Editie 03 - November 2009

Lees hier de reeds uitgebrachte edities van de krant van Lunagang, genaamd 'De Lunagraaf'. Nieuwe edities zullen niet meer worden uitgebracht.
Forumregels
Welkom in het journalistieke forumdeel van het Lunagang tipforum! Voor informatie over de Lunagraaf, klik hier.
Redactie
Berichten: 119
Lid geworden op: maandag 24 augustus 2009, 21:54

Editie 03 - November 2009

Bericht door Redactie »

Lunagraaf - November 2009

Maandelijkse actualiteiten vers van de pers

Afbeelding
Hier is de derde editie van de Lunagraaf. We hebben er deze maand meer plaatjes ingestopt in plaats van tekst. Lees hier alles over de gebeurtenissen uit oktober en het vervolg van het pinguïnverhaal!
De derde editie - November 2009
  • RuneScape in de ban van pinguïns - Deel 2
  • Fun met Lunagang bij K'ril Tsutsaroth
  • Gravestone Evenement bij de Grand Exchange
  • Interview met De Generaal
  • Ontwerpers op het tipforum!
  • Maandelijkse puzzel - Monsters uit RuneScape
  • Een kijkje in het verleden - Halloween 2009
  • Maandelijkse cartoon van Dj Bloempot
  • Het IRC-kanaal van Lunagang
  • Tipforum-meeting 2009!
  • Wist je dat?
RuneScape in de ban van pinguïns - Deel 2
In ons vorige krantenbericht las je het misschien al, er werden op allerlei plaatsen pinguïns opgemerkt. Het is nu zeker dat deze pinguïns de Grand Exchange clerks hebben ontvoerd, naar hen wordt nu gezocht. De pinguïns werden een aantal dagen geleden opgemerkt bij het afschuwelijkste en gevaarlijkste monster in RuneScape, de Corporeal Beast. Het lijkt erop dat ze dit beest willen overnemen als onschuldig huisdier, maar niemand weet het zeker. Wel is zeker dat ze de wereld willen overnemen, zijn ze soms van plan dit beest weer los te laten?
Afbeelding
Het lijkt erop dat ze de clerks ontvoerd hebben om de banken over te nemen. Zo is er een onderzeeër gezien dichtbij de bank van Catherby, waarschijnlijk vol met pinguïns. Er is ook een nieuwsbericht binnengekomen over pinguïns in de Ancient Cavern, wat zijn ze daar nou weer van plan? De pers neemt een kijkje.
Afbeelding
Niet te geloven, er zijn hier dode pinguïns aangetroffen! Probeerden ze dragon-armour te creëren? Waarschijnlijk zijn ze gestorven door de kracht van de bol tijdens het maken van armour. Het is en blijft een raadsel. Tijd om het nieuws te kijken in Falador. Waat? Ze zijn zelfs op tv! Er is geen ontkomen meer aan, wat gebeurt er in RuneScape?!
Afbeelding
Hopelijk kunnen we volgende maand meer vertellen over dit mysterieuze verhaal en wat de plannen van deze kwaadaardige beesten zijn!
Fun met Lunagang bij K'ril Tsutsaroth!

Afbeelding
Het zijn donkere en koude tijden, dus waarom niet een bezoekje brengen aan het donkere en koude gedeelte van Zamorak? Ook dit boss-evenement was weer een succes, er vielen op het begin veel leuke drops, zelfs bij de eerste kill al! Later werd het wat saaier doordat er niet veel drops vielen, dus waarom niet wat leven in de brouwerij wekken?
Afbeelding
Afbeelding Gravestone Evenement bij de Grand Exchange Afbeelding
VARROCK - Op 24 oktober veranderde de Grand Exchange in een reusachtig kerkhof. Dankzij Mr Emmertj en Inverney hebben tientallen mensen hun plekje gevonden om te sterven. De ongelukkigen stormden met z'n allen richting Relekka's Slayer Cave. Daar drainden ze hun stats en lieten ze zich poisonen om vervolgens dood te kunnen gaan in de Grand Exchange. Gezellig was het wel, totdat het jouw tijd was om te gaan liggen. Misschien zijn de verdwenen bankers ook om deze manier omgekomen, wie weet.
Afbeelding
De graven werden door omstanders geblesst, er werden vredevuurtjes gemaakt en er werden bloemen tussen de graven geplant. Zelf mensen die er niks mee te maken hadden zagen de gein er wel van in en lieten zichzelf sterven. Inverney en Mr Emmertj zijn van plan om nog eens zo'n soort evenement te organiseren, maar dan in world 2 tussen alle traders! Hou de evenementen in de gaten.
Afbeelding Interview met De Generaal - Tipforum ToernooiAfbeelding
Sinds een paar weken is het forum in de ban van het tipforum-toernooi. Bovenaan elk subforum is een link te vinden naar het toernooi en er is zelfs een heel gedeelte voor het toernooi vrijgekomen. Daarom is het maar eens tijd om te gaan kijken wat dat toernooi precies inhoudt. Niemand kan dit beter uitleggen dan ‘de Generaal’, omdat hij betrokken is bij de organisatie en het management van het gebeuren. We stelden hem de volgende vragen:

Wat houdt het Lunagang Tipforum Toernooi precies in?

Het LTF-toernooi is een toernooi waar je met vrienden of een clan aan mee kunt doen. We willen het tipforum leuk en gezellig houden met leuke ‘matched’ wars, voor zowel Non-Members als betaalde spelers.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen dit toernooi te organiseren?

Naar aanleiding van de cluster deze zomer en na een paar suggesties op het forum te hebben gelezen, leek het Pieter (Rastekkel) leuk een toernooi te organiseren waar iedereen aan mee kan doen. Ik besloot contact op te nemen met Erwin. Later zijn Raamsdonkje en de Clandiscussiemoderators er bij betrokken geraakt. We zijn tot het idee gekomen een apart sub-forum voor het toernooi aan te maken, zodat voor iedereen duidelijk werd wat de bedoeling was. Vanaf toen is het eigenlijk vrij snel gegaan en hebben we een heel toernooi weten te organiseren.

Wie hebben de leiding over het toernooi?

Het toernooi wordt geleid door de Clandiscussiemoderators, Raamsdonkje, Antoniuss en mij. Aan ons kun je ook eventuele vragen stellen. Verder kan je altijd terecht op het sub-forum.

Wat hopen jullie te bereiken met dit toernooi?

We hopen dat iedereen op het forum gezamenlijk één lijn trekt en gezellig meedoet, waardoor er eindelijk structureel verbetering komt in het Nederlandse clanleven. Wij hopen ook dat het forumdeel Clandiscussies meer betrokken wordt bij andere forumdelen. En natuurlijk hopen wij dat iedereen veel plezier heeft en een gezellige Decembermaand tegemoet gaat komen op het Lunagang Tipforum.

Voor meer informatie over het toernooi is er het Lunagang Tipforum Toernooi sub-forumdeel. Daar staat alles duidelijk uitgelegd, zodat je nog eens kan kijken wat er allemaal te doen valt tijden het toernooi.
Ontwerpers op het tipforum!
Sinds kort hebben we ook world map-fakers op het forum! Je hebt er natuurlijk niet veel aan, maar het is toch leuk om die ontwerpen te bekijken. Zo heeft Lychfield Prifddinas opgevuld, maar het kan nog veel grootser, sommigen hebben zelfs een heel nieuw continent gemaakt! Meer ontwerpen kun je in Suggesties voor RuneScape vinden.
Maandelijkse puzzel - Monsters uit RuneScape
Er is altijd tijd voor een vermakelijk spelletje tijdens het lezen van de krant. Daarom is er nu een maandelijkse puzzel. Ditmaal moet je de juiste monsters bij de plaatjes vinden. Er zijn er acht in totaal en je kunt maximaal dertig punten verdienen. De monsters van de bovenste rij geven vier punten (1, 2, 3 en 4), de middelste monsters geven drie punten (5, 6, 7 en 8 ), de onderste monsters geven beiden 1 punt (9 en 10). Hier komen de tien monsters.
Afbeelding
1 2 3 4
5 6 7 8
Afbeelding
9 10
Als jij het denkt te weten, stuur dan als de bliksem je antwoorden in een pb naar Mystery. Dat doe je via dit linkje. Vermeld duidelijk het lijstje van 1 t/m 10 en misschien nog iets wat een toevoeging heeft over de puzzel. Hij zal alles opslaan en de punten nakijken zodat jij de volgende maand in de krant staat! Veel plezier en succes!
Je kunt tot 28 november 2009 inzenden, niet later! Gelieve de antwoorden niet doorgeven.
Afbeelding Een kijkje in het verleden - Halloween 2009 Afbeelding
Op dit moment is dit geen verleden, maar binnenkort wel: Halloween 2009. Daarom wordt hier een stukje over geschreven. In de toekomst is het leuk om dit terug te zien.

Het is zover! Het is Halloween in RuneScape. De Grim Reaper heeft zijn huis geopend voor jou, hij heeft een probleempje. Er zit een spin in zijn badkuip. Deze maand vragen we de mening van Inverney. Natuurlijk doen we daar ook wat leuke screenshots bij, altijd leuk om dit in de toekomst terug te zien!
Afbeelding
Het jaarlijkse Halloween-evenement stond weer voor de deur, een leuke bezigheid, misschien wel een leuke quest erbij? Dat laatste niet dus. Het evenement was een vrij kort evenement, en voor mensen die een beetje vlot zijn in kleine questjes aardig te doen. Het is altijd leuk om mensen te zien ploeteren op dat soort simpele dingen. Erg leuk vond ik dat ze net als in 2007 de Grim Reaper weer met een probleem opgezadeld hadden, namelijk een spin in de badkuip. Iets wat je als speler vrij snel vindt, en dan verbaas ik me er ook over dat mensen die spin niet kunnen vinden!
Afbeelding
Dan staat er een lastig stukje voor de deur, wat je al aan had zien komen, mits je de guide in de Runescape Knowledge base hebt gelezen. Eenmaal de eerste verdieping door, kom je op een verdieping die de F2P-spelers een leuk snufje laat ruiken van het betaalde gedeelte van het spel; een groot gebied vol met Agility-obstakels. Ergens in dat gebied bevindt zich een trap, die moet je zoeken. Grafisch erg mooi gemaakt!
Afbeelding
Als je dan eindelijk de ladder hebt gevonden kom je in een verdieping die je spontaan een migraine-aanval bezorgt.. een felwitte door spinnenwebben belegde kamer, waarin het hulpje van een koningin zit! Je leert de spinnenbevolking kennen, en ook Eek de Spider. Gezellig beestje. Met dit beestje moest je het huis van de Grim Reaper vol spinnenwebben hangen, de Queen vindt namelijk dat er meer webben in het huis moeten hangen op Halloween. Eenmaal gedaan haast je je terug naar de koningin van de kolonie om het nieuws te vertellen: je krijgt een Spider Cloak. Best jammer vind ik, aangezien we de laatste tijd al vrij veel capes van events hebben gekregen.
Afbeelding
Een leukere beloning was Eek de Spider. Je kunt Eek in je huis laten rondlopen en je kunt met haar spelen/praten. Al met al een leuk evenement, met twee prima beloningen, en ook nog eens een best speciaal evenement voor de gratis spelers.
Maandelijkse cartoon van Dj Bloempot
 Klik hier om de cartoon uit te klappen
Afbeelding
Afbeelding Het IRC-kanaal van Lunagang
Misschien heb je er wel eens van gehoord: IRC (Internet Relay Chat). Wat is dat nu eigenlijk? Het is eigenlijk een soort chat, maar ook een handig hulpmiddeltje, want je kunt ook de skills van een ander opzoeken met een bot, genaamd RuneScript. Je kunt hem onder andere vinden in de algemene chat van Lunagang: #ltf. Ook biedt de Irc chat meer voordelen dan de gewone clanchat in RuneScape. Je kunt op irc komen door op deze site te gaan, SwiftKit te downloaden of mIRC te downloaden. Hieronder zie je hoe je in de chat komt via de site.
  • Klik eerst op chat links.
  • Je kunt 1 van de 2 browsers kiezen. De onderste draait op Java.
  • Tik nu in het bovenste vakje je naam. Bijvoorbeeld je RuneScape naam. In het onderste vakje tik je je gewenste kanaal in. #ltf dus.
  • Druk nu op enter en je bent binnen. Praat natuurlijk gezellig mee in #ltf over allerlei onderwerpen!
Als je mIRC downloadt, moet je een tutorial opzoeken om uit te zoeken hoe je ermee kunt beginnen. Het zal in het begin lastig zijn, maar je ziet dat het veel meer voordelen biedt dan SwiftKit. Bij SwiftKit hoef je alleen maar op het knopje rechts te drukken, de 'Internal Utilities'. Daarna kun je op het gezichtje klikken en kun je je naam en je gewenste kanaal invullen. Je kunt ook nog eens RuneScape spelen tijdens het praten!

Natuurlijk zijn er ook regels aan de chat verbonden, die kun je hier vinden. Hou je hieraan, dan krijg je ook geen kick. Het kicksysteem is anders dan in de clanchat, hier is een kick een soort waarschuwing. Als er nog een ban bijkomt heb je een probleem. Dan kun je niet meer terug. Vraag aan een forummoderator, die actief in de irc chat is, om een unban. Zij willen je graag helpen. Ook als je vragen hebt over de chat of als je niet weet hoe iets moet, kun je bij hun terecht. Vaak kunnen ook andere mensen je meteen helpen.

Natuurlijk wil je weten hoe de bot werkt, dat kun je hier opzoeken. Tik gewoon de code in van hetgeen wat je wilt weten en druk op enter. Als het fout is, dan zegt de bot dat meteen en zegt hij ook hoe het wel zou moeten. Als je dus bijvoorbeeld de skills wilt weten van Mr Emmertj, dan tik je in: !stats Mr Emmertj. Wacht dan een paar seconden, en je ziet zijn skills. Probeer het ook met andere namen, en met jezelf! Hieronder zie je een voorbeeld hoe het werkt.
 Klik hier voor het voorbeeld
Afbeelding
Hopelijk zien we je gauw!
Lunagang tipforum meeting 2009 in Varrock!
VARROCK/FALADOR - Meer dan een maand van tevoren werd dit evenement bedacht door Ingewel, het leek hem een leuk idee om met zoveel mogelijk LTF'ers samen te komen. Vorig jaar was ook al een soortgelijk evenement gehouden, en daar waren aardig wat mensen komen opdagen. Ook deze keer was het een groot succes, met ruim 200 mensen die aangaven te komen. Op het evenement zelf kon ik geen 200 mensen tellen, maar het was toch aardig druk.
Afbeelding
Iedereen verzamelde op het plein van Varrock, en daar bleven de meeste mensen ook een beetje rondlopen en kletsen. Een boel mensen hadden last van lag, vanwege de hoeveelheid mensen en vanwege de wereld die gekozen was. Na ongeveer een half uurtje kwam ook Mod Aiko, een van de weinige Nederlandse JaGex moderators, opdagen. Die kreeg meteen al heel veel aandacht. Hij beantwoordde ook wat vragen van nieuwsgierige LTF'ers. We zijn te weten gekomen dat JaGex nog niet bezig is aan een Nederlandse RuneScape, maar al wel aan Funorb in het Nederlands.
Afbeelding
Ondertussen was de helft van de menigte begonnen aan een polonaise, die door Varrock toerde en langs de Grand Exchange liep. Hierbij werd aardig wat gespamt door sommigen, dat is de reden waarom een aantal mensen een dagje of twee muted werden.
Afbeelding
Daarna werd besloten dat het wel leuk zou zijn als er ook nog een dropparty werd gehouden in Falador, dus in twee groepen werd er naar Falador gelopen, nog altijd in een lange rij. Daarna wisselden we van wereld, omdat in wereld 109 geen dropparty's gegeven konden worden. Eenmaal in wereld 102 holden we naar de partyroom, waar al snel een heleboel kostbaarheden in de kist werden gestopt. Nou ja, voornamelijk afro's, die je kan kopen bij Party Pete. Toch zat er nog voor een aardig bedrag in de kist, en werd het dus drukker en drukker naarmate de tijd tot de ballonnen zouden vallen korter werd.
Afbeelding
Nadat de eerste kist was leeggegooid, werd er nog een tweede gevuld met nog meer waarde. Na die twee keren was het voor de meeste mensen wel genoeg geweest, ik ben zelf daarna ook uitgelogd. Complimenten aan Ingewel, het was prima geregeld, alleen de wereld had wel iets dichter bij Europa mogen liggen, want velen hadden lag. Waffie Ownd en Odius33 hebben ook nog beiden een filmpje gemaakt, die zijn ook wel de moeite waard te bekijken. Klik hier voor het filmpje van Waffie Ownd, of klik hier voor het filmpje van Odius33.
Wist je dat..?
Er zich gemiddeld zo'n 26 mensen per dag registreren op het tipforum? Dat maakt gemiddeld 9490 nieuwe leden per jaar!
Hakim
Berichten: 1103
Lid geworden op: dinsdag 25 maart 2008, 14:34
Oude naam: meregan2

Re: November 2009 - K'ril Tsutsaroth, pinguïns en grafstenen?

Bericht door Hakim »

jeuhjj eindelijk iets te lezen :P
Afbeelding
Mr Mister
Berichten: 3
Lid geworden op: woensdag 9 september 2009, 15:32
Clan: -

Re: November 2009 - K'ril Tsutsaroth, pinguïns en grafstenen?

Bericht door Mr Mister »

Vooral doorgaan met de Lunagraaf, echt helemaal top!
Ricardoolden
Berichten: 2645
Lid geworden op: dinsdag 18 maart 2008, 19:53
RS: Ricardoolden (OSRS)
Clan: Rand Scape
Contacteer:

Re: November 2009 - K'ril Tsutsaroth, pinguïns en grafstenen?

Bericht door Ricardoolden »

Cool, toch op tijd uitgekomen :D .
<3 kipcorn <3
[/b][/color]
Afbeelding
Afbeelding
Gebruikersavatar
Bassie.
Berichten: 88
Lid geworden op: vrijdag 12 december 2008, 13:51
Clan: /

Re: November 2009 - K'ril Tsutsaroth, pinguïns en grafstenen?

Bericht door Bassie. »

Supereditie ! 8-)
Wil je gratis spullen verdienen zoals PS3 , xBox , Dvd's , GSM's , camera's , laptop's , tablet's ... ?

Join dan Prizee!
lakkie
Berichten: 66
Lid geworden op: maandag 29 juni 2009, 13:51

Re: November 2009 - K'ril Tsutsaroth, pinguïns en grafstenen?

Bericht door lakkie »

leuk



wtf pinguins gaan ons ownen
heb jij cod mw2 voor PC en speel je online? pb me
Hakim
Berichten: 1103
Lid geworden op: dinsdag 25 maart 2008, 14:34
Oude naam: meregan2

Re: November 2009 - K'ril Tsutsaroth, pinguïns en grafstenen?

Bericht door Hakim »

awww :( waar zijn de grappige database verbeteringen??
Afbeelding
BiFiWorst
Berichten: 3497
Lid geworden op: zondag 28 september 2008, 19:10

Re: November 2009 - K'ril Tsutsaroth, pinguïns en grafstenen?

Bericht door BiFiWorst »

nice!
Ricardoolden
Berichten: 2645
Lid geworden op: dinsdag 18 maart 2008, 19:53
RS: Ricardoolden (OSRS)
Clan: Rand Scape
Contacteer:

Re: November 2009 - K'ril Tsutsaroth, pinguïns en grafstenen?

Bericht door Ricardoolden »

Zijn er deze maand geen domme database inzendingen binnen gekomen?
<3 kipcorn <3
[/b][/color]
Afbeelding
Afbeelding
Frankos9
Ex-moderator
Berichten: 17925
Lid geworden op: zaterdag 28 juli 2007, 18:44

Re: November 2009 - K'ril Tsutsaroth, pinguïns en grafstenen?

Bericht door Frankos9 »

We wilden het een beetje anders hebben deze maand, ik denk dat ze er volgende maand wel weer instaan :P
jb godranger
Berichten: 1806
Lid geworden op: maandag 1 september 2008, 10:13

Re: November 2009 - K'ril Tsutsaroth, pinguïns en grafstenen?

Bericht door jb godranger »

haha nice krant :D
vooral frank en ik staan pro op de foto ;D
Afbeelding
Afbeelding
oke? feppie ? ja hoor ik wil best noob spelen :P
Gebruikersavatar
Rotje
Ex-moderator
Berichten: 7204
Lid geworden op: woensdag 7 maart 2007, 20:35
RS: Zabky (OSRS)

Re: November 2009 - K'ril Tsutsaroth, pinguïns en grafstenen?

Bericht door Rotje »

nice! :D
Inverney
Ex-chatmoderator
Berichten: 3500
Lid geworden op: zondag 20 april 2008, 11:10
RS: Gestopt
Oude naam: Uber

Re: November 2009 - K'ril Tsutsaroth, pinguïns en grafstenen?

Bericht door Inverney »

Ziet er weer leuk uit :bier:

LOL @ die strip :P
Laatst gewijzigd door Inverney op zondag 1 november 2009, 14:17, 1 keer totaal gewijzigd.
Mystery
Adviseur
Berichten: 12320
Lid geworden op: zondag 18 februari 2007, 16:27
RS: Mys (OSRS)
Extra rang: Teamleider siteteam
Contacteer:

Re: November 2009 - K'ril Tsutsaroth, pinguïns en grafstenen?

Bericht door Mystery »

En iedereen de puzzel doen he! 8-)
Off-er
Berichten: 14232
Lid geworden op: vrijdag 18 juli 2008, 15:55
Clan: D/SEA eSports

Re: November 2009 - K'ril Tsutsaroth, pinguïns en grafstenen?

Bericht door Off-er »

i like it! allemaal wel leuk :)

offie :)
Afbeelding
Gerdinand
Berichten: 1198
Lid geworden op: zaterdag 4 juli 2009, 17:38
Oude naam: iNederland

Re: November 2009 - K'ril Tsutsaroth, pinguïns en grafstenen?

Bericht door Gerdinand »

k hoop dat corp op grand exchange word losgelaten 8-[ ^_^

nice
W3 Str You
Berichten: 3269
Lid geworden op: woensdag 12 november 2008, 17:15
RS: Snoop D 0 GG (OSRS)
Oude naam: W3 Pl0x You

Re: November 2009 - K'ril Tsutsaroth, pinguïns en grafstenen?

Bericht door W3 Str You »

Mooie krant (again). Goed gedaan.

Ik weet er maar 2 zeker van die puzzel, ik zend dus niets in :X
Afbeelding
Heey Im Back
Berichten: 10001
Lid geworden op: maandag 12 maart 2007, 18:27
RS: Heey Im Back (OSRS)
Clan: <3

Re: November 2009 - K'ril Tsutsaroth, pinguïns en grafstenen?

Bericht door Heey Im Back »

Deze keer vind ik het meevallen, maar die plaatjes, ik weet er maar 1 xD
Afbeelding
yoshivb
Berichten: 1
Lid geworden op: zondag 1 november 2009, 14:30

Re: November 2009 - K'ril Tsutsaroth, pinguïns en grafstenen?

Bericht door yoshivb »

Coole krant en nog iets als die pinguïns mij willen ownen dan own ik ze 2keer zo hart terug (zo goed ben ik nou ook weer niet :mrgreen: )
Mystery
Adviseur
Berichten: 12320
Lid geworden op: zondag 18 februari 2007, 16:27
RS: Mys (OSRS)
Extra rang: Teamleider siteteam
Contacteer:

Re: November 2009 - K'ril Tsutsaroth, pinguïns en grafstenen?

Bericht door Mystery »

Je kunt gewoon inzenden hoor, en de rest mag je gokken, het is toch leuk om te zien of je iets goed hebt? :')
Gesloten