Verbetering insturen

- Wijziging voorstellen

Holy Grail

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Lang

Startpunt: Praat met King Arthur in Camelot

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Merlin's Crystal hebben voltooid. Je hebt ook 30 Attack nodig. Je moet een monster van level 28 doden met Excalibur van de Merlin's Crystal quest. De laatste klap moet met melee, de rest maakt niet uit

Benodigde spullen: Excalibur van de Merlin's Crystal quest. Je kunt een nieuwe kopen bij Lady of the Lake op het schiereiland in het meertje ten oosten van Taverley voor 500 gp als je dit zwaard kwijt bent geraakt. Voedsel is handig. Je moet ook in Camelot, Brimhaven, Goblin Village, Entrana en Draynor Village kunnen komen.


Starten

Zeg tegen de koning dat je hem zult helpen bij zijn nieuwe quest. De koning vertelt dat de Holy Grail, heilige graal, in de wereld van RuneScape is verschenen. De vorige zoektocht van de ridders leverde niets op. Misschien nu wel. Vertel dat je zo'n queeste leuk zou vinden. Je moet eens met Merlijn gaan praten.

Koning Arthur

Merlijn

Ga de trap in het westen van het kasteel op en loop naar het zuidoosten. Hier is de kamer van Merlijn. De kamer lijkt van buitenaf leeg, maar als je er in komt, zal Merlijn verschijnen. Praat met hem. Merlijn raadt je aan eens op een heilig eiland te gaan zoeken. Hij bedoelt daar Entrana mee. Je zou ook met Sir Galahad kunnen spreken. Dat is een ridder die ook naar de graal heeft gezocht en er iets over weet, maar er alleen cryptisch over kan praten. Vraag waar je hem kunt vinden. Dat is ten westen van McGrubor's Wood.

Merlijn

Entrana

Zet je wapens en armour op de bank en ga naar Entrana. Breng daar een bezoekje aan de kerk en praat met de High Priest. Hij vertelt dat de heilige graal niet meer op Entrana is en dat hij ook niet wil weten waar wel. Daarna vraagt een oude vrouw of je een graalridder bent. Ze vertelt dat de Fisher King niet lang meer zal leven. Ook zegt ze het volgende: "Zoek naar de plaats moet waar zes hoofden uitkijken, blaas dan op het fluitje en weg ben je."

Vraag de vrouw waar die zes hoofden zijn. Ze zegt dat ze onlangs zijn verschenen en dat ze allemaal naar de realm crossing (kruising van rijken) kijken. Misschien zijn deze hoofden je wel eens opgevallen. Ze staan bijvoorbeeld bij Camelot en Taverley. Vraag het vrouwtje tot slot informatie over de whistles. Je hebt er één nodig om van en naar het rijk van de Fisher King te gaan. Ze zijn in een spookachtig huis in Misthalin, maar je moet wel wat uit het rijk van de Fisher King bij je dragen voordat je ze kunt pakken.

High Priest

Sir Galahad

Loop naar Sir Galahads huisje ten westen van McGrubor's Wood, het omheinde bos ten westen van Seers' Village. Het huisje is bij de boomstam die over het riviertje naar de coal trucks gaat. Praat met Sir Galahad en zeg dat je iets uit het rijk van de Fisher King zoekt. Hij geeft je een holy napkin (servet).

Galahad

Draynor Manor

Reis naar Draynor Village en loop naar het noorden, naar Draynor Manor. Ga daar naar de bovenste verdieping. Open de zuidelijke deur en ga de kamer binnen. Als je de napkin van Galahad bij je hebt, zullen er twee fluitjes op de tafel verschijnen. Pak ze allebei.

Naar Brimhaven

Pak Excalibur, voedsel, wapens en armour van de bank. Je kunt magic en melee gebruiken. Ranged kan niet. Magic kun je gebruiken zonder dat je gehit zult worden.

Ga naar Brimhaven en loop naar het westen. Je ziet in het noorden een schiereiland met goud er op. Na de stenen met goud komt er een wachttoren. Ga er onder staan en blaas op je fluitje. Je komt nu in het rijk van de Fisher King.

Toren

Rijk van de Fisher King

Als je verder loopt, zie je dat de brug over de rivier geblokkeerd is door een Black Knight Titan. Je moet hem eerst doden om over de brug te komen. Hij heeft geen zwakte, alle soorten aanvalsstijlen werken goed. Val hem aan en maak hem bijna dood. Breng de laatste slag toe met Excalibur, anders zal hij weer helemaal levend worden en kun je opnieuw beginnen.

Volg de rivier naar het zuiden als je de Titan dood hebt. Hier staat een visser. Praat met hem. Hij zal je vertellen dat hij niet veel bezoek krijgt. Vraag hem of hij weet hoe je in het kasteel moet komen. Hij vertelt je dat je aan de bellen bij het kasteel moet rinkelen. Je vertelt dat je die niet hebt gezien, waarna de visser zegt dat je blind moet zijn. Ze zijn er echt. Loop naar het kasteel en pak het belletje voor de ingang op. Rinkel er aan. Je komt nu in het kasteel. Ga de trap op.

Hier staat de Fisher King. Ga een praatje met hem maken. Zeg dat hij er niet goed uitziet. Hij vertelt dat hij zich ook niet goed voelt. De Fisher King denkt dat hij niet lang meer zal leven en zijn zoon, de erfgenaam, is er niet. Zijn zoon heet Percival, of Parcival in het Nederlands. Hij is een ridder van de ronde tafel. Je zegt dat je naar hem op zoek zult gaan.

Terug naar Camelot

Ga terug naar Camelot. Je kunt naar Brimhaven teruggaan door op je fluitje te blazen, maar teleporteren werkt natuurlijk ook. Vraag aan koning Arthur of hij wat van Parcival weet. Parcival ging een paar maanden geleden op avontuur, maar hij is nog niet teruggekeerd. Koning Arthur geeft je een veer om Parcival te vinden.

Naar Goblin Village

Loop nu naar Goblin Village, het dorpje met goblins ten noorden van Falador. Ga in het oostelijke huisje en prik in de zak op de grond. De zak verschuift nu een beetje. Open de zak nu met de optie. Parcival komt uit de zak. Hij bedankt je voor het bevrijden. Zeg dat zijn vader hem wil spreken. Je geeft Parcival een van je fluitjes en legt hem uit hoe hij het moet gebruiken.

Zak

Terug naar de Fisher King

Blaas opnieuw onder de wachttoren bij Brimhaven op je fluitje. Je ziet dat het land nu mooi groen is. De Black Knight Titan is weg. Loop naar het kasteel en ga door de nieuwe voordeur. Praat met Koning Parcival op de eerste verdieping en hij zal vertellen dat je alles gemist hebt. Toen hij hier kwam en zijn taken als koning accepteerde, ging alles ineens weer groeien.

Ga terug naar de begane grond en loop naar de trap in het oosten van het kasteel. Dit is een soort toren. Bovenin de toren staat de Holy Grail. Pak hem en teleporteer naar Camelot. Breng Arthur het goede nieuws. Hij is helemaal in zijn nopjes. Je quest is voltooid.

Beloning: 15.300 Defence en 11.000 Prayer xp. Twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: King's Ransom

Over deze pagina

Met dank aan Slay a Stone, ChristiaanS en XD_ERROR_XD voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© De Lunagang 2004 - 2015

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.