Distractions and Diversions - Balthazar Beauregard's Big Top Bonanza

Balthazar Beauregard's Big Top Bonanza is een reizend circus dat elke week op een andere plaats in RuneScape is te vinden. Het is alleen voor members. Het circus zit zonder artiesten. Daarom is jouw hulp nodig. Je kunt speciale circuskleren krijgen door op te treden. Dat kan elke week. Je kunt er in eerste instantie drie skills laten zien, namelijk Magic, Agility en Ranged. Er is geen officieel level dat je nodig hebt, maar de laagste levels die je nodig hebt, is volgens RuneScape "approximately" (ongeveer) 10. Een hoger level is handig, omdat je dan meer kunt doen en meer punten kunt scoren. Na The Firemaker's Curse kun je Firemaking tonen, na Some Like it Cold ook Thieving.

Het circus kan in één van de twaalf onderstaande steden zijn. Elke woensdag zal de locatie veranderen. Het circus zal dan naar de volgende plaats in het lijstje gaan. Als het circus dus deze week in Taverley is, is die volgende week in Edgeville.

Het circus is deze week in Tree Gnome Stronghold - ten zuidwesten van de poort.

Locatie

Je kunt de plaats van het circus ook door de circusfeeën die in elke stad rondvliegen, te weten komen. De derde manier om te weten te komen waar het circus is, is door op de wereldkaart te kijken en via het symbooltje (Symbool) in de legenda naar "Distractions and diversions" te zoeken. Er zijn vijf distractions and diversions op de wereldkaart. Die in de dierentuin is van Penguin Hide and Seek, die bij de Observatory van Shooting Star, die van de Fishing guild van Fish Flingers en die in de Lumbridge Swamp Caves van Tears of Guthix. Het overgebleven symbooltje is van het circus.

Je zult geen grote circustent zien op de plaats waar het circus is. Er is alleen een kaartenloketje. Een kaartje is gratis en zal je meteen naar het circus teleporteren. Als je het kaartje in het circus verscheurt, ga je weer uit het circus.

Ticket

Je komt eerst bij de ringmaster, oftewel de circusdirecteur. Hij legt je uit dat hij niet genoeg artiesten heeft en vraagt of je wil helpen. Bij hem kun je ook de beloningen die je al hebt verdiend, terugkrijgen.

Circus

Er zijn vijf onderdelen: Magic, Agility, Ranged, Firemaking en Thieving. Elk onderdeel kun je één keer per week voor de beloning doen, maar je kunt onbeperkt oefenen. Firemaking kan alleen na The Firemaker's Curse, Thieving na Some Like it Cold.

Magic

Om met magic op te treden, moet je eerst bij de fee, die bij "Kist" op het kaartje hierboven staat, praten. Zij zal je uitleggen wat je moet doen. Pak eerst wat spreuken uit de kist naast de fee. Er zijn vier soorten spreuken: elemental, levitation, teleportation en alchemy. Neem van alles 10, dan heb je niet tekort. Nu heb je de keuze om het publiek bij drie verschillende hoeken te vermaken. Elke hoek heeft zijn eigen spreuken en moeilijkheidsgraad. De noordwestelijke en zuidoostelijke hoeken zijn het gemakkelijkst, de noordoostelijke hoek is het moeilijkst.

Zuidoostelijk (levitation)

VoorwerpAangeraden level
Cat20
Penguin40
Ork50
Bowl30
Rat10

Noordwestelijk (elemental)

VoorwerpAangeraden level
Book10
Helm30
Armour50
Shield40
Tree stump20

Noordoostelijke hoek (alchemy en teleportation)

VoorwerpAangeraden level
Stool70
Assistant90
Anvil99
Armour60
Dumb-bells80

Je moet op een van de voorwerpen klikken om er een spreuk over uit te spreken. Let goed op wat het publiek zegt en doe de spreuken die zij roepen. Als ze niets roepen, moet je zelf wat verzinnen. Tussendoor is het slim om emoties te doen. Je krijgt dan meer punten. Wissel wel af. Anders vindt het publiek het saai en krijg je minder punten.

Magic

Ranged

Ranged moet in de zuidwestelijke hoek van het circus. Praat met de fee die daar is om te beginnen. Je moet vervolgens benodigheden uit de kist bij de fee pakken. In totaal moet je tien keer iets afvuren. Vijf voorwerpen moeten hetzelfde zijn, de andere vijf maken niets uit. Er zijn nu twee banen. De een is een baan met metalen eendjes die je om moet schieten, de ander een ronddraaiend rad met een elfje erop. Je moet vijf keer op het ronddraaiende rad gooien. Elke keer moet je dezelfde wapens gebruiken. Je kunt op het rad gooien door op één van de sterren voor het rad te klikken. Hoe verder de ster van het rad vandaan is, hoe hoger het ranged level is dat je ongeveer nodig hebt.

Je moet hetzelfde doen bij de baan met de metalen eendjes. Nu kun je wel wisselen tussen wapens. Wissel je optreden af en doe emoties. Je zult dan meer punten krijgen.

Ranged

Agility

Agility is in de nok van het circus. Ga de ladder in het zuiden op om er te komen. Je zult automatisch in een acrobatenpak worden gehesen. De fee legt uit wat je moet doen: toeren op het touw uithalen. Je kunt normale emoties op het touw doen, maar ook speciale. Eén van die speciale is jongleren. Hiervoor heb je natuurlijk iets nodig waarmee je kunt jongleren. Die voorwerpen liggen in de kist bij de fee. Neem van alles wat mee. Het publiek kan namelijk weer verzoekjes doen.

Ga op het touw om te binnen. Je moet dan tien emoties uitvoeren. Je kunt niet vallen.

Toeren

PlaatjeAangeraden levelNaam
Small hop10Small hop
One leg balance20One-leg balance
Twirl30Twirl
Handstand40Handstand
Cartwheel50Cartwheel
Small leap60Small leap
No-hand cartwheel70No-hand cartwheel
Forward roll80Forward roll
Large leap90Large leap
Backflip99Backflip
JuggleVerschillendJuggle

Juggle

PlaatjeAangeraden levelNaam
Balls10Balls
Plates20Plates
Eggs30Eggs
Knives40Knives
Spades50Spades
Tuna60Tuna
Soap70Soap
Cannon balls80Cannonballs
Torches90Torches
Chinchompas99Chinchompas

Wissel de speciale emoties af en doe soms normale emoties. Je zult dan weer meer punten krijgen.

Agility

Firemaking

Na The Firemaker's Curse kun je elke week een Firemaking-activiteit doen. Er zijn twee varianten: vuurspuwen en de flaming poi. Je kan ze elke week allebei doen.

Vuurspuwen

Sera kan je uitleg geven over vuurspuwen. Er zijn zes verschillende drankjes in de kist, die je kunt drinken om vuur in bepaalde kleuren te spuwen. Ga op het symbool naast de ster staan en spuw.

PlaatjeLevelNaamXP
Plaatje74Salt solution2.580
Plaatje78Berry solution2.830
Plaatje82Copper solution3.080
Plaatje87Blurite solution3.330
Plaatje91Elemental solution3.580
Plaatje95Rubium solution3.830

Flaming poi

Emmett legt je het gebruik van de flaming poi uit. Dat zijn stokken met vuur erop. Door ze te bewegen maak je mooie figuren. Je kunt zes "emoties" doen.

LevelTypeXP
74Twig's Try2.580
78The Lazy Lina2.830
82Isis Spiral3.080
87The Flint Fling3.330
91Spinning Sera3.580
95The Big 'E'3.830
Firemaking

Thieving

Na de quest Some Like it Cold kun je elke week ook een optreden doen met de Thieving skill. Theodore (Teddy) de ijsbeer staat ten zuiden van de ring.

LevelNaamXP
50Levitate2206
60Card Trick2647
70Flowers in Sleeve2794
80Bunny from Hat3088
90Water Tank3525
Thieving

Punten

Je krijgt aan de hand van de hoeveelheid verdiende punten een speciaal kledingstuk.

ScoreBeloningOnderdelen
1-500Deel uit het audience costume
501-1000Deel van het acrobate costume
501-1000Deel van het firemaker costume (na the Firemaker's Curse)
1001-1200Deel van het clown costume
Hoger dan 1200Deel van het ringmaster costume

Als je een van de kledingstukken kwijt raakt, kun je bij de ringmaster gratis een nieuwe halen.

Sergeant Damien

Sinds enige tijd loopt ook Sergeant Damien, beter bekend als de Drill Demon, rond in het circus. Hij let op het materiaal en gooit ongenode gasten de tent uit, maar behalve praten kun je verder niets met hem. Vroeger had Sergeant Damien zijn eigen random event, maar deze zijn eind 2012 verwijderd.

Over deze pagina

Met dank aan wesley theuns (i pk j0o 148) voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.