Verbetering insturen

- Wijziging voorstellen

Nieuwsoverzicht van april 2015

Bekijk het nieuws van

RSS

Nieuwsberichten

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • BTS Video – Aquarium4 reactiesNog niet samengevat

  BTS Video – Aquarium

  Er is een nieuw bericht op de homepage van RuneScape verschenen.

  Aquarium Preview Video | Latest Beta Content | Podcast - Forums

  Later zal hier een samenvatting van dit bericht verschijnen.

  Forum

 • Treasure Hunter – Dwarven Tools6 reactiesLees samenvatting

  Treasure Hunter – Dwarven Tools

  Je kan vanaf 2:00 op 17 april tot en met 1:59 op 21 april Dwarven toolboxes winnen op Treasure Hunter. Wanneer je op zo'n toolbox klikt kan je hem veranderen in een uitvinding voor Mining, Woodcutting of Fishing waardoor het skillen wat aangenamer wordt. Wanneer je deze handigheden activeert zal je:

  • dubbele xp en geen productie of geen xp en dubbele productie ontvangen. Je kan tussen deze twee opties wisselen.
  • dezelfde sterkte op die tool als het beste voorwerp dat je kan gebruiken met jouw level in die skill krijgen - zelfs als je dat voorwerp niet bezit.
  • een unieke animatie gebruiken tijdens het trainen van je skills.

  Inactieve tools kunnen zich opstapelen in je inventory, en elke tool beschikt over 100 ladingen. Zo gauw je er één hebt geactiveerd kan je ze meerdere ladingen geven door meerdere inactieve tools te activeren.

  Forum

Nieuws van Lunagang

Plaatje

Evenementen

De evenementenorganisatoren hebben een paar evenementen georganiseerd. Het eerste evenement is Barbarian Assault, Barbarian Assault wordt gehouden op vrijdag 17 april om 20:30 uur. Een van de voordelen is dat Barbarian Assault naast heel wat pret ook een gezonde dosis bonus XP geeft. Met Vic in de buurt kan iedereen dit wel gebruiken!

Het tweede evenement is Nex, Nex wordt gehouden op vrijdag 24 april om 20:00 uur. Je wordt verwacht om voor 20:00 uur in de kamer voor Nex te staan.

Als laatste hebben we de internationale fansite meeting. De meeting is op zaterdag 25 april om 21:00 uur, als je de mensen van andere fansites wilt ontmoeten dan is het ideaal om mee te gaan. Voor meer informatie kun je kijken in de topics op het forum.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • Players' Gallery – Get Involved!1 reactieLees samenvatting

  Players' Gallery – Get Involved!

  De RuneScape Players' Gallery is een maandelijkse rubriek waarin spelers hun teken- en ontwerpkunsten kunnen laten zien aan de rest van de RuneScape gemeenschap.

  Het thema van de komende maand zal 'overname door de natuur' zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de stad Varrock die in puin ligt door een aardbeving. Voor meer informatie kan je het forumonderwerp op de RuneScape forums doorlezen. Zoals gewoonlijk zijn er prijzen voor de beste drie inzendingen te verdienen.

  De winnaar van vorige maand, waarin werd gevraagd naar een filmposter over de 200ste quest, Dimension of Disaster, is Mkonnich geworden met onderstaand ontwerp.

  Players' Gallery Winner

  Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Vic the Trader | Bank Tabs | Citadel Chat | JMod Toolbox

Vic the Trader

De alom populaire Vic the Trader is terug in het spel en verkoopt spelers voorwerpen van Treasure Hunter in ruil voor hun overtollige bonus-xp. Je kunt zijn winkel bezoeken in Burthorpe, in de buurt van de lodestone. Hij verkoopt onder andere fallen stars, xp-lampen, skilling outfits, protean packs, exquisite wapens en het mimic huisdier. Vic koopt bonus-xp tot 0:59 op dinsdag 21 april en blijft daarna nog korte tijd in het spel, maar verkoopt dan alleen zelf spullen.

Bank tabs en clan citadels

Je kunt voortaan de tabbladen in je bank verslepen om ze op een andere plek te zetten. Ook kun je nu instellen dat je public chat in je clan citadel voor iedereen zichtbaar is in plaats van alleen voor mensen in de buurt. Praat daarvoor met de Head Guard in je citadel of in het clan camp.

JMod Toolbox

Jagex moderators kunnen vanaf nu wat nieuwe trucjes en kunnen skillplekken tevoorschijn toveren waar spelers op kunnen trainen, zodat je tijdens evenementen met JMods nog iets te doen hebt tijdens het praten. De nieuwe foefjes worden vandaag uitgeprobeerd op de volgende tijden in de krater ten westen van Lumbridge:

 • Vanaf 13:00 in werelden 11 (Mod Matthe) en 84 (Mod Kalaya)
 • Vanaf 15:00 in werelden 3 (Mod Neena) en 23 (Mod Jon)
 • Vanaf 17:00 in werelden 81 (Mod Infinity) en 124 (Mod Neena)

Volgende week komt de aquarium-update.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • BTS - RuneLabs Video & the Podcast2 reactiesLees samenvatting

  BTS - RuneLabs Video & the Podcast

  In de onderstaande video wordt verteld over de winnaar van de laatste peiling van RuneLabs, over de vorige winnaars en over de criteria voor de komende maand.

  Deze maand heeft de quest omtrent Seren gewonnen. In deze quest kan de speler Seren terugbrengen, waarbij je nieuwe spreuken en prayers krijgt.

  Vorige maand werd besloten de lodestones uit te breiden. Het huidige plan is om dit te doen met vis wax. De maand daarvoor werd besloten om aan drie projecten te werken: adamant en rune dragons, farming timers en een slayer belt. De adamant dragons zullen in Brimhaven dungeon zijn, de rune dragons in Khetsi, waar je tijdens Ritual of the Mahjarrat kwam. Je kunt wat beelden zien van de plekken in de video vanaf 3:05.

  De komende maand wordt er gezocht naar een middelgrote skill update. Denk daarbij aan Herblore Habitat, Elder Divination, het Aquarium dat binnenkort wordt uitgebracht en de Ectofunctus. Vanaf 4:15 vertellen JMods over een paar van hun favoriete suggesties tot nu toe. Dit zijn de Hanging Gardens D&D, Farming in de woestijn en stelen van slapende draken.

  Ook is er een nieuwe podcast uitgebracht die je op YouTube, PodBean of iTunes kunt luisteren.

  Forum

 • Treasure Hunter – Pulse Cores13 reactiesLees samenvatting

  Treasure Hunter – Pulse Cores

  Je kunt dit weekend pulse cores winnen bij Treasure Hunter. Je kunt deze in je inventory of in je pocket slot dragen. Als je ze bij je hebt krijg je extra xp in de skill(s) die je op dat moment traint.

  Na een tijdje is de bonus-xp op en vergaat de core. Daarbij zendt hij een golf uit en krijgt iedereen om je heen 10 minuten lang 2% extra xp. Ook worden hun prayer of life points hersteld of worden skills tijdelijk verhoogd. Dit effect kan tot vijf keer stapelen, tot een boost van 10%. Elke golf vernieuwt de boost met 10%. Je krijgt deze boost zelf niet. Ironman accounts krijgen de boost ook niet.

  Forum

 • Community Corner – April Edition5 reactiesLees samenvatting

  Community Corner – April Edition

  In de maandelijkse Community Corner worden we op de hoogte gebracht van wat zich allemaal heeft afgespeeld in de community tijdens de afgelopen maand.

  Zaterdag 18 april vanaf 20:00 is de jaarlijkse RuneScape Gathering weer. Zowel op RuneScape als op Old School RuneScape komen spelers van overal ter wereld op dat moment samen op Ice Mountain, ten noorden van Falador. De details van het bijeenkomst kun je lezen op het forum. Ook wordt er gewezen op de evenementen die worden georganiseerd met en door JMods. Deze kun je hier terugvinden.

  Er is een afspeellijst op YouTube opgezet om video's van spelers te tonen. De winnaar van de vijftigste Player Gallery is Dewydd, met zijn inzending Purrfect Couple. Deze kun je hieronder bekijken.

  Plaatje

  Het forum heeft een nieuw uiterlijk gekregen en bevat nu onder andere spoiler tags, onderschriften en links.

  Tenslotte zijn de winnaars van het Questival bekend:

  • Dr PvM heeft de Broken Home Speed-run gewonnen door de quest in 21 minuten te voltooien.
  • Quester heeft de Best Quester competitie gewonnen door meer dan 200 quest points te verdienen.
  • Luxi heeft de Twitch stream scavenger hunt gewonnen.

  Als je meer wilt weten over quests kun je hier de antwoorden van de vraag-en-antwoord-sessie op de RuneScape reddit vinden.

  Forum

Nieuws van Lunagang

Overpowered, nerfen en niet gebalanceerd

Op het Tipforum is een nieuw artikel van het Siteteam verschenen, genaamd Overpowered, nerfen en niet gebalanceerd, dat gaat over de huidige promoties van RuneScape, de invloed daarvan en de trend hoe het spel zich geëvolueerd heeft in de afgelopen jaren. Een leuk en opiniërend verdiepend stuk waarover we jouw mening ook graag willen horen. Check het artikel op het Tipforum!

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Skill Capes & Diango Improvements Patch Week

Aangezien er wat commentaar was gekomen op het nieuwe uiterlijk van skill capes, is er deze week een optie gekomen om te wisselen tussen het oude en het nieuwe uiterlijk. Daarnaast kun je ze vanaf nu in een dragon keepsake box doen.

De winkel van Diango heeft een nieuw uiterlijk.

Je kunt vanaf vandaag Summoning-beesten het uiterlijk van een van de huisdieren uit Solomon's General Store geven. Wanneer je dit doet, blijven alle eigenschappen van van je beest behouden. Je kunt de override instellen bij 'Pets'. Deze week zijn alle huisdieren bij Solomon voor de helft van de prijs verkrijgbaar.

In de bèta kun je een nieuw doodgaanmechanisme en een nieuwe manier om buit te verzamelen proberen. EoC spelen met het uiterlijk van de Legacy mode of andersom zal deze maand uitkomen in de liveversie van het spel.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • Behind the Scenes - April 201545 reactiesLees samenvatting

  Behind the Scenes - April 2015

  De grootste update deze maand is het aquarium, een nieuwe kamer die je met 63 Construction aan je huis kunt toevoegen. Het aquarium kan veertien diersoorten herbergen, van trout tot rocktail. Om vissen toe te voegen, heb je golden fish eggs nodig. Deze vind je tijdens het trainen van Fishing. Er zijn ook decoraties voor je aquarium, zoals een kleine White Wolf Mountain en Vorago. Door te bouwen kun je op een of andere manier een grote witte haai krijgen, die je kunt vissen, koken, eten, als huisdier kunt houden, in je aquarium kunt stoppen of tot sushi kunt verwerken. Er zijn ook drie speciale cosmetische duikpakken.

  De overige updates zijn als volgt:

  • In april is Vic the Trader weer terug. Je kunt bij hem bonus-xp omzetten in skillkledingstukken van Treasure Hunter, xp-lampen en meer. De wisselkoersen zijn iets beter dan eerder.
  • Er komen nieuwe mogelijkheden waardoor Jagex-moderators lodestones naar hun evenementen kunnen maken en trainplaatsen kunnen plaatsen om te voorkomen dat je personage staat te nietsen als je met de moderators praat.
  • Er zullen nieuwe updates komen in de bèta, zoals het nieuwe doodgaansysteem waar eerder over is gesproken en een nieuwe manier om drops te verzamelen.
  • Banktabs kunnen straks van plaats worden verwisseld.

  Forum

Nieuws van Lunagang

Nieuwe algemeen directeur

In september vorig jaar kondigde Mark Gerhard, ook wel bekend als Mod MMG onder spelers, zijn afscheid aan als algemeen directeur bij Jagex. Gisteren is bekend geworden dat hij vervangen wordt door Rod Cousens van Codemasters. Codemasters is bekend van de ontwikkeling van verschillende racespellen en de uitgave van spellen als Overlord.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

Bekijk het nieuws van

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© De Lunagang 2004 - 2015

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.