Memorial to Guthix

Ter nagedachtenis van Guthix is ten noordwesten van de Eagles' Peak een gedenkplaats verschenen voor de overleden god. Deze biedt afwisseling en extra XP tijdens het trainen van Divination en blijvende passieve en actieve aan Divination gebonden bonussen. Tijdens de activiteit krijg je ook waardevolle inzichten in de herinneringen van Guthix.

Locatie

Kaart

De gedenkplaats ligt ten noordwesten van de Eagles' Peak. Je kunt er rechtstreeks naartoe teleporteren met een memory strand, die je tijdens het trainen van Divination kunt krijgen. Een goed alternatief is om te teleporteren naar de lodestone bij de Eagles' Peak en naar het noordwesten te lopen.

Tutorial

Praat met Orla Fairweather, bij de ingang van de gedenkplaats, om met een korte serie opdrachten te beginnen. Deze moet je doorlopen voordat je verder kunt met de rest van de activiteit.

Orla Fairweather

Orla zal je uitleggen hoe de activiteit werkt en geeft je een lege Naragi engram en 80 memory strands. De memory strands heb je nodig om de engram te vullen, samen met 500 pale energy nodig. Verzamel of koop de energy en vul de engram door het menu op de engram te doorlopen.

Lever de gevulde ingram bij Orla in. Eén van de herinneringen van Guthix is nu ontgrendeld. Loop de tempel binnen en kies een van de lage pilaren rondom de fontein om de herinnering te lezen. Op de pilaar verschijnt een hologram van Guthix toen hij nog sterfelijk was. Praat met hem en doorloop het korte gesprek.

Klik nu op de vlindervormige fontein en kies in het scherm dat verschijnt voor het effect Harmony of Naragun. Dit is het enige effect dat je op dit moment kunt kiezen. Bevestig je keuze om het effect te activeren. Meld je ervaringen aan Orla om de tutorial af te ronden.

Fountain of energy

Als beloning voor de tutorial biedt Orla je nieuwe kennis: er zit nu geen beperking meer op het aantal chronicle fragments dat je tegelijkertijd kunt verzamelen.

Memory strands

Memory strand Wanneer je buiten Daemonheim herinneringen van Divination verzamelt of omzet, zul je af en toe wat memory strands krijgen. Hoe vaak je deze krijgt is willekeurig, maar het gemiddelde ligt rond de 300 strands per uur.

Engrams

Verspreid over RuneScape zijn twaalf engrams te vinden. Dit zijn kleine, ronde schijfjes die gebruikt kunnen worden om herinneringen van Guthix te ontgrendelen, zoals je tijdens de tutorial al hebt gedaan. Je kunt engrams pas oprapen als je de tutorial hebt afgemaakt.

De engrams kun je opladen met memory strands en een specifiek soort energie van Divination. Lever ze in bij Orla Fairweather voor xp in Divination. Vervolgens kun je ze in de gedenkplaats aan een pilaar koppelen om de bijbehorende herinnering te lezen. Bij elke engram hoort ook een bonus, die je kunt activeren bij de fountain of energy bij de gedenkplaatst. Waar je de engrams kunt vinden, wat je precies nodig hebt om ze op te laden en welke bonus eraan gekoppeld is, kun je aflezen in de onderstaande tabel.

Bij elke engram die je verzamelt, verschijnt er ook een Guthixian butterfly. Je kunt deze vangen voor xp in je laagste skill.

PlaatjeNaamLocatieKaartjeOplaadkosten eerste keerBonus
Naragi engram

De eerste keer krijg je deze tijdens de tutorial van Orla Fairweather en hoef je dus niet meer te vullen. Vanaf prestige 2 (zie hieronder) ligt deze engram in het huis van Guthix in het noordwesten van Naragun. Hier kom je via de fairy ring AIS.

80

500 pale energy

Harmony of Naragun
Elder Sword engramOp een ton onder een afdakje, bij het meest zuidoostelijke huisje van de Void Knight outpost.Kaart

100

400 flickering energy

Time-worn memories
Sword of Edicts engramOp de grond net ten oosten van de Sword of Edicts, in het midden van de Wilderness volcano.Kaart

120

450 bright energy

Swords of edicts
Guardians of Guthix engramOp de grond ten zuiden van Tears of Guthix.Kaartje

140

500 glowing energy

Guardian of life
World Gate engramTussen een paar stenen bij de drie meertjes net ten noorden van de World Gate, ten zuiden van de Eagles' Peak.Kaart

160

400 sparkling energy

Etheral connection
Druid engramOp het altaar in het kerkje net ten oosten van de stenen cirkel in Burthorpe.Kaart

180

350 gleaming energy

Shared knowledge
Balance Elemental engramIn het gat in de middelste steen in het veld met opstaande stenen, ten noorden van Falador. Draai je scherm laag om het gat te zien.Kaart

200

500 vibrant energy

Abyssal transit
Sheep engramOp de tafel in het huis van Fred, bij de schapenwei in het noorden van Lumbridge.Kaart

220

300 lustrous energy

Wisp herder
Time engramOp de grond onder een struik aan de zuidkant van de tegels rond de grafsteen van Glarial, ten noordwesten van de Fishing Guild.Kaart

240

250 brilliant energy

Sempiternal souvenirs
Fairy engramOp de grond onder een paddenstoel, naast de zandbak in Zanaris.Kaartje

260

300 radiant energy

Fairy fire
Gnome engramOp de grond in een doodlopend eind van het doolhof bij de Tree Gnome Village, ten zuidwesten van Ardougne. Begin bij de ingang in het noordwesten en loop door het doolhof langs de westelijke rand naar de zuidwestelijke hoek. Loop naar het oosten het doodlopende stuk in.Kaart

280

250 luminous energy

Argento's kindness
Stone of Jas engramTussen de helmen op de bovenste plank van de beloningenwinkel van Fist of Guthix.Kaartje

300

150 incandescent energy

Stored power

Bij elke ingeleverde engram krijg je de mogelijkheid de bijbehorende bonus aan te zetten bij de fountain of energy. In eerste instantie kan er maar één bonus tegelijk actief zijn.

Wanneer je 99 Divination hebt, krijg je bij de eerstvolgende keer dat je alle engrams inlevert 2.000 memory strands van Orla. Bij 120 is dat nog eens 1.000 en bij 200.000.000 xp nogmaals 1.000. Je kunt eventueel alles in één keer ophalen.

Bonussen

Voor elke engram krijg je een bepaalde bonus. Deze kun je bij de fountain of energy activeren. Wisselen kan één keer per week, als je voor de eerste keer een engram van een bepaald type inlevert of als je alle engrams opnieuw hebt gevuld (prestige omhoog gaat).

BonusBeschrijving
Harmony of NaragunEr verschijnen voortaan Guthixian butterflies in plaats van chronicles. Dit werkt niet bij elder chronicles.
Time-worn MemoriesIn Daemonheim wordt xp voor het converteren van memory's verviervoudigd.
Decree of MortalityBij het controleren van vallen van Hunter kun je memory shards krijgen, die je in producten van divine energy kunt omzetten.
Guardian of LifeBij het planten van zaden kun je memory shards krijgen, die je in producten van divine energy kunt omzetten.
Ethereal ConnectionSprings blijven langer bij het trainen van Divination.
Shared KnowledgeDivine locations geven 125% xp, maar geen voorwerpen.
Abyssal TransitJe kunt nu vanuit je inventory chronicles offeren, inclusief elder chronicles.
Wisp HerderHet is mogelijk dat er een extra wisp verschijnt bij het converteren van memory's.
Sempiternal SouvenirsTijdens het zakkenrollen kun je memory shards krijgen, die je in producten van divine energy kunt omzetten.
Fairy FireFire spirits, die tijdens het trainen van Firemaking met bonfires kunnen komen, worden divine fire spirits. Deze geven Divination xp, energy en producten van divine energy.
Argento's KindnessTijdens het trainen van Woodcutting kunnen divine eggs uit de boom vallen in plaats van vogelnesten. Deze geven Divination xp, energy en producten van divine energy.
Stored PowerDe beloning van Guthixian Caches worden in een flesje gestopt, zodat je de beloning kunt activeren wanneer je wilt.

Prestige

Als je alle engrams een keer gevuld hebt ingeleverd, kun je bij de fountain of energy je voortgang resetten en de engrams opnieuw ophalen en vullen. Bonussen blijven beschikbaar en actief bij resetten.

Voor ronde twee zul je 40% meer memory strands en energy per engram nodig hebben dan de eerste keer. Voor ronde 3 en verder heb je 80% meer nodig ten opzichte van de eerste keer.

Iedere ronde dat je alle engrams inlevert, zul je een prestige omhoog gaan. Voor elk prestige zal de snelheid waarmee je memory strands krijgt, worden verhoogd. Dit houdt op na prestige 5. Ook krijg je de eerste drie rondes steeds een nieuwe een butterfly wing override. Verder kun je bij elk extra prestige een extra bonus activeren. Eerst kun je dus slechts één bonus tegelijk aan hebben staan, daarna twee en zo verder.

Na prestige 1 kun je memory strands ook per 1.000 bij Orla inleveren voor Divination xp. Voor 1.000 memory strands krijg je xp die gelijk staat aan een medium xp lamp.

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.