Rune Goldberg Machine

De Rune Goldberg Machine is een Runecrafting D&D voor members. Eens per dag kun je er runes mee omzetten tot vis wax, een bijzonder goedje dat je kan helpen met aura's, daily challenges en divine locations. De naam van de machine is afgeleid van de Rube Goldbergmachine. Dit is een machine die een eenvoudige taak op een nodeloos ingewikkelde manier uitvoert. In dit geval is de machine echter de enige manier om aan vis wax te komen, dus veel keuze heb je niet.

Machine

Locatie

De Rune Goldberg Machine is te vinden in het oosten van de Runecrafting guild. Je kunt de Runecrafting guild betreden via het grote portaal bovenop de Wizards' Tower. Hier heb je 50 Runecrafting voor nodig. De snelste manier om er te komen is met een wicked hood, die je direct naar de top van de Wizards' Tower zal teleporteren. Andere manieren zijn de fairy ring DIS en uiteraard gewoon lopen vanaf de lodestones van Lumbridge of Draynor Village.

Kaart

De machine

Wizard Goldberg, de tovenaar die de machine heeft uitgevonden, zal je niet veel kunnen vertellen over het apparaat. Hij weet zelf namelijk ook niet hoe het precies werkt, hij probeerde eigenlijk een automatische eierkoker te maken. Om de machine aan de praat te krijgen moet je er drie soorten runes in stoppen. Afhankelijk van de runes zul je dan een hoeveelheid vis wax krijgen. Hoeveel wax je voor een bepaald soort rune krijgt verschilt elke dag, dus je zult vaak wat moeten experimenteren tot je tevreden bent met de hoeveelheid wax die je krijgt. De optimale combinatie geeft je 100 vis wax. De runes hoef je overigens niet mee te nemen, de runes in je bank telt hij ook mee.

Optimale combinatie

Elke keer dat je een rune in een van de drie vakjes plaatst kost dit je een poging. Totaal heb je honderd pogingen. Wanneer je op Combine drukt zet je je runes om tot vis wax en kun je niets meer proberen. Doe dit dus pas wanneer je tevreden bent. Ook verhoogt elke poging het aantal runes dat je zult moeten betalen met 0,5%, dus je wilt er niet teveel verbruiken. Er zijn echter wel een paar trucjes die je kunt gebruiken om pogingen te besparen. Zo staat er links van elke rune een gekleurd bolletje. Als dit bolletje groen is is de rune die in dat vakje staat de beste die je daar kunt plaatsen. Als het oranje is, is het minstens 50% van het maximale aantal vis wax waard, en als het rood is minder dan 50%. Ook zijn de runes die in de vakjes horen niet helemaal willekeurig:

Wizard Goldberg heeft ook een optie Machine help. Als je deze selecteert laat hij je een hint van een andere speler zien. Dit zal meestal de bovenste of een van de drie middelste runes zijn. Als je hem een andere hint wilt laten geven moet je de bijbehorende rune op hem gebruiken.

Hint

Zoals je in het plaatje met de runes al hebt kunnen zien staan er ook kosten naast de runes. Dit is hoeveel runes je van die soort zult moeten betalen. De hoeveelheid bestaat uit de basiskosten en 0,5% extra per poging die je hebt gedaan. Omdat sommige soorten runes veel duurder kunnen uitpakken dan andere kun je soms overwegen om net iets minder wax te maken, maar veel minder aan runes uit te geven. De basiskosten en de huidige kosten die hierbij horen staan in de tabel hieronder.

PlaatjeSoort runesKosten (runes)Kosten (gp)
Air runeAir rune100086.000 gp
Water runeWater rune100022.000 gp
Earth runeEarth rune100019.000 gp
Fire runeFire rune1000148.000 gp
Dust runeDust rune500499.000 gp
Lava runeLava rune500490.000 gp
Mist runeMist rune500527.000 gp
Mud runeMud rune300252.300 gp
Smoke runeSmoke rune500527.000 gp
Steam runeSteam rune500500.000 gp
Mind runeMind rune200036.000 gp
Body runeBody rune200064.000 gp
Cosmic runeCosmic rune400155.200 gp
Chaos runeChaos rune50068.000 gp
Nature runeNature rune350136.150 gp
Law runeLaw rune300137.400 gp
Death runeDeath rune400102.000 gp
Astral runeAstral rune300119.700 gp
Blood runeBlood rune350229.950 gp
Soul runeSoul rune300490.200 gp

Beloningen

Vis waxAfhankelijk van welke runes je hebt gekozen krijg je een bepaalde hoeveelheid vis wax. Op het moment zijn ze 14.300 gp waard, dus als je er 100 krijgt is dat een totaal van 1.430.000 gp. Je kunt ze aan andere spelers verkopen, maar je kunt de wax natuurlijk ook zelf gebruiken! Door het in je inventory aan te klikken kun je namelijk een menu openen waarin je kunt kiezen uit het verlengen van de duur van een aura of het resetten van de cooldown, het opnieuw krijgen of verlengen van een daily challenge, of het verhogen van je dagelijkse limiet op het verzamelen van divine locations.

Wax interface

Aura's

Van de meeste aura's zul je de duur kunnen verlengen met 50% of 100%. Dit kun je hooguit één keer doen voor het op is. De kosten verschillen per aura en lopen van 5 tot 50 vis wax voor 50%. Het verlengen met 100% kost het dubbele. De Wisdom aura en Jack of Trades aura kun je niet verlengen, maar je kunt wel hun cooldown weer op 0 zetten om ze opnieuw te gebruiken. Dit kan één keer per dag. Vis wax heeft geen invloed op aura's die niets doen, zoals de Daemonheim aura's.

Daily challenges

Als je een van je huidige daily challenges niet leuk vindt, kun je een andere aanvragen. Dit kan één keer per challenge. Als je je huidige juist heel leuk vindt, kun je hem ook verlengen. Het aantal dingen dat je moet doen wordt dan verdubbeld, maar je krijgt er ook twee keer zoveel xp voor terug. Let er wel op dat dit niet voor alle challenges werkt. Het aanvragen van een andere challenge kost 25 vis wax, het verlengen 50.

Harmony pillars

Voor 10 vis wax kun je de skill van een van je harmony pillars veranderen. Dit wordt dan een willekeurige andere skill. Je verliest hierbij alle voortgang die je al had geboekt met de pilaar. Je mag elke pilaar maar één keer per dag veranderen.

Divine locations

Ook kun je met vis wax je dagelijkse limiet verhogen op het verzamelen van divine locations van Divination. Je limiet verhogen met 50% kost 20 vis wax, 100% kost 40.

Quick-teleport

Tot slot kun je met vis wax quick-teleport charges toevoegen aan je home teleport. Dit wil zeggen dat je home teleport met de zelfde snelheid wegteleporteert als een normale teleportatie spreuk, echter moet je nog wel wachten op de aankomst lodestone animatie. 1 vis wax levert 10 charges op, dat wil zeggen dat je 10 keer snel kan teleporteren.

Over deze pagina

Geschreven door Siddy00, met dank aan xBHx voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.