Sinkholes

Sinkholes is een op Dungeoneering gebaseerde distraction and diversion voor members die elk uur beschikbaar is. Verspreid over de wereld van Gielinor liggen verschillende verborgen grotten die af en toe zichtbaar worden. Deze zijn, net zoals Daemonheim zelf, gecreëerd door Bilrach en waren bedoeld om goederen die bijdragen aan zijn macht op te slaan. In het verleden werden de goederen ook gebruikt door Bilrach om zijn bondgenoten te betalen.

Bilrach gebruikte Gorajo hoardstalkers om zijn goederen te bewaken, maar omdat Bilrach zich al een tijdje niet meer heeft laten zien, gaan zij ervan uit dat de grotten verlaten zijn. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat ze de grotten voor jou openstellen om Bilrach van zijn goederen en macht te ontdoen. De Gorajo noemen de grotten Sinkholes, vernoemd naar een verschrikkelijk monster dat voorkomt op de plek waar zij oorspronkelijk vandaan komen. Je kunt deze D&D twee keer per dag spelen. De officiële wereld is 134, maar je kunt de D&D in elke wereld vinden.

Let op: Zodra je in de Sinkhole zit - niet in de wachtkamer - telt dit als een van je twee pogingen voor die dag. Als je dus uitlogt tijdens een Sinkhole ben je een poging kwijt.

Starten

Er zijn in totaal 21 Sinkholes, maar deze zijn niet altijd actief. Elk uur zul je een Sinkhole kunnen betreden. Voor het kasteel op het schiereiland van Daemonheim staat Talsar. Hij kan je drie keer per dag teleporteren naar een Sinkhole die op dat moment actief is of binnenkort actief gaat worden. De Sinkholes bevinden zich op de volgende locaties.

Talsars hintLocatiePlaats op de wereldkaart
Near a dungeon entrance in the jungle.Ten westen van Brimhaven Locatie
Near a slayer cave east of my home.Ten oosten van Rellekka Locatie
Close to a lighthouse.Ten westen van Rellekka Locatie

Near a town of people who aren't who they seem.

of

Near a town east of the River Salve

Ten noordoosten van Canifis Locatie
Near an altar besides a ghostly town.Bij de Ectofuntus Locatie
A good vacation spot.Ten noorden van Oog'log Locatie
In the midst of a battle between humans and gnomes.Ten oosten van het Khazard Battlefield Locatie
Where barbarians train for agility.Op de Barbarian Outpost Locatie
Near an arena, beside a port town.Ten zuiden van de Fight Arena Locatie
Beside a guild for archers.Ten noorden van de Ranging Guild Locatie
Besides a dungeon entrance, south of a port town.Ten noorden van Mudskipper Point Locatie
Place where several famous brothers are.Bij de ingang van Barrows Locatie

The prayer of Saradomin monks.

of

Between a mountain and a place of peace.

Ten westen van de Edgeville Monastery Locatie
Near a cave entrance in a druidic town.Op het schiereiland in het meer bij Taverly Locatie
In the swamps south of a town.Ten noorden van de Lumbridge Swamps Locatie

The fisherman's home.

of

North of a fishing town.

Ten noorden van Catherby Locatie
South of a fishing colony, where hunters prey.Ten zuiden van de Piscatoris Fishing Colony Locatie
Near a flax field where the future is seen.Ten zuiden van het flaxveld in Seers' Village Locatie

North of the White Knight City.

of

The white knights.

Ten noorden van Falador Locatie

North of a desert town

of

Where the sand start.

Ten noorden van Al Kharid Locatie
Town of old darkness.Ten zuiden van Draynor Village Locatie

SinkholesNet zoals bij Dungeoneering kun je geen voorwerpen meenemen in de Sinkhole. De ring of kinship en het Daemonheim aura zijn hier een uitzondering op, maar aan deze voorwerpen heb je verder niets in een sinkhole. Daarnaast moet je een member zijn en zul je in een team van vijf personen binnen moeten gaan. Je kunt gebruik maken van een bank die zich in de grot bevindt. Zodra je binnen bent, kun je je bij de Gorajo hoardstalker aanmelden om de eerstvolgende Sinkhole te betreden. Zodra vijf spelers zich aangemeld hebben, begin je automatisch. Als er niet genoeg spelers aanwezig zijn voordat de Sinkhole instort, zal de Gorajo iedereen die op dat moment nog aanwezig is automatisch naar buiten teleporteren.

Sinkholes

Eenmaal in de Sinkhole werk je samen met, maar ook tegen, je groep. Daarnaast ben je ook in gevecht met de tijd: je hebt slechts zeven minuten de tijd om de doelen, die linksboven aangegeven staan, te behalen. Alleen dan kun je aan het einde de schatkamer bezoeken. Op de kratten liggen short-finned eels, op de tafels volledige armoursets voor melee, ranged of magic. De doelen bestaan uit het verzamelen van grondstoffen: het mijnen van ores, het hakken van logs, het plukken van weefgoederen of het vissen van vis. Dit doe je op dezelfde manier zoals in Daemonheim. Soms zal er een groene of witte gloed rond een grondstof schijnen. Dat betekent dat je dan twee keer zoveel grondstoffen kunt verzamelen.

Daarnaast zul je combat totems en exploratory totems moeten verzamelen.

Menu'sExploratory totems liggen over de hele grot verspreid en hoef je enkel op te pakken. Combat totems worden gedropt door verschillende monsters. Monsters zullen ook speciale kaarten droppen die de beloning aan het einde van de D&D kunnen beïnvloeden.

De voorwerpen die je gedurende het spel verzameld hebt, zul je moeten inleveren bij de Gorajo hoardstalker. Dit kun je op verschillende plaatsen in de grot doen. Ze staan op de kaart aangegeven met het symbool van een bank. Je kunt je voorwerpen ook bij de Gorajo hoardstalker inleveren. Wees je er van bewust dat je op tijd je goederen in moet leveren. Je beloning zal groter zijn als je een grote hoop grondstoffen en totems in één keer inlevert, maar als iemand anders eerder grondstoffen inlevert, zal jouw beloning kleiner zijn. Je wordt namelijk niet beloond voor grondstoffen die je meer inlevert dan nodig is. Je score wordt steeds hoger naarmate je meer grondstoffen en totems inlevert om aan het doel te voldoen. Zodra een van de doelen bereikt is, zal dat aangegeven worden met een vinkje. De overgebleven tijd, je huidige score en je huidige rank zijn zichtbaar in het venster naast de doelen.

De punten worden als volgt berekend:

Als je doodgaat tijdens het spelen van de distraction and diversion zul je al je verzamelde voorwerpen, totems en één kaart verliezen.

Treasure room

Nadat één van de doelen (alle grondstoffen, alle exploratory totems of alle combat totems) bereikt is, kan iedereen de schatkamer betreden. De speler die de meeste grondstoffen en totems verzameld heeft, krijgt de kist met de grootste beloning aangewezen en krijgt daarnaast een extra kaart. Alle andere spelers krijgen een willekeurige kist.

Door middel van de kaarten die je verzameld hebt, kun je de beloning die jij en iemand anders krijgen beïnvloeden. Je hebt 15 seconden de tijd om een kaart te spelen. Elke kaart heeft een verschillend effect. Je kunt er ook voor kiezen om geen enkele kaart te spelen. De speler die het slechts gepresteerd heeft, zal als eerste een kaart moeten kiezen. Hoe beter je presteert, hoe later je zelf aan de beurt bent. Daarnaast kun je ook zien welke kaarten de andere spelers hebben gespeeld. Speel je kaarten slim om de grootste beloning binnen te slepen!

KaartEffectKaartEffectKaartEffect

large-trading-mantis-card.png

Trading mantis

Ruilt de inhoud van je kist met die van de speler die één rang hoger staat. Als je zelf eerste staat zul je ruilen met de speler die laatste staat.

Trading LeechCard

Trading leech

Ruilt de inhoud van je kist met die van de speler die één rang lager staat

Praying Mantis Card

Thieving locust

Ruilt de inhoud van je kist met die van de speler die laatste staat.

Cloning Mosquito Card

Cloning mosquito

De inhoud van je kist wordt hetzelfde als de inhoud van de speler die één rang lager staat.

Whimsical Bunyip Card

Whimsical bunyip

Genereert een willekeurige andere kaart en laat het effect meteen in werking gaan.

Consistent Yak Card

Consistent yak

Het maakt niet uit wat er aan het einde van het spel in je kist zit, je zult altijd een medium lamp ontvangen.

Protecting Titan Card

Protecting titan

Beschermt de inhoud van je kist. Spelers kunnen de inhoud van je kist echter wel klonen. Ook werkt de titan maar één keer. Nadat hij iets geblokkeerd heeft is je bescherming uitgewerkt en kan er weer gewoon met je kist gerommeld worden.

Scavenging Meerkat Card

Scavenging meerkat

Voegt een extra medium lamp aan je kist toe.

Elke speler met een hogere rang krijgt één extra kaart.

Reversing Phoenix Card

Reversing phoenix

Zorgt ervoor dat het effect van de laatst gespeelde kaart ongedaan wordt gemaakt.

Preening Ibis Card

Preening ibis

Voegt een extra onderdeel van het gorajo armour toe aan je kist. Als je al de hele set hebt, ontvang je een Hoardstalker ring.

Beguiling Smoke Devil Card

Beguiling smoke devil

Zal de inhoud van alle kisten willekeurig opnieuw verdelen. Dit gebeurt niet met de kist van iemand die de protecting titan kaart heeft gespeeld.

Beloningen

Elke schatkist bevat twee verschillende beloningen. In de eerste sleuf zul je Dungeoneering tokens of een xp-lamp vinden. De beste kist bevat altijd een huge xp lamp. De andere kisten bevatten een small, medium of large xp lamp of enkel Dungeoneering tokens. Als je ook toegang hebt tot de tweede sleuf, krijg je ook één van de delen van het cosmetische Hoardstalker armour of een medium xp lamp.

Schatkamer

Hoeveel xp een lamp precies geeft hangt naast de grootte van de lamp af van je Dungeoneering, maar ook van hoeveel doelen er behaald zijn. Hoe meer doelen er gehaald zijn, hoe meer xp je uiteindelijk zult krijgen.

Hoardstalker ring

Van de Preening Ibis kaart kun je naast de onderdelen van de Gorajo armour ook de Hoardstalker ring krijgen. Met deze ring kun je naar de verschillende Resource dungeons teleporteren, wat bij de meer afgelegen plekken veel tijd kan schelen. Na acht keer teleporteren zal de ring zichzelf vernietigen en zul je een nieuwe moeten halen.

Over deze pagina

Geschreven door Noob, met dank aan Huseyin-Gazi, Transfarmers en nl hunting voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.