Algemene beveiligingsguide

Hier staan alle overige RuneScape-guides, zoals geld verdienen.
Forumregels
Wil je zelf een guide schrijven? Kijk dan hier!
Plaats reactie
Het Team
Officieel account
Berichten: 157
Lid geworden op: zaterdag 11 maart 2006, 16:33

Algemene beveiligingsguide

Bericht door Het Team »

Hoi iedereen,

De RS-moderators van LTF hebben mij gevraagd om een handleiding te schrijven die wat dieper ingaat op hacken en het voorkomen daarvan. In Multimedia heb ik al een handleiding neergezet die deels ook ingaat op dit onderwerp, maar in dit topic zal alles aan bod komen. Mijn advies is dus ook dit topic goed door te lezen, alvorens je verder gaat met het surfen op internet.

Het gevaar van een infectie
Het internet zit vol met gevaren. Behalve pedofielen, haatdragende sites en kinderporno, heeft men berekend dat ongeveer 60% van alle content op Internet uit malware (samenvattende term voor alle soorten virussen) bestaat. Dat is meer dan de helft!

Natuurlijk kun je niet alles wantrouwen en zul je af en toe wat moeten downloaden. Aangezien een vergissing snel gemaakt is, heb je zo een stukje malware op je computer staan. In het begin kan dit slechts irritant zijn, in de vorm van popups en reclame. Maar vergis je niet, want in die hinderlijke reclame zit bijna altijd een verborgen stukje script dat ervoor zorgt dat alle deuren van je computer worden opgezet. Dit stukje script wordt vaak een "Trojan Dropper" genoemd. Net zoals in RuneScape, zal dat kleine stukje script een enorme dropparty van Malware op je computer uitvoeren.

Als de Trojan Dropper eenmaal is geactiveerd, is het slechts een kwestie van tijd voordat er zwaardere malware op je computer staat. Keyloggers, Remote Administration Tools (RATs) en Stealers zijn hier geen uitzondering van.

Zelfs de kleinste infectie kan dus grote gevolgen met zich meedragen!




Je computer beveiligen en het voorkomen van een infectie
Voorkomen is beter dan genezen. In dit stukje zal ik stapsgewijs uitleggen wat je moet doen om je computer optimaal te beveiligen.




1. Anti-Malware beveiliging
Dit is een stap die je vast en zeker ook zelf had kunnen bedenken. Omdat het aanbod van Anti-Malware oplossingen zo groot is, zal ik hier slechts twee gratis anti-malware oplossingen onder de loep nemen, namelijk Microsoft Security Essentials en Malwarebytes anti-malware.

Microsoft Security Essentials, of kortweg MSE, heeft sinds de zomer van 2010 de gratis anti-malware markt veroverd. Met zijn integratie in Windows, extreem hoge detectiegraad en lage systeemeisen maken hem de beste gratis oplossing. Als je een slechte computer hebt, en regelmatig lag hebt tijdens RuneScape, dan kan zit liggen aan je virusscanner die alles constant controleert. MSE doet dit ook, maar focust zich alleen op potentiële bedreigingen. Hoe dit in zijn werk gaat is een te ingewikkeld verhaal, het gaat erom dat MSE erg weinig van een computer vergt, terwijl het de beste is in het detecteren van virussen. Ik raad je dus aan om over te stappen naar MSE, als je dat nog niet gedaan hebt. Als je een betaalde licentie hebt, zou ik afwachten totdat die verlopen is, om daarna over te stappen naar MSE.

Malwarebytes anti-malware, of kortweg MBAM, is de meest gebruikte scantime oplossing bij het professioneel verwijderen van infecties. De gratis versie van MBAM, scant alleen wanneer jij dat wilt en is dus geen alles-in-1 oplossing zoals MSE. Hoewel MSE de beste alles-in-1 oplossing is, is MBAM de beste scantime oplossing.

Emsisoft Anti Malware, of kortweg EAM, is een extreem zwaar programma dat in sommige gevallen MBAM overtreft. Hun zogenaamde 'onafhankelijke' vergelijkingen met andere virusscanners kloppen niet helemaal, maar toch blijft dit samen met MBAM het beste zware scan programma. Er is ook een betaalde versie die ik zelf twee jaar lang heb gebruikt. Helaas vergt deze zoveel van je computer dat ik uiteindelijk ben overgestapt naar MSE. De scanner in EAM blijft echter toch samen met MBAM de beste en daarom raad ik de gratis versie van EAM ook aan.


Mijn advies is om Microsoft Security Essentials als alles-in-1 pakket te gebruiken, en om de zoveel dagen een volledige scan uit te voeren met Malwarebytes Anti-Malware. MSE zal op deze manier alles realtime (constant) in de gaten houden, terwijl MBAM om de zoveel tijd handmatig je PC grondig onder handen neemt. Als je graag volledige zekerheid wilt, kun je na elke volledige scan met MBAM ook een diepe scan met EAM doen. Dit is niet noodzakelijk, maar kan in sommige gevallen handig zijn.
Let op: zorg ervoor dat alléén MSE realtime (constant) aanstaat, en niet EAM. Kies dus niet voor de proefversie van EAM, maar voor de gratis versie. Meerdere virusscanners die tegelijk aanstaan kunnen elkaar namelijk tegenwerken.




2. Firewall
Omdat met het woord "computerbeveiliging" vaak "Firewall" wordt geassocieerd, zal ik ook wat vertellen over Firewalls. Een firewall is de muur die tussen jouw computer en het Internet zit. Op het moment dat jij dit leest, is er een Firewall actief op jouw computer, namelijk "Windows Firewall". Dit is de Firewall van Microsoft die automatisch met Windows meegeleverd wordt. Bedrijven zoals ZoneAlarm en Comodo zeggen vaak dat de Firewall van Microsoft niet genoeg bescherming biedt. Dat kan kloppen, het is maar op de manier waarop je het bekijkt. Als jij je vaak begeeft in een kwetsbare omgeving, zoals een professioneel bedrijfsnetwerk, is een geavanceerde Firewall essentieel. Ook als je een thuisserver hebt is dit belangrijk. Maar als normale internetgebruiker, die af en toe RuneScape speelt of iets downloadt, voldoet de Firewall van Windows prima. Bovendien vergen geavanceerde Firewalls veel van je computer, wat weer voor lag kan zorgen.



3. Updaten
Programma's die je downloadt worden vaak geüpdatet. Meestal merk je hier niets van, maar dat maakt het niet minder belangrijk. Verouderde software kan namelijk gaten bevatten waardoor infecties gemakkelijk je computer kunnen binnendringen. Ook Windows krijgt regelmatig updates die gaten dichten. Installeer dus altijd Windows Updates en controleer of de programma's op je computer bijgewerkt zijn.



4. Beperk het aantal websites dat je bezoekt en wees voorzichtig met bluffen
Je zit nu vast te denken: "Hoe kan dat nou helpen bij het veilig houden van mijn computer?". Dat zal ik je vertellen. Elke keer als je een website bezoekt, http://www.lunagang.nl, http://www.runescape.com, http://www.google.nl, laat je daar je IP-adres achter. Je IP-adres is een soort burgerservicenummer, maar dan voor computers. Het zorgt ervoor dat computers met elkaar kunnen communiceren en dat jouw internetverbinding uniek blijft. Elke website die je bezoekt, heeft dus jouw IP-adres. Sinds een tijdje is het mogelijk om via een IP-adres malware te injecteren in een computer. Dit is zeer lastig en vergt veel tijd, maar als iemand weet dat op jouw IP-adres met een level 138 account gespeeld wordt, die ook nog eens veel geld op de bank heeft, dan is een hacker bereid hier weken aan te besteden.

Het is dus beter om je internetgedrag zo low-profile mogelijk te houden. Oké, het is leuk om af en toe high-loot te posten in buit. Maar pas op. Iedereen, dus ook hackers, kan dit tipforum bekijken. Ze kunnen dus je posts zien, je LTF-naam, je RuneScapenaam en via een bepaald script is het achterhalen van je IP-adres ook zo gebeurd. Bluffen is leuk, maar doe het zo min mogelijk.



5. Botters
Natuurlijk weten de meesten hier dat RuneScapebots bijna altijd malware bevatten en het tegen de regels van Jagex is om te botten. En toch nemen mensen het risico om gehackt te worden en hun account kwijt te raken. Ik denk dat het prima duidelijk is dat botten heel erg gevaarlijk is.

Laatst is bijvoorbeeld bekend geworden dat het meest gebruikte gratis bottersprogramma (Powerbot), een keylogger bevat. Dit is geen grapje en dit is ook niet bedoeld om je van bots af te houden, als jij een groot risico wilt nemen dan is dat niet mijn probleem. Het programma vraagt bij aanmelding om al je RuneScape gegevens, om soms een re-login te maken. Maar denk eens na. Zou het niet heel moeilijk te weerstaan zijn voor de makers om al deze gegevens op te slaan in een database? Dat is precies er gebeurt. Als je ooit, maar dan ook óóit Powerbot gebruikt hebt (sinds 2006), en je hebt je wachtwoord nog niet gewijzigd, dan zou ik dat maar even heel snel doen. Ook een volledige scan met MBAM kan hier geen kwaad als je het nog recentelijk hebt gebruikt.

Blijf dus heel ver weg van de botterswereld! Ook betaalde bots die je verzekeren dat ze undetectable zijn, zijn niet veilig. Als je abonnement is afgelopen is de kans groot dat je gehackt wordt.



6. Illegaal downloaden
Ook met torrents en nieuwsgroepen moet je oppassen. Hoewel films en muziek downloaden via het Internet legaal is (het valt immers onder publiciteit voor de makers), is het downloaden van games en software wel illegaal. Toch gebruikt het merendeel van de mensen hier illegaal gedownloade programma's. Bij deze paragraaf is het heel simpel: In de wereld van illegale downloads, kan geen enkele virusscanner je vertellen of een bestand veilig is of niet. Het is namelijk mogelijk om malware zo vol te gooien met troep, dat een scanner op hol slaat en de infectie niet meer kan detecteren.

Als je dus regelmatig illegaal download, en je afvraagt waarom je gehackt bent, zou ik nog maar eens goed nadenken. Probeer dus zo weinig mogelijk of niet illegaal te downloaden. Uiteindelijk kost een illegale download veel meer dan je lief is: tijd en geld dat je in je RuneScapeaccount hebt gestoken.



7. Hackers op Lunagang
Helaas proberen hackers vaak Lunagang te terroriseren met hun malware. Ze vertellen je de meest flauwe dingen: "Krijg gratis geld als je op deze link klikt", "Verander je skills met dit programma!", "Log in op deze website om player moderator te worden!". Alles is natuurlijk een fabeltje. Hou dit stappenplan aan als je een hacker tegenkomt op Lunagang:

1. Alle links met programmaatjes en tooltjes voor RuneScape zijn geïnfecteerd!
2. Als je een privébericht krijgt met verdachte links, meld het dan door op het rode uitroepteken (Afbeelding) te klikken!
3. Verwijder het bericht na het melden direct!
4. Klik nooit op links, omdat zelfs het bezoeken van een website gevaarlijk kan zijn!




Wat moet ik doen om mijn RuneScape-account goed te beveiligen?
Als je je computerbeveiliging eenmaal goed op orde hebt, is het natuurlijk ook verstandig om je RS-account goed te beveiligen.




1. Kies voor een goed wachtwoord
Er zijn heel veel guides die je vertellen hoe je een wachtwoord moet maken. De ene vertelt je om het koosnaampje van je moeder te nemen, de ander om een zin in woorden te verdraaien. Er is echter maar één goede manier, en dat is het creëren van een willekeurig gekozen wachtwoord. Dit doe je met een zogenaamde wachtwoord generator. De beste die ik ken, dat is deze:

http://help.joomlacommunity.eu/algemeen ... rator.html

Vul het aantal tekens in (het liefst 10 of meer) en klik op "Genereer Wachtwoord". Schrijf dit wachtwoord een paar keer op een papiertje, zodat je het onthoudt. Verbrand, als je het wachtwoord écht in je hoofd hebt, het papiertje daarna of gooi het weg. Alleen jij weet nu het sterke, willekeurige wachtwoord. Er is niemand die met lang nadenken achter je wachtwoord kan komen, omdat de letters en cijfers compleet willekeurig zijn. Als je een slecht geheugen hebt kun je natuurlijk ook het papiertje op een veilige plek bewaren. Bewaar het alleen niet op je computer!



2. Zorg voor goede Recovery Questions
Recovery Questions zijn essentieel bij het beveiligen van je account. Recovery Questions kun je hier instellen.

De vragen die door RuneScape standaard gekozen worden zijn niet veilig. Teveel mensen gebruiken deze vragen en bovendien zijn ze nog in het Engels ook. Beter kun je helemaal geen vragen neerzetten, maar een opsomming van willekeurig gegenereerde wachtwoorden. Genereer weer via de wachtwoordgenerator tien verschillende wachtwoorden. Vul het eerste wachtwoord in bij vraag 1, en het tweede als antwoord. Zo ga je door tot vraag 5. Nadat je alle wachtwoorden hebt ingevuld, schrijf je alles over op een papier, en dat verstop je ergens op een plek waar niemand vanaf weet. Als je dan ooit gehackt wordt, haal je het papier tevoorschijn en vul je alle wachtwoorden weer in. Veiliger kan niet en de beste RuneScapers gebruiken deze methode ook. Het heeft twee voordelen:

1. Niemand, maar dan ook niemand zal achter je vragen komen
2. Je hebt hét perfecte bewijs om aan JaGeX aan te tonen dat jij het bent, met zulke moeilijke vragen. JaGeX zal meteen zien dat jij het bent, en je hebt je account binnen een mum van tijd terug.
In- of uitklappen • Voorbeeld
Afbeelding
Uiteraard verander je je wachtwoord of stel je je Recovery Questions pas in, nadat je er zeker van bent dat je computer schoon is. Voordat je je wachtwoord wijzigt of je Recovery Questions instelt, voer een volledige scan uit met MBAM!




Infecties verwijderen
Als je toch gehackt bent na het volgen van deze stappen, ben je waarschijnlijk geïnfecteerd met hardnekkige malware, zoals een keylogger of RAT. Een keylogger slaat alles op wat je intypt en verstuurt het daarna naar de eigenaar van de keylogger. Die kan dan simpelweg je gebruikersnaam en wachtwoord overnemen. Een RAT gaat iets complexer in zijn werk, maar wordt steeds vaker gebruikt ten opzichte van keyloggers. Met een RAT kan men de gehele controle over je computer nemen. Met een RAT kan men zien wat er op dit moment op je scherm staat, wat je automatisch opgeslagen wachtwoorden zijn, je webcam bekijken zonder dat je het weet en uiteraard zit er ook een keylogger ingebouwd. Het is dus van groot belang om hier zo snel mogelijk vanaf te komen!




1. Scannen en verwijderen
Om de malware van je computer te verwijderen, doe je het volgende:
  • 1. Sluit alle openstaande programma's, en meld je af van MSN en andere praatprogramma's.


    2. Download MBAM als je dat nog niet gedaan had. Start het programma en ga naar het tabje "Update". Door te updaten is de scanner volledig bijgewerkt en klaar om de malware aan te pakken!
    Afbeelding


    3. Sluit je computer van het Internet af. Dit doe je door je verbinding via Windows te verbreken of simpelweg de internetkabel/internetadapter uit je computer te halen. Het laatste heeft de voorkeur, omdat sommige malware toch nog verbinding via het Internet maakt, terwijl het lijkt alsof je geen verbinding hebt.


    4. Voer een volledige scan uit met MBAM. Als er malware gevonden is, zet je het in quarantaine en start je daarna je computer opnieuw op.
    Afbeelding


    5. Voer daarna nog een volledige scan uit met MBAM. Zet de gevonden infecties weer in quarantaine en start je computer daarna weer opnieuw op.


    6. Schakel je Internet weer in. Download en installeer Emsisoft Anti Malware als je dat nog niet gedaan had. Als je het opent, krijg je als het goed is het volgende scherm:
    Afbeelding

    Zorg ervoor dat je voor "Freeware Mode" kiest. EAM update zich hierna, wacht totdat alle updates geïnstalleerd zijn. Klik daarna op "Doorgaan" en kies voor "Diepe scan". Zorg ervoor dat alle andere programma's op je computer zijn uitgeschakeld en dat je minimaal 2-6 uur de tijd hebt om niks op je computer te doen. EAM scant je computer namelijk zo grondig dat hij in de meeste gevallen niet gebruikt kan worden.

    Als de scan klaar is, zet je de gevonden infecties in quarantaine of verwijder je ze.


    7. Ga naar http://housecall.trendmicro.com/. Daar installeer je de online scanner.
    Afbeelding


    8. Eenmaal geïnstalleerd klik je onder "Scan now" op settings. Kies voor "Full system scan" en druk op ok. Klik nu op "Scan now". Het kan even duren totdat hij klaar is. Zet alle infecties weer in quarantaine. Als dat niet kan, verwijder ze dan.
    Afbeelding

    9. Update MBAM en als hij klaar is schakel je je Internet weer uit. Doe weer een volledige scan. Als er nu nog steeds infecties worden gevonden, of je ondervindt andere problemen, maak dan een topic aan in Multimedia waar je precies uitlegt wat je probleem is.

Als het goed is ben je nu af van die vervelende malware. :)




2. HijackThis log posten
In sommige gevallen is het uitvoeren van het bovenstaande stappenplan niet voldoende. Er staat dan zulke hardnekkige malware op je computer, dat het verwijderden ervan niet mogelijk is met normale programma's. Je zult dan een HijackThis log moeten posten. HijackThis geeft een goed overzicht van wat er op dit moment met jouw computer aan de hand is. Experts kunnen deze log 'lezen' en jou de juiste instructies geven voor het verwijderen van de malware.

Je kunt een HijackThis log posten op Nucia, HijackThis.nl of in mijn leertopic.




Slot
Hopelijk ben je nu wat wijzer geworden over de gevaren van malware, hoe je jezelf moet beschermen en hoe je infecties moet verwijderen. Als er nog vragen zijn, hoor ik dat graag in dit topic. :)

Dit topic is gemaakt om te groeien. Vragen die gesteld worden zal ik omzetten in nieuwe paragrafen waarin antwoord wordt gegeven op de vraag. Ook als iemand bijvoorbeeld wilt zien hoe een hacker te werkt gaat, wil ik daar best een filmpje over maken. Laat even weten wat je wilt zien!
Laatst gewijzigd door Hujap op donderdag 26 mei 2011, 20:09, 6 keer totaal gewijzigd.
p duyst
Berichten: 72
Lid geworden op: vrijdag 4 februari 2011, 17:57
RS: p duyst (f2p)
Clan: creatures of dutch

Re: Algemene beveiligingsguide [update!]

Bericht door p duyst »

waarom moet je de programma's niet verwijderen maar in quarantaine zetten?
als je het verwijdert ben je er toch ook weer van af?
of snap ik nu iets niet.
vrouwen zijn net tafeltennis balletjes gaan van bedje naar bedje
Afbeelding

Afbeelding
Afbeelding
Thom
Berichten: 2240
Lid geworden op: donderdag 21 mei 2009, 17:55
RS: Thommie68 (f2p)
Clan: Freedom Masters
Oude naam: Thommie68
Contacteer:

Re: Algemene beveiligingsguide [update!]

Bericht door Thom »

p duyst schreef: waarom moet je de programma's niet verwijderen maar in quarantaine zetten?
als je het verwijdert ben je er toch ook weer van af?
of snap ik nu iets niet.
Wanneer je programma's verwijdert die jouw computer misschien geïnfecteerd hebben, volgt het beveiligingssysteem de sporen niet meer die het programma op jouw computer hebben achtergelaten. Als je het programma in quarantaine hebt geplaatst volgt het beveiligingssysteem alle sporen die nog afkomstig zijn van het programma zodat het zich dus niet verder kan uitbreiden in jouw computer. Enig nadeel is dus wel dat het programma op de computer moet blijven staan.
Afbeelding Afbeelding
Afbeelding[kolom]
Mocht je hulp nodig hebben in verband met Vragen en problemen in RuneScape (met name F2P) of andere technische problemen met je computer, PB me dan gerust in vertrouwen en ik zal proberen je te helpen.
[/kolom]
kogelvis500
Berichten: 14
Lid geworden op: zondag 17 januari 2010, 15:27
RS: Kogelvis_NL (p2p)
Clan: runescape cafe

Re: Algemene beveiligingsguide [update!]

Bericht door kogelvis500 »

Hoi,

Cool zeg die lap tekst, echt hulde voor de tijd die je er in hebt gestopt =D>

Ik gebruik zelf Norton Internet Security. Ik krijg zelfs een IP adress als er iets raars gebeurt(Ik vroeg me wel eens af of ik hiermee aangifte kan doen bij de politie). Er dienen wel duidelijke (inbraak) sporen, en bewijzen aanwezig te zijn.

Zoals de Hoge Raad al heeft aan gegeven is het gewoon een inbraak, en is stelen van gegevens, of vernielingen aanrichten ook al is dat via internet, strafbaar. Dus ook een account hacken en je items stelen en bank leeg roven.

ik ben nu 3 jaar op rs, waarvan 2 jaar member. Naast de werkelijke kosten, heb ik er ook veel tijd in gestoken.

Ik heb ook begrepen dan Jagex een overeenkomst heeft met de Engelse justitie en politie, en dat Jagex zich bij een aantal organisaties hebben aangesloten die misbruik kan voorkomen, of hulp kan bieden. :D . Hoe is dat in Nederland?

Omdat soms het thuis front geen beleid voert i.v.m. internet gevaren, en geen duidelijke overzicht is wat kids op internet doen, is een aandachtspunt. Ook daar zitten de gevaren. Maar er zijn ook mensen waar van de integriteit en betrouwbaarheid wel gewaarborgd is en das een positieve ontwikkeling. :D
Imupsided0wn
Berichten: 686
Lid geworden op: zaterdag 27 augustus 2011, 17:54
Oude naam: Mrupsided0wn

Re: Algemene beveiligingsguide [update!]

Bericht door Imupsided0wn »

Ik heb hem helemaal doorgelezen, ik denk dat ik zo'n beetje wel voldoe aan de eisen :D
Ik heb norton en vind em prima :)
Gebruikersavatar
warmen111
Berichten: 463
Lid geworden op: dinsdag 10 november 2009, 15:59

Re: Algemene beveiligingsguide [update!]

Bericht door warmen111 »

niet dat ik wil zeiken ofzo maar je zegt dat je een volledige scan met MB moet uitvoeren en je voert in je voorbeeld een snelle scan uit :P
Maar verder zeer goed.
Afbeelding

http://wamjelly.com/?ref=240607 klik op deze link en ik ben behoorlijk blij met je.

Faalrusher kills:3
Breezychalk
Verbannen
Berichten: 618
Lid geworden op: zaterdag 30 juni 2012, 9:44
RS: Breezychalk (p2p)
Clan: clan gezocht
Oude naam: Ralph18
Contacteer:

Re: Algemene beveiligingsguide [update!]

Bericht door Breezychalk »

Warmen heeft ook een link kijk maar^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Afbeelding
I want cookies
Berichten: 14
Lid geworden op: woensdag 12 september 2012, 13:44

Re: Algemene beveiligingsguide [update!]

Bericht door I want cookies »

Bedankt, dit is ideaal!
Holy Wallie
Update Lounge
Berichten: 802
Lid geworden op: woensdag 3 november 2010, 16:03
RS: Holy Wallie (p2p)

Re: Algemene beveiligingsguide

Bericht door Holy Wallie »

Ziezo, even doorgelezen, veel belangrijke dingen staan erin ;)

Toegevoegd na 20 uur en 35 minuten:

Bij stap 9 staat er dit:

404 - File or directory not found.
The resource you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.
Afbeelding
Bighead
Moderator in Non-RS
Berichten: 14573
Lid geworden op: dinsdag 7 oktober 2008, 19:05
RS: Bighead (OSRS)
Extra rang: Handige Harrie

Re: Algemene beveiligingsguide

Bericht door Bighead »

Wallie-22 schreef: Ziezo, even doorgelezen, veel belangrijke dingen staan erin ;)

Toegevoegd na 20 uur en 35 minuten:

Bij stap 9 staat er dit:

404 - File or directory not found.
The resource you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.
Ik heb er even naar gekeken, en helaas geen alternatief kunnen vinden. Ik heb de stap daarom ook uit de guide gehaald. Zolang je de andere stappen volgt, zal je aan deze stap echter niet al te veel missen.
[20:12] <@Sheldor> Ik dacht dat ik die koe wel dood kreeg
[20:12] <@Sheldor> Die koe heeft 4 damage gedaan ofzo
Afbeelding
imRobert7
Berichten: 4493
Lid geworden op: zondag 1 november 2009, 17:39
RS: Luc Dood Nek (f2p)
Oude naam: Robertjeh

Re: Algemene beveiligingsguide

Bericht door imRobert7 »

Bij RS Account beschermen zou er ook een JAG-stukje kunnen komen ;)
oNL
Berichten: 1615
Lid geworden op: woensdag 24 december 2008, 13:36
RS: Gestopt
Oude naam: Rubie3600

Re: Algemene beveiligingsguide

Bericht door oNL »

Ik las dit en dacht meteen aan dit topic. Ik heb het op meerdere plekken verder ook nog gelezen. Misschien tijd voor een andere aanbeveling :P
Dropbox
Verbannen (permanent)
Berichten: 289
Lid geworden op: dinsdag 31 maart 2015, 11:19
RS: Dropbox (p2p)
Clan: Overloaded XP
Contacteer:

Re: Algemene beveiligingsguide

Bericht door Dropbox »

Wordt deze nog bijgewerkt - aangezien bepaalde informatie - niet echt actueel is en het feit dat Microsft Security Essentials 'zo goed is' klopt ook niet, wat tegenwoordig Windows Defender is en ook EAM is absoluut geen zwaar programma.
If you lose your left arm, your right arm will be left.
feppie64
Webmaster
Berichten: 7826
Lid geworden op: zaterdag 10 december 2005, 18:05
RS: Feppie64 (p2p)
Contacteer:

Re: Algemene beveiligingsguide

Bericht door feppie64 »

Ik denk niet dat de pesonen in het team die hier voldoende kennis over hebben daar snel tijd voor willen maken, dus hulp is welkom.
Dropbox
Verbannen (permanent)
Berichten: 289
Lid geworden op: dinsdag 31 maart 2015, 11:19
RS: Dropbox (p2p)
Clan: Overloaded XP
Contacteer:

Re: Algemene beveiligingsguide

Bericht door Dropbox »

feppie64 schreef:Ik denk niet dat de pesonen in het team die hier voldoende kennis over hebben daar snel tijd voor willen maken, dus hulp is welkom.
Ben druk bezig met een update zoals je weet. :fluit:
If you lose your left arm, your right arm will be left.
Plaats reactie