Phoenix Lair

De phoenix lair is een Distraction and Diversion die je éénmaal per dag kunt doen. Bij deze Distraction and Diversion draagt de feniks je op om haar te doden en haar lijf te verbranden, zodat ze weer opnieuw wordt geboren. Dat is namelijk het kenmerk van een feniks: bij de dood wordt een feniks weer fris en fruitig zonder verwondingen herboren. De feniks zal je hiervoor belonen met haar veren en wat xp in de skills die je hebt gebruikt.

Om bij de feniks te komen, moet je je door vijf grotten heen worstelen. Deze grotten zitten vol met monsters, de bewakers van de grot van de feniks. In elke grot staat ook een boom waar je een takje vanaf moet knippen. Deze takjes heb je nodig om de feniks te kunnen verbranden.

Gevecht

Je hebt de quest In Pyre Need nodig om deze Distraction and Diversion te doen. In de quest moet je ook al takjes van de bomen knippen, de feniks doden en verbranden, maar dat was toen een stuk gemakkelijker dan nu. Nu zijn de monsters in de grotten sterker en zullen ze je ook proberen tegen te houden.

Locatie

De grot is nog op dezelfde plaats als in de quest: ten zuidwesten van de Piscatoris Fishing Colony. Met een Phoenix lair teleport zul je direct voor de ingang teleporteren. Je kunt er ook snel komen door naar de fairy ring met de code AKQ te gaan. Als je geen fairy rings kunt gebruiken, kun je voor 50 gp de boot vanaf de kust ten westen van de Gnome Stronghold nemen. Andere mogelijkheden zijn teleports met de Spirit Kyatt van Summoning en de eagles.

Kaart

Voorbereiding

Je moet officieel alleen 51 Slayer hebben. Het is echter ook aangeraden om combat skills te hebben van minstens level 60 en ook armour van dat level te hebben. Vooral je Ranged level is hierbij van belang, maar omdat je langs monsters van alle stijlen moet kunnen is het handig om je andere combat skills ook te trainen. Een Prayer level van 44 of hoger helpt ook een hoop vanwege de statverhogende prayers voor Ranged.

Omdat de reborn warriors in de grot samen alle gevechtsstijlen gebruiken is het aangeraden armour voor alle stijlen mee te nemen. De feniks zelf gebruikt Magic en is zwak tegen Ranged (met name pijlen), hier komt dus je focus op te liggen. Zorg voor gebalanceerde armour en neem een paar goede wapens mee. Als een van je combat skills erg hoog is kun je ook overwegen minder stijlen mee te nemen of zelfs alles met dezelfde stijl te doen.

Houd een paar plekjes open in je inventory voor de takken die je straks moet snoeien. Je kunt ook ter plekke wat voedsel eten om ruimte vrij te maken. Uiteindelijk zul je vijf open plekken nodig hebben.

Focus met je abilities ook voornamelijk op de stijl die je het meeste gebruikt, in dit geval Ranged. Houd je ability boek open voor het geval je een andere stijl gebruikt en die abilities nodig hebt. Je kunt eventueel ook abilities van andere stijlen op je ability bar zetten of extra ability bars aanmaken, die keuze is aan jou. Pas dit dus vooral aan wat jij het best vindt passen bij jezelf.

Hieronder staat een voorbeeld van een ability bar:

Dingen die je op je ability bar zou kunnen stoppen zijn:

De grot

Je moet eerst uit de vijf kamers met je secateurs een stukje van een boom knippen, net zoals in de quest. De secateurs zitten als het goed is aan je toolbelt en hoef je dus niet mee te nemen. De boom staat in het groenige gedeelte van elke kamer. Elke kamer zit vol met monsters, die met alledrie de stijlen aanvallen. Sommige monsters zullen ook een bepaalde plek bewaken, hier zul je niet doorheen kunnen lopen. Dit zijn de enige monsters die je echt moet doden om bij de feniks te komen, dus probeer de rest zoveel mogelijk te negeren.

De monsters die in de kamers voorkomen zijn:

De volgorde van de kamers zal bij iedereen verschillen. Uiteraard is de kamer met de feniks bij iedereen wel de laatste kamer.

Plattegrond

Ga zo snel mogelijk door de kamers heen en dood alleen de monsters als het noodzakelijk is. Haal dan een takje van de boom en ga dan naar de uitgang. Wissel als het nodig is van wapen en vergeet je abilities niet te gebruiken. Drink ook aan het begin een dosis van je statverhogende potions en neem als het nodig is ook wat voedsel of een dosis van je prayer potion. Vanwege de cutscene en het fletchen in de laatste kamer zal alle adrenaline die je hebt opgebouwd al op zijn voor het gevecht met de feniks begint, dus gebruik als je de laatste kamer binnen bent gekomen Regenerate om nog iets met de adrenaline te doen.

Snoeien

De feniks

Als je de eerste vijf kamers hebt gehad en vijf takjes hebt verzameld kom je bij de kamer van de feniks zelf. Hier moet je vechten. Als je daar echt geen zin in hebt, kun je ook 10 phoenix quills betalen om het gevecht over te slaan.

Eet wat voedsel totdat je weer op je maximum levenspunten zit, doe je boog aan en drink als het nodig is nog een slok van je ranging potion. Snijd nu de takken die je hebt gesnoeid in weaving ribbons en plaats ze op de brandstapel in het noorden van de kamer. De feniks zal nu verschijnen.

De feniks is level 84, valt aan met Magic en zal af en toe een rookwolkje op je af sturen die tijdelijk je Attack, Ranged en Magic halveert. Na een paar seconden zullen ze weer teruggaan naar hun oude level. Dit doet de effecten van je potions teniet, dus probeer aan het begin zo veel mogelijk schade aan te richten. Doe de prayers Eagle Eye, Overpowering Force en eventueel Protect from Magic aan. Rigour is nog sterker en is zeker aangeraden als je deze hebt. Vergeet je abilities niet te gebruiken en maak als het gevecht wat langer duurt vooral gebruik van de Treshold abilities die je hebt - met name Rapid Fire kan een groot verschil maken.

Als je de feniks verslagen hebt zal zij naar de brandstapel lopen. Steek deze aan en laat de feniks uit haar as herrijzen. Praat vervolgens met de herrezen feniks voor je beloning.

Feniks

Beloning

Je krijgt het volgende altijd na het doden van de feniks:

De eerste keer dat je de feniks doodt, krijg je 5.000 Slayer xp in plaats van 500.

PouchJe kunt met de phoenix quills twee Summoning pouches maken.

Phoenix egg

Eggling Als je na de dood van de feniks de grot weer uit wilt, kun je "Escape dungeon" kiezen bij de plaats waar je naar binnen ging. Hierdoor kun je heel af en toe "verdwaald raken", waardoor je in een speciale kamer komt. Hier liggen allemaal eieren van de feniks en een van de eieren staat op het punt om uit te komen. Je kunt er nu voor kiezen om zachtjes tegen het ei te klappen of het ei te schoppen. Als je tegen het ei klapt zul je een cute phoenix eggling uit het ei laten groeien. Als je er tegen schopt, krijg je een mean phoenix eggling.

Beide soorten feniksen zijn huisdieren van Summoning. Je hebt 72 Summoning nodig om het beest achter je aan te laten lopen, maar je kunt het ei ook al krijgen als je nog geen 72 Summoning bent. Je kunt het ei dan later uitbroeden als je het level wel hebt.

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.