Champion Challenge

In de kelder van de Champions' Guild, die ten zuiden van Varrock ligt, huizen de kampioenen van zestien verschillende soorten wezens. Deze kampioenen zijn sterker dan normale wezens van die soort en willen tegen je vechten wanneer je een champion scroll hebt ontvangen. Heel, heel, heel, heel maar dan ook heel soms dropt een monster zo'n champion scroll. Als je de scroll leest, zie je dat je wordt uitgedaagd door de champion van de soort waarvan je de scroll hebt gekregen. Je kunt de uitdaging aangaan in de kelder.

Dertien van de champions dagen je uit via champion scrolls. Tegen één kan iedereen vechten. Leon D'Cour wil pas tegen je vechten als je al tien champions hebt gedood. De gnome champion Glophren wil pas tegen je vechten wanneer je de dertien normale champions en Leon d'Cour hebt verslagen.

Voor elke champion gelden weer andere regels. Sommige beperken je in wat je aan mag, anderen beperken je weer in op welke manier je mag vechten.

Wanneer je eenmaal een scroll hebt gekregen, kun je wekelijks het monster opnieuw doden.

Vrije toegang

Er is één monster waar je geen champion scroll voor nodig hebt. Dit is de leprechaun champion. Hij is level 20 en heeft 500 life points. Je moet hem zonder spullen verslaan. Praat met Larxus, de man aan het begin van de Champion Challenge arena, om de uitdaging aan te nemen. Hij zal een luik openen. Als je daar in gaat, zal het gevecht beginnen.

Als je de Leprechaun champion doodt, krijg je 446 Constitution en Slayer xp.

Champions van champion scrolls

LevelNaamLife pointsBeperkingenXP Constitution en Slayer (lampen)Wordt gedropt door
14Imp Champion2000Geen ability's en special attacks385Imp
28Goblin Champion3000Geen melee en ranged532Goblin
35Skeleton Champion4000Geen melee en magic648Skeleton
42Zombie Champion5000Geen magic802Zombie
49Hobgoblin Champion6000Geen melee997Hobgoblin
56Giant Champion7000Geen ranged en magic1245Hill giant
63Banshee Champion8000Geen prayer en melee, net als bij normale banshees heb je ook hier earmuffs of een (full) slayer helmet nodig1584Banshees / Mighty banshees
70Ghoul Champion8910Je mag alleen wapens, pijlen en runes mee2001Ghoul
77Earth Warrior Champion9000Geen prayer2538Earth warrior
84Aberrant Spectre Champion9075Alleen 2h swords toegestaan, net als bij normale aberrant spectres heb je ook hier een nose peg of een (full) slayer helmet nodig3232Aberrant spectre
98Jogre Champion8460Geen ranged5288Jogre
105Mummy Champion8580Geen schild6771Mummy
112Lesser Demon Champion6000Geen wapens en armour, mag wel andere spullen mee8683Lesser demon
112Leon D'Cour12300Geen spullen in je inventory10845Je mag Leon D'Cour verslaan als je 10 champions hebt gedood
119Glophren17400Geen schilden, ranged en melee13.927Je mag deze verslaan als je alle 13 champions en Leon d'Cour hebt verslagen

Suggesties voor het behalen van champion scrolls

Dit is een lijst met locaties waar je monsters kunt gaan doden als je de monsters alleen gaat doden om een champion scroll te krijgen. Uiteraard kun je veel monsters ook op andere plaatsen vinden. Vaak haal je een champion scroll "per ongeluk", wat dus best op een andere plaats kan zijn.

De minigame

De ingang van de kelder, waar de minigame zich afspeelt, is naast de trap in de Champions Guild. Je zult meteen een man zien, Larxus. Je moet je scroll aan hem geven. Hij zal je vertellen welke speciale regels aan het gevecht verbonden zijn. Als je akkoord gaat, zal er naast Larxus een luik openen. Bij Larxus is ook een bankkist.

Larxus

Ga naar beneden als je er klaar voor bent en open de deur. Je komt nu in de arena. De champion zal je aanvallen, het gevecht kan beginnen!

Gevecht

Na het gevecht wordt je beloond met Constitution en Slayer xp. Verder zal er een mooie vaandel aan de muur in het noorden van de arena komen te hangen en krijg je van Larxus calling beads. Hiermee kun je een imp oproepen, die achter je aan zal lopen en een vaandel met je prestaties zal dragen.

Vaandel

Als je Golphren verslagen hebt, wil Larxus met je praten. Hij wil je belonen en geeft je 50.000 gp en vier scrolls of knowledge. Deze geven elk 10.000 xp in een combat skill naar keuze (Attack, Strength, Defence, Constitution, Ranged, Magic, Prayer, Summoning). Het gekozen level moet minimaal level 50 zijn. Ook krijg je de titel 'Champion of Champions'.

Over deze pagina

Met dank aan 6wouter7, verhaert3, Nooby killor, M q 1, Mr Grimm, europa 1 en trollzorg voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.