Court cases

In de quest King's Ransom kom je voor het eerst met de rechtbank in aanraking. Na de quest kun je helpen de wachtlijst aan rechtzaken in de rechtbank weg te werken door als advocaat of aanklager op te treden. Eén zaak kun je direct na de quest doen, voor andere zaken zul je eerst een zogenaamde court summon moeten krijgen.

In een zaak moet je ervoor kiezen om aan te klagen (prosecute) of te verdedigen. Om aan te klagen heb je 65 Attack nodig. Voor verdedigen is dat 65 Defence. Als je hebt gekozen aan welke kant je staat, moet je uit de kast naast de griffier van de rechtbank de stukken van de zaak halen en lezen. Vervolgens moet je de mensen in de cellen ondervragen of op onderzoek uitgaan om bewijs te verzamelen.

Als je de stukken hebt gelezen en de betrokken personen hebt ondervraagd, moet je naar rechtszaak in de kelder. Eerst zal de aanklager zijn woordje kunnen doen. Dan komt de verdediger. Jij moet je tot een jurylid richten, die het gevoeligste voor jouw argumenten is. Wie dat is, moet je raden. Als je een Ring of Charos (a) draagt, kun je een beschrijving bij de juryleden zien.

De eerste zaak is een zaak om je te leren hoe je een rechtszaak doet. Hij wordt je door de griffier van de rechtbank aangeboden. De volgende rechtszaken kun je alleen doen als je een zogenaamde court summon krijgt. Dat is een rol papier waarop staat in welke zaak je wordt opgeroepen.

Je kunt op verschillende manieren een court summon krijgen. Ze worden door verschillende monsters gedropt, je kunt ze uit kisten halen die je soms krijgt als je op bass vist en ze zijn met Treasure trails te vinden. Het is echter verreweg het snelste om ze uit zakken van personages te rollen. Je kunt ze van de volgende personages krijgen:

Je moet je rechtszaak eerst voltooien en je beloning ophalen om nog een court summon te krijgen.

De zaken tot en met Rick Turpentine kun je achter elkaar doen. Van de zaken in dit artikel die vanaf Party Pete komen, kun je er slechts één per twee weken doen.

De eerste zaak - Mugger (level: 6) tegen Roger Murray

De eerste zaak is die van Mugger (level: 6) tegen Roger Murray. Mugger (level:6) wordt ervan verdacht Roger Murray in Edgeville beroofd te hebben. Neem de zaak bij de griffier aan en kies ervoor om de mugger aan te klagen (prosecute) of te verdedigen (defend). Vervolgens moet je informatie uit de kast pakken en lezen.

Bij één van de bewijsstukken moet je een vingerafdruk vergelijken. De andere twee stukken bevatten informatie over de mugger en hoe de aanval heeft plaatsgevonden. Open het eerste bewijsstuk en zeg dat de vingerafdruk van de mugger is. Ga daarna de kelder in. De rechtszaak zal beginnen.

Prosecute

Defend

Rick Turpentine

Beloning: mystery box en een xp-lamp voor xp in een combatskil naar keuze, inclusief Prayer en Summoning.

River troll tegen de mensheid

Haal de stukken uit de kast naast de griffier en bevestig dat de vingerafdrukken van de river troll komen. Ga daarna naar beneden.

Prosecute

Defend

River troll

Beloning: mystery box en een xp-lamp voor xp in een combatskil naar keuze, inclusief Prayer en Summoning. Je krijgt ook 20 noted sharks.

Drunken dwarf tegen Botros

Haal de stukken uit de kast naast de griffier. Vergelijk de vingerafdrukken en zeg dat ze van de drunken dwarf zijn.

Prosecute

Defend

Drunken dwarf

Beloning: mystery box en een xp-lamp voor xp in een combatskil naar keuze, inclusief Prayer en Summoning. Je krijgt ook 20 noted gold ore en kebab.

Evil twin tegen good twin

Haal de stukken uit de kast naast de griffier en bevestig dat de vingerafdrukken van Moira komen.

Prosecute

Defend

Vingerafdrukken

Beloning: mystery box en een xp-lamp voor xp in een combatskill naar keuze, inclusief Prayer en Summoning. Je krijgt ook 5 uncut sapphires.

Rick Turpentine tegen de rijken

Haal de stukken uit de kast naast de griffier en bevestig dat de vingerafdrukken van Rick Turpentine komen.

Prosecute

Defend

Beloning: mystery box en een xp-lamp voor xp in een combatskill naar keuze, inclusief Prayer en Summoning. Je krijgt ook 3 ruby's.

Jury

Party Pete tegen Ikis Krum

Haal de stukken uit de kast naast de griffier. Ga naar de gevangenis en ondervraag Megan, Krum en Pete. Ga door alle opties heen. Je hebt ook een viewing orb gekregen. Gebruik deze en ga naar het plaats-delict: de party room in Falador. Gebruik in de party room de bat-in-a-box. Deze kan voor je uitzoeken of het geluid te hard stond die avond. Gebruik daarna je vergrootglas op de Magical Amplifier. Dit is een oude grammofoonspeler. Je zal hierop een vingerafdruk vinden. Vergelijk de vingerafdrukken en verlaat de plaats-delict via je orb, je kunt nu je rechtszaak beginnen.

Prosecute

Defend

Plaatje

Beloning: mystery box en een xp-lamp voor xp in een combatskill naar keuze, inclusief Prayer en Summoning. Je krijgt ook een rainbow afro. Deze afro heeft net als alle andere geen bonussen.

Ernest tegen Professor Oddenstein

Haal de stukken uit de kast naast de griffier. Ga met je viewing-orb naar het plaats-delict. Dat is bovenin Draynor Manor. Gebruik je vergrootglas op de strange machine. Je zult nu grijze haren vinden. Onderzoek ook met je vergrootglas de veer die op de grond ligt. Deze veer moet zeker van een kip geweest zijn. Als laatste moet je het kippenvoer nog even onderzoeken. Je vindt een vingerafdruk. Vergelijk deze. Ga terug naar de rechtbank met je viewing orb. Je moet ook nog even Ernest en de professor ondervragen in de gevangenis. Ga door alle opties heen.

Plaatje

Prosecute

Defend

Beloning: mystery box en een xp-lamp voor xp in een combatskill naar keuze, inclusief Prayer en Summoning. Je krijgt ook 100 normale veren, samen met 15 rode, gele en blauwe veren en 20 raw bird meat.

The Frog prince tegen de mensheid

Haal de stukken uit de kast naast de griffier. In deze zaak hoef je niet naar een plaats-delict toe of vingerafdrukken te matchen. Ondervraag alleen alle betrokkenen. Dit zijn de Frog prince, Flora en de arresting officer. Ga door alle opties heen.

Prosecute

Defend

Plaatje

Beloning: twee mystery boxes en een xp-lamp voor xp in een combatskill naar keuze, inclusief Prayer en Summoning.

Sawmill man tegen de mensheid

Haal de stukken uit de kast naast de griffier. Lees alle dossiers zorgvuldig door. Ondervraag alle betrokkenen. Dit zijn de Sawmill operator, de Estate agent en Will. Ga door alle opties heen.

Prosecute

Defend

Beloning: mystery box en een xp-lamp voor xp in een combatskill naar keuze, inclusief Prayer en Summoning. Je krijgt ook 30 teak planks.

Barbarians tegen magiërs

Je hoeft geen bewijsmaterialen te zoeken of aan de rechter te laten zien. Ondervraag wel eerst de wizard, de barbarian, Olaf the Bard en Baba Yaga. Ga door alle opties heen.

Prosecute

Defend

Plaatje

Beloning: mystery box en een xp-lamp voor xp in een combatskill naar keuze, inclusief Prayer en Summoning. Je krijgt ook 50 Law runes en 10 Dagannoth hides.

Evil Dave tegen de mensheid

Haal de stukken uit de kast naast de griffier. Lees de stukken aandachtig door en neem een bezoekje aan de volgende mensen:

Ondervraag deze mensen zorgvuldig.

Plaatje

Prosecute

Defend

Beloning: mystery box en een xp-lamp voor xp in een combatskill naar keuze, inclusief Prayer en Summoning. Je krijgt ook 5 Spicy stews.

Sandwich Lady tegen de mensheid

Haal de stukken uit de kast naast de griffier. Lees de stukken aandachtig door en bevestig dat de vingerafdruk van de Sandwich lady komt.

Prosecute

Defend

Plaatje

Beloning: twee mystery boxes, een xp-lamp voor xp in een combatskill naar keuze, inclusief Summoning en Prayer.

H.A.M. tegen Dorgeshuun

Haal de stukken uit de kast naast de griffier. Lees de stukken aandachtig door en ga met de orb naar het plaats-delict. Gebruik je vergrootglas op Vidar en Gamdin. Je zult een jade en een purchase receipt vinden. Hierop is een vingerafdruk te vinden, bevestig dat deze van Gamdin komt. Gebruik je vergrootglas ook nog op Gamdin, je zal dan H.A.M. gloves vinden met de initialen V.I. Ga terug naar het rechthuis via de orb en ondervraag ze ook nog even in de gevangenis. Ga door alle opties heen.

Plaatje

Prosecute

Defend

Beloning: mystery box en een xp-lamp voor xp in een combatskill naar keuze, inclusief Summoning en Prayer. Je krijgt ook 100 Cave goblin wires, die je voor een totaalbedrag van 457.600 gp op de Grand Exchange kunt verkopen. Je krijgt ook nog vijf uncut ruby's.

De Gravedigger tegen de mensheid

Haal de stukken uit de kast naast de griffier. Lees de stukken door en ga met de orb naar het plaats-delict. Gebruik je vergrootglas op het mausoleum en bevestig dat de vingerafdrukken die je daar vindt van Leo zijn. Onderzoek minstens één grafsteen en één grafkist om erachter te komen dat de kisten niet in de goede graven liggen. Op alle grafstenen zal je ook vingerafdruken vinden, maar gek genoeg kun je die nooit met iemand matchen. Je zal dan ook zeggen: "This makes no sense! This fingerprint doesn't match any of the suspects' fingerprints." Wanneer je je vergrootglas op één van de grafkisten doet, zul je vaststellen dat de modder dezelfde modder is als op de modderige schep en schoenen.

Prosecute

Defend

Beloning: twee mystery boxes en een xp lamp voor 9.000 Attack xp als je aanklaagt of een xp lamp voor 9.000 Defence xp als je verdedigt.

De mimespeler tegen de mensheid

Haal de stukken uit de kast naast de griffier. Lees de stukken aandachtig door en interview de mime, de arresting officer en Party Pete. De mimespeler moet je het volgende vragen:

Prosecute

Defend

Plaatje

Beloning: twee mystery boxes en een xp-lamp voor xp in een combatskil naar keuze, inclusief Prayer en Summoning. Je krijgt ook de emotie Faint!

Miss Schism tegen Draynor Village

Haal de stukken uit de kast naast de griffier. Lees de stukken aandachtig door en breng een bezoekje aan:

Bevestig ook dat de vingerafdruk van Miss Schism is.

Prosecute

Defend

Beloning: mystery box en een xp-lamp voor xp in een combatskil naar keuze, inclusief Prayer en Summoning. Je krijgt ook een Humble pie. Als je deze op eet, krijg je hetzelfde effect als een lamp na een random event. Kies een skill waarin jij je tien maal je level in xp wilt krijgen.

Beloningen

De mystery boxes die je van rechtzaken krijgt, bevat een willekeurig voorwerp. Meestal zijn deze voorwerpen niet zo waardevol, maar je kunt ook een rune platebody of half of a key krijgen.

Als je de wig, top of gavel kwijtraakt kun je deze weer bij de clerk opvragen. Ook kan je aan de clerk vragen om een overzichtje van welke court cases je al voltooid hebt. Alle zestien cases succesvol afronden is ook een vereiste voor de completionist cape (t).

Vergelijking tussen dit rechtssysteem en echte systemen

De rol van de aanklager wordt in het echt door de officiër van het Openbaar Ministerie vervult. De verdediger is een advocaat.

Het rechtssyteem in deze distraction and diversion is gebaseerd op dat van Groot-Brittanië en de Verenigde Staten. Hierin beslist de jury in criminele zaken of de verdachte schuldig is. Nederland kent geen juryrechtspraak. In Nederland bepaalt de rechter of iemand schuldig is of niet. België kent alleen een jurysysteem in criminele zaken, politieke misdrijven en drukpersmisdrijven.

Pruik

Over deze pagina

Geschreven door Scyfer en Feppie64, met dank aan Simone-ness, Gabber Zaros, Pancho1987, Golden0ldie, Guru Guru10, Paleaz, Pintos, Super Duckje, Yakkie-Bah, aarondearend, mrperfectk en walter herix voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.