Demon raids

Demon raids, ook wel Demon flashmobs genoemd, draait om invallen van demonen verspreid over Gielinor. Zogenaamde flashmobs verschijnen elk uur op één van de veertien locaties in het spel. De bedoeling van deze Distraction & Diversion is dat je de demonen tegenhoudt.

Plaatje

Als je combat level hoog genoeg is, zal er vijftien minuten voordat de flashmob begint een bericht in je chatbox verschijnen. Je kunt dit bericht verbergen door je Game chat op Filter te zetten. Ook kun je het bericht helemaal weghalen door het bij de Doomsayer in Lumbridge uit te schakelen.

Tekst

In totaal zijn er veertien locaties waar de flashmob plaats kan vinden. In de onderstaande tabel staan alle locaties aangegeven. Let op: er is een kans dat je portaal zich in de Wilderness bevindt. Mocht je daar sterven, dan verlies je alle voorwerpen die je op dat moment bij je hebt. Ook is er een extra risico vanwege pk'ers.

HintLocatie
Edgeville MonasteryKaart
Feldip HillsKaart
Lumbridge SwampKaart
Ten noorden van MenaphosKaart
Ten noorden van de Poison WasteKaart
Ten zuiden van de Haunted WoodsKaart
Ten zuiden van Seers' VillageKaart
Ten westen van UzerKaart
Ten oosten van de Chaos TempleKaart
Ten oosten van de Graveyard of ShadowsKaart
Ten zuiden van de gnome glider bij de Dig siteKaart
Ten zuiden van de green dragons in de WildernessKaart
Ruins in de WildernisKaart
Ten westen van DaemonheimKaart

Na de melding heb je een kwartier de tijd tot het portaal zich opent en de demonen verschijnen. In die tijd kun je medespelers verzamelen en je voorbereiden op het gevecht.

Portaal

Het gevecht

Bij aankomst kun je de eindbaas niet aanvallen. De baas maakt gebruik van duistere machten om de energie van zijn handlangers te verkrijgen en zichzelf daarmee sterker te maken. Om hem te kunnen aanvallen moet je eerst beginnen met het doden van zijn volgelingen in de onderstaande volgorde:

Alle hulpjes zullen een zwakte tegen bolts hebben. Het is dus aangeraden om ze met Ranged aan te vallen, maar een andere stijl werkt natuurlijk ook. De eindbaas zal beginnen op de helft van zijn maximale levenspunten en zuigt om de zoveel tijd life points weg bij zijn volgelingen, te beginnen bij de zwakste. Dit houdt op zodra zijn volgelingen dood zijn, dus het is aan te raden hen zo snel mogelijk te doden. Als je dit niet doet, zal de eindbaas een stuk lastiger zijn.

Aan het begin van het gevecht zul je alleen de imps kunnen aanvallen. Je kunt het volgende stadium handlagers pas aanvallen als de vorige volledig verslagen zijn. Let er ook op dat de monsters niet agressief zijn en dus een eindje weg kunnen lopen.

Gevecht

De eindbaas valt aan met met melee en magic. De naam van de eindbaas vertelt je welke eigenschap sterker is en waar je dus rekening mee moet houden. Als je Prayer gebruikt, zal de baas veel meer schade aanrichten en is de kans dat je doodgaat erg groot. Doe dit dus niet. Ook wordt de eindbaas sterker als er meer mensen meevechten en zal hij zichzelf genezen voor 25% van de schade die hij doet. Als er iemand doodgaat tijdens het gevecht zal hij ook wat life points terugkrijgen.

Hieronder staan de eigenschappen die een demon draagt op basis van zijn naam. De voor- en achtervoegsels hebben invloed op wat de speciale effect van de demon zal zijn.

VoorvoegselSpeciaal effect
ExecutionerHogere maximale hit
GeneralHogere accuracy
CastellanVerhoogde melee accuracy en damage
DeaconVerhoogde magic accuracy en damage

 

AchtervoegselEffect{{Komt voor bij
The TerrifyingStunt de persoon die hij aanvaltExecutioner, General en Deacon
The ObscuredWeerkaatst een deel van de damageAlle demonen
The CorruptingVergiftigt verschillende personen tegelijkAlleen Deacon
The FrostbornVerlamt verschillende personen tegelijkAlleen Deacon
The InfernalValt  verschillende mensen tegelijk aan met vuurspreukenAlleen Deacon
The ShatteringValt verschillende mensen tegelijk aan met magic en meleeExecutioner en Castellan
The PestilentVergiftigt de persoon die hij aanvaltGeneral en Castellan
The RendingVerhoogt de schade die hij aan de persoon die hij aanvalt doetExecutioner, General en Castellan
The BlazingValt de persoon die hij aanvalt ook met vuurspreuken aanAlle demonen
The GloriousSlaat de persoon die hij aanvalt even bewusteloos (stun)Executioner, General en Castellan

Beloningen

Om beloningen te verkrijgen van de eindbaas zul je minimaal 500 schade bij hem moeten hebben aangebracht. Je zult een bericht als je genoeg schade hebt veroorzaakt.  Zolang je de rest van het gevecht met de eindbaas blijft vechten, zul je ook een drop krijgen. Als dit je niet lukt, zul je voordat hij dood is opnieuw een rake klap moeten uitdelen.

Damage bericht

Als de eindbaas dood is, zal hij voorwerpen onder zich droppen, variërend van dure herbs als avantoes en lantadymes tot maple logs en rune platebody's. Ook maak je kans op een deel van het Demon Slayer armour. Elk stuk uit deze set geeft je meer XP en zorgt ervoor dat je meer schade doet als je tegen demonen vecht. De volledige set bestaat uit een demon slayer crossbow, off-hand crossbow, circlet, torso, skirt, gloves en boots. Zie voor een volledige lijst met mogelijke drops de pagina van de Demon boss.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Demon slayer crossbow60 RangedDemon slayer crossbowWapen01040000000BoltRangedSnelst
Off-hand demon slayer crossbow60 RangedOff-hand demon slayer crossbowSchild01040000000BoltRangedSnelst
Demon slayer circlet60 Ranged
60 Defence
Demon slayer circletBody20000022600N.v.tRangedN.v.t.
Demon slayer torso60 Ranged
60 Defence
Demon slayer torsoBody20000022600N.v.tRangedN.v.t.
Demon slayer skirt60 Ranged
60 Defence
Demon slayer skirtLegs14000021600N.v.tRangedN.v.t.
Demon slayer gloves60 Ranged
60 Defence
Demon slayer glovesGloves500004900N.v.tRangedN.v.t.
Demon slayer boots60 Ranged
60 Defence
Demon slayer bootsBoots500004900N.v.tRangedN.v.t.

Tot slot kan je naar Brother Celerity gaan in de Edgeville Monastery nadat je een eindbaas hebt gedood. Hij zal je belonen met een Malleus Daemoniorum. Dit is een boek dat je in je linkerhand kan dragen. Het geeft informatie over de strategieën en de krachten die de demonen kunnen hebben.

Over deze pagina

Geschreven door Kweet vaniks, met dank aan Vendetta Boy voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.