Iedereen, of bijna iedereen kent het wel, custard! een gele pap die zoet is en naar vanille smaakt. Het is simpel te maken en nog lekker ook! laten we dan nu maar beginnen
Stap 1: Haal bij de supermarkt een pak custard-poeder. (vraag aan een medewerker als je niet weet hoe dat eruitziet. Haal ook (als je het niet in huis hebt) melk en suiker
Stap 2: zet alle gekochte ingrediënten op tafel.
Stap 3: meet een halve liter melk af en laat dit langzaam opkoken.
Stap 4: Neem 1 à 1½ eetlepel custard-poeder en doe dit in een bakje. Neem een hoog bakje want je moet zo roeren. Voeg daarna suiker toe. ongeveer 1 à 1½ eetlepel.
(LET OP: vind je dit nou te weinig of te veel, dan kun je het varieren.)
Stap 5: roer de suiker en de custard-poeder door elkaar tot het niet meer "veranderd" qua hoe het eruit ziet. Dit duurt niet langer dan een halve minuut.
Stap 6: Voeg daarna wat warme melk toe. Het hoeft niet te koken. Gewoon een klein scheutje. Als het goed is zie je al meteen iets geels ontstaan. Ga meteen roeren tot er niets meer op de bodem van het bakje zit en geen klontjes ziet en dus alles een vloeistof is.
stap 7: blijf roeren tot de melk aan de kook is. voeg nu !AL ROEREND! de gele custard-extract (klinkt heel chemisch) toe. blijf een halve minuut roeren en giet het in bakjes.
Stap 8: Je kunt het nu serveren of wachten tot het is afgekoelt.
EET SMAKELIJK!
In- of uitklappen • Mooie sig :) maar die zie je niet als je hem opent :) maar ik wist niet waar ik hem anders kwijt moest XD
Tip: Als je een boterham de randjes eraf haalt en een beetje met wat water besprenkelen zodat het een beetje nat is. En het dan vervolgens er wat custard poeder op doet en dan kneden tot een bolletje. Dan heb je een geel bolletje dat je perfect kan gebruiken als vis voer (dit is serieus)