Nieuwsoverzicht van april 2015

Bekijk het nieuws van Vorige maand Volgende maand

Nieuwsberichten

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: RuneScape Road Trip – 1st May 2015

RuneScape Road Trip  1st May 2015

De RuneScape Road Trip is terug van weggeweest. Gedurende de hele maand mei kan je als Runescape-member opdrachten voltooien voor beloningen en zullen er speciale weekeinden zijn met elk hun eigen thema.

Om te beginnen moet je met één van de Challenge Mistresses uit Burthope of Prifddinas praten. Zij zullen je een Road Trip Journal geven waar alle opdrachten instaan die je moet voltooien. Je kan één taak per dag voltooien. Je kan ook automatisch een taak voltooien door een chit te gebruiken. Deze kan je eenmaal per dag in ontvangst nemen van een Jagex moderator of één van hun klonen. Deze klonen worden in weekenden elke vier uur tevoorschijn getoverd door Jagex moderators en je kunt ze in de Lumbridge Crater vinden. Doordeweeks zullen Jagex moderators ook in eigen persoon verschijnen om je te helpen. Het schema hiervoor kan je hier vinden.

Deze chits kan je opsparen en gebruiken wanneer je maar wilt.

De taken kunnen worden onderverdeeld in vier verschillende categorieën; Skilling, Combat, Social/Minigame en Miscellaneous. iedere categorie heeft vijf verschillende taken.

Beloningen

Voor elke taak die je voltooit of overslaat met een chit krijg je een medium experience lamp.

Daarnaast kan je een explorer's aura krijgen als je alle taken van één categorie voltooit. Met deze aura kan je voor 30 dagen lang elke dag een bepaalde tijd doorbrengen in een speciale dungeon die skilling en monsters bied die bij jouw levels passen. De tijd per dag die je hiervoor hebt hangt af van het level aura dat je hebt. Tier 1 is de eerste versie die je krijgt als je de eerste categorie voltooid hebt. Hiermee kan je vijf minuten in de dungeon doorbrengen. Tier 2 speel je vrij wanneer je de tweede categorie volledig hebt voltooid, die je 10 minuten geeft. Tier 3 is 20 minuten en ten slotte geeft tier 4 je een halfuur.

Het voltooien van elke categorie geeft je ook een kwart van een kompas. Met een compleet kompas kan je op zoek naar een andere beloning, een companion pet en een large experience lamp.

Ten slotte kan je ook de beloningen van vorig jaar vrijspelen door alle taken te doen. Dit zijn de volledige Hiker's outfit en de Partyhat Firemaking animatie.

Bonus Weekenden

Net zoals vorig jaar zullen alle weekenden in mei bonussen geven bij bepaalde activiteiten in RuneScape. Deze weekenden starten altijd op vrijdag om 2:00 's nachts. Het is niet mogelijk voor Ironman accounts om te profiteren van deze weekenden.

Skiller weekend - 1 mei t/m 4 mei

  • Dubbele XP en reputatie in Artisan's Workshop.
  • Grotere kans op het verschijnen van nodes en meer reward points in Runespan.
  • Dubbele gold relic, sceptre en Black ibis drops in Pyramid Plunder.
  • Enriched wisps zullen elke 10 minuten verschijnen i.p.v. de gebruikelijke 20 minuten tijdens Divination.
  • Fishing spots blijven twee keer zo lang op dezelfde plaats.
  • Divination wisps blijven twee keer zo lang levend.
  • Gesteente en bomen zullen twee keer zo snel herstellen als normaal.
  • 50% extra experience tijdens het spelen van de Big Chinchompa D&D

Dungeoneering weekend - 8 mei t/m 11 mei

Slayer & Boss Weekend - 15 mei t/m 18 mei

Special Ports Bonus - 15 mei t/m 1 juni

Minigame weekend - 22 mei t/m 25 mei

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: EoC/Legacy Mash Up

Vanaf vandaag bestaat de mogelijkheid om de legacymodus binnen Evolution of Combat (lees: de nieuwe interface c.q. de oude interface) te bespelen of andersom. Er zijn vier opties waaruit je kunt kiezen:

  • Evolution of Combat en de nieuwe lay-out;
  • Evolution of Combat en de oude lay-out;
  • Legacymodus en de nieuwe lay-out;
  • Legacymodus en de oude lay-out.

Deze update is via de beta in het spel gekomen. Via de beta zullen er meer updates komen die cruciaal zijn voor het spel. Op het moment wordt de verandering aan het doodgaan binnen RuneScape getest in de beta.

In de winkel van Solomon kun je vanaf nu een schaduw- en een vuurdraak kopen. Deze kost op het moment zeven bonds. Alleen de schaduwdraak is tijdelijk beschikbaar. De winnaar van de competitie is Sailthree met de winnende naam Fury. Hier kun je zien of je een van de andere gelukkigen bent die een gratis schaduwdraak ontvangt.

Ook de Legendary pets zijn vandaag verbeterd. Ze kunnen maximaal drie abilities hebben, afhankelijk van hun grootte. De volgende zes abilities zijn nieuw:

  • Slayer finisher: hiermee zal je pet automatisch slayermonsters vermoorden waarvoor je een item nodig hebt, zoals Gargoyles.
  • Item repair: een keer per uur kun je een voorwerp dat stuk kan gaan maken via je pet. De kosten zijn hetzelfde als het gebruik van je armourstandaard in je huis.
  • Beast of Burden: met behulp van BoB-pouches van Summoning kun je je Legendary pets voorwerpen laten dragen volgens het aantal dat die familiar kan dragen. Je hebt wel het vereiste Summoninglevel nodig. Ook kun je meerdere pouches gebruiken om de timer te vernieuwen tot een maximum van twee uur.
  • High Alchemy: een keer per tien minuten kun je een voorwerp gebruiken op je pet om het om te toveren in geld volgens de High-Alch spreuk. Je hebt hiervoor 55 Magic nodig, maar geen runes.
  • Fertiliser: elk uur krijg je een natuurlijke beloning voor de prijs van zes emmers supercompost.
  • Life Saver: je pet werkt als een Ring of Life. Dit werkt niet in PvP-gebieden en heeft een cooldown van twee uur ingametijd.

De abilities Life Saver, Slayer finisher, Item repair en Fertiliser zijn niet beschikbaar voor spelers met de ironman mdous. Ook zijn de volgende abilites verbeterd:

  • Forage heeft een betere droptabel en het geld wat je hiervan krijgt zal direct in je money pouch gaan.
  • Scavenging start vanaf nu direct. Ook heeft het een verbeterde interface en je pet heeft een grotere kans dat hij je de voorwerpen geeft die hij oppakt.

Daarnaast zijn er ook grote veranderingen aangebracht bij de spring cleaner.

  • Je kan nu kiezen om de spring cleaner zelf in te stellen of dat automatisch te laten doen.
  • Je kan de Spring cleaner nu verbeteren door hem op te waarderen met spring. Hierdoor zal je meer XP krijgen als je de research modus gebruikt en de dismantle modus zal meer efficient zijn, waardoor het zelfs opstapelende en noted voorwerpen kan afbreken.
  • Je kan je Spring cleaner in één keer naar het hoogste niveau opwaarderen door het 10.000 spring te geven. Maar het is ook mogelijk om je spring cleaner langzamerhand beter te maken door springs op te maken door middel van het gebruiken van research of dismantle modus.
  • De spring cleaner kan in plaats van 500 nu 250.000 spring dragen.
  • Crossbows en battlestaves zullen vanaf nu in meer nuttige en waardevolle voorwerpen afgebroken worden. Daarnaast zullen voorwerpen vanaf nu in volledige staat gedropt worden wanneer je spring cleaner er niet in slaagt het voorwerp af te breke

Ten slotte heeft Treasure Hunter een kleine update gekregen waardoor het nu simpeler is om te zien welke prijzen je al gewonnen hebt, en je kan bepaalde prijzen ook in coins converteren als je dit wilt. Je kan deze opties vinden als je op het moersleuteltje klikt bij Treasure Hunter.

Forum

Nieuws van Lunagang

Aquarium toegevoegd

Aquarium

Er is een pagina toegevoegd over de nieuwe kamer van Construction: het Aquarium. Ook zijn de relevante pagina's en de calculators bijgewerkt. De huizenontwerper volgt nog.

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • BTS Video – EoC/Legacy Mash Up843 reactiesLees samenvatting

    BTS Video – EoC/Legacy Mash Up

    Volgende week zal er een update komen waardoor je combat van de EoC kunt spelen met de interface van de Legacy mode en andersom. Deze verandering kun je nu al testen in de beta.

    Naast de bovengenoemde verandering kun je ook een nieuw sterfmechanisme testen in de bèta. Wanneer je doodgaat, zul je in een aparte dimensie komen waar je tot een dag na sterven verloren voorwerpen kunt terugkopen als je niet snel genoeg naar je grafsteen hebt kunnen gaan. Ook is er een nieuw menu waarmee je drops kunt oppakken, kunnen Jmods een nieuw PvP-evenement beginnen waarin je in groepen tegen elkaar vecht en zijn er kleine veranderingen aan PvP, vooral in de effecten van ability's en prayers. Deze veranderingen komen later in het echte spel.

    Volgende week zal ook de RuneScape Roadtrip terugkeren. Dit is een klein boekje met twintig taken, verdeeld over vijf categorieën. Iedere dag kun je er een doen of laten afstrepen door een Jmod. Dat laatste is ten opzichte van vorig jaar vereenvoudigd. Er zijn kloons van Jmods en NPC-versies en je krijgt 'chits', waarmee je taken op elk gewenst moment kunt afstrepen. Je kunt ze opsparen. Ook de beloningen zijn anders. Voor elke taak krijg je een xp-lamp en voor elke afgeronde categorie een xp-lamp en een deel van een kompas en een aura. Combineer alle stukken van het kmpas voor veel xp en een huisdier. De aura wordt beter voor elke categorie die je voltooit en geeft je toegang tot een resource dungeon.

    Op YouTube, PodBean en iTunes is ook een podcast verschenen waarin technische en contentontwikkelaars spreken over hun werk.

  • Treasure Hunter – Protean LogsLees samenvatting

    Treasure Hunter – Protean Logs

    Van 24 tot en met 27 april kun je op Treasure Hunter protean logs krijgen. Deze nemen samen slechts één plaats in je inventory in. Je kunt ze gebruiken om Firemaking of Fletching mee te trainen. De logs hebben ook een optie om xp tussen Firemaking en Fletching te splitsen.

    Wanneer je er mee naar een portable of normale sawmill gaat, kun je de logs voor 5 gp per stuk ook in protean planks omzetten. Alle andere protean-voorwerpen op Treasure Hunter zijn vervangen door protean packs. Je kunt hier de protean-voorwerpen die je wilt uithalen.

    Daarnaast zijn protean bars voortaan voor gratis spelers en kun je ze gemakkelijker met portable forges gebruiken. Traps kunnen ook gebruikt worden in de privéjachtgebieden van Big Chinchompa, zijn sneller (opnieuw) op te zetten, trekken sneller wezens aan, blijven langer staan, kunnen strange rocks geven en hebben een mooier plaatje in je inventory.

Nieuws van Lunagang

Team vs Team Skill Challenge!

Team vs Team Skill Challenge!

Paashaas

Na een lange tijd zijn we terug met het o zo succesrijke Team vs Team evenement. Je moet een team vormen van minimaal 3 personen en maximaal 5 personen. De bedoeling is om een maand lang zoveel mogelijk overall XP te halen. Het team dat op het einde van de maand de meeste XP heeft binnengesleept wint! Dus, haal je armour uit je kast, stof je gereedschap af of koop je laatste spullen in om keihard te grinden! Inschrijven kan tot 3 mei 23:59, de competitie start de volgende dag!

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • Win a Limited Edition Shadow Drake PetLees samenvatting

    Win a Limited Edition Shadow Drake Pet

    Shadow Drake Pet

    Door een naam voor de bovenstaande shadow drake te verzinnen en die op de forums of met #NameMyDrake op Twitter te zetten, kun je het draakje winnen met twee voorwerpen die het draakje direct tot volledige grootte zal laten groeien. De vijftig volgende prijswinnaars krijgen ook een shadow drake. Je hebt tot vrijdag 24 april 11:00 de tijd. Maandag krijgen de winnaars bericht.

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Aquarium – Player-Owned House Update

Aquarium  Player-Owned House Update

Aquarium

Wanneer je 63 Construction hebt, kun je op de begane grond van je huis een aquarium bouwen. Het aquarium beslaat twee niveaus: de oppervlakte en een niveau eronder.

De kamer aan de oppervlakte is een kamer met hotspots, zoals je dat gewend bent. Je kunt hier versieringen en een aantal handige dingen plaatsen. Belangrijk is de prawnbroker, die beloningen vrijspeelt en verschillende aquariumgerelateerde instellingen controleert. Ook de diving suit is handig. Die stelt je in staat grondstoffen in het water te verzamelen. Met de bathysphere kun je vissen in je aquarium plaatsen en afdalen in het water.

Bathysphere concept

Het aquarium zelf is anders. Hier zijn geen hotspots; je kunt je spullen neerzetten waar je maar wilt. De volgende opties zijn beschikbaar:

  • Harvest nodes, waar je zeewier, kelp, parels en andere edelstenen, planken en zelfs elite clue scrolls kunt verzamelen.
  • Grote versieringen die je vangstkans bij visplaatsen in de wereld verhogen.
  • Kleinere, puur cosmetische versieringen zoals kanonnen, koraal, ankers en stenen hoofden.
  • Plugs, die je wanneer je alle beschikbare vissen in het aquarium hebt geplaatst kunt resetten. Dan kun je weer opnieuw beginnen. Je krijgt een chinchompaplug voor de eerste en een Stone of Jas-plug voor tweede keer dat je dit doet.
Aquarium

Tijdens het vissen kun je gouden visseneieren vinden. Doe ze met de bathysphere in je aquarium om vissen toe te voegen. Er zijn eieren voor de volgende vissen:

  • Trout
  • Salmon
  • Tuna
  • Rainbow fish
  • Lobster
  • Leaping trout
  • Swordfish
  • Lava eel
  • Leaping salmon
  • Monkfish
  • Leaping sturgeon
  • Shark
  • Cavefish
  • Rocktail

Je zult geen eieren meer krijgen voor vissen die je al hebt toegevoegd, tenzij je de plug reset.

Prawn balls en crackers

Tijdens het vissen kun je ook prawn balls en crackers krijgen. Ballen kun je zelf openen voor beloningen, crackers moet je aan iemand anders geven om allebei een beloning te krijgen. Beloningen zijn bijvoorbeeld prawn coins, die je kunt eten om tijdelijk meer kans te hebben op golden fish eggs, decoraties voor je aquarium en gouden visseneieren die je nog niet hebt, ook als je ze niet kunt vangen.

Met een prawnbroker in de oppervlaktekamer kun je prawn perks verzamelen. Door gouden visseneieren en prawn balls en crackers te verzamelen, zul je steeds meer beloningen krijgen. Deze kun je zien bij de prawnbroker en zijn bijvoorbeeld een hogere kans op prawn balls en crackers, de mogelijkheid zonder voer te vissen of sushi te maken. Ook is er de mogelijkheid dat je bij 80 Fishing en hoger grote witte haaien kunt vangen bij haaienvisplaatsen. Je kunt ze houden als huisdier, in je aquarium doen en in sushi gebruiken.

Solomon

Er is een pak bij Solomon te koop die verkleurt naarmate je life points verliest, van groen of blauw naar rood. De naam van het kostuum is de Vitality suit.

Vitality Suit - Green, Full HealthVitality Suit - Blue, Full HealthVitality Suit - Red, Near Death

Nog iets...

  • Je kunt nu de tijd waarop chatberichten zijn verzonden bekijken als je dat aanzet bij de Interface settings.
  • Er zijn nieuwe manieren om RuneCoins en keys te verdienen. Klik op Earn bij Solomon of Treasure Hunter voor meer informatie.
  • Lees de patch notes.

Forum

Nieuws van Lunagang

RuneScape en zijn RNG Gods - Droprates

In het nieuwste artikel van het siteteam vertelt LeonSkills het een en ander over de kans dat je na een bepaald aantal kills nog steeds geen drop hebt. Voor de liefhebbers worden ook de wiskundige achtergrond en de gebruikte formules uitgelegd. In het bijzonder wordt er gekeken naar champion scrolls, de Kal'gerion titels en boss pets, maar alle theorie en de berekeningen zijn uiteraard ook toe te passen op je eigen interesses!

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • BTS Video – Aquarium855 reactiesLees samenvatting

    BTS Video – Aquarium

    Op YouTube is een video gezet waarin de komende aquariumupdate wordt besproken, de nieuwste toevoeging aan je huis.

    Verder wordt ons opgeroepen commentaar te leveren op de veranderingen die je in de beta kunt testen, zoals het nieuwe doodgaanmechanisme, buitmechanisme, EoC gebruiken met de legacy interface en vice versa en balansveranderingen.

    Er is ook een podcast op YouTube, PodBean en iTunes gezet over recente veranderingen aan het forum.

  • Treasure Hunter – Dwarven ToolsLees samenvatting

    Treasure Hunter – Dwarven Tools

    Je kan vanaf 2:00 op 17 april tot en met 1:59 op 21 april Dwarven toolboxes winnen op Treasure Hunter. Wanneer je op zo'n toolbox klikt kan je hem veranderen in een uitvinding voor Mining, Woodcutting of Fishing waardoor het skillen wat aangenamer wordt. Wanneer je deze handigheden activeert zal je:

    • dubbele xp en geen productie of geen xp en dubbele productie ontvangen. Je kan tussen deze twee opties wisselen.
    • dezelfde sterkte op die tool als het beste voorwerp dat je kan gebruiken met jouw level in die skill krijgen - zelfs als je dat voorwerp niet bezit.
    • een unieke animatie gebruiken tijdens het trainen van je skills.

    Inactieve tools kunnen zich opstapelen in je inventory, en elke tool beschikt over 100 ladingen. Zo gauw je er één hebt geactiveerd kan je ze meerdere ladingen geven door meerdere inactieve tools te activeren.

Nieuws van Lunagang

Evenementen

Plaatje

Evenementen

De evenementenorganisatoren hebben een paar evenementen georganiseerd. Het eerste evenement is Barbarian Assault, Barbarian Assault wordt gehouden op vrijdag 17 april om 20:30 uur. Een van de voordelen is dat Barbarian Assault naast heel wat pret ook een gezonde dosis bonus XP geeft. Met Vic in de buurt kan iedereen dit wel gebruiken!

Het tweede evenement is Nex, Nex wordt gehouden op vrijdag 24 april om 20:00 uur. Je wordt verwacht om voor 20:00 uur in de kamer voor Nex te staan.

Als laatste hebben we de internationale fansite meeting. De meeting is op zaterdag 25 april om 21:00 uur, als je de mensen van andere fansites wilt ontmoeten dan is het ideaal om mee te gaan. Voor meer informatie kun je kijken in de topics op het forum.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • Players' Gallery – Get Involved!Lees samenvatting

    Players' Gallery – Get Involved!

    De RuneScape Players' Gallery is een maandelijkse rubriek waarin spelers hun teken- en ontwerpkunsten kunnen laten zien aan de rest van de RuneScape gemeenschap.

    Het thema van de komende maand zal 'overname door de natuur' zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de stad Varrock die in puin ligt door een aardbeving. Voor meer informatie kan je het forumonderwerp op de RuneScape forums doorlezen. Zoals gewoonlijk zijn er prijzen voor de beste drie inzendingen te verdienen.

    De winnaar van vorige maand, waarin werd gevraagd naar een filmposter over de 200ste quest, Dimension of Disaster, is Mkonnich geworden met onderstaand ontwerp.

    Players' Gallery Winner
Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Google Chrome – Java Support Ending

Het is met de nieuwste versie van Google Chrome niet meer mogelijk om RuneScape te spelen. Als je Google Chrome gebruikt kun je de RuneScape client downloaden om verder te spelen.

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Vic the Trader | Bank Tabs | Citadel Chat | JMod Toolbox

Vic the Trader

De alom populaire Vic the Trader is terug in het spel en verkoopt spelers voorwerpen van Treasure Hunter in ruil voor hun overtollige bonus-xp. Je kunt zijn winkel bezoeken in Burthorpe, in de buurt van de lodestone. Hij verkoopt onder andere fallen stars, xp-lampen, skilling outfits, protean packs, exquisite wapens en het mimic huisdier. Vic koopt bonus-xp tot 0:59 op dinsdag 21 april en blijft daarna nog korte tijd in het spel, maar verkoopt dan alleen zelf spullen.

Bank tabs en clan citadels

Je kunt voortaan de tabbladen in je bank verslepen om ze op een andere plek te zetten. Ook kun je nu instellen dat je public chat in je clan citadel voor iedereen zichtbaar is in plaats van alleen voor mensen in de buurt. Praat daarvoor met de Head Guard in je citadel of in het clan camp.

JMod Toolbox

Jagex moderators kunnen vanaf nu wat nieuwe trucjes en kunnen skillplekken tevoorschijn toveren waar spelers op kunnen trainen, zodat je tijdens evenementen met JMods nog iets te doen hebt tijdens het praten. De nieuwe foefjes worden vandaag uitgeprobeerd op de volgende tijden in de krater ten westen van Lumbridge:

  • Vanaf 13:00 in werelden 11 (Mod Matthe) en 84 (Mod Kalaya)
  • Vanaf 15:00 in werelden 3 (Mod Neena) en 23 (Mod Jon)
  • Vanaf 17:00 in werelden 81 (Mod Infinity) en 124 (Mod Neena)

Volgende week komt de aquarium-update.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • BTS - RuneLabs Video & the Podcast863 reactiesLees samenvatting

    BTS - RuneLabs Video & the Podcast

    In de onderstaande video wordt verteld over de winnaar van de laatste peiling van RuneLabs, over de vorige winnaars en over de criteria voor de komende maand.

    Deze maand heeft de quest omtrent Seren gewonnen. In deze quest kan de speler Seren terugbrengen, waarbij je nieuwe spreuken en prayers krijgt.

    Vorige maand werd besloten de lodestones uit te breiden. Het huidige plan is om dit te doen met vis wax. De maand daarvoor werd besloten om aan drie projecten te werken: adamant en rune dragons, farming timers en een slayer belt. De adamant dragons zullen in Brimhaven dungeon zijn, de rune dragons in Khetsi, waar je tijdens Ritual of the Mahjarrat kwam. Je kunt wat beelden zien van de plekken in de video vanaf 3:05.

    De komende maand wordt er gezocht naar een middelgrote skill update. Denk daarbij aan Herblore Habitat, Elder Divination, het Aquarium dat binnenkort wordt uitgebracht en de Ectofunctus. Vanaf 4:15 vertellen JMods over een paar van hun favoriete suggesties tot nu toe. Dit zijn de Hanging Gardens D&D, Farming in de woestijn en stelen van slapende draken.

    Ook is er een nieuwe podcast uitgebracht die je op YouTube, PodBean of iTunes kunt luisteren.

  • Treasure Hunter – Pulse CoresLees samenvatting

    Treasure Hunter – Pulse Cores

    Je kunt dit weekend pulse cores winnen bij Treasure Hunter. Je kunt deze in je inventory of in je pocket slot dragen. Als je ze bij je hebt krijg je extra xp in de skill(s) die je op dat moment traint.

    Na een tijdje is de bonus-xp op en vergaat de core. Daarbij zendt hij een golf uit en krijgt iedereen om je heen 10 minuten lang 2% extra xp. Ook worden hun prayer of life points hersteld of worden skills tijdelijk verhoogd. Dit effect kan tot vijf keer stapelen, tot een boost van 10%. Elke golf vernieuwt de boost met 10%. Je krijgt deze boost zelf niet. Ironman accounts krijgen de boost ook niet.

  • Community Corner – April EditionLees samenvatting

    Community Corner – April Edition

    In de maandelijkse Community Corner worden we op de hoogte gebracht van wat zich allemaal heeft afgespeeld in de community tijdens de afgelopen maand.

    Zaterdag 18 april vanaf 20:00 is de jaarlijkse RuneScape Gathering weer. Zowel op RuneScape als op Old School RuneScape komen spelers van overal ter wereld op dat moment samen op Ice Mountain, ten noorden van Falador. De details van het bijeenkomst kun je lezen op het forum. Ook wordt er gewezen op de evenementen die worden georganiseerd met en door JMods. Deze kun je hier terugvinden.

    Er is een afspeellijst op YouTube opgezet om video's van spelers te tonen. De winnaar van de vijftigste Player Gallery is Dewydd, met zijn inzending Purrfect Couple. Deze kun je hieronder bekijken.

    Plaatje

    Het forum heeft een nieuw uiterlijk gekregen en bevat nu onder andere spoiler tags, onderschriften en links.

    Tenslotte zijn de winnaars van het Questival bekend:

    • Dr PvM heeft de Broken Home Speed-run gewonnen door de quest in 21 minuten te voltooien.
    • Quester heeft de Best Quester competitie gewonnen door meer dan 200 quest points te verdienen.
    • Luxi heeft de Twitch stream scavenger hunt gewonnen.

    Als je meer wilt weten over quests kun je hier de antwoorden van de vraag-en-antwoord-sessie op de RuneScape reddit vinden.

Nieuws van Lunagang

Overpowered, nerfen en niet gebalanceerd

Op het Tipforum is een nieuw artikel van het Siteteam verschenen, genaamd Overpowered, nerfen en niet gebalanceerd, dat gaat over de huidige promoties van RuneScape, de invloed daarvan en de trend hoe het spel zich geëvolueerd heeft in de afgelopen jaren. Een leuk en opiniërend verdiepend stuk waarover we jouw mening ook graag willen horen. Check het artikel op het Tipforum!

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Skill Capes & Diango Improvements Patch Week

Aangezien er wat commentaar was gekomen op het nieuwe uiterlijk van skill capes, is er deze week een optie gekomen om te wisselen tussen het oude en het nieuwe uiterlijk. Daarnaast kun je ze vanaf nu in een dragon keepsake box doen.

De winkel van Diango heeft een nieuw uiterlijk.

Je kunt vanaf vandaag Summoning-beesten het uiterlijk van een van de huisdieren uit Solomon's General Store geven. Wanneer je dit doet, blijven alle eigenschappen van van je beest behouden. Je kunt de override instellen bij 'Pets'. Deze week zijn alle huisdieren bij Solomon voor de helft van de prijs verkrijgbaar.

In de bèta kun je een nieuw doodgaanmechanisme en een nieuwe manier om buit te verzamelen proberen. EoC spelen met het uiterlijk van de Legacy mode of andersom zal deze maand uitkomen in de liveversie van het spel.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • Behind the Scenes - April 2015Lees samenvatting

    Behind the Scenes - April 2015

    De grootste update deze maand is het aquarium, een nieuwe kamer die je met 63 Construction aan je huis kunt toevoegen. Het aquarium kan veertien diersoorten herbergen, van trout tot rocktail. Om vissen toe te voegen, heb je golden fish eggs nodig. Deze vind je tijdens het trainen van Fishing. Er zijn ook decoraties voor je aquarium, zoals een kleine White Wolf Mountain en Vorago. Door te bouwen kun je op een of andere manier een grote witte haai krijgen, die je kunt vissen, koken, eten, als huisdier kunt houden, in je aquarium kunt stoppen of tot sushi kunt verwerken. Er zijn ook drie speciale cosmetische duikpakken.

    De overige updates zijn als volgt:

    • In april is Vic the Trader weer terug. Je kunt bij hem bonus-xp omzetten in skillkledingstukken van Treasure Hunter, xp-lampen en meer. De wisselkoersen zijn iets beter dan eerder.
    • Er komen nieuwe mogelijkheden waardoor Jagex-moderators lodestones naar hun evenementen kunnen maken en trainplaatsen kunnen plaatsen om te voorkomen dat je personage staat te nietsen als je met de moderators praat.
    • Er zullen nieuwe updates komen in de bèta, zoals het nieuwe doodgaansysteem waar eerder over is gesproken en een nieuwe manier om drops te verzamelen.
    • Banktabs kunnen straks van plaats worden verwisseld.
Nieuws van Lunagang

Nieuwe algemeen directeur

In september vorig jaar kondigde Mark Gerhard, ook wel bekend als Mod MMG onder spelers, zijn afscheid aan als algemeen directeur bij Jagex. Gisteren is bekend geworden dat hij vervangen wordt door Rod Cousens van Codemasters. Codemasters is bekend van de ontwikkeling van verschillende racespellen en de uitgave van spellen als Overlord.

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • Merchandise Store – Now OpenLees samenvatting

    Merchandise Store – Now Open

    Er is een nieuwe winkel geopend waar je t-shirts, truien met capuchon, badges en andere dingen met een RuneScape-tint kunt aanschaffen. Tot 17 april 0:59 kun je de code SHOPLAUNCH15 invullen bij het bestellen om 15% korting te krijgen. In de toekomst komen meer voorwerpen.

    Rune badges, t-shirt, jacket, apron
  • Treasure Hunter – Second ChanceLees samenvatting

    Treasure Hunter – Second Chance

    Van 2 tot en met 7 april kun je, als je een prijs op Treasure Hunter niet leuk vindt, om een andere prijs vragen. Dit kost 10 hearts of ice.

  • RuneScape YouTube – Technical IssueLees samenvatting

    RuneScape YouTube – Technical Issue

    Dit bericht was een 1-aprilgrap, waarbij iemand zonder toestemming een video op het YouTube-kanaal van Jagex gezet zou hebben.

Bekijk het nieuws van Vorige maand Volgende maand

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.