Nieuwsoverzicht van augustus 2014

Bekijk het nieuws van Vorige maand Volgende maand

Nieuwsberichten

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • Balthazar’s Big Raffle205 reactiesLees samenvatting

    Balthazar’s Big Raffle

    Balthazars Big Raffle

    Balthazar, bekend van het circus, houdt iedere dag in september een loterij bij de lodestone van Burthorpe. Iedereen krijgt iedere dag één lot. Je kunt er elke dag ook nog een extra krijgen door een JMod op te sporen. Kom de volgende dag terug om te kijken of je wat gewonnen hebt.

    De hoofdprijzen zijn als volgt:

    • Maandagen: honderd maal 100.000.000 gp
    • Dinsdagen: 2.500 gouden godswords (1 op 4 kans voor elke soort)
    • Woensdagen: 5.000 gouden Warpriest armour sets (1 op 4 kans voor elke soort)
    • Donderdagen: 20.000 Deathtouch darts
    • Vrijdagen: 40.000 remote bank deposit boxen voor 1 uur
    • Zaterdagen: 10.000 Silverhawk boots of 250 silverhawk feathers als je die al hebt
    • Zondagen: 50.000 keer een kledingstuk die xp in een skill verhoogt of 500.000 gp als je ze allemaal al hebt.

    Er zijn ook verschillende kleine prijzen, zoals xp-lampen.

    Je mag loten opsparen.

    De Jagex moderators voor extra loten kun je iedere dag in wereld 98 en 124 in de krater van Lumbridge vinden. Ze zijn er om 5 uur 's nachts, 11 uur 's morgens, 15 uur en 21 uur, maar kunnen ook op andere tijden verschijnen. Houd daarvoor Twitter in de gaten.


    Op 1 september heeft Jagex enkele wijzigingen gedaan om zorgen van spelers over de invloed van de prijzen op de economie te verminderen. Zo wordt elke prijs nu nog maar de helft van de originele aantallen weggegeven. De getallen hierboven zijn aangepast.

    Verder zullen de gouden godswords en het warpriest armour niet meer behouden blijven als je doodgaat, kun je nu ook een daily challenge doen als je geen Jagex-moderator wilt ontmoeten, kun je geen dieren van Summoning meer meenemen naar de krater in Lumbridge en zullen er om 1 uur 's nachts ook Jagex moderators aanwezig zijn.

Nieuws van Lunagang

Soul Reaper

De Grim Reaper, ook wel bekend als de Dood, heeft een groot probleem: er is teveel leven in Gielinor. Om deze reden schakelt hij jouw hulp in. Eenmaal per dag kun je voor hem een aantal van de sterkste monsters doden voor Slayer xp en speciale reaper points, die je kunt gebruiken om unieke beloningen te kopen. De naam van de distraction and diversion heet Soul Reaper en is aan de website toegevoegd.

Nieuws van Lunagang

Araxxor en Araxxi

Eind vorige maand zijn Araxxor en Araxxi in RuneScape verschenen. Nu zijn zij de eerste die een pagina in onze nieuwe Monster hunting-afdeling hebben gekregen. Hier staat alles op wat je moet weten om ze te doden. Veel succes, je zult het nodig hebben!

Spinnetje

Nieuws van Lunagang

Boss_Ltf

Heb je eens zin om op vrijdagavond naar een boss toe te gaan? Dat kan met Boss_Ltf, elke vrijdagavond gaan we naar een boss toe. In de maand september gaan we naar de volgende bosses:

  • 5 september - Dagannoth Kings
  • 12 september - Bandos
  • 19 september - Exiled Kalphite Queen
  • 26 september - Corporeal Beast

Kom om 19:30 in de Friends chat: Boss_Ltf voor een rank. Om 20:00 gaan we de kamer in van de boss, dus wees op tijd. Kijk voor meer informatie op het forum.

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • Behind the Scenes - September 2014Lees samenvatting

    Behind the Scenes - September 2014

    Prifddinas

    De grootste update van de maand september zal Prifddinas zijn. De stad is erg groot en biedt vele nieuwe dingen. Je hebt Plague's End nodig om naar binnen te gaan. Hij zal aan het eind van september komen.

    In het midden staat de Tower of Voices. Tower of VoicesHier zullen onder andere de lodestone, toegang tot de Grand Exchange, een permanente bonfire en portals naar verschillende locaties als Player-owned ports en clan citadels te vinden zijn.

    Vier van de acht clans zullen uitkomen. De andere clans komen later dit jaar. De vier clans die nu komen, bieden onder andere, maar zeker niet uitsluitend, het volgende:

    • Clan Iorwerth biedt een slayer master, die je vanaf 85 Slayer kunt bezoeken. Je kunt de Hall of Fame vrijspelen, waarin je negen solo bosses moet doden onder invloed van kristallen die je zwakker maken. Ook is er een wekelijkse distraction and diversion, Rush of Blood, die je met 85 Slayer kunt spelen. Je moet hierin in verschillende rondes tegen monsters vechten tot je niet meer kunt.
    • Clan Cadarn heeft de Max Guild. Als je een quest cape of een skill 99 hebt, kun je in de tuin. Deze bevat portalen naar skillgebieden, zoals kolonies van Divination en Runespan. Met alle skills op hun maximum level kun je echt naar binnen. Hier is een eigen Grand Exchange, bank, bonfire, challenge master en een portal naar verschillende hoge eindbazen. Wie van een uitdaging houdt, kan de troon bestijgen.
    • Clan Crwys heeft magic trees, choking ivy, een spirit tree en farming patches, zoals de nieuwe voor de elder tree (90 Farming).
    • Clan Trahearn heeft stenen met hoge ores, zoals nieuwe Seren stones (89 Mining), die vergelijkbaar zijn met choking ivy voor Mining.
    Max Guild

    Voor de nieuwe trainmethodes die er zijn, heb je naast het al genoemde, het volgende nodig:

    • 94 Farming voor crystal trees
    • 77 tot 84 Mining voor harmonised rocks
    • 96 Smithing voor het smelten van corrupted ore
    • 91 tot 98 Thieving voor zakkenrollen

    Groepssysteem

    Er zal een nieuw overzicht komen met een wachtruimte voor alle minigames waar een groep voor nodig is. Deze kun je overal bekijken. Hierdoor kun je wat anders doen tijdens het wachten. Als er een passende groep gevonden is voor de minigame die je wilt spelen, kan de groepsleider je naar de start teleporteren. Je kunt ook zelf groepen vormen. Het is ook mogelijk verschillende voorkeuren voor minigames aan te geven, zoals Stealing Creation zonder combat. Het systeem werkt over verschillende werelden.

    Rune Goldberg Machine en andere verbeteringen aan runes

    Wizard GoldbergIn een dagelijkse distraction and diversion in de Runecrafting guild kun je runes in vis wax omzetten. Deze wax zal de duur van veel aura's met 50 of 100% verlengen, daily challenges veranderen, de duur en beloning van daily challenges verdubbelen of het limiet van divine locations met 50 of 100% vergroten. Je hebt 50 Runecrafting nodig.

    Er zijn ook verbeteringen voor runecrafters. Met één klik zul je alle essence in je inventory, Summoning-beest en pouch gebruiken. Abyssal-monsters blijven langer leven en dragen meer essence. Bijna tweehonderd monsters zullen minder runes gaan droppen om Runecrafting lonender te maken.

    Pure Resets

    Nu de oude combatformule in gewijzigde vorm terug is, kan het weer voordelig zijn om een pure te hebben. Om je te helpen, kun je straks gratis skills resetten. Je kunt kiezen uit het terugzetten van Constitution en Prayer of het terugzetten van Defence.

    Wanneer je voor Constitution en Prayer kiest, gaan je levels terug naar 10 en 1. Dit kan alleen als je combat stats onder de 5 zijn. De Defence-keuze verlaagt je level naar 1, maar je total level in Attack, Strength, Magic en Ranged moet 10 zijn of groter. Beide keuzes zullen quests en taken resetten die de skills als eis hebben.

    Ironman en Hardcore Ironman modes

    Er komen twee nieuwe modi om RuneScape te spelen: Ironman en Hardcore Ironman. Beide modi kun je aanzetten bij het maken van een nieuw account. Je zult dan niet kunnen ruilen, xp kunnen krijgen in verschillende multiplayersituaties of inzetten in de Duel Arena. Je bent dus volledig op jezelf aangewezen: een extra uitdaging. In de Hardcore Ironman-modus is het spel volledig over als je doodgaat.

    Spelers die een van beide modi aan hebben, krijgen een chatbadge en aparte hiscoretabellen.

    De modi kun je wel uitzetten, maar nooit meer aan.

    Expert skillcapes

    Er komen nieuwe skillcapes, die je kunt kopen als je groepen vergelijkbare skills 99 allemaal hebt. Je zult ze krijgen door shards te vinden die je krijgt door skills te trainen terwijl je al 99 bent. Deze shards zullen zeldzaam zijn.

    Er komen ook hiscoretabellen voor het aantal herbs dat je laat groeien en het aantal keer dat je Zilyana in je eentje doodt.

    Solomon en Treasure Hunter

    Bij Solomon komen nieuwe bank boosters, die je bankruimte met 50 vergroten. Ook is er een pakket met twee setjes Zaroskleding, die je met een emotie kunt wisselen. Hierbij zal je wapenrusting vliegen. Ook krijg je met het pakket een Mark of Zaros, teleporteeranimatie en verschillende titels. Voor elvenliefhebbers is er een pakket met elvenkleding voor melee, ranged en magic, een teleporteeranimatie, impling music box en een aantal skillanimaties.

    Voor Talk Like a Pirate Day heeft Treasure Hunter priatenprijzen: een piratenschaap, plankloopemotie, Jolly Roger cape, baarden en een zwaardviswapen.

  • Treasure Hunter – Ace of TradesLees samenvatting

    Treasure Hunter – Ace of Trades

    Van vrijdag 29 augustus om 2:00 tot dinsdag 2 september om 0:59 kun je een prismatic skill card winnen met Treasure Hunter. Hier kun je een kaart voor één van de zesentwintig skills van maken. Door te trainen voltooi je de kaart en als je de eerste keer een kaart voltooit, krijg je een skill card deck. Hierna kun je aan een eventueel gewonnen volgende kaart beginnen, die weer af moet zijn voor je er weer een kunt doen.

    Wanneer je ze alle 26 af hebt, krijg je veel xp. Je kunt ook xp krijgen als je ze niet allemaal hebt, maar dan krijg je wel minder. Je kunt de kaarten tot een maand na 2 september afmaken en inwisselen.

  • Character Name Clean-Up – The Third BatchLeesLees samenvatting

    Character Name Clean-Up – The Third Batch

    Op 28 augustus zullen er om vijf uur 's middags oude accountnamen die beginnen met I tot en met M vrij worden gegeven. De vrijgegeven namen kun je op het forum zien.

    Je kunt je naam via de Hero-interface in het spel wijzigen. De eerste vierentwintig uur nadat de namen zijn vrijgekomen, kunnen alleen spelers een naam registreren wanneer zij 1000 total in het moderne of de oldschoolversie van RuneScape hebben.

  • RuneScape Companion – Now on App Store & Google PlayLees samenvatting

    RuneScape Companion – Now on App Store & Google Play

    De RuneScape Companion App is nu te downloaden in de App Store en Google Play. Naast de mogelijkheden die de reeds bestaande webversie biedt, geeft deze app een notificatie als er iets op de Grand Exchange is gebeurd.

    De app is redelijk zwaar en daarom wordt iOS 7 of hoger met iPhone 4 en iPad 3 of hoger aangeraden. Voor Android is versie 4.0 vereist en wordt 1 GB aan werkgeheugen aangeraden.

    ios.svggoogle-play.png
  • Adventurer’s Log – Skill History and MilestonesLees samenvatting

    Adventurer’s Log – Skill History and Milestones

    Je kunt in de Adventurer's Log voortaan kijken hoeveel XP mensen per maand hebben getraind en kun je – naast de XP voor het volgende level – ook kijken naar hun voortgang voor andere mijlpalen, zoals de ronde tientallen en 200m XP. De XP per maand is bijgehouden vanaf maart 2014 en zal uiteindelijk tot een jaar terug kunnen kijken. Druk simpelweg op de betreffende skill in het skilloverzicht van de Adventurer's Log om alle details te zien.

  • Solomon’s General Store – Barbarian Assault PetsLees samenvatting

    Solomon’s General Store – Barbarian Assault Pets

    Bij Solomon kun je drie nieuwe huisdieren aanschaffen, die gebaseerd zijn op Barbarian Assault.

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Barbarian Assault Redux

Barbarian Assault Redux

Barbarian Assault is uitgebreid en weer helemaal bij de tijd gebracht. Zo is er een nieuwe moeilijke modus, waarin je de Penance King aan moet pakken. Alle wezens zijn grafisch vernieuwd en er zijn verschillende verbeteringen aan het spel gedaan.

In Barbarian Assault help je de Fremennik met een team de Penance terug te dringen. Je kruipt in de rol van een attacker, defender, collector of healer en samen met je teamgenoten trotseer je tien rondes, tot je uiteindelijk de Penance Queen tegenkomt. Hiervoor krijg je punten, die je kunt spenderen aan armour, wapens, bonus-xp en nieuwe beloningen. Je kunt Barbarian Assault bereiken met een games necklace of door vanuit Ardougne een heel eind naar het noorden te lopen.

De nieuwe moeilijke modus kan de groepsleider aanzetten als hij mensen recruteert. Iedereen in het team moet sinds deze update eens de Penance Queen hebben gedood om de moeilijke modus te kunnen doen. Tijdens een ronde kun je overschakelen naar de normale modus als het te heet onder je voeten wordt. Dan kun je alleen niet meer in de laatste ronde de Penance King aanvallen. Jagex wil 28 augustus pas vrijgeven hoe je de Penance King moet doden.

Penance King concept art

Je kunt de volgende nieuwe beloningen aanschaffen:

  • Penance insignia's, die je in je pocket slot kunt dragen. Ze hebben allemaal een passieve bonus, die tijdelijk versterkt kan worden door tokens in te zetten. De attacker's insignia zal tijdens het vechten door de tijd schade toebrengen, de defender's insignia verhoogt je armour bonus, de collector's insignia verbetert drops en Agility en Barbarian Firemaking xp en de healer's insignia verhoogt je prayer bonus en het aantal lifepoints dat voedsel herstelt.
  • Nieuwe titels, zoals 'the Penance Slayer' voor het doden van de koning en het kopen van alle upgrades in rollen. Er zijn titels voor de normale en moeilijke modi.
  • Een boek met dromen, waarin de auteur de herkomst van de Penance en de koning ontdekt.

De bestaande Penance trident kan nog steeds een soort rune besparen bij het gebruik van een spreuk. Bij de Penance master trident is de kans groter. Ook zullen ze nu als water staff werken en hebben ze een special attack die tot 200% van de maximale schade van je spreuk veroorzaakt.

De Penance horns zijn cosmetische voorwerpen.

Naast grafische vernieuwingen zijn er ook verbeteringen die het spel gemakkelijker maken.

  • De schreeuwacties op je hoorn zijn nu ability's, die je op je action bar kunt zetten.
  • De monsters zijn sterker gemaakt voor wat meer uitdaging.
  • Groene en blauwe eieren zijn handiger.
  • Vergiftigd voedsel en lokvoer nemen per soort nog maar één plaats in je inventory in.
  • De hamer aan je toolbelt kan gewoon gebruikt worden.
  • Tickets voor waves nemen ook nog maar één plaats in je inventory in en hogere tickets kun je gebruiken om in lagere kamers te gaan. Ze zijn ook ruilbaar.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • BTS Video 115 - Barbarian Assault Rework and the Clan Cup 2014Lees samenvatting

    BTS Video 115 - Barbarian Assault Rework and the Clan Cup 2014

    In de onderstaande video kun je lezen over de Clan Cup en de update aan Barbarian Assault die volgende week uitkomt. De samenvatting is onder de video te vinden.

    Barbarian Assault

    De hoeveelheid XP die je van Barbarian Assault krijgt is veranderd, het uiterlijk van de minigame - dat grotendeels nog uit 2007 stamt - wordt volledig vernieuwd, en de werking van het spel krijgt ook enkele nieuwigheden.

    Je kunt een extra moeilijke versie van Barbarian Assault kiezen, waarin je het tegen de Penance King moet opnemen. De Penance King is oorspronkelijk door spelers bedacht, die ook hebben geholpen bij het bedenken van de werking van het gevecht. Net als bij de Penance Queen zul je met je team moeten samenwerken en zul je een hele reeks gebeurtenissen aan de gang moeten brengen om hem te verslaan.

    Door de Penance King vijf keer te verslaan krijg je toegang tot nieuwe insignes. Deze helpen je bij je rol en moet je opladen met voorwerpen die je krijgt van de Penance King en de Penance Queen. Ook de stats en het uiterlijk van de bestaande beloningen zijn bijgewerkt.

    Clan Cup

    Er wordt kort herhaald wat er in dit nieuwsbericht is gezegd over de Clan Month. Na de Clan Month is er de Clan Cup, waarin de verschillende clans in RuneScape het tegen elkaar opnemen in allerlei categorieën. Dit zijn bijvoorbeeld directe gevechten tussen de spelers, gevechten tegen monsters en een speciale questcategorie.

    De prijzen die in de Clan Cup te winnen zijn zijn onder andere een eigen logo, het voorkomen van de naam van je clan op het speciale plakkaat dat in het spel te vinden is, het voorkomen van je clan in de tweehonderdste quest, en een bezoek aan de Jagex studio om live te spelen.

    In het voor de Clan Cup opgezette forum kun je alle informatie over de Clan Cup vinden en kun je ook je clan opgeven om mee te doen.

  • Treasure Hunter – Genie’s BlessingLees samenvatting

    Treasure Hunter – Genie’s Blessing

    Treasure Hunter  Genies Blessing

    Van vrijdag 22 augustus tot maandag 25 augustus loop je bij elke fallen star of lamp van Treasure Hunter die je opent de kans dat er een geest zal verschijnen. Deze geest kan je een van drie zegens geven, waar je zelf uit mag kiezen:

    • De Blessing of Free Will geeft je bonus-XP in een skill naar keuze.
    • De Blessing of Fate geeft je bonus-XP in een willekeurige skill die nog geen 99 is, maar geeft meer XP dan de Blessing of Free Will.
    • De Blessing of Fortune geeft je geld.
  • Community Chronicle – 21/08Lees samenvatting

    Community Chronicle – 21/08

    In de laatste Community Chronicle staan drie video's en worden twee fansites en twee evenementen genoemd. Ook wordt er vermeld dat er in de volgende Community Chronicle een stukje zal staan met tips om je account te beveiligen. Als je zelf nog tips hebt kun je deze opsturen naar community@jagex.com met de titel Chronicle Security Tips.

  • Podcasts – Interns Exposed!Lees samenvatting

    Podcasts – Interns Exposed!

    RuneScape Podcasts

    In de nieuwste podcast op PodBean wordt gesproken met drie stagelopers bij Jagex. Mods Titus, Abbie en Selfie vertellen hierin over het werk dat ze verrichten, de goede en slechte ervaringen die ze deze zomer hebben opgedaan en hoe ze bij Jagex zijn terechtgekomen.

  • Service DisruptionLees samenvatting

    Service Disruption

    RuneScape en andere spellen worden momenteel geteisterd door aanvallen die de verbinding tussen de spelers en de servers van het spel verstoren. Het wordt aangeraden tijdens deze aanvallen af te zien van gevaarlijke en riskante activiteiten.

  • Barbarian Assault Rework Preview + Q&A Live StreamLees samenvatting

    Barbarian Assault Rework Preview + Q&A Live Stream

    In de livestream van woensdag 20 augustus werd gesproken over de aankomende update aan Barbarian Assault.

  • Solomon’s General Store – Wings IIILees samenvatting

    Solomon’s General Store – Wings III

    Solomons General Store  Wings III

    Je kunt twee nieuwe vleugeltjes en twee staarten bij Solomon kopen: de dwarven warsuit wings, blade wings (hieronder getoond), Inari tail en de Skeletal tail. Vanaf vandaag kun je ook vleugels en capes tegelijk dragen.

    Blade WingsInari TailSkeleton Tail

    Alle wings in de winkel zijn de helft goedkoper gemaakt.

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Soul Reaper

Je kunt nu de Dood helpen zijn sterkste bosses te doden en een Soul Reaper worden. Ga via de portal ten noorden van Draynor Village naar zijn kantoor en je zult nadat de Dood zijn probleem heeft uigelegd een grim gem krijgen.

Eens per dag zul je een boss moeten doden die past bij je combat level. Voorbeelden zijn de Giant Mole, Kalphite Queen, de Barrow-broeders en Araxxor. Doe het en je zult punten verdienen, die je kunt inwisselen voor beloningen. Wanneer je het niet eens bent met het opgedragen monster, kun je om een andere vragen. Hiermee zal het aantal punten dat je krijgt wel iedere keer verminderen met een kwart van het aantal punten dat je voor het eerste monster zou krijgen. Als je vijf keer om een alternatief vraagt, zul je dus geen punten meer krijgen.

Voor de taken krijg je Slayer xp en reaper points. Je kunt daar het volgende mee kopen:

  • Aura refresh, waarmee je een gebruikte aura direct weer kunt gebruiken. Voor elke tier aura is een apart voorwerp.
  • Death's deal, waarmee armour en wapens wanneer je sterft met 50% minder kapot gaat.
  • Een permanente prijsverlaging van een kwart voor het starten van een instance bij bosses.
  • Permanent een kwart langere levensduur van de extra life points bij een bonfire.
  • Stralen in prachtige kleuren die waardevolle drops aanwijzen.
  • De mogelijkheid extra taken van Soul Reaper te kopen, in ruil voor slayer points.
  • Een incomplete hydrix, een edelsteen die je met een onyx kunt combineren. Je kunt dit omzetten in sterke uitrusting.

Met 79 Crafting kun je van een complete hydrix juwelen maken. Met 87 Magic kun je de spreuk Level-6 enchant gebruiken om het volgende te maken:

  • Ring of Death, waarmee je kans hebt dat je voor 2,5% van de maximum lifepoints van je tegenstander geneest.
  • Reaper necklace, waarmee tien seconden lang 1% extra attack bonus krijgt als je een critical hit hebt. Deze bonussen tellen tot maximaal 3% bij elkaar op.
  • Deathtouch necklace, waarmee je een kwart tot de helft van de schade die je tegenstander aanbrengt terugkaatst.
  • Amulet of souls, waarmee je een kwart tot de helft meer met Soul Split geneest.

De juwelen gaan zo'n tien uur mee.

Met 80 Fletching kun je ook hydrix bolt tips maken, die op ascension bolts gezet kunnen worden, en met 90 Magic betoverd kunnen worden tot ascendri bolts. Hiermee kun je per hit 1% extra adrenaline krijgen.

Er zijn ook nog cosmetische beloningen als je een bepaald aantal keer een boss hebt gedood. Voorbeelden zijn de titels 'the Reaper', 'Final Boss' en Vanquisher armour, een set cosmetic overrides. De tellers lopen als sinds 22 juli, dus het kan zo zijn dat je de beloningen al hebt.

Nog iets...

  • Je kunt nu wings en een cape tegelijk dragen.
  • Patch notes

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • Ask Us Anything About ClansLees samenvatting

    Ask Us Anything About Clans

    Op 19 augustus kun je tussen 5 en 6 uur 's middags op de RuneScape-forums en Reddit vragen stellen over de clanmaand, zoals de clan cup die volgende maand van start gaat. De dag erop kun je tussen 4 en 5 uur 's middags twitteren door #ClanChat te gebruiken.

Nieuws van Lunagang

Keuzeverhaal: Honderd Uri's en een dwergmarmot

Zou jij ook vandaag de dag je eigen quest willen regisseren? Dat kan vandaag! Het nieuwste artikel van het siteteam geeft je de mogelijkheid om een verhaal naar je eigen wil te laten verlopen. Breng jij het tot een goed einde of zal het kwaad overheersen? Het lot ligt vandaag in jouw handen, dus haast je naar het Tipforum om hem te bepalen!

Veel leesplezier én succes!

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • Road to Elf City - Episode 4Lees samenvatting

    Road to Elf City - Episode 4

    De vierde aflevering van Achter de Schermen over Prifddinas is verschenen. Mod Elfborne praat over de Ithell- en Amlodd-clans. Deze clans komen pas wanneer de tweede helft van de stad wordt uitgebracht.

  • Clan Cup 2014 – Sign Up NowLees samenvatting

    Clan Cup 2014 – Sign Up Now

    Je kunt je vanaf vandaag opgeven voor de clan cup van 2014. Winnaars krijgen, naast de mogelijkheid eens flink te kunnen opscheppen, een reisje naar de studio van Jagex om deel te kunnen nemen aan een livestream. In de clan cup, die jaarlijks wordt uitgereikt, kunnen clans in verschillende categorieën strijden voor de winst of gewoon het plezier. De volgende categorieën bestaan:

    • Combat Cup EoC
    • Combat Cup Legacy
    • Clan Cup Skilling
    • Mini Combat Cup onder 100
    • Mini Combat Cup 100+
    • Mini Combat Cup Community
    • Mini Combat Cup Matched 20vs20 F2P
    • Mini Combat Cup Matched 20vs20 P2P
    • Mini Combat Cup Iron Only
    • Quest Cup
    • Boss Cup
    • Slayer Cup
    • Meer!

    De winnaars van de eerste drie categorieën krijgen de reis en een permanente vermelding op een plakkaat in RuneScape.

    Bekijk het forum voor meer informatie.

  • Podcast - Plague's EndLees samenvatting

    Podcast - Plague's End

    Op PodBean is de podcast over Plague's End gezet. Naast de gebruikelijke praat over wat een grandmaster quest wel en niet is en waarom er wel of geen gebruik wordt gemaakt van voice acting, spreken Mod Osborne, Mod Stu, Mod Sarah en Mod Giara onder meer over een alternatief voor wie de Dark Lord zou kunnen zijn, of de moeilijkheidsgraad van de puzzel niet te laag was en wat ze de beste delen van de quest vinden.

Nieuws van Lunagang

Plague's End

De uitleg van Plague's End staat nu op de website.

Iestin

Overigens heeft Jagex in eerdere nieuwsberichten gezegd dat de quest in totaal 800.000 xp zou opleveren. Dit klopt niet en moet 500.000 xp zijn. Als goedmakertje zullen de ontbrekende lampen voor de resterende 300.000 xp in Prifddinas te krijgen zijn, maar daar zul je wel wat voor moeten doen.

Mocht je willen weten wat andere van deze lange grandmaster quest vonden, ben je van harte uitgenodigd op ons forum.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • Character Name Clean-Up – Second BatchLees samenvatting

    Character Name Clean-Up – Second Batch

    Op 13 augustus zullen er om 2 uur 's middags verschillende namen van oude accounts worden vrijgegeven die beginnen met D tot en met H. De vrijgegeven namen kun je op het forum zien. De checkmogelijkheid via de website is uitgeschakeld om overbelaste systemen te voorkomen.

    Je kunt je naam via de Hero-interface in het spel wijzigen. De eerste vierentwintig uur nadat de namen zijn vrijgekomen, kunnen alleen spelers een naam registreren wanneer zij 1000 total in het moderne of de oldschool versie van RuneScape hebben. Je kunt ook een bond gebruiken.

  • Soul Reaper Showcase & Clan Month Q&A Live StreamsLees samenvatting

    Soul Reaper Showcase & Clan Month Q&A Live Streams

    13 augustus is er om 5 uur 's middags een livestream op Twitch over de boss die volgende week komt, Soul Reaper. Op 15 augustus is er om dezelfde tijd een clivestream over de aanstaande clanmaand.

  • Treasure Hunter – Elite Training DummiesLees samenvatting

    Treasure Hunter – Elite Training Dummies

    Van dinsdag 12 tot maandag 18 augustus kun je met Treasure Hunter Elite Training Dummies krijgen. Er zijn kratten met drie, vijf of zeven dummy's. Klik erop en je kunt kiezen hoeveel dummy's je voor melee, ranged en magic wilt. Je kunt ze vervolgens met de gekozen stijl aanvallen om xp te krijgen. De dummy zal vier keer weer tot leven komen als hij dood is, maar bij de vijfde keer krijg je extra veel xp. De lifepoints en xp zijn gebaseerd op je total level.

    Vrienden kunnen de dummy's ook aanvallen. Zij ontvangen 10% van de xp die ze zouden krijgen wanneer ze de dummy zelf hadden.

    Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is rond je dummy als je hem plaatst. Je kunt geen dingen uithalen die op meer vijanden tegelijk werken en Summoning-beesten kunnen de dummy's ook niet aanvallen. Lifepoints stelen werkt niet, je kunt ze niet meenemen naar de Wilderness of een minigame en je kunt ze niet op de bank zetten. Zorg ervoor je de dummy binnen een half uur opmaakt, log niet uit en loop er ook niet te ver van weg.

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Plague's End

Plague's End

Plague's End is uitgekomen, de laatste quest in de langstlopende questserie van RuneScape. Je moet de leider van de rebellerende elven, Arianwyn, helpen om een plan te verijdelen waarbij de Dark Lord terugkeert. Deze zou Prifddinas onder de medogenloze leiding van de Iorwerth-clan nieuw leven in kunnen blazen.

Voltooiing van de quest geeft toegang tot Prifddinas als deze stad later dit jaar uitkomt. Nu krijg je al 800.000 xp verspreid over 16 skills, een exoskelet dat helpt bij Thieving en de titel "of the Elves".

De queeste begint bij een zoektocht naar de verloren elvenclanleiders om toegang te krijgen tot de Grand Library. Daarna ben je zeker twee uur bezig met het zoeken naar de weg en het volgen van aanwijzingen. Je reist ver en over heel Gielinor, bezoekt klassieke questplaatsen en lost lastige lichtpuzzels op. Ook vecht je tegen vijanden van maximaal level 107, inclusief de Dark Lord zelf.

Om de quest te starten, heb je het volgende nodig:

Overig nieuws

De trader en black marketeer van Player Owned Ports handelen nu ook in de nieuwere handelsgoederen en grondstoffen. Ook heeft het schepenmenu nu de mogelijkheid scheepsonderdelen te verbergen die niet langer relevant zijn.

Forum

Nieuws van Lunagang

Plague city-serie

Maandag komt naar alle waarschijnlijkheid de laatste quest van de Plague city-serie uit. Er is al veel over deze quest, Plague's End, gesproken. Het eerste deel van de serie is echter al twaalf jaar geleden uitgekomen en daardoor zul je niet elke quest uit de serie je even goed kunnen herinnen. Daarom hebben wij een artikel geschreven met samenvattingen van alle quests uit de serie.

Ingang van de Temple of Light

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • BTS Video 114 - Plague's EndLees samenvatting

    BTS Video 114 - Plague's End

    Volgende week komt de langslopende questserie van RuneScape met Plague's End tot een einde. Het zal een zeer grote grandmaster quest worden in de stijl van de vorige quests van de serie. De quest beantwoordt veel vragen over de elven die in voorgaande quests open zijn gelaten.

    We zullen nu een zeer korte samenvatting geven van de questserie. De serie begon met Plague City, waarin je de dame Elena redt. Zij deed onderzoek deed naar de pest in het arme West Ardougne. In Biohazard kom je de ware toedracht van de pest te weten en valt de naam "Dark Lord" voor het eerst. Vervolgens help je de de koning van East Ardougne, Lathas, een weg naar het land van de elven door de Underground Pass te vinden. In Regicide vermoord je in opdracht van koning Lathas zijn broer Tyras, de koning van West Ardougne. Tyras zou samenspannen met de Dark Lord. Het blijkt echter dat Lathas samenspant met deze Dark Lord en Tyras hem tegenwerkte. Vervolgens help je in Mournings' Ends Part I en Mournings' Ends Part II de elven die Seren aanhangen. Zij vragen je de de mourners in West Ardougne, die de Dark Lord aanhangen, te infiltreren. Als infiltrant vergiftig je de bewoners van West Ardougne en kom je te weten dat de mourners een ondergrondse tempel hebben ontdekt. Vervolgens help je de Seren-aanhangers deze tempel, de Temple of Light, weer te verzegelen en krijg je toegang tot het death altar. Within the Light is bijna vijf jaar terug uitgekomen. Hierin ontdek je dat Priffdinas naar een kristallen zaadje is omgezet.

    Plague's End zal nodig zijn om later dit jaar in Priffdinas te kunnen. De quest zal weer lichtpuzzels en gevechten bevatten. Verder ontmoet je de nog onbekende Dark Lord, zoek je naar de verdwenen ouderen van de stad en kom je in de mysterieuze Grand Library van de elven.

    Daarnaast krijgen alle elven een nieuw uiterlijk.

  • Podcast – The Clan CastLees samenvatting

    Podcast – The Clan Cast

    Op PodBean is een podcast verschenen over de updates voor clans die deze maand komen. Ook wordt er gesproken over wat een clan is en waarom je lid moet worden van een clan.

  • Community Chronicle 07/08Lees samenvatting

    Community Chronicle 07/08

    In de Community Chronicle zie je weer kunst van spelers, evenementen van fansites, nieuwe functies op fansites en video's van spelers. Er is ook een videowedstrijd voor clans.

  • Maintenance - 7th August, 8.30-11.30am BSTLees samenvatting

    Maintenance - 7th August, 8.30-11.30am BST

    Op 7 augustus zal er tussen half 10 's ochtends en half 1 's middags onderhoud worden gedaan aan de werelden 5, 10, 17, 19, 21, 26, 28, 32, 54, 69, 81, 102, 105, 119, 123, 137. Hierdoor kun je op die werelden zomaar uitgelogd worden. Er wordt ons aangeraden een andere wereld te gebruiken tijdens het onderhoud.

Nieuws van Lunagang

Efficiëntie telt wél

Mensen die van XP houden opgelet! Trainen jullie wel efficiënt genoeg? In het nieuwste artikel van het siteteam lees je of je wel degelijk efficiënt traint, hoe het in elkaar zit en wat je eraan kan doen als je dat niet doet. Want als je veel XP binnen wilt harken, telt efficiëntie wel degelijk. Haast je naar het Tipforum om het te lezen!

Veel leesplezier!

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • Display Name Technical IssuesLees samenvatting

    Display Name Technical Issues

    Door grote belangstelling is het systeem om je display name te veranderen overbelast geraakt en kunnen sommige spelers geen namen registreren. Jagex heeft enkele wijzigingen gedaan om de belasting te verminderen, kijkt hoe het in de toekomst nog beter kan en vraagt ons om begrip. Ook moet je niet te veel op de vernieuwknop van de pagina drukken. Wegens antibotmaatregelen kun je dan geblokkeerd worden.

Nieuws van Lunagang

Combat calculator

Nu de oude combatformule, met enkele aanpassingen, weer terug is, hebben veel mensen ons gevraagd de combat calculator weer terug te zetten. Door de vakantie heeft dat even geduurd, maar nu is hij er dan weer. Veel succes met trainen iedereen!

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • Making the Thousandth Music TrackLees samenvatting

    Making the Thousandth Music Track

    Het duizendste liedje van RuneScape is uitgekomen: Book of a Thousand Songs. Iedereen krijgt dit liedje als hij inlogt. Het lied is gebaseerd op het thema van RuneScape. De bovenstaande video laat zien hoe hij gemaakt is.

    Wanneer je 1.000 liedjes vrij hebt gespeeld, krijg je toegang tot een nieuwe emotie.

  • Character Name Clean-Up – One-Day CountdownLees samenvatting

    Character Name Clean-Up – One-Day Countdown

    Zoals eerder bekend is gemaakt, zullen morgen verschillende namen die met een A, B of C beginnen vrijkomen. Dit zal rond 3 uur 's middags gebeuren. De dag erop zal een lijst worden vrijgegeven met namen die vrij zijn gekomen.

    Je kunt je naam eens in de maand gratis wijzigen. Met een bond kun je je naam meer dan een keer per maand wijzigen.

    Vanwege een grote verwachte vraag kan het zijn dat sommige systemen problemen gaan ondervinden.

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Clan Month - The Beginning

1 september begint de jaarlijkse strijd om de clan cup weer en ter voorbereiding staat deze maand in het teken van clans. Deze maand krijg je 140% xp bij skill plots in de citadel en geeft een clan avatar nu 5 of 10% extra xp, is zijn bescherming tegen schade 10% en geneest hij elke vijf minuten 4%. Ook is de bonus-xp bij de quartermaster 40% hoger, net als de xp van de clan cloak.

Verder zul je in Burthorpe voortaan een rekruteergebied met vexillum stands en een teleport flag vinden. De guest clan chat die je het laatst hebt bezocht zal worden onthouden bij het uitloggen en er is nu een link naar de homepage van de clan op een vexillum.

Overig nieuws

Er zijn kleine veranderingen gedaan aan Demon Slayer. Er zijn onder andere nieuwe beloningen gekomen: een wand en een verhalenboek. Als je die wilt hebben en de quest al gedaan hebt, kun je met Gideon Bede in de kerk van Varrock praten.

De toren van Armadyl bij het Clan camp is een beetje naar het zuiden verplaatst.

Er zijn ook flink wat patch notes.

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

Nieuws van Lunagang

Top LTF'ers editie juni & juli

De nieuwste editie van Top LTF'ers is uit! In het artikel kun je lezen wat de beste vijftien spelers van LTF – en een onverwachte bonus – de afgelopen twee maanden met bloed, zweet en heel veel muisklikken hebben weten te behalen. Ook de uitzonderlijke prestaties van andere forumleden zijn hier terug te vinden, dus haast je naar het forum!

Veel leesplezier!

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Behind the Scenes - August 2014

In de video en het onderstaande nieuwsbericht wordt het programma voor de maand augustus bekendgemaakt.


Plague's End

Plague's End is de grandioze slotquest van de elvenserie. Het is een Grandmasterquest die meer dan twee uur zal duren en die onder andere het ontketenen van een revolutie, de welbekende lichtpuzzels, het zoeken naar de verloren leiders van de elvenclans en een ontmoeting met de legendarische Dark Lord bevat. De beloningen zijn onder andere 800k XP verspreid over verschillende skills en een special outfit die je zal helpen met Thieving. Ook moet je de quest hebben voltooid om de elvenstad in te kunnen wanneer deze uitkomt.

Om de quest te beginnen zul je de onderstaande quests en skills moeten hebben:


Een maand voor clans

Buiten de elvenclans krijgen ook de door spelers gestichte clans deze maand een update. Het Clan Camp wordt geheel bijgewerkt en er zijn nieuwe standaarden voor vexillums en een teleport in Burthorpe. Ook genieten clans van enkele tijdelijke bonussen. Zo wordt de XP van de skill plots in de citadel verhoogd naar 140%, zijn de XP-, genezende en schadeverlagende bonussen van de clan avatar sterker en krijg je meer bonus-XP van de quartermaster en je fealty rewards.

Ook worden er enkele kleinere veranderingen doorgevoerd, waaronder links naar de clan homepage op de vexillum, en kunnen we rekenen op een hoop podcasts en competities terwijl we wachten op de Clan Cup. De inschrijvingen hiervoor zijn vanaf midden augustus geopend, de Clan Cup zelf begint begin september.


Soul Reaper

Het Ninja Team heeft gewerkt aan een Slayerupdate waarbij Death je opdraagt om bossmonsters te doden. Voor deze speciale opdrachten krijg je flinke hompen XP in Slayer en toegang tot een gloednieuwe edelsteen, die je kunt gebruiken om nieuwe juwelen mee te maken. Deze juwelen zijn veel sterker dan de op onyx gebaseerde juwelen als het amulet of fury, maar je hebt er nog steeds een onyx voor nodig.

Ook kun je betere bonussen krijgen van bonfires in gevechten met bossmonsters en kun je zien hoe vaak je bepaalde monsters hebt gedood – en hoe snel.


Barbarian Assault

Penance creature concept art

Barbarian Assault wordt volledig bijgewerkt en is dodelijker en belonender dan ooit tevoren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen een moeilijke modus te spelen, waarbij je de Penance King moet doden. Ook is de hele omgeving vernieuwd, zien de monsters er anders uit en zijn de beloningen bijgewerkt. En dubbele vlammenwerpers!

Over de beloningen wordt nog niets anders gezegd. We zullen dus op de update zelf moeten wachten tot we hier meer over weten.


Overig nieuws

Er komen uiteraard weer nieuwe outfits in Solomon's General Store. Ook komt deze maand het duizendste muziekje uit, met daarbij een nieuwe emotie. De iconen op de wereldkaart worden een beetje bijgewerkt om ze duidelijker te maken, er komen een hoop namen vrij van slapende accounts en er worden enkele grote veranderingen gemaakt aan de Adventurer's Log.

Bekijk het nieuws van Vorige maand Volgende maand

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.