Verbetering insturen

- Wijziging voorstellen

Nieuwsoverzicht van april 2014

Bekijk het nieuws van

RSS

Nieuwsberichten

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: A Shadow over Ashdale

De nieuwste quest, die voor gratis spelers en members is, brengt je terug naar Ashdale, het eiland waar de nieuwe tutorial zich afspeelt. De quest heeft geen eisen en de moeilijkheidsgraad van de gevechten is gebaseerd op je levels.

A Shadow over Ashdale

In de beginnersquest moet je voor de gepensioneerde avonturier Gundrik uitvinden waarom de goederen die hij naar het eiland stuurt onaangeroerd retour komen. Als je op het eiland Ashdale aankomt, is het heel anders dan tijdens de tutorial: verlaten en doodstil. Jij zult in de duistere diepten van het mysterie moeten duiken en de bevolking van Ashdale moeten redden van een lot dat erger is dan de dood.

De beloning bestaat uit xp-lampen en drie zwarte parels, waarmee je bonus-xp in een skill naar keuze kunt krijgen.

Shadow over Ashdale is een nieuw soort quest, waarin de atmosfeer centraal staat en het verhaal met beelden wordt verteld. De omgeving is de 'echte ster van de show' en de quest draait om verkennen en onderzoeken. Onderweg kom je in het verhaal.

Nog iets...

 • Twaalf van de basismodellen voor spelers (het uiterlijk dat je bij het aanmaken van je account kunt kiezen) zijn verbeterd. De oude zijn nog beschikbaar bij Thessallia in de kledingwinkel van Varrock. Deze modellen hebben retro in de naam gekregen.
 • Er is pathfinder armour toegevoegd, hybride armour dat je krijgt voor het voltooien van verschillende delen van het path system.

Zie de patch notes voor meer.

Forum

Nieuws van Lunagang

Cabbage Facepunch Bonanza

Het lente-evenement van dit jaar is een nieuwe minigame, waarin de goden Marimbo en Brassica Prime met hun volgelingen een ludiek spel spelen onder het verlaten kamp van Saradomin bij de krater van Lumbridge. Het evenement zal twee weken duren en is voor gratis spelers en members. Je kunt er cosmetische capes, bonus-xp en handige voorwerpen als seedicide, een slayer vip ticket en een patch bomb mee winnen. De cosmetische capes kun je alleen tijdens de duur van het evenement halen, de andere voorwerpen kun je ook na deze twee weken in de minigame halen. Mocht je willen weten hoe je het moet spelen, dan kun je het artikel over Cabbage Facepunch Bonanza lezen.

Brassica Prime

Je kunt een van de friend chats op het RuneScape-forum gebruiken om mede-spelers te vinden.

Forum

Nieuws van Lunagang

Updatenieuws 25

Het team achter Updatenieuws heeft een zeer uitgebreide editie uitgebracht waarin verteld wordt over de laatste ontwikkelingen rond RuneScape. Deze editie bevat weer interessante informatie uit veelgestelde vragen over updates, maar ook aanpassingen die aan de website van RuneScape gedaan zullen worden, grafische vernieuwingen, updates aan de combat bèta en een samenvatting van de Around the Campfire van deze week.

Forum

Nieuws van Lunagang

Bank van RuneScape

De guide over de bank van RuneScape is bijgewerkt met de presets die onlangs in het spel zijn gekomen.

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Cabbage Facepunch Bonanza

Bij het voormalige kamp van Saradomin in de krater van Lumbridge is een twee weken durende strijd losgebarsten tussen de godin van de apen, Marimbo, en Brassica Prime, god van de heerlijkheid.

Cabbage Facepunch Bonanza

Sluit je bij een van de goden of de goddeloze groep aan en je kunt, als er genoeg spelers zijn, tegen anderen strijden in een ondergrondse arena. Aan twee zijdes van de arena is het veilig en in iedere ronde van het spel moet je binnen de tijd naar de andere kant zien te komen om punten te krijgen. Onderweg kun je ook cabbage ore hakken en apen slaan om punten te verdienen.

Als de tijd om is of je doodgegaan bent, word je een gorilla die spelers moet doden. Het spel eindigt als alle spelers gorilla's zijn of er tien mensen over zijn gestoken.

Met de punten kun je capes en actieve en passieve ability's voor in het spel verdienen. Ook kun je seedicide krijgen, een voorwerp dat zaden die door monsters worden gedropt omzet in Farming xp. Je krijgt dubbel zoveel xp als voor het planten van de zaden. Verder zijn er patch bombs te koop, waarmee je patches voor de volledige hoeveelheid xp en voorwerpen (in notes) direct kunt leegmaken, en Slayer VIP tokens, waarmee je tussen twee monsters kunt kiezen voor je volgende taak.

De minigame zal in het spel blijven, maar de capes kun je maar twee weken halen.

Brassica Cape Marimbo Cape Godless Cape

Ook zijn de Guthixian butterflies voor twee weken terug. Net als vorig jaar kun je twintig vlinders per dag vangen voor xp in je laagste skill. Elke vijfde vlinder krijg je een herinnering als je die nog niet hebt. Hierbij geldt een limiet van vijf herinneringen per dag en vijftien in totaal.

Je kunt met Memstix bij de lodestone van Falador praten voor een driedelig vlinderpakje, de emotie Butterfly Dervish en Sword of Edicts override.

Als je ze moet doden voor Slayer, droppen leden van de Order of Ascension nu ascension grips en Celestial dragons celestial handwraps. Het zijn allebei gloves waar je level 90 voor nodig hebt. Ze gaan langzaam kapot tijden het vechten.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • Get your Free Goblin Basher at 7-Eleven!15 reactiesLees samenvatting

  Get your Free Goblin Basher at 7-Eleven!

  RuneScapers uit de Verenigde Staten, Canada en Australië kunnen bij de plaatselijke supermarkt een kaartje voor twee weken member kopen en krijgen daarbij een Goblin basher, een mace waarvan je het benodigde level en de stats kunt veranderen en een optie heeft om hem om te zetten naar een off-hand versie. Je moet de kaart voor 28 april gebruiken.

  Leden van de Premier club krijgen de mace automatisch.

  >Goblin Basher

  Forum

 • Podcast – Story Exposed: Part 10 reactiesLees samenvatting

  Podcast – Story Exposed: Part 1

  Op PodBean praat Mod MattHe met Mod Osborne over hoe het verhaal van RuneScape wordt gemaakt en hoe spelers daar een rol in spelen. De podcast is de eerste van een serie.

  Forum

 • Legacy Mode – Progress Update59 reactiesLees samenvatting

  Legacy Mode – Progress Update

  Er is nieuws verschenen over voortgang van de legacy mode, het optionele nieuwe gevechtssysteem dat het gevechtssysteem van voor de EoC zo veel mogelijk zal proberen te benaderen. De bèta zal naar verwachting in mei worden uitgebracht. Het zal er ongeveer zo uit gaan zien:

  Legacy Mode Mock Up Legacy Mode Mock Up

  Het lijkt dus veel op zoals het vroeger was. In de volgende tabel kun je een vergelijking zien tussen de EoC en de legacy mode:

  Legacy Mode Comparison Table

  In de meeste werelden kun je tussen beide systemen kiezen, maar er komen ook een paar werelden waarin je alleen de legacy mode kunt gebruiken.

  Forum

 • Evolution of Combat Improvements1 reactieLees samenvatting

  Evolution of Combat Improvements

  Vanaf nu zijn er verschillende nieuwe verbeteringen aan EoC in de combatbeta te spelen. Eerder zijn er al Revolution, het verbeterde Momentum, het plaatsen van ability's in een wachtrij, delen van ability bars en bankupdates geweest, maar er komen nog meer veranderingen:

  • Special attacks keren terug. In de bèta wordt hier nu continu aan gesleuteld.
  • Het maximale combat level wordt weer 138, maar de formule is anders dan vroeger. Magic en Ranged zullen even zwaar gaan tellen.
  • Meer monsters zullen je weer automatisch aanvallen. Bij het bepalen van monsters die je weer aanvallen wordt rekening gehouden met het feit dat alles nu multicombat is.
  • Verschillende kleine verbeteringen aan interfaces, zoals een blijvende focus op de chat tijdens het vechten, duidelijkere informatie over tegenstanders en een vernieuwde quick inventory.
  • Betere balans in verschillende aspecten, vooral aan de defensieve kant. Schilden en armour voor tanks worden beter en misschien defensieve ability's ook.
  • Uitdagendere gevechten tussen spelers en inhoud rond gevechten tussen spelers, zoals een vernieuwde Crucible.

  Zie de patch notes voor een volledige lijst.

  De veranderingen zijn nu te testen in de bèta en zullen later in het echte spel komen. Het plan is nu als volgt:

  • April: nieuwe verbeteringen in de bèta
  • Mei: huidige serie verbeteringen
  • Juni: bèta van de Legacy mode en een nieuwe impuls aan PvP
  • Zomer: legacy mode, 138-combatformule, special attacks, groepensysteem en eerste serie vernieuwde PvP-content.

  Forum

 • Streamers and BTS Video 100 – Gorillas and Cabbages17 reactiesLees samenvatting

  Streamers and BTS Video 100 – Gorillas and Cabbages

  Volgende week zal er een strijd losbarsten tussen de apengodin Marimbo en de cabbage god Brassica Prime. In een minigame zul je ongeschonden binnen een bepaalde tijd in een gevaarlijke arena van de ene naar de andere kant moeten gaan. Onderweg kun je grondstoffen verzamelen en apen in hun gezicht slaan voor extra punten. Als je te vaak geraakt wordt, verander je in een gorilla, die andere spelers moet dwarsbomen. Het evenement duurt twee weken en is voor gratis spelers en members. De minigame zal na afloop blijven. Je kunt er na afloop bonus-xp voor Mining, Slayer en Farming, de Slayer VIP ticket en seedicide mee verdienen. De laatste twee voorwerpen zijn ooit door ons in een peiling gekozen. Tijdens het evenement krijg je ook een cape override en emotie.

  Verder is een prijsvraag in de bovenstaande video. Zoek de verborgen frame, vertel Jagex waar hij is en je maakt kans op mooie prijzen.

  Forum

 • Treasure Hunter – Heartfreezer17 reactiesLees samenvatting

  Treasure Hunter – Heartfreezer

  Bij Treasure Hunter kun je dit weekend een Heartfreezer amulet winnen. Als je de amulet draagt, krijg je tijdens het trainen van skills of doden van monsters extra Hearts of Ice. Hiermee kun je categorieën voorwerpen op Treasure Hunter uitsluiten.

  Forum

 • RuneRadio – Mod Giara – 10th April, 16:00 BST4 reactiesLees samenvatting

  RuneRadio – Mod Giara – 10th April, 16:00 BST

  Mod Giara, een medewerker van de QA-afdeling die nieuwe updates op bugs test, maakt 10 april om 17:00 een radioshow op RuneRadio.

  Forum

 • Design a Pet Competition!44 reactiesLees samenvatting

  Design a Pet Competition!

  Jagex houdt een wedstrijd waarin je een huisdier moet ontwerpen voor in RuneScape. Het winnende huisdier zal beschikbaar komen via Solomon's General Store en zal gekozen kunnen worden door ons uit een door Jagex samengestelde lijst met drie inzendingen. De ingezonden huisdieren moeten bij RuneScape passen en ongeveer even groot zijn als al bestaande huisdieren. Lees het Engelse nieuwsbericht voor de rest van de regels en hoe je mee kunt doen.

  Forum

 • Solomon’s General Store – RuneScape through the Ages3 reactiesLees samenvatting

  Solomon’s General Store – RuneScape through the Ages

  Er is een nieuwe emotie te koop in Solomon's General Store. De emotie RuneScape through the Ages toont de ontwikkeling van RuneScape door de jaren heen.

  Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Bank Updates - Quick Presets and Drag & Drop

Met ingang van vandaag kun je de samenstelling van je gedragen armour inventory opslaan en met één druk op de knop weer van de bank halen. Dit is handig als je vaak dezelfde spullen gebruikt voor het doden van monsters of het trainen van skills.

In de bankinterface kun je je huidige armour en/of inventory opslaan in een van de presetvakjes. Wanneer je deze in de bank ophaalt zul je automatisch de armour en/of de inventory uit de preset aandoen. Ook zijn er twee quick presets, die je met één simpele knop in de bank kan ophalen zonder het presetmenu te openen.

Gratis spelers hebben toegang tot twee van deze presets, members vijf. Je kunt ook met Bonds, Loyalty Points of RuneCoins extra vakjes huren of permanent kopen.

Verder kun je voortaan voorwerpen sneller vanuit je bank op te ruimen. Sleep een voorwerp uit je bank buiten de interface en laat het dan los om het te vernietigen zonder de bank te verlaten. Dit werkt alleen voor voorwerpen die je daadwerkelijk vernietigt en niet voor voorwerpen die je dropt.


Er is een nieuwe emotie te koop in Solomon's General Store, RuneScape Through the Ages. Ook is het nu mogelijk om sleutels voor Treasure Hunter te verdienen met het voltooien van SuperSonicAds en zijn er een paar dingen verbeterd aan Treasure Hunter. Kijk voor meer informatie in de forum thread van Mod Sayln.

Forum

Bekijk het nieuws van

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© De Lunagang 2004 - 2014

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.