Spanning tussen RS en non-RS

Vragen en andere onderwerpen m.b.t. het forum en de chats plaats je hier, zolang het serieus blijft.
Forumregels
Vragen over bans in chatkanalen graag voorleggen per privébericht aan een van de chatmoderators
Rems
Meeste awards bijna gewonnen door Kipcorn maar uiteindelijk toch net niet omdat Kipcorn betrapt werd
Berichten: 17631
Lid geworden op: vrijdag 13 juni 2008, 17:31

Re: Spanning tussen RS en non-RS

Bericht door Rems »

Sam schreef:
Eend schreef:Dat is verwijderd omwille van inactiviteit en banter.
Slechte beslissing imo, want zoals blijkt is de enige activiteit nergens teruggekomen. Goed voorbeeld van dat het samenvoegen van forumdelen zeker niet tot meer activiteit leidt.
vond ook wel jammer dan accountmededelingen weg ging, vond altijd wel leuk subforum.
AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
Gewoon
Berichten: 7349
Lid geworden op: zaterdag 21 mei 2011, 18:33
Oude naam: Ongewoon

Re: Spanning tussen RS en non-RS

Bericht door Gewoon »

Ongewoon schreef:Zet hem terug, zorg voor een vriendelijke pop up in de lunagang.nl page link hiernaartoe waarin mensen zich kunnen introduceren op forum. Shitposten hier instaban voor een week. Visitekaartje dingen.

bump
Afbeelding
Mike Ross
Berichten: 3823
Lid geworden op: zaterdag 24 mei 2008, 10:48
RS: Gabiysh (p2p)

Re: Spanning tussen RS en non-RS

Bericht door Mike Ross »

In- of uitklappen • Quote Dieselpker
Dieselpker schreef:
Sam schreef:Ik heb uiteindelijk ook deze discussie gelezen, en ik wil zelf ook wel toevoegen.

Laat ik voorop stellen dat ik faliekant tegen het splitsen van het forum ben. Ik denk dat non-rs op die manier vanzelf een langzame dood sterft, omdat non-rs zonder de rest van het forum geen bestaansrecht heeft. Ook denk ik dat het heel negatief uitpakt voor het RS gedeelte. Er zijn simpelweg te weinig actieve leden om het forum te dragen. Een voorbeeld daarvan is deze discussie: uiteindelijk is er bijna geen input van de leden die actief in het RS-deel zijn. Een tegenargument dat dit vanwege de negatieve sfeer is gaat hier niet op, deze discussie is gewoon van een goed niveau. Een tweede voorbeeld zijn simpelweg de grafieken en gegevens die Bighead eerder heeft aangedragen. De meeste RS-leden zijn simpelweg te weinig begaan zijn met dit forum, wat de bargangers wel zijn. Ten derde breekt het de enige samenhang tussen beide forumdelen op. Er zijn nog best veel leden die actief zijn in RS en in non-rs, en deze leden zijn het meest de dupe met een splitsing. Ten slotte gaan er nog regelmatig bargangers Runescape spelen. Deze doorstroom knel je met een splitsing ook compleet af.

Al met al denk ik dat een afsplitsing van non-rs leidt tot een klein aantal tevreden leden, maar dat het op lange termijn zeer negatief uitpakt voor het gehele forum. Ik dan ook een beetje verbaast dat dit de conclusie is die Feppie getrokken heeft.

Wat ik wel denk is dat er wel wat mag gebeuren in non-rs, en op dat punt ben ik het ook wel Meutr ed eens. Lunagang is een Runescape site, en ik denk dat runescape ook zeker de focus van het forum moet zijn. Als de leden het idee hebben dat non-rs dit belemmert, moet er op zijn minst naar geluisterd worden. Persoonlijk kan ik heel goed inzien dat de sfeer negatief opgevat wordt. Er wordt tegenover iedereen denigrerend gepraat, de EO'rs worden belachelijk gemaakt (ook door mij), Shadow loopt iedereen te beledigen, mensen worden actief persoonlijk beledigd (MBTkiller bijvoorbeeld, nog voor het hele EO fiasco), en er wordt heel weinig tegen gedaan (zie de shitpost gister in RS). Nou is de vaste groep dit redelijk gewend en hoort dit er voor ons simpelweg bij, maar om te ontkennen dat die "negatieve" sfeer aanwezig is lijkt me gewoon incorrect. Dat er in dit topic dan ook telkens om voorbeelden gevraagd wordt vind ik vrij kinderachtig. Voorbeelden zijn er zat geweest, over een lange termijn. Het is simpelweg een **** om al die individuele posts op te zoeken, en het lijkt me eerlijk gezegd ook onnodig. De persoonlijke aanvallen die Mike Ross bij deze discussie kreeg vond ik dan ook totaal onnodig tegen iemand die juist wel uit het RS-deel kwam en constructief meedoet aan de discussie.
Hieraan toevoegend denk ik dat het gedrag van Bighead en Daan de laatste weken ook niet goed is geweest. Daan heeft gewoon lopen shitposten, en dat mag ie doen als ie daar zin in heeft, maar daar horen gewoon consequenties aan te zitten. Bighead heeft hem in mijn mening echt beschermt, en een duidelijke splitsing in het team zichtbaar gemaakt. Ook weer laatst die teruggedraaide warn voor die post in tegen Nitrous in games. Ik snap dat het niet de bedoeling is dat RS-mods zich bemoeien met Non-RS, maar die warn was gewoon terecht. Zo tegen de nieuwe mods ingaan ondermijnt in mijn mening hun gezag en (denk ik dan) hun plezier in het modereren van dit forum. Helemaal als de denigrerende vorm van discussiëren die Bighead hier hanteert ook Privé gehanteerd wordt, denk ik dat de RS-mods zich sneller beperkt voelen. Je kan die vorm van communiceren direct en eerlijk noemen, ik noem het eerder negatief. Irrelevant of je gelijk hebt of niet.

Dat zeggende ben ik het wel met de mensen eens die zeggen dat het RS-deel als boeman wordt gebruikt. De daling van de activiteit komt alleszins niet vanwege Bar, nieuwe leden gaan simpelweg niet meteen naar non-rs. Dat was vroeger nooit het geval, en dat is nog steeds niet het geval. Bar is in dat inzicht vrij irrelevant. Het gebrek aan nieuwe leden komt door de veelal genoemde redenen. De mensen uit bar de schuld geven is oneerlijk en zorgt in mijn mening ook voor een zeer terecht onrechtvaardigheidsgevoel, wat ook weer tot meer ruzie leidt. Helemaal als je ziet dat mensen uit RS net zo goed tegen de bargangers lopen te flamen. Daarvoor hoef je alleen het beruchte topic door te lezen, of bijvoorbeeld naar de post van pale in dit topic te kijken.

Mijn persoonlijke visie is gewoon een iets ander Non-RS beleid. Games en multimedia mogen wat mij betreft best strenger gemodereerd worden. De kwaliteit van die fora is momenteel gewoon goed, en dat mag wat mij betreft ook actief gewaarborgd worden. Shitposts hebben daar geen plaatst, persoonlijke aanvallen ook niet. Bar moet gewoon lekker los blijven, maar de persoonlijke aanvallen mogen echt minder. Ik snap dat dat lastig is, omdat andere leden andere dingen verwachten. Persoonlijk zie ik daar meer aandacht voor de meldknop voor, en wat inzicht van mods voor. Shadow die Nikki voor de 10e keer dik noemt mag wat mij betreft gewoon een dikke warn krijgen. Nieuwe onbekende leden negatief begroeten mag ook wel wat aandacht krijgen. Mensen die Daan een pussy noemen omdat ie in de hungergames alleen maar bloemetjes loopt te plukken moet natuurlijk gewoon kunnen. Wat bighead hierboven plaatste met meer gebruik te maken van korte bans is misschien ook een goede oplossing. Teruggaan naar het superstrenge beleid van een paar jaar terug lijkt me in ieder geval totaal niet te bedoeling. Nogmaals lijkt meer aandacht geven aan de meldknop ook goed. Laat leden zo zelf makkelijk aangeven wat ze gepast vinden en wat niet. Zie het homo voorbeeld van Ricc, dat lijkt nu goed te gaan.
Qua kwaliteit van de topics hoeft er van mij weinig verandert worden. De post van Fuxonian vind ik dan ook niet terecht. In bar moet er gewoon over onzin gepraat kunnen worden. Het actief plaatsen van topics zorgt ook voor een actievere sfeer imo. Die hele lijst die er 1 week terug was teveel, maar dat werd toen ook keurig gesloten. Discussies over plassen in de douche, ouwehoeren over zuipen en grapjes maken over Dissa's succesvolle leven hoort gewoon bij Bar. Dat moet echt niet veranderen. Wel mag er misschien wat meer aandacht voor serieuze topics, met weer het disucssietag. Ik denk dat het aanmoedigen hierin ook een taak voor de mods is.
Over de mods is mijn laatste aandachtspunt. Ik denk dat ook in non-rs gekeken mag worden naar het moderatieteam. Momenteel voelt het voor veel bargangers alsof dat team namelijk bestaat uit Bighead. Stefan komt soms in de avond wat posten, en Meutr heb ik dit halfjaar amper gezien. Ik denk dat het belangrijk is de mods een actief onderdeel van de community zijn. Niet alleen om te warnen of privé disucssies te voeren, maar ook voor het aangeven van richtlijnen qua gedrag, het softwarnen (zie die kk post van Bighead), het aanvoeren van nieuwe initiatieven en wat inzicht geven hoe het forum werkt achter de schermen. Momenteel doet Bighead dit heel goed, maar hij doet dit alleen. Als je een wat positievere sfeer in bar wil, zonder dat de gezelligheid en activiteit hieronder leidt, heb je actievere mods nodig.

Tot slot denk ik dat er even goed nagedacht moet worden over de richtlijnen in OHFEDC. Momenteel gelden de regels van bar en RS hier door elkaar, en dat werkt duidelijk voor geen meter. Maak gezamelijk een beleid, maak dat duidelijk in dit forum, en hou je eraan. Hetzelfde geldt overigens aan het beleid in RS. Iedereen is het er overeens dat de shitpost daar geen plaats hebben: warn er dan ook naar.

En dat is mijn mening. Mega lap tekst, laat maar horen of je het gelezen hebt :'')

TL;DR: Splitsen is een slecht idee, de sfeer in bar kan zeker beter, bar wordt onterecht als boeman aangewezen, Non-RS modteam moet aandacht krijgen.
De vraag naar voorbeelden ging dan ook meer om het wegpesten, aangezien wij het daar gewoon niet mee eens waren. Een slechte of negatieve sfeer is subjectief en hoef ik geen voorbeeld van.

Verder trouwens best wel mee eens en ook wel hoe bij de meeste het sentiment ligt.

Het geven van voorbeelden ging hierover:
Bighead schreef:
Mike Ross schreef:Bar is een factor in het inactiever worden van het RS-gedeelte van Lunagang.
[Citation needed]

Ik ben toch echt benieuwd waarom dit altijd wordt aangehaald zonder dat er enige vorm van bewijs voor wordt gegeven. Haha nee grapje, ik weet precies waarom er geen bewijs wordt gegeven. Iemand die een gokje wil wagen?
Ik heb het niet specifiek gehad over het wegpesten van leden.
Rems
Meeste awards bijna gewonnen door Kipcorn maar uiteindelijk toch net niet omdat Kipcorn betrapt werd
Berichten: 17631
Lid geworden op: vrijdag 13 juni 2008, 17:31

Re: Spanning tussen RS en non-RS

Bericht door Rems »

Sam schreef:
Rems schreef:Naar mijn idee is er niemand weg gepest, alleen Dropbox maar daar vroeg ie zelf om.
Mbt killer is ook redelijk weggejaagd uit bar, nog voor het fiasco als eo
Valt wel mee toch? Alleen Daan mocht hem totaal niet verder viel het wel mee toch?
AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
Odius
Ex-chatmoderator
Berichten: 16826
Lid geworden op: woensdag 14 mei 2008, 19:01

Re: Spanning tussen RS en non-RS

Bericht door Odius »

Ik denk dat mijn post nog steeds wel min of meer strookt met de mening van de meeste leden na de laatste pagina's herlezen te hebben. De belangrijkste aanvullingen lijken me eventuele hervormingen in het Non-RS team (Sam) en een actiever rekruteringsbeleid (Ongewoon). Ook moet er nagedacht worden over (eventueel) een topic of forumdeel voor nieuwe leden op het forum.

In- of uitklappen •
Odius schreef:Ik heb alles doorgenomen en wil je allereerst bedanken voor dit initiatief Feppie. Ik denk dat de meesten wel aanvoelden dat een dergelijke denkoefening op zijn minst noodzakelijk was en er veel structurele problemen speelden in de discussies de voorbije weken.

Mijn voorstel is het volgende. Mijn mening strookt vooral met deze van Evilminded, Rasmus en Rotje. Misschien is dit een teken aan de wand aangezien dit net als ik oudere leden zijn die alles misschien anders ervaren, dit zal in de toekomst moeten blijken. Hoe dan ook voel ik net als hen intuïtief aan dat we eerst nog eens voor een harmonieuze oplossing dienen te gaan. Het is absoluut onwaar wat mij betreft dat je als RS-lid meteen weggepest wordt in Bar. Ik maak er geregeld topics aan en beleef er fijne momenten. Even fijn als deze in het RS-gedeelte. Ik betreur het zelf dat zo weinig RS-leden posten in het non-RS gedeelte. Het lijkt me nog steeds de beste manier om elkaar meer direct te leren kennen en die sfeer te doen verdwijnen. Via deze harmonieuze oplossing blijft deze overstap in de toekomst nog steeds evident en mogelijk.

Dit dient gecombineerd te worden met verschillende beleidswijzingen:

1) Een daadwerkelijk strenger optreden tegen sfeerverziekers. Dat men niet optreedt uit schrik voor kritiek is absurd en niet meer dan slecht moderatorschap. In de chat heb ik jarenlang zeurende leden gehad, maar als je juist modereert en vooral communiceert, dan is er altijd een oplossing. Het gebeurde vrij regelmatig dat ik leden een bericht stuurde op LTF of in het spel met meer uitleg omtrent hun kick en eventueel verzoenende woorden indien nodig. Optreden zonder uitleg of persoonlijk contact werkt uiterst contraproductief.

2) Het stellen van prioriteiten binnen het algemene forumbeleid. Het moet voor eens en altijd duidelijk worden gemaakt dat dit in eerste instantie een RS-forum is. Concreet betekent dit dat voor initiatieven als bv. de banners bij evenementen minder rekening dient te worden gehouden met de Non-rs leden. Dit is ook weer een beleidsmatig iets, want uiteindelijk beslissen de moderators samen met de beheerders om iets al dan niet door te voeren.


Het grootste probleem ligt wellicht bij het voorkomen dat delen van die 'subcultuur' of het gedrag van bepaalde non-rs leden naar de andere fora wordt overgeplaatst. Uiteindelijk valt dit tot op heden nog relatief mee denk ik, al zijn er zeker wel al grote incidenten geweest. En zijn er reeds mensen door weggegaan. Via een toepassing van die beleidswijzingen dient dit nog veel strenger te worden aangepakt. Daarnaast moeten de 'slachtoffers' in kwestie ook persoonlijk worden aangesproken en aangemoedigd worden om te blijven. Dit is even belangrijk als de dader bestraffen, daar ben ik van overtuigd. Zoals je zelf al aanhaalt in deze context is oplapwerk lastig, maar het is een noodzakelijkheid.

Ik zou het dus toch nog een kans geven. Wanneer toch zou blijken dat deze maatregelen andermaal onvoldoende zijn lijkt een splitsing me misschien wel noodzakelijk, al zal dit een pijnlijke maatregel blijven voor mij, iemand die in beide fora actief is. De geest en inderdaad de charme van Lunagang zou er in mijn optiek voor een groot deel mee verloren gaan. Maar als het echt zou moeten om het boeltje te redden, dan moet het maar.

Dieselpker
Berichten: 11651
Lid geworden op: vrijdag 23 juli 2010, 13:14
RS: Gestopt

Re: Spanning tussen RS en non-RS

Bericht door Dieselpker »

Mike Ross schreef:
In- of uitklappen • Quote Dieselpker
Dieselpker schreef:
Sam schreef:Ik heb uiteindelijk ook deze discussie gelezen, en ik wil zelf ook wel toevoegen.

Laat ik voorop stellen dat ik faliekant tegen het splitsen van het forum ben. Ik denk dat non-rs op die manier vanzelf een langzame dood sterft, omdat non-rs zonder de rest van het forum geen bestaansrecht heeft. Ook denk ik dat het heel negatief uitpakt voor het RS gedeelte. Er zijn simpelweg te weinig actieve leden om het forum te dragen. Een voorbeeld daarvan is deze discussie: uiteindelijk is er bijna geen input van de leden die actief in het RS-deel zijn. Een tegenargument dat dit vanwege de negatieve sfeer is gaat hier niet op, deze discussie is gewoon van een goed niveau. Een tweede voorbeeld zijn simpelweg de grafieken en gegevens die Bighead eerder heeft aangedragen. De meeste RS-leden zijn simpelweg te weinig begaan zijn met dit forum, wat de bargangers wel zijn. Ten derde breekt het de enige samenhang tussen beide forumdelen op. Er zijn nog best veel leden die actief zijn in RS en in non-rs, en deze leden zijn het meest de dupe met een splitsing. Ten slotte gaan er nog regelmatig bargangers Runescape spelen. Deze doorstroom knel je met een splitsing ook compleet af.

Al met al denk ik dat een afsplitsing van non-rs leidt tot een klein aantal tevreden leden, maar dat het op lange termijn zeer negatief uitpakt voor het gehele forum. Ik dan ook een beetje verbaast dat dit de conclusie is die Feppie getrokken heeft.

Wat ik wel denk is dat er wel wat mag gebeuren in non-rs, en op dat punt ben ik het ook wel Meutr ed eens. Lunagang is een Runescape site, en ik denk dat runescape ook zeker de focus van het forum moet zijn. Als de leden het idee hebben dat non-rs dit belemmert, moet er op zijn minst naar geluisterd worden. Persoonlijk kan ik heel goed inzien dat de sfeer negatief opgevat wordt. Er wordt tegenover iedereen denigrerend gepraat, de EO'rs worden belachelijk gemaakt (ook door mij), Shadow loopt iedereen te beledigen, mensen worden actief persoonlijk beledigd (MBTkiller bijvoorbeeld, nog voor het hele EO fiasco), en er wordt heel weinig tegen gedaan (zie de shitpost gister in RS). Nou is de vaste groep dit redelijk gewend en hoort dit er voor ons simpelweg bij, maar om te ontkennen dat die "negatieve" sfeer aanwezig is lijkt me gewoon incorrect. Dat er in dit topic dan ook telkens om voorbeelden gevraagd wordt vind ik vrij kinderachtig. Voorbeelden zijn er zat geweest, over een lange termijn. Het is simpelweg een **** om al die individuele posts op te zoeken, en het lijkt me eerlijk gezegd ook onnodig. De persoonlijke aanvallen die Mike Ross bij deze discussie kreeg vond ik dan ook totaal onnodig tegen iemand die juist wel uit het RS-deel kwam en constructief meedoet aan de discussie.
Hieraan toevoegend denk ik dat het gedrag van Bighead en Daan de laatste weken ook niet goed is geweest. Daan heeft gewoon lopen shitposten, en dat mag ie doen als ie daar zin in heeft, maar daar horen gewoon consequenties aan te zitten. Bighead heeft hem in mijn mening echt beschermt, en een duidelijke splitsing in het team zichtbaar gemaakt. Ook weer laatst die teruggedraaide warn voor die post in tegen Nitrous in games. Ik snap dat het niet de bedoeling is dat RS-mods zich bemoeien met Non-RS, maar die warn was gewoon terecht. Zo tegen de nieuwe mods ingaan ondermijnt in mijn mening hun gezag en (denk ik dan) hun plezier in het modereren van dit forum. Helemaal als de denigrerende vorm van discussiëren die Bighead hier hanteert ook Privé gehanteerd wordt, denk ik dat de RS-mods zich sneller beperkt voelen. Je kan die vorm van communiceren direct en eerlijk noemen, ik noem het eerder negatief. Irrelevant of je gelijk hebt of niet.

Dat zeggende ben ik het wel met de mensen eens die zeggen dat het RS-deel als boeman wordt gebruikt. De daling van de activiteit komt alleszins niet vanwege Bar, nieuwe leden gaan simpelweg niet meteen naar non-rs. Dat was vroeger nooit het geval, en dat is nog steeds niet het geval. Bar is in dat inzicht vrij irrelevant. Het gebrek aan nieuwe leden komt door de veelal genoemde redenen. De mensen uit bar de schuld geven is oneerlijk en zorgt in mijn mening ook voor een zeer terecht onrechtvaardigheidsgevoel, wat ook weer tot meer ruzie leidt. Helemaal als je ziet dat mensen uit RS net zo goed tegen de bargangers lopen te flamen. Daarvoor hoef je alleen het beruchte topic door te lezen, of bijvoorbeeld naar de post van pale in dit topic te kijken.

Mijn persoonlijke visie is gewoon een iets ander Non-RS beleid. Games en multimedia mogen wat mij betreft best strenger gemodereerd worden. De kwaliteit van die fora is momenteel gewoon goed, en dat mag wat mij betreft ook actief gewaarborgd worden. Shitposts hebben daar geen plaatst, persoonlijke aanvallen ook niet. Bar moet gewoon lekker los blijven, maar de persoonlijke aanvallen mogen echt minder. Ik snap dat dat lastig is, omdat andere leden andere dingen verwachten. Persoonlijk zie ik daar meer aandacht voor de meldknop voor, en wat inzicht van mods voor. Shadow die Nikki voor de 10e keer dik noemt mag wat mij betreft gewoon een dikke warn krijgen. Nieuwe onbekende leden negatief begroeten mag ook wel wat aandacht krijgen. Mensen die Daan een pussy noemen omdat ie in de hungergames alleen maar bloemetjes loopt te plukken moet natuurlijk gewoon kunnen. Wat bighead hierboven plaatste met meer gebruik te maken van korte bans is misschien ook een goede oplossing. Teruggaan naar het superstrenge beleid van een paar jaar terug lijkt me in ieder geval totaal niet te bedoeling. Nogmaals lijkt meer aandacht geven aan de meldknop ook goed. Laat leden zo zelf makkelijk aangeven wat ze gepast vinden en wat niet. Zie het homo voorbeeld van Ricc, dat lijkt nu goed te gaan.
Qua kwaliteit van de topics hoeft er van mij weinig verandert worden. De post van Fuxonian vind ik dan ook niet terecht. In bar moet er gewoon over onzin gepraat kunnen worden. Het actief plaatsen van topics zorgt ook voor een actievere sfeer imo. Die hele lijst die er 1 week terug was teveel, maar dat werd toen ook keurig gesloten. Discussies over plassen in de douche, ouwehoeren over zuipen en grapjes maken over Dissa's succesvolle leven hoort gewoon bij Bar. Dat moet echt niet veranderen. Wel mag er misschien wat meer aandacht voor serieuze topics, met weer het disucssietag. Ik denk dat het aanmoedigen hierin ook een taak voor de mods is.
Over de mods is mijn laatste aandachtspunt. Ik denk dat ook in non-rs gekeken mag worden naar het moderatieteam. Momenteel voelt het voor veel bargangers alsof dat team namelijk bestaat uit Bighead. Stefan komt soms in de avond wat posten, en Meutr heb ik dit halfjaar amper gezien. Ik denk dat het belangrijk is de mods een actief onderdeel van de community zijn. Niet alleen om te warnen of privé disucssies te voeren, maar ook voor het aangeven van richtlijnen qua gedrag, het softwarnen (zie die kk post van Bighead), het aanvoeren van nieuwe initiatieven en wat inzicht geven hoe het forum werkt achter de schermen. Momenteel doet Bighead dit heel goed, maar hij doet dit alleen. Als je een wat positievere sfeer in bar wil, zonder dat de gezelligheid en activiteit hieronder leidt, heb je actievere mods nodig.

Tot slot denk ik dat er even goed nagedacht moet worden over de richtlijnen in OHFEDC. Momenteel gelden de regels van bar en RS hier door elkaar, en dat werkt duidelijk voor geen meter. Maak gezamelijk een beleid, maak dat duidelijk in dit forum, en hou je eraan. Hetzelfde geldt overigens aan het beleid in RS. Iedereen is het er overeens dat de shitpost daar geen plaats hebben: warn er dan ook naar.

En dat is mijn mening. Mega lap tekst, laat maar horen of je het gelezen hebt :'')

TL;DR: Splitsen is een slecht idee, de sfeer in bar kan zeker beter, bar wordt onterecht als boeman aangewezen, Non-RS modteam moet aandacht krijgen.
De vraag naar voorbeelden ging dan ook meer om het wegpesten, aangezien wij het daar gewoon niet mee eens waren. Een slechte of negatieve sfeer is subjectief en hoef ik geen voorbeeld van.

Verder trouwens best wel mee eens en ook wel hoe bij de meeste het sentiment ligt.

Het geven van voorbeelden ging hierover:
Bighead schreef:
Mike Ross schreef:Bar is een factor in het inactiever worden van het RS-gedeelte van Lunagang.
[Citation needed]

Ik ben toch echt benieuwd waarom dit altijd wordt aangehaald zonder dat er enige vorm van bewijs voor wordt gegeven. Haha nee grapje, ik weet precies waarom er geen bewijs wordt gegeven. Iemand die een gokje wil wagen?
Ik heb het niet specifiek gehad over het wegpesten van leden.
Dan nog was je beschrijving vaag en vind ik best dat er terecht gevraagd wordt naar meer uitleg waarom bar daarvoor zou zorgen zoals je stelde. Maar goed dat doet er nu allemaal niet meer toe, we zijn al een stuk verder met de discussie.
FEYENOORD ROTTERDAM
Gewoon
Berichten: 7349
Lid geworden op: zaterdag 21 mei 2011, 18:33
Oude naam: Ongewoon

Re: Spanning tussen RS en non-RS

Bericht door Gewoon »

Odius schreef:Ik denk dat mijn post nog steeds wel min of meer strookt met de mening van de meeste leden na de laatste pagina's herlezen te hebben. De belangrijkste aanvullingen lijken me eventuele hervormingen in het Non-RS team (Sam) en een actiever rekruteringsbeleid (Ongewoon). Ook moet er nagedacht worden over (eventueel) een topic of forumdeel voor nieuwe leden op het forum.

In- of uitklappen •
Odius schreef:Ik heb alles doorgenomen en wil je allereerst bedanken voor dit initiatief Feppie. Ik denk dat de meesten wel aanvoelden dat een dergelijke denkoefening op zijn minst noodzakelijk was en er veel structurele problemen speelden in de discussies de voorbije weken.

Mijn voorstel is het volgende. Mijn mening strookt vooral met deze van Evilminded, Rasmus en Rotje. Misschien is dit een teken aan de wand aangezien dit net als ik oudere leden zijn die alles misschien anders ervaren, dit zal in de toekomst moeten blijken. Hoe dan ook voel ik net als hen intuïtief aan dat we eerst nog eens voor een harmonieuze oplossing dienen te gaan. Het is absoluut onwaar wat mij betreft dat je als RS-lid meteen weggepest wordt in Bar. Ik maak er geregeld topics aan en beleef er fijne momenten. Even fijn als deze in het RS-gedeelte. Ik betreur het zelf dat zo weinig RS-leden posten in het non-RS gedeelte. Het lijkt me nog steeds de beste manier om elkaar meer direct te leren kennen en die sfeer te doen verdwijnen. Via deze harmonieuze oplossing blijft deze overstap in de toekomst nog steeds evident en mogelijk.

Dit dient gecombineerd te worden met verschillende beleidswijzingen:

1) Een daadwerkelijk strenger optreden tegen sfeerverziekers. Dat men niet optreedt uit schrik voor kritiek is absurd en niet meer dan slecht moderatorschap. In de chat heb ik jarenlang zeurende leden gehad, maar als je juist modereert en vooral communiceert, dan is er altijd een oplossing. Het gebeurde vrij regelmatig dat ik leden een bericht stuurde op LTF of in het spel met meer uitleg omtrent hun kick en eventueel verzoenende woorden indien nodig. Optreden zonder uitleg of persoonlijk contact werkt uiterst contraproductief.

2) Het stellen van prioriteiten binnen het algemene forumbeleid. Het moet voor eens en altijd duidelijk worden gemaakt dat dit in eerste instantie een RS-forum is. Concreet betekent dit dat voor initiatieven als bv. de banners bij evenementen minder rekening dient te worden gehouden met de Non-rs leden. Dit is ook weer een beleidsmatig iets, want uiteindelijk beslissen de moderators samen met de beheerders om iets al dan niet door te voeren.


Het grootste probleem ligt wellicht bij het voorkomen dat delen van die 'subcultuur' of het gedrag van bepaalde non-rs leden naar de andere fora wordt overgeplaatst. Uiteindelijk valt dit tot op heden nog relatief mee denk ik, al zijn er zeker wel al grote incidenten geweest. En zijn er reeds mensen door weggegaan. Via een toepassing van die beleidswijzingen dient dit nog veel strenger te worden aangepakt. Daarnaast moeten de 'slachtoffers' in kwestie ook persoonlijk worden aangesproken en aangemoedigd worden om te blijven. Dit is even belangrijk als de dader bestraffen, daar ben ik van overtuigd. Zoals je zelf al aanhaalt in deze context is oplapwerk lastig, maar het is een noodzakelijkheid.

Ik zou het dus toch nog een kans geven. Wanneer toch zou blijken dat deze maatregelen andermaal onvoldoende zijn lijkt een splitsing me misschien wel noodzakelijk, al zal dit een pijnlijke maatregel blijven voor mij, iemand die in beide fora actief is. De geest en inderdaad de charme van Lunagang zou er in mijn optiek voor een groot deel mee verloren gaan. Maar als het echt zou moeten om het boeltje te redden, dan moet het maar.


Niet nadenken, gewoon gelijk doen man, hoe kan je gasten verwachten als je ze niet eens normaal een plaatsje aanbiedt om te zitten man.
Afbeelding
Zeekoe
Update Lounge
Berichten: 10632
Lid geworden op: zondag 9 september 2012, 22:01
Extra rang: Winnaar screenshotcompetitie

Re: Spanning tussen RS en non-RS

Bericht door Zeekoe »

Iedereen is het hierover eens:
  • Eindelijk een oplossing voor het verbeteren van de doorstroming tussen website en forum (vb: grotere knoppen, pop-up, links op website)
  • Streng (echt streng) bestraffen van het creëren van een slechte sfeer (zeker in RS). Dit houdt o.m. het volgende in: persoonlijk aanvallen van leden, inhoudsloze posts maken met het doel mensen uit te lokken, posten in discussies zonder argumenten aan te brengen, overdreven gebruik van scheldwoorden (zeker indien ze naar iemand anders gericht zijn) ...
  • Stoppen met het vinger wijzen naar elkaar
  • Duidelijker onderscheid in regels voor RS, non-RS (bar) en de gemeenschappelijke delen.
Open voor discussie:
  • Terugbrengen van accountmededelingen
  • Veranderingen aan het mod team van non-RS en/of de manier van werken
  • Ontbinden van eerder samengevoegde forumdelen
  • ingame adverteren (zijn hier mensen voor die dit überhaupt willen doen?)
Laatst gewijzigd door Zeekoe op zaterdag 21 januari 2017, 18:01, 3 keer totaal gewijzigd.
Tristan
Teamleider Chat
Berichten: 12286
Lid geworden op: donderdag 29 april 2010, 15:31
RS: Wertoo4 (p2p)
Clan: Lunatip

Re: Spanning tussen RS en non-RS

Bericht door Tristan »

Sam schreef:
Eend schreef:Dat is verwijderd omwille van inactiviteit en banter.
Slechte beslissing imo, want zoals blijkt is de enige activiteit nergens teruggekomen. Goed voorbeeld van dat het samenvoegen van forumdelen zeker niet tot meer activiteit leidt.
Ik denk ook niet dat samenvoegen werkt. Ik heb eigenlijk ook graag discussie-deel terug. Heel actief was het niet, maar het had zo zijn pieken als het een beetje spicy werd.

Bij RS loopt veel door elkaar imo, erg zijn een hoop stickies (wordt aangewerkt geloof ik) en als ik een forumdeel als "Buit en progressie" ga dan staan drie dingen door elkaar (levels, buit en blogs). Vroeger ging ik daar nog eens heen om wat zieke buit te zijn ofzo, nu wordt het nogal makkelijk ondergesneeuwd met alle blogs enzo. Als je dit terugdraait dan haal je misschien niet echt nieuwe leden binnen, maar het is wel fijner voor de leden die er nog zijn. Samenvoegen zorgt niet voor meer leden dus ik denk dat in ieder geval de vaste leden die er nog zijn te vrede houden best belangrijk is.
Heb je vragen over een kick/ban of heb je nog een andere opmerking over de chat? Stuur mij dan gerust een PB!
Chatregels: Waarom ben ik gekickt? | Het Lunatip topic: alle informatie over de chat | Lunatipchatter van het kwartaal

Afbeelding

"Alsof mij t boeit wat jullie kunnen missen in het team?"
"Nee, gewoon een warn erop"
--Legends
Rems
Meeste awards bijna gewonnen door Kipcorn maar uiteindelijk toch net niet omdat Kipcorn betrapt werd
Berichten: 17631
Lid geworden op: vrijdag 13 juni 2008, 17:31

Re: Spanning tussen RS en non-RS

Bericht door Rems »

'Slechte sfeer' is nou niet echt iets concreets lol. Iedereen heeft een ander beeld van slecht sfeer.
AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
Gewoon
Berichten: 7349
Lid geworden op: zaterdag 21 mei 2011, 18:33
Oude naam: Ongewoon

Re: Spanning tussen RS en non-RS

Bericht door Gewoon »

Zeekoe schreef:Iedereen is het hierover eens:
  • Eindelijk een oplossing voor het verbeteren van de doorstroming tussen website en forum (vb: grotere knoppen, pop-up, links op website)
  • Streng (echt streng) bestraffen van het creëren van een slechte sfeer (zeker in RS)
  • Stoppen met het vinger wijzen naar elkaar
Open voor discussie:
Adverteren, voornamelijk ingame gewoon.
Nieuwe forumdeel voor nieuwe leden. Shitposten hierin is instaban voor een week
Nieuwe rang voor mij als stamhoofd, vind mijn bijdrage hier best goed ik geniet eigenlijk enorm van shitposten dus besef wat ik in het spel gooi nu
Afbeelding
Ricc
Ex- evenementenorganisator
Berichten: 18644
Lid geworden op: zaterdag 23 februari 2008, 16:18

Re: Spanning tussen RS en non-RS

Bericht door Ricc »

Zeekoe schreef:Iedereen is het hierover eens:
  • Eindelijk een oplossing voor het verbeteren van de doorstroming tussen website en forum (vb: grotere knoppen, pop-up, links op website)
  • Streng (echt streng) bestraffen van het creëren van een slechte sfeer (zeker in RS)
  • Stoppen met het vinger wijzen naar elkaar
Open voor discussie:
  • Terugbrengen van accountmededelingen
  • Veranderingen aan het mod team van non-RS en/of de manier van werken
De website is imo gewoon achterhaald. Ik had al in mijn posts aangehaald dat de voornaamste artikelen die worden getoond op de tipsite gewoon algemene artikelen zijn die je ook op elke wiki vindt, inclusief de nederlandse die onderhand wel elke NL RS speler gebruikt.
Probeer om te gaan naar een community site waar je gewoon guides vindt die bepaalde handelingen uitvoert zoals "hoe verdien je geld, hoe train je een skill het beste, etc". Zoiets vind je toch minder snel op wiki's? Dat geeft ook lunagang in het geheel een meer community touch.
Ook qua layout zou de site iets beter kunnen vb dat knoppen en guides beter gerangschikt zijn en dergelijke.
Zeekoe
Update Lounge
Berichten: 10632
Lid geworden op: zondag 9 september 2012, 22:01
Extra rang: Winnaar screenshotcompetitie

Re: Spanning tussen RS en non-RS

Bericht door Zeekoe »

Uit de cijfers bleek nochtans dat de site niet achterhaald is.
Odius
Ex-chatmoderator
Berichten: 16826
Lid geworden op: woensdag 14 mei 2008, 19:01

Re: Spanning tussen RS en non-RS

Bericht door Odius »

Tristan schreef:
Sam schreef:
Eend schreef:Dat is verwijderd omwille van inactiviteit en banter.
Slechte beslissing imo, want zoals blijkt is de enige activiteit nergens teruggekomen. Goed voorbeeld van dat het samenvoegen van forumdelen zeker niet tot meer activiteit leidt.
Ik denk ook niet dat samenvoegen werkt. Ik heb eigenlijk ook graag discussie-deel terug. Heel actief was het niet, maar het had zo zijn pieken als het een beetje spicy werd.

Bij RS loopt veel door elkaar imo, erg zijn een hoop stickies (wordt aangewerkt geloof ik) en als ik een forumdeel als "Buit en progressie" ga dan staan drie dingen door elkaar (levels, buit en blogs). Vroeger ging ik daar nog eens heen om wat zieke buit te zijn ofzo, nu wordt het nogal makkelijk ondergesneeuwd met alle blogs enzo. Als je dit terugdraait dan haal je misschien niet echt nieuwe leden binnen, maar het is wel fijner voor de leden die er nog zijn. Samenvoegen zorgt niet voor meer leden dus ik denk dat in ieder geval de vaste leden die er nog zijn te vrede houden best belangrijk is.
Het samenvoegen van forumdelen is inderdaad geen oplossing. Tweemaal persoonlijk geprobeerd: eerst met forumdelen in Evenementen, daarna met Bar en Discussies, tweemaal enkel en alleen maar nadelig geweest. Het waren misschien wel de slechtste beslissingen die ik ooit nam voor het forum. Je versnelt het proces van inactiviteit alleen maar en zorgt er inderdaad voor dat leden (en nieuwe leden ook) minder snel geneigd zijn om daar actief te zijn als nevenactiviteit. Het komt erop neer dat het soms beter is om stukjes inactiviteit in te bouwen in kleinere forumdelen om het geheel zo actief in stand te houden.
Zeekoe
Update Lounge
Berichten: 10632
Lid geworden op: zondag 9 september 2012, 22:01
Extra rang: Winnaar screenshotcompetitie

Re: Spanning tussen RS en non-RS

Bericht door Zeekoe »

Akkoord met Odi, ik was de laatste keer een drijvende kracht achter het samenvoegen van verschillende fora, maar dat bracht niet het gewenste effect.

Toegevoegd na 13 seconden:
Ongewoon schreef:
Zeekoe schreef:Iedereen is het hierover eens:
  • Eindelijk een oplossing voor het verbeteren van de doorstroming tussen website en forum (vb: grotere knoppen, pop-up, links op website)
  • Streng (echt streng) bestraffen van het creëren van een slechte sfeer (zeker in RS)
  • Stoppen met het vinger wijzen naar elkaar
Open voor discussie:
Adverteren, voornamelijk ingame gewoon.
Nieuwe forumdeel voor nieuwe leden. Shitposten hierin is instaban voor een week
Nieuwe rang voor mij als stamhoofd, vind mijn bijdrage hier best goed ik geniet eigenlijk enorm van shitposten dus besef wat ik in het spel gooi nu
Toegevoegd.

Toegevoegd na 8 seconden:
Zeekoe schreef:Iedereen is het hierover eens:
  • Eindelijk een oplossing voor het verbeteren van de doorstroming tussen website en forum (vb: grotere knoppen, pop-up, links op website)
  • Streng (echt streng) bestraffen van het creëren van een slechte sfeer (zeker in RS). Dit houdt o.m. het volgende in: persoonlijk aanvallen van leden, inhoudsloze posts maken met het doel mensen uit te lokken, posten in discussies zonder argumenten aan te brengen, overdreven gebruik van scheldwoorden (zeker indien ze naar iemand anders gericht zijn) ...
  • Stoppen met het vinger wijzen naar elkaar
  • Duidelijker onderscheid in regels voor RS, non-RS (bar) en de gemeenschappelijke delen.
Open voor discussie:
  • Terugbrengen van accountmededelingen
  • Veranderingen aan het mod team van non-RS en/of de manier van werken
  • Ontbinden van eerder samengevoegde forumdelen
  • ingame adverteren (zijn hier mensen voor die dit überhaupt willen doen?)
Off-er
Berichten: 14232
Lid geworden op: vrijdag 18 juli 2008, 15:55
Clan: D/SEA eSports

Re: Spanning tussen RS en non-RS

Bericht door Off-er »

Hmm, een ding waar je wel rekening mee moet houden betreffende samenvoegen, is dat inactieve fora worden samengevoegd met andere fora. Dingen waar al geen activiteit was, worden niet actiever bij samenvoegen, maar bij gesplitst laten hoeft 't ook niet per se actief te blijven.
Afbeelding
Odius
Ex-chatmoderator
Berichten: 16826
Lid geworden op: woensdag 14 mei 2008, 19:01

Re: Spanning tussen RS en non-RS

Bericht door Odius »

Misschien is een wat nauwere samenwerking met de weinige Nederlandstalige RS-clans die er nog zijn ook de moeite, zie ook mijn post in het topic van Ceecs. Ik denk dat we er enkel samen beter door kunnen worden. Na het verdwijnen van het Clangedeelte is dit allemaal vervaagd, maar door OSRS is er duidelijk een heropleving waar we meer op in zouden kunnen spelen.
Jelmer
Teamleider Chat
Berichten: 3366
Lid geworden op: zaterdag 7 februari 2009, 17:19
RS: Jelmer (p2p)
Extra rang: Evenementenorganisator
Contacteer:

Re: Spanning tussen RS en non-RS

Bericht door Jelmer »

Zeekoe schreef:ingame adverteren (zijn hier mensen voor die dit überhaupt willen doen?)
Voor zover ik weet gebeurde dit wel eens in de chat.
Don’t get too close
It’s dark inside
It’s where my demons hide
Hank1705
Moderator in categorie RS
Berichten: 2907
Lid geworden op: dinsdag 28 augustus 2012, 14:45
RS: Hankinator (p2p)
Clan: RS Addicts
Extra rang: Chatmoderator

Re: Spanning tussen RS en non-RS

Bericht door Hank1705 »

In de chat heb je natuurlijk wel slechts beperkt aantal mensen, waarvan een groot deel al (enigzins) actief is op het forum, dus ik denk dat we het groter moeten zoeken.
Afbeelding
Afbeelding
Jelmer
Teamleider Chat
Berichten: 3366
Lid geworden op: zaterdag 7 februari 2009, 17:19
RS: Jelmer (p2p)
Extra rang: Evenementenorganisator
Contacteer:

Re: Spanning tussen RS en non-RS

Bericht door Jelmer »

Hank1705 schreef:In de chat heb je natuurlijk wel slechts beperkt aantal mensen, waarvan een groot deel al (enigzins) actief is op het forum, dus ik denk dat we het groter moeten zoeken.
Maar hoe we dat moeten gaan doen, geen idee. Via het RSOF is in ieder geval geen mogelijkheid en ingame zie ik nog niet zo snel iemand flyers uitdelen voor lunagang. :')
Don’t get too close
It’s dark inside
It’s where my demons hide
Gesloten