Distractions and Diversions - Ancient effigies

Af en toe zullen monsters ancient effigies achterlaten. Deze beeldjes zijn redelijk zeldzaam. Wees maar blij als je er een krijgt. De xp die je met deze beeldjes kunt krijgen, is niet mis. Zodra je de optie "investigate" bij een ancient effigy gebruikt, zul je de keuze krijgen uit twee skills.

Je kunt effigies ook krijgen als zeldzame beloning van moeilijke en elite clue scrolls van de Treasure Trails D&D.

Effigy

Een ancient effigy bestaat uit vier beeldjes: starved, nourished, sated en gorged. De eerste effigy zal een "starved ancient effigy" zijn. Hiervoor heb je level 91 in één van de twee skills nodig die je kunt kiezen. Je zult xp in de skill krijgen die je kiest. Zodra je de starved ancient effigy hebt gebruikt, zul je een nourished ancient effigy krijgen. Bij deze effigy heb je ook weer keuze uit twee skills. In een van deze skills moet je 93 zijn. Dit gaat zo door. Na vier effigies zul je een dragonkin lamp krijgen. Uit deze lamp krijg je xp afhankelijk van je level in een skill naar keuze.

Soort effigyLevel nodig in de skillsXP
Starved9115.000
Nourished9320.000
Sated9525.000
Gorged9730.000

De levels kun je met boosts verhogen. De dragonkin lamp geeft xp volgens de formule (x³-2x²+100x)/20, met x vervangen door je level. De lamp vereist geen levels om hem te gebruiken.

De skills waar je uit kunt kiezen, komen altijd in dezelfde paren. Wanneer een effigy voor Construction krijgt, kun je altijd ook uit Thieving kiezen. Zodra je niet aan de leveleis voldoet, kun je via het assist system hulp vragen aan andere spelers. Slechts één van de twee levels werkt met het assist system. Helaas zul je voor de effigies niet zelf de xp krijgen wanneer je het assistsysteem gebruikt. Het voordeel is dat je altijd naar een volgende effigy kunt komen. Je zult hierdoor altijd de effigy kunnen voltooien om de dragonkin lamp te krijgen.

Hieronder staat een tabel met de skillcombinaties.

Skill met hulpmogelijkheidSkill zonder hulpmogelijkheid
CraftingAgility
ConstructionThieving
CookingFiremaking
HerbloreHunter
SmithingMining
RunecraftingSummoning
FletchingWoodcutting
FarmingFishing

Als je niemand kunt vinden die aan de leveleis voldoet, kun je eventueel je effigy verkopen aan het Varrock Museum bij de expert op de eerste etage. Hij zal je daarvoor een xp-lamp voor 5.000 xp in een skill boven de 50 geven. Helaas is dat een stuk minder dan de dragonkin lamp, maar beter dan niets!

Bijna alle monsters droppen ancient effigies. Hoe hoger het combat van het monster, hoe groter de kans dat je er één krijgt. Een tormented demon zal bijvoorbeeld sneller een ancient effigy droppen dan een dark beast.

Extra

Over deze pagina

Met dank aan Nike' Air' Max', Huseyin-Gazi en Lars Keizer voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.