Verbetering insturen

- Wijziging voorstellen

Nieuwsoverzicht van november 2014

Bekijk het nieuws van

RSS

Nieuwsberichten

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • BTS Video 127 - Heart of Stone5 reactiesLees samenvatting

  BTS Video 127 - Heart of Stone

  Volgende week zal een quest rond de elder gods uitkomen. Deze quest zal in eerste instantie helemaal niets met de elder gods te maken hebben, maar langzaam naar het verhaal van de elder gods toegroeien. We krijgen de elder gods ook niet te zien. Dat is voor een latere quest. Dit is de eerste quest in één van de drie pilaren van de Sixth Age.

  We helpen Ariane een doorgedraaide heldin, die de beschikking heeft over een onbekend teleporteermiddel, op te sporen met een speurgolem. Je gaat de hele wereld over en ontdekt daarbij meer over de elder gods en wat de heldin van plan is. De quest bevat enkele puzzels, inclusief een nieuw soort puzzel waarbij je moet vechten.

  De quest is van een gemiddeld niveau. Je hebt Rune Memories, Carnillean Rising, 35 Magic en 25 Runecrafting nodig om de quest te doen.

  Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Treasure Trails Update & Community Tools

Treasure Trails

Vandaag zijn twintig nieuwe opdrachten aan clue scrolls toegevoegd, vijf voor elk niveau. Ook is het scherm waarop alle opdrachten staan vernieuwd.

Wanneer je van een bepaald niveau drie keer een beloning hebt gekregen, kun je daarna één keer bij dat niveau om een andere beloning vragen als je niet tevreden bent. Van elk niveau kun je één zogenaamde reroll tegelijk bewaren.

Er zijn verschillende nieuwe beloningen, waaronder:

 • Amulet of fury (t): een amulet of fury met 10% hogere bonussen
 • Effigies bij hard en elite clue scrolls
 • Explosive barrel: een cape die bij een op de drie automatische aanvallen en spectaculaire explosie in gang zet
 • Cosmetische capes, zoals de backstab cape en sack of effigies
 • Wapens zonder stats, zoals koffertjes voor je linker- of rechterhand
 • Verf om level 90 armour en wapens te verven.
 • Tickets waarmee je bepaalde clues kunt overslaan.
 • Fallen stars, afhankelijk van het type van de clue scroll

Player Examine

Het is mogelijk om Examine te kiezen wanneer je met je rechtermuisknop op een speler klikt. Je zit hier de clan, een persoonlijk bericht, cosmetic overrides, de stats van wat ze dragen en de skills die ze hebben. Wanneer je niet wilt dat anderen het overzicht van je kleding, stats en skills kunnen zien, kun je dat uitschakelen bij de Hero-knop. Hier kun je ook een status en persoonlijk bericht instellen.

Verbeteringen aan de Orb of Oculus

De Orb of Oculus is gebruiksvriendelijker gemaakt, terwijl hij nog net zo veelzijdig is als voorheen. De aim, focus en fine modi zijn verwijderd, je hoeft de orb niet meer te dragen en de bediening is gemoderniseerd.

Nog iets...

 • Een aantal problemen met xp onder de Voice of Seren is hersteld.
 • Weapon overrides kun je nu gebruiken op elk wapen dat dezelfde aanvalsstijl heeft en hetzelfde aantal handen vereist.
 • YoungMinds staat deze week in de schijnwerpers als het goede doel voor de Well of Goodwill.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • BTS Video 126 - Treasure Trails5 reactiesLees samenvatting

  BTS Video 126 - Treasure Trails

  In de volgende update komen er nieuwe clue scrolls en verbeterde en nieuwe beloningen bij Treasure Trails. Onder de beloningen zijn ruilbare voorwerpen waarmee je schuifpuzzels over kunt slaan en cosmetische voorwerpen als koffertjes, verf om level 90 spul van een andere kleur te voorzien, ontploffende vaten voor op je rug en bijlen in je rug. De verf komt in de kleuren Barrows, Shadow en Third Age. De eerste twee kun je met moeilijke en elite clues krijgen, de laatste alleen met elite.

  Er komt ook een nieuw systeem waarmee je om een andere beloning kunt vragen wanneer je niet tevreden bent.

  Forum

 • Treasure Hunter – Crafting Catalysts7 reactiesLees samenvatting

  Treasure Hunter – Crafting Catalysts

  Tot 00:59 op dinsdag 25 november kun je crafting catalysts winnen bij Treasure Hunter. Deze zijn stapelbaar en kun je in je pocket slot dragen. Als je ze bij je hebt verdubbelen ze de snelheid waarmee je huiden, edelstenen en juwelen verwerkt.

  Wanneer je catalysts verbruikt krijg je ook een een gem focus, leather case of metal setting. Door deze drie samen te voegen krijg je summoning focuses. Deze kun je in je inventory houden om 20% meer XP te krijgen bij het maken van pouches van Summoning. Je krijgt metal settings voor het maken van zilveren of gouden voorwerpen, gem focuses voor het slijpen van edelstenen en leather cases voor het verwerken van huiden.

  Als je teveel van één soort hebt kun je deze bij de Master Crafter in de Crafting Guild omruilen. Ook kun je ze met andere spelers en op de Grand Exchange ruilen.

  Forum

 • Podcast – Elf City Part 20 reactiesLees samenvatting

  Podcast – Elf City Part 2

  In de nieuwste podcast bespreekt Mod Osborne de tweede helft van elvenstad Prifddinas. Je kunt de podcast luisteren op PodBean.

  Forum

Nieuws van Lunagang

Top Ltf'ers en Teamspeak

Er zijn twee nieuwe artikelen te lezen in het forumdeel Publicaties!

Allereerst is de maandelijkse editie van Top Ltf'ers is met enige vertraging uitgebracht – dit keer zowel voor oktober als voor het Double XP Weekend dat begin november plaatsvond!

Ook is er een artikel ingezonden over Teamspeak, een programma dat je in staat stelt tijdens het gamen te praten met je medespelers. Een aantal leden heeft hiervoor een server opgezet en deze opengesteld aan iedereen van de Lunagang. Deze server wordt niet door de Lunagang zelf beheerd maar door de leden die het hebben opgezet. In het artikel legt Roxas uit wat Teamspeak is, hoe het werkt en waarom je het zou moeten gebruiken. Ook wordt er verwezen naar het Teamspeaktopic, waar alle uitleg staat over de server.

Veel leesplezier!

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Prifddinas - Lost City of the Elves - Part 2

De tweede helft van Priffdinas, de stad van de elven, is uitgekomen. Hiermee zijn de delen van de andere vier clans nu toegankelijk. Je moet uiteraard nog steeds Plague's End hebben gedaan om in Prifddinas te komen.

Prifddinas District Map

HefinMeilyr
AmloddCrwys
IthellCadarn
IorwerthTrahaearn
Tower of VoicesMax Guild


De beste manier om alle beschikbare dingen te ontdekken is door rond te lopen, maar hieronder staan wat hoogtepunten:

Amlodd - Divination en Summoning

 • Shadow creatures: deze laten shadow cores achter, die je in de light rift bij de monsters kunt omzetten naar light cores. Je hebt de light cores nodig voor light creature pouches.
 • Light creature: Summoning-wezen waarmee je een kans hebt dat je een geoogste herinnering direct omzet. Geeft kans op dubbele blue tears in Tears of Guthix. Je kunt er ook mee naar Tears of Guthix en de Tormented demons teleporteren.
 • Impling collector Daffyd wil dat je elk type impling vangt in ruil vor cosmetische 'thinker's' robes, Hunter xp en de keuze uit meer xp of meer buit bij het vangen van implings.
 • Lord Amlodd kan lange verhalen vertellen, maar ook pouches omruilen naar een deel van de spirit shards die nodig waren, zoals Bogrog.

Ithell - Construction en Crafting

 • Crystal singing stelt je in staat crystal tools met speciale skilleffecten, teleporteermiddelen en wapens te maken. Deze wapens gaan kapot en vereisen level 80. Ze hebben kans meer schade toe te brengen. Deze kans is afhankelijk van je Agility.
 • Crystal hatchet en pickaxe: Lady Ithell kan de dragon hatchet en pickaxe naar kristallen varianten omzetten, ook als ze in je toolbelt zitten. Omzetten van Imando of gilded pickaxes zal ervoor zorgen dat je de bonussen verliest. Je krijgt geen spullen terug.
 • Harmonium harps kun je bespelen voor Crafting xp en het onruilbare harmonic dust, dat je nodig hebt voor crystal singing.
 • Mining: je kunt er soft clay en crystal-flecked sandstone hakken. Dat laatste heb je nodig voor crystal flasks.
 • Glas: er is een machine waarmee je crystal glass uit crystal-flecked sandstone en robust glass uit red sandstone kunt maken.

Hefin - Agility en Prayer

 • Serinity posts: klim er op om tot 20.000 Agility xp per dag te verdienen. Neem de houdingen van Lady Hefin aan voor de meeste xp.
 • Agility-parcours met afsnijmogelijkheden die zomaar verschijnen en Velocity. Wanneer velocity op 100% komt, kun je een obstakel overslaan. Elk rondje geeft je ook kans op beloningen, zoals een cosmetische outfit, vier emoties, boekenpagina's met verhalen en handige elvenskillvoorwerpen.
 • Corrupted Seren Stone: koop cleansing crystals bij een monnik in de kathedraal en klik op de corrupted Seren Stone in het midden om de steen schoon te maken. Je kunt hierbij zonder veel inspanning Prayer trainen.

Meilyr - Dungeoneering en Herblore

 • Twee resource dungeons voor 95 Dungeoneering en een voor 115. Ze bevatten trainlocaties, personages met handige diensten en monsters.
 • Gorajo cards: in de 95-grot is een Gorajo, die je kaarten geeft die lijken op die in Sinkhols. Ze geven bonussen bij Dungeoneering.
 • Divine locations die zomaar verschijnen in de 95-grot.
 • Motherlode maw: een standbeeld inde 115-grot waar je tenminste 95 in alle skills voor nodig hebt en dagelijkse beloningen geeft voor wie graag een completionist cape wil.
 • Edimmu: monsters in de 115-grot die alleen voor Slayer gedood kunnen worden. Deze kun je als taak krijgen an Duradel, Kuradal of Morvran. Ze droppen een nieuw huisdier, blood shards die de amulet of fury en bepaalde necklaces van Dungeoneering kunnen verbeteren. In de eerste twee weken heb je dubbele kans om ze als Slayer-taak te krijgen!
 • Harmony pillars: nieuwe farming patches, waar je mos kunt laten groeien. Dat heb je nodig voor perfect potions. De zaden zijn te koop bij een personage in de buurt en gericht op een willekeurige skill. De mos groeit wanneer je deze skill traint.
 • Perfect juju potions: gemaakt door harmony moss in juju potions te gooien. Geven nieuwe effecten.
 • Combination potions: met crystal flasks in je inventory kun je van veel hoge en handige potions potions met zes doses maken, die de effecten van beide potions geven. De recepten moet je eerst vrijspelen. Sommige recepten kun je kopen in de herblorewinkel van de Meilyr-clan en de andere liggen in Daemonheim.

Nog iets...

Perfecte en normale juju potions zijn nu ruilbaar.

Forum

Nieuws van Lunagang

Nieuwe artikelen en Barbarian Assault

Vandaag hebben we uitleg over Ironman en het Challenge system online gezet. Verder zijn de wereldkaart en Barbarian Assault weer bijgewerkt. Hoewel het mosterd na de maaltijd is, hebben we ook nog Halloween voor het nageslacht op de site gezet.

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

Nieuws van Lunagang

Boss_Ltf maand november

Plaatje

Heb je eens zin om op vrijdagavond naar een boss toe te gaan? Dat kan met Boss_Ltf, elke vrijdagavond gaan we naar een boss toe. In de maand november gaan we naar de volgende bosses:

 • 14 november - Tormented demons
 • 28 november - Armadyl

Voortaan kan je nu ook inschrijven voor Bossevenementen, als je je inschrijft krijg je een berichtje op het forum een uur van te voren.

Kom om 19:30 in de Friends chat: Boss_Ltf voor een rank. Om 20:00 gaan we de kamer in van de boss, dus wees op tijd. Kijk voor meer informatie en voor het inschrijven op het forum.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Patch Week

Aangezien Guthixian Caches vorige week al is uitgebracht, brengt deze week een aantal kleine verbeteringen in het spel. Wij zullen hier de belangrijkste noemen.

 • Soul Wars, Conquest en de Exiled Kalphite Lair zijn nu beschikbaar voor Ironman. Soul Reaper geeft minder xp.
 • Er is een aantal verbeteringen gedaan aan het grouping system voor minigames:
  • Je kunt nu in een groep naar Fist of Guthix, free for all Clan Wars, Shades of Mort'ton en de TzHaar Fight Pit teleporteren.
  • De koppeling van spelers verbeterd, waardoor je minder vaak aan spelers die offline zin wordt gekoppeld.
  • Je kunt meer eisen stellen aan teamgenoten, zoals dat ze een eindbaas zal zeker 10 keer gedood moeten hebben. Ook de groepsgrootte kan in enkele gevallen worden ingesteld.
  • CoinShare en LootShare kunnen worden aangezet.
  • Je kunt de stats van andere groepsleden bekijken.
 • Verschillende skillanimaties, baby blue dragons en jelly's zijn grafisch vernieuwd.
 • Nulodion geeft nu ook kanonnen terug die in de Artisans' workshop verbeterd.
 • Rune etheral outfits verminderne nu je gewicht.
 • Ghostly fisher en farmer outfits geven nu ook xp-bonussen, mits je de volledige normale set ook hebt.
 • Gloves van de Dominion Tower zijn weer goed, zoals vroeger.
 • Halloween, Vic the Trader en Balthazar zijn uit Burthorpe verdwenen.

Lees het Engelstalige nieuwsbericht en de patch notes voor de volledige lijst met wijzigingen.

Forum

Bekijk het nieuws van

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© De Lunagang 2004 - 2014

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.