Treasure trails

Treasure Trails zijn erg populair onder members. Treasure Trails zou je als schatzoeken kunnen vertalen. Dat doe je natuurlijk via een schatkaart, een clue scroll in het Engels. Clue scrolls worden gedropt door verschillende monsters.

Je kunt maar één clue scroll per type tegelijk hebben. Als je er al één in je inventory of op je bank hebt, zul je geen nieuwe extra clue scrolls meer krijgen, tot je je huidige clue scroll volledig hebt opgelost of hebt gedropt. Je kan wel bijvoorbeeld een hard en een elite clue scroll tegelijk hebben. Maar geen elite en nog een elite.

Zodra je je clue scroll hebt opgelost zul je een beloning krijgen. Er zijn vier soorten clue scrolls: easy, medium, hard en elite. Je maakt meer kans op een goede beloning als je een hoge clue scroll hebt. Bij easy zul je voornamelijk black armour krijgen. Medium clue scrolls geven adamant armour, en hard geeft rune armour. Elite geeft ook rune armour, maar de kans op god armour, ornament kits en animal masks is daarbij groter.

Hard en elite clue scrolls kunnen je ook naar de Wilderness leiden. Ook zul je bij hard en elite monsters moeten verslaan. Je kunt in de naam van de clue scroll van het spel zien van welke soort jouw clue scroll is. Clue scrolls zijn niet verhandelbaar.

Wanneer je een clue scroll oplost krijg je ook te zien hoeveel je er al van die moeilijkheidsgraad hebt gedaan.

Manieren om clue scrolls te krijgen

Enkele manieren voor easy clues

Enkele manieren voor medium clues

Enkele manieren voor hard clues

De monsters die elite clues droppen

Als je eenmaal je clue scroll hebt, zal er een pijl of tekst op staan. Deze tekst geeft je een bepaalde opdracht. Je zou de opdrachten onder kunnen verdelen in een aantal categorieën, wat hier is gedaan. Als je je opdracht succesvol hebt voltooid, krijg je de volgende opdracht of een kist met de schat. Je moet voor elke clue scroll een aantal clue scrolls oplossen om bij de schat te komen. Het maximale aantal opdrachten dat je kunt krijgen, hangt af van het level van je clue scroll. Clue scrolls van een hoger level vereisen normaal gesproken meer stappen.

Plaatje

Saradomin Wizard en Zamorak Mage

Als je een hard clue scroll hebt, kan er een Saradomin Wizard, of als je in de Wilderness bent een Zamorak Mage, verschijnen die je eerst moet verslaan om opnieuw te kunnen graven voor je echte volgende aanwijzing. Saradomin Wizards zijn level 98, vallen aan met magic en melee en kunnen je vergiftigen. Een Zamorak Mage is level 70. Hij valt alleen aan met Magic.

Guthix Wizard

Als je een elite clue scroll hebt, zal er soms bij scan clues een Guthix Wizard verschijnen. Een Guthix Wizard is level 133. Aangezien Guthix de god van balans is, valt deze wizard met alle stijlen aan. De wizard valt aan met de stijl waar je het slechtst tegen beschermt bent. Wanneer je bijvoorbeeld armour met goede melee defence draagt en protect from mage aan hebt staan, zal hij met ranged aanvallen.

Soorten clue scrolls

Plaatje

Celtic knots

Dit zijn puzzels waar je zeker in het begin je hoofd over kunt breken. Ze komen alleen bij elite clue scrolls voor.

Plaatje
Plaatje

Kompas- en scan-clues

Deze soort komt ook alleen bij elite clue scrolls voor. Ze wijzen je de weg naar de plaats waar je moet graven.

Plaatje
Plaatje

Emotie- en raadsel-clues

Soms moet je op een bepaalde plaats een emotie uitvoeren of een raadsel oplossen.

Plaatje
Plaatje

Kaarten

Een echte schatkaart! Graaf op het punt dat het kaartje op je clue scroll aangeeft.

Plaatje
Plaatje

Schuifpuzzels

Bij hard en elite clue scrolls kun je een schuifpuzzel krijgen. Deze moet je oplossen, anders krijg je geen nieuwe clue.

Plaatje
Plaatje

Praat met, anagrammen en challenge scrolls

Soms zul je met iemand moeten praten. Soms is de naam daarvan gewoon opgeschreven, een andere keer is de naam een anagram. Bij een anagram staan de letters van de naam door elkaar. De oplossingen daarvan staan ook hier. Zodra je met de juiste persoon praat, kun je soms een puzzel of challenge scroll krijgen.

Plaatje
Plaatje

Coördinaten

Clue scrolls met "06 degrees 00 minutes south 21 degrees 48 minutes west" of vergelijkbaar zijn clue scrolls met coördinaten. Deze coördinaten geven een precieze plek ergens op de wereldkaart aan waar je moet graven voor je beloning of voor de volgende stap. Of ga direct naar de wereldkaart.

Plaatje

Schatten

Daar doe je het natuurlijk allemaal voor: de schat! Aan het einde van je zoektocht krijg je een schermpje te zien met daarin de spullen die je hebt gevonden, inclusief de waarde van je beloning. Deze beloning bestaat uit een voorwerp dat je alleen van clue scrolls kunt krijgen en algemenere spullen zoals armour, geld, planken en runes. Na drie clue scrolls van dezelfde moeilijkheidsgraad kun je van een clue scroll van die moeilijkheidsgraad de beloning opnieuw laten berekenen. Dit is handig als je een beloning hebt waar je echt ontevreden mee bent, want je krijgt gewoon een nieuwe beloning in de plaats van de oorspronkelijke. Dit hoef je niet direct te gebruiken, maar je kunt het niet meerdere keren opsparen. Je zult dus altijd maximaal één keer je beloning laten herberekenen. Wel wordt het apart bijgehouden per moeilijkheidsgraad.

Op de pagina hieronder kun je zien wat voor speciale spullen je allemaal kunt krijgen. Hier staan alleen de voorwerpen die je alleen van clue scrolls kunt krijgen en dus bijvoorbeeld geen planken.

Third age platebodyPlaatje Schatten PlaatjeThird age platebody

HELP!

Over deze pagina

Met dank aan 12asomeness, 420 pvm max, Nammak, Cabelero, Dutch titanz, God Olympus, Letscall, Minute, Mont Blanc, Nammak, Panenki, Sir Omar, Timtim589, lolgast 1992, lolgast1992, m3l33 0wner, purre owny en selemy voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.