Verbetering insturen

- Wijziging voorstellen

Nieuwsoverzicht van juni 2015

Bekijk het nieuws van Vorige maand Volgende maand

RSS

Nieuwsberichten

Nieuws van Lunagang

Hero's Welcome

De beschrijving van Hero's Welcome is toegevoegd.

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Hero's Welcome | Summer Beach Party

Deze week zijn er twee updates: de nieuwe quest Hero's Welcome en de Summer Beach Party in de krater bij Lumbridge.

Hero's Welcome

In de nieuwe quest maak je kennis met V, een Fremennik over wie je al het een en ander hebt gehoord in While Guthix Sleeps. Vervolgens onderneem je een serie rooftochten langs plekken van de Dragonkin om hun geheimen te ontrafelen en hun plannen teniet te doen. Voor het voltooien van de quest krijg je xp, meer runes bij Runecrafting en toegang tot nieuwe gebieden met bane ore en adamant dragons. Ook krijg je toegang tot een herhaalbaar boss-gevecht, waarvan je onder andere nieuwe werpwapens en een cape van level 75 kunt krijgen.

Praat om de quest te beginnen met Alfrick en Freya, op de pieren in Rellekka. Je moet Lunar Diplomacy, Tai Bwo Wannai Trio en de barbarian training hebben voltooid. Ook moet je 60 Divination, 62 Slayer, 67 Mining en 67 Smithing hebben. Een hoog combat level (100 of hoger) is aangeraden.

Summer Beach Party

Iets luchtiger is het feest op het strand dat in de krater ten westen van Lumbridge is verschenen. Dit blijft in het spel tot eind augustus en bevat een hoop activiteiten met unieke beloningen. Je kunt er zandkastelen bouwen, vissen, bakken op een barbecue, kokosnoten rapen en op kokosnoten gooien. Ook verschijnt er elk uur, om kwart voor, een reusachtige krab genaamd Clawdia in het midden van de krater. Deze kun je aanvallen. De komende weken komen er meer activiteiten bij.

Elk kwartier zal een van de xp-gevende activiteiten in de spotlight staan en 10% meer xp geven. Ironmans krijgen 50% minder xp voor de activiteiten. Je kunt xp krijgen tot je hittemeter helemaal vol is. Deze meter kun je tot drie keer per dag verlagen door ijsjes te eten, deze krijg je van de activiteiten.

Beloningen zijn onder andere de netgenoemde ijsjes, zonnebrand potions die meer xp geven op het strand, en cocktails, die xp-boosts geven aan groepen skills. Door meerdere cocktails te drinken kun je de boost ophogen tot 10%. Ook zijn er een hoop nieuwe voorwerpen, overrides, huisdieren, emoties en animaties die je kunt krijgen in ruil voor ruilbare tokens die je zo nu en dan krijgt. Deze spullen kunnen ook worden verkregen door ze te kopen bij de stalhouders rondom het strand. Deze vragen RuneCoins voor de spullen. Ook zijn er een paar verborgen beloningen.

Seasonal Hiscores

Een aantal oude seasonal hiscores komen vanaf 1 juli weer terug om spelers een kans te bieden de felbegeerde titels te bemachtigen. Kijk voor een lijstje met data, hiscores en titels op het forum.

Live Streams

Net als elke week zijn er weer twee live streams te volgen op Twitch.

Dinsdag 30 juni om 18:00 houden Mods Osborne, Stu, Kelpie, James en Pi een Developer Q&A over Invention. Je kunt er al meer over lezen in de developer's blog van Mod Timbo.

Later op die dag, vanaf 22:00, is de Beach Party Happy Hour met Mods JD en Jon. Tijdens dit uur krijg je meer xp en betere drops bij alle activiteiten op het strand.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • BTS Video – Hero's Welcome & BeachLees samenvatting

  BTS Video – Hero's Welcome & Beach

  Fremennik-held V

  In deze BTS-video wordt verteld over de aankomende quest over de befaamde Fremennik-held V, die een god is geworden en terug is op Gielinor. In de quest moet je de plannen van de Dragonkin verijdelen en zul je veel leren over V en waar hij voor staat, over de Dragonkin en over hun plannen. Om met de quest te beginnen moet je Lunar Diplomacy en de barbarian training hebben voltooid. Ook moet je 67 Smithing, 60 Divination, 62 Slayer en 67 Mining hebben. Praat vervolgens met Alfrick of Freya, bij de pieren in Rellekka.

  Na de quest krijg je xp, toegang tot een herhaalbaar boss-gevecht dat een sterk off-hand werpwapen zal droppen, toegang tot meer plekken om bane ore te hakken en tot meer adamant dragons. Ook kun je een cape van level 75 vrijspelen.

  Strandfeest

  In de video wordt ook verteld over het strandfeest dat in Lumbridge komt. De krater ten westen van Lumbridge wordt veranderd in een tropisch strand met allerlei activiteiten en een boss. Je kunt er onder andere zandkastelen bouwen, je kracht meten, kokosnoten omgooien en een reusachtige krab genaamd Clawdia verslaan, die elk uur verschijnt. Op het strand heb je een hittemeter die aangeeft hoe lang je nog op het strand kan blijven. Van de activiteiten en de boss krijg je ijsjes, die je kan opeten om de hittemeter weer te verlagen. Dit kun je drie keer per dag doen. Tenslotte is er een enorm podium waar Jagex moderators evenementen kunnen houden.

  Beloningen zijn onder andere cosmetische overrides, huisdieren, emoties en nieuwe animaties. Je kunt deze ook kopen met RuneCoins door te praten met de stalhouders aan het strand.

  Adventurer's Log 3D-modellen

  De Adventurer's Log is vernieuwd met 3D-modellen van je poppetje. Deze werken in de browsers Chrome en Firefox (versie 38 of later). Het model is gebaseerd op de laatste foto die je hebt genomen in het spel. Ook kun je een achtergrondkleur instellen, wat handig is voor bijvoorbeeld een green screen voor video's.

  Developer's blog: Elite skills

  Er is een nieuwe developer's blog over elite skills en Invention. Deze kun je hier lezen.

  Podcast over raids

  Mods Deg, Avatar en Ramen geven deze week een podcast over Raids. Deze kun je beluisteren op YouTube, Podbean en iTunes.

  Beta update

  In de beta kun je nu je voortgang in de Myreque quests terugzetten, waardoor je deze opnieuw kunt spelen. Dit is niet iets dat in het live spel komt. Doe dit in de beta door te praten met Amelia en Rory in Burgh de Rott.

 • Treasure Hunter - Summer RaffleLees samenvatting

  Treasure Hunter - Summer Raffle

  Van 25 tot 28 juni kun je mystery boxes krijgen door emmers zand naar Reyna in de krater van Lumbridge te brengen, daily challenges te doen of Treasure Hunter te gebruiken.

  Door de dozen te openen, kun je een prize token krijgen. Klik erop en je hebt kans op en zandcape met vallendzandeffect, een babyschildpad, emmer-en-schep-override, kokosnotenhoed en een zandkastelenlootbeam. Maandag zal de cape worden veranderd om het zandeffect te verfraaien.

  Als je geen ticket krijgt, kun je waterballonnen, een royal battleship kit, huge prismatic star of lamp of een medium cash bag krijgen. Ironmans krijgen alleen waterballonnen.

  Reyna zal je een mystery box geven wanneer je haar acht emmers zand geeft. Dit kun je drie keer per dag doen. De eerste keer krijg je ook een ticket voor het strandfeest in de krater van Lumbridge dat volgende week gehouden zal worden. Je kunt hem inwisselen voor een goody bag.

  Van 28 juni tot het einde van het feest kun je bij Reyna voor elke normale mystery box die je hebt geopend een grote mystery box krijgen. Hiermee doe je mee aan de weggeefactie voor de crab transmogrification hat, die ruilbaar is tot je er een foto mee hebt gemaakt. De troostprijzen van de grote mystery box zijn gelijk aan die van de kleine.

  Crab Hat

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Artisans' Workshop Update

Het ninjateam heeft de Artisans' workshop bijgewerkt. Het volgende is gewijzigd:

 • Er is een nieuw scherm aan de zijkant gekomen dat het maken van burial armour gebruikersvriendelijker maakt:
  • Standaard zal het type van de eerste ingot in je inventory worden geselecteerd
  • De interface zal reageren als je ingots in en uit je inventory haalt
  • Je kunt nieuwe delen van armour selecteren tijdens het smeden, waardoor je er in de volgende iteratie mee zult beginnen
  • Het selecteren van ore zal het huidige proces direct stilzetten en opnieuw beginnen met de nieuwe ore
 • Aambeelden hebben nu 'quick start' als standaard linkermuisknopoptie
 • Met Varrock armour zul je nu sneller sporen en burial armour maken
 • Als je een perfect zwaard maakt, kun je voor een offhandvariant kiezen.
 • Je hoeft nu minder mithril swords te maken voor daily challenges
 • Er zijn nu daily challenges voor adamant en rune swords
 • Als je een verhitte ingot in het water doet, krijg je de mogelijkheid geboden je hele inventory af te koelen.
 • Het maken van ceremonial swords is verbeterd:
  • Tongs kunnen op je tool belt
  • Er is één linkermuisknopoptie op het aambeeld om de ingot en de plannen toe te voegen
  • Ingots kunnen zonder te verhitten worden gebruikt
 • Het overzicht bij burial armour staat nu aan de linkerkant van je scherm, blijft overal in de workshop over en laat je huidige respect zien.
 • De aanvalssnelheid van ceremoniële zwaarden is veranderd.
 • Als je ingots pakt of plaatst, zullen alleen metalen die je hebt worden aangeboden. Er is geen filter per type ingot.
 • De kans op het slaan van deuken is eerlijker gemaakt, wat leidt tot een hogere kans op een perfect voorwerp.
 • Deukenberichten worden gefilterd
 • Er is een waarschuwingsbericht wanneer het inleveren van ceremoniële zwaarden geen xp zou geven.
 • Audio is verbeterd

Nieuwe beloningen

 • Automatisch herladen van je kanon, 100% respect. Dit werkt alleen wanneer je kanonskogels bij je hebt en binnen vijftien vakjes van je kanon bent.
 • Hogere aantallen ceremonial swords, 50% respect. Verhoogt het aantal bestellingen in de workshop en laat je zo nu en dan kiezen welke zwaarden je wilt maken.
 • Zwaardpoetssetjes, 10% respect. Geeft je tien zwaardpoetssetjes, die voorkomen dat ceremoniële zwaarden breken.
 • Bonuspakket, 100% respect. Geeft 8 8 mithril ingot IV, 4 adamant ingot IV, 2 rune ingot IV, 50.000 bonus-xp voor Smithing en 10 sword polishing kits. De ingots kun je niet inwisselen voor ores en tellen niet voor daily challenges.

Vitality accessoires

Er is een nieuw Vitality-pakket bij Solomon dat bestaat uit een 2h weapon override voor elke combatstijl, een cape en toevoegingen aan het normale pakket of een paar in het oog springende accenten voor iedere outfit. Zoals bij andere vitality-voorwerpen verandert de kleur als je lifepoints omlaag gaan. De kleur bij volledige lifepoints kan groen of blauw naar keuze zijn.

Vitality StaffVitality CrossbowVitality Two-Handed SwordFull Vitality Suit

Livestreams

 • 23 juni, 18:00: developer livestream voor al je vragen en een voorproefje op raids die deze zomer komen
 • 23 juni, 22:00: openen van 2.000 Barrows-kisten

Zie YouTube voor samenvattingen.

Nog iets...

 • De volgende veranderingen uit de bèta zijn nu in het spel:
  • Basic stuns duren nu 1,2 seconden.
  • Basic en threshold stuns delen niet langer een gedeelde afkoelperiode.
  • Basic stun ability's hebben niet langer een verminderende meeropbrengst.
  • Asphyxiate en Destory ebben nu een 3,6 seconden durende stun aan het begin.
  • Threshold en ultimate ability's kunnen nu in de wachtrij worden gezet zonder de benodigde adrenaline.
  • Limieten op het genezen met soul split zijn in de legacy mode verwijderd.
  • Sacrifice wordt niet langer uitgeschakeld als je Magic omlaag gaat.
 • De vroegevogelbonus voor adamant en rune dragons is verlengd naar 6 juli. Dit betekent dat ze sneller terugkomen, een hogere kans op elite rune dragons en een tweemaal hogere kans dat je ze voor Slayer moet doden.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • BTS Video – RuneLabs JuneNog niet samengevat

  BTS Video – RuneLabs June

  Er is een nieuw bericht op de homepage van RuneScape verschenen.

  Waterfall fishing | Seren Quest | Halloween | Podcast – Here be Dragons | Q&A Recap

  Later zal hier een samenvatting van dit bericht verschijnen.

 • 15th Anniversary Film – Help Needed33 reactiesLees samenvatting

  15th Anniversary Film – Help Needed

  In januari bereikt RuneScape de vijftienjarige leeftijd en ter ere daarvan wil Jagex een video maken met onze mooiste herinneringen. Upload je video's op YouTube en screenshots op Imgur of zet dingen op Dropbox en stuur de link naar runescapevideos@jagex.com, waarbij het onderwerp met [doc] begint. Het is niet toegestaan video's en screenshots als bijlages toe te voegen aan je e-mail. Tekstuele herinneringen zijn wel van harte welkom.

  Hoe ouder je dingen, hoe beter. Ze zoeken vooral naar materiaal van de periode 2001-2008.

  Forum

 • Treasure Hunter – Advanced Pulse CoresLees samenvatting

  Treasure Hunter – Advanced Pulse Cores

  Van 19 tot en met 22 juni kun je advanced pulse cores op Treasure Hunter krijgen. Wanneer je ze in je pocket slot draagt, krijg je 150% bonus-xp tot de core op is. Als de core op is, krijgt iedereen in de buurt voor tien minuten 2% extra xp en een extra voordeeltje, zoals herstelde prayer of life points of verhoogd levels in verschillende skills. Dit kan vijf maal gebeuren, voor een maximum van 10% extra xp. Iedere verlopen pulse zal de teller weer op 10 minuten zetten.

  Wanneer je bepaalde skills niet wilt trainen, kun je dat uitzetten. Ook heb je geen Accept aid nodig. Ze werken in Dungeoneering. Advanced pulse cores zijn niet voor ironmans.

 • Community Corner – JuneLees samenvatting

  Community Corner – June

  In de juni-editie van de Community Corner wordt, zoals altijd, op een rijtje gezet wat er onder de community leeft. Er wordt gewezen op bijzondere video's, verteld welke evenementen er georganiseerd worden, wat voor moois fansites hebben bedacht en er wordt een oproep gedaan voor kopij. Met dat laatste kun je gesigneerde concept art winnen.

 • RuneFest 2015 – Save the Date7 reactiesLees samenvatting

  RuneFest 2015 – Save the Date

  3 oktober aantstaande zal RuneFest 2015 plaatsvinden. Het evenement, waarop updates worden aangekondigd en je activiteiten kunt doen is opnieuw in de Tabacco Dock in Londen en staat in het thema van Invention. Begin juli komen de tickets beschikbaar voor 99 Engelse pond, op moment van schrijven iets minder dan 140 euro. Dit is zonder boekingskosten. Je kunt de tickets, net als vluchten, hotelkamers en geld dat je op de locatie kunt uitgeven, ook met bonds betalen. Meer informatie volgt. Je kunt ook alvast de veelgestelde vragen lezen.

  Forum

 • Adamant and Rune Dragons20 reactiesLees samenvatting

  Adamant and Rune Dragons

  Adamant en rune dragons

  De adamant en rune dragons zijn uitgekomen. Deze update was voorgesteld door Dragonforcae in Runelabs. De adamant dragons kun je vinden in de Brimhaven dungeon, terwijl rune dragons op een deel van Ketshi zijn waar je alleen met de World Gate kunt komen. Ze zijn allebei erg sterk en uiteraard moet je bescherming tegen drakenvuur meenemen.

  In de Brimhaven dungeon kun je meer draken vinden achter barrières waar je 70, 80 en 90 Slayer voor nodig hebt. Kuradal en Morvran kan ze als Slayer-taak opdragen. In de Brimhaven Dungeon zijn ook muurschilderingen die je met een volledig opgeladen dragonfire shield kunt schoonmaken wanneer je 60 of 90 Firemaking hebt. Hiervoor krijg je xp en extra woorden in de Dragonkin primer.

  Rune dragons zijn op Mount Firewake op de wereld Ketshi. Deze berg kun je alleen bereiken via de World Gate, die ten zuiden van de Eagles' Peak is. Je hebt Ritual of the Mahjarrat en Fate of the Gods nodig om naar ze toe te gaan. Alleen Morvran kan ze opdragen voor Slayer.

  Om rune dragons aan te vallen, is het verstandig dragonbane arrows of dragonbane bolts te gebruiken. In de eerste fase zullen andere wapens zeer weinig schade toebrengen. Als deze fase over is, zal de draak beginnen te vluchten en is er nog meer reden om Ranged te gebruiken. Hierna wordt de draak echt boos en is elke aanval sterker.

  Wanneer de rune dragons dood zijn, kan er een elite rune dragon komen. Deze kunnen hetzelfde als de normale, maar zijn sterker en hebben een betere droptabel.

  De eerste twee weken zullen de nieuwe draken sneller terugkomen nadat ze gedood zijn en is er meer kans dat er elite rune dragons komen wanneer je rune dragons hebt gedood. De kans dat je ze voor Slayer moet doden, is ook tweemaal hoger.

  Rune Dragons

  Onder de drops van rune dragons zijn uitbreidingspakketten voor steadfast boots, glaiven boots of ragefire boots, waardoor je level 90 power boots krijgt. Je hebt twee voorwerpen nodig om de boots te maken. Na een tijdje vechten veranderen ze terug in de oorspronkelijke boots. De pakketten worden alleen door rune dragons gedropt wanneer je ze voor Slayer moet doden, elite rune dragons kunnen ze altijd droppen.

  De Ketshi ring zorgt ervoor dat je 4% meer schade tegen metal dragons doet. In Kuradals dungeon in de ancient cavern is dat 8%. Ook kun je met de ring teleporteren naar adamant en rune dragons. Je partner van social slayer kan hier ook gebruik van maken. Na vijf keer teleporteren wordt de ring vernietigd.

  Je kunt ook een Ketshi outfit scroll krijgen, waarmee je een deel van het cosmetische Ketshi-kostuum kunt krijgen.

  Zowel adamant als rune dragons droppen pagina's uit het dagboek van een Dactyl Dragonkin, die de experimenten van Kerapac op metalen draken voort heeft gezet.

  Bank boosters

  Wanneer je member bent en inlogt op Solomon's Store kun je twee gratis extra bank boosters krijgen. De andere bank boosters zijn deze week voor de helft van de prijs te verkrijgen.

  Livestreams

  Op donderdag om 18:00 bespreken Mod Pi, Mod Stu en Mod Kelpie op Twitch de nieuwe draken en is er een klein voorproefje op het strand in de krater van Lumbridge. Je kunt vragen stellen op het forum, op Reddit of Twitter onder vermelding van #RSDevQA. Dezelfde dag om 22:00 bevecht Mod Stu de draken.

  Winnaars prijsvragen

  In de Summer Sweepstake wint Truss een laptop, Fort40 een Razer Chroma-pakket en mastercjason een pakket met Razer-spullen. Ezra Scarlet heeft de eerste prijs in de speurtocht/quiz van de Community Road Trip en Haertew de tweede. Ze krijgen spullen van Cooler Master, bonds en RS-spullen. Sunwheel heeft met de inzending Clawdia de naamwedstrijd voor het nieuwe strandmonster in de krater van Lumbridge gewonnen en krijgt gesigneerd Tuska concept art.

  Nog iets...

  • Lees de developer blog over het strand in de krater van Lumbridge.
  • De xp in het Tuska world event is verhoogd, waarbij het dubbele maximaal is.
  • Je kunt nu één maal per dag buiten de eerste twintig minuten van een uur Tuska aanvallen.
  • God Premier Club members krijgen in de loop van deze week de laatste delen van de lava outfit.

  Forum

 • BTS Video – Adamant & Rune DragonsLees samenvatting

  BTS Video – Adamant & Rune Dragons

  De eerste updates die in Runelabs zijn gekozen, zijn de slayer belt, adamant en rune dragons en de farming timer. De eerste is al in het spel, de draken komen aanstaande week en de farming timer komt later dit jaar.

  In de video wordt gesproken over hoe het ontwikkelproces van de adamant en rune dragons verloopt en hoe de ontwikkeling met de bedenker van het idee wordt afgestemd. Ook wordt besproken waar de draken zijn, hoe je er kunt komen, hoe je ze moet doden en wat ze droppen. Zo is het bijzondere aan rune dragons dat je eerst met dragonbane door hun huid moet gaan, waarna ze opstijgen en drakenvuur op je loslaten. De drops zijn uiteraard bars. Ook bestaan er elite rune dragons, die kunnen komen wanneer rune dragons dood zijn.

  Zie voor meer informatie de pagina's op onze site over de draken.

  Op YouTube kun je een podcast beluisteren over Invention. Hij is ook te beluisteren op PodBean of iTunes.

 • Treasure Hunter – New Skilling Add-OnsLees samenvatting

  Treasure Hunter – New Skilling Add-Ons

  Van 12 tot en met 15 juni kun je nieuwe add-ons voor skill headpieces krijgen op Treasure Hunter. Je kunt ze gebruiken om de bijbehorende hoofdtooien van Treasure Hunter permanent te verbeteren. Je krijgt de add-ons niet als je het bijbehorende vooorwerp nog niet hebt.

  De add-ons zijn verkrijgbaar in de onderstaande soorten. Je krijgt meer gratis voorwerpen wanneer je vier of vijf delen van de outfit hebt.

  • Modified botanist's mask:
   • Dagelijks 150 of 200 water vials in notes
   • Dagelijks drie teleports naar de herb patch in Catherby herb
   • 5% om een dubbele potion te maken, die xp geeft en vanzelf op de bank komt.
  • Modified sous chef's toque:
   • Dagelijks 6 of 10 pie shells.
   • Drie teleports naar buiten de Cooking Guild.
   • 5% kans op een dubbel gerecht, die xp geeft en vanzelf op de bank komt.
  • Modified First Age tiara:
   • Dagelijks 1 of 3 dragon bones
   • 3 teleports naar de portal van je huis.
   • 2% kans dat je botten houdt wanneer je ze begraaft of op een altaar doet.
  • Modified farmer's hat:
   • 2 of 4 bird nests per dag, die geen tree seeds geven.
   • 3 teleports naar de allotment patch bij Ectofuntus als je in Morytania kunt. Anders zul je in Taverley komen.
   • 2% om zaden te besparen bij het zaaien.

  Daarnaast geven lampen en sterren bij Herblore, Cooking, Prayer en Farming dit weekend 25% extra xp.

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Slayer Belt – RuneLabs Update

Slayer Belt RuneLabs Update

Een van de eerste ideeën van RuneLabs, de slayer belt, is uitgebracht. De slayer belt breidt je tool belt uit met ruimte voor voorwerpen die je vaak gebruikt bij Slayer.

De rock hammer, slayer bell, crystal chime (of de andere versie) en de Ouroboros pouch kun je direct toevoegen.

Van een aantal voorwerpen die normaal gesproken opraken, zoals bags of salt, kun je nieuwe versies kopen die op je slayer belt eeuwig meegaan. Je kunt de salt shaker (bag of salt), ice shaker (ice cooler), fungicide shaker (fungicide) en explosive shaker (fishing explosive) bij elke slayer master kopen. Door een super explosive flask te kopen en dit te vullen met 100 rubium ore kun je ook een levenslange voorraad super fishing explosive aan je belt toevoegen.

Voor 500 slayer points per stuk kun je ook nog eens de bonecrusher, de charming imp, seedicide en herbicide aan je slayer belt toevoegen. Je kunt dan op je belt de instellingen van deze voorwerpen aanpassen.

RuneLabs

Deze maand wordt op RuneLabs gezocht naar high-level mobs. Volgende week komt nog een update van RuneLabs uit: adamant en rune dragons!

Solomon's Store Challenge Gems

Je kunt in Solomon's General Store challenge gems kopen. Met zo'n gem kun je wedstrijden opzetten en tal van regels instellen. Denk dan aan het soort wedstrijd, de inzet, tijdlimieten, minimum- en maximumlevels en meer. Spelers die aan de regels voldoen kunnen zich dan bij jouw gem aanmelden.

De gems kosten per stuk 10 RuneCoins. Je kunt ook een pakket van drie kopen voor 25 RuneCoins en een pakket van zes voor 45 RuneCoins. Ook kun je ze ruilen met andere spelers en op de Grand Exchange.

Streams

Dinsdag 9 juni wordt er om 18:00 een stream gehouden over de adaman en rune dragons. Deze stream wordt verzorgd door Mods Pi, Kelpie en Stu.

Later op dezelfde avond, om 22:00, organiseert Mod James een schattenjacht. Je moet hiervoor van puzzelen houden, want de raadsels zijn allemaal nieuw. Er vallen prijzen te winnen.

Forum

Nieuws van Lunagang

Tuska world event

De uitleg van het world event met Tuska staat online. Kom helpen haar tegen te houden, de wereld heeft je nodig!

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • Behind the Scenes – June 201525 reactiesLees samenvatting

  Behind the Scenes – June 2015

  Er is, behalve dat Tuska nu Gielinor dicht nadert, nog veel meer in juni.

  Slayer belt

  Na een suggestie uit Runelabs zal de Slayer belt komen, een uitbreiding aan de tool belt. Je kunt twaalf Slayer-voorwerpen toevoegen, zoals rock hammers en slayer belts. Door slayer points kunnen ook onder andere de bonecrusher en charming imp worden toegevoegd.

  Adamant en rune dragons

  Ook Adamant en Rune dragons zullen komen.

  Adamant dragons kun je vinden in de Brimhaven dungeon en droppen, naast bars, een nieuw type botten.

  Rune dragons kun je op Ketshi vinden, waar je via de World gate kunt komen. Je hebt Ritual of the Mahjarrat en Fate of the Gods nodig om naar ze toe te gaan. Eerst moet je met dragonbane door hun huid gaan en vervolgens met hun luchtaanvallen en het steeds sterker wordende drakenvuur om weten te gaan. Er zijn zelfs elitedraken, die nog betere drops hebben. Beloningen bestaan uit uitbreidingen aan glacor boots, waardoor je level 90 power boots voor alle stijlen krijgt. Er is ook een cosmetische Ketshi-kledingset en een Ketshi ring die schade verhoogt en teleports biedt.

  Van verborgen muurschilderingen kun je Dragonkin-geschiedenis en Firemaking xp verdienen. Adamant dragons zullen ook worden toegevoegd aan Rush of Blood.

  De eerste twee weken zullen de draken sneller terugkomen nadat ze gedood zijn.

  Rune Dragons

  Artisan's workshop

  Het ninjateam gaat de Artisan's workshop verbeteren aan de hand van verschillende suggesties die door spelers zijn gedaan. Vooral het maken van ceremonial swords wordt beter. Er komen nieuwe beloningen, zoals het automatisch vullen van kanonnen.

  Hero's welcome

  Rune DragonsDe legendarische Fremennik-held die god is geworden, V, komt terug in een quest. Je helpt mee verschillende geheime holen van de Dragonkin te plunderen. Daartoe moet je puzzels oplossen en ongezien door de grot zien te komen om de bewakers op te sporen. Je moet tegen draken en zelfs tegen enkele Dragonkin vechten. Het eindgevecht kun je later opnieuw doen. Drops zijn nieuwe werpwapens en een ruilbare, zeer zeldzame level 75 cape. Ook ontdek je nieuwe resource dungeons, waar onder andere adamant dragons zijn.

  Zomerstrandfeest

  Reyna, een overlever van de Slag bij Lumbridge, heeft je hulp nodig om de krater bij Lumbridge om te toveren in een strand en een feestje te bouwen. Je moet emmers zand overvaren en zult dozen prijzen krijgen, zoals kokosnoothoeden, schildpadden, zandcapes en krabhoeden. Als het strand af is, zijn er feesten als blikken met kokosnoten omwerpen, zandkastelen bouwen en een barbecue. Er is veel xp en speciale portals geven toegang tot distractions and diversions. Ook zijn er speciale ruilbare voorwerpen die je kunt verdienen of met bonds kunt kopen.

  Solomon en Treasure Hunter

  Members krijgen twee gatis bank boosters en er komt een set overrides voor de Vitality suit. Ook zijn er challenge gems waarmee je wedstrijden kunt houden. Op Treasure Hunter zijn er nieuwe headpiece add-ons.

  Forum

 • Treasure Hunter – Astromancer OutfitLees samenvatting

  Treasure Hunter – Astromancer Outfit

  Van 4 tot en met 8 juni kun je Astromancer credits op Treasure Hunter verzamelen. Je kunt ze ook krijgen door schade toe te brengen aan Tuska in het world event en, als je member bent, krijg je er bij het inloggen 10 gratis.

  Klik op de credits en je kunt aan Saradomin, Zamorak, Armadyl en de Godless punten besteden. Bij 250 punten in een factie krijg je een cosmetische top van de god, bij 500 een bottom en bij 750 een huisdier. Als je aan elke god 1000 punten hebt besteed, krijg je de Astromancer outfit. Met dit vijfdelige cosmetische kostuum kun je iedere dag een meteoriet oproepen, die je xp in een van je vijf laagste skills naar keuze oplevert. Elke meteoriet kost een lading. Je bent met 5 en voor 100 credits kun je er vijftig meer toevoegen.

  Credits moet je voor de 20e opmaken.

 • Tuska-pocalypse | Streams and Q&AsLees samenvatting

  Tuska-pocalypse | Streams and Q&As

  Dinsdag 2 juni is er om 18:00 een livestream. Eerst komen Mod Mark en Mod Pips aan het woord, gevolgd door Mod Osborne, Mod Conor en Mod Drew. Zij hebben laatst promotie gemaakt. Om 22:00 streamen Mod JD en Mod Jon vanaf de rug van Tuska.

  Woensdag 3 juni worden van 18:00 tot 19:00 op het forum vragen beantwoord over Tuska. De dag erop is er tussen 17:30 tot 19:00 hetzelfde op Reddit.

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Tuska World Event

Tuska World Event

Het goddelijke zwijn Tuska komt dichter bij Gielinor. Om te voorkomen dat ze ook deze wereld kan bereiken en verwoesten, moeten we samenwerken. Teleporteer naar haar rug en verzamel tussen de overblijfselen van verwoeste werelden divine energy, waarmee je de god spear kunt opladen. Uiteindelijk zal de speer op het hoofd van Tuska worden gericht en krijg je punten voor de factie van je keuze. Hiermee kun je een nieuwe warpriest set, een ability die goed is tegen Slayer-monsters, cosmetische overrides en xp krijgen.

Wanneer je met de nieuwe lodestone teleport naar Tuska's rug teleporteert, moet je je aansluiten bij volgelingen van Armadyl, Saradomin, Zamorak of The Goddless. Ieder uur is er een twintig minuten durende distraction and diversion voor één tot tien spelers. Je kunt op drie manieren beginnen:

 • Gebruik het grouping system om een team van mensen die je kent te maken en praat met Wizard Chambers op de rug van Tuska.
 • Klik op de rand van het eiland dat het dichtste bij Tuska is om je bij willekeurige mensen aan te sluiten.
 • Start een groep van één persoon via het grouping system en praat met Wizard Chambers.

Hoe meer spelers er zijn, hoe meer er te doen is. Je zult tussen vier eilanden met overblijfselen van de werelden die Tuska heeft verwoest gaan. Hier gebruik je skills of vecht je om divine energy te verzamelen, waarmee de god spear op wordt geladen. Op elk eiland blijf je vijf minuten en je bezoekt ze in een willekeurige volgorde. Je moet de speer uiteindelijk tenminste tien procent op zien te laden om het hoofd van Tuska te bereiken en punten te krijgen.

Met de punten kun je bij de vertegenwoordigers van de facties beloningen kopen:

 • World Eater ArmourWorld Eater armour, de nieuwe warpriest set. Het is hybride armour met stats gelijk aan armour van lvel 25, 50 en 75, afhankelijk van je Defence. Het laatste niveau is alleen beschikbaar voor members. Als je de volledige set draagt, heb je kans een hogere kans op een max hit.
 • De ability Tuska's Wrath, die proportioneel aan je Slayer level schade aanricht aan bij monsters die je van je Slayer master moet doden. Sommige sterke monsters, zoals de Queen Black Dragon, zijn uitgezonderd.
 • De cosmetic overrides god spear (2h melee) en een telescope (off-hand magic).
 • Armour en ability's van vorige world events.
 • Xp-lampen.

Er zijn ook vier titels, die je krijgt naarmate er meer schade aan Tuska wordt toegebracht.

Forum

Bekijk het nieuws van Vorige maand Volgende maand

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© De Lunagang 2004 - 2015

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.