Fish flingers

Fish Flingers is een gezellige distraction die zich richt op de skill Fishing. Je kunt deze distraction ten minste twee keer per dag spelen. Tijdens deze distraction zul je met een hoop mensen een visserscompetitie starten. De officiële wereld voor Fish Flingers is wereld 89. Je kunt hier voor meer hulp ook de friends chat 2FlingFish bezoeken.

De bedoeling is om in 10 minuten zoveel en zo zwaar mogelijke vis te vangen. Natuurlijk probeer je de zes vissoorten ook op de meest efficiënte manier te vissen. Wie dat lukt, zal een eervol plaatsje krijgen op het podium die bij de wachtruimte staat. Ook kun je nog wat andere spullen van je beloning kopen, bijvoorbeeld vis, een setje visserskleding of een box waar je al je spullen voor Fishing in kunt opbergen.

Plaatje

De distraction speelt zich af op het eiland Isla Anglerine, een klein eilandje gelegen in het meer tussen Barbarian Outpost en McGrubor's Wood. Je kunt er alleen naartoe door je te laten teleporteren door een visser. De visser zal altijd op de volgende plaatsen aanwezig zijn:

Praat met de visser en claim je dagelijkse tickets. Als je 10 tickets hebt zul je er wat moeten gebruiken voordat je nieuwe kunt claimen. Laat je teleporteren naar Isla Anglerina. Je komt dan in een wachtruimte terecht met in het westen een visser. Aan hem kun je een hint of een aantal andere dingen vragen. Bovenin zal een timer beginnen af te tellen tot de competitie begint.

Plaatje

Het is handig om je hint aan de anderen door te geven, want die hint zal voor iedereen gelden tijdens deze competitie. Vraag de anderen ook om hun hints, zodat je sneller de meest efficiënte manier hebt gevonden om de vis te vangen. Je kunt bijvoorbeeld een hint krijgen welk aas of haakje je moet gebruiken voor welke vis, of waar die vissoort is. Deze hints zullen alleen voor deze competitie gelden, de volgende competitie zijn ze weer anders.

Na vijf minuten zal de wedstrijd van start gaan, de deurtjes zullen dan openen. De bedoeling is om zoveel en zo zwaar mogelijk vis te vangen en een zo hoog mogelijke rating te bemachtigen. Tijdens het wachten kun je alvast bij het tabje 'Ratings' kijken waar welke vis zich bevindt. Dit kan handig zijn bij het plannen van je strategie voor de perfecte vangsten. Mocht je niet begrijpen hoe dit allemaal precies zit: lees even verder!

Beginnen

Zodra de poortjes open gaan kun je naar vier plekken gaan om te vissen. Dit zijn de dock, lake, river en beach, in het Nederlands pier, meer, rivier en strand. Op het onderstaande kaartje staat Isla Anglerina afgebeeld en staan ook de bovenstaande plekken aangegeven.

Plattegrond

De juiste combinatie vinden

Op elke plek zal een ander soort vis zwemmen. Dit kan bass, cod, herring, pike, salmon of trout zijn. Op twee plaatsen zit dezelfde vis. Je moet nu uitzoeken wat de beste manier is om je vis te vangen. Je rating gaat omhoog als je zwaardere vis en ook meer vis vangt. Je moet die op 100% zien te krijgen.

In je inventory staan allerlei symbolen van voorwerpen. Als je daarop klikt, hang je die voorwerpen aan je hengel. Hang een haak (hook), wat aas (bait) en een gewichtje (range) aan je hengel en werp je hengel uit. Verander telkens maar één factor.

Je rating kun je met 16% of 33% omhoog krijgen als je slechts één ding verandert. Als je rating 16% omhoog gaat, weet je dat je iets soortgelijks moet hebben. Bij haken kunnen ze maar op één manier soortgelijk zijn, maar bij aas kan het op twee manieren, namelijk op vorm en kleur. Gaat je rating 33% omhoog, dan heb je het goede te pakken. Hoe je het gemakkelijkst de meest efficiënte manier kan vinden, wordt nu uitgelegd aan de hand van een voorbeeld. Let er wel op dat dit voorbeeld meestal niet geldt voor jouw competitie. Elke soort vis heeft bovendien elke keer een andere combinatie. Ze zullen nooit dezelfde haak, hetzelfde aas of dezelfde range (combinatie van gewichtjes) hebben.

RatingConclusie
-33%Datgene wat je veranderd hebt, was al het goede. Je moet datgene dus terugveranderen.
-16%Datgene wat je veranderd hebt, was soortgelijk aan datgene wat je moet hebben óf je had het goede te pakken maar hebt iets soortgelijks genomen.
0%Je moet iets proberen wat niet soortgelijk is aan wat je veranderd hebt en ook niet aan wat je als nieuwe hebt.
+16%Je moet iets soortgelijks nemen aan wat je veranderd hebt óf je gaat van iets soortgelijks naar het goede.
+33%Je hebt het goede te pakken. Zo laten dus.

Stel dat je 0% hebt als je begint te vissen en je hebt er een standard hook aan hangen. Dan weet je dat je haak, je aas en je gewicht niet goed is. Stel dat je er een large hook aanhangt en je rating 16% omhoog gaat. Dat betekent dat je een haak moet hebben die ongeveer gelijk is aan de haak die je er net aan hebt hangen. In dit geval is dat dus een double hook. Als je er nu een double hook aan hangt, krijg je een rating van 33%. Dat is het maximale wat je voor dit kunt krijgen.

PlaatjeHaakGelijksoortige haak
Standard hookStandardSlim
Slim hookSlimStandard
Large hookLargeDouble
Double hookDoubleLarge
Bone hookBoneWooden
Wooden hookWoodenBone

Nu ga je proberen je bait goed te krijgen. Je hebt er nu crayfish aan hangen. Bij bait kun je op twee manieren een soortgelijke bait krijgen, namelijk omdat de kleur hetzelfde is of omdat de vorm dat is. Bij crayfish heeft de grey moth dezelfde kleur en hebben shrimps dezelfde vorm. Je weet dus dat je deze sowieso niet moet hebben, omdat je rating bij crayfish 0% is. Hang je ze er toch aan, dan zal je rating maximaal 16% omhoog gaan. Je wilt natuurlijk 33%, dus dat doe je niet. Stel dat je er nu locusts aan hangt. Er gebeurt niets met je rating. Je weet dan automatisch dat crickets (dezelfde vorm) en green moths (dezelfde kleur) ook niet de 33% zullen geven. Dan blijven de maggots en worms over. Bij de ene zul je er 16% bij krijgen, bij de ander 33%. Neem dus degene die je rating op een totaal van 66% zal zetten.

PlaatjeAasGelijke vormGelijke kleur
WormsWormsMaggotsShrimps
MaggotsMaggotsWormsCrickets
Grey mothGrey mothGreen mothCrayfish
CrayfishCrayfishShrimpsGrey moth
LocustLocustCricketGreen moth
Green mothGreen mothGrey mothLocust
CricketCricketLocustMaggots
ShrimpsShrimpsCrayfishWorms

Nu blijven de gewichtjes nog over. Deze gewichtjes bepalen hoe ver je je hengel uitwerpt. Bij weinig gewichtjes zal je haakje dicht bij de kust zitten, bij veel gewichtjes zal je haakje verder van de kust af zitten. Er zijn drie soorten gewichtjes. Deze worden gewichten 1, 2 en 3 genoemd. Er zijn in totaal 6 ranges. Als het bijvoorbeeld range 5 moet zijn, moet je gewichten 3 en 2 kiezen. Bij elkaar is dit 5: het is gewoon een simpel optelsommetje. Uiteindelijk kom je op de 100% rating terecht en heb je de perfecte manier gevonden om die vis te vangen. Bij de volgende soort vis die je op 100% wilt krijgen, weet je dan in elk geval dat de range die bij je vorige soort goed was, nu fout is.

RangeVoorbeeld van gewichtjes
11
22
33
41+3
52+3
61+2+3

Als je dicht bij de goede range zit, zul je zien dat het percentage met 16% stijgt. Voorbeeld: de juiste range is 5, maar je hebt voor 4 of 6 gekozen.

Laatste twee vissen zoeken

Er zwemmen in totaal zes soorten vis rond het eiland, terwijl er vier plekken zijn. In elk spel zijn er dus twee plekken waar twee soorten vis zwemmen. Deze kun je gemakkelijk vinden door op alle vier de plekken één soort vis te vangen, en daarvan de combinaties op te schrijven. Door op Ratings te klikken kun je zien welke vis je al had en welke je nog moet. Waar de laatste vissoorten zitten staat hier ook aangegeven.

Misschien had je het al gelezen bij de uitleg over gewichten: combinaties kunnen maximaal één keer per spel gebruikt worden. Heb je bijvoorbeeld voor cod al maggot als aas gebruikt? Dan kan dat niet de oplossing zijn bij een andere vis. Er blijven dus weinig opties over: zo wordt het steeds makkelijker om de laatste soorten te vangen!

Na vier vissen blijven er dus nog vier soorten aas, twee hengels en twee gewichten over. Door deze te gebruiken is de kans groot dat je de laatste soort vangt. Je hoeft dan alleen nog de juiste aas te vinden.

Combinatie aan anderen vragen

Je kunt natuurlijk ook aan anderen vragen wat de combinatie is voor die vissoort. Dat is voor iedereen namelijk hetzelfde. Wereld 89 wordt vaak gebruikt voor deze distraction, bij de plekken zelf kun je dus vragen naar combinaties. Meestal worden er dan drie getallen genoemd. Het eerste getal staat voor het aas van links naar rechts, het tweede getal voor de haak van links naar rechts en het derde getal voor het gewicht. 546 is bijvoorbeeld een combinatie van crayfish, een double hook en 6 gewichtjes.

Mocht je in een friends chat voor Fish Flingers zitten: let dan wel op of het toegestaan is om getallen te zeggen. Sommige friend chats willen dit liever niet omdat mensen snel een typfout kunnen maken. In deze chat moet je dus de gehele namen zeggen, dus bijvoorbeeld maggot large 4.

Extra informatie over je vangsten

Tijdens het spel zal bovenin je scherm nog wat extra handige informatie staan dat je verder kan helpen. Zo kun je ook terugkijken wat de combinatie was voor een vissoort en waar die vis te vangen was. Je ziet ook hoeveel vis je hebt gevangen, wat je zwaarste vis was en wat al je vis bij elkaar weegt.

Plaatje
Plaatje

Zodra je de juiste combinaties hebt gevonden, zit er niets anders op dan vissen en wachten tot je depletion level vol is. Dit wordt aangegeven met de rode balk. Zodra dat gebeurd is, ga je langzamer vissen. Je kunt dan het beste naar een andere plek gaan. Als het spel bijna afgelopen is, kun je beter gewoon blijven.

Het slimste is om te gaan vissen bij de zwaarste vissoort. Aan het laatste cijfer van het gewicht van een vis (met rating 100%) kun je zien tot welke categorie die vissoort behoort. Zoals je in de tabel hieronder ziet, kan de vis die op een 9 eindigt, zowel lichtst als zwaarst zijn. Zodra je een vis tegenkomt die op een 4 eindigt (met 100% rating), weet je dat dat de lichtste is en moet je die zeker niet gaan vissen. Kom je een vis van 29 of 39 tegen, dan is dat ook de lichtste. Kom je 189 of 199 tegen, dan weet je dat dat de zwaarste is.

Laatste cijferGewichtsklasseMinimale gewichtMaximale gewicht
9Zwaarst49199
0 of 5Zwaar45195
1Gemiddeld (zwaar)41191
2 of 7Gemiddeld (licht)37187
3Licht33183
9Lichtst29179

Je kan ook eventueel bij de tab 'ratings' kijken welke vis het zwaarst is! Er staat dan 'heaviest' bij de vis.

Big fish

Af en toe zal er big fish verschijnen. Dit kun je herkennen aan de bubbels in het water. Om deze vis te vangen, moet minimaal één persoon je helpen. Je kunt anderen zo vaak als je wilt helpen met een big fish, maar na zes keer zul je niet meer beloond worden. Door te helpen, zal je score en Fishing XP namelijk hoger worden. Als je zes keer helpt, zul je ook de Team Player-medaille krijgen. Een big fish kan maximaal 250 wegen.

Let op: als je je big fish weg laat zwemmen door middel van de clear-optie, zul je de komende minuut geen big fish krijgen!

Plaatje

Beloningen

Nadat de 10 minuten voorbij zijn, zul je weer in de wachtruimte terecht komen. Je zult ook een schermpje in beeld krijgen waarop je je totale eindscore kunt zien en die van de vijf winnaars. Ook staan de juiste combinaties er. De vijf winnaars met de meeste punten zullen op het podium komen te staan, dat in de wachtruimte staat.

De punten worden als volgt berekend:

Formule

Met de score voor de perfect tackles:

Aantal perfect tackles gevondenScore
00
11
22
34
45
56
68

Je kunt ook nog medailles winnen. Deze medailles heb je nodig als je een tackle box wilt kopen.

  1. Junior Angler - Vind de drie perfecte combinaties voor drie vissoorten
  2. Master Angler - Vind de zes perfecte combinaties voor alle vissoorten
  3. Whopper - Vang drie big fish
  4. Team Player - Help anderen bij het vangen van minstens zes big fish

Fishing XP, tokens, rauwe vis en visserskleding

Iedereen zal ook nog wat Fishing XP en per vier gevangen vissen een token krijgen. Als je zelf drie keer je eigen big fish vangt, krijg je per vis een token extra. Je krijgt ook een token als je twee keer bij een big fish geholpen hebt. Daarvoor kun je dus maximaal drie tokens krijgen.

Naast big fish kun je ook tokens krijgen voor perfecte combinaties. Je krijgt een extra punt per twee perfecte combinaties. Hiervoor kun je dus maximaal drie tokens krijgen, gezien er maar zes perfecte combinaties per spel zijn.

Met deze tokens kun je bij de visser rauwe vis en een set visserskleding kopen, die je tijdens het normale vissen 5% bonus xp per vis zal geven. Dit werkt niet tijdens Fish Flingers! Elk kledingstuk kost 140 tokens. Er zijn er in totaal vier.

Plaatje

Tackle boxes

Voor 20 medailles kun je de meest eenvoudige tackle box kopen. Een tackle box heeft de volgende functies:

De tackle box kun je steeds laten upgraden. Je hebt hier steeds meer tokens en medailles voor nodig, maar er past dan ook meer in.

Voor 100 tokens kun je het teleporteerlimiet van de tackle box resetten.

Tackle boxVereiste puntenVereiste medaillesOpslag fishing toolsOpslag rauwe visOpslag bait per soortOpslag glovesTeleporatie naar bank per dag
Beginner's tackle box1102016150 (1 soort)025
Basic tackle box23050212250 (1 soort)050
Standard tackle box470110318400 (2 soorten)0100
Professional's tackle box900230424650 (3 soorten)1200
Champion's tackle box18605005301000 (3 soorten)2500

Rauwe vis

Iedere visser verkoopt voor een bepaald aantal tokens rauwe vis in notes. Je krijgt twee soorten vis, die afhankelijk zijn van je level. Het is mogelijk om lobsters, swordfish en sharks te kopen. De prijs van deze beloning is het aantal tokens dat je hebt gedeeld door twee, naar beneden afgerond. Het aantal van de beste vis is eenderde van je aantal tokens, het aantal van de slechtste eenzesde. Bij 99 Fishing zul je wanneer je een totaal aantal tokens van 73 hebt 24 raw sharks en 12 raw swordfish voor 72 tokens kunnen kopen.

Extra ticket

Soms zul je een ticket tijdens de wedstrijd uit het water vissen. Daarmee kun je een extra keer Fish Flingers spelen. Voor 100 tokens kun je een ticket kopen.

Extra vissen

Voor 100 tokens kun je een effect kopen dat 20 minuten duurt. Je zult hiermee twee vissen tegelijk vangen. Voor de extra vis krijg je geen xp.

Over deze pagina

Met dank aan Aaron, Huseyin-Gazi en Lord Vladekc voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.