Distractions and diversions - Penguin hide and seek

Larry, de pinguïnnenverzorger in de dierentuin van Ardougne, is er achter gekomen dat de pinguïns werelddominantie willen. Er zijn drie quests rond dit verhaal gemaakt, namelijk Cold War, The Hunt for Red Raktuber en Some Like it Cold, maar je kunt Larry ook in een Distraction and Diversion helpen pinguïnspionnen op te sporen. Praat met Larry bij de pinguïnnenkooi en je zult een boekje krijgen waarin je kunt opschrijven waar de pinguïns precies zijn. Dit boek hoef je niet bij je te hebben bij het opsporen van de spionnen.

Je hebt geen bepaalde skills of quests nodig om de pinguïnnen op te sporen. De pinguïns zitten echter wel vaak verstopt op plaatsen waar je quests voor nodig hebt, zoals Mos Le'Harmless of Jatiszo.

Er zijn tien spionnen in het spel. Ze zijn goed verstopt en veranderen constant van plaats. Larry, na de quest The Hunt for Red Raktuber Chuck, kan je slechts vage hints over hun locatie geven, zoals "Misthalin" of "where banana smugglers dwell". Ze zijn daarom erg lastig op te sporen. Je kunt ze het beste zien als ze bewegen, omdat ze anders op normale voorwerpen zullen lijken. De hints zijn toch erg handig als je wilt weten in welke hoek je kunt zoeken. Je kunt elke week 10 pinguïns opsporen.

Je kunt de pinguïns in verschillende vermommingen tegen komen, zoals:

StruikSteenVatPaddenstoelKratCactus

Als je een pinguïn hebt gevonden, moet je "Spy-on" bij de pinguïn klikken. Je hebt hem dan opgespoord.

Teleporteermiddelen zijn erg handig om op alle plaatsen waar je pinguïns kunt vinden, te komen. Natuurlijk is het gewone spreukenboek het handigst om te teleporteren, maar je kunt de spreuk NPC contact van Lunar gebruiken om hints te vragen. Kies zelf wat je het handigst vindt: kies je voor Lunar magics, waardoor je snel om hints kunt vragen, maar niet met de normale spreuken kunt teleporteren of kies je voor het normale spreukenboek, waardoor je steeds naar Ardougne moet lopen om hints te krijgen? Je zult ook veel moeten rennen. Een spirit terrorbird van Summoning, energy potions en gewichtsverlagende kledij zijn dus handig.

Het kan lang duren voordat je een pinguïn hebt gevonden, omdat ze goed verstopt zijn en de hints vaag zijn. Het is daarom handig om ze samen met andere mensen op te sporen. Kijk op de forums van RuneScape om te zien of er een clanchat is waar je in kunt gaan om samen met anderen naar pinguïns te zoeken. Hier staat ook waar de pinguïns die week ongeveer zitten. Als je met z'n allen wilt gaan zoeken, moeten jullie allemaal in dezelfde wereld zitten, omdat de pinguïns in elke wereld op een andere plaats zitten. Wereld 60 is de meestgebruikte wereld voor pinguïns zoeken.

Om je vrienden te helpen de pinguïns snel te vinden, kun je proberen om de pinguïn op te sluiten in een huisje. Je kunt ze proberen te lokken door in de weg te gaan staan, zodat ze een kant minder op kunnen. Je kunt ze zo ook tussen objecten in het spel proberen op te sluiten. Hierdoor bewegen ze minder, maar soms werkt het niet. Zorg er wel voor dat de pinguïns enige ruimte hebben om zich te bewegen. Als ze zeven minuten niet lopen, teleporteren ze terug naar de plaats waar ze in RuneScape tevoorschijn komen.

IJsbeer na Hunt for Red Raktuber

Na de quest The Hunt for Red Raktuber helpt de ijsbeer Chuck je met de pinguïns in plaats van Larry. Hij zit in de ijsberenkooi van de dierentuin van Ardougne. Je kunt bij hem precies hetzelfde doen als Larry. Na The Hunt for Red Raktuber kun je ook elke week een polar agent in de wereld van RuneScape opsporen. Deze geeft één extra penguin point. De polar agents zitten altijd in een put.

IJsbeer

Extra pinguïn na Some Like it Cold

Na de quest Some Like it Cold kun je op zoek gaan naar een nieuwe pinguïn. Het is een pinguïn in de vorm van een geest. Je kunt hem alleen zien zodra je de ring of visibility van Desert Treasure draagt. De pinguïn zal regelmatig teleporteren. Hij teleporteert alleen naar zogename spawnlocaties van normale pinguïns die één punt geven. Dit is de plaats waar ze voor het eerst tevoorschijn komen. Speciale friend chats kunnen je vaak verder helpen met zoeken. Je krijgt drie punten voor het vinden van deze pinguïn.

Ghost penguin

Wanneer je na Fate of the Gods met Sliske in de Empyrean Citadel van Missing, Presumed Death spreekt, kun je van Sliske de mogelijkheid zien in de Shadow Realm te kijken zonder ring of visiblity. Hiervoor moet je ook het shadow sword van de Ghostly robes hebben gehaald. Door de mogelijkheid die Sliske je geeft, zie je ook de ghost penguin zonder de ring.

Punten

Voor elke gevonden pinguïn, op de ghost penguin na, krijg je één penguin point. Als je Cold War hebt gedaan, zul je voor sommige pinguïns twee punten krijgen. Dit zijn meestal pinguïns waar je quests voor nodig hebt of in de Wilderness zijn. Het maximum punten per week is 19: vijftien voor de tien pinguïns, 1 voor de ijsbeer en drie voor de ghost pinguïn. Penguin points kun je bij Chuck of Larry inwisselen voor geld of xp. Als je de 50 hebt bereikt, ben je verplicht om ze in te wisselen. Per punt krijg je 6.500 gp of je level * 25 xp in een skill naar keuze.

Locaties van deze week

Locaties zijn onder andere te vinden op www.world60pengs.com en het forum van RuneScape.

Over deze pagina

Met dank aan Jo, Skythepro, Athena Els, Chaos For K, GANJADILOKO, Gerben009, Henjer, Marietje53, Maurice, Nidzovani, ProLikeMe, VisualStealt en wOOtpowns voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.