Verbetering insturen

- Wijziging voorstellen

Nieuwsoverzicht van december 2014

Bekijk het nieuws van

RSS

Nieuwsberichten

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Winter Weekends - Dungeoneering

Er is een nieuw bericht op de homepage van RuneScape verschenen.

Winter Weekend 3 is all about Dungeoneering. Make like Thok and delve deeper into Daemonheim!

Later zal hier een samenvatting van dit bericht verschijnen.

Forum

Nieuws van Lunagang

Snowverload en snowboarden toegevoegd

De beschrijvingen van de Snowverload en van het snowboarden zijn toegevoegd aan de pagina over Kerst 2014.

Nieuws van Lunagang

Achievements van Tirannwn toegevoegd

De Achievements van Tirannwn zijn toegevoegd. De eisen en beloningen staan er allemaal op een rijtje en voor de gemakkelijke en gemiddelde taken staat er een snelle(re) route voor het voltooien van de taken beschreven.

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Snowboarding & Tirannwn Task Set

Snowboarding & Tirannwn Task Set

Taken van Tirannwn

Wanneer je de Underground Pass hebt voltooid, kun je nu nieuwe taken doen. Er zijn in totaal 50 nieuwe taken in Isafdar, de Underground Pass, Poison Waste en Prifddinas, met uiteenlopende eisen. Er zijn weer vier moeilijkheidsgraden. Voorbeelden van taken zijn door de Arandar Pass lopen met een mournerpakje, een shark op de bank zetten in het Elf camp en wave 15 in gold of platanium Rush of Blood bereiken.

De beloning is een voorwerp voor in je pijlenkoker. Het is handig voor alle gevechtsstijlen, maar ook tijdens het skillen. Wanneer je de gemakkelijke, gemiddelde, moeilijke en elitetaken doet, zul je met het ding aan steeds meer schade tegen de plaatselijke monsters in Tirannwn toebrengen, kun je meer teleporteren en krijg je steeds meer skillvoordelen. Er zijn ook permanente bonussen voor het voltooien van de taken: er is een elf die limestone van je koopt in de limestone mine, dagelijks gratis swamp tar, kans geen lading van je crystal wapen te gebruiken en meer.

Snowboarden

De Queen of Snow, die in de krater van Lumbridge staat, kun je helpen snow elementals te smelten. Zij zijn over de hele wereld verspreid. In ruil hiervoor krijg je een snowboard, waarmee je bij de Queen of Snow mooie trucs kunt laten zien. Hierbij verdien je cadeautjes, rep points en cheer points. De rep points kun je inwisselen voor een visuele verbetering van je snowboard. Je kunt van bronze tot rune en members kunnen ook nog shark, snowman en skull krijgen.

Er is ook een aparte plaats waar je vanaf kunt glijden voor cheer points en een beetje Agility xp.

Met deze update zijn alle kerstevenementen die dit jaar op het programma staan zijn nu beschikbaar.

Nog iets...

 • Er zijn twee nieuwe tijdelijke hiscores: aantal keer dood gegaan en aantal clue scrolls voltooid.
 • Voortaan zullen de tellers voor het kopen van ananassen en zeewier in Catherby en de crystal tree in Prifddinas om middernacht GMT resetten. Hetzelfde geldt voor de wekelijks gratis raw bacon en pouches, Tears of Guthix en hanky points. Deze zullen woensdagnacht resetten.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Winter Weekends - Minigames - Now Live

Van vrijdag 13 uur tot 15 december 13 uur is het minigameweekend. Je hebt tijdens die periode de volgende bonussen in RuneScape:

Op 13 en 14 december kun je ook op beide dagen een keer extra naar de Tears of Guthix. De rest van december heb je 25 reizen per dag bij Player Owned Ports en geven reizen 30% extra grondstoffen en handelsgoederen.

Geen van de bovenstaande bonussen gelden op ironman accounts.

Forum

Nieuws van Lunagang

Boss_Ltf maand december

Plaatje

Heb je eens zin om op vrijdagavond naar een boss toe te gaan? Dat kan met Boss_Ltf, om de vrijdagavond gaan we naar een boss toe. In de maand december gaan we naar de volgende bosses:

 • 12 december - Bandos
 • 26 december - Nex

Voortaan kan je nu ook inschrijven voor Bossevenementen, als je je inschrijft krijg je een berichtje op het forum een uur van te voren.

Kom om 19:30 in de Friends chat: Boss_Ltf voor een rank. Om 20:00 gaan we de kamer in van de boss, dus wees op tijd. Kijk voor meer informatie en voor het inschrijven op het forum.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Snowverload & Dominion Tower Rumble Mode

Snowverload & Dominion Tower Rumble Mode

Dominion Tower

Aan de Dominion Tower is de nieuwe Rumble Mode toegevoegd. Als je 110 combat of hoger hebt en tenminste 20 quests uit een bepaald lijstje hebt gedaan, kun je in de toren een nieuwe instance van de Rumble mode aanmaken of je aansluiten bij een bestaande. Het is mogelijk toelatingseisen aan je instance in te stellen. De groepen kunnen uit 1 tot 5 spelers bestaan.

In de Rumble Mode moet je samen met je groepsgenoten zo lang mogelijk overleven tegen een horde monsters. Terwijl je dat doet, word je belaagd door zwermen evil chickens, tornado's, tovenaars en vlammen van Sunfreet.

De modus heeft vier speciale power-ups:

 • Booster up: verdubbelt de Dominion factor die je de komende 30 seconde haalt.
 • Vigorous orb: dertig seconde onbeperkt adrenaline.
 • Healing orb: herstelt je life en prayer points met 50% van je maximum.
 • Volatile orb: willekeurig effect, waarbij de kans op een voordelig effect groter is dan een schadelijk.

Hoe meer spelers er zijn, hoe meer monsters. Er zijn er maximaal tien bij vijf spelers. Als iemand doodgaat, blijft het monsteraantal hetzelfde. Houd je groepsgenoten dus in leven!

Nieuwe monsters

Er zijn twaalf nieuwe monsters toegevoegd, waar je in elke modus tegen kunt vechten.

Beloningen

 • Je kunt nu de aanvalsstijl van dreadnips wisselen en het is gemakkelijker ze te richten.
 • Dominion markers hebben betere stats en vanaf tier 2 heb je een prayer bonus als je ze neerzet.
 • Er is een nieuwe tier voor de Dominion medallion, met betere stats, meer teleports naar de toren en een accuraatheidsbonus. Je kunt hem krijgen bij 1800 killcount. De dubbele kill counts die je dit weekend krijgt, gelden niet.

Snowverload (gratis spelers en members)

Op de onderstaande tijden zal ten noorden van Falador, bij de Grand Exchange, ten zuiden van het Clan Camp en bij Draynor Village de Snowverload, een ijzingwekkende sneeuwman, verschijnen.

 • Maandag: 10:00
 • Dinsdag: 0:00, 14:00
 • Woensdag: 4:00, 18:00
 • Donderdag: 8:00, 22:00
 • Vrijdag: 12:00
 • Zaterdag: 2:00, 16:00
 • Zondag: 6:00, 20:00

Je kunt hem niet top een normale manier aanvallen. Je moet sneeuw van zijn lichaam halen en de sneeuw teruggooien. Hij zal geleidelijk kleiner worden en op een gegeven moment teruggaan naar zijn originele plaats. Je zult hem dan naar de krater van Lumbridge moeten lokken, waar hij verslagen zal worden. Als beloning krijgt iedereen die mee heeft geholpen twee festive papers, de mogelijkheid die dag een tweede cadeautje af te leveren en wat eten.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • BTS Video 129 - Dominion Tower Rumble Mode3 reactiesLees samenvatting

  BTS Video 129 - Dominion Tower Rumble Mode

  In de onderstaande video kun je een voorproefje zien van de updates aan de Dominion Tower, die binnenkort komen.

  Allereerst worden er nieuwe bosses toegevoegd, waaronder Char van A Firemaker's Curse, Yelps van The Mighty Fall, Dawn van The Death of Chivalry, en Zemouregal en Enakhra uit The World Wakes.

  Ook komt er een nieuwe modus, Rumble Mode, waarin je met tot vijf spelers op het dak van de toren tegen een oneindige stroom aan bosses kunt vechten. Deze kunnen, afhankelijk van met hoeveel spelers je bent, met tot wel tien tegelijk komen. Hier krijg je uiteraard een hoop Dominion factor voor.

  Tenslotte komen er nog nieuwe beloningen. De extreme dominion medallion laat je nog vaker naar de toren teleporteren en geeft een accuracy bonus voor al je aanvallen. Dominion markers zullen voortaan overal je stats verhogen en zullen een betere bonus geven. Dreadnips vallen straks ook aan met ranged en magic en worden een stuk slimmer.

  Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Winter Weekends - Skilling

Tot maandag om 1 uur 's middags is het skillweekend. Dat houdt het volgende in:

 • Smithing: dubbele xp en respect in de Artisans' Workshop
 • Divination: elke tien minuten een enriched wisp en springs blijven tweemaal zo lang
 • Fishing: visplaatsen verplaatsen twee keer minder vaak
 • Runecrafting: nodes komen sneller en je krijgt meer punten bij Runespan
 • Mining en Woodcutting: stenen en bomen komen twee keer zo snel terug. Dit geldt niet voor crystal en bloodwood trees of bomen van Farming.
 • Thieving: dubbele kans op een pharaoh's sceptre en Black Ibis bij Pyramid Plunder.

Ironman accounts zien wel globale dingen als het sneller terugkomen van bomen, maar geen betere drop rates, meer xp of extra punten.

Verder is het weekend, waardoor je de aura kunt activeren die je krijgt wanneer je een bond doneert aan Oxfam. Hiermee reset je de festive aura, die een half uur per dag dubbele xp geeft.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

Nieuws van Lunagang

Kerst 2014

In voorbereiding voor de kerstactiviteiten later deze maand is de Kerstman alvast in de krater ten westen van Lumbridge opgedoken. Je kunt hem de hele maand helpen met het afleveren van cadeau's en het vangen van ontsnapte versiersels. Kijk voor de uitleg bij Kerst 2014.

Nieuws van Lunagang

Top LTF'ers november 2014

De novembereditie van Top LTF'ers is uit! In dit artikel kun je de laatste ontwikkelingen volgen van de topspelers van het tipforum. Ondanks dat Prifddinas al ruim twee maanden geleden is uitgekomen blijft Thieving onverminderd populair, maar ook skills als Dungeoneering en Slayer komen deze keer weer uitgebreid aan bod. Je kunt hier meer over lezen op het forum!

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • Christmas Rares101 reactiesLees samenvatting

  Christmas Rares

  Christmas Rares

  Van 1 uur 's ochtends op woensdag 3 december tot 0:59 's ochtends op woensdag 17 december kun je tijdens het skillen en vechten enchanted snow vinden. Uiteraard kun je het ook krijgen van Treasure Hunter. Ook deelt de hoofdelf van de Kerstman, die je kunt vinden in Burthorpe, dagelijks wat uit als je met hem praat.

  Met 1000 stukjes sneeuw kun je een sneeuwbal maken, die je aan de hoofdelf kunt overhandigen. De volgende dag zul je dan evenveel cadeau's van de hoofdelf kunnen krijgen als dat je sneeuwballen hebt ingeleverd. Deze bevatten prijzen, waaronder een paar unieke:

  • Een kerstgetinte loot beam
  • Je eigen kerstelf als huisdier
  • Draagbare rubberen kalkoenen, vergelijkbaar met de rubberen kippen die al bestaan
  • Een Christmas scythe (zeis)
  • XP-lampen

  Aan het einde van elke week – deze eindigen elke woensdag om 1 uur 's ochtends – zul je ook grote kerstcadeau's kunnen ophalen. Je krijgt er sowieso één, en daarna ongeveer een per vijf sneeuwballen die je die week hebt ingeleverd, tot een maximum van tien cadeau's. Deze grote cadeau's hebben een grotere kans op de unieke prijzen. Ook is het de enige kans voor spelers om glowing crackers te krijgen. Deze kun je op een andere speler gebruiken om allebei 1000 bonus-XP te krijgen in een willekeurige skill. Ook krijg je zelf een prijs, waaronder een kans om een holly wreath te krijgen. De holly wreath, de zeis en de kalkoenen zijn ruilbaar en blijven dat ook nadat je ze niet meer kunt krijgen.

  Tijdens de eerste week zul je dubbel zoveel sneeuw krijgen van het doden van monsters. Tijdens de tweede week krijg je juist dubbel zoveel sneeuw van skillen. Ook zullen JMods af en toe sneeuw verspreiden in het spel om je te helpen. Houd dus een oogje op het forum en de sociale media voor de data.

  Forum

 • Donate to Oxfam with Bonds5 reactiesLees samenvatting

  Donate to Oxfam with Bonds

  In december kun je bij Thorvar Crittersmash bonds doneren voor Oxfam. Hij staat bij de lodestones van Lumbridge, Edgeville, Burthorpe en Prifddinas. In ruil hiervoor krijg je een prijs.

  • Donatie 1: een ding waarmee je elke dag in het weekend je festive aura kunt resetten.
  • Donatie 2: 5 keys voor Treasure Hunter
  • Donatie 3: de titel 'the Festive'
  • Donatie 4: nog eens 5 keys voor Treasure Hunter
  • Donatie 5: een rendierengewei als cosmetic override.

  Je krijgt bij elke donatie ook een blauw cadeautje. Geef die aan een vriend en die kan er 2 keys voor Treasure Hunter uithalen.

  Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Premier Club - Now Available

De Premier Club is weer beschikbaar. Je kunt daarbij met korting member worden of bijkopen en krijgt ook veel extra's.

BronsZilverGoud
Kosten€19,00€36,50€68,50
Duur3 maanden6 maanden12 maanden
Extra Loyalty Points20.00050.000150.000
Lava HoodJaJaJa
Dwarven Instinct (een aura waarmee je iedere dag een uur tijdens het trainen schatkisten kunt vinden)JaJaJa
Iedere dag een extra key voor Treasure HunterJaJa
Grijze huidskleurJaJa
Onyx huidskleurJa
Lava WingsJa
Lava Hawk (huisdier met emotie)Ja
Speciale wereld voor Premier club-ledenJa
Speciaal forum voor Premier club-ledenJa
Badge in het spel en op de foraJa
Exclusieve vragen-en-antwoordensessiesJa

Wanneer je met PayPal betaalt, krijg je ook de samurai outfit en het kirin-huisdier.

Samurai outfit and kirin petLava hawk

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Festive Cheer - Christmas Event

Festive Cheer

Pakjes afleveren en enorme christmas cracker

Gratis spelers en members kunnen bij de Kerstman in de krater bij Lumbridge een zak cadeau's ophalen. Je kunt dagelijks op deze zak klikken om een personage te kiezen. Als je vervolgens een cadeautje aan de gelukkige bezorgt, zullen ze je cheer points en een papiertje geven. Dat laatste kun je bij de Kerstman inwisselen voor een xp-lamp.

Als er in alle werelden samen een kwart miljoen papiertjes bij de Kerstman zijn ingeleverd, kun je aan de cracker naast hem trekken. Komen de lifepoints op 0, dan kun je een kist openen waar een xp-lamp in zit. De eerste keer krijg je ook de emotie Cracker Pull.

Tinsel snakes

In memberswerelden ontsnappen er elke drie uur verschillende tinsel snakes bij de kerstboom op het marktplein van Varrock. Verzamel ze, breng ze terug en verdien cheer points en Summoning xp. Je kunt tot tien slangen achter je aan laten kronkelen, maar andere spelers kunnen je treintje zomaar van je overnemen.

Cheer points

De cheer points kun je gebruiken om beloningen te kopen in de winkel die je kunt openen door op de zak te klikken. Je kunt de Ice sickle en Snowman outfit cosmetic overrides kopen.

Nog iets...

 • De festive aura is weer actief. Hiermee krijg je een half uur per dag 50% extra xp, tot een maximum van 50.000. Als je de aura niet hebt, kun je die bij een van de snow imps in RuneScape krijgen.
 • Op Podbean is een podcast verschenen over de ontwikkeling van Heart of Stone.
 • Op Twitch zijn er verschillende livestreams.
 • Cheer points kun je ook bij de kerstevenementen verdienen die de komende weken uitkomen.

Forum

Bekijk het nieuws van

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© De Lunagang 2004 - 2014

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.