Verbetering insturen

- Wijziging voorstellen

Nieuwsoverzicht van maart 2015

Bekijk het nieuws van

RSS

Nieuwsberichten

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • BTS Video – Easter Eggs-periments15 reactiesLees samenvatting

  BTS Video – Easter Eggs-periments

  In deze BTS-video krijg je wat informatie over de komende update.

  De Paashaas komt volgende week terug naar RuneScape om Pasen te vieren. Hij heeft echter een probleem – of beter gezegd een heleboel kleine probleempjes: zijn werkplaats is namelijk overspoeld door een horde imps! Het lukt hem niet om erachter te komen wat ze willen, dus vraagt hij jou om uit te zoeken wat de imps in zijn werkplaats doen en hoe hij weer aan de slag kan.

  Er zijn talloze activiteiten die je kunt doen om uiteindelijk Pasen tot een goed einde te brengen, waaronder het stelen van eieren, het bevechten van jadinko's en het jagen op en vangen van imps. Dit jaar lijkt het meer op een miniquest dan op een evenement. Ook kom je een hoop bizarre personages tegen om het geheel extra leuk te maken!

  Als beloning kun je cosmetische jadinkoschoenen en een reusachtige vork met een ei erop geprikt krijgen. Ook speel je een nieuwe emotie vrij en krijg je alle emoties van voorgaande jaren.

  Je kunt het evenement vanaf 30 maart spelen. Er zijn geen eisen en het is open voor alle spelers. Na een week of twee gaat de Paashaas weer weg.

  Developer's Blogs

  In deze developer's blog legt Mod Pips het een en ander uit over de afweging tussen grotere updates en meer updates. Jagex is erg benieuwd naar de mening van de spelers hierover en stelt het op prijs als je op het forum je mening erover kunt geven. Ook loopt er vanaf 31 maart een peiling over dit onderwerp, dus houd de peilingenpagina in de gaten als je je mening daarin wilt laten weerklinken.

  Als je de developer's blog van afgelopen week hebt gemist kun je deze hier lezen. Deze ging over de huidige plannen voor Invention.

  Podcast over Dimension of Disaster

  Er is een nieuwe podcast over de nieuwste quest, Dimension of Disaster. Je kunt hem beluisteren op Youtube, op PodBean en op iTunes.

  Questival

  Er wordt nog eens gewezen op het Questival, waar je hier meer over kunt lezen.

  Forum

 • Shark Attack – New Fishing Outfits60 reactiesLees samenvatting

  Shark Attack – New Fishing Outfits

  Van donderdag 26 maart tot dinsdag 31 maart 0:59 kun je met Treasure Hunter de shark outfit krijgen.

  Shark Outfit Concept Art

  Er zijn vijf onderdelen, die elk in de kleuren normaal, verbrand en tijger komen. Een volledige set geeft bonussen bij Fishing:

  • 5% extra kans op het vangen van vissen. Dit werkt samen met de aura Call of the Sea.
  • Eet, als je dat wilt, vis op die je vangt. Je krijgt wel xp, maar hoeft niet naar de bank.
  • Als je de fishing outfit hebt, zal de shark outfit deze bonussen ook hebben.
  • Monsters in de Living Rock Caverns zijn niet meer agressief

  De drie kleuren kun je samen tot een fury shark outfit combineren. Deze heeft de bovenstaande bonussen en de volgende extra's:

  • In totaal 7% hogere vangkans
  • 10% kans op een extra vis
  • Kans om voer te besparen
  • De kleur is naar een van de drie kleuren te veranderen.

  De eerste drie dagen kun je één van de outfits krijgen, de laatste twee alle. Eerst komt shark, dan tiger en vervolgens burnt.

  Forum

Nieuws van Lunagang

Dimension of Disaster

De volledige uitleg van Dimension of Disaster staat online.

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • Questival – Week 23 reactiesLees samenvatting

  Questival – Week 2

  Na de focus op bestaande quests tijdens de afgelopen week van het Questival, staat deze week helemaal in het thema van de nieuwste quest: Dimension of Disaster.

  Ontwerp een filmposter

  Je kunt gesigneerde concept art en drie maanden membership winnen door een filmposter te maken voor Dimension of Disaster en deze op te sturen via Facebook, via Twitter of Instagram met de hashtag #200thQuestFilmPoster, of met een e-mail naar competitions@jagex.com. Meer informatie vind je in de FAQ.

  Signed concept art of Zemouregal

  Questival King/Queen

  Als je tussen zaterdag 28 maart 1:00 en maandag 30 maart 0:59 de meeste quest points weet te behalen kun je een echte, real-life Godsword en de unieke titel Questival King of Questival Queen winnen. De titel krijg je op het account dat je wilt. Als je een quest cape hebt kun je vanaf 30 maart ook de titel the Ultimate Quester vrijspelen.

  Schrijfwedstrijd

  Je kunt op het forum meedoen aan een wedstrijd om een quest te schrijven in 200 woorden of minder. Je kunt hier gesigneerde en ingelijste artwork van de nieuwe quest mee winnen.

  Vragen en antwoorden

  Na de vragen en antwoorden op Reddit is er deze week een nieuwe sessie, ditmaal op het forum. Van 19:00 tot 20:00 op woensdag 25 maart kun je op het forum al je vragen kwijt over de nieuwste quest. Vanaf 18:30 is er een thread waar je vragen kunt posten.

  Evenementen

  Deze week zijn er twee evenementen: vrijdag 27 maart is er om 16:30 een feest in de Empyrean Citadel van Missing, Presumed Death, zondag 29 maart om 2:00 is er een feest in Frenkenstrains kasteel, ten noordoosten van Canifis. Meer informatie op het forum.

  Player's Gallery

  De Player's Gallery is nog steeds open voor wie van tekenen houdt.

  Winnaars

  Vorige week hebben No More Div en Dr PvM prijzen gewonnen in de wedstrijden die toen werden gehouden.

  Forum

 • Wiki – Editing Closes 27th March12 reactiesLees samenvatting

  Wiki – Editing Closes 27th March

  Vanaf aankomende vrijdag, 27 maart, zal de wiki op de website van RuneScape niet langer meer worden ondersteund. Spelers zullen niet meer pagina's kunnen wijzigen en op den duur zullen de bestaande pagina's worden gearchiveerd. De komende tijd is het nog mogelijk de bestaande pagina's te bekijken en om belangrijke informatie op te slaan, we krijgen tijdig te horen wanneer dit niet meer zal kunnen.

  Een deel van de wiki zal tot op zekere hoogte blijven worden onderhouden door Jagex. Het gaat hier om pagina's over quests, minigames en D&D's, het gedeelte over Support, en de pagina's over Treasure Hunter en Solomon's Store.

  Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Dimension of Disaster – 200th Quest

In de tweehonderdste quest van RuneScape moet je naar New Varrock, de hoofdstad van een alternatieve werkelijkheid waarin jij niet bestaat. Zemouregal heerst er over een ondode natie. Nadat je geld en uitrusting hebt bemachtigd, kun je vier subquests doen en uiteindelijk Zemouregal zelf aanvallen.

Je kunt beginnen door met Gypsy Aris in haar tentje aan het marktplein van Varrock te praten. De quest is alleen voor members. Voor de subquests heb je Shield of Arrav, Shadow of the Storm, Defender of Varrock en The Curse of Arrav nodig. Het is ook handig gemiddeld tot hoge Crafting, Smithing en Thieving levels te hebben.

New Varrock

New Varrock lijkt op het Varrock dat we allemaal kennen, maar is duister. Elke vereiste quest heeft zijn eigen subquest in New Varrock, behalve Shadow of the Storm. Hiervoor kun je een Demon Slayer-quest doen. Je kunt niets meenemen naar New Varrock, dus je zult zelf de geldeenheid Zemomarks en uitrusting moeten zien te bemachtigen. Dat is mogelijk met de volgende activiteiten:

 • Kisten leegroven (lockpick nodig)
 • Taken doen (praat met Tiny Zemouregal op het marktplein)
 • Het doden of bestelen van inwoners
 • Het doden van bewakers
 • Voorwerpen aan winkels verkopen
 • Subquests doen
 • Met andere spelers ruilen. Er is geen Grand Exchange.

Nadat je de quest hebt gedaan, kun je de quest opnieuw doen. Iedere subquest geeft xp (alleen de eerste keer) en de munteenheid of andere handige voorwerpen. De taken van New Varrock geven extra Zemomarks als je de subquest van Curse of Arrav opnieuw doet en extra verbeteringen aan de Varrock chest van de normale taken. Ook krijg je silver pennies, waarmee je bij Gypsy Aris voorwerpen kunt kopen.

Je inventory en kleding zal worden bewaard wanneer je de stad verlaat, zelfs als je de quest opnieuw wilt doen.

In de beloningenwinkel van Gypsy Aris kun je een verbetering van Darklight kopen. Ook zal hij als rock hammer fungeren als je Quicker Killing Blows van Slayer hebt gekocht. Verder zijn er cosmetic overrides, het huisdier Tiny Zemouregal bobblehead en bonussen om de subquests sneller te doen. Iedere week kun je ook een xp-lamp kopen, die verbeterd wordt met de taken in New Varrock.

Solomon

Bij Solomon kun je een pak kopen waardoor je net zo knap wordt als Arrav.

Arrav Outfit Cursed Arrav Outfit

Nog iets...

 • Silverlight en Darklight hebben een nieuw uiterlijk en werken tegen meer demonen, zoals imps, gargoyles, hellhounds, demon spawn, blood reavers, Kal'gerion demons, nechryael, waterfiends en icefiends.
 • De Denath' cultists uit Demon Slayer zijn grafisch vernieuwd.
 • Er is een nieuwe editie van de krant in Varrock uitgekomen.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • BTS Video - Dimension of Disaster13 reactiesLees samenvatting

  BTS Video - Dimension of Disaster

  De volgende update zal de tweehonderdste quest van RuneScape zijn, Dimension of Disaster. Deze quest is in opzet gelijk aan de honderdste quest, Recipe for Disaster. Er zijn verschillende subquests, die je in je eigen volgorde kunt doen. De stijl is meer als oudere quests: korter en humorvoller dan moderne quests.

  Ditmaal gaan we naar een Varrock waarin jij niet hebt bestaan: Delrith en Zemouregal hebben dood en verderf gezaaid en nu moet jij dat oplossen. Je begint van voor af aan en moet zelfs koeien doden om skills te trainen en je eigen armour maken. Je komt verschillende bekende personages tegen en er is een takenlijst. Je kunt bijvoorbeeld de kat van Gertrude weer zoeken en Romeo en Julia bij elkaar brengen. De eindbaas is Zemouregal.

  Je kunt de quest na afloop opnieuw doen en andere keuzes maken. In de alternatieve versie van Varrock zullen we andere spelers ook zien, waardoor je kunt samenwerken.

  De beloningsstructuur is ook vergelijkbaar met die van Recipe for Disaster. Er is een winkel die steeds groter zal worden. Ook zul je er als Arrav uit kunnen zien en wordt Darklight verbeterd.

  Podcast

  Op YouTube, PodBean en iTunes is een lange podcast verschenen over hoe quests worden gemaakt. Er is ook een tweede deel.

  Invention

  Er is een uitgebreide blog verschenen over Inventor, of Invention. Er is besloten geen skill van Invention te maken. Het zal bestaande skills uitbreiden. Je kunt er onder andere unieke wapens mee maken. Je zult het wel moeten trainen en er zullen hiscores zijn, maar het is geen skill.

  Forum

 • Questival is Here!13 reactiesLees samenvatting

  Questival is Here!

  Ter ere van de tweehonderdste quest van RuneScape, die deze maand nog zal komen, is het Questival begonnen. Tijdens dit evenement draait het om de 199 bestaande quests.

  Statistieken

  Als je alle quests wilt doen, ben je 150 uur bezig. Cook's Assistant is 17,95 miljoen keer gedaan. De langste quest is While Guthix sleeps, waar je 190 minuten over doet. 14.900 spelers hebben iedere quest gedaan.

  Prijsvraag

  Signed concept art of Zemouregal

  Wanneer je de bovenstaande poster en een echte gesigneerde party hat wilt, moet je raden wat de meeste spelers als lievelingsquest hebben en naar Facebook gaan.

  Players' Gallery

  Er wordt voor de Players' Gallery om inzendingen gevraagd voor je favoriete questmoment. Meedoen kan via enter via email en Facebook, Twitter of Instagram met #RSPlayerGallery. De prijs zijn zeven gesigneerde en ingelijste afdrukken, feedback van grafische artiesten, zeven dagen member, 200 RuneCoins en een xp-lamp.

  Vragen en antwoorden

  Woensdag 18 maart worden er om 19:00 op Reddit vragen beantwoord over de verhalen in RuneScape en alles wat een quest een quest maakt, zoals graphics, audio, vertelstijl, testen en ontwikkeling. De woensdag daarop wordt om dezelfde tijd op het forum vragen beantwoord.

  Wedstrijd

  Wie tussen zaterdag 28 maart 1:00 en maandag 30 maart 0:59 de meeste quest points haalt, krijgt de titel Ultimate Quester en een serie andere prijzen. Als je al iedere quest hebt gedaan, kun je een nieuw account aanmaken. Je krijgt de titel op het account dat je wilt.

  Evenementen

  Vrijdag 20 maart is er om 16:00 een Broken Home-wedstrijd in wereld 23.

  Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Ninja Graphical Updates | Skillcapes | Pyramid Plunder

Het ninjateam heeft de skillcapes een nieuw uiterlijk gegeven. Bekijk het originele nieuwsbericht voor de plaatjes. Ook is het nu mogelijk de hoed aan je cape vast te maken, zodat die op je rug valt Verder heeft het ninjateam Pyramid Plunder grafisch opgepoetst en de mummie nieuwe zwachtels gegeven.

Pyramid Plunder Graphical Rework

Bij Solomon kun je een chameleon extract kopen, waarmee je eenmalig je huidskleur kunt wijzigen. Er zijn 23 kleuren. Bij de Makeover Mage kun je de kleur weer verwijderen.

Wanneer je aan alle eisen voor de tweehonderdste quest voldoet, namelijk Shield of Arrav, Demon Slayer, Shadow of the Storm, Defender of Varrock en The Curse of Arrav, krijg je deze twee weken de titel 'The Prepared'.

Nog iets...

 • The Nexus is nu ook voor gratis spelers.
 • Doe mee aan een enquête voor de psychologieafdeling van de Bangor-universiteit en maak kans op een jaar member.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • BTS Video – RuneLabs | Podcast | Questival17 reactiesLees samenvatting

  BTS Video – RuneLabs | Podcast | Questival

  Achter de Schermen

  In deze video worden we bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen in RuneLabs.

  In de eerste peiling hebben de adamant en rune dragons gewonnen en is de Slayer belt tweede geworden. Vooraf was beloofd dat de twee winnende opties ontwikkeld zouden worden en dat gaat dus ook gebeuren. Hierbij wordt ook overlegd met de bedenkers van de ideeën. Beide updates zullen in juni uitkomen. Het plan was eerst de adamant en rune dragons in de Brimhaven dungeon te plaatsen, maar na een inventarisatie van meningen van spelers is besloten de rune dragons op Ketshi te plaatsen. De derde optie, farming timers, kreeg echter bijna net zoveel stemmen als de Slayer belt en wordt daarom ook gemaakt. Deze update komt iets later dan juni.

  In de tweede peiling heeft de aanpassing aan de lodestones gewonnen. Dat betekent dat we straks zonder vertraging naar lodestones kunnen teleporteren door iets te betalen. Ze denken aan twee mogelijke energiebronnen: law runes en een combinatie van Divination energy en normale runes. Ook wordt er gedacht over een lodestone in Keldagrim.

  Verder wordt de site van RuneLabs verbeterd. Zo zijn er een zoekfunctie en filters toegevoegd en wordt er gedacht over een prominentere plaats voor de status van een idee, toegang voor gratis spelers en links naar forumonderwerpen.

  Podcast

  Op YouTube, PodBean en iTunes kun je een podcast over de boss practice mode beluisteren.

  Questival

  Volgende week begint het Questival, met wedstrijden, video's, evenementen en meer om de 199e quest in RuneScape te vieren. Maandag komt meer informatie.

  Forum

 • Treasure Hunter – Rares & Luckies Refresh15 reactiesLees samenvatting

  Treasure Hunter – Rares & Luckies Refresh

  Je kunt vanaf nu rare tokens op Treasure Hunter krijgen, waar je op kunt klikken om een speciale winkel te openen. Je kunt hier zeldzame voorwerpen van Treasure Hunter met tokens aanschaffen. Van 13 tot 16 maart heb je een hogere kans op rare tokens. Veel zeldzame voorwerpen die alleen met Treasure Hunter zijn te krijgen, zullen binnenkort niet meer te krijgen zijn.

  Van de volgende voorwerpen zijn maar een beperkt aantal te verkrijgen:

  • Closed helmet
  • Dominion Tower maul
  • Headsplitter hat
  • Kalphite King helm
  • Legendary horns
  • Skullbuster hat
  • Slayer Tower shortbow
  • Wizards' Tower staff

  Er zijn ook nieuwe voorwerpen:

  • Gold cane: een wandelstok die je loopanimatie verandert. Het is een cosmetische tweehander.
  • Flaming head: zet je gezicht in de brand.
  • Sunglasses: zonnebril met glazen die je in een van de zeven kleuren kunt veranderen.
  • Leprechaun hat: de hoed van de Farming-kabouters.
  • Silver hawk: een tweehandig wapen dat je loopanimatie verandert.
  • Imcando pistols: kruisbogen die vuurspuwen. Er zijn verschillende tiers, van level 1 tot 70.
  • Imcando axes: een tweehandig meleewapen met tiers van level 1 tot 70.
  • Imcando rod and focus: magicwapens met tiers van level 1 tot 70.

  silver_hawk-12093643.jpggolden_cane-12093351.jpg

  Er zijn ook nieuwe lucky-voorwerpen. Je hebt 80 Dungeoneering en 80 in de bijbehorende combat skill nodig.

  Forum

 • RuneLabs | Large Update | Support Open6 reactiesLees samenvatting

  RuneLabs | Large Update | Support Open

  Deze maand zoekt Jagex in RuneLabs voor een groot idee, zoals Broken Home, Araxxi, Sinkholes of een uitbreiding aan Player-owned Ports.

  Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Boss Practice Mode | Instancing Improvements

Oefenmodus

Bij verschillende lastige monsters kun je aan het begin van het gevecht voor de Boss practice mode kiezen. Je kunt dan veilig het gevecht oefenen. Deze instances kosten geen geld en je zult geen voorwerpen verliezen wanneer je sterft, maar je krijgt ook geen drops, xp en Slayer-punten wanneer je het monster doodt. Verder zal je Summoning-beest blijven als je doodgaat en als (hardcore) ironman mag je gewoon sterven.

De boss practice mode is niet beschikbaar voor de hard mode.

Verbeteringen bij het aanmaken van instances

Het aanmaken van een instance is versimpeld. Ook kun je nu weer in een instance als je uitgelogd bent geweest, zelfs wanneer het spel is ge-üpdate. Dit kan alleen als er nog meer dan tien minuten van je instance over is.

Beloning voor het helpen van nieuwelingen

Als je buiten de oefenmodus een boss doodt, dat monster al minstens tien keer gedood hebt en tot vijftien spelers behoort die het meeste schade hebben aangericht, zul je een punt krijgen voor elke persoon die het monster nog niet tien keer heeft gedood en ook tot de vijftien spelers behoort met de meeste schade.

 • Bij 50 punten krijg je een mortar board override voor je hoofd.
 • Bij 250 punten krijg je de titel 'the Master'.
 • Bij 500 punten krijg je het huisdier Cornellius, een uil.

Dark Lord pack

Bij Solomon kun je nu een vijfdelig kostuum kopen waardoor je er uit ziet als de Dark Lord uit Plague's End.

Nog iets...

 • De klok in het spel heeft nu een knop waarmee je kunt zien wanneer je je favoriete distractions and diversions weer kunt spelen. Ook komt er, wanneer er een evenement van een Jagex-moderator aankomt, een uitroepteken bij de klok te staan. Klik daar op voor meer informatie.
 • Het ninjateam heeft er voor gezorgd dat je slayer en boss kill counts kunt laten zien met quick chat. Ook zal bij Guthixian Caches het aantal personen worden laten zien dat in Cres is getransformeerd.
 • Lees de patch notes op ons forum.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • BTS Video – Beta & Old School10 reactiesLees samenvatting

  BTS Video – Beta & Old School

  Bij gebrek aan nieuws bevat de Achter de Schermen-video van deze week uitleg over de bètaservers waar je al op kunt inloggen en wordt verteld welke grote updates Oldschool RuneScape heeft gehad.

  In de bètaservers combat kun je de Legacy mode met het EoC-uiterlijk en vice versa testen. Ook zijn er veranderingen aan ability's en soul split. Commentaar is zeer welkom en als je een bijzondere tester blijkt te zijn, kun je de titel 'the Gamebreaker' verdienen.

  Oldschool RuneScape heeft een f2p-versie en een Grand Exchange gekregen. Dat laatste is na uitgebreide consultatie van spelers ingevoerd.

  Er is onder andere op YouTube ook een podcast over het aquarium voor Construction verschenen, dat binnenkort zal komen.

  Forum

 • Community Corner - March Edition0 reactiesLees samenvatting

  Community Corner - March Edition

  De Community Chronicle is hernoemd naar de Community Corner. Het blijft een overzicht van wat er in de community gebeurt. De Communicy Corner zal op de eerste dinsdag van elke maand komen.

  Op de forums zijn de twee evenementenfora samengevoegd. 21 maart staat er een Clan Wars-evenement van een speler op het programma en Jagex moderators hebben ook een aantal evenementen bedacht. Ter ere van de tweehonderdste quest zal op 16 maart het Questival beginnen, waarin er wedstrijden zijn, vragen worden beantwoord en video's worden gemaakt.

  Verder wordt op het forum gepeild wat de top tien quests onder spelers is en kunnen we in het nieuwsbericht drie prachtige tekeningen van spelers bewonderen.

  Forum

Nieuws van Lunagang

Top LTF'ers februari

Top LTF'ers is na een korte afwezigheid terug in een nieuw jasje! Met het nieuwe systeem wordt elke maand iets geschreven over mensen die een bijzondere prestatie hebben gehaald, in plaats van dat steeds "dezelfde" toppers aan bod komen. Je kunt de eerste editie van 2015 lezen en je mening erover geven op het forum. Veel leesplezier!

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Beta: EoC/Legacy Mash-up

Beta

Members kunnen weer nieuwe updates aan combat proberen op een bètaserver. Later zullen we nog meer wijzigingen kunnen proberen.

Het is in de bèta mogelijk EoC te spelen met uiterlijk van de Legacy interface. Ook kun je de Legacy mode met het EoC-uiterlijk gebruiken. Dit is in te stellen bij de instellingen van het spel. Verder is aan verschillende ability's voor 2h swords (melee) gesleuteld, net als de genezing met Soul split in de Legacy mode. Ook zijn er kleine wijzigingen die PvP aantrekkelijker moet maken. Deze wijzigingen kun je in het originele nieuwsbericht lezen.

Je kunt er bij het inloggen voor kiezen je account van het huidige spel te kopiëren. Wat je doet op de bètaserver zal geen invloed op je account in het echte spel hebben.

Livespel

In de echte versie van het spel zijn skeletten vernieuwd en zijn er kleine wijzigingen aan de WildyWyrm en Lava strykewyrms gedaan. De grootste wijziging is dat ze nu wild arrows droppen, die bij je strykebow passen. Deze zijn net iets minder sterk dan Araxyte arrows, de beste pijlen in het spel.

Forum

Bekijk het nieuws van

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© De Lunagang 2004 - 2015

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.