Evil tree

De evil tree is een boom die om de twee uur ergens in de wereld van RuneScape als een malle begint te groeien. Als de boom volgroeid is, probeert hij iedereen die in zijn buurt komt, te grijpen. Daar moet dus wat aan gedaan worden! Door de evil tree aan te pakken, train je je firemaking, farming en woodcutting. Een leuke afwisseling op de standaardmanier van trainen dus!

Evil tree is voor gratis spelers en members

Je kunt een evil tree twee keer per dag aanpakken. Dit limiet is zeer strict. Als je de boom alleen maar aanraakt, telt het toch als één keer meedoen!

De evil tree komt om de twee uur op één van de zesentwintig vastgestelde plaatsen in RuneScape tevoorschijn. Als je toevallig in de buurt loopt, zal er soms een wortel uit de grond schieten. Je poppetje zal "What is that?" uitroepen. Hierdoor weet jij dat er een evil tree in de buurt is.

De boom zal eerst een sapling zijn. Spelers kunnen de boom laten groeien door erop te klikken. Je hebt er wel een bepaald farming level voor nodig. Gereedschap is niet nodig. Na ongeveer vijf minuten is de boom tot een echte evil tree gegroeid en kun je hem in de fik gaan steken met een tinderbox of om gaan hakken met een hatchet. Zijn wortels kun je ook met een hatchet omhakken, maar een machete is daar beter geschikt voor.

Wanneer je Tree Gnome Village hebt gedaan, kunnen spirit trees je over verschillende dingen van de evil tree informatie geven. Als er geen evil tree is, vertelt de spirit tree je wanneer de eerstvolgende evil tree ongeveer komt. Ze zullen je ook een hint geven waar de boom is als de boom nog een sapling is, terwijl ze je naar de boom zullen teleporteren als de evil tree volgroeid is.

Er zijn zeven verschillende soorten evil trees.

PlaatjeNaamFarming level nodig om een sapling te laten groeien tot evil treeFiremaking level nodig om de boom in brand te stekenWoodcutting level nodig om de boom om te hakken
Evil treeNormaal111
Evil treeOak71515
Evil treeWillow153030
Evil treeMaple224545
Evil treeYew306060
Evil treeMagic377575
Evil treeElder429090

Hints van de Spirit tree en mogelijke locaties

By a collection of yew trees

Close to a dungeon entrance and within a tropical jungle

Close to a large collection of willow trees

Close to a place called "Draynor"

Close to a runecrafting altar

Close to the home of "Legends"

Close to the town you call "Yanille"

Due west of a town you call "Lumbridge"

In a location with rare trees and ogres nearby

In a mine on the outskirts of a city

In the lands inhabited by elves

North as the crow flies from the market of Ardougne

North as the crow flies from Seers' Village

On the island known as Karamja

On the southern coast of a tropical island

Outside of city you call Varrock

To the South of a Gnome Settlement

Mogelijke locaties

PlaatjeLocatie
KaartApe Atoll, ten zuiden van de grot die naar Zooknock gaat
KaartTen oosten van de outpost van Making en Meeting History of ten zuiden van Gnome Stronghold
KaartNoordwestelijk van de ingang van de Brimhaven dungeon
KaartTen noordoosten van Tyras Camp
KaartTen zuiden van Castle Wars, ten noordwesten van de fairy ring BKP
KaartTen noorden van Draynor Village
KaartTen zuiden van de bank van Draynor Village
KaartBij Tolna's rift, ten oosten van het earth altar
KaartTen westen van Falador
KaartZuidwesten van Gnome Stronghold, bij het bruggetje
KaartZuidoosten van de Kharazi Jungle
KaartTen noorden van de Legends' Guild en ten oosten van de Sorcerer's tower
KaartTen zuiden van de Legends guild
KaartTen zuiden van de magic trees bij Lletya, ten noorden van de poison waste. Je kunt hier alleen heen worden geteleporteerd als je Mourning's Ends Part I hebt gedaan.
KaartNoordelijk van de muur tussen de Lumbridge Swamps en het bos tussen Draynor Village en Lumbridge
KaartMcGrubor's Wood, binnenin
KaartTen zuiden van de monastery, bij het body altaar
KaartTen noorden van Yanille
KaartTen westen van Oo'glog
KaartBij de Ranged Guild
KaartTen oosten van de house portal van Rellekka
KaartBij de yews ten zuiden van het flaxveld van Seers' Village
KaartNoordwestelijk van de bank in Seers' Village
KaartTen noorden van Shilo Village, zuidwestelijk van het nature altar
KaartTen noorden van de muur van het paleis van Varrock
KaartTen westen van Yanille

Rond elke evil tree zul je een een hyperactieve, joelende en springende tuinkabouter aantreffen. Bij hem kun je een bronze hatchet en tinderbox lenen als je die niet bij je hebt.

Als de boom volgroeid is, zal hij woest bewegen. Je moet de boom omhakken totdat hij dood is. Soms zullen er wortels uit de grond naast de boom schieten. Deze wortels kunnen je van de boom wegslaan. Hak altijd de wortels om, zodat je daar geen last meer van hebt. Je kunt ze met een hatchet of machete omhakken, maar een machete gaat sneller. Als je een wortel omhakt, krijg je een evil tree kindling. Doe die op de boom. Je zult de boom dan in de brand steken.

Evil tree

XP

Je krijgt xp als je de evil tree aanpakt. Dat wordt niet verhoogd door flame gloves, rings of fire of lumberjack-kleren.

BoomFarming xp bij laten opgroeienWoodcutting xp bij bast hakkenWoodcutting xp bij wortels hakkenFiremaking XP bij in de brand steken
Normaal2015,13200
Oak4532,46,4300
Willow6645,79,1450
Maple121,555,811,1675
Yew172,587,517,51012,5
Magic311125251517,5
Elder730162,532,52600,5

Bliksem

Als de boom niet snel genoeg om wordt gehakt, zal na tien minuten een bliksemschicht tevoorschijn komen, die de boom voor 50% dood maakt. Na twintig minuten zal de boom tot 25% van zijn originele staat worden gebracht. Na een half uur wordt de boom vernield.

Beloning

Na een tijdje is de boom dood en komt er een bonfire. Als de boom nog leeft, kun je met de "examine"-optie van de boom zien hoeveel de boom nog leeft. Je ziet ook hoeveel procent je van de maximale beloning krijgt. Hoe langer je de boom omhakt, hoe dichter je bij de maximale beloning komt. Wanneer er een bonfire is, je erop klikken om je beloning te krijgen. De beloning hangt af van de soort boom, je Farming en je Woodcutting level.

De kabouter zal je ook voor een bepaalde tijd, tussen de twee en dertig minuten, betoveren. Hierdoor zal hij iedere log die je hakt automatisch naar de bank sturen. Het is dus slim om bomen te gaan hakken die je snel krijgt. Alleen logs van normale bomen, oaks, willows, teak, maples, mahogany, yews, magic en elder trees zullen naar de bank worden gestuurd. Logs van alle andere bomen dus niet.

Normale bomen, oaks, willows, teak, maples, mahogany, yews, magic en elder trees geven ook meer logs dan normaal. Dat is vooral handig bij normale bomen, want je kunt nu meer dan één log (of, als je een Seers' Headband 3 draagt, twee) per boom krijgen. Dat scheelt een hoop klikken en lopen. Door de betovering zul je ook sneller bird nests krijgen.

Evil TreeLogsGeldAantal minuten dat logs worden geteleporteerd
Normaal121686
Oak1831310
Willow2261.12714
Maple1311.28018
Yew142.29322
Magic94.61226
Elder78.52530

Als je nog evil tree kindlings over hebt, kun je die aan het einde verbranden op de bonfire die verschijnt. De xp is afhankelijk van je Firemaking.

Over deze pagina

Met dank aan s vinni, oko2708, Mikalpark, Sage Niels, The Patron en Smartie, jumper candy en kingkoef voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.