Big Chinchompa

The Big Chinchompa is een distraction and diversion rond Hunter: de skill wordt gebruikt tijdens het spelen en je ontvangt er beloningen voor. Tweemaal per dag kun je de gnome Nyriki Tapio helpen met zijn queeste om een gigantische chinchompa te vangen. Nyriki zit achter het beest aan om ingrediënten te vinden voor zijn vrouw, Mieliki Tapio, die experimenteert met chemicaliën.

Nyriki Tapio verschijnt 30 minuten na elk heel uur bij een Hunter-locatie en zal een gat in de grond maken waar je in kunt om de jacht te beginnen. Hij verschijnt dus om 00:30, om 01:30 en zo verder. Om de chinchompa's te vangen, is het nodig motten te vangen. Als je die aan het beest voert, valt het in slaap. In ruil voor je hulp zul je tijdens de jacht Hunter xp ontvangen voor de motten, samen met punten die je kunt besteden bij de winkel van Nyriki Tapio en zijn vrouw.

Big Chinchompa

Het hol van de chinchompa is een zogenaamde instance world. Je komt dus samen met mensen van andere werelden terecht in een nieuwe wereld om de minigame te spelen, wat je misschien bekend voorkomt van de Clan Citadels of de TzHaar Fight Pit. Gelukkig is de hoeveelheid mensen beperkt en zal het dus niet al te druk zijn, zodat je rustig op motten kunt jagen zonder daarbij anderen te hinderen of juist door anderen gehinderd te worden.

Mieliki Tapio en het spel beginnen

Nyriki's vrouw Mieliki woont in een boomplatvorm net ten zuiden van het agility parcours in de Tree Gnome Stronghold. Hier zie je direct dat Mieliki achter haar tafel scheikundige proefjes aan het uitvoeren is. Als je met haar praat terwijl je de distraction and diverison nog nooit gedaan hebt, zal ze beginnen over het nut van hard werken en klagen over de mensen van tegenwoordig, maar ze draait bij als je Nyriki geholpen hebt.

Het belangrijkste zijn de portalen: vijf groene en één oranje met een vlinder-icoontje. Over de groene portalen kun je straks meer lezen bij de sectie Beloningen. Het oranje portaal heeft twee opties, Check en Enter. Check laat je zien waar en wanneer de volgende ronde begint. Met de "Enter"-optie kun je daar vervolgens heen teleporteren. De "Enter"-optie kun je maar drie keer per dag gebruiken, op check zit geen limiet.

Het heeft geen zin om van werelden te wisselen, aangezien elke ronde in alle werelden op hetzelfde moment begint.

Portals

Het spel

Aan het begin van het spel krijg je van Nyriki een moth jar, waar je de motten in kunt doen die je straks zult vangen. Bovenin je scherm zie je hoeveel motten er in je moth jar zitten. Als je je muis erop houdt kun je ook zien welke motten er precies in zitten. Wanneer je de moth jar kwijtraakt of vernietigt, kun je een nieuwe halen uit de zak naast Nyriki.

In het midden van de grot bevindt zich een plutonial chinchompa, een gigantische chinchompa die Nyrik wil vangen. Nyriki kan hem alleen niet aan, dus vraagt hij jou om het beest zoveel motten te voeren dat het in slaap valt. Hiervoor krijg je 20 minuten de tijd. De jacht eindigt als deze om zijn of als de chinchompa in slaap gevallen is. De resterende tijd zal in de rechterbovenhoek van je scherm verschijnen. Hoe slaperig de chinchompa is, kun je zien op het balkje linksbovenin je scherm. Leeg is klaarwakker en vol is slapend.

Big Chinchompa interface

Elke keer dat je een mot aan de chinchompa voert, zul je punten krijgen. Het maximale aantal punten dat je in een spelletje kunt krijgen, is 1500.

Nu zou dit spelletje niet zo moeilijk zijn als de motten gewoon voor je klaar zouden liggen, maar helaas voor jou moet je ze zelf gaan vangen. Hiervoor zijn drie verschillende manieren, die in de tabel hieronder beschreven staan.

PlaatjeNaamMethode
Soporith MothRondvliegende mottenRegelmatig verschijnen er motten in de grot, die je gewoon met je handen kunt vangen. Deze kunnen van elke kleur zijn.
Shaking BranchShaking Branch

Je zult zien dat er overal bomen staan met cocons eraan, waar de motten uit komen. Af en toe zul je een boom zien waar een cocon op het punt staat om uit te komen, waardoor de takken beginnen te trillen. Je kunt dan op de boom klikken om de mot te vangen voordat hij wegvliegt.

Ook deze motten kunnen van elke kleur zijn.

Protea flowerProtea Flower

In de vier hoeken van de grot groeien protea flowers, een zeldzame bloemensoort die een erg zoete nectar heeft. Als je een bloem plukt en deze draagt, zal er af en toe een mot op de bloem afkomen die je automatisch vangt. De kans dat dit gebeurt is groter in de buurt van anderen.

Deze mot is altijd van de hoogste kleur die je kunt vangen, dus het is zeker aan te raden een bloem bij je te hebben!

De motten zijn ingedeeld op kleur en geven afhankelijk van die kleur een verschillend aantal XP en punten. Betere motten vereisen een hoger level, maar je komt alleen maar motten tegen die je kunt vangen. Ook zul je alleen de vijf hoogste motten tegenkomen die je kunt vangen (indien van toepassing). Met een level van 30 zul je dus alleen rode, oranje en gele motten tegenkomen, terwijl je op een level van 91 groene, blauwe, paarse, grijze en zwarte zult vangen.

KleurLevelXPPunten
Rood1151
Oranje13502
Geel261505
Groen392508
Blauw5230012
Paars6532015
Grijs7840018
Zwart9145021

Per keer dat je dit speelt zul je maximaal 1500 punten kunnen verdienen. Op XP zit geen limiet.

Beloningen

Als de tijd om is of de chinchompa in slaap gevallen is, eindigt het spel. Wanneer je nog in de grot bent, zul je voor de motten die je nog hebt XP en punten krijgen. Je punten worden omgezet in competence points, die je bij Nyriki of Mieliki kunt uitgeven. Als je de grot voortijdig verlaten hebt en de moth jar nog bij je hebt, kun je langs Mieliki gaan. Hij zal de punten van je afgelopen spel automatisch naar competence points omzetten. Tijdens het omzetten van de punten raak je je moth jar ook kwijt, dus als je deze om de een of andere reden wilt houden, moet je niet tot het einde blijven en ook niet langs de winkel gaan.

Let wel op: er zit aan je aantal competence points een maximum van 20.000. Als je dit dus erg vaak doet, is het aangeraden ze (deels) op te gebruiken voordat je aan dit limiet zit. Alle competence points die je boven de 20.000 haalt zullen gewoon verloren gaan.

In de winkel kun je een aantal verschillende dingen kopen, variërend van XP en Herblore-ingrediënten tot speciale quota tickets. Van elk soort ticket kun je er maximaal 3.000 hebben. Heb je er zoveel en wil je ze kopen, dan zul je eerst wat tickets op moeten maken.

PlaatjeNaamPuntenWaarde 1XP 2
Swamp lizard quota ticketSwamp lizard quota ticket47.807 gp152
Carnivorous chinchompa quota ticketCarnivorous chinchompa quota ticket61.044 gp265
Pawya quota ticketPawya quota ticket81.813 gp400
Polar kebbit quota ticketPolar kebbit quota ticket158.808 gp253
Grenwall quota ticketGrenwall quota ticket1022.240 gp1100
Protea flowerProtea flower1--
Swamp toadSwamp toad12985 gp-
FlaxFlax (noted)2121 gp-
Swamp tarSwamp tar4123 gp-
Hunter XPHunter XP1-5

1: Bij de quota tickets is dit de waarde van de voornaamste drop. Hier is dus niet uitgegaan van bones en eventuele andere drops zoals de herbs bij grenwalls. Bij de grenwalls is uitgegaan van een gemiddelde van 20 grenwall spikes. Meer informatie over quota tickets staat hieronder.
2: Bij de quota tickets is dit de XP die je krijgt voor één vangst.

Quota tickets

De quota tickets zijn een beetje speciaal. Deze geven toegang tot speciale portalen in Mieliki's winkel, die leiden tot de privéjachtgronden van Nyriki met de beestjes van de tickets. Omdat Nyriki niet zo goed is in jagen oefent hij tussen de big chinchompas door in deze aparte werelden en met deze tickets kun jij dat ook doen, voor één ticket per beestje dat je vangt.

Als je door een portaal stapt, kom je in een kamertje met spawns van de beestjes die op de portal staan. Dit kan een nieuw of bestaand kamertje zijn. Meestal wordt er een nieuwe kamer gemaakt als in alle bestaande kamers al drie of meer spelers zitten. Hier kun je beestjes vangen. Via het houten geval naast het portaal kun je mensen uitnodigen door hun naam te typen. Als ze in dezelfde wereld in Mieliki's winkel zijn en een kaartje hebben, krijgen ze een uitnodiging.

Pawyas privé jachtgebied

Protea flower

De protea flower kun je in het spel dragen om motten mee te lokken, buiten het spel heeft het geen praktisch nut en is het puur cosmetisch.

Over deze pagina

Geschreven door Siddy00, met dank aan Cabelero en Goshiki voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.