Verbetering insturen

- Wijziging voorstellen

Nieuwsoverzicht van september 2014

Bekijk het nieuws van

RSS

Nieuwsberichten

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

Nieuws van Lunagang

Rune Goldberg Machine toegevoegd

De guide van de nieuwe D&D, de Rune Goldberg Machine, staat nu op de website! Zoek in deze dagelijkse D&D in de Runecrafting guild elke dag naar de perfecte combinatie van runes om om te zetten naar vis wax. Met het eigenaardige goedje kun je de duur van aura's verlengen of hun cooldown weer op 0 zetten, daily challenges opnieuw rollen of juist verlengen, en je dagelijkse limiet op divine locations verhogen.

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Rune Value Improvements

Rune Value Improvements

Er is een nieuwe Runecrafting Distraction & Diversion. Met de Rune Goldberg Machine in de Runecrafting guild kun je runes omzetten tot vis wax. Met vis wax kun je de duur van de meeste aura's verlengen of hun cooldown terugzetten, je daily challenges veranderen of verlengen voor meer xp, en je dagelijkse limiet voor het verzamelen van divine locations van Divination verhogen.

De hoeveelheid vis wax die je krijgt hangt af van de runes die je gebruikt. Hoeveel elke combinatie oplevert verandert elke dag. Het is dus handig om een beetje te experimenteren voordat je al je runes in de machine werpt. Je kunt combinaties van drie runes maken. De eerste rune is voor alle spelers hetzelfde, de tweede rune is één van drie mogelijke runes en de derde rune is voor elke speler willekeurig. Het is dus aan te raden met andere spelers te overleggen over de eerste twee runes. Het aantal runes dat je nodig hebt om vis wax te maken zal na elke poging namelijk stijgen, dus je resultaten delen helpt jezelf en andere spelers om minder runes te gebruiken.


Het traditionele Runecrafting met rune essence en een altaar heeft ook baat bij de update van vandaag. Rune en pure essence die je in een pouch hebt zitten of die je familiar draagt zal nu automatisch worden verbruikt wanneer je op een altaar klikt. Ook kunnen abyssal titans en lurkers meer essence dragen en gaan ze langer mee.

Daarnaast droppen ongeveer 90 monsters minder runes of helemaal geen runes meer. Op deze manier komen er minder runes het spel in en worden ze weer meer waard. Ook zijn er uiteraard patch notes. Zowel de lijst met monsters met aangepaste runes drops en de patch notes zijn op het forum te vinden.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • BTS Video 117 - Rune Value Improvements14 reactiesLees samenvatting

  BTS Video 117 - Rune Value Improvements

  Volgende week komt er een update die runes meer waard moet maken. Monsters zullen veel minder runes gaan droppen en er komt een Rune Goldberg machine, een nieuwe distraction and diversion. De Rune Goldberg machine staat in de Runecrafting Guild. Iedere dag kun je er drie typen runes in doen. Je zult vervolgens een aanbod krijgen dat afhangt van de runes die je erin doet. Andere combinaties geven je een ander aanbod. Ga je ermee akkoord, dan worden de runes omgezet in vis wax.

  Met vis wax kun je verschillende dingen doen. Zo kun je daily challenges verlengen en vergroten. Je moet dan twee keer de hoeveelheid maken en krijgt dan ook tweemaal de beloning. Ook kun je om een andere daily challenge vragen. Je krijgt hierbij de keuze uit je huidige taak of een nieuwe. Verder is het mogelijk het verzamellimiet van divine locations met 50 of 100% te vergroten en de aura's Jack of Trade en Wisdom eenmaal per dag te resetten.

  Er zijn ook verbeteringen voor runecrafters. Met één klik zul je alle essence in je inventory, Summoning-beest en pouch gebruiken. Abyssal-monsters blijven langer leven en dragen meer essence. Bijna tweehonderd monsters zullen minder runes gaan droppen om Runecrafting lonender te maken.

  Je kunt iedere dag maximaal 100 vis wax maken.

  Forum

 • Double XP Weekend - Coming 1st November34 reactiesLees samenvatting

  Double XP Weekend - Coming 1st November

  1 en 2 november zal de meeste xp die je met trainen in memberswerelden behaalt, worden verdubbeld. Gratis spelers krijgen 20% extra xp. De regels zijn hetzelfde in het vorige weekend. Dit betekent dat Summoning ook dubbele xp zal geven en je constant dubbele xp zult krijgen. XP-verhogende voorwerpen blijven werken.

  Onder andere xp van gilded altars, de Ectofuntus, beloningen van quests en minigames en lampen zal niet worden verdubbeld,.

  Forum

 • Treasure Hunter – Rival Challenges5 reactiesLees samenvatting

  Treasure Hunter – Rival Challenges

  Captain Haskell is enige tijd terug vervangen door Challenge Mistress Fara als beheerder van de daily challenges en nu is Captain Haskell teruggekeerd. Op Treasure Hunter kun je tussen vrijdag 12 en maandag 15 september tokens krijgen in de skills Agility, Hunter en Thieving. Klik op de token en je kunt uit een lijst taken een taak voor de skill kiezen. Deze taak je kunt voltooien voor xp. Je zult ze sneller doen dan daily challenges, maar ze leveren ook iets minder xp op.

  Tien ongebruikte challenge tokens kun je ook bij Captain Haskell in Burthorpe omwisselen voor 1 raffle ticket. Dit kan tweemaal per dag.

  Forum

 • A letter to the RuneScape community from Mod MMG17 reactiesLees samenvatting

  A letter to the RuneScape community from Mod MMG

  Mod MMG kondigt in een bericht op de homepage van RuneScape zijn afscheid aan. Hij verlaat Jagex in december en wordt vervangen door Mod Pips.

  In een terugblik op zijn zes jaar als algemeen directeur van Jagex noemt Mod MMG zijn overwinning op bots en gold farming als zijn grootste wapenfeit. Ook is hij blij dat de communicatie tussen het bedrijf en spelers is verbeterd. Zo zijn de terugkeer van de vrije handel, Wilderness, Oldschool RuneScape en de Legacy mode allemaal door spelers in het spel gekomen. Hij geeft toe dat niet al zijn beslissingen juist waren, maar hij zegt dat hij altijd het beste voor heeft gehad met RuneScape.

  Verder ziet Mod MMG de toekomst van RuneScape uiteraard zonnig in en wenst hij zijn opvolger het allerbeste toe.

  Forum

 • Character Name Clean-Up – The Fifth Batch7 reactiesLees samenvatting

  Character Name Clean-Up – The Fifth Batch

  Donderdagavond zal om 6 uur weer een vrijgave van oude namen plaatsvinden. Deze keer zijn de S-V aan de beurt. Vrijgegeven namen zullen op deze pagina komen. De eerste vierentwintig uur kunnen weer alleen spelers met total 1.000 in het moderne of oldschool RuneScape een vrijgegeven naam nemen.

  Forum

 • Artistic Commentary Live – Fate of the Gods0 reactiesLees samenvatting

  Artistic Commentary Live – Fate of the Gods

  In de livestream van deze week geven leden van de grafische afdeling van Jagex tijdens het spelen van Fate of the Gods hun mening over de grafische aspecten van de quest. Als je vragen hebt die je graag beantwoord wilt zien kun je deze hier stellen.

  De stream zal op Twitch te volgen zijn vanaf 18:00 op vrijdag 12 september.

  Forum

 • RuneFest Tickets Sold Out!1 reactieLees samenvatting

  RuneFest Tickets Sold Out!

  Alle beschikbare kaartjes voor RuneFest 2014 zijn inmiddels uitverkocht. Ook aan de deur zullen geen kaartjes worden verkocht.

  Het hele evenement wordt rechtstreeks via Twitch uitgezonden, dus als je geen kaartje hebt weten te bemachtigen kun je het toch volgen.

  Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Expert Skillcapes

Er zijn nieuwe skill capes uitgekomen, die je kunt bemachtigen wanneer je bepaalde groepen skills level 99 hebt.

Artisan's Cape Combatant's Cape Gatherer's Cape Support Cape

Artisan's cape:

 • Cooking
 • Construction
 • Crafting
 • Firemaking
 • Fletching
 • Herblore
 • Runecrafting
 • Smithing

Combatant's cape:

 • Attack
 • Constitution
 • Defence
 • Magic
 • Prayer
 • Ranged
 • Strength
 • Summoning

Gatherer's cape:

 • Divination
 • Farming
 • Fishing
 • Hunter
 • Mining
 • Woodcutting

Support cape:

 • Agility
 • Dungeoneering
 • Slayer
 • Thieving

De capes kun je niet kopen. Wanneer je de skills traint terwijl je al 99 bent, kun je zomaar een skill shard krijgen. Als je voor alle skills van een cape een shard hebt, kun je ze combineren om de cape en bijbehorende hoed te krijgen. Wanneer je de cape verliest, kun je hem terughalen bij Dinago.

De stats van de capes zijn hetzelfde als andere skill capes. Daarnaast hebben ze een eigen emotie en kunnen ze de skills van de cape tijdelijk naar 100 brengen.


Nog iets...

In de Wealth Evalutor worden onruilbare voorwerpen niet langer standaard meegerekend in de waardebepaling. Je kunt dit weer aanzetten. Verder worden ruilbare bonds in de bond pouch nu ook meegeteld. Onruilbare worden alleen meegeteld als je de eerder genoemde optie voor waardebepaling van onruilbare voorwerpen aan hebt staan. De waaarde van battle mage, trickster en vanguard armour is verminderd.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Grouping System & Balthazar's Big Raffle Begins

Grouping System & Balthazar's Big Raffle Begins

Via het nieuwe groepssysteem onder de Community-knop kun je een groep vinden voor skillactiviteiten, minigames en gevechten tegen monsters. Zet jezelf in de wachtrij van wat je wilt spelen of laat het spel voor je beslissen. Als er genoeg passende spelers zijn gevonden, kun je op 'Ready' klikken en naar de wereld van de groepsleider teleporteren. Hierna kan het spel starten.

Je kunt via het menu onder andere een groep maken, mensen uitnodigen, kicken en verbannen en de groep in teams indelen.

In de Legacy mode kun je het overzicht bereiken via de knop bij de minimap, het optiesmenu en de knop waar vroeger de notities zaten. De notities hebben een knop gekregen bij de minimap.

Forum

Bekijk het nieuws van

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© De Lunagang 2004 - 2014

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.