Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
Forumregels
In dit forumdeel wordt minder streng gemodereerd dan in andere fora, maar wees respectvol tegen elkaar.
In dit forumdeel wordt minder streng gemodereerd dan in andere fora, maar wees respectvol tegen elkaar.
-
- Ex-moderator
- Berichten: 14140
- Lid geworden op: vrijdag 10 november 2006, 19:09
- Extra rang: Holbewoner
Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
Er zijn vast wel mensen hier die goede recepten hebben. Laat dit een mooi verzamelplekje zijn.
-
- Ex-moderator
- Berichten: 14140
- Lid geworden op: vrijdag 10 november 2006, 19:09
- Extra rang: Holbewoner
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
Familierecept pannenkoeken
Tip: Voeg een beetje zonnebloemolie aan het beslag toe en meng het nog even, dan blijven de pannenkoeken minder plakken in de pan. Minpunten als je zo'n speciale pannenkoekenpan gebruikt, ondingen.
Toegevoegd na 6 minuten en 59 seconden:
Kokostaart
100% aanrader dit, makkelijk te maken met heerlijk resultaat.
- 1 ei pp
- 1/4 boekweitmeel
- 1/4 volkorenmeel
- 1/2 cakemeel
- melk
Tip: Voeg een beetje zonnebloemolie aan het beslag toe en meng het nog even, dan blijven de pannenkoeken minder plakken in de pan. Minpunten als je zo'n speciale pannenkoekenpan gebruikt, ondingen.
Toegevoegd na 6 minuten en 59 seconden:
Kokostaart
- 250g meel
- 175g suiker
- 1 pakje bakpoeder
- 220ml karnemelk
- ei
- 100g kokosschraapsel
- 1 pakje vanillesuiker
- 150ml slagroom
100% aanrader dit, makkelijk te maken met heerlijk resultaat.
Laatst gewijzigd door Megareus12 op zondag 26 augustus 2018, 18:25, 2 keer totaal gewijzigd.
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
Aardappel en zoete aardappelblokjes gezamenlijk met euromix groente 20 minuten in de oven op 200 graden
Cajunkruiden over de aardappeltjes na de tijd.
Paprika of Chillikruiden over de groente
Vlees naar keuze
Toegevoegd na 41 seconden:
5% heinz tomato ketchup voor liefhebbers
Cajunkruiden over de aardappeltjes na de tijd.
Paprika of Chillikruiden over de groente
Vlees naar keuze
Toegevoegd na 41 seconden:
5% heinz tomato ketchup voor liefhebbers
-
- Ex-moderator
- Berichten: 14140
- Lid geworden op: vrijdag 10 november 2006, 19:09
- Extra rang: Holbewoner
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
Gevulde preitaart
Ei klutsen
Kaas toevoegen en kruiden en room.
Dit over de prei verdelen.
25 min in oven 180 graden.
Variant is om er ook gehakt of zalm door heen te doen, maar weet niet meer of dit dan al gebakken moet zijn.
Toegevoegd na 10 minuten en 23 seconden:
Thaise rode curry
Dan, men neme een wokpan. Verhit wat (zonnebloem/olijf/wok)olie voor en voeg een paar (eet)lepels curry pasta toe. Als het goed is gaat het nu heel lekker ruiken. Na een minuutje of twee ga je de kip bakken, vuur niet te hoog. Na 4/5 minuten min uit toevoegen, als deze een beetje gebakken is (is lastig te zien door de curry pasta, maar meestal na 1 á 2 minuten, hoog vuur!) voeg je de overige groentes toe (behalve de sperziebonen). Wok deze even en voeg daarna 200ml kokosmelk toe en breng dit lichtjes aan de kook. Dan voeg je nog de sperziebonen toe en laat het geheel 4 minuten sudderen op laag vuur.
Serveren met rijst en afmaken met een beetje koriander ter garnering.
Eet smakelijk.
- 1 ei per persoon
- 1 prei pp gebakken
- Bakpapier
- basilicum
- Peper
- Evt kookroom of crème fraîche
- Geraspte kaas ca 75 gr pp
Ei klutsen
Kaas toevoegen en kruiden en room.
Dit over de prei verdelen.
25 min in oven 180 graden.
Variant is om er ook gehakt of zalm door heen te doen, maar weet niet meer of dit dan al gebakken moet zijn.
Toegevoegd na 10 minuten en 23 seconden:
Thaise rode curry
- rode curry pasta (uit een potje, liefst van de lokale toko, liever geen conimex)
- rode ui
- sperziebonen
- courgette
- rode (punt)paprika
- andere groentes naar smaak
- kip (voor vega: tempeh of tahoe)
- rijst/noedels
- koriander (vers, van een plant)
- kokosmelk (75ml pp)
Dan, men neme een wokpan. Verhit wat (zonnebloem/olijf/wok)olie voor en voeg een paar (eet)lepels curry pasta toe. Als het goed is gaat het nu heel lekker ruiken. Na een minuutje of twee ga je de kip bakken, vuur niet te hoog. Na 4/5 minuten min uit toevoegen, als deze een beetje gebakken is (is lastig te zien door de curry pasta, maar meestal na 1 á 2 minuten, hoog vuur!) voeg je de overige groentes toe (behalve de sperziebonen). Wok deze even en voeg daarna 200ml kokosmelk toe en breng dit lichtjes aan de kook. Dan voeg je nog de sperziebonen toe en laat het geheel 4 minuten sudderen op laag vuur.
Serveren met rijst en afmaken met een beetje koriander ter garnering.
Eet smakelijk.
-
- Update Lounge
- Berichten: 10632
- Lid geworden op: zondag 9 september 2012, 22:01
- Extra rang: Winnaar screenshotcompetitie
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
Amai ben onder de indruk van de kwaliteit van het topic megakneus. Recepten zien er ook goed uit, zal eens kijken voor mijn geheime, top secret pannenkoekenrecept.
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
Quesadilla's
Ingrediënten:
- tortilla wraps
- geraspte kaas
- groenten: ui/paprika maar je kunt er nog meer op doen wat je zelf lekker vindt
- stukjes kipfilet
- tacokruiden
- guacamole: avocado, zure room, gesneden cherrytomaatjes, citroensap, beetje zout
Wat je doet:
- bak de gesneden groenten in een pan met een beetje olie
- marineer de kipfilet met de tacokruiden, beetje olie en bak ze vervolgens gaar in de pan
- leg alles opzij, en pak de koekenpan waar nog de restanten tacokruiden inzitten van de pan
- wat je doet; leg een tortilla wrap in de pan, strooi er kaas over (beetje ruimte aan de randen overlaten), groenten erover, kip erover, nog een laagje kaas, en tenslotte een tortilla wrap
- als de onderkant hard geworden is en de kaas begint te smelten, draai je de pannekoekwrap om (kan dmv een bord zodat hij niet valt of zo) en dan de andere kant nog even bakken zodat allebei de kanten krokant zijn. Serveer met guacamole en evt nog wat losse zure room/crème fraîche
Toegevoegd na 4 minuten en 18 seconden:
Kipwraps
Ingediënten:
- tortilla wraps
- kipfilet blokjes
- groene (verse) pesto
- avocado
- rode paprika (kan ook andere, maar vind zelf rode paprika life)
- sla
- kipkruiden
- evt. kan je ook guacamole van voorgaande recept erbij pleuren
Dat is overigens: avocado eruit halen, cherry tomaatjes snijden, gooi cherrytomaatjes met zo veel mogelijk sap bij de avocado, prak, doe een eetlepel zure room erbij, beetje citroensap en zout en prakken tot prutje.
Wat je doet
- snijd de kipfilet in stukjes en marineer ze in olijfolie met kipkruiden, als je de mogelijkheid doet, doe dit 2 uur van te voren
- bak de stukjes kipfilet gaar en snij ondertussen de paprika en avocado in stukjes, en maak de guacamole
- verwarm de wraps (pan of magnetron)
- besmeer wrap met pesto, doe kip, paprika, avocado en sla en eet met guacamole.
Ingrediënten:
- tortilla wraps
- geraspte kaas
- groenten: ui/paprika maar je kunt er nog meer op doen wat je zelf lekker vindt
- stukjes kipfilet
- tacokruiden
- guacamole: avocado, zure room, gesneden cherrytomaatjes, citroensap, beetje zout
Wat je doet:
- bak de gesneden groenten in een pan met een beetje olie
- marineer de kipfilet met de tacokruiden, beetje olie en bak ze vervolgens gaar in de pan
- leg alles opzij, en pak de koekenpan waar nog de restanten tacokruiden inzitten van de pan
- wat je doet; leg een tortilla wrap in de pan, strooi er kaas over (beetje ruimte aan de randen overlaten), groenten erover, kip erover, nog een laagje kaas, en tenslotte een tortilla wrap
- als de onderkant hard geworden is en de kaas begint te smelten, draai je de pannekoekwrap om (kan dmv een bord zodat hij niet valt of zo) en dan de andere kant nog even bakken zodat allebei de kanten krokant zijn. Serveer met guacamole en evt nog wat losse zure room/crème fraîche
Toegevoegd na 4 minuten en 18 seconden:
Kipwraps
Ingediënten:
- tortilla wraps
- kipfilet blokjes
- groene (verse) pesto
- avocado
- rode paprika (kan ook andere, maar vind zelf rode paprika life)
- sla
- kipkruiden
- evt. kan je ook guacamole van voorgaande recept erbij pleuren
Dat is overigens: avocado eruit halen, cherry tomaatjes snijden, gooi cherrytomaatjes met zo veel mogelijk sap bij de avocado, prak, doe een eetlepel zure room erbij, beetje citroensap en zout en prakken tot prutje.
Wat je doet
- snijd de kipfilet in stukjes en marineer ze in olijfolie met kipkruiden, als je de mogelijkheid doet, doe dit 2 uur van te voren
- bak de stukjes kipfilet gaar en snij ondertussen de paprika en avocado in stukjes, en maak de guacamole
- verwarm de wraps (pan of magnetron)
- besmeer wrap met pesto, doe kip, paprika, avocado en sla en eet met guacamole.
-
- Ex-moderator
- Berichten: 14140
- Lid geworden op: vrijdag 10 november 2006, 19:09
- Extra rang: Holbewoner
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
Lekker Setje! Ook de klassiekers worden gewaardeerd!
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
Vond dit al beter dan een recept voor aardappels, groenten en vlees voor te schotelen.
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
Klopt. Maar dat is een klassieker, mijn quasadilla’s zijn gewoon koning.
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
viewtopic.php?f=53&t=240750&hilit=milkshake
haha ik heb deze eens onironisch gebruikt paar jaar geleden
haha ik heb deze eens onironisch gebruikt paar jaar geleden
Bedankt aan alle Lunagangers voor de mooie tijd op dit forum!
-
- Berichten: 11644
- Lid geworden op: vrijdag 23 juli 2010, 13:14
- RS: Gestopt
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
>afwegen met koken
Gebruik gvd je smaak om dingen te maken ipv blind te kopiëren rrrrrrrrrrrrrreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Gebruik gvd je smaak om dingen te maken ipv blind te kopiëren rrrrrrrrrrrrrreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
FEYENOORD ROTTERDAM
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
Tbh de beste milkshake die ik gemaakt had was met vanille-ijs en Chocomel, met bovenop slagroom en stukjes losse chocola. #cravingsAtem_nijo schreef: ↑zondag 26 augustus 2018, 20:43 viewtopic.php?f=53&t=240750&hilit=milkshake
haha ik heb deze eens onironisch gebruikt paar jaar geleden
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
Ik post hier morgenavond een lijst, nu geen tijd meer voor. Heb meestal geen exacte hoeveelheden tho maar zal een poging wagen.
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
Ligt er maar net aan wat je maakt. Sommige dingen moeten nou eenmaal afgewogen wordenDieselpker schreef: ↑zondag 26 augustus 2018, 22:54 >afwegen met koken
Gebruik gvd je smaak om dingen te maken ipv blind te kopiëren rrrrrrrrrrrrrreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Toegevoegd na 1 minuut en 11 seconden:
beste simpele maaltijd is gewoon beetje macaroni koken, afgieten, blikje tonijn erdoor en mixen met yoghurt
iedereen zegt altijd bah als ze dat horen maar is gvd gewoon lekker
-
- Berichten: 11644
- Lid geworden op: vrijdag 23 juli 2010, 13:14
- RS: Gestopt
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
Tbh is afwegen alleen van cruciaal belang bij het bakken van cake/taart whatever. Al het andere doe ik ten alle tijden op gevoel en op smaak.Volture schreef: ↑maandag 27 augustus 2018, 1:35Ligt er maar net aan wat je maakt. Sommige dingen moeten nou eenmaal afgewogen wordenDieselpker schreef: ↑zondag 26 augustus 2018, 22:54 >afwegen met koken
Gebruik gvd je smaak om dingen te maken ipv blind te kopiëren rrrrrrrrrrrrrreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Toegevoegd na 1 minuut en 11 seconden:
beste simpele maaltijd is gewoon beetje macaroni koken, afgieten, blikje tonijn erdoor en mixen met yoghurt
iedereen zegt altijd bah als ze dat horen maar is gvd gewoon lekker
FEYENOORD ROTTERDAM
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
Een echte vent zorgt dat hij de keukenweegschaal kent
-
- Berichten: 11644
- Lid geworden op: vrijdag 23 juli 2010, 13:14
- RS: Gestopt
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
Ik meen het echt. Leer kruiden en smaken kennen, uiteindelijk heb je daar zoveel profijt van met koken. Je leert je eigen smaak beter kennen en wat jij lekker vindt. Je kan alles zo lekker maken als je zelf wilt. Het is veel leuker om zelf tot een geweldig recept te komen dan altijd alles blind kopiëren van het internet imo.
FEYENOORD ROTTERDAM
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
Ik ben 't volledig met je eens in dit topic hoor. Gebruik alleen weegschaal omdat gains