Distractions and diversions

"Distractions and diversions" is in het Nederlands ontspanning en vermaak. Het zijn eigenlijk dingen die zomaar in RuneScape gebeuren. Je kunt het tussendoor doen, maar ze zijn niet altijd beschikbaar. De meeste distractions and diversions zijn alleen voor members.

In de tracker, die te bekijken in de Minigames-tab van het Adventures-scherm, kun je zien wanneer je de distractions and diversions weer kunt doen. Als je alle Distractions and Diversions uit de tracker doet, krijg je de titel 'the Distracted'.

Ancient effigies

Er is een kleine kans dat een monster een ancient effigy dropt. Wanneer je er een krijgt, is dat reden tot juichen: grote bakken xp liggen in het verschiet.

Gorged ancient effigy Ancient effigies Gorged ancient effigy

Balthazar Beauregard's Big Top Bonanza

Balthazar Beauregard's Big Top Bonanza is een reizend circus dat elke week op een andere plaats in RuneScape is te vinden. Het is alleen voor members. Het circus zit zonder artiesten. Daarom is jouw hulp nodig. Je kunt speciale circuskleren krijgen door op te treden. Dat kan elke week.

Acrobat hoodAcrobat shoes Balthazar Beauregard's Big Top Bonanza Acrobat shoesAcrobat hood

Big Chinchompa

The Big Chinchompa is een distraction and diversion rond Hunter. Tweemaal per dag kun je de gnome Nyriki Tapio helpen met zijn queeste om een gigantische chinchompa te vangen. Als je motten vangt en die aan het beest voert, valt het in slaap en kan het gevangen worden.

Carnivorous chinchompa Big Chinchompa Carnivorous chinchompa

Champion Challenge

Soms, maar dan ook heel soms, zul je een challenge scroll krijgen als je bepaalde monsters doodt. Daar staat op dat de kampioen van de soort jou voor een gevecht uitdaagt. Onderin de Champions' guild is een arena, waarin het gevecht gehouden zal worden.

Symbool Champion Challenge Symbool

Court cases

Je eerste aanraking met de rechtbank van Seers' Village zal tijdens Kings' Ransom plaatsvinden. Daarna zien ze je graag terug als verdediger of aanklager. De eerste zaak kun je zomaar aannemen, volgende zaken moet je via court summons krijgen.

SymboolSymbool Court cases SymboolSymbool

Demon raids

Elk uur verschijnen er demonen op één van veertien locaties in Gielinor. De bedoeling van deze Distraction & Diversion is dat je de demonen doodt, samen met anderen.

SymboolDemon raids Symbool

Evil tree

De evil tree is een boom die om de twee uur ergens in de wereld van RuneScape als een malle begint te groeien. Als de boom volgroeid is, probeert hij iedereen die in zijn buurt komt, te grijpen. Daar moet dus wat aan gedaan worden! Door de evil tree aan te pakken, train je je firemaking, farming en woodcutting. Een leuke afwisseling op de standaardmanier van trainen dus!

Evil tree is ook voor gratis spelers.

Evil tree Evil tree Evil tree

Familiarisation

Spirit shards zijn belangrijk als je je Summoning wilt trainen. Heb je je ooit afgevraagd waar die dingen vandaan komen? Ze komen uit de spirit plane. In Familiarisation projecteert de leerling van Pikkupstix, Pikkenmix, je geest bij een mini obelisk in RuneScape naar de spirit plane. Hier moet jij als Summoningbeest spirit shards verzamelen. Je kunt met deze distraction and diversion voor maximaal 40 minuten driedubbele charmdrops of Summoning-ingrediënten krijgen.

Familiarisation Familiarisation Familiarisation

Fish flingers

Tijdens deze distraction and diversion zul je meedoen aan een viswedstrijd. In tien minuten moet jij zo veel mogelijk vette vis vangen. Wie dat lukt, zal een eervol plaatsje krijgen op het podium die bij de wachtruimte staat. Ook kun je nog wat andere spullen van je beloning kopen, bijvoorbeeld een visserspakje dat een 5% boost aan je Fishing xp geeft of een box waar je al je spullen voor Fishing in kunt opbergen. Verder krijg je ook nog een leuke som Fishing xp.

Symbool Fish flingers Symbool

Goblin raids

Goblins maken Gielinor onveilig met strak georganiseerde strooptochten. Om het halfuur zal een groep goblins ergens in Gielinor opduiken om zoveel mogelijk te roven. Hierbij gaat het om materialen als logs en ores. Je zult ze dus voornamelijk vinden bij mijnen of plekken waar veel bomen staan. Als jij ze tegenhoudt, kun je hun buit en een beloning krijgen.

Symbool Goblin raids Symbool

God statues

Bij deze distraction and diversion help je de gnome Copernicus Glyph maandelijks vier beelden te maken. Hiervoor zul je Construction xp krijgen, samen met keuze uit Slayer en Prayer xp.

Symbool God statues Symbool

Guthixian Caches

Bij de verschillende wisp colony's in de wereld zal elke drie uur voor tien minuten een Guthixian Cache openen. Deze opslagplaatsen bevatten herinneringen van Guthix, die beschermd worden door automatons. Nu Guthix er niet meer is, kunnen wij deze herinneringen proberen te stelen voor Divination xp en bijzondere bonussen.

SymboolGuthixian Caches Symbool

Memorial to Guthix

Ter nagedachtenis van Guthix is ten noordwesten van de Eagles' Peak een gedenkplaats verschenen voor de overleden god. Deze biedt afwisseling en extra XP tijdens het trainen van Divination en blijvende passieve en actieve aan Divination gebonden bonussen. Tijdens de activiteit krijg je ook waardevolle inzichten in de herinneringen van Guthix.

SymboolSymboolMemorial to GuthixSymboolSymbool

Penguin Hide and Seek

Larry, de pinguïnnenverzorger in de dierentuin van Ardougne, is er achter gekomen dat de pinguïns van de wereld willen veroveren. De pinguïns bespioneren elke week met elf pinguïns locaties in RuneScape. Jij moet ze opsporen. Het is echter niet zo simpel als het lijkt: ze zijn goed verstopt en bespioneren een groot gebied, zodat je veel moet zoeken. Per opgespoorde pinguïn krijg je penguin points, die je voor geld of xp in kunt wisselen.

Symbool Penguin Hide and Seek Symbool

Phoenix lair

Bij deze distraction and diversion draagt een feniks je op om haar te doden en haar lijf te verbranden, zodat ze weer opnieuw wordt geboren. Dat is namelijk het kenmerk van een feniks: bij de dood wordt een feniks weer fris en fruitig zonder verwondingen herboren. De feniks zal je hiervoor belonen met haar veren en xp.

Symbool Phoenix lair Symbool

The Pit

The Pit is een distraction and diversion die om Agility draait, maar waar vooral geluk een grote rol speelt. Je kunt The Pit alleen doen als een talent scout je uitnodigt. Deze staan bij verschillende agilityparcoursen in RuneScape. Als je genoeg rondjes traint, kun je uitgenodigd worden. De beloningen zijn Agility xp en een gorilla mask.

Symbool The Pit Symbool

Rune Goldberg Machine

Zoek in deze dagelijkse D&D in de Runecrafting guild elke dag naar de perfecte combinatie van runes om om te zetten naar vis wax. Met het eigenaardige goedje kun je de duur van aura's verlengen of hun cooldown weer op 0 zetten, daily challenges opnieuw rollen of juist verlengen, en je dagelijkse limiet op divine locations verhogen.

SymboolSymboolRune Goldberg Machine SymboolSymbool

Rush of Blood

Rush of Blood is een combat gerichte D&D voor members. De moordlustige slayer master Morvran heeft zijn kelder speciaal ingericht om avonturiers te testen. Hij doet dit door monsters op jou af te sturen in verschillende golven. Je hebt slechts 10 minuten de tijd om 20 waves te doorstaan.

SymboolRush of BloodSymbool

Shattered heart

Bij het trainen van non-combatskills kun je op een strange rock stuiten. In het museum van Varrock weten ze daar wel raad mee.

Symbool Shattered heart Symbool

Shooting Star

Om de twee uur valt er een vallende ster in RuneScape. Je kunt met een telescoop in een huis van een speler zien waar de meteoriet ongeveer en wanneer de meteoriet ongeveer in zal slaan. Zoek hem op met je vrienden en bevrijd de star spirit! Je zult worden beloond met cosmic runes, astral runes, geld en gold ores. Ook kun je een bepaalde tijd extra snel ores hakken met mining.

Shooting Star is ook voor gratis spelers.

SymboolSymbool Shooting star SymboolSymbool

Sinkholes

Sinkholes is een op Dungeoneering gebaseerde distraction and diversion voor members die je tweemaal per dag kunt spelen. Elk uur opent ergens in de wereld van RuneScape een grot die vroeger door Billrach werd gebruikt om goederen in op te slaan. De bewakers hebben zich nu tegen Billrach gekeerd en helpen je graag om de grot te plunderen. Je kunt hiermee Dungeoneering xp, Dungeoneering tokens en speciale kleding halen.

Symbool Sinkholes Symbool

Soul Reaper

De Grim Reaper, ook wel bekend als de Dood, heeft een groot probleem: er is teveel leven in Gielinor. Om deze reden schakelt hij jouw hulp in. Eenmaal per dag kun je voor hem een aantal van de sterkste monsters doden voor Slayer xp en speciale reaper points, die je kunt gebruiken om unieke beloningen te kopen.

SymboolSymboolSoul Reaper SymboolSymbool

Tears of Guthix

Bij deze distraction and diversion moet in een kom tranen van Guthix opvangen. Als je het water uit de kom opdrinkt, krijg je xp in je laagste skill.

Symbool Tears of Guthix Symbool

Treasure trails

Clue scrolls, schatkaarten in het Nederlands, kun je op allerlei manieren krijgen. Als je ze oplost, kun je waardevolle spullen vinden.

Symbool Treasure trails Symbool

Troll invasion

De imperial guard heeft grote moeite om de trollen van het Death plateau op afstand te houden. Iedereen mag helpen, ongeacht je levels. Je kunt deze distraction & diversion onbeperkt doen, maar je zult slechts één keer per maand xp krijgen.

Symbool Troll invasion Symbool

Wilderness Warbands

Wilderness Warbands is een op combat en Thieving gebaseerde D&D voor members. Na de gebeurtenissen die tijdens The World Wakes plaatsvonden dwalen groepen in de naam van één van de vier belangrijkste goden, Saradomin, Zamorak, Bandos en Armadyl, door de Wilderness op zoek naar voorwerpen die ze zouden helpen als hun respectievelijke god terugkeert. Drie keer per dag zullen zij een kamp opzetten om de tot dan toe verzamelde spullen op te slaan en te bewaken. Een ent is bang dat een van de groepen de overhand krijgt en vraagt jou wat aan deze kampen te doen. Als beloning krijg je xp en speciale voorwerpen.

SymboolWilderness Warbands Symbool

D&D Tracker

De meeste Distractions & Diversion zijn gelimiteerd tot een aantal pogingen in een bepaalde tijdsperiode. Aangezien het lastig kan zijn om bij te houden wanneer je in aanmerking komt voor een bepaalde activiteit is de D&D Tracker in het spel gebracht. Je vindt de tracker bij het Adventures-interface onder de tab 'Minigames'. Selecteer 'D&Ds' in het uitklapmenu.

Tracker

Je ziet een lijst met alle beschikbare D&D's in het spel. Naast elke D&D vind je een icoontje en eventueel de tijd die nodig is voor de lobby van een bepaalde D&D opent of de tijd die je nog hebt om de D&D te spelen voordat die gereset wordt.

Door op een D&D te klikken, kun je meer informatie over deze activiteit krijgen. Zo kun je zien welke voorwerpen je eventueel nodig hebt, hoe lang het nog duurt voor je deze D&D weer kunt spelen of wat je voortgang is. Welke informatie precies beschikbaar is, hangt af van de D&D die je selecteert.

Je zult hoe dan ook altijd de volgende mogelijkheden zien, behalve bij Treasure Trails, Court Cases en Champion Challenge:

Andere herhaalbare gebeurtenissen

Het kenmerk van een distraction and diversion is dat je ze periodiek kunt herhalen. Er zijn nog andere dingen in RuneScape die je periodiek kunt herhalen. Deze worden echter geen distraction and diversion genoemd. Waarschijnlijk is dat zo omdat ze al in het spel waren voordat Penguin Hide and Seek, het circus en Shooting Star kwamen. Toen werd de term distraction and diversion bedacht. De andere herhaalbare gebeurtenissen zijn:

Er zijn ook nog een aantal dingen waardoor je gratis spullen kunt krijgen. Dit zijn niet echt distractions and diversions waar je actief aan deelneemt, maar je kunt ze wel periodiek doen.

Over deze pagina

Met dank aan verhaert3, Burn the Sof, BoRn 4 KoRn, DnB Danc3, Manuell, NL_Nightmare, ThaSmile, ido435, shadz 0_o en zwart beest1 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.