Nieuwsoverzicht van april 2014

Bekijk het nieuws van Vorige maand Volgende maand

Nieuwsberichten

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: RuneScape Road Trip - Starts 1st May

In de maand mei zijn er voor members verschillende dingen om veel xp, een hiker's outfit en een aap te verdienen. Zo zijn er twintig taken die je kunt doen en zijn er speciale bonusevenementen voor xp, drops en beloningen van minigames.

Taken

Challenge Mistress FaraBij Challenge Mistress Fara kun je een road trip journal krijgen, waarin twintig taken te vinden zijn. Je kunt er een per dag doen. De volgorde maakt niet uit.

  • Voltooi een Dungeoneering floor van complexity 6.
  • Voltooi een Slayer-taak.
  • Doe een clue scroll.
  • Doe een set kleding aan zonder stats.
  • Dans op elke brug over de River Lum.
  • Fletch 100 bogen.
  • Smeed 100 bars.
  • Maak 100 runes.
  • Verbrand 100 logs.
  • Doe een quest of Tears of Guthix.
  • Rust een minuut.
  • Doe een ronde Heist.
  • Speel een volledige ronde Castle Wars.
  • Ren zonder waterskins vanaf de Shantay Pass naar Sophanem.
  • Begraaf 100 bones op een kerkhof.
  • Dood een demon of goblin tijdens een flash mob.
  • Overleef tien minuten in de Wilderness.
  • Doe een ronde Cabbage Facepunch Bonanza.
  • Voer binnen 20 seconden 10 breadcrumbs aan de eendjes
  • Bereik je limiet van een divine location.

Voor elke taak krijg je een xp-lamp en voor elke vijfde, tiende, vijftiende en twintigste krijg je een onderdeel van de cosmetische hiker's outfit. Voor de twintigste krijg je ook een apenhuisdier.

Wanneer je in het spel een Jagex-moderator opzoekt, kan deze een voor de taken voor je afstempelen, waardoor je ze niet meer hoeft te doen. Dit is handig als je geen twintig dagen vol kunt maken. Hier komt later meer informatie over.

Als je een taak wilt doen, moet je die eerst activeren in je boek.

Bonusevenementen

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Master Skillcapes & Combat Improvements

Spelers die hun skills verder dan level 99 hebben getraind hebben er vandaag een nieuwe beloning bij. Als je 104.273.167 XP in een skill hebt, wat de hoeveelheid XP zou zijn voor level 120, kun je voor 120.000 gp een master skillcape kopen. Deze capes hebben, net als de al bestaande Dungeoneering master cape, dezelfde stats als een normale skillcape. Ook kun je er dezelfde emotie mee doen.

De capes zijn een optionele, extra beloning. Er zijn dus geen extra levels toegevoegd aan de skills. Ook komen de master capes niet me een aparte hoed, deze moet je samen met de normale skillcape kopen. De master skillcapes kun je hieronder bewonderen:

Agility Master Cape Attack Master Cape Constitution Master Cape Construction Master Cape Cooking Master Cape
Crafting Master Cape Defence Master Cape Divination Master Cape Farming Master Cape Firemaking Master Cape
Fishing Master Cape Fletching Master Cape Herblore Master Cape Hunter Master Cape Magic Master Cape
Mining Master Cape Prayer Master Cape Ranged Master Cape Runecrafting Master Cape Slayer Master Cape
Smithing Master Cape Strength Master Cape Summoning Master Cape Thieving Master Cape Woodcutting Master Cape

Naast de master skillcapes zijn er ook enkele veranderingen van de Combat Beta die door recente peilingen zijn gekomen doorgesluisd naar het live spel. De volgende veranderingen zijn doorgevoerd:

  • De quick inventory slots op de action bar zijn vervangen door twee extra action bar slots. Hier kun je nu dus meer abilities op kwijt dan voorheen.
  • Het schermpje met informatie over je doelwit is nu doeltreffender en kan over het scherm worden versleept.
  • De chat kan op 'altijd aan' worden gezet met de nieuwe knop bovenin een chat interface. Dit blokkeert alle sneltoetsen op de Escape toets na en zorgt ervoor dat het chatveld automatisch is geselecteerd.
  • Je krijgt nu combat XP in PvP-gevechten volgens de volgende regels:
    • Als je een tegenstander doodt krijg je XP voor de schade die je hebt gedaan, mits je een van de 16 spelers bent die de meeste schade heeft gedaan.
    • Als je zelf wordt gedood, krijg je XP voor de schade die je hebt gedaan aan tot 16 spelers die nog niet dood zijn.
    • Let op! Dit is direct actief en kan niet worden uitgeschakeld. Als je geen combat XP wilt moet je vooral geen schade doen aan andere spelers - zorg er dan voor dat Auto-Retaliate is uitgeschakeld in PvP-gebieden.

Op 1 mei begint de RuneScape Road Trip voor alle betalende spelers. Houd een oogje op het nieuws om niets te missen! Ook zijn er twee nieuwe huisdieren te koop in Solomon's Store. Het Cabbage Facepunch Bonanza evenement is afgelopen met Brassica Prime als winnaar. De capes en emoties zijn nu niet meer te krijgen, de minigame zelf kun je nog wel spelen. Tenslotte hebben de Guthix butterflies het spel weer verlaten.

Neem ook een kijkje in de patch notes voor de andere aanpassingen van vandaag.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • Podcast – FMods ExposedLees samenvatting

    Podcast – FMods Exposed

    Op PodBean kun je een podcast beluisteren over de selectie, training en rol van moderators op de forums van RuneScape.

  • BTS 102 - RuneScape Road TripLees samenvatting

    BTS 102 - RuneScape Road Trip

    De gedachtengang kunnen wij niet helemaal volgen, maar Jagex zorgt in mei voor vele stimulansen om extra te gaan spelen. Dat doen ze naar eigen zeggen om je te helpen met de drukke tijd die mei altijd is op het werk en op school.

    In mei zul je als member bij de Challenge mistress in Burthorpe een stempelkaart/paspoort kunnen ophalen. Iedere dag zal daar een opdracht op verschijnen, die je kunt doen voor beloningen. De opdrachten lopen uiteen van het voeren van de eendjes tot het spelen van minigames en het smelten van bars. Voor elke taak krijg je een xp-lamp, voor elke vijfde een deel van cosmetische wandelaarskledij en voor alle een mooie aap als huisdier. Er zijn iedere dag op vaste tijdstippen Jagex-moderators in RuneScape te vinden die je een extra taak geven. Op een van de normale en stempelevenementen die gehouden zullen worden, kun je daarnaast een stempel van een Jagex-moderator in je paspoort laten zetten. Buiten Runescape zul je via Facebook, Twitter, Vine en Instagram een speciale socalemediastempel kunnen verdienen.

    Verder zijn er verschillende bonus-xp-evenementen:

    • Op 3 en 4 mei krijg je dubbele Slayer reward points, 50% extra xp, betere drops, extra charms en meer voordeel van de ring of wealth.
    • Op 10 en 11 mei heb je dubbele xp en reputatie in de Artisans' Workshop. Bij Runespan blijven de nodes langer en krijg je meer punten. Pyramid Plunder geeft je meer kans op Black ibis, delen van de sceptres en relieken met juwelen. Bij Divination zullen er elke tien minuten enriched wisps komen en blijven de wisps langer. Visplaatsen, bomen en stenen van Mining blijven langer en keren sneller terug. Bij Big Chinchompa krijg je 50% meer xp.
    • Op 17 en 18 mei krijg je een extra ticket per spel bij Castle Wars en zullen Stealing Creation, Pest Control, Conquest en Soul Wars dubbele punten geven. Monsters in de Dominion Tower tellen dubbel voor het totaal.
    • Vanaf 17 mei tot het einde van de maand krijg je iedere dag bij Player Owned Ports extra reizen en 30% extra grondstoffen en handelswaar.
    • In de laatste week van de maand geven floors en Sinkholes dubbele Dungeoneering-punten. Bij Sinkholes krijg je 50% meer xp.
  • Live Streams - Chris Archie, ScapeSkill & SaberLees samenvatting

    Live Streams - Chris Archie, ScapeSkill & Saber

    Op Twitch kun je dit weekeinde Chris Archie, SkillCape en Sabre Six zien, die wat zullen laten zien van Oldschool RuneScape, Castle Wars en de Clan Cluster in Oldschool RuneScape.

  • Cabbage Facepunch Bonanza - Ends Monday 28th AprilLees samenvatting

    Cabbage Facepunch Bonanza - Ends Monday 28th April

    Maandag 28 april zal Cabbage Facepunch Bonanza eindigen. Alleen dan kun je nog drie bijzondere capes krijgen.

  • RuneRadio – Mod JD – 24th April, 16:00 BSTLees samenvatting

    RuneRadio – Mod JD – 24th April, 16:00 BST

    Mod JD zal donderdagavond vanaf 17 uur een show maken op RuneRadio. Hij is de socialemediaman van RuneScape.

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • Solomon’s General Store – Retro Armour 3Lees samenvatting

    Solomon’s General Store – Retro Armour 3

    Er zijn verschillende nieuwe retro overrides toegevoegd aan het assortiment van Solomon: de God wars sets van Armadyl en Bandos, de vier godswords en de verschillende metalen, inclusief gold en trimmed versies.

    Metal Plate OverridesGod Wars Armour OverridesGodsword Illustration
Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: A Shadow over Ashdale

De nieuwste quest, die voor gratis spelers en members is, brengt je terug naar Ashdale, het eiland waar de nieuwe tutorial zich afspeelt. De quest heeft geen eisen en de moeilijkheidsgraad van de gevechten is gebaseerd op je levels.

A Shadow over Ashdale

In de beginnersquest moet je voor de gepensioneerde avonturier Gundrik uitvinden waarom de goederen die hij naar het eiland stuurt onaangeroerd retour komen. Als je op het eiland Ashdale aankomt, is het heel anders dan tijdens de tutorial: verlaten en doodstil. Jij zult in de duistere diepten van het mysterie moeten duiken en de bevolking van Ashdale moeten redden van een lot dat erger is dan de dood.

De beloning bestaat uit xp-lampen en drie zwarte parels, waarmee je bonus-xp in een skill naar keuze kunt krijgen.

Shadow over Ashdale is een nieuw soort quest, waarin de atmosfeer centraal staat en het verhaal met beelden wordt verteld. De omgeving is de 'echte ster van de show' en de quest draait om verkennen en onderzoeken. Onderweg kom je in het verhaal.

Nog iets...

  • Twaalf van de basismodellen voor spelers (het uiterlijk dat je bij het aanmaken van je account kunt kiezen) zijn verbeterd. De oude zijn nog beschikbaar bij Thessallia in de kledingwinkel van Varrock. Deze modellen hebben retro in de naam gekregen.
  • Er is pathfinder armour toegevoegd, hybride armour dat je krijgt voor het voltooien van verschillende delen van het path system.

Zie de patch notes voor meer.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • Scheduled MaintenanceLees samenvatting

    Scheduled Maintenance

    22 en 23 april is er tussen 9 en 10 uur 's ochtends onderhoud bij de systemen in Frankfurt, waardoor sommige mensen wellicht problemen zullen hebben met het inloggen op die tijdstippen.

Nieuws van Lunagang

Cabbage Facepunch Bonanza

Het lente-evenement van dit jaar is een nieuwe minigame, waarin de goden Marimbo en Brassica Prime met hun volgelingen een ludiek spel spelen onder het verlaten kamp van Saradomin bij de krater van Lumbridge. Het evenement zal twee weken duren en is voor gratis spelers en members. Je kunt er cosmetische capes, bonus-xp en handige voorwerpen als seedicide, een slayer vip ticket en een patch bomb mee winnen. De cosmetische capes kun je alleen tijdens de duur van het evenement halen, de andere voorwerpen kun je ook na deze twee weken in de minigame halen. Mocht je willen weten hoe je het moet spelen, dan kun je het artikel over Cabbage Facepunch Bonanza lezen.

Brassica Prime

Je kunt een van de friend chats op het RuneScape-forum gebruiken om mede-spelers te vinden.

Forum

Nieuws van Lunagang

Updatenieuws 25

Het team achter Updatenieuws heeft een zeer uitgebreide editie uitgebracht waarin verteld wordt over de laatste ontwikkelingen rond RuneScape. Deze editie bevat weer interessante informatie uit veelgestelde vragen over updates, maar ook aanpassingen die aan de website van RuneScape gedaan zullen worden, grafische vernieuwingen, updates aan de combat bèta en een samenvatting van de Around the Campfire van deze week.

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • Podcast – Story Exposed: Part 2Lees samenvatting

    Podcast – Story Exposed: Part 2

    Het vervolg van de podcastserie over de creatie van de verhalen in RuneScape is op PodBean verschenen. Mod MattHe en Osborne vertellen over gouden regels, wat emergent game play is, hoe de integriteit van het verhaal wordt bewaard en wat Mod Osborne graag zou veranderen.

Nieuws van Lunagang

Bank van RuneScape

De guide over de bank van RuneScape is bijgewerkt met de presets die onlangs in het spel zijn gekomen.

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • Bumper Weekend of StreamingLees samenvatting

    Bumper Weekend of Streaming

    Het weekendprogramma van Twitch.tv/RuneScape is bekend gemaakt: vrijdag geeft Iamhuman member in zijn stream over Oldschool RS weg, zaterdag wordt verslag gedaan van de jaarlijkse RS-bijeenkomst op de Ice Mountain en zondag tovert Mod Mat K eieren tevoorschijn.

  • BTS Video 101- Ashdale? Hello?Lees samenvatting

    BTS Video 101- Ashdale? Hello?

    De Achter de Schermen-video van de komende quest, Shadow over Ashdale, is online gezet. Ashdale is de nieuwe tutorial. De nieuwe quest zal een quest van weinig woorden worden, waarin de omgeving voor zichzelf zal moeten spreken. Via de camera zal je begeleid worden. Dat is nog niet veel gedaan in RuneScape.

    Het contact met Ashdale is verloren en Gudrick maakt zich zoveel zorgen dat hij een kijkje gaat nemen. Tijdens de tutorial is het eiland een licht, idyllisch vissersplaatje, maar als je terugkomt, stormt het en hangt er een dreigende sfeer. De bewoners zijn spoorloos. Je komt dus in een bekende omgeving die toch heel anders is. Voor de quest is een zeer oude, kwaadaardige vijand bedacht met een duidelijk doel. Er zal flink wat te vechten zijn.

    In de video kun je ook weer een verborgen frame vinden. Stuur de plaats op naar Jagex en je kunt een gorillashirt winnen.

  • Community Chronicle - 17/04/14Lees samenvatting

    Community Chronicle - 17/04/14

    In deze editie van de tweewekelijkse Community Chronicle worden opnieuw video's van spelers aangeraden, evenementen van spelers in de spotlights gezet en herhaald wat Jagex op sociale media uitspookt. Ook zijn ditmaal van twee fansites komende evenementen vermeld.

  • Treasure Hunter – Easter EggstravaganzaLees samenvatting

    Treasure Hunter – Easter Eggstravaganza

    Op Treasure Hunter kun je vanaf donderdagnacht om 2 uur tot dinsdagnacht zes verschillende eieren winnen. Er zijn drie magische eieren en drie betoverde. De magische eieren hebben twee opties: je kunt ze opeten voor 200 life points, maar je kunt er ook in een van de drie dieren mee veranderen. Afhankelijk van het ei dat je hebt, verander je in een kuiken, haas of lam. Door te bewegen of te wachten verander je weer terug. Met betoverde eieren kun je alleen in een dier veranderen.

    Magische eieren zullen na één keer verdwijnen, betoverde blijven.

  • RuneRadio - Mod Jane - 17th April, 17:00 BSTLees samenvatting

    RuneRadio - Mod Jane - 17th April, 17:00 BST

    Morgen is er om 6 uur 's avonds een show op RuneRadio met Mod Jane, hoofd Community Management. Zij zal vragen beantwoorden en mooie liedjes draaien.

  • Around the Campfire Live Q&A – All Things LoreLees samenvatting

    Around the Campfire Live Q&A – All Things Lore

    Je kunt vragen stellen aan Mod Osborne (verhalen), Mod Raven (het duistere hart van RuneScape), Mod Stu (jacht naar de Ga'al( en Mod John A (verhalenbeëindiger), die 17 april in vragen-en-antwoordensessie op de forums beantwoord zullen worden. Je kunt nu al op de forums vragen stellen.

  • Solomon’s General Store – Easter EmotesLees samenvatting

    Solomon’s General Store – Easter Emotes

    Solomon verkoopt twee nieuwe paasemoties: cute bunny en sneaky bunny.

    Cute BunnySneaky Bunny
Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Cabbage Facepunch Bonanza

Bij het voormalige kamp van Saradomin in de krater van Lumbridge is een twee weken durende strijd losgebarsten tussen de godin van de apen, Marimbo, en Brassica Prime, god van de heerlijkheid.

Cabbage Facepunch Bonanza

Sluit je bij een van de goden of de goddeloze groep aan en je kunt, als er genoeg spelers zijn, tegen anderen strijden in een ondergrondse arena. Aan twee zijdes van de arena is het veilig en in iedere ronde van het spel moet je binnen de tijd naar de andere kant zien te komen om punten te krijgen. Onderweg kun je ook cabbage ore hakken en apen slaan om punten te verdienen.

Als de tijd om is of je doodgegaan bent, word je een gorilla die spelers moet doden. Het spel eindigt als alle spelers gorilla's zijn of er tien mensen over zijn gestoken.

Met de punten kun je capes en actieve en passieve ability's voor in het spel verdienen. Ook kun je seedicide krijgen, een voorwerp dat zaden die door monsters worden gedropt omzet in Farming xp. Je krijgt dubbel zoveel xp als voor het planten van de zaden. Verder zijn er patch bombs te koop, waarmee je patches voor de volledige hoeveelheid xp en voorwerpen (in notes) direct kunt leegmaken, en Slayer VIP tokens, waarmee je tussen twee monsters kunt kiezen voor je volgende taak.

De minigame zal in het spel blijven, maar de capes kun je maar twee weken halen.

Brassica CapeMarimbo CapeGodless Cape
  

Ook zijn de Guthixian butterflies voor twee weken terug. Net als vorig jaar kun je twintig vlinders per dag vangen voor xp in je laagste skill. Elke vijfde vlinder krijg je een herinnering als je die nog niet hebt. Hierbij geldt een limiet van vijf herinneringen per dag en vijftien in totaal.

Je kunt met Memstix bij de lodestone van Falador praten voor een driedelig vlinderpakje, de emotie Butterfly Dervish en Sword of Edicts override.

Als je ze moet doden voor Slayer, droppen leden van de Order of Ascension nu ascension grips en Celestial dragons celestial handwraps. Het zijn allebei gloves waar je level 90 voor nodig hebt. Ze gaan langzaam kapot tijden het vechten.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • Get your Free Goblin Basher at 7-Eleven!Lees samenvatting

    Get your Free Goblin Basher at 7-Eleven!

    RuneScapers uit de Verenigde Staten, Canada en Australië kunnen bij de plaatselijke supermarkt een kaartje voor twee weken member kopen en krijgen daarbij een Goblin basher, een mace waarvan je het benodigde level en de stats kunt veranderen en een optie heeft om hem om te zetten naar een off-hand versie. Je moet de kaart voor 28 april gebruiken.

    Leden van de Premier club krijgen de mace automatisch.

    Goblin Basher
    >
  • Podcast – Story Exposed: Part 1Lees samenvatting

    Podcast – Story Exposed: Part 1

    Op PodBean praat Mod MattHe met Mod Osborne over hoe het verhaal van RuneScape wordt gemaakt en hoe spelers daar een rol in spelen. De podcast is de eerste van een serie.

  • Legacy Mode – Progress UpdateLees samenvatting

    Legacy Mode – Progress Update

    Er is nieuws verschenen over voortgang van de legacy mode, het optionele nieuwe gevechtssysteem dat het gevechtssysteem van voor de EoC zo veel mogelijk zal proberen te benaderen. De bèta zal naar verwachting in mei worden uitgebracht. Het zal er ongeveer zo uit gaan zien:

    Legacy Mode Mock UpLegacy Mode Mock Up
     

    Het lijkt dus veel op zoals het vroeger was. In de volgende tabel kun je een vergelijking zien tussen de EoC en de legacy mode:

    Legacy Mode Comparison Table

    In de meeste werelden kun je tussen beide systemen kiezen, maar er komen ook een paar werelden waarin je alleen de legacy mode kunt gebruiken.

  • Evolution of Combat ImprovementsLees samenvatting

    Evolution of Combat Improvements

    Vanaf nu zijn er verschillende nieuwe verbeteringen aan EoC in de combatbeta te spelen. Eerder zijn er al Revolution, het verbeterde Momentum, het plaatsen van ability's in een wachtrij, delen van ability bars en bankupdates geweest, maar er komen nog meer veranderingen:

    • Special attacks keren terug. In de bèta wordt hier nu continu aan gesleuteld.
    • Het maximale combat level wordt weer 138, maar de formule is anders dan vroeger. Magic en Ranged zullen even zwaar gaan tellen.
    • Meer monsters zullen je weer automatisch aanvallen. Bij het bepalen van monsters die je weer aanvallen wordt rekening gehouden met het feit dat alles nu multicombat is.
    • Verschillende kleine verbeteringen aan interfaces, zoals een blijvende focus op de chat tijdens het vechten, duidelijkere informatie over tegenstanders en een vernieuwde quick inventory.
    • Betere balans in verschillende aspecten, vooral aan de defensieve kant. Schilden en armour voor tanks worden beter en misschien defensieve ability's ook.
    • Uitdagendere gevechten tussen spelers en inhoud rond gevechten tussen spelers, zoals een vernieuwde Crucible.

    Zie de patch notes voor een volledige lijst.

    De veranderingen zijn nu te testen in de bèta en zullen later in het echte spel komen. Het plan is nu als volgt:

    • April: nieuwe verbeteringen in de bèta
    • Mei: huidige serie verbeteringen
    • Juni: bèta van de Legacy mode en een nieuwe impuls aan PvP
    • Zomer: legacy mode, 138-combatformule, special attacks, groepensysteem en eerste serie vernieuwde PvP-content.
  • Streamers and BTS Video 100 – Gorillas and CabbagesLees samenvatting

    Streamers and BTS Video 100 – Gorillas and Cabbages

    Volgende week zal er een strijd losbarsten tussen de apengodin Marimbo en de cabbage god Brassica Prime. In een minigame zul je ongeschonden binnen een bepaalde tijd in een gevaarlijke arena van de ene naar de andere kant moeten gaan. Onderweg kun je grondstoffen verzamelen en apen in hun gezicht slaan voor extra punten. Als je te vaak geraakt wordt, verander je in een gorilla, die andere spelers moet dwarsbomen. Het evenement duurt twee weken en is voor gratis spelers en members. De minigame zal na afloop blijven. Je kunt er na afloop bonus-xp voor Mining, Slayer en Farming, de Slayer VIP ticket en seedicide mee verdienen. De laatste twee voorwerpen zijn ooit door ons in een peiling gekozen. Tijdens het evenement krijg je ook een cape override en emotie.

    Verder is een prijsvraag in de bovenstaande video. Zoek de verborgen frame, vertel Jagex waar hij is en je maakt kans op mooie prijzen.

  • Treasure Hunter – HeartfreezerLees samenvatting

    Treasure Hunter – Heartfreezer

    Bij Treasure Hunter kun je dit weekend een Heartfreezer amulet winnen. Als je de amulet draagt, krijg je tijdens het trainen van skills of doden van monsters extra Hearts of Ice. Hiermee kun je categorieën voorwerpen op Treasure Hunter uitsluiten.

  • RuneRadio – Mod Giara – 10th April, 16:00 BSTLees samenvatting

    RuneRadio – Mod Giara – 10th April, 16:00 BST

    Mod Giara, een medewerker van de QA-afdeling die nieuwe updates op bugs test, maakt 10 april om 17:00 een radioshow op RuneRadio.

  • Design a Pet Competition!Lees samenvatting

    Design a Pet Competition!

    Jagex houdt een wedstrijd waarin je een huisdier moet ontwerpen voor in RuneScape. Het winnende huisdier zal beschikbaar komen via Solomon's General Store en zal gekozen kunnen worden door ons uit een door Jagex samengestelde lijst met drie inzendingen. De ingezonden huisdieren moeten bij RuneScape passen en ongeveer even groot zijn als al bestaande huisdieren. Lees het Engelse nieuwsbericht voor de rest van de regels en hoe je mee kunt doen.

  • Solomon’s General Store – RuneScape through the AgesLees samenvatting

    Solomon’s General Store – RuneScape through the Ages

    Er is een nieuwe emotie te koop in Solomon's General Store. De emotie RuneScape through the Ages toont de ontwikkeling van RuneScape door de jaren heen.

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Bank Updates - Quick Presets and Drag & Drop

Met ingang van vandaag kun je de samenstelling van je gedragen armour inventory opslaan en met één druk op de knop weer van de bank halen. Dit is handig als je vaak dezelfde spullen gebruikt voor het doden van monsters of het trainen van skills.

In de bankinterface kun je je huidige armour en/of inventory opslaan in een van de presetvakjes. Wanneer je deze in de bank ophaalt zul je automatisch de armour en/of de inventory uit de preset aandoen. Ook zijn er twee quick presets, die je met één simpele knop in de bank kan ophalen zonder het presetmenu te openen.

Gratis spelers hebben toegang tot twee van deze presets, members vijf. Je kunt ook met Bonds, Loyalty Points of RuneCoins extra vakjes huren of permanent kopen.

Verder kun je voortaan voorwerpen sneller vanuit je bank op te ruimen. Sleep een voorwerp uit je bank buiten de interface en laat het dan los om het te vernietigen zonder de bank te verlaten. Dit werkt alleen voor voorwerpen die je daadwerkelijk vernietigt en niet voor voorwerpen die je dropt.


Er is een nieuwe emotie te koop in Solomon's General Store, RuneScape Through the Ages. Ook is het nu mogelijk om sleutels voor Treasure Hunter te verdienen met het voltooien van SuperSonicAds en zijn er een paar dingen verbeterd aan Treasure Hunter. Kijk voor meer informatie in de forum thread van Mod Sayln.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • Podcast - Cabbage Facepunch BonanzaLees samenvatting

    Podcast - Cabbage Facepunch Bonanza

    Op PodBean is een podcast verschenen over het lente-evenement van dit jaar, waarin de goden Brassica Prime en Marimbo tegen elkaar strijden. Ook is Holstein van de goddelozen van de partij. In de podcast worden verschillende vragen over het lente-evenement en de Godless beantwoord.

    Het evenement zal twee weken duren en de minigame die je tijdens het evenement kunt doen, zal blijven. Het is geen World event en de winnaar zal dus geen krachten erbij krijgen. In tegenstelling tot vorige evenementen zal Jagex proberen een balans te doen ontstaan. Je kunt niet meer van kant wisselen.

  • Mod MMG on Myths and MisconceptionsLees samenvatting

    Mod MMG on Myths and Misconceptions

    Mod MMG, de algemeen directeur van Jagex, probeert in een nieuwsbericht 'mythes en misverstanden' over de spelersgemeenschap van RuneScape op te helderen.

    84% van de RuneScape-spelers is man en 16% vrouw. 90% speelt in het Engels. Mensen hebben hun account gemiddeld in 2009 aangemaakt, hebben 1614 total met Woodcutting en Strength de hoogste skills en Farming en Divination de laagste. Slechts 1% heeft meer dan 1B (één miljard) gp.

    Voor de bot nuke in 2011 kwamen er elke dag 200.000 bots in het spel en duurde het verschillende weken voor een bot werd verbannen. Met de bot nuke verdween 95% direct en binnen een jaar waren de getallen weer op het oude niveau, maar werden bots door betere technologie sneller verbannen. Sinds 2013 kunnen alle bots met 100% binnen een paar uur gedetecteerd worden. Om te voorkomen dat botters weten waardoor ze voor verbannen zijn, wordt er een willekeurig aantal uur gewacht met de ban. Door betere technologie en bonds zijn er nu bijna geen bots meer in het moderne RuneScape en richt Jagex zijn pijlen op Oldschool RuneScape.

    Ook worden er enkele claims gedaan over de gemiddelde speeltijd van RuneScape-spelers. Hierbij vallen wel enkele kanttekeningen te maken, die Mod MMG niet maakt. De nummer 1, S U O M I, zou 7:27 uur op een dag spelen, maar sinds hij in iedere skill 200m xp heeft gehaald, heeft hij niet veel meer te doen. Ook zou de nummer 2, Drumgun, 13:06 uur spelen, maar volgens Drumgun zelf is het meer dan 17. Drumgun vindt het overigens ook niet leuk dat Jagex geen toestemming heeft gevraagd voor de publicatie van de cijfers. De gemiddelde speler zou 2 uur per dag spelen, met 32 minuten meer in het weekend.

    Met deze getallen en door te wijzen op de toekomstige Legacy mode, waarmee de EoC grotendeels uitgeschakeld kan worden, wil Mod MMG benadrukken dat de toekomst van RuneScape er zeer zonnig uitziet.

    In het nieuwsbericht zijn ook nog plaatjes te zien van de geografische spreiding van spelers, de verdeling per leeftijd en de verhouding tussen de ouderdom van het account en het total level.

  • BTS Video 99 – Pranking JMods!Lees samenvatting

    BTS Video 99 – Pranking JMods!

    Op het YouTube-kanaal van RuneScape hebben de makers van de normale Achter de Schermen-video's een video geplaatst waarin zij grappen uithalen met Jagex-moderators.

  • This weekend on Twitch…Lees samenvatting

    This weekend on Twitch…

    Op Twitch zijn dit weekend Iamkeeferz en Tip.it te zien.

  • Treasure Hunter – Slayer Masks 3Lees samenvatting

    Treasure Hunter – Slayer Masks 3

    Er zijn zes nieuwe slayer masks aan Treasure Hunter toegevoegd: voor bloodvelds, aberrant spectres, dark beasts en de drie soorten strykewyrms.

    Mask of CrimsonMask of StenchMask of Gloom

    Met elk masker kun je tweemaal per dag naar de locaties teleporteren waar de monsters zijn en elk masker werkt als een facemask. Ook zal je volgende slayertaak met het masker op het monster masker zijn. Dit kan één maal per dag, behalve bij de strykewyrm masks. Daarbij kan het eens in de drie dagen.

    Als je met het masker het bijbehorende monster doodt en ze als taak hebt, richt je meer schade aan, krijg je dubbele xp bij elk monster en dubbele drops bij elk tiende verslagen monster. Ook is er een teller voor het aantal gedode monsters.

    Na een bepaald aantal monsters krijg je geen bonus-xp en extra drops meer en richt je geen extra schade aan. Je kunt het masker vervolgens omzetten naar een helm met emotie of het voorwerp spirit of battle erop doen om het masker op te laden. Dit voorwerp is ook met Treasure Hunter te winnen.

    Dit weekend heb je dubbele kans op een van de tien slayer masks die eerder zijn uitgebracht. Ook geven alle slayer-lampen en prismatic stars dubbel zoveel xp.

  • Community Chronicle - 03/04/14Lees samenvatting

    Community Chronicle - 03/04/14

    Er is een nieuwe editie van de tweewekelijkse Community Chronicle uitgebracht, waarin op een rijtje wordt gezet wat sommige spelers hebben uitgevoerd. Er zijn aangeraden YouTube-filmpjes, evenementen en een plaatje van Twitter met getekende Jagex-mods. Ook hebben enkele spelers het kantoor van Jagex bezocht.

  • Technical Glitches - April Fools' DayLees samenvatting

    Technical Glitches - April Fools' Day

    Op de RuneScape-forums kun je wegens een technische fout de werknemersforums van Jagex lezen. Ze werken aan een oplossing en vragen je niets te lezen.

    Ook zijn er problemen met Firemaking en is de nieuwe skill uitgelekt.

    Update: uiteraard was dit de 1-aprilsgrap van RuneScape!

Bekijk het nieuws van Vorige maand Volgende maand

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.