Shattered heart

Shattered heart is een gemakkelijke distraction and diversion. De D&D neemt wel veel tijd in beslag. De gehele D&D is gericht op het zogenaamde "skillen". Tijdens het trainen van de skills kan er zomaar een steen in je inventory verschijnen. Dit is een stuk van één van de twee versteende personen uit het Tweede Tijdperk. Stukken van de tovenaar Dahmaroc krijg je bij het trainen van non-combat skills, terwijl stukken van de elf Rhiannon zijn te krijgen door de skills van de acht elvenclans te trainen. Dahmaroc kun je herbouwen in het museum van Varrock, terwijl Rhiannon in de Tower of Voices in Prifddinas herbouwd kan worden. Voor het herbouwen van een standbeeld zul je xp krijgen.

Dahmaroc

Stenen van Dahmaroc kun je krijgen door non-combat skills te trainen. Dungeoneering speelt geen rol. Divination werd pas uitgebracht nadat Dahmaroc in het spel kwam en zit er dus ook niet bij.

Volgens de legende was het Tweede Tijdperk (Second Age) een tijdperk waarin magie voor sterfelijken nog grote geheimen kende. Guthix was de enige die runes kon maken en daarom waren die dan ook erg kostbaar. Vele oorlogen werden over runes gevoerd, waaronder de oorlog waarin de tovenaar Dahmaroc werd vervloekt en in steen veranderde. Hij viel in vele stukken uiteen, die nu door heel RuneScape zijn verspreid.

Tijdens het trainen van een non-combatskill, bijvoorbeeld tijdens het vissen of hout hakken, kan er een strange rock in je inventory verschijnen. Dit is een deel van Dahmaroc. Je kunt per skill maximaal twee stenen krijgen. De eerste steen zul je relatief snel krijgen. De kans op een tweede steen zal 50% lager zijn dan je eerste steen. Je krijgt niet bij elke trainwijze een steen. Hieronder staat beschreven bij welke manieren je wel een steen kunt krijgen.

Steen FiremakingSteen MiningSteen ThievingSteen Farming

Bij sommige skills worden voorwerpen door een steen vervangen, zoals bij Fletching. Kijk niet vreemd op als je shieldbow (u) in een steen veranderd. Bij andere skills komt de steen op de grond te liggen als je inventory vol is.

Zodra je twee stenen hebt, kun je naar het museum van Varrock gaan. Je kunt natuurlijk ook eerst nog meer stenen, van andere skills, gaan verzamelen. Het museum bevindt zich in het oosten van Varrock. Je zult meteen bij de ingang van het museum een plint zien. Praat eerst met één van de archeologen die aan de tafel naast de plint zitten. Je zult ze over je stenen vertellen die je gevonden hebt. Hij zal onder indruk zijn en vertellen dat de steen een ondereel van Dahmaroc is. Je vraagt of je hem op mag bouwen op de plint. Eigenlijk was de plint bedoelt voor een ander standbeeld, maar het mag uiteindelijk toch.

Zet je steen op de plint door gebruik te maken van de 'add-to'-optie. Je zult nu een klein deel van het beeld in elkaar zetten. Met de check-optie kun je zien van welke skill(s) je nog voor het standbeeld stenen nodig hebt.

Beeld bouwen

Een groot gedeelte van je beloning krijg je als je het beeld in elkaar zet. Bij elk stuk dat je aan het standbeeld toevoegt, krijg je xp in de skill van de stenen. Met de formule y= x² - 2x + 100 kun je berekenen hoeveel xp je krijgt. De variabele y is hierbij de hoeveelheid xp die je krijgt en x is jouw level. Hieronder staat nog een tabel waaruit je de hoeveelheid xp per 10 levels kunt aflezen.

LevelXP
10180
20460
30940
401620
502500
603580
704860
806340
908020
999703

Zodra je het hele beeld in elkaar hebt, gezet zal er een filmpje komen. Het beeld komt tot leven, maar niet voor lang. De betovering laat het beeld uit elkaar knallen. Je moet nu opnieuw alle stenen zoeken en het beeld opbouwen.

De eerste keer dat je het standbeeld voltooit, krijg je 10 kudo's van het museum. Je krijgt ook een statue plinth voor in de study van je huis. De volgende keren krijg je een replica van een van de stenen, die je per twee aan de plint in je study kunt toevoegen. Als je het beeld in je huis helemaal af wilt hebben, heb je 30 delen nodig. Daarvoor moet je dus 30 keer het beeld in het museum opbouwen. Je kunt de strange rocks altijd verzamelen, maar je kunt het beeld pas 6 dagen nadat je je beeld hebt afgebouwd weer opbouwen. Je hebt dus minimaal 30 weken nodig om het beeld in je huis af te maken. Het beeld in je huis is een vereiste voor het behalen van de trimmed completionist cape, maar is verder puur voor de sier.

Als je geen stenen wilt krijgen, kun je dat bij de archeologen in het museum stopzetten. Je kunt ook een speciale tas om de stenen in op te bergen bij ze krijgen. Als je die in je inventory hebt, zal de steen daarin komen. Er zullen hierbij geen voorwerpen in stenen veranderen. Ook krijg je altijd een berichtje in je chat als je een steen vindt.

Rhiannon statue

In tegenstelling tot de strange rocks van Dahmaroc zul je om stenen van Rhiannon te kunnen krijgen, eerst een optie aan moeten zetten. Praat met Auron Ithell in de Tower of Voices in Prifddinas en zeg dat je graag golden rocks wilt krijgen. Golden rocks kun je krijgen door de zestien skills van de acht elvenclans te trainen. De trainmethodes die stenen van skills geven die je ook bij Dahmaroc hebt, zijn hetzelfde als bij Dahmaroc. Als de Voice of Seren actief van een clan actief is, is er een hogere kans om golden rocks van de skills van de clan te krijgen.

Net als bij Dahmaroc zal het beeld weer verdwijnen als je het beeld voltooid hebt. In de Max guild staat je een replica van het standbeeld. Elke keer dat je een standbeeld in de Tower of Voices voltooit, komt er een stukje bij het beeld in de Max Guild. Ook dit beeld moet je volledig voltooien voor de completionist cape (t).

De xp die je krijgt voor het toevoegen van stenen is tweemaal de xp die je krijgt bij Dahmaroc.

In tegenstelling tot bij Dahmaroc hoef je geen week te wachten voor je weer een nieuw beeld van Rhiannon kunt bouwen.

De statue collection bag uit het museum van Varrock heeft ook ruimte voor de golden rocks. Je kunt de tas ook van Auron Ithell krijgen.

Crystal gereedschappen

Met de juiste crystal voorwerpen kun je je kans op het krijgen van strange rocks en golden rocks verdubbelen. De crystal saw, crystal knife, crystal hammer, crystal tinderbox, crystal chisel, crystal hatchet en crystal pickaxe verhogen allemaal de kans op het krijgen van rocks van de skill waarbij ze horen.

Over deze pagina

Met dank aan Zilliewan, BAMF, BAMF Etienne, Huseyin-Gazi, Melaniea1994, PsychoLWD, Sanjay, Scottiebotie, asaru elahad, europa 1, fish1pker en magicdoetje voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.