Celtic knots

Celtic knots zijn veelvoorkomende puzzels die je tijdens elite clue scrolls kunt krijgen. De puzzel bestaat altijd uit drie verschillende soorten kleuren ringen. Op deze ringen staan 15 tot 20 runes van een willekeurige soort. Ook zie je dat alle drie de ringen elkaar kruisen. De puzzel is pas opgelost als er onder alle kruisingen, aangegeven met rode of groene rondjes, dezelfde runes liggen. In het begin zul je nog hoofdpijn van deze puzzel krijgen, maar in de loop der tijd zal je er steeds meer van snappen.

Mocht je de puzzel ook na deze uitleg niet kunnen oplossen, dan kun je de Celtic knot-oplosser gebruiken.

Celtic knot

Naast de ringen zal je pijlen zien staan. De kleur van de pijl bepaalt bij welke ring deze hoort. Als je op zo'n pijl klikt, zullen alle runes op de bijbehorende ring één vakje in de richting van de pijl doorschuiven. Wanneer je je muis op het hokje "Invert paths" houdt, zul je de bovenkant van een andere ring te zien krijgen.

De ringen zijn nooit hetzelfde. Ze kunnen op verschillende manieren door elkaar lopen, maar het principe blijft hetzelfde. Er zijn altijd drie ringen waarvan twee ringen elkaar altijd kruisen. Om het goed uit te kunnen leggen, is op het voorbeeld hierboven de rode ring "ring 1" genoemd, de grijze ring "ring 2" en de blauwe ring "ring 3".

Begin bij de eerste twee ringen. De derde laten je nog even achterwegen. Kijk op ring 2 welke rune er onder één van de rode rondjes ligt, voor nu gebruik ik het rondje linksonder. Stel dat daar een fire rune ligt, dan draai je ring 1 net zo lang totdat er op datzelfde rondje ook een fire rune ligt. Als het goed is zal het rondje nu groen worden. Dit betekent dat er op die plek twee dezelfde runes liggen. Het is de bedoeling dat alle andere rondjes tegelijk groen zijn. Kijk nu of de andere rondjes (op dezelfde twee ringen!) ook groen zijn geworden. Kijk ook nog even of er nog een andere fire rune in ring 1 zit. Zo ja, dan moet je die ook nog even proberen.

Als de andere rondjes rood blijven, moet je doorgaan. Draai ring 2 nu één keer naar rechts. De onderste rune zal veranderen, kijk welke het is. Draai ring 1 nu weer net zo lang totdat dezelfde soort rune er boven op ligt. Kijk weer of de andere rondjes groen worden. Zo niet, dan draai je ring 2 weer één hokje naar rechts en ga zo maar door. Het kan natuurlijk ook zijn dat er een rune op ring 2 niet op ring 1 ligt. Als dat het geval is, draai je ring 2 nog één maal.

Celtic knot

Wanneer alle rondjes op de kruisingen van ring 1 én 2 groen zijn, hoef je alleen nog maar ring 3 in te stellen. Omdat alles al goed staat, hoef je hier alleen nog maar aan te draaien. Draai net zo lang totdat alle rondjes groen zijn geworden. Nu kun je op het knopje "Unlock" drukken en je volgende clue oplossen of je beloning bekijken.

Er is nog een andere efficiënte manier om deze puzzel op te lossen. Als je wat minder ervaren bent, zal deze manier misschien sneller zijn, maar later zal je inzien dat de manier hierboven sneller gaat. De bedoeling is dat je ring 1 16 keer draait. Worden niet alle vakjes op de twee ringen groen? Dan draai je ring 2 één keer. Vervolgens draai je ring 1 weer 16 keer in het rond, etc. Als alle rondjes op de kruisingen van ring 1 én 2 groen zijn, draai je net zo lang aan ring 3 totdat alles groen is. Als alle rondjes groen zijn kan je weer op "Unlock" drukken om de puzzel te voltooien.

Celtic knot

Over deze pagina

Geschreven door Scyfer.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.