The Monster of the Monastery

In dit archief zijn de suggesties geplaatst die pre-LunaLabs gemaakt zijn op het Tipforum.
Plaats reactie
Derparnieux
Berichten: 160
Lid geworden op: donderdag 27 januari 2011, 13:55
RS: Gladion (p2p)
Clan: Clan Quest
Oude naam: Crush Law
Contacteer:

The Monster of the Monastery

Bericht door Derparnieux »

The Monster of the Monastery

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld.

Lengte: Kort.

Startpunt: Praat met Abbot Langley in de Monastery bij Edgeville.

Alleen voor members: Nee.

Eisen: Je hebt 31 Prayer en 31 Strength nodig.

Benodigde Spullen: Spade (toolbelt werkt niet), Bucket of water, armour, wapen en food.
Praat met Abbot Langley. Abbot Langley ziet er vermoeid uit. Vraag hem daar de reden voor. Hij zegt dat hij al dagen lang de slaap niet heeft kunnen vatten, omdat hij elke nacht wakker wordt gehouden door vreemde geluiden in de tuin van de Monastery. Hij vraagt of je in de tuin wil gaan kijken of daar iets te zien is. Accepteer de quest.
Afbeelding
Zodra je in de tuin komt, valt het je meteen op dat vier van de twaalf cabbages die er horen te staan, verdwenen zijn. Ook is de grond lichter op de plek waar deze vier cabbages eerst stonden. Onderzoek de lichtere grond. Je stuit op een harde onderlaag. Graaf nu in de lichtere grond. Je schept al het zand opzij. Er verschijnt een vierkant stuk steen met een grote 'W' erop. Onder de 'W' staan woorden die je niet kunt onderscheiden. Ga dit melden aan Abbot Langley.
Afbeelding
En dan dat stukje grond ietwat lichter (of is dit al licht genoeg?).
Abbot Langley gelooft je niet direct, en wil eerst zelf een kijkje gaan nemen in de tuin. Bij de tuin aangekomen bestudeert hij de steen. Maar ook hij kan de woorden niet onderscheiden die onder de 'W' staan geschreven. Wat hij wel ziet is dat er een grote laag vuil over de gekerfde letters heen ligt, dus hij vraagt je of je dat vuil eruit wilt spoelen. Gebruik je Bucket of water met de steen. De letters zijn nu schoon, en Abbot Langley probeert voor de tweede keer de letters te onderscheiden, tevergeefs. Hij staat op, maar hij krijgt nog een laatste ingeving. Hij loopt om de steen heen en gaat aan de andere kant van de steen staan. Hij lacht en zegt: "Of course we couldn't read it, it was upside down!" Hij kijkt nog eens naar de tekst en leest daarna hardop voor: "Mihi lucem sanctrum tua ostende." Ineens begint de grote 'M' licht uit te stralen, en de steen draait een halve slag, alvorens hij een klein stukje omhoog schiet uit zijn plek. Vervolgens slaat de steen om, en het gat onder de steen wordt onthuld. Het gat is verbazingwekkend licht, dus de ladder die in het gat naar beneden gaat is makkelijk te onderscheiden. Vraag Abbot Langley wat jullie nu moeten doen. Hij stelt voor dat jullie het gat in gaan om het verder te onderzoeken. Je stemt in, en jullie dalen af in het gat.

Eenmaal afgedaald komen jullie in een door fakkels verlichte gang. Het is maar een korte gang, en binnen de kortste keren zien jullie een grote, ijzeren deur staan. Op de deur staat een groot Prayer-teken. Onder het teken staat het getal '95' geschreven. Het wordt jullie al snel duidelijk dat je 95 Prayer nodig hebt om deze deur te kunnen openen. Als je het hebt, kun je zelf de deur openen. Abbot Langley zal je dan instructies geven. Als je het niet heb, zul je opmerken dat je geen 95 Prayer hebt. Abbot Langley heeft ook geen 95 Prayer, maar hij kent wel iemand die 95 Prayer heeft. Hij stuurt je op pad om Brother Jered te gaan halen, terwijl hij de deur verder bestudeert.

Ga terug door de tunnel en ga de ladder bij het startpunt van de quest op. Hier heb je 31 Prayer voor nodig. Zoek Brother Jered en vraag hem om zijn hulp om de deur te openen. Hij zou je graag willen helpen, maar hij kan zijn Ring of devotion niet vinden. Ga naar de kamer met het altaar en pak de Ring of devotion op die achter het altaar ligt. Je kunt hem niet zien op de minimap. Geef de ring aan Brother Jered. Die is nu bereid om je te helpen. Keer terug naar de deur. Abbot Langley begroet Brother Jered kort en geeft hem daarna instructies.

Als je zelf 95 Prayer hebt, zul je dit zelf doen. Als je geen 95 Prayer hebt, zal Brother Jered dit doen. Diegene met 95 Prayer legt zijn hand op het midden van het Prayer-teken. Vervolgens sluit hij zijn ogen en begint het teken licht te geven. Vervolgens haalt diegene met 95 Prayer zijn hand van de deur af, waarnaar de deur open slaat. Als Brother Jered diegene was met 95 Prayer, keert hij nu terug naar de Monastery. Abbot Langley en jij lopen verder de tunnel in.

Aan het einde van de tunnel komen jullie bij nog een ijzeren deur, maar op deze deur staat geen teken. De deur zit ook niet op slot, dus Abbot Langley probeert hem open te duwen. Het lukt hem niet omdat hij te zwak is. Als je 31 Strength hebt, merk je op dat jij wel sterk genoeg zult zijn om de deur open te duwen. Duw de deur dus open.

Achter de deur zit een kamer. Je kijkt in de kamer naar binnen. Midden in de kamer zie je een mysterieus persoon knielen voor een altaar. Hij is level 33. Voor een tijdje luister je hem af. De man blijkt een Monk of Zamorak te zijn, aangezien hij naar Zamorak bidt. Je vraagt aan Abbot Langley wat jullie gaan doen. Op het moment dat Abbot Langley probeert te antwoorden zie je echter een zwarte gloed komen uit de Monk of Zamorak. De Monk of Zamorak transformeert in een vampier, nog steeds van level 33. De vampier kijkt om en ziet je staan. Jullie hebben nu ook door wat jullie moeten doen, dus jullie stormen de kamer binnen. Abbot schreeuwt dat jij de vampier aan moet vallen, en dan zorgt hij dat het altaar van Zamorak wordt gedeactiveerd.
Afbeelding Afbeelding
De vampier valt jou ook aan. De vampier valt enkel aan met melee, dus je kunt Protect from Melee gebruiken. Prayer Potions zijn niet nodig, aangezien Abbot Langley automatisch je Prayer Points bijvult. Als je geen Protect from Melee kan gebruiken, kun je stat-boostende Prayers gebruiken. Dood de vampier, hij heeft 450 lifepoints. Als de vampier dood is, zal hij terugveranderen naar de Monk of Zamorak van level 33. Ook die valt je aan, maar dit keer met magic én melee. Zijn aanvallen wisselen de hele tijd, dus je zult hier wel eten bij nodig hebben. Dood de Monk of Zamorak, ook hij heeft 450 lifepoints. Als de Monk of Zamorak bijna dood is, zal hij roepen: "Feel the wrath of Zamorak!", en overal waar je heen loopt zal het dak deels instorten. Je zult hierdoor snel achter elkaar 20 gehit worden, en ook nog de damage die de Monk of Zamorak op je hit (die blijft je nog gewoon aanvallen, maar dan met magic). Het dak blijft instorten voor 15 seconden en de damage is niet te ontwijken. In die 15 seconden zul je 460 damage hebben gekregen van het instortende dak. Als het dak niet meer instort zal de Monk of Zamorak weg teleporteren, bang voor zijn dood.

Abbot Langley zal nu roepen dat het niet is gelukt om het altaar van Zamorak uit te schakelen. Gelukkig maar, want nu kun je zelf nog het altaar gebruiken om je prayer points bij te vullen en om elke dag een nieuwe activiteit te starten. Abbot Langley zal je nu meenemen naar de Monastery, waar hij je bedankt en je je beloning geeft. Vervolgens mompelt hij iets over slapen en gaat hij de ladder op. Gefeliciteerd, quest voltooid!
Beloning: 6k Prayer xp en 6k Strength xp. Als je de 95 Prayer-deur zelf open hebt gemaakt, krijg je nog een extra 34k Prayer xp. Je kunt vanaf nu het altaar van Zamorak gebruiken om het gevecht met de Monk of Zamorak opnieuw te starten. Dit kan één keer per dag, en het gevecht verloopt precies hetzelfde als het gevecht in de quest (alleen Abbot Langley is er niet, dus je moet je eigen Prayer potions meenemen!). Aan het einde van het gevecht krijg je 2500 xp in Attack, Strength, Defence, Ranged of Magic. In welke stat je het krijgt ligt het eraan welke je hebt gebruikt tijdens het gevecht. Je krijgt ook 1000 Constitution xp. Ook kun je dit altaar voortaan gebruiken om je prayer points op te laden.

Quest points: 2.

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Geen.
Sidenote: Het instorten van het dak was ook hetgeen waardoor Abbot Langley 's nachts wakker werd gehouden. ;)
Laatst gewijzigd door Derparnieux op zaterdag 4 augustus 2012, 18:50, 9 keer totaal gewijzigd.
Afbeelding Afbeelding
Jashar
Berichten: 205
Lid geworden op: woensdag 3 november 2010, 19:32
RS: Turmato (OSRS)
Clan: Ratchet Squirrels

Re: [Quest] The Monster of the Monastery

Bericht door Jashar »

Origineel, erg leuk bedacht!
CYA RS
BACK2SOCIALLIFE
#xdxdxdxdIKSDEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Slay a Stone
Berichten: 6440
Lid geworden op: donderdag 25 juni 2009, 17:11
RS: Slay a Stone (p2p)
Clan: Dutch Phoenix

Re: [Quest] The Monster of the Monastery

Bericht door Slay a Stone »

Ik sluit mij hier boven bij aan :]
Afbeelding
Derparnieux
Berichten: 160
Lid geworden op: donderdag 27 januari 2011, 13:55
RS: Gladion (p2p)
Clan: Clan Quest
Oude naam: Crush Law
Contacteer:

Re: [Quest] The Monster of the Monastery

Bericht door Derparnieux »

Ik heb nog eventjes twee plaatjes bijgevoegd. Tips/comments? :D
Afbeelding Afbeelding
Mahjarrat
Berichten: 5577
Lid geworden op: vrijdag 30 januari 2009, 15:01
Oude naam: JacobD3Berg

Re: [Quest] The Monster of the Monastery

Bericht door Mahjarrat »

ik heb een idee, de mensen met 95+ prayer, die de deur zelf open kunnen doen, krijgen een kleine beetje extra XP voor hun goede daad, 20-50k zou genoeg zijn op die level, bespaard ook bones.
Afbeelding
( •_•)
( •_•)>⌐■-■
(⌐■_■)
( •_•)>⌐■-■
( ¬_¬)>⌐■-■
Sir Fire181
Berichten: 1270
Lid geworden op: zaterdag 19 februari 2011, 17:40
RS: Sir Fire181 (p2p)
Clan: Beanoodle
Contacteer:

Re: [Quest] The Monster of the Monastery

Bericht door Sir Fire181 »

Misschien alleen de plaatjes in het midden, doe ik ook altijd. Al weet ik niet of dat hier nodig is. ;)

Mooi gedaan. 9/10
Afbeelding Afbeelding
Derparnieux
Berichten: 160
Lid geworden op: donderdag 27 januari 2011, 13:55
RS: Gladion (p2p)
Clan: Clan Quest
Oude naam: Crush Law
Contacteer:

Re: [Quest] The Monster of the Monastery

Bericht door Derparnieux »

Mahjarrat schreef: ik heb een idee, de mensen met 95+ prayer, die de deur zelf open kunnen doen, krijgen een kleine beetje extra XP voor hun goede daad, 20-50k zou genoeg zijn op die level, bespaard ook bones.
Goede tip, dankjewel! :)
Ik heb er 34k van gemaakt, dan komen ze uit op een totaal van 40k. Is dat toch wel redelijk denk ik?

@Sir Fire181: Dankjewel! Dit heb ik ook meteen even toegepast. :)
Afbeelding Afbeelding
Roy Boy106
Berichten: 3511
Lid geworden op: zondag 31 mei 2009, 17:53
RS: Roy Boy106 (p2p)
Clan: Overloaded XP
Oude naam: Roytjhu106
Extra rang: RoS #1 Divination

Re: [Quest] The Monster of the Monastery

Bericht door Roy Boy106 »

Nice, eigelijk moet je naast het 2,500 xp die je dan per dag krijgt als je die monster opnieuw verslaat, 500, of 1,000 xp krijgen in HP :)
Derparnieux
Berichten: 160
Lid geworden op: donderdag 27 januari 2011, 13:55
RS: Gladion (p2p)
Clan: Clan Quest
Oude naam: Crush Law
Contacteer:

Re: [Quest] The Monster of the Monastery

Bericht door Derparnieux »

Staat erbij, bedankt. :)
Afbeelding Afbeelding
iJoey
Berichten: 408
Lid geworden op: vrijdag 23 december 2011, 16:25
RS: Bazuz (OSRS)
Clan: Slay Clan

Re: [SvdM] The Monster of the Monastery

Bericht door iJoey »

Gefeliciteerd met de 'Suggestie van de Maand Award' Crush Law!
Afbeelding
Derparnieux
Berichten: 160
Lid geworden op: donderdag 27 januari 2011, 13:55
RS: Gladion (p2p)
Clan: Clan Quest
Oude naam: Crush Law
Contacteer:

Re: [SvdM] The Monster of the Monastery

Bericht door Derparnieux »

Dankjewel, het is een grote eer. :)
Afbeelding Afbeelding
PvM Vyre
Berichten: 60
Lid geworden op: vrijdag 27 juli 2012, 18:23

Re: [SvdM] The Monster of the Monastery

Bericht door PvM Vyre »

Leuk idee! Ik geef je een 9! Zeker een suggestie van de maand waard.
Plaats reactie