Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
Forumregels
In dit forumdeel wordt minder streng gemodereerd dan in andere fora, maar wees respectvol tegen elkaar.
In dit forumdeel wordt minder streng gemodereerd dan in andere fora, maar wees respectvol tegen elkaar.
-
- Berichten: 11644
- Lid geworden op: vrijdag 23 juli 2010, 13:14
- RS: Gestopt
-
- Ex-moderator
- Berichten: 14140
- Lid geworden op: vrijdag 10 november 2006, 19:09
- Extra rang: Holbewoner
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
Recepten op het internet/verpakkingen zijn veel meer een leidraad. Maar minder gepraat en meer recepten!
-
- Meeste awards bijna gewonnen door Kipcorn maar uiteindelijk toch net niet omdat Kipcorn betrapt werd
- Berichten: 17631
- Lid geworden op: vrijdag 13 juni 2008, 17:31
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
best leuke gerechten ja, maar ik woon op mezelf dus veel gerechten zijn kut om voor 1 persoon te maken. je kan wel invriezen, mja, veel gerechten zijn niet echt lekker als het ingevroren is geweest.
soms denk ik dan van, oh, dan eet ik de andere helft morgen op! maar dat komt er dan nooit echt van rip
soms denk ik dan van, oh, dan eet ik de andere helft morgen op! maar dat komt er dan nooit echt van rip
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
Daan mag wel ens voor mij koken. misschien volgende x alsk wat dingen kom oppikken in Leiden
Bedankt aan alle Lunagangers voor de mooie tijd op dit forum!
-
- Meeste awards bijna gewonnen door Kipcorn maar uiteindelijk toch net niet omdat Kipcorn betrapt werd
- Berichten: 17631
- Lid geworden op: vrijdag 13 juni 2008, 17:31
-
- Berichten: 11644
- Lid geworden op: vrijdag 23 juli 2010, 13:14
- RS: Gestopt
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
Ik ga mijn geheime recepten niet prijs geven, nice try megareus
FEYENOORD ROTTERDAM
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
je moeders
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
hier een heel makkelijk maar wel lekker recept dat mijn toenmalige vriendinnetje mij ooit op de middelbare school heeft gestuurd
--->> TIP <<---
echt voor een studentencokeboek!!!!!
het is uit wegens haar taalbeheersing
Recept kip met cornflakes.
Benodigheden:
- Kipfilet (400/500 gram)
- Ovenschaal
- 2 kleine bakjes crème fraise
- Geraspte kaas
- Cornflakes
- Kipkruiden
Eerst verwarm je de oven voor op 200 graden. Dan pak je de ovenschaal en vet je hem in. Je snijd de kipfilet in stukjes, kruid ze, en doet ze in de ovenschaal. Je pakt de cornflakes en strooit die over de kip heen, pak 1 bakje crème fraise en roert deze door de stukjes kip en de cornflakes heen. Daarna pak je het 2e bakje crème fraise en smeert deze uit. Daarna strooi de je geraspte kaas eroverheen. Dan 45 minuten in de oven op 200 graden.
--->> TIP <<---
echt voor een studentencokeboek!!!!!
het is uit wegens haar taalbeheersing
Recept kip met cornflakes.
Benodigheden:
- Kipfilet (400/500 gram)
- Ovenschaal
- 2 kleine bakjes crème fraise
- Geraspte kaas
- Cornflakes
- Kipkruiden
Eerst verwarm je de oven voor op 200 graden. Dan pak je de ovenschaal en vet je hem in. Je snijd de kipfilet in stukjes, kruid ze, en doet ze in de ovenschaal. Je pakt de cornflakes en strooit die over de kip heen, pak 1 bakje crème fraise en roert deze door de stukjes kip en de cornflakes heen. Daarna pak je het 2e bakje crème fraise en smeert deze uit. Daarna strooi de je geraspte kaas eroverheen. Dan 45 minuten in de oven op 200 graden.
-
- Ex-moderator
- Berichten: 14140
- Lid geworden op: vrijdag 10 november 2006, 19:09
- Extra rang: Holbewoner
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
Doritos verkruimelen en toevoegen aan wraps is 100% een aanrader.
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
Deze is van vandaag, zal nog een keertje meer opschrijven maar ik gebruik eigenlijk geen vaste hoeveelheden ofzo.
Vegetarische curry
Voor 4 personen (of 3 als je met grote mannen eet):
1 ui
2 teentjes knoflook
1 medium bloemkool
2 el gele currypasta (ik gebruik deze)
1 blik tomatenblokjes (400gr)
1 groot blik kikkererwten (uitlekgewicht 265gr geloof ik)
1 blik kokosmelk (400ml?)
pak rijst
zout
(olijf)olie
optioneel: naanbrood, rode peper, cashewnoten
Snij uit en knoflook klein of pers knoflook uit, fruit in een scheut olijfolie. Snijd ondertussen je bloemkool alvast in zo klein mogelijke roosjes. Doe currypasta in de pan en bak even mee. Voeg daarna je kokosmelk en tomatenblokjes toe, roer alles door elkaar en laat even opstaan tot het warmer is (mooi moment om water voor je rijst op te zetten en je kikkererwten uit te laten lekken). Als je curry-in-wording warm is, kikkererwten en kleingesneden bloemkool toevoegen. Roer alles weer mooi door elkaar en laat pruttelen om saus een beetje te laten indikken. De bloemkool wordt gaar in je saus. Ondertussen kun je de rijst koken. Ik doe zelf voor die 4 porties ongeveer 240-260gr zilvervliesrijst maar dat is voor jullie denk ik een beetje weinig dus doe wat je leuk vindt. Tip: ik laat zelf altijd mijn rijst droog koken want dan hoef je die niet af te gieten, dus ik meet de rijst af in een kom of mok en dan voor witte rijst doe ik ongeveer 2x het volume van de rijst aan water in de pan, en met zilvervliesrijst ongeveer 3x. Begin liever met te weinig en dan kun je later altijd nog meer water in de pan doen als het water bijna verdampt is maar je rijst nog niet goed, en vergeet niet zout toe te voegen. Ik kook de rijst trouwens zonder deksel, als je met doet dan kun je iets minder water gebruiken. Je hebt nu een tijdje niks te doen dus dan kun je je rode peper snijden of je naanbrood in de oven gooien als je die nog erbij wil. Als je bloemkool gaar is dan is je saus ongeveer klaar tenzij je hem nog iets dikker wil. Serveer evt. met naanbrood/rode peper/cashewnoten als je dat lekker vindt. Als je pussy bent en dit te pittig vindt dan kun je juist wat room/yoghurt/creme fraiche toevoegen om het wat milder te maken.
Vegetarische curry
Voor 4 personen (of 3 als je met grote mannen eet):
1 ui
2 teentjes knoflook
1 medium bloemkool
2 el gele currypasta (ik gebruik deze)
1 blik tomatenblokjes (400gr)
1 groot blik kikkererwten (uitlekgewicht 265gr geloof ik)
1 blik kokosmelk (400ml?)
pak rijst
zout
(olijf)olie
optioneel: naanbrood, rode peper, cashewnoten
Snij uit en knoflook klein of pers knoflook uit, fruit in een scheut olijfolie. Snijd ondertussen je bloemkool alvast in zo klein mogelijke roosjes. Doe currypasta in de pan en bak even mee. Voeg daarna je kokosmelk en tomatenblokjes toe, roer alles door elkaar en laat even opstaan tot het warmer is (mooi moment om water voor je rijst op te zetten en je kikkererwten uit te laten lekken). Als je curry-in-wording warm is, kikkererwten en kleingesneden bloemkool toevoegen. Roer alles weer mooi door elkaar en laat pruttelen om saus een beetje te laten indikken. De bloemkool wordt gaar in je saus. Ondertussen kun je de rijst koken. Ik doe zelf voor die 4 porties ongeveer 240-260gr zilvervliesrijst maar dat is voor jullie denk ik een beetje weinig dus doe wat je leuk vindt. Tip: ik laat zelf altijd mijn rijst droog koken want dan hoef je die niet af te gieten, dus ik meet de rijst af in een kom of mok en dan voor witte rijst doe ik ongeveer 2x het volume van de rijst aan water in de pan, en met zilvervliesrijst ongeveer 3x. Begin liever met te weinig en dan kun je later altijd nog meer water in de pan doen als het water bijna verdampt is maar je rijst nog niet goed, en vergeet niet zout toe te voegen. Ik kook de rijst trouwens zonder deksel, als je met doet dan kun je iets minder water gebruiken. Je hebt nu een tijdje niks te doen dus dan kun je je rode peper snijden of je naanbrood in de oven gooien als je die nog erbij wil. Als je bloemkool gaar is dan is je saus ongeveer klaar tenzij je hem nog iets dikker wil. Serveer evt. met naanbrood/rode peper/cashewnoten als je dat lekker vindt. Als je pussy bent en dit te pittig vindt dan kun je juist wat room/yoghurt/creme fraiche toevoegen om het wat milder te maken.
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
Doe er kip in, niet meer vegetarisch.
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
"Snij uit en knoflook klein of pers knoflook uit, fruit in een scheut olijfolie."
goede zin
goede zin
Re: Het Ltf-(studentenrecepten)kookboek
Wow een typo, een interpunctiefout en één stukje wat een beetje krom klinkt, echt dramatisch hoor.