Verbetering insturen

- Wijziging voorstellen

Nieuwsoverzicht van april 2015

Bekijk het nieuws van

RSS

Nieuwsberichten

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • BTS Video – EoC/Legacy Mash Up3 reactiesLees samenvatting

  BTS Video – EoC/Legacy Mash Up

  Volgende week zal er een update komen waardoor je combat van de EoC kunt spelen met de interface van de Legacy mode en andersom. Deze verandering kun je nu al testen in de beta.

  Naast de bovengenoemde verandering kun je ook een nieuw sterfmechanisme testen in de bèta. Wanneer je doodgaat, zul je in een aparte dimensie komen waar je tot een dag na sterven verloren voorwerpen kunt terugkopen als je niet snel genoeg naar je grafsteen hebt kunnen gaan. Ook is er een nieuw menu waarmee je drops kunt oppakken, kunnen Jmods een nieuw PvP-evenement beginnen waarin je in groepen tegen elkaar vecht en zijn er kleine veranderingen aan PvP, vooral in de effecten van ability's en prayers. Deze veranderingen komen later in het echte spel.

  Volgende week zal ook de RuneScape Roadtrip terugkeren. Dit is een klein boekje met twintig taken, verdeeld over vijf categorieën. Iedere dag kun je er een doen of laten afstrepen door een Jmod. Dat laatste is ten opzichte van vorig jaar vereenvoudigd. Er zijn kloons van Jmods en NPC-versies en je krijgt 'chits', waarmee je taken op elk gewenst moment kunt afstrepen. Je kunt ze opsparen. Ook de beloningen zijn anders. Voor elke taak krijg je een xp-lamp en voor elke afgeronde categorie een xp-lamp en een deel van een kompas en een aura. Combineer alle stukken van het kmpas voor veel xp en een huisdier. De aura wordt beter voor elke categorie die je voltooit en geeft je toegang tot een resource dungeon.

  Op YouTube, PodBean en iTunes is ook een podcast verschenen waarin technische en contentontwikkelaars spreken over hun werk.

  Forum

 • Treasure Hunter – Protean Logs2 reactiesLees samenvatting

  Treasure Hunter – Protean Logs

  Van 24 tot en met 27 april kun je op Treasure Hunter protean logs krijgen. Deze nemen samen slechts één plaats in je inventory in. Je kunt ze gebruiken om Firemaking of Fletching mee te trainen. De logs hebben ook een optie om xp tussen Firemaking en Fletching te splitsen.

  Wanneer je er mee naar een portable of normale sawmill gaat, kun je de logs voor 5 gp per stuk ook in protean planks omzetten. Alle andere protean-voorwerpen op Treasure Hunter zijn vervangen door protean packs. Je kunt hier de protean-voorwerpen die je wilt uithalen.

  Daarnaast zijn protean bars voortaan voor gratis spelers en kun je ze gemakkelijker met portable forges gebruiken. Traps kunnen ook gebruikt worden in de privéjachtgebieden van Big Chinchompa, zijn sneller (opnieuw) op te zetten, trekken sneller wezens aan, blijven langer staan, kunnen strange rocks geven en hebben een mooier plaatje in je inventory.

  Forum

Nieuws van Lunagang

Team vs Team Skill Challenge!

Team vs Team Skill Challenge!

Paashaas

Na een lange tijd zijn we terug met het o zo succesrijke Team vs Team evenement. Je moet een team vormen van minimaal 3 personen en maximaal 5 personen. De bedoeling is om een maand lang zoveel mogelijk overall XP te halen. Het team dat op het einde van de maand de meeste XP heeft binnengesleept wint! Dus, haal je armour uit je kast, stof je gereedschap af of koop je laatste spullen in om keihard te grinden! Inschrijven kan tot 3 mei 23:59, de competitie start de volgende dag!

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Aquarium – Player-Owned House Update

Aquarium Player-Owned House Update

Aquarium

Wanneer je 63 Construction hebt, kun je op de begane grond van je huis een aquarium bouwen. Het aquarium beslaat twee niveaus: de oppervlakte en een niveau eronder.

De kamer aan de oppervlakte is een kamer met hotspots, zoals je dat gewend bent. Je kunt hier versieringen en een aantal handige dingen plaatsen. Belangrijk is de prawnbroker, die beloningen vrijspeelt en verschillende aquariumgerelateerde instellingen controleert. Ook de diving suit is handig. Die stelt je in staat grondstoffen in het water te verzamelen. Met de bathysphere kun je vissen in je aquarium plaatsen en afdalen in het water.

Bathysphere concept

Het aquarium zelf is anders. Hier zijn geen hotspots; je kunt je spullen neerzetten waar je maar wilt. De volgende opties zijn beschikbaar:

 • Harvest nodes, waar je zeewier, kelp, parels en andere edelstenen, planken en zelfs elite clue scrolls kunt verzamelen.
 • Grote versieringen die je vangstkans bij visplaatsen in de wereld verhogen.
 • Kleinere, puur cosmetische versieringen zoals kanonnen, koraal, ankers en stenen hoofden.
 • Plugs, die je wanneer je alle beschikbare vissen in het aquarium hebt geplaatst kunt resetten. Dan kun je weer opnieuw beginnen. Je krijgt een chinchompaplug voor de eerste en een Stone of Jas-plug voor tweede keer dat je dit doet.

Aquarium

Tijdens het vissen kun je gouden visseneieren vinden. Doe ze met de bathysphere in je aquarium om vissen toe te voegen. Er zijn eieren voor de volgende vissen:

 • Trout
 • Salmon
 • Tuna
 • Rainbow fish
 • Lobster
 • Leaping trout
 • Swordfish
 • Lava eel
 • Leaping salmon
 • Monkfish
 • Leaping sturgeon
 • Shark
 • Cavefish
 • Rocktail

Je zult geen eieren meer krijgen voor vissen die je al hebt toegevoegd, tenzij je de plug reset.

Prawn balls en crackers

Tijdens het vissen kun je ook prawn balls en crackers krijgen. Ballen kun je zelf openen voor beloningen, crackers moet je aan iemand anders geven om allebei een beloning te krijgen. Beloningen zijn bijvoorbeeld prawn coins, die je kunt eten om tijdelijk meer kans te hebben op golden fish eggs, decoraties voor je aquarium en gouden visseneieren die je nog niet hebt, ook als je ze niet kunt vangen.

Met een prawnbroker in de oppervlaktekamer kun je prawn perks verzamelen. Door gouden visseneieren en prawn balls en crackers te verzamelen, zul je steeds meer beloningen krijgen. Deze kun je zien bij de prawnbroker en zijn bijvoorbeeld een hogere kans op prawn balls en crackers, de mogelijkheid zonder voer te vissen of sushi te maken. Ook is er de mogelijkheid dat je bij 80 Fishing en hoger grote witte haaien kunt vangen bij haaienvisplaatsen. Je kunt ze houden als huisdier, in je aquarium doen en in sushi gebruiken.

Solomon

Er is een pak bij Solomon te koop die verkleurt naarmate je life points verliest, van groen of blauw naar rood. De naam van het kostuum is de Vitality suit.

Vitality Suit - Green, Full HealthVitality Suit - Blue, Full HealthVitality Suit - Red, Near Death

Nog iets...

 • Je kunt nu de tijd waarop chatberichten zijn verzonden bekijken als je dat aanzet bij de Interface settings.
 • Er zijn nieuwe manieren om RuneCoins en keys te verdienen. Klik op Earn bij Solomon of Treasure Hunter voor meer informatie.
 • Lees de patch notes.

Forum

Nieuws van Lunagang

RuneScape en zijn RNG Gods - Droprates

In het nieuwste artikel van het siteteam vertelt LeonSkills het een en ander over de kans dat je na een bepaald aantal kills nog steeds geen drop hebt. Voor de liefhebbers worden ook de wiskundige achtergrond en de gebruikte formules uitgelegd. In het bijzonder wordt er gekeken naar champion scrolls, de Kal'gerion titels en boss pets, maar alle theorie en de berekeningen zijn uiteraard ook toe te passen op je eigen interesses!

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • BTS Video – Aquarium10 reactiesLees samenvatting

  BTS Video – Aquarium

  Op YouTube is een video gezet waarin de komende aquariumupdate wordt besproken, de nieuwste toevoeging aan je huis.

  Verder wordt ons opgeroepen commentaar te leveren op de veranderingen die je in de beta kunt testen, zoals het nieuwe doodgaanmechanisme, buitmechanisme, EoC gebruiken met de legacy interface en vice versa en balansveranderingen.

  Er is ook een podcast op YouTube, PodBean en iTunes gezet over recente veranderingen aan het forum.

  Forum

 • Treasure Hunter – Dwarven Tools8 reactiesLees samenvatting

  Treasure Hunter – Dwarven Tools

  Je kan vanaf 2:00 op 17 april tot en met 1:59 op 21 april Dwarven toolboxes winnen op Treasure Hunter. Wanneer je op zo'n toolbox klikt kan je hem veranderen in een uitvinding voor Mining, Woodcutting of Fishing waardoor het skillen wat aangenamer wordt. Wanneer je deze handigheden activeert zal je:

  • dubbele xp en geen productie of geen xp en dubbele productie ontvangen. Je kan tussen deze twee opties wisselen.
  • dezelfde sterkte op die tool als het beste voorwerp dat je kan gebruiken met jouw level in die skill krijgen - zelfs als je dat voorwerp niet bezit.
  • een unieke animatie gebruiken tijdens het trainen van je skills.

  Inactieve tools kunnen zich opstapelen in je inventory, en elke tool beschikt over 100 ladingen. Zo gauw je er één hebt geactiveerd kan je ze meerdere ladingen geven door meerdere inactieve tools te activeren.

  Forum

Nieuws van Lunagang

Evenementen

Plaatje

Evenementen

De evenementenorganisatoren hebben een paar evenementen georganiseerd. Het eerste evenement is Barbarian Assault, Barbarian Assault wordt gehouden op vrijdag 17 april om 20:30 uur. Een van de voordelen is dat Barbarian Assault naast heel wat pret ook een gezonde dosis bonus XP geeft. Met Vic in de buurt kan iedereen dit wel gebruiken!

Het tweede evenement is Nex, Nex wordt gehouden op vrijdag 24 april om 20:00 uur. Je wordt verwacht om voor 20:00 uur in de kamer voor Nex te staan.

Als laatste hebben we de internationale fansite meeting. De meeting is op zaterdag 25 april om 21:00 uur, als je de mensen van andere fansites wilt ontmoeten dan is het ideaal om mee te gaan. Voor meer informatie kun je kijken in de topics op het forum.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • Players' Gallery – Get Involved!1 reactieLees samenvatting

  Players' Gallery – Get Involved!

  De RuneScape Players' Gallery is een maandelijkse rubriek waarin spelers hun teken- en ontwerpkunsten kunnen laten zien aan de rest van de RuneScape gemeenschap.

  Het thema van de komende maand zal 'overname door de natuur' zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de stad Varrock die in puin ligt door een aardbeving. Voor meer informatie kan je het forumonderwerp op de RuneScape forums doorlezen. Zoals gewoonlijk zijn er prijzen voor de beste drie inzendingen te verdienen.

  De winnaar van vorige maand, waarin werd gevraagd naar een filmposter over de 200ste quest, Dimension of Disaster, is Mkonnich geworden met onderstaand ontwerp.

  Players' Gallery Winner

  Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Vic the Trader | Bank Tabs | Citadel Chat | JMod Toolbox

Vic the Trader

De alom populaire Vic the Trader is terug in het spel en verkoopt spelers voorwerpen van Treasure Hunter in ruil voor hun overtollige bonus-xp. Je kunt zijn winkel bezoeken in Burthorpe, in de buurt van de lodestone. Hij verkoopt onder andere fallen stars, xp-lampen, skilling outfits, protean packs, exquisite wapens en het mimic huisdier. Vic koopt bonus-xp tot 0:59 op dinsdag 21 april en blijft daarna nog korte tijd in het spel, maar verkoopt dan alleen zelf spullen.

Bank tabs en clan citadels

Je kunt voortaan de tabbladen in je bank verslepen om ze op een andere plek te zetten. Ook kun je nu instellen dat je public chat in je clan citadel voor iedereen zichtbaar is in plaats van alleen voor mensen in de buurt. Praat daarvoor met de Head Guard in je citadel of in het clan camp.

JMod Toolbox

Jagex moderators kunnen vanaf nu wat nieuwe trucjes en kunnen skillplekken tevoorschijn toveren waar spelers op kunnen trainen, zodat je tijdens evenementen met JMods nog iets te doen hebt tijdens het praten. De nieuwe foefjes worden vandaag uitgeprobeerd op de volgende tijden in de krater ten westen van Lumbridge:

 • Vanaf 13:00 in werelden 11 (Mod Matthe) en 84 (Mod Kalaya)
 • Vanaf 15:00 in werelden 3 (Mod Neena) en 23 (Mod Jon)
 • Vanaf 17:00 in werelden 81 (Mod Infinity) en 124 (Mod Neena)

Volgende week komt de aquarium-update.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • BTS - RuneLabs Video & the Podcast2 reactiesLees samenvatting

  BTS - RuneLabs Video & the Podcast

  In de onderstaande video wordt verteld over de winnaar van de laatste peiling van RuneLabs, over de vorige winnaars en over de criteria voor de komende maand.

  Deze maand heeft de quest omtrent Seren gewonnen. In deze quest kan de speler Seren terugbrengen, waarbij je nieuwe spreuken en prayers krijgt.

  Vorige maand werd besloten de lodestones uit te breiden. Het huidige plan is om dit te doen met vis wax. De maand daarvoor werd besloten om aan drie projecten te werken: adamant en rune dragons, farming timers en een slayer belt. De adamant dragons zullen in Brimhaven dungeon zijn, de rune dragons in Khetsi, waar je tijdens Ritual of the Mahjarrat kwam. Je kunt wat beelden zien van de plekken in de video vanaf 3:05.

  De komende maand wordt er gezocht naar een middelgrote skill update. Denk daarbij aan Herblore Habitat, Elder Divination, het Aquarium dat binnenkort wordt uitgebracht en de Ectofunctus. Vanaf 4:15 vertellen JMods over een paar van hun favoriete suggesties tot nu toe. Dit zijn de Hanging Gardens D&D, Farming in de woestijn en stelen van slapende draken.

  Ook is er een nieuwe podcast uitgebracht die je op YouTube, PodBean of iTunes kunt luisteren.

  Forum

 • Treasure Hunter – Pulse Cores13 reactiesLees samenvatting

  Treasure Hunter – Pulse Cores

  Je kunt dit weekend pulse cores winnen bij Treasure Hunter. Je kunt deze in je inventory of in je pocket slot dragen. Als je ze bij je hebt krijg je extra xp in de skill(s) die je op dat moment traint.

  Na een tijdje is de bonus-xp op en vergaat de core. Daarbij zendt hij een golf uit en krijgt iedereen om je heen 10 minuten lang 2% extra xp. Ook worden hun prayer of life points hersteld of worden skills tijdelijk verhoogd. Dit effect kan tot vijf keer stapelen, tot een boost van 10%. Elke golf vernieuwt de boost met 10%. Je krijgt deze boost zelf niet. Ironman accounts krijgen de boost ook niet.

  Forum

 • Community Corner – April Edition5 reactiesLees samenvatting

  Community Corner – April Edition

  In de maandelijkse Community Corner worden we op de hoogte gebracht van wat zich allemaal heeft afgespeeld in de community tijdens de afgelopen maand.

  Zaterdag 18 april vanaf 20:00 is de jaarlijkse RuneScape Gathering weer. Zowel op RuneScape als op Old School RuneScape komen spelers van overal ter wereld op dat moment samen op Ice Mountain, ten noorden van Falador. De details van het bijeenkomst kun je lezen op het forum. Ook wordt er gewezen op de evenementen die worden georganiseerd met en door JMods. Deze kun je hier terugvinden.

  Er is een afspeellijst op YouTube opgezet om video's van spelers te tonen. De winnaar van de vijftigste Player Gallery is Dewydd, met zijn inzending Purrfect Couple. Deze kun je hieronder bekijken.

  Plaatje

  Het forum heeft een nieuw uiterlijk gekregen en bevat nu onder andere spoiler tags, onderschriften en links.

  Tenslotte zijn de winnaars van het Questival bekend:

  • Dr PvM heeft de Broken Home Speed-run gewonnen door de quest in 21 minuten te voltooien.
  • Quester heeft de Best Quester competitie gewonnen door meer dan 200 quest points te verdienen.
  • Luxi heeft de Twitch stream scavenger hunt gewonnen.

  Als je meer wilt weten over quests kun je hier de antwoorden van de vraag-en-antwoord-sessie op de RuneScape reddit vinden.

  Forum

Nieuws van Lunagang

Overpowered, nerfen en niet gebalanceerd

Op het Tipforum is een nieuw artikel van het Siteteam verschenen, genaamd Overpowered, nerfen en niet gebalanceerd, dat gaat over de huidige promoties van RuneScape, de invloed daarvan en de trend hoe het spel zich geëvolueerd heeft in de afgelopen jaren. Een leuk en opiniërend verdiepend stuk waarover we jouw mening ook graag willen horen. Check het artikel op het Tipforum!

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Skill Capes & Diango Improvements Patch Week

Aangezien er wat commentaar was gekomen op het nieuwe uiterlijk van skill capes, is er deze week een optie gekomen om te wisselen tussen het oude en het nieuwe uiterlijk. Daarnaast kun je ze vanaf nu in een dragon keepsake box doen.

De winkel van Diango heeft een nieuw uiterlijk.

Je kunt vanaf vandaag Summoning-beesten het uiterlijk van een van de huisdieren uit Solomon's General Store geven. Wanneer je dit doet, blijven alle eigenschappen van van je beest behouden. Je kunt de override instellen bij 'Pets'. Deze week zijn alle huisdieren bij Solomon voor de helft van de prijs verkrijgbaar.

In de bèta kun je een nieuw doodgaanmechanisme en een nieuwe manier om buit te verzamelen proberen. EoC spelen met het uiterlijk van de Legacy mode of andersom zal deze maand uitkomen in de liveversie van het spel.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • Behind the Scenes - April 201545 reactiesLees samenvatting

  Behind the Scenes - April 2015

  De grootste update deze maand is het aquarium, een nieuwe kamer die je met 63 Construction aan je huis kunt toevoegen. Het aquarium kan veertien diersoorten herbergen, van trout tot rocktail. Om vissen toe te voegen, heb je golden fish eggs nodig. Deze vind je tijdens het trainen van Fishing. Er zijn ook decoraties voor je aquarium, zoals een kleine White Wolf Mountain en Vorago. Door te bouwen kun je op een of andere manier een grote witte haai krijgen, die je kunt vissen, koken, eten, als huisdier kunt houden, in je aquarium kunt stoppen of tot sushi kunt verwerken. Er zijn ook drie speciale cosmetische duikpakken.

  De overige updates zijn als volgt:

  • In april is Vic the Trader weer terug. Je kunt bij hem bonus-xp omzetten in skillkledingstukken van Treasure Hunter, xp-lampen en meer. De wisselkoersen zijn iets beter dan eerder.
  • Er komen nieuwe mogelijkheden waardoor Jagex-moderators lodestones naar hun evenementen kunnen maken en trainplaatsen kunnen plaatsen om te voorkomen dat je personage staat te nietsen als je met de moderators praat.
  • Er zullen nieuwe updates komen in de bèta, zoals het nieuwe doodgaansysteem waar eerder over is gesproken en een nieuwe manier om drops te verzamelen.
  • Banktabs kunnen straks van plaats worden verwisseld.

  Forum

Nieuws van Lunagang

Nieuwe algemeen directeur

In september vorig jaar kondigde Mark Gerhard, ook wel bekend als Mod MMG onder spelers, zijn afscheid aan als algemeen directeur bij Jagex. Gisteren is bekend geworden dat hij vervangen wordt door Rod Cousens van Codemasters. Codemasters is bekend van de ontwikkeling van verschillende racespellen en de uitgave van spellen als Overlord.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

Bekijk het nieuws van

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© De Lunagang 2004 - 2015

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.