Troll Invasion

Troll Invasion is een distraction die vergelijkbaar is met de TzHaar Fight Caves. Het verschil bij deze distraction is dat je als beloning geen voorwerp krijgt (zoals de fire cape), maar een hoop xp in een skill naar keuze, vergelijkbaar met de distraction Penguin Hide and Seek. De beloning kun je maximaal één keer per maand krijgen, daarna kun je de distraction voor de lol blijven spelen. Je krijgt dan tot de eerste dag van de eerstvolgende maand geen beloning meer. In deze distraction verlies je geen voorwerpen.

PlaatjePlaatje

Je kunt de distraction bij Captain Jute in Burthorpe starten. Je hebt geen quests of levels nodig. Je mag een summoningbeest meenemen. Goed armour, prayer potions en voedsel zijn handig, tenzij je het kasteel gaat verdedigen. Dit kan zelfs op level 3. Voordat je aan de distraction begint is het handig om dit artikel door te lezen.

Praat met Captain Jute. Hij zal je over de distraction vertellen. Je kunt er voor kiezen om de trollen te verslaan of het kasteel te verdedigen. Als je het maximale aantal XP als beloning wilt, zul je het kasteel 10 minuten moeten verdedigen, daarna worden de trollen namelijk moe en schuiven ze aan in de keuken van de troll Burnt Meat.

Als je de trollen met combat wilt verslaan, moet je 20 waves voltooien, zoals ook de TzHaar Fight Caves waves heeft. Deze distraction is alleen wel een stuk gemakkelijker. Je kunt ook de moeilijke versie kiezen, dan hoef je maar 7 waves te voltooien. Deze waves zijn dan natuurlijk wel een stuk moeilijker. Een dwarven cannon kan niet gebruikt worden in de distraction.

De trollen

In de distraction zijn 10 verschillende trollen die je tegen kunt komen. De combatlevels van de soorten trollen variëren.

PlaatjeNaamBeschrijving
Mountain trollMountain trollValt aan met melee en is in vergelijking met de andere trollen niet heel sterk
Troll rangerTroll rangerValt aan met Ranged en zal zo nu en dan grote stenen werpen. Als je ziet dat hij dat gaat doen, moet je snel wegrennen om een hoge hit te voorkomen. Het is aan te raden deze trollen als één van de eerste te doden, omdat je in alle hectiek vaak de aankondiging van zijn special attack mist.
Poorly cooked karambwanPoorly cooked karambwanNiet agressief. Hij zal wel met melee terugvechten. Als hij groen wordt en je in de buurt bent, worden je levels verlaagd. Dood deze trol als laatste.
Troll generalTroll generalDe troll general kan hoog hitten. Zet protect from melee aan.
WizardWizardDe wizard valt uiteraard aan met Magic. Hij kan je naar zich toe teleporteren en je even bewusteloos maken, vergelijkbaar met Thieving. Ook zal hij tentakels laten verschijnen. Ga daar niet instaan, want dan zul je regelmatig veel schade krijgen.
Troll fatherTroll fatherValt aan met Ranged en brengt altijd drie Troll runts met zich mee.
Troll runtTroll runtDeze komen mee met de vader. Als een troll runt minder dan 50% van zijn life points heeft en de vader nog in leven is, zal hij zijn kinderen genezen. Dood daarom altijd eerst de vader voor je de kinderen aanpakt.
SummonerSummonerDe Summoner valt aan met magic en kan thorny snails, spirit scorpions, bunyips en granite lobsters oproepen.
DynamiteDynamiteDe Dynamite troll zal richting de tafel met potions lopen en daar een zelfmoord plegen. Dan is de tafel kapot en kun je hem voor de rest van de waves niet gebruiken. Als je ze aanvalt, ontploffen ze enkele seconden later en krijg je veel schade. Als je nog moeite hebt met Troll Invasion is het handig deze als eerste te doden om de tafel te kunnen blijven gebruiken.
CliffCliffCliff is zeer sterk en valt met de drie aanvalsstijlen aan, maar als je dicht bij hem gaat staan, zal hij vooral met melee aanvallen.

Tegen trollen vechten

Je zult hierbij verschillende waves moeten doorstaan en daarin alle trollen moeten doden. Er is een gemakkelijke sessie, die uit 20 waves bestaat, en een lastige, die uit 7 waves bestaat. Je zult eerst minimaal één keer de gemakkelijke moeten doen voor je de lastige mag proberen.

Breng goed voedsel, armour en een paar prayer potions mee. Je zult niets verliezen als je doodgaat. Alle trollen kunnen slecht tegen crush-aanvallen en water spells. Je zou eventueel nog abilities kunnen gebruiken om meer damage te doen.

Gemakkelijk - Wave 1-20

 1. Mountain troll
 2. Troll ranger
 3. Troll ranger, mountain troll
 4. Troll ranger, mountain troll (x2)
 5. Poorly cooked Karambwan
 6. Poorly cooked Karambwan, mountain troll
 7. Poorly cooked Karambwan, troll ranger, mountain troll
 8. Troll general
 9. Troll general, troll ranger, mountain troll
 10. Troll general (x2), troll ranger
 11. Wizard
 12. Wizard, Poorly cooked Karambwan, mountain troll
 13. Wizard, Poorly cooked Karambwan, troll ranger, mountain troll
 14. Troll father en runts, dynamite
 15. Troll father en runts, troll general, Poorly cooked Karambwan, mountain troll
 16. Troll father en runts, Wizard, Poorly cooked Karambwan, troll ranger, mountain troll
 17. Summoner, Dynamite
 18. Summoner, dynamite, troll father en runts, Wizard, Poorly cooked Karambwan, troll ranger, mountain troll
 19. Dynamite, troll father en runts, Wizard, Poorly Cooked Karambwan, troll ranger, mountain troll
 20. Cliff
Plaatje

Moeilijk - Wave 1-7

 1. Troll ranger (x3), mountain troll (x4)
 2. Poorly cooked Karambwan (x3), troll ranger, mountain troll (x2)
 3. Wizard, troll general (x3), troll ranger (x2), mountain troll
 4. Wizard (x2), troll general, troll father en runts, Poorly cooked Karambwan (x2), troll ranger, mountain troll (x2)
 5. Troll father en runts(x2), Wizard, troll general, Poorly cooked Karambwan (x2), troll ranger, mountain troll (x2)
 6. Summoner (x2), Dynamite, troll father en runts, Wizard, Poorly cooked Karambwan, troll ranger, mountain troll
 7. Cliff, Dynamite, troll father en runts, Wizard, Poorly cooked Karambwan, troll ranger, mountain troll

Het kasteel verdedigen

Het kasteel verdedigen is niet veel gemakkelijker dan de waves. Je moet het kasteel 10 minuten verdedigen tegen de trollen of alle trollen verslaan. Aan de zijkant van het scherm staat wat informatie tijdens het spelen, zoals het aantal trollen dat nog over is. De groene balk moet binnen de 10 minuten zo groen mogelijk blijven. Hoe meer trollen, hoe meer schade aan het kasteel.

Plaatje

Je kunt verschillende dingen doen.

Plaatje

Tijdens het verdedigen van het kasteel komt er ook een schermpje in beeld met "morale boosts", op de plek van je inventory. Af en toe krijg je er een aantal punten mee waarmee je speciale boosts kunt kopen die erg handig zijn.

Beloning

De beloning bestaat uit een boek waarmee je XP kunt krijgen in een skill naar keuze. Hoe hoger het level van de skill, hoe meer xp. Het maximale aantal xp kun je krijgen door alle waves te voltooien of door het kasteel succesvol te verdedigen. De maximale xp is 8(x²-2x+100) voor alle speelvormen, met x je level.

Over deze pagina

Met dank aan TasteMyPains en maxjo 007 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.