Goblin raids

Sinds enige tijd maken goblins Gielinor onveilig met strak geörganiseerde strooptochten. Om het halfuur zal een groep goblins ergens in Gielinor opduiken om zoveel mogelijk te roven. Hierbij gaat het om materialen als logs en ores. Je zult ze dus voornamelijk vinden bij mijnen of plekken waar veel bomen staan. Als jij ze tegenhoudt, kun je hun buit en een beloning krijgen. Deze distraction and diversion is ook voor gratis spelers.

Raid

Als er een nieuwe strooptocht begonnen is, zul je een berichtje zien, mits het niet uitgeschakeld is bij de Doomsayer in Lumbridge. In dit berichtje staat ook waar de strooptocht is.

Plaatje

Als je het met deze aanwijzing niet kunt, vinden kun je ook nog de wereldkaart in het spel bekijken. Hierop staat een symbool bij de plaats van de goblins. Het plaatje hieronder is een voorbeeld.

Kaart goblins

Als je eenmaal aangekomen bent, zul je Chieftain Hollowtoof en een tiental Goblin Raiders zien, druk in de weer met het verzamelen van spullen. Om de zoveel tijd zal een goblin iets roepen als Gotcha! of Hur hur hur. Dat betekent dat deze goblin weer iets te pakken heeft gekregen. Als je een goblin doodt, krijg je een normale drop plus de spullen die hij tot dan toe geroofd heeft.

Chieftain Hollowtoof zal eerst gewoon rondlopen en wat om zich heen schreeuwen, maar als zijn tien manschappen dood zijn, zal hij jou zelf aanvallen. Als je hem ook weet te verslaan, zal hij één van de onderdelen van zijn harnas droppen. Deze set bestaat uit een Raider axe, een Raider shield en een Raider chainbody. Ook bestaat er de kans dat hij tier 55 armour dropt, namelijk een Gud raider axe, een Gud raider shield en een Gud raider chainbody. Dit armour is het op twee na beste armour dat voor Free-to-play op dit moment verkrijgbaar is. Als je een hoog genoeg level hebt, kun je hem ook intimideren en hem dwingen jou deze spullen te geven zonder hem te doden.

Als alle goblins dood of verdwenen zijn (na ongeveer 10 minuten zullen de resterende goblins vluchten) verschijnen er drie dwergen. Zij zijn gestuurd om met de goblins af te rekenen, omdat zij de handel met de mensen verstoren. De leider van de drie zal je een beloning geven die afhankelijk is van hoeveel goblins jij gedood hebt. Deze beloning bestaat uit een kleine hoeveelheid materialen als ores en logs. Deze materialen zijn afhankelijk van de plek van de strooptocht. Bij een mijn zul je ores krijgen, bij bomen krijg je logs.

Ook verandert het symbool op de wereldkaart in dat van een dwerg, zoals je hieronder kunt zien.

Kaart dwergen

Goblin village

Als je het zat bent hebt Gielinor tegen strooptochten te verdedigen, kun je ook het gevecht aangaan met de goblins op de plaats waar de tochten allemaal gepland worden: Goblin village. Dit is alleen voor members.

Kaart

Als je 15 goblins doodt in Goblin village, zal er één van de drie goblin eindbazen verschijnen. Elke van deze eindbazen zal een andere vechtstijl gebruiken en heeft een kans om een goblin cower shield te droppen. Dit schild geeft je 1000 bonus-xp in Constitution, Attack of Defence. De eindbazen zijn als volgt:

Als je de quest The Chosen Commander hebt voltooid, kun je ook met de twee goblin generalen in de grote hal praten om het schild te krijgen. Uit eerbied voor Zanik zullen ze je het schild zonder slag of stoot geven.

Over deze pagina

Met dank aan Jop voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.