Editie 09 - April 2010

Lees hier de reeds uitgebrachte edities van de krant van Lunagang, genaamd 'De Lunagraaf'. Nieuwe edities zullen niet meer worden uitgebracht.
Forumregels
Welkom in het journalistieke forumdeel van het Lunagang tipforum! Voor informatie over de Lunagraaf, klik hier.
Gebruikersavatar
Redactie
Berichten: 119
Lid geworden op: maandag 24 augustus 2009, 21:54

Editie 09 - April 2010

Bericht door Redactie » zaterdag 3 april 2010, 14:50

April 2010
Editie negen
Afbeelding
Wist je dat...
de eieren die je moest zoeken al in RuneScape lagen voordat het paasevenement van 2008 uitgebracht werd? Je kon ze alleen nog niet oppakken! Sommige mensen waren dus al goed voorbereid op het evenement dat een week later door Jagex uitgebracht werd.
 • Egg-Streme Management
 • Het verhaal van Neite
 • Paasinterview met L0rd_paul
 • Paaspuzzel
 • Sudoku
 • Paasbanner competitie
 • Bonus-XP-weekend
 • Huizenontwerper
 • 1-april-grap van RuneScape
 • Het meldingssysteem van Lunagang
 • Fish Flingers
 • Verjaardagen in april
 • RuneScape-gerelateerde felicitaties
 • Artikel van de maand - Pollnivneach
Egg-Streme Management
________
Plaatje
Op maandagmiddag 29 maart was het zover, het paasevenement van 2010 werd uitgebracht! Iedereen wachtte vol belangstelling op het evenement. De paashaas stond dan ook alweer te wachten op al die popelende Runescape-spelers. Het evenement was ongeveer hetzelfde als vorig jaar, alleen het was ditmaal een stukje moeilijker. Dit jaar ging je weer een bezoekje brengen aan de fabriek van de paashaas. Je repareerde z'n machines, je bracht de vogel weer in een zonnig humeur, zodat hij weer flink wat chocolade-eitjes kon leggen en je nam de taak op je om de fabriek te runnen.

Allereerst moest je de incubator repareren door de onderdelen uit de machine te halen en schoon te maken. Daarna was de taak voor je weggelegd om wat dingen te gaan zoeken voor de egg-painting machine. Zo'n verfmachine heeft natuurlijk ook verschillende kleuren verf nodig, daar zorgde jij voor. Hierbij had je hulp van een kleurenschijf waar je alle kleuren op kon zien. Ook dit was nog best eenvoudig.

Daarna was het tijd om de conveyor belt gebruiksklaar maken. Je moest het 'afval' van de machine afduwen. Goed opletten en het was gedaan! Helaas was het werk nog niet helemaal klaar in de fabriek. De vogel die altijd de chocolade-eieren legde, had het idee dat hij geen waardering voor z'n werk kreeg. Daar ging jij natuurlijk tegenin en na wat klikwerk was dat ook gedaan.
Afbeelding
Tijdens je een-na-laatste klusje moet je de fabriek van de paashaas runnen. Aan jou de eer om de werknemers aan het werk te zetten om die lekkernijen te laten maken en om de ingrediënten daarvoor te laten verzamelen. Veel spelers hadden hier wat moeite mee, maar als het gelukt was binnen de 15 pogingen, kreeg je een leuk extraatje, je kon dan namelijk twee eekhoorntjes oproepen met je beloning i.p.v. één. Tot slot was het tijd om langs Varrock, Falador en Lumbridge te gaan om de lekkernijen te distribueren. Je moest wat afgeven bij de loopjongens, die het vervolgens weer verder verspreidden. Eindelijk was je klaar en kon je eindelijk je beloning in ontvangst nemen. Je kreeg eekhoornoortjes die je op je hoofd kunt zetten. Als een extraatje kun je daarmee een eekhoorntje oproepen. Als je bij het runnen van de fabriek het in minder dan 15 pogingen had gedaan, kon je maar liefst twee eekhoorntjes oproepen. Ook kan je ze van je armen naar je schouder laten springen.

Het verhaal van Neite
________

Neite vertelt ons wat meer over de Devourer/Wanderer/Sumona/Amascut, de woestijngodin van vernietiging, als je haar in Sophanem aanspreekt. Amascut is haar werkelijke naam, de Devourer of Wanderer zijn bijnamen en Sumona is de naam die ze heeft aangenomen zoals ze nu in RuneScape leeft.

PlaatjeNeite zoekt wraak op haar, voor wat Amascut in het verleden heeft gedaan. Neite was namelijk vroeger een mens, een van de hoofdpriesteressen van Amascut. Zij en de acolieten zijn alleen in katten veranderd toen ze in opstand tegen Amascut kwamen. Amascut was namelijk zo dol op vernietiging dat ze na een tijdje zelfs haar eigen volgelingen en geestelijken begon te vernietigen. Dit accepteerden de volgelingen voor een tijdje, maar toen Amascut zelfs haar tempels begon te vernietigen, ging ze te ver. De laatste priesteressen verzamelden zich en spraken een vloek over Amascut uit. De vloek van de priesteressen hield in dat Amascuts naam vergeten en verloren zou gaan tot in de eeuwigheid, elk tastbaar lichaam dat ze aannam, zou haar weer eruit drijven na een tijdje en ze zou nooit meer volgelingen kunnen hebben. Op dat moment dachten de priesteressen er niet aan Amascut ook gelijk maar te vernietigen, wat natuurlijk veel simpeler zou zijn geweest.
Plaatje
Je komt met de opmerking dat Amascut nog wel degelijk herinnerd is, een lichaam aan kan nemen en volgelingen kan hebben. Neite antwoordt daar direct op dat alleen haar slechte daden worden herinnerd en dat de volgende keer dat je haar ontmoet, ze een andere vorm heeft aangenomen. En ze kan misschien wel volgelingen hebben, maar als je kijkt naar hoe jijzelf haar tijdens Icthlarin's Little Helper hebt geholpen, zul je moeten toegeven dat jouw hulp vrij beroerd was. Elke keer als je namelijk bijna had bereikt wat Amascut wilde dat je bereikte, een simpele taak als een kruik voor haar halen, kwam je tot inkeer en herstelde je de boel weer zoals het daarvoor was. In feite heb je Amascut dus helemaal niet geholpen en heeft ze dus geen volgeling gehad.

Helaas sprak Amascut ook zelf een vloek over hen uit, zodat ze tot in de eeuwigheid waren veroordeeld om als kat, de ware vorm van Amascut, net zoals Icthlarin een hond is, rond te lopen. Daarom is Amascut ook zo bang voor katten, zoals je merkt tijdens de quests Icthlarin's Little Helper en Smoking Kills. Het zou namelijk wel eens één van haar volgelingen kunnen zijn, die nog steeds wat van hun krachten hebben die ze ooit van Amascut hebben gekregen.

Volgens Neite is Amascut zich meer op katten aan het richten. Waarschijnlijk denkt ze namelijk dat als al haar oude volgelingen dood zijn, de vloek op haar zal verdwijnen. Wachten zal nutteloos zijn, want Icthlarin houdt de ex-volgelingen in leven, omdat het voordeliger voor hem is dat Amascut haar macht niet terugkrijgt. De oude volgelingen zullen dus nooit een natuurlijke dood sterven. Nieuwsgierig als je bent, vraag je aan Neite hoe ze het voor elkaar krijgt om zo lang te leven, dat moet toch enorm saai zijn? Maar wrok, zegt ze, houdt haar overeind om verder door te leven. Je hoopt maar dat je haar nooit als tegenstander zal hebben.

Interview met Paul
________

Deze maand hebben we weer een nieuw interview voor de lezers van de Lunagraaf. Deze keer een interview met L0rd_Paul!
 • Vertel eens, hoe zie je eruit in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven zie ik er tegenwoordig uit als iemand met nike dunks of air maxjes(tartans), een spijkerbroek en daarboven een blauwe intertoys polo, omdat ik daar nu fulltime werk. Van mijn haar maak ik tegenwoordig een hanekammetje, het is niet zo heel lang dus dan ziet dat er nog best wel koel uit, vind ik. In het weekend(als ik uit ga), blijven de schoenen/spijkerbroek hetzelfde(wel een andere hoor :p), maar draag ik een shirtje/trui/overhemd, ligt eraan wat ik ga doen. Op zondag(chilldag) zie je me echt ALTIJD in een trainingsbroekje en een feyenoord shirt of trui XD
 • Wat is je karakter in het dagelijks leven?
Pfoe, mijn karakter XD .. Ik ben eigen wel een beetje zoals jullie me hier kennen op dit forum, ik heb irl een grote mond, ik hou onwijs veel van humor en maak veel grapjes en ik heb veel gevoel voor rechtvaardigheid/eerlijkheid.
 • Wat zijn je hobby's?
Hobby's heb ik op dit moment zo weinig tijd voor he. Na het werken ga ik meestal fitnessen. Alhoewel ik tegenwoordig wel weer ben begonnen met het lezen van boeken. Op het moment liggen de davinci(1337!) code & het bernini misterie op mijn nachtkastje.
 • Wat wil je later worden?
Aangezien ik dit jaar gestopt ben met mijn studie, heb ik daar heel veel tijd voor gehad om daar over na te denken. Ik zie mij later wel als leraar of schooldecaan. Ik wil kinderen helpen met hun problemen, maar ze tegelijkertijd ook iets leren. Voor welk vak(wiskunde of Nederlands) ik ga, weet ik alleen nog niet 100% zeker. Verder wil ik later natuurlijk gelukkig worden, het liefst met een lieve meid en een kleine Paul, Paul JR. Als het een dame wordt, dan hoop ik dat mijn vriendin het eens is over de naam Daniëlle :p
 • Hoe ziet jouw Paasdag eruit?
Pasen is voor mij écht een familiefeest. Met mijn enige oma, ooms, tantes, neefjes en nichtjes gaan we meestal ergens in Nederland brunchen en wat leuks doen.
 • Wat staat er tijdens Pasen op het menu?
Paaseieren. Nee, zoals ik al zei ga ik brunchen met familie. 'S avonds ga ik dan meestal uit eten met mijn ouders, het verschilt elk jaar weer waar we gaan eten, dus ik heb nog geen idee. Naast eten gaan we dan meestal wat leuks doen, het afgelopen jaar zijn we met heel de familie(inclusief oma(!)) wezen karten en lasergamen, echt geweldig :lol:
 • Wat doe je 's avonds tijdens Pasen?
Zoals ik hierboven zei, ga ik lekker met mijn ouders eten en daarna gaan we thuis een film kijken, of iets van cabaret ofzo, in elk geval iets wat het hele gezin leuk vind.
 • Wat vind je van Pasen?
Als familiefeest vind ik het geweldig. Het is gewoon lekker gezellig en het voelt allemaal lekker knus. Ik ben niet gelovig, dus in dat opzicht heb ik dan weer niet zo heel veel met pasen, maar ik respecteer het wel als andere mensen dat gevoel wel hebben.
 • Wat zou er kunnen verbeterd worden aan de krant?
Interviews zoals dit vind ik al leuker om te lezen. Zoals ik al eerder had aangegeven vind ik het leuk als er ook wat meer aandacht wordt gegeven over LTF zelf en niet alleen aan RuneScape.
 • Wat voor onderwerpen zou je graag willen zien?
Een onderwerp over bier(of dat nu mét of zonder mij gepaard gaat) is natuurlijk altijd leuk. Nee, interviews, lachertjes (zoals bijvoorbeeld een top 5 hilarische quotes uit het meligheidstopic) en misschien de beste guide of iets in die richting. Misschien dat ook de Nederlandse clanwereld iets meer in het licht gezet kan worden, want dat onderwerp boeit me ook altijd nog wel.
 • Wat vind je van het team van de Lunagraaf?
Het team van de lunagraaf opzich? Het team van de lunagraaf vind ik goed zijn best doen, vond het vooral leuk dat de redactie open staat voor verhalen verzonnen door lezers. Zo was het onderwerp (in de 1e of 2e :$) Lunagraaf van minder GE medewerkers door mij aan het licht gebracht bij Frank en hij heeft het verder uitgewerkt tot een lekker melig stuk. Dat wordt dan 21 euro aan internetcredits alsjeblieft.

Paaspuzzel
________

Deze maand is er weer een nieuwe puzzel, namelijk de woordzoeker! Hierin kun je ook een kleine zin vinden. Je spoort de woorden op, streept ze weg en de overige letters van links naar rechts en van boven naar beneden vormen de zin. Je kun de woordzoeker opslaan via het rechtermuisknop-menu en dan de optie 'afbeelding opslaan als...'. Dan kun je in paint bijvoorbeeld op de woordzoeker kliederen.
Afbeelding
De zin kun je naar Mystery sturen via deze link. Als je de zin goed hebt kom je automatisch in de lijst van mei te staan! Een tipforumaccount is vereist.

Sudoku
________

Vanaf deze maand is er ook maandelijks een sudoku in de krant! Deze is voor je vrije tijd en je hoeft niks op te sturen. Voor een van de volgende edities kan dit wel het geval zijn. Om maar even een voorproefje te nemen van de sudoku is deze vrij makkelijk gemaakt. De regels zijn simpel. Op elke rij, op elke kolom en in elk blok van negen moeten de cijfers 1 tot en met 9 geplaatst worden. De getallen mogen één keer per rij, kolom of blok voorkomen. Er kan ook maar één cijfer in elk vakje. Veel succes! Eventuele opmerkingen kun je naar Mystery via PB sturen.
Afbeelding
Paasbannercompetitie
________

Net als in oktober hebben we deze maand weer een paasbannercompetitie gehouden. De banner die gewonnen heeft staat bovenaan het forum. Deze is gevonden door Lucandon en de kleurrijke letters zijn door Gijs gemaakt. Natuurlijk zijn er nog veel meer banners gemaakt. Het is zonde om deze banners weg te gooien, dus ze krijgen een mooi plekje in de krant. Hartelijk dank voor het meedoen!
Banner van i k0nijn i
Afbeelding

Banner van iPans
Afbeelding

Banner van Billy
Afbeelding

Banner van David
Afbeelding

Banner van Icebargge i
Afbeelding

Banner van Puma
Afbeelding

Banner van Brazima
Afbeelding
Het eerste Bonus-XP-weekend!
________

Van vrijdag 12 maart tot maandag 15 maart werd het allereerste Bonus-XP Weekend gehouden in RuneScape. Dit werd volgens Jagex regelmatig in andere grote online spellen gedaan, daarom vonden ze dat het ook in RuneScape nodig was.

Veel spelers maakten dankbaar gebruik van de extra xp, ze spaarden hun charms op en kochten van te voren groot in om maar zoveel mogelijk xp in die 10 uur te gaan halen. Om 1 uur was het erg druk bij de Summoning Obelisken, veel mensen trainden hun Summoning.

De meeste spelers vonden dit een goed idee van Jagex en mocht volgens hen zeker nogmaals gehouden worden. Natuurlijk zijn er ook wat verbeterpunten. Veel mensen klaagden dat de modifier te snel omlaag ging. Ook vonden mensen het jammer dat de XP-counter gereset werd zodra je uitlogde.

Als Jagex nog een Bonus-XP Weekend gaat houden wordt het waarschijnlijk ook voor gratis spelers. Het afgelopen XP-weekend was alleen voor leden beschikbaar. Volgens Jagex was dit een soort test.

Huizenontwerper
________

Het ontbrak al tijden op de website: een huizenontwerper. Dit handige extraatje zal je misschien van pas komen bij het ontwerpen van je huis in RuneScape. Voordat je aan de slag gaat kun je met de huizenontwerper een mooie plattegrond maken van je toekomstige huis zodat je het ontwerp gemakkelijk kunt nabouwen. De ontwerper is helaas nog niet af, maar dat zal gelukkig niet lang meer duren. Hieronder kun je het systeem bekijken. De vloeren van de kamers zul je in de toekomst ook in andere stijlen kunnen ontwerpen, zoals fancy stone en tropical wood.
Afbeelding
Let op: je ziet hier alleen de belangrijkste onderdelen van de ontwerper!
De huizenontwerper is over het algemeen erg simpel te bedienen. Je selecteert een kamer en sleept het naar de plek waar je de kamer wenst te hebben. Je moet natuurlijk niet vergeten om een kamer met een trap onder of boven een andere kamer met trap te zetten, dat moet namelijk in RuneScape. Zodra je een mooi ontwerp hebt gemaakt wil je dat natuurlijk niet kwijtraken. Gelukkig kun je het opslaan. Klik op Exporteer en selecteer de code. Zodra je deze code invoert bij Invoer zal je ontwerp weer geladen worden en kun je verder gaan met waar je gebleven was!

Aangezien we nog bezig zijn met het systeem horen we graag suggesties van jullie. Wat kan er beter? Wat zou nog meer handig zijn? We kunnen die suggesties dan eventueel uitwerken en aan het systeem toevoegen!

1-april-grap van RuneScape
________

Zoals ieder jaar haalt Jagex een grap uit. Ditmaal geen rondstuiterende kroppen sla maar een neppe aankondiging op de homepage van RuneScape, namelijk één over een RuneScape-pretpark genaamd Wet 'n' Wildy. Als je goed had gekeken kon je al zien dat het een 1-april-grap was omdat er een 'all you can eat cabbage buffet' in het pretpark was en een 13D film van de Chaos Elemental. Aan de link van het plaatje kon je ook zien dat het een 1-april-grap was.
Afbeelding
De 1-april-grap van vorig jaar
Er verscheen ook een peiling over Wet 'n' Wildy met hele rare opties zoals hoeveel je zou willen betalen voor een bezoekje aan Wet 'n' Wildy. Je kon kiezen uit de volgende opties.
 • 4 unstrung shortbows and 3 burnt fish
 • $1
 • 3.5 million gp
 • All of my relatives and their friends
 • I can't go, I have to wash my hair.
 • My left ear
Afbeelding
Niet alleen de RuneScape spelers werden in de maling genomen, maar ook Mod Aiko. Er werd een brief vanuit Nederland naar Mod Aiko opgestuurd, waarin stond:

Hey Aiko,
Lekker hé, chocolade? :).
1 APRIL :)


Het meldingssysteem van Lunagang
________

Het volgende bericht zal gaan over het meldingssysteem dat op het tipforum gebruikt wordt. Dat het systeem bestaat is hopelijk al voor iedereen bekend, maar voor degene die het niet kennen is hier een korte introductie:

De meldknop is een knop die je kan gebruiken om berichten die tegen de regels zijn te melden aan de moderators, dit voorkomt onnodige berichten op het forum en waarschijnlijk ook een groot aantal pb'tjes naar de moderators. De meldknop is het rode uitroepteken dat rechtsboven bij ieder bericht staat. Klik erop en het bericht is gemeld.

Alleen wat gebeurt er verder na een melding? Dat wordt nu verder uitgelegd. Hoe worden meldingen nu verwerkt door de moderators en hoe zien zij de meldingen?

Als eerste worden alle meldingen verzameld en zichtbaar in het moderatorpaneel, hier kunnen alle moderators de meldingen zien. Voor submoderators, zoals Markt- en Guidemoderators, zijn alleen de meldingen zichtbaar in de subfora waar zijzelf moderatorrechten hebben.
Afbeelding
Klik voor een grotere versie
Links zie je de snoodaard die het gemelde bericht heeft geplaatst, rechts de reddende engel die het bericht gemeld heeft. Zoals je misschien al ziet is er ook een lijst voor pb-meldingen, hier staan echter maar zeer zelden meldingen. Blijkbaar worden er alleen lieve pb's verstuurd op het tipforum.

Omdat het over het algemeen echter maar weinig te doen valt in het moderatorpaneel en er dus niet eens zo heel vaak gekeken wordt vallen voor moderators gemelde berichten en topics ook nog eens extra op. Zo kunnen meldingen zo snel mogelijk behandeld worden.
Afbeelding
Klik voor een grotere versie
Ook in de post zelf zal de melding opvallend aangegeven worden. Let trouwens niet op de vreemde zin, het forum volgt gelukkig momenteel een cursus Nederlands.
Afbeelding
Klik voor een grotere versie
"Klik op de melding om het te openen" Laten we dat maar eens doen dan!
Afbeelding
Klik voor een grotere versie
En we zijn weer terug in het moderatorpaneel, het scherm dat je hierboven ziet is overigens hetzelfde scherm waar je uitkomt als je via het moderatorpaneel meteen op de melding klikt. Dit is het moment dat een moderator de keuze maakt een straf uit te delen, of een boos pb'tje te sturen, of helemaal niets te doen. Als hij of zij een beslissing heeft genomen wordt de melding gesloten, of in het geval van een melding waar niets mee gedaan wordt omdat hij overbodig was verwijderd.

In dit specifieke geval is een ban overwogen, dit betekent dat, zoals in een vorige editie van de Lunagraaf al is verteld, er een topic is geopend in het "Waarschuwingen en bans-privéforum". Uiteindelijk is besloten geen ban uit te delen, gelukkig maar!

Fish Flingers
________

Op dinsdagmiddag 23 maart werd er weer een nieuwe distraction and diversion uitgegeven, namelijk Fish Flingers. Deze distraction is goed voor het trainen van Fishing aangezien je Fishing XP krijgt. Op level 80 Fishing zul je ongeveer 10k Fishing XP krijgen per wedstrijd. Je kunt 10 wedstrijden per week doen, soms meer als je een ticket in de bek van een vis vindt. Niet slecht, toch?
Afbeelding
Fish Flingers speelt zich af op het eiland Isla Anglerina, dat in het meer ten westen van Barbarian Assault dobbert. Rond het eiland zwemmen zes soorten vissen, daarom wordt het ook wel het vissersparadijs genoemd. De bedoeling is om zo zwaar mogelijke vis te vangen en de ideaalste visplekjes te vinden. Als je wint kom je op een eervol plekje te staan. Kijk wel uit voor de sneeuwballen en rotte tomaten die naar je gegooid zullen worden!

Als beloning kun je ook een tackle box kopen. Hier kun je vismateriaal in bewaren, zoals fishing bait of zelfs fishing gloves of cooking gauntlets. Er zijn verschillende soorten tackle boxes. In de ene tackle box zul je minder kunnen bewaren dan in de ander, maar die zijn natuurlijk ook stukken goedkoper. Als je een betere wil, zul je je tackle box moeten laten upgraden.

Verjaardagen april
________

Vanaf nu gaan we ook verjaardagen in de krant zetten van mensen. Alle namen komen uit het verjaardagstopic dat in Bar staat. Ben je in één van de volgende acht maanden jarig en wil je ook je naam hier? Zet je naam dan in het verjaardagstopic! Wij feliciteren voor de maand april...

Carlo Pl0x, Gere82, Spacekees', Dutch Sk ll, Madstorm, Big Slayer79, Piepje444, Erwin, Flo, Justxme, Veloxraptor, Bart235, 8erik1, Nik, Spier888, Kawinhosterk, Davylolz123, Brian1454, FallenRobin, Collyn, Armykiller92, Killblade Nl, DarkFireMars, The Patron, Soepdino, Died Soul007, Barried Soul, El Macaro, Oxy, Lolkikker, Kinq Ronnie, Joskeuhtje1, Florken1, Axe Chaos, Rola1111, Vitto3332, Supersem22, Darkholer1, Jor, Rarevogelman, Spirrit22, Klooterkip, MonstrOO7, Han Slo, RobYn, RoytjeeApd94, Simone, Jelmar pk, Tyrone, The Lodan, Chris, Patrick, Peter, Wissewasje en Robi!

RuneScape-gerelateerde felicitaties
________

Wij feliciteren...

Krikstink, off-er en Kidsboys2 met het behalen van alle punten in de Lunagang Toets!
Ewout met 99 Farming
Kevie98 met 80 Crafting
Theezakj met 99 Mining
F10 trx fg met 94 Herblore
Ghosty872 met 96 Constitution
Yourkingno1 met Alle skills 90+
Sylux Pk met 99 Defence en max melee
Vinci pl0x met 91 Slayer
Xx Yannis xX met 95 Attack
Puma met 93 Strenght, 80 Slayer en 90 combat
iBooja met 92 Slayer
Thijs` met 300 Questpoints
En natuurlijk de rest die een leuke prestatie behaald heeft!

Artikel van de maand - Pollnivneach
________

Pollnivneach is één van de grotere steden die in de Kharidian Desert liggen, ongeveer in het midden van de woestijn zoals die er nu bij ligt. Je kan er komen door er heen te lopen of door het magische tapijt te nemen voor een kleine vergoeding. Het is een stad vol misdaad en geweld, zoals je merkt in de quest The Feud. Ondanks dat je in de woestijn altijd water nodig hebt, heb je dat in Pollnivneach niet nodig.

Het eerste dat je meteen opvalt als je de stad wat beter verkent, is dat bijna iedereen Ali heet, op wat bandits, Menaphites en Sumona na. Sumona is de persoon waarbij je de Smoking Kills quest kan starten, na die quest zal ze een Slayer master zijn. Sumona is in werkelijkheid een vermomming van Amascut, de godin van verwoesting. Je komt haar ook tegen in de quest Icthlarin's Little Helper, waarin ze de Wanderer of ook wel Devourer is. Sumona/Amascut heeft een hekel aan katten, ze zal niet met je willen praten als je een kat achter je aan hebt lopen.
Afbeelding
Pollnivneach heeft aardig wat te bieden voor zo'n klein stadje. Ten noordwesten van de stad staat een house portal. Het is niet zo'n verstandige plek om daar je huis te verbouwen, omdat er geen bank dicht in de buurt is. Het is wel een handige teleport naar Pollnivneach als je huis daar staat. Ten westen van het house portal staat ook nog een Summoning obelisk, om je punten op te laden. In één van de huisjes in het noordoosten van de stad is ook nog een interessant persoon te vinden, namelijk Ali the Dyer. Net zoals Aggie uit Draynor Village maakt ze rode, gele of blauwe verf voor je. Ze is niet zo bekend als Aggie, omdat ze redelijk ver van de bewoonde wereld haar diensten verleent.

In het midden van de stad staat een put, die een grote rol speelt in de quest Smoking Kills. Na die quest kun je de grot in om verschillende Slayer monsters te doden. Er zitten Banshees, Aberrant Spectres, Turoths, Cave Crawlers, Basilisks en Kurasks. Voor alle monsters, op de Banshees na, moet je een speciale miniquest doen. Deze miniquest staat helaas nog niet beschreven op Lunagang, maar je zult 'm vast wel op andere fansites vinden. Ook is deze grot erg handig omdat je er een cannon neer kunt zetten, een tip voor de rijkere mensen dus. Zo kun je heel snel je task voltooien. Let op: in de grot moet je verplicht een slayer helm of facemask dragen, anders ga je dood.

Gebruikersavatar
rikvdb2
Berichten: 1371
Lid geworden op: vrijdag 27 februari 2009, 15:10
RS: Gestopt

Re: April 2010 - Vrolijk Pasen!

Bericht door rikvdb2 » zaterdag 3 april 2010, 14:53

nice, heb ik weer wat te lezen :D

edit: zet mij ook eens in het levellijstje :-({|=
Laatst gewijzigd door rikvdb2 op zaterdag 3 april 2010, 15:01, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Tempis T
Berichten: 3224
Lid geworden op: dinsdag 22 juli 2008, 17:31
RS: Tempis T (p2p)
Clan: Teak
Oude naam: Noob_158

Re: April 2010 - Vrolijk Pasen!

Bericht door Tempis T » zaterdag 3 april 2010, 14:55

Even lezen. ;c

Lisette
Berichten: 16531
Lid geworden op: vrijdag 13 juli 2007, 13:05
RS: Liset (OSRS)

Re: April 2010 - Vrolijk Pasen!

Bericht door Lisette » zaterdag 3 april 2010, 15:04

Dit bericht is verwijderd

Gebruikersavatar
pauperunit
Grapjas
Berichten: 16754
Lid geworden op: zaterdag 7 juni 2008, 10:42
RS: Rondjeslopen (OSRS)
Oude naam: grootmonster

Re: April 2010 - Vrolijk Pasen!

Bericht door pauperunit » zaterdag 3 april 2010, 15:05

Geen maffe inzendingen meer :c...

Gebruikersavatar
BurnedUDown
Ex-chatmoderator
Berichten: 3687
Lid geworden op: woensdag 26 november 2008, 18:53
RS: BurnedUDown (p2p)

Re: April 2010 - Vrolijk Pasen!

Bericht door BurnedUDown » zaterdag 3 april 2010, 15:08

toffe uitgave :D
Afbeelding

Gebruikersavatar
Japeroen386
Berichten: 5546
Lid geworden op: donderdag 10 juli 2008, 21:58
RS: Gestopt

Re: April 2010 - Vrolijk Pasen!

Bericht door Japeroen386 » zaterdag 3 april 2010, 15:14

Geen grappige inzendingen? :(
Quitted 27/04/2012.

Frankos9
Ex-moderator
Berichten: 17925
Lid geworden op: zaterdag 28 juli 2007, 18:44

Re: April 2010 - Vrolijk Pasen!

Bericht door Frankos9 » zaterdag 3 april 2010, 15:15

Ze zijn op 8-[ Hopelijk volgende maand weer.. :P

Gebruikersavatar
Yannis
Berichten: 1812
Lid geworden op: zaterdag 14 maart 2009, 7:47
RS: Iron Dragon (p2p)
Clan: Ameno

Re: April 2010 - Vrolijk Pasen!

Bericht door Yannis » zaterdag 3 april 2010, 15:20

Yay ik sta tussen level lijstje met 95 Attack :)
Afbeelding

Dion
Berichten: 4861
Lid geworden op: donderdag 8 maart 2007, 16:56

Re: April 2010 - Vrolijk Pasen!

Bericht door Dion » zaterdag 3 april 2010, 15:20

Wat leesvoer :) Waar zijn die grappige inzendingen??

Gebruikersavatar
Mystery
Adviseur
Berichten: 12303
Lid geworden op: zondag 18 februari 2007, 16:27
RS: Mys (OSRS)
Extra rang: Teamleider siteteam
Contacteer:

Re: April 2010 - Vrolijk Pasen!

Bericht door Mystery » zaterdag 3 april 2010, 15:22

Ok, er zit een fout in de woordzoeker.... 'k Dacht dat dat opgelost was.

Het is Brood ipv broodje.


_____________________

En nóg een:

Het is speol ipv spoel. Maar omdat speol geen woord is, tel je het maar als spoel...

(Sorry voor de foutjes, 't was namelijk mijn eerste woordzoeker, en van fouten kun je leren. 8-[)
Laatst gewijzigd door Mystery op zaterdag 3 april 2010, 16:00, 1 keer totaal gewijzigd.

1337 elias
Berichten: 637
Lid geworden op: woensdag 9 december 2009, 14:17
Clan: united skillerz
Oude naam: elias

Re: April 2010 - Vrolijk Pasen!

Bericht door 1337 elias » zaterdag 3 april 2010, 15:22

leuke krant :) :lol: :D
Afbeelding

Gebruikersavatar
SkillingX
Berichten: 835
Lid geworden op: zaterdag 5 december 2009, 21:45
Clan: No clan :x

Re: April 2010 - Vrolijk Pasen!

Bericht door SkillingX » zaterdag 3 april 2010, 15:38

Mooie krant. :)
Veel beter dan de vorige versies, dus er is een revolutie! :-({|=
Afbeelding

Gebruikersavatar
Inverney
Ex-chatmoderator
Berichten: 3500
Lid geworden op: zondag 20 april 2008, 11:10
RS: Gestopt
Oude naam: Uber

Re: April 2010 - Vrolijk Pasen!

Bericht door Inverney » zaterdag 3 april 2010, 15:48

Leuk! Maar waarom is Tim's inzending voor de paasbanner er niet tussen gezet?;c

Gebruikersavatar
Tim
Berichten: 13560
Lid geworden op: donderdag 21 juni 2007, 21:32

Re: April 2010 - Vrolijk Pasen!

Bericht door Tim » zaterdag 3 april 2010, 16:00

vraag ik me dus ook af

Gebruikersavatar
prince0099
Berichten: 5052
Lid geworden op: maandag 28 mei 2007, 11:57

Re: April 2010 - Vrolijk Pasen!

Bericht door prince0099 » zaterdag 3 april 2010, 16:03

Die huizenontwerper ziet er strakjes uit :o
Afbeelding
Dankjewel i k0nijn i
19/5/13 expect us

Gebruikersavatar
wagen1000
Berichten: 195
Lid geworden op: zondag 24 mei 2009, 8:57
RS: wagen100 (p2p)
Clan: -

Re: April 2010 - Vrolijk Pasen!

Bericht door wagen1000 » zaterdag 3 april 2010, 16:21

nice weer ff wat leuks om te lezen :mrgreen:
Afbeelding owner of de fletchiing skill cape sinds: 22 november 2010
Afbeelding

Gebruikersavatar
Sky zef ]
Berichten: 193
Lid geworden op: dinsdag 1 december 2009, 17:13

Re: April 2010 - Vrolijk Pasen!

Bericht door Sky zef ] » zaterdag 3 april 2010, 16:32

interresant verhaal over die kwade woestijngod :P
RSN: qSolar
Vinci pl0x schreef: en toen moest ik mijn beeldscherm weer schoonmaken, omdat ik gelijk alles had ondergespoten toen ik die groene pixels zag.
Afbeelding

Gebruikersavatar
arnoudboy1
Berichten: 1687
Lid geworden op: zaterdag 28 februari 2009, 20:29
RS: arnoudboy1 (p2p)

Re: April 2010 - Vrolijk Pasen!

Bericht door arnoudboy1 » zaterdag 3 april 2010, 16:44

weer een erg leuke krant. ^_^
Afbeelding

Gebruikersavatar
Poekies
Adviseur
Berichten: 13570
Lid geworden op: maandag 12 december 2005, 17:20
RS: Poekies (p2p)

Re: April 2010 - Vrolijk Pasen!

Bericht door Poekies » zaterdag 3 april 2010, 16:46

Sky zef ] schreef:interresant verhaal over die kwade woestijngod :P
Ik heb het letterlijke verhaal ook, mocht je die nog willen :wink:
Afbeelding
Klik hier voor een guide die eens wat anders is dan anders, de leuke questitemguide ^^

Gesloten