens van Gertrude getransformeerd tot oorlogsbeesten, maar zelfs zij zijn dik, lui en te ver doorgegroeid.

    200th quest

    Delrith is succesvol door de dark wizards teruggebracht en heeft Lumbridge en Draynor verwoest. De botten van koning Roald heeft hij in een cake gestopt. Nu nodigt hij alle schurken van de wereld uit te gokken met mensenlevens en verandert hij zijn timide werknemers in zombies voor het verkeerd uitspreken van zijn naam. Wij moeten naar deze versie van Gielinor, die vol zal zitten met grappen, karakteristieke kenmerken en zoveel mogelijk favoriete personages. Zul je ook deze keer de wereld redden en vrede en welvaart brengen?

    200th quest

    Zamorak Heist

    Zamorak Heist

    Na zijn nederlaag tegen Saradomin in de Slag bij Lumbridge beraadt Zamorak zich op zijn volgende stap. Zijn Mahjarrat, die de vorige keer niet aanwezig waren, geeft hij nog één kans. Hij wil samen met hen de Stone of Jas stelen en wraak nemen op de verraders die hem achterlieten om te sterven.

    Wij moeten in peilingen besluiten wie in het team zal zitten. Komisch of bloedserieus, het is aan jou. Wat zal Zaros doen en hoe zal Sliske reageren? Jij kunt je liefde of haat tonen en misschien zelfs meedoen aan de grootste misdaad van RuneScape ooit.

    Elder gods

    Elder Gods

    Het Zesde Tijdperk richt zich op drie pilaren. Die van de Stone of Jas zet zich voort met Zamorak Heist, de Dragonkin-lijn begon met One of a Kind en de die van de Elder gods begint met een nieuwe quest.

    In deze quest heeft een bekende, volledig doorgedraaide held een spreuk bemachtigd waarmee de Abyss naar Gielinor geteleporteerd kan worden. Jij moet samen met tovenaars uit de Wizards' Tower een rune golem bouwen, die als speurhond zal dienen om de vijand te vinden rond verborgen gebieden van de Elder gods. Ontdek wat de elder gods doen en waarom de spreuk gestolen is.

    Dit is een inleidende quest. Je zult ze nog niet ontmoeten, ontdekken wat ze echt willen en wat ze van plan zijn met hun perfecte wereld. Dat is voor later.

    Kerst 2014

    Christmas Event - Snowboarding

    Kerst zal gevierd worden met een nieuwe snowboardminigame en een enorme christmas cracker, die door legers spelers uiteen moet worden getrokken om de spullen binnenin te bemachtigen.

    Uitbreiding Player Owned Ports

    Player-Owned Ports

    De Player Owned Ports zullen uitgebreid worden met avonturiers die gespecialiseerd zijn in Agility, Dungeoneering en Divination. Zij zullen op lange reizen vertrekken naar onverkende eilanden in de Eastern Lands, grotten van zeemonsters ingaan, verborgen tombes en schatten vinden, zelfs onbekend voor de Eastern Lands, en misschien zelfs zombies tegenkomen!

    Er zijn nieuwe grondstoffen en beloningen, waarbij wellicht melee- en magic-wapens van level 85 te verdienen zijn. Daarnaast zal het ninjateam verschillende kleine dingen veranderen om de gebruiksvriendelijkheid te vergroten.

    Chronicle

    Er komt een nieuw kaartspel, dat op RuneScape is gebaseerd. Je kunt het op tablets, mobiele telefoon en pc spelen. In RuneScape kun je speciale kaarten verdienen.

    Wat is er gebeurd met?

    Vorig jaar zijn er verschillende beloftes gedaan, maar die zijn nog lang niet allemaal volbracht.

    HTML5

    Het is de afgelopen jaren steeds moeilijker gebleken nieuwe mogelijkheden aan de Java client toe te voegen. Daarom is begonnen aan een HTML5 client, maar het is niet gelukt die zelfs op snelle computers vloeiend te laten lopen. Om de problemen te verhelpen, moest Jagex terug naar de tekentafel.

    Afgelopen jaar is er gewerkt aan een nieuwe client die voortbouwt op vernieuwingen die voor het HTML5-project zijn gedaan. De snelheid is zeer goed, met extra voordelen die ook de vorige keer waren gepland en meer:

    • Laden van kaarten zonder "Loading - please wait"
    • In het spel gaan zonder het laadscherm
    • Goede prestaties bij de juiste grafische instellingen
    • Nieuwe grafische effecten
    • Mogelijkheid gemakkelijker nieuwe dingen aan de engine toe te voegen

    De client draait native op onder andere Windows, OSX, Linux en de browser, met een andere technologie dan HTML5. De beta wordt over een paar maanden verwacht.

    Valley of the Dead

    Valley of the Dead

    Vorig jaar waren er plannen voor een nieuw spel met een permanente dood, overleven en pk'en. Veel van wat daarmee bereikt zou worden, zit in de nieuwe Ironman mode. Daarnaast zullen er verschillende updates komen om pk'en aantrekkelijker te maken. Hiervoor zijn suggesties nodig.

    Inventor

    Toen Inventor het niet werd in de peiling, is er nog eens goed over deze skill nagedacht en is Jagex tot de conclusie gekomen dat alles ook aan bestaande skills toegevoegd kan worden. Ze willen hierover onze gedachtes.

    World Events

    Tuska

    Tuska, een enorm beest dat van wereld naar wereld reist, komt RuneScape verwoesten en het leven opeten. Een voorbeeld van haar verwoesting is te zien in de herinneringen van Guthix. Ze komt met een enorme portal op haar rug, waar harbingers uitkomen. Je moet samenwerken en tact, vernuft en brute kracht gebruiken om haar tocht door heel RuneScape te stoppen. Het is niet zeker dat je zult winnen, maar de wereld zal flink worden opgeschud.

  • BTS Video 121 - Beast & Ghost Drop TablesLees samenvatting

    BTS Video 121 - Beast & Ghost Drop Tables

    In de nieuwste BTS-video wordt gesproken over de update van aanstaande maandag, waarbij de drops van geesten en beesten worden opgeschroefd.

    Alle betrokken monsters behouden hetzelfde soort drops als voorheen, maar deze worden meer waardevol gemaakt om beter bij hun level te passen. Onder andere dark beasts, turoths, kurasks, basilisks, rock slugs, gargoyles, bloodvelds, spiritual warriors, rangers en mages, banshees en aberrant spectres zullen voortaan betere spullen droppen.

    Geesten zullen ook een nieuwe substantie droppen die ghostly essence heet en die gebruikt kan worden om je ectoplasmator te verbeteren. De verbeterde versie zal je meer Prayer XP geven voor het doden van geesten en werkt ook op demonen, maar je zult hem opgeladen moeten houden.

    Basilisks, turoths en kurasks zullen nieuwe boots droppen voor rangers van level 40, 50 en 60. De kans op het krijgen van boots is stukken hoger wanneer je de monsters als slayertaak hebt opgekregen.

  • Treasure Hunter – Protean TrapsLees samenvatting

    Treasure Hunter – Protean Traps

    Van vrijdag om 2 uur tot dinsdag 2 uur 's nachts kun je protean traps krijgen met Treasure Hunter. Deze vallen hebben 10% hogere kans dat je iets vangt. Je kunt ze gebruiken als bird snare, box trap en marasamaw plant. De vallen blijven 50% langer staan en geven 125% xp als je iets vangt. Zelfs als je niets vangt krijg je nog 50% van de xp die je normaal krijgt wanneer je iets vangt. Je hoeft je vallen niet eens te checken.

    Naast de vallen zijn ook protean bars en protean planks opnieuw te krijgen.

  • RuneFest 2014 - The Live StreamLees samenvatting

    RuneFest 2014 - The Live Stream

    We worden er nogmaals aan herinnerd dat RuneFest aanstaande zaterdag van 11 tot 20 uur te volgen zal zijn via Twitch.

  • Customer Service Week - Blog and Q&AsLees samenvatting

    Customer Service Week - Blog and Q&As

    Het is deze week in het Verenigd Koninkrijk de week van de klantenservice. Jagex laat mooie grafieken zien van hoe goed de klantenondersteuning is en hoe deze de laatste tijd is verbeterd. Ook houden ze deze gehele week vragen-en-antwoordensesies, wedstrijden en enquêtes. Zie het originele nieuwsbericht voor het schema.

    RuneScape Customer Support Stats Infographic
  • RuneFest Live Streams - The DetailsLees samenvatting

    RuneFest Live Streams - The Details

    Dinsdag 7 oktober is er om 5 uur 's middags een livestream op Twitch waarin verteld zal worden wat er op RuneFest 2014 gaat gebeuren. Op de grote dag zelf zijn er vier livestreams: één hoofdstream, één waarop een aantal bekende mensen en Jagex-moderators RuneScape zullen spelen en twee die elk een ander overzicht zullen geven van het gehele evenement.

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Smarter Familiars

Smarter Familiars

Summoning familiars zullen nu zo snel mogelijk hetzelfde monster aanvallen dat jij aanvalt en ook vechten als een vijand jou aanvalt en jij niets doet. Special moves zullen voortaan automatisch worden gebruikt wanneer je daarvoor de scrolls en punten hebt en de beesten kunnen voortaan 500 scrolls voor je dragen. De frequentie waarmee een special move wordt uitgevoerd, kun je instellen bij het verbeterde overzicht van de status van je familiar. Ongebruikte scrolls zullen teruggaan in je inventory wanneer je beest sterft of weggaat.

Daarnaast hebben Beast of Burdens een 'give all'-optie gekregen, zal een small obelisk de life points herstellen van je Summoning-beest en zal de Prayer Protect from Summoning voortaan in plaats van 40% 50% van de schade van Summoning-beesten van vijanden absorberen.

Nog iets...

De Wardrobe-interface is vernieuwd om hem gebruiksvriendelijker te maken. Daarnaast zijn er wat aanpassingen aan Treasure Hunter gedaan, waardoor spelers met lagere levels betere prijzen krijgen, enkele prijzen zijn verwijderd, de invloed van Treasure Hunter op de economie is veranderd en aantallen van prijzen die in verschillende skillcategorieën voorkomen gelijk zijn getrokken.

Nieuws van Lunagang

Top Ltf'ers september en webbrowser add-ons

De nieuwste editie van Top Ltf'ers is weer uit. Hierin kun je lezen wat de top van het tipforum in de maand september allemaal heeft behaald! Ook worden er in een ander artikel tien add-ons voor verschillende webbrowsers opgesomd die je in het dagelijks leven kunnen helpen. In deze lijst is uitgegaan van Mozilla Firefox, maar er staan ook alternatieven voor Google Chrome en Safari.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Behind the Scenes - October 2014

In Oktober kun je Ironman Mode verwachten, worden familiars slimmer, worden de drops van geesten en beesten onder de loep genomen, komt het jaarlijkse evenement voor Halloween weer terug – ditmaal samen met de eerste volledig opnieuw speelbare quest – en brengt het Ninja Team een nieuwe D&D uit voor Divination.

Ironman Mode

Bij het maken van een nieuw account zul je, zowel als gratis speler en als member, ervoor kunnen kiezen de Ironman modus aan te zetten. Je zult hierdoor niet kunnen ruilen, geen handige minigames kunnen doen met andere spelers, geen Treasure Hunter kunnen gebruiken, geen LootShare, en nog veel meer andere dingen die je normaal gewend bent niet. Met andere woorden: je zult alles helemaal in je uppie moeten doen. Als dat nog niet genoeg uitdaging is kun je zelfs Hardcore Ironman aanzetten. Hier ga je permanent dood. Je kunt twee extra levens verdienen, maar meer ook niet.

Ironman accounts zullen een eigen tabel krijgen in de hiscores en zullen herkenbaar zijn in het spel aan een speciaal icoontje bij alles dat ze zeggen. Voor meer informatie kun je het forum bijhouden of de onderstaande video bekijken.

Slimmere familiars

Momenteel duurt het vaak even voordat je familiar begint mee te vechten. Dit en een hele hoop andere dingen worden deze maand verbeterd: familiars zullen direct aanvallen, ook als je zelf niet aanvalt maar wel aangevallen wordt, zullen hun eigen scrolls kunnen bewaren en kunnen onthouden hoevaak ze deze moeten gebruiken.

Ook wordt er opnieuw gekeken naar de manier waarop helmen met scrolls erin werken, wordt de familiar interface bijgewerkt en komt er een handige 'geef alles' knop bij familiars die je spullen kunnen bewaren.

Er zijn nog een aantal andere verbeteringen die nog niet genoemd worden, deze zul je kunnen zien wanneer de update er is.

Drops van geesten en beesten

In een van de peilingen van Power to the Players werd gekozen voor het verbeteren van de drops van monsters in de categorieën 'geesten' en 'beesten'. Al hun drops zijn nu relevanter, lonender en meer gebalanceerd. Vooral de drops van monsters waarvoor je een hoog level in Slayer nodig hebt, zoals dark beasts, zijn flink verbeterd.

Er komen ook nieuwe boots, en misschien speciale upgrades voor gereedschappen, maar hier wordt meer over verteld als de update dichterbij komt.

Halloween evenement en een nieuwe quest

Dit jaar krijgen we een dubbele update voor Halloween: een evenement en een nieuwe quest, Broken Home.

Het evenement is toegankelijk voor alle spelers en speelt zich af in het huis van de Dood. Een bende enigszins beperkte geesten zet de boel op stelten, en de Dood wil van ze af. Je moet gebruikmaken van een protopack en actief ectoplasma om de geesten uit te drijven, maar je wordt dwarsgezeten door zowel de geesten als door Jagex moderators die van alles en nog wat – zelfs jou – veranderen in enge dingen.

In het evenement kun je een nieuwe spokenjagersoutfit krijgen, evenals een nieuwe titel, de vaardigheid om botten op vuurtjes te cremeren voor Prayer XP en nog meer. De protopacks die je gebruikt tijdens het evenement kun je ook sterker maken en zelfs buiten het evenement gebruiken om beter te kunnen vechten tegen geesten.

Broken Home

Broken Home, de quest die ook bij Halloween uitkomt, is erg duister en sinister. Het is een quest op novice-niveau die alleen voor members toegankelijk is. Je hoeft er niet in te vechten, maar er zijn wel een hoop puzzels. Tussen de beloningen zijn, zoals wel vaker wordt gedaan, ook nuttige dingen voor spelers met hogere skills.

De quest is uniek in dat je hem vaker kunt doen. Elke keer dat je hem opnieuw doet zal hij lastiger worden, maar je krijgt wel steeds weer beloningen. Naast XP kun je er ook ringen krijgen die je helpen bij het herstellen van je special attack of adrenalinegehalte.

Divination D&D

Het Ninja Team heeft weer iets nieuws bedacht: een Distraction and Diversion voor de skill Divination. Je zult in de verborgen opslagplaatsen waar Guthix zijn runen bewaarde oude herinneringen van Guthix kunnen verzamelen, die je XP geven in Divination en de normale gang van zaken bij Divination aangenamer maken.

En meer

Zoals elke maand komen er weer nieuwe dingen uit bij Treasure Hunter en Solomon's General Store. Deze zullen onder andere in het thema van Halloween zijn.

RuneFest 2014

Het duurt niet lang meer voor RuneFest 2014 een feit is. Op 11 oktober gaat het van start. Alle activiteiten kun je live volgen op video streams. Op RuneFest wordt onder andere informatie onthuld over de geplande updates voor de komende jaren.

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • Podcast - Bonus XP Swap ShopLees samenvatting

    Podcast - Bonus XP Swap Shop

    In de nieuwste podcast op Podbean bespreken Mod Sayin, Obeith en Michelle de winkel waar je bonus-XP kunt omzetten, die kortgeleden uitkwam.

  • Community Chronicle – 02/10Lees samenvatting

    Community Chronicle – 02/10

    In de laatste editie van de Community Chronicle staan twee evenementen, een plaatje van een scheepskapitein en een video met tips voor het verzamelen van de gouden stenen van Shattered Heart. Ook wordt RuneFest vermeld. Enkele spelers houden extra activiteiten voor de spelers die komen.

Nieuws van Lunagang

Boss_Ltf maand oktober

Heb je eens zin om op vrijdagavond naar een boss toe te gaan? Dat kan met Boss_Ltf, elke vrijdagavond gaan we naar een boss toe. In de maand oktober gaan we naar de volgende bosses:

  • 3 oktober - Armadyl
  • 10 oktober - Dagannoth Kings
  • 17 oktober - Saradomin
  • 24 oktober - geen, ik heb dan verjaardag van m'n vriendin's moeder (50 jaar).
  • 31 oktober - Corporeal Beast

Kom om 19:30 in de Friends chat Boss_Ltf voor een rank. Om 20:00 gaan we de kamer in van de boss, dus wees op tijd. Kijk voor meer informatie op het forum.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • RuneFest 2014 ScheduleLees samenvatting

    RuneFest 2014 Schedule

    Het schema van RuneFest 2014, dat zaterdag 14 oktober gehouden zal worden, is bekend gemaakt. Als je er niet bij bent, kun je alles via Twitch volgen.

    Tijd EngelandTijd Nederland en BelgiëEvent
    10:0011:00Deuren geopend
    Streamen begint
    11:0012:00Old School Panel
    12:0013:00The Big Quiz
    13:0014:00Onthulling nieuwe RuneScape-producten
    14:0015:00 Pauze
    15:0016:00RuneScape 2015
    16:0017:00The Big Question
    17:0018:00Golden Gnome Awards
    18:0019:00
    19:0020:00Drankjes en hapjes
    20:00-23:0021:00-0:00Feest
    Ontmoet de makers
    Tijd EngelandTijd Nederland en BelgiëSesie
    11:0012:00Ninja:
    Mod Ana, Mod Ryan, Mod Stu O, Mod Lab, Mod Asherz
    12:0013:00Lore:
    Mod Osborne, Mod Stu, Mod Chaose, Mod Raven
    13:0014:00PvM:
    Mod Dean, Mod Chris L, Mod Ollie, Mod Ramen, Mod Harrison
    14:0015:00 Pauze
    15:0016:00Old School:
    Mod Mat K, Mod Ash, Mod Reach, Mod John C, Mod Ronan
    16:0017:00Content:
    Mod Moltare, Mod Deg, Mod Daze, Mod Timbo, Mod Lewis R
    17:0018:00Prifddinas:
    Mod Rowley, Mod Hunter, Mod Alex R, Mod Ante, Mod Giara
    Anders
    TimeTijd Nederland en BelgiëEvenement
    14:3015:30Verkleedparade (verzamelen om 14:00)
    19:0020:00Level-99-feesten

Bekijk het nieuws van Vorige maand Volgende maand

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.