De status van de chat

Lees de regels en het laatste nieuws over het forum.
Gebruikersavatar
Tristan
Teamleider Chat
Berichten: 12199
Lid geworden op: donderdag 29 april 2010, 15:31
RS: Wertoo4 (p2p)
Clan: Lunatip

De status van de chat

Bericht door Tristan » zondag 8 januari 2017, 23:41

De status van de chat

Beste leden,

Ten eerste een erg gelukkig en gezond nieuw jaar toegewenst!

In dit topic probeer ik zoveel mogelijk duidelijkheid te verschaffen over de ontwikkelingen van en in de chat.

Aantal mededelingen
Situatie in de chat op avond van 6-7 januari
Zoals velen van jullie weten is er als gevolg van de onrust die ontstaan is een OHFEDC een enorme groep van leden naar de chat gekomen op de vrijdagavond. De onrust op het forum, de groepen die tegenover elkaar staan, de sterke meningen en gevoelens die zowel leden als moderators hadden over de situatie, zorgden ervoor dat de chat enorm onrustig werd. Veel chatleden en moderators hadden geen idee wat er aan de gang was of waren nog bezig om alles bij elkaar te puzzelen. Helaas liep dit uit tot een conflict in de chat, waar ook de moderators sterke gevoelens over hadden. Dit resulteerde in een hoop kicks, sommige terecht en sommige waren achteraf gezien te impulsief. Samen met jullie hopen wij in de toekomst beter met zo'n situatie om te gaan.

"Rs" en "Non-Rs" leden
Wat we hebben gezien is dat sommige leden van de chat wantrouwend zijn naar leden die van het non-Rs forumdeel komen. Ik wil benadrukken dat iedereen welkom is in de chat en dat ieder chatlid de zelfde bescherming en gelijke behandeling verdient van de chatmoderators. Het chatteam zal er aan werken om ervoor te zorgen dat ook iedereen zich welkom voelt in de chat en dat leden die niet tolerant zijn sneller worden aangepakt.

Wat het chatteam ook heeft gemerkt is dat mensen uit Non-Rs niet altijd helemaal op de hoogte zijn van de chatregels. Het chatbeleid is anders dan het forumbeleid, het kan zo zijn dat sommige dingen die erg normaal lijken in Non-Rs, niet zo makkelijk geaccepteerd worden in de chat. De chat is ook een heel ander medium dan een forum; de manier van modereren is een stuk directer en er wordt ook van de leden verwacht dat ze de aanwijzingen van de chatmoderator direct opvolgen. Dit is er allemaal voor om de sfeer van de chat te bewaren. Als je vragen hebt over het chatbeleid kan je terecht in het Lunatip Topic.

Ranks in de chat
Voor veel leden die een lange tijd niet in Lunatip zijn geweest zullen de ranks anders zijn dan vroeger. Voor een uitgebreide uitleg, zie Veranderingen van ranks in de friends chat.

Pale Memory
Over de toekomst van het forum wordt nog hard gediscussieerd, net als de functies van verschillende teamleden. We willen wel alvast mededelen dat Pale Memory, ongeacht zijn keuze om forummoderator te blijven of niet, zijn chatmoderatie taken voortzet.

Tipawards, fraude en LTCVHK
Fraude en tipawards
Helaas is er een aantal dagen geleden naar buiten gekomen dat er op grote schaal fraude is gepleegd bij de tipawards. We moeten helaas het feestje voor nu afblazen. We willen wel een chatter van het jaar kiezen, de manier waarop weten we alleen nog niet. We zijn in gesprek met de forummoderators over mogelijke oplossingen. Later zullen jullie er dus meer van horen.

Lunatipchatter van het kwartaal (LTCVHK)
Dit betekent ook dat Lunatipchatter van het kwartaal vertraagd wordt. De winnaar zal samen met de LTCVHJ bekend worden gemaakt.

Dit alles kan ongeveer een week of twee weken duren. Onze excuses voor het ongemak.

Als jullie nog vragen en/of opmerkingen hebben dan hoor ik dat graag in het Lunatip Topic.

Met vriendelijke groet,
Tristan
Heb je vragen over een kick/ban of heb je nog een andere opmerking over de chat? Stuur mij dan gerust een PB!
Chatregels: Waarom ben ik gekickt? | Het Lunatip topic: alle informatie over de chat | Lunatipchatter van het kwartaal

Afbeelding

"Alsof mij t boeit wat jullie kunnen missen in het team?"
"Nee, gewoon een warn erop"
--Legends

Plaats reactie