Tears of Guthix

Bij deze distraction and diversion kun je wekelijks xp verdienen in je laagste skill. Hoeveel xp je krijgt, is gebaseerd op je laagste level en de score die je behaalt. Meestal duurt het bij nieuwe skills een paar weken voordat je daarin ook met deze distraction and diversion omhoog kunt.

Dit is een zeer gemakkelijke distraction and diversion en heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Tears of Guthix kun je één keer per week doen. In die week moet je ook nog eens minimaal 100.000 xp of 1 quest point hebben gehaald.

Teleport naar Tears of Guthix

Tears of Guthix is het gemakkelijkst te bereiken via de games necklace. Zodra je teleporteert, kom je bij Juna terecht.

Route naar Tears of Guthix (eventueel)

De Tears of Guthix liggen in de grotten van de Lumbridge Swamps. Je moet eerst de quest Tears of Guthix hebben gedaan voordat je deze distraction and diversion kunt doen. Ga met je lamp en eventueel een Spiny helmet (te koop bij Slayer Masters) de grotten in.

Er zijn twee ingangen: eentje in de Lumbridge Swamps en eentje in de kelder van het kasteel in Lumbridge. Voor de laatste moet je The Lost Tribe hebben gestart. Daarna moet je ten zuiden van de ingang in de kelder eenmalig de rots openhakken met een pickaxe. Ga vervolgens naar de Giant frogs in het zuiden en volg het pad. Als je de weg volgt, kom je bij Juna uit.

Plaatje

Praat met Juna en vertel haar een verhaal. Je zult automatisch iets vertellen over een voltooide quest. Juna zal je een bowl geven, waarmee jij water op moet vangen. Je krijgt een paar minuten de tijd, afhankelijk van je quest points. Als je 100 quest points hebt, heb je 100 seconde tijd.

Je moet zoveel mogelijk blauw water verzamelen uit de blauwe stroompjes. Deze stroompjes kunnen van plaats veranderen. Let dus goed op je stroom. Blauw water geeft je 1 punt en bij groen water gaat er één van je saldo af.

Plaatje

Als je tijd op is, zul je weer uit het gebied met de tears gaan. Je drinkt het water op en krijgt xp in de skill waarin je het minste xp hebt. Het aantal xp dat je per opgevangen traan krijgt is je level maal 6, met een maximum van 180 xp.

Grotere bowl

Spelers met 80 Mining en 80 Crafting kunnen een grotere bowl maken. Als je hiermee tranen vangt, zal het maximum aan xp op 300 per opgevangen traan komen te liggen.

Wanneer je de kom wilt maken, moet je met Juna praten. Ze zal opmerken dat je zo gevorderd bent dat je een speciale bowl kunt maken. Ga met behulp van sapphire lantern (aan) via de light creatures naar de overkant van de klif (kijk uit dat je niet naar beneden gaat) en hak een stuk van de steen in het midden. Je zult een grote steen krijgen. Kies daarbij de optie "craft" en maak er een bowl van. Geef hem vervolgens aan Juna.

Over deze pagina

Geschreven door Frank, met dank aan As hley en belgische voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.