Verbetering insturen

- Wijziging voorstellen

Nieuwsoverzicht van mei 2015

Bekijk het nieuws van Vorige maand Volgende maand

RSS

Nieuwsberichten

Nieuws van Lunagang

Mod Osborne in de schijnwerpers

Enige tijd geleden heeft RuneTimes een interview afgenomen met Mod Osborne, van wie vandaag is bekendgemaakt dat hij is gepromoveerd tot Lead Designer van RuneScape. Dit houdt in dat hij verantwoordelijk wordt voor het complete ontwerp van het spel. Het interview is vertaald en is te lezen op het forum! In het interview wordt onder andere gevraagd naar zijn rol binnen Jagex, toen hij nog Senior Content Developer was, maar ook naar persoonlijke dingen als zijn snelle praatkunsten en naar vraagstukken als de betekenis van goden.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • RuneScape Team Changes2 reactiesLees samenvatting

  RuneScape Team Changes

  Drie werknemers van Jagex hebben promotie gemaakt en Jagex wil ons graag hiervan op de hoogte brengen.

  Mod Osborne wordt Lead Designer, waardoor hij verantwoordelijk wordt voor het complete ontwerp van RuneScape. Hij houdt toezicht op de ontwikkeling en assisteert teams die updates maken.

  Mod Conor wordt Senior Producer. Dat houdt in dat hij toezicht houdt op alle spelteams van RuneScape. Hij heeft al veel ervaring met het helpen van de organisatie binnen veel teams en wordt nu verantwoordelijk voor de complete productiepijplijn.

  Mod Drew vervangt Mod Dean en wordt Content Developer Manager, waardoor hij de verantwoordelijkheid krijgt over content en technische ontwikkeling, codestandaarden en educatie in het RuneScape-team.

  Volgende week kunnen we aan deze drie personen vragen stellen en zullen de toekomstplannen worden besproken.

  Mod Pips en Mod Mark blijven helpen, maar besteden hun aandacht ook aan andere projecten als Chronicle. De bovenstaande personen leiden de dagelijkse ontwikkeling van RuneScape.

  Forum

 • Service Disruption - Miami0 reactiesLees samenvatting

  Service Disruption - Miami

  Er zijn problemen met de verbinding met de werelden 34, 35, 47, 74, 75, 78, 87, 91, 94, 97, 98, 99, 100, 101, 114, 115, 140, 141, 146 en 147. Dit geldt ook voor de instanced werelden 188 en 189. Totdat deze problemen verder zijn onderzocht wordt afgeraden in deze werelden te spelen.

  Forum

 • Treasure Hunter - Smouldering Lamps3 reactiesLees samenvatting

  Treasure Hunter - Smouldering Lamps

  Van 28 mei tot 2 juni kun je weer smouldering lamps winnen op Treasure Hunter. Deze lampen geven xp en zetten ook nog eens een hoeveelheid bonus-xp in de gekozen skill om in normale xp. Je haalt er dus het meeste uit door ze te gebruiken op skills waar je ook bonus-xp in hebt.

  Forum

 • Summer Sweepstake8 reactiesLees samenvatting

  Summer Sweepstake

  In deze weggeefactie van Jagex kun je een Alienware laptop winnen. De tweede prijzen zijn sets van een toetsenbord, een headset en een muis, plus enkele andere spullen van Razer. Je kunt op deze pagina meedoen aan de actie. De regels voor de actie kun je hier nalezen.

  Community Road Trip

  Ondertussen gaat de Community Road Trip rustig verder. Je hebt nog tot 31 mei de mogelijkheid om mee te doen. Je kunt hier lezen hoe. De taken voor deze week zijn:

  • Forums: Er zijn nieuwe puzzels gepost op het forum.
  • YouTube: Er zal een code in de BTS-video van deze week staan, deze komt vrijdag uit.
  • Vine: Een van de video's op Vine zal, net als de BTS-video, een code bevatten.
  • Facebook: In de Facebook posts van RuneScape zal de code worden verstopt, zowel in de plaatjes als in de tekst zelf.

  Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Summer Special Membership Offer

Summer Special Membership Offer

Er is deze zomer een speciale aanbieding om membership te kopen. Je krijgt drie maanden membership voor €16,99 of voor 5 bonds. Daarbij krijg je ook het enlightenment aura, dat tijdens de zomermaanden elke week een uur lang de xp die je krijgt verdubbelt. Bovenop het aura krijg je nog cosmic foresight, een passief effect waarmee je reputatie kunt opdoen voor de goebie homeworld. Dit is de plek voor de nieuwe raids, die later dit jaar worden uitgebracht.

Spelers die Gold Premier Club membership hebben gekocht of die al twaalf maanden achtereenvolgens member zijn krijgen het aura en cosmic foresight ook, zonder extra te hoeven betalen.


Updates deze zomer

Deze zomer kunnen we een aantal gave updates verwachten. Zo komt er begin juni een world event aan met de godin Tuska, waarin we moeten samenwerken om haar te vernietigen. Hier vallen een nieuwe warpriest set en een nieuwe ability te winnen. In een nieuwe Grandmaster quest, het vervolg op Plague's End, helpen we Eluned om Seren te herconstrueren. Je krijgt hier nieuwe ancient spreuken en prayers van. Na de Raids update kun je afreizen naar Mazcab, de thuiswereld van de goebies. Daar kun je in een nieuw gebied dat groter is dan Prifddinas tegen nieuwe monsters vechten en high-level spullen vinden.

Verder krijgen we ook adamant en rune dragons, wordt de krater bij Lumbridge omgedoopt tot een strand, krijgen we snelle lodestone teleports en komt er een heldhaftige Fremennik quest uit.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: D&D Improvements | Death Rework

Er zijn een hoop (kleine) veranderingen gedaan aan Distractions and Diversions en het systeem omtrent doodgaan is veranderd. Ook kun je in Solomon's Store prismatic dyes kopen.

D&D's

Er zijn veranderingen gedaan aan enkele Distractions and Diversions: Bork, de Champion's Challenge, Court Cases, de Evil Tree, Familiarisation, Fish Flingers, de Goblin Flash Mobs, de Phoenix Lair en de Skeletal Horror.

Enkele noemenswaardige veranderingen zijn:

 • Je kunt met het Varrock armour 4 voortaan dagelijks naar Bork teleporteren.
 • Je kunt de gevechten in de Champion's Challenge wekelijks opnieuw doen.
 • Court Cases hebben betere beloningen.
 • Familiarisation geeft in plaats van direct een verdriedubbeling van charm drops een ticket waarmee je zelf kunt bepalen wanneer dit effect ingaat.
 • Goblin Flash Mobs zijn nu ook voor gratis spelers en hebben betere beloningen.
 • De Skeletal Horror dropt nu altijd een elite clue scroll, mits je er nog geen hebt.

Voor de volledige lijst kun je terecht op het forum.

Doodgaan

Je hebt voortaan meer vrijheid in het terugvorderen van je spullen als je doodgaat. Doodgaan in de Wilderness of in een veilig gebied is onveranderd, maar daarbuiten zijn de volgende aanpassingen gemaakt:

 • Verloren spullen worden door Death bewaard. Deze houdt ze voor 24 uur in-game tijd. Dit is dus alleen tijd dat je bent ingelogd, als je uitlogt of je verbinding met het spel verliest telt dit dus niet mee. Als je doodgaat kom je ook in zijn kantoor terecht.
 • Je kunt je spullen terugkopen voor geld. Je kunt ook spullen opofferen om de rest goedkoper terug te krijgen.
 • Voorwerpen die normaal gesproken kapotgaan als je doodgaat zullen dit niet langer doen als je ze terugkoopt bij Death. Je betaalt immers al geld om ze terug te krijgen.
 • Als je niet direct je spullen terugkoopt verschijnt je grafsteen zodra je het kantoor van Death verlaat. De tijd dat deze blijft staan is verlaagd, maar op deze manier kun je je spullen ook op de oude manier terugkrijgen. Als je dit niet lukt heeft Death nog steeds je spullen.
 • Als je opnieuw doodgaat terwijl Death nog spullen van je heeft zal hij deze weggooien, net als bij het oude systeem waarbij een eerdere grafsteen verdwijnt als je nog eens sterft.
 • Het huidige systeem rondom de hoeveelheid voorwerpen die je houdt als je doodgaat blijft onveranderd. Prayers, voorwerpen van Divination en andere effecten gelden dus nog steeds.
 • Voorwerpen die je bij je had toen je doodging kunnen niet langer worden opgeraapt door andere spelers.

In PvP is de enige verandering dat een stapel voorwerpen, zoals een stapel runes, als één enkel voorwerp wordt beschouwd voor het aantal voorwerpen dat je houdt als je doodgaat.

Hiernaast kun je nu voor je grafsteen het uiterlijk kiezen van elke grafsteen die je hebt vrijgespeeld of gekocht. Je krijgt echter altijd de voordelen van de beste die je kunt gebruiken. Ook kun je voortaan een grafsteen krijgen bij het Corporeal Beast.

Solomon's Store

Er zijn acht nieuwe slots bij de recolour interface die je kunt gebruiken om bepaalde overrides anders te kleuren. In Solomon's General Store kun je nu prismatic dyes kopen, waarmee je een nieuwe kleur kunt kiezen voor een van deze acht slots. Per kleur moet je een dye kopen.

Streams

Op Twitch zijn er op 26 mei weer een paar streams. Om 17:00 bespreekt het Ninja team hun komende projecten, om 21:00 vertellen Mods Balance en JD over Tuska. Ook kun je de hoogtepunten van het openen van 10.000 elite clue scrolls bekijken als je de stream van vorige week hebt gemist.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • BTS Video – Death Rework & Old School4 reactiesLees samenvatting

  BTS Video – Death Rework & Old School

  Volgende week zullen er wijzigingen worden gedaan aan wat er gebeurt wanneer je doodgaat. Als je straks doodgaat, kom je in het kantoor van de Dood, waar je tegen een prijs direct voorwerpen kunt kopen. De prijs is afhankelijk van de waarde van de voorwerpen. Mocht je niet willen betalen, dan zul je op tijd bij je grafsteen moeten zien te komen om je spullen terug te halen. Als je niet op tijd bent, heb je nog 24 uur de tijd om je spullen terug te kopen. Andere spelers kunnen je voorwerpen niet van van de grond halen, tenzij ze uit een beest van Summoning komen. Deze worden nog wel gedropt. Het zal ook mogelijk zijn het uiterlijk van een lagere grafsteen te nemen, maar de voordelen van de beste te houden.

  Mod Osborne speelt voor weerman. Wellicht is dit een voorbode voor de komst van Tuska.

  Het laatste deel van de video gaat over een update aan OldSchool waardoor je de grootte van het scherm kunt veranderen en een update met een sterkere Abyssal demon. Hij kan de omgeving in de Abyss tegen je gebruiken.

  Op YouTube, PodBean en iTunes kun je nog een podcast over plannen van het ninjateam beluisteren. Ook de vragen en antwoorden van het ontwikkelteam kun je terugzien.

  Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Minigame Spotlight

Minigame Spotlight

Vanaf nu zul je in veertien minigames thalers kunnen verdienen. Hiermee kun je verschillende beloningen van minigames en Treasure Hunter kopen.

Voor elke vijf minuten in het spel krijg je 1 thaler. Iedere drie dagen zal één minigame in de spotlights staan. Als je deze minigame speelt, krijg je iedere minuut een thaler. De minigames zullen in de volgende volgorde in de spotlight komen te staan:

 1. Pest Control
 2. Soul Wars
 3. Fist of Guthix
 4. Barbarian Assault
 5. Conquest
 6. Fishing Trawler
 7. Great Orb Project
 8. Flash Powder Factory
 9. Castle Wars
 10. Stealing Creation
 11. Cabbage Facepunch Bonanza
 12. Heist
 13. Mobilising Armies
 14. Barbarian Assault
 15. Conquest
 16. Fist of Guthix
 17. Castle Wars
 18. Pest Control
 19. Soul Wars
 20. Fishing Trawler
 21. Great Orb Project
 22. Flash Powder Factory
 23. Stealing Creation
 24. Cabbage Facepunch Bonanza
 25. Heist
 26. Trouble Brewing
 27. Castle Wars

Merk op dat sommige minigames er verschillende keren in staan. Ze komen hierdoor vaker in de spotlights.

De beloningen kun je bij Stanley Limelight kopen. Hij staat bij iedere deelnemende minigame.

Community road trip

Ook in de derde week kun je weer meedoen voor Cooler Master-prijzen, bonds en RuneScape-merchandise. De codes kun je op de volgende manieren krijgen:

 • Mod JD en Mod Lee hebben op het forum taken gezet, zoals een woordzoeker en een RuneScape-rap.
 • Op Instagram is een plaatje met een speciale hashtag.
 • Tijdens de podcast op Podbean of YouTube krijg je een code.
 • In de streams deze week op Twitch zal enige tijd een code te zien zijn.

Streams

Dinsdag zal om 18:00 een stream zijn met vier ontwikkelaars. Het gaat onder andere over Tuska. Om 22:00 dezelfde dag zullen 10.000 caskets van elite clues geopend worden.

Nog iets...

 • De duur van de enlightment aura is teruggebracht naar één uur om de invloed op de economie te verminderen. De aura zal 1 juni weer actief worden.
 • De bestiary werkt weer.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • BTS Video – Minigame Spotlight & Ninja Team12 reactiesLees samenvatting

  BTS Video – Minigame Spotlight & Ninja Team

  In de bovenstaande video vertelt Mod Asherz over de Minigame Spotlight die volgende week zal komen. Er zal een nieuw betaalmiddel worden ingevoerd, thalers genaamd, die je kunt verdienen door minigames te spelen. Elke vijf minuten dat je een spel doet, krijg je 1 thaler. Er zal ook steeds één minigame in de spotlight staan. Wanneer je deze minigame doet, krijg je iedere minuut een thaler. Iedere drie dagen zal een andere minigame in het zonnetje worden gezet. Je kunt er beloningen van minigames en Treasure Hunter van kopen.

  Het ninjateam vertelt ook wat ze doen: kleine updates die de kwaliteit van het spel verbeteren. Veel suggesties komen van spelers, zoals uit Runelabs. Ze zijn momenteel bezig met chatverbeteringen en het lid worden van, oprichten van en recruiteren voor clans. Ook werken ze aan verbeterde beloningen voor de Artisan's workshop en twee extra slots op de Grand Exchange voor members en één voor gratis spelers.

  Verder wordt opnieuw verteld wat de RuneScape Road Trip is. Dit weekend is het Slayer- en bossweekend. Je krijgt 50% meer Slayer xp en dubbele hoeveelheden van zeldzame drops. Ook krijg je tot het einde van mei 25 reizen per dag van Player Owned Ports.

  Op YouTube, PodBean en iTunes kun een podcast over het nieuwe lootsysteem beluisteren.

  Forum

 • Treasure Hunter – Dragon TrinketsLees samenvatting

  Treasure Hunter – Dragon Trinkets

  Van vrijdag 15 mei om 2:00 tot maandag 18 mei om 1:59 kun je op Treasure Hunter dragon trinkets winnen. Als je in deze periode inlogt krijg je er gratis 75 (dit geldt niet voor ironman accounts).

  De trinkets kunnen een aantal dingen voor je doen bij het vechten tegen green, blue, red en black dragons – zowel de volwassen draken als de baby's en de King en Queen Black Dragon. Per actie worden er trinkets verbruikt. De trinkets kunnen de volgende dingen doen:

  • Dragon bones of hides oprapen en noted maken. Dit kost 1 trinket per bones en per hide. Het werkt niet bij de Queen Black Dragon.
  • Extra Slayer xp geven. Hiervoor hoef je geen slayertaak te hebben, maar als je deze wel hebt werken de effecten samen. Dit kost je 3 trinkets voor brutal green dragons, 10 trinkets voor de King Black Dragon en 15 trinkets voor de Queen Black Dragon. Alle overige draken kosten je 1 trinket. De xp die je krijgt wordt meer als de draak die je doodt sterker is.
  • Je hebt 5% kans om een draak die meer dan 80% van zijn maximale life points heeft in één klap te doden met een nieuwe animatie. Dit werkt niet op de King en Queen Black Dragon. Dit kost 1 trinket per baby en 2 trinkets per volwassen draak.
  • Teleporteren naar een willekeurige plek met draken. Dit kost je 5 trinkets.

  Deze acties gebeuren automatisch wanneer dat mogelijk is, op het teleporteren na. Dit moet je zelf activeren door met je rechtermuisknop op de trinkets te klikken.


  Als je vragen hebt over dragon trinkets of over Treasure Hunter in het algemeen kun je om 16:00 in wereld 26 bij de theekraam in Varrock terecht, waar Mods Obeith en Jon vragen zullen beantwoorden. Je kunt dit ook doen door de friends chat Mod Event te bezoeken.

 • Community Corner - MayLees samenvatting

  Community Corner - May

  De nieuwste editie van de Community Corner geeft weer een overzicht van wat er speelt in de community. Allereerst is de 51e editie van de Players' Gallery uitgekomen. Het onderwerp was 'Simply the Quest'. Vervolgens wordt er een nieuwe fansite genoemd, ScapersDen. De tussenstand van de Allied Warring League tussen clans wordt bekend gemaakt en afgelopen en komende evenementen van Jagex en spelers worden besproken.

  De wekelijkse livestreams met ontwikkelaars wordt gehouden op dinsdag om 20:00, terwijl de community stream om 22:00 begint. De laatste groep gaat komende week 10.000 elite clue scrolls openen.

  Verder is er iemand in het wild gespot met een RuneScape t-shirt; een heuse vermelding op de website van RuneScape waard. Ook heeft iemand een parodie gemaakt op de filmposter van de Avengers.

Nieuws van Lunagang

Interview met Mod MattHe

De Duitse clan nieuwskrant Clanbote heeft in hun laatste uitgave een interview afgenomen met Mod MattHe, van het Community Team. Dit interview is vertaald en is nu te lezen op het forum!

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Improved Looting

Het nieuwe lootsysteem uit de beta is in het spel gebracht. Je kunt voortaan door op een drop te klikken een nieuw venster openen en alle voorwerpen binnen enkele vakjes met één muisklik oprapen. Je kunt filters instellen om sommige voorwerpen juist wel of niet op te rapen. Binnen het nieuwe venster kun je de items ook apart aanklikken om ze op te rapen.

Binnen de Game Settings kun je bepalen of je dit nieuwe systeem überhaupt wilt gebruiken (standaard aan), of je drops in een gebied om je heen in het venster wilt zien of alleen de stapel waar je op klikt (standaard alleen de stapel) en of je het nieuwe venster ook wilt zien wanneer je met de rechtermuisknop iets opraapt (standaard uit).

Niet alle voorwerpen kunnen worden opgeraapt met het nieuwe systeem. In veel minigames en quests kun je het bijvoorbeeld niet gebruiken. Ook moet je poppetje voorwerpen kunnen zien om ze op te rapen.


Community Road Trip en Live Streams

De Community Road Trip gaat weer vrolijk verder. Deze week kun je de volgende taken doen:

 • Op het forum hebben Mods Infinity en MattHe wat taken opgezet om codes te ontcijferen.
 • Op de officiële RuneScape Twitter zullen de komende week enkele speciale hashtags worden geplaatst. Dit zijn de codes die men nodig heeft.
 • Je vindt het RuneScape Snapchat account door op RuneScapeGame te zoeken op Snapchat. In een aantal plaatjes zal de komende week een code worden gepost.

Als je de taken van vorige week hebt gemist kun je deze nog inhalen.

Er zijn ook weer twee live streams. Tijdens de Developer Q&A, aanstaande dinsdag om 18:00, kunnen spelers vragen stellen over van alles en nog wat. Bij deze Q&A kunnen er vragen worden gesteld aan Mods Pi, Kelpie en Rowley. Later op de avond, om 22:00, houden Mods James en Simon een live stream waarin ze 10.000 hard clue scrolls openen en de beloningen laten zien. Beide streams zijn te volgen op Twitch.


Er is een nieuw verhaal uitgebracht over Cres, die je ontmoet tijdens The World Wakes. Je kunt het verhaal hier lezen.

Forum

Bekijk het nieuws van Vorige maand Volgende maand

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© De Lunagang 2004 - 2015

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.