Verbetering insturen

- Wijziging voorstellen

Nieuwsoverzicht van mei 2015

Bekijk het nieuws van

RSS

Nieuwsberichten

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Minigame Spotlight

Minigame Spotlight

Vanaf nu zul je in veertien minigames thalers kunnen verdienen. Hiermee kun je verschillende beloningen van minigames en Treasure Hunter kopen.

Voor elke vijf minuten in het spel krijg je 1 thaler. Iedere drie dagen zal één minigame in de spotlights staan. Als je deze minigame speelt, krijg je iedere minuut een thaler. De minigames zullen in de volgende volgorde in de spotlight komen te staan:

 1. Pest Control
 2. Soul Wars
 3. Fist of Guthix
 4. Barbarian Assault
 5. Conquest
 6. Fishing Trawler
 7. Great Orb Project
 8. Flash Powder Factory
 9. Castle Wars
 10. Stealing Creation
 11. Cabbage Facepunch Bonanza
 12. Heist
 13. Mobilising Armies
 14. Barbarian Assault
 15. Conquest
 16. Fist of Guthix
 17. Castle Wars
 18. Pest Control
 19. Soul Wars
 20. Fishing Trawler
 21. Great Orb Project
 22. Flash Powder Factory
 23. Stealing Creation
 24. Cabbage Facepunch Bonanza
 25. Heist
 26. Trouble Brewing
 27. Castle Wars

Merk op dat sommige minigames er verschillende keren in staan. Ze komen hierdoor vaker in de spotlights.

De beloningen kun je bij Stanley Limelight kopen. Hij staat bij iedere deelnemende minigame.

Community road trip

Ook in de derde week kun je weer meedoen voor Cooler Master-prijzen, bonds en RuneScape-merchandise. De codes kun je op de volgende manieren krijgen:

 • Mod JD en Mod Lee hebben op het forum taken gezet, zoals een woordzoeker en een RuneScape-rap.
 • Op Instagram is een plaatje met een speciale hashtag.
 • Tijdens de podcast op Podbean of YouTube krijg je een code.
 • In de streams deze week op Twitch zal enige tijd een code te zien zijn.

Streams

Dinsdag zal om 18:00 een stream zijn met vier ontwikkelaars. Het gaat onder andere over Tuska. Om 22:00 dezelfde dag zullen 10.000 caskets van elite clues geopend worden.

Nog iets...

 • De duur van de enlightment aura is teruggebracht naar één uur om de invloed op de economie te verminderen. De aura zal 1 juni weer actief worden.
 • De bestiary werkt weer.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • BTS Video – Minigame Spotlight & Ninja Team12 reactiesLees samenvatting

  BTS Video – Minigame Spotlight & Ninja Team

  In de bovenstaande video vertelt Mod Asherz over de Minigame Spotlight die volgende week zal komen. Er zal een nieuw betaalmiddel worden ingevoerd, thalers genaamd, die je kunt verdienen door minigames te spelen. Elke vijf minuten dat je een spel doet, krijg je 1 thaler. Er zal ook steeds één minigame in de spotlight staan. Wanneer je deze minigame doet, krijg je iedere minuut een thaler. Iedere drie dagen zal een andere minigame in het zonnetje worden gezet. Je kunt er beloningen van minigames en Treasure Hunter van kopen.

  Het ninjateam vertelt ook wat ze doen: kleine updates die de kwaliteit van het spel verbeteren. Veel suggesties komen van spelers, zoals uit Runelabs. Ze zijn momenteel bezig met chatverbeteringen en het lid worden van, oprichten van en recruiteren voor clans. Ook werken ze aan verbeterde beloningen voor de Artisan's workshop en twee extra slots op de Grand Exchange voor members en één voor gratis spelers.

  Verder wordt opnieuw verteld wat de RuneScape Road Trip is. Dit weekend is het Slayer- en bossweekend. Je krijgt 50% meer Slayer xp en dubbele hoeveelheden van zeldzame drops. Ook krijg je tot het einde van mei 25 reizen per dag van Player Owned Ports.

  Op YouTube, PodBean en iTunes kun een podcast over het nieuwe lootsysteem beluisteren.

  Forum

 • Treasure Hunter – Dragon TrinketsLees samenvatting

  Treasure Hunter – Dragon Trinkets

  Van vrijdag 15 mei om 2:00 tot maandag 18 mei om 1:59 kun je op Treasure Hunter dragon trinkets winnen. Als je in deze periode inlogt krijg je er gratis 75 (dit geldt niet voor ironman accounts).

  De trinkets kunnen een aantal dingen voor je doen bij het vechten tegen green, blue, red en black dragons – zowel de volwassen draken als de baby's en de King en Queen Black Dragon. Per actie worden er trinkets verbruikt. De trinkets kunnen de volgende dingen doen:

  • Dragon bones of hides oprapen en noted maken. Dit kost 1 trinket per bones en per hide. Het werkt niet bij de Queen Black Dragon.
  • Extra Slayer xp geven. Hiervoor hoef je geen slayertaak te hebben, maar als je deze wel hebt werken de effecten samen. Dit kost je 3 trinkets voor brutal green dragons, 10 trinkets voor de King Black Dragon en 15 trinkets voor de Queen Black Dragon. Alle overige draken kosten je 1 trinket. De xp die je krijgt wordt meer als de draak die je doodt sterker is.
  • Je hebt 5% kans om een draak die meer dan 80% van zijn maximale life points heeft in één klap te doden met een nieuwe animatie. Dit werkt niet op de King en Queen Black Dragon. Dit kost 1 trinket per baby en 2 trinkets per volwassen draak.
  • Teleporteren naar een willekeurige plek met draken. Dit kost je 5 trinkets.

  Deze acties gebeuren automatisch wanneer dat mogelijk is, op het teleporteren na. Dit moet je zelf activeren door met je rechtermuisknop op de trinkets te klikken.


  Als je vragen hebt over dragon trinkets of over Treasure Hunter in het algemeen kun je om 16:00 in wereld 26 bij de theekraam in Varrock terecht, waar Mods Obeith en Jon vragen zullen beantwoorden. Je kunt dit ook doen door de friends chat Mod Event te bezoeken.

 • Community Corner - MayLees samenvatting

  Community Corner - May

  De nieuwste editie van de Community Corner geeft weer een overzicht van wat er speelt in de community. Allereerst is de 51e editie van de Players' Gallery uitgekomen. Het onderwerp was 'Simply the Quest'. Vervolgens wordt er een nieuwe fansite genoemd, ScapersDen. De tussenstand van de Allied Warring League tussen clans wordt bekend gemaakt en afgelopen en komende evenementen van Jagex en spelers worden besproken.

  De wekelijkse livestreams met ontwikkelaars wordt gehouden op dinsdag om 20:00, terwijl de community stream om 22:00 begint. De laatste groep gaat komende week 10.000 elite clue scrolls openen.

  Verder is er iemand in het wild gespot met een RuneScape t-shirt; een heuse vermelding op de website van RuneScape waard. Ook heeft iemand een parodie gemaakt op de filmposter van de Avengers.

Nieuws van Lunagang

Interview met Mod MattHe

De Duitse clan nieuwskrant Clanbote heeft in hun laatste uitgave een interview afgenomen met Mod MattHe, van het Community Team. Dit interview is vertaald en is nu te lezen op het forum!

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Improved Looting

Het nieuwe lootsysteem uit de beta is in het spel gebracht. Je kunt voortaan door op een drop te klikken een nieuw venster openen en alle voorwerpen binnen enkele vakjes met één muisklik oprapen. Je kunt filters instellen om sommige voorwerpen juist wel of niet op te rapen. Binnen het nieuwe venster kun je de items ook apart aanklikken om ze op te rapen.

Binnen de Game Settings kun je bepalen of je dit nieuwe systeem überhaupt wilt gebruiken (standaard aan), of je drops in een gebied om je heen in het venster wilt zien of alleen de stapel waar je op klikt (standaard alleen de stapel) en of je het nieuwe venster ook wilt zien wanneer je met de rechtermuisknop iets opraapt (standaard uit).

Niet alle voorwerpen kunnen worden opgeraapt met het nieuwe systeem. In veel minigames en quests kun je het bijvoorbeeld niet gebruiken. Ook moet je poppetje voorwerpen kunnen zien om ze op te rapen.


Community Road Trip en Live Streams

De Community Road Trip gaat weer vrolijk verder. Deze week kun je de volgende taken doen:

 • Op het forum hebben Mods Infinity en MattHe wat taken opgezet om codes te ontcijferen.
 • Op de officiële RuneScape Twitter zullen de komende week enkele speciale hashtags worden geplaatst. Dit zijn de codes die men nodig heeft.
 • Je vindt het RuneScape Snapchat account door op RuneScapeGame te zoeken op Snapchat. In een aantal plaatjes zal de komende week een code worden gepost.

Als je de taken van vorige week hebt gemist kun je deze nog inhalen.

Er zijn ook weer twee live streams. Tijdens de Developer Q&A, aanstaande dinsdag om 18:00, kunnen spelers vragen stellen over van alles en nog wat. Bij deze Q&A kunnen er vragen worden gesteld aan Mods Pi, Kelpie en Rowley. Later op de avond, om 22:00, houden Mods James en Simon een live stream waarin ze 10.000 hard clue scrolls openen en de beloningen laten zien. Beide streams zijn te volgen op Twitch.


Er is een nieuw verhaal uitgebracht over Cres, die je ontmoet tijdens The World Wakes. Je kunt het verhaal hier lezen.

Forum

Bekijk het nieuws van

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© De Lunagang 2004 - 2015

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.