Distractions

In dit archief zijn de suggesties geplaatst die pre-LunaLabs gemaakt zijn op het Tipforum.
Plaats reactie
Melanie
Berichten: 1010
Lid geworden op: maandag 22 juni 2009, 23:28
RS: Marsy Venus (p2p)
Oude naam: Marsy

Distractions

Bericht door Melanie »

Afbeelding

Afbeelding
Het Noticeboard
Vanaf nu noemen Distractions & Diversions simpelweg Distractions. Distractions worden in het noticeboard gezet en het noticeboard wordt versimpeld, zoals je in de bovenstaande plaatje kan zien. In het noticeboard kan je zien welke distractions je nog deze maand, week of dag nog kan doen of al hebt gedaan.

In deze suggestie ga ik nieuwe distractions bedenken maar ook oude distraction die ik niet goed genoeg vind verbeteren. Ook ga ik van dead content distractions maken zodat ze het weer waard zijn om een keer te doen. Er zijn vanaf nu 4 soorten distractions: Random, Daily, Weekly en Monthly distractions. Random distractions kan je niet kiezen wanneer je het wilt doen, het is uiteraard willekeurig. Daily, Weekly en Monthly distractions kan je wanneer je maar wilt doen maar wel gelimiteerd één keer per dag, week of maand.

Groen: Goede distraction.
Oranje: Verbeterde of nieuwe distraction.
Rood: Nog te verbeteren of te bedenken distraction.


Random distractions
Daily distractions
Weekly distractions
Monthly distractions
Daily rewards
Afbeelding
Ancient Effigies
Artisan Workshop distractions
Champions' Challenge
Court Cases
Evil Skulls
Slayer Challenge
Livid Farm distractions
Rainfall
Runespan distractions
The Pit
Treasure Trails
Lava Flow Mine distractions
Player-Owned Ports distractions
Afbeelding
  • Lengte: Zeer kort
  • Plaats: Champions' Guild
  • Skill eisen: Geen
  • Quest eisen: 33 Quest points
In- of uitklappen • Champions' Challenge
Eerst en vooral de drop rate van de Champions' Scrolls worden verlaagd van 1 op 5000 naar 1 op 750. Zodat het nog steeds een beetje een zeldzame drop is maar ook niet te extreem rare en je niet dagen lang dezelfde low level monsters laten campen met een Dwarf cannon voor de Trimmed completionist cape.

Er komen ook veel meer Champions, namelijk 50 in totaal. De champions zijn zowat een beetje van elk ras of en paar type monsters. Ze hebben elk nog steeds een regel tijdens het vechten zoals geen food of armour. De Champions moeten veel sterker worden en veel meer Life points krijgen. Ze moeten ook gebruik maken van speciale aanvallen of abilities zoals jou stunnen, ineens veel hitten of zelfs healen.

De Constitution XP reward wordt verwijderd en de Slayer XP wordt ongeveer 20 maal verhoogd. Als je een Champion faalt en dus dood gaat, dan verlies je je Scroll en moet je nieuwe zoeken. Je kan de Champions zoveel keren verslagen voor de Slayer XP als je maar wilt als je een Scroll drop hebt, wel wordt de Scroll pas opnieuw gedropt als de vorige hebt gebruikt.

Er zijn ook 10 speciale champions, True Champions, die geen Scrolls droppen en kan je pas unlocken als je aantal verschillende normale Champions hebt verslagen. Eens je een True Champion hebt unlockt, kan je deze maandelijks uitdagen. Meer over True Champions' Challenge lees je bij de Monthly distractions.
Rewards:
  • Slayer XP


Afbeelding
  • Lengte: Zeer lang
  • Plaats: Verschillend
  • Skill eisen: Geen
  • Quest eisen: Geen
In- of uitklappen • Rainfall
Willekeurig zal er in Gielinor ergens regenen in een bepaald gebied. Er zijn 4 soorten van rainfall: Light rain, Moderate rain, Heavy rain en Rain of Guthix. Deze hebben verschillende effecten op je Farming crops wanneer je seeds plant of een crop oogst, niet er tussenin. De regen kan ongeveer 10 minuten tot 2 uur duren, ook kan de regen in een bepaald gebied verdwijden maar dan wel terug verschijnen in het gebied ernaast.

Als het ergens regent dan regent het op elke server en op dezefde plaats zodat je dit niet gewoon van world hopt tot je op een plaats komt waar het regent. Deze distraction geeft je niet zoveel voordelen zodat je je niet enkel verplicht voelt om aan Farming te doen wanneer het regent, maar gewoon als kleine random bonus.
Rewards:
  • Light rain: Besproeiing van crops, 15% sneller groei en meer oogst, 5% Farming XP boost, 25% bescherming van crop.
  • Moderate rain: Besproeiing van crops, 30% sneller groei en meer oogst, 10% Farming XP boost, 50% bescherming van crop.
  • Heavy rain: Besproeiing van crops, 45% sneller groei en meer oogst, 15% Farming XP boost, 75% bescherming van crop.
  • Rain of Guthix: Besproeiing van crops, 60% sneller groei en meer oogst, 20% Farming XP boost, 100% bescherming van crop.


Afbeelding
  • Lengte: Kort
  • Plaats: Runespan
  • Skill eisen: Geen
  • Quest eisen: Geen
In- of uitklappen • Runespan distractions
Alle Blue wizards veranderen in Master runecrafters en dragen Master runecrafter robes. Willekeurig om de 10 minuten tot 2 uur zal er één van de 5 distractions beschikbaar zijn. De runecrafters zullen ook enkel om de 10 minuten tot 2 uur pas van plaats veranderen.

Yellow runecrafter:
Soms zul je een Yellow runecrafter om je hulp zien vragen. Je kan dan bij een Master runecrafter vragen waar hij zit. Er zal dan een gele pijl wijzen waar hij zit zoals vroeger, behalve zal die pijl iets langer blijven. Eens je hem hebt gevonden vraagt hij je om 25 specifieke runes of 25 andere runes als de gevraagde runes niet hebt en geen zin om ze te gaan siphonen. De Runecrafting XP die hij je geeft zal een beetje hoger zijn als vroeger. De reward voor de gevraagde runes zijn [Runecrafting level] x 250 XP en 250 Runespan points, voor de andere runes [Runecrafting level] x 200 XP en 200 Runespan points.

Green runecrafter:
Als je een Green runecrafter om hulp ziet vragen, kan je net zoals de Yellow runecrafter bij een Master runecrafter vragen waar hij zit en de pijl volgen. De green wizard vraagt je of je zijn wand wilt opladen met een 15 specifieke rune. Dit doe je door de wand te dragen en een creature of node te 15 maal siphonen, hiervoor gebruik je geen rune essence. Je kan ook 15 keren siphonen op een ander creature of node maar voor minder experience moest je niet direct de bepaald creature of node vinden. Eens de wand helemaal opgeladen is met gesiphoneerde runes, geef je de wand terug. Dit levert je dezelfde Runecrafting XP en Runespan points die je krijgt als bij de Yellow runecrafter.

Blue runecrafter:
De Blue runecrafter moet je ook zoeken zoals de Yellow en Green runecrafter. Hij wilt dat je 5 bepaalde creatures chipped met zijn wand. Dit veranderd een tier lagere runes dan de creature terug in rune essence, je kan pas een creature terug chippen nadat je 3 andere creatures hebt gechipped. Als je dit met zijn wand doe absorbeerd de wand direct de rune essence. Als je geen zin hebt om de bepaald creature te zoeken mag je ook een ander nemen maar voor minder Experience. Uiteindelijk krijg je dezelfde Runecrafting XP en Runespan points als bij de Yellow runecrafter.

Master runecrafter:
Ook de Master runecrafters hebben soms je hulp nodig, ga naar één van de Master runecrafters en hij zal je vragen om een RuneSudoku op te lossen. Je kan kiezen tussen 3 moeilijkheidsgraden, hoe moeilijker hoe beter je Runecrafting XP reward zal zijn. Voor de makkelijke sudoku op te lossen krijg je [Runecrafting level] x 150 XP en 150 Runespan points, voor de gemiddelde sudoku krijg je [Runecrafting level] x 250 XP en 250 Runespan points, voor de moeilijke [Runecrafting level] x 350 XP en 350 Runespan points.

Runesphere:
De Runesphere zal nu per floor spawnen en je enkel verwittigen wanner er een Runesphere op jouw floor zit. Elke rune dat je siphont uit de Runesphere zal je 3 maal meer Experience opleven als gewoonlijk en evenveel Runespan points als normaal. Telkens je een rune siphont krijg je ook een Rune dust, deze kan je op het einde inwisselen voor Runecrafting XP en Runespan points. Elke Rune dust is 2 maal je Runecrafting level in Runecrafting XP waard en levert je 2 Runespan points. Je Rune dust verdwijnt als je ze niet hebt ingeleverd wanneer je Runespan verlaat of wanneer er een nieuwe Runesphere spawned.
Rewards:
  • Runecrafting XP
  • Runespan points


Afbeelding
  • Lengte: Zeer kort
  • Plaats: Player-Owned Ports
  • Skill eisen: 90 Fishing, Slayer, Runecrafting, Herblore, Prayer of Thieving
  • Quest eisen: Geen
In- of uitklappen • Player-Owned Ports distractions
WIP

Er komen gewoon meer soorten Player-Owned Ports distractions, op dit moment zijn er maar 2 verschillende wat nogal saai is.

The Black Marketeer: A Simple Favour:

The Barmaid: Last Orders:
Er wordt enkel de tijd verwijderd, 10 minuten de tijd is veel te veel. Iedereen kan dit wel in ongeveer 2 minuten doen.

The Navigator:

The Partner:

Seasinger Umi:

Port Staff:
Rewards:
  • Player-Owned Ports ship effects



Afbeelding
  • Lengte: Gemiddeld
  • Plaats: Verschillend
  • Skill eisen: Geen
  • Quest eisen: Geen
In- of uitklappen • Big Chinchompa
Vanaf nu kan je de Big Chinchompa maar één keer per dag doen in plaats van twee maal per dag. Je krijgt nu 10 minuten de tijd om Plutonial chinchompa eten te geven in plaats van 20 minuten of tot hij genoeg eten heeft gekregen. Moths geven nu veel meer Hunter XP en points, je zult nu XP krijgen wanneer je ze vangt en punten wanneer je ze aan de Plutonial chinchompa als eten geeft.

Het is de bedoeling dat spelers met 91 Hunter of hoger per game als ze het goed doen ongeveer 5.000 Points, 60.000 Hunter XP halen. De rewards zijn een beetje verbeterd, je kan nu bevoorbeeld een Hunter XP boosting outfit kopen, elke onderdeel kost 15.000 points. Ook kan je in de private hunter area nieuwe Chinchompa's hunten die speciale effecten hebben.
Rewards:
  • Hunter XP
  • Big Chinchompa points


Afbeelding
  • Lengte: Zeer kort
  • Plaats: Chaos Tunnel
  • Skill eisen: Geen
  • Quest eisen: Hunt for Surok
In- of uitklappen • Bork
Bork zal vanaf nu meer Slayer XP geven eens gedood. Hij zal ook een Orb of Surok droppen waarmee je terug de volgende dag naar Bork kan teleporteren, maar hij zal het enkel droppen als je de vorige hebt gebruikt of verloren. Hij zal een andere hoeveelheid aan charms droppen die niet verhoogd kan worden met de Ring of Wealth, wel vergroot wordt als je Varrock elite archievements hebt gedaan. Uncut gems dropt hij niet meer wel wat meer geld. In plaats van Big bones dropt hij nu zijn eigen bones, Bork bones die 1.000 Prayer XP geven, deze bones zijn uiteraard untradeable. Je kan ze verzamelen als je wilt voor te gebruiken op een Gilded altar of Ectofuntus voor nog meer Prayer XP.
Normale rewards:
  • 5.000 Slayer XP
  • 20 Gold charms
  • 15 Green charms
  • 10 Crimson charms
  • 5 Blue charms
  • 5.000 tot 25.000 coins
  • Bork bones
  • Orb of Surok
Elite rewards:
  • 6.000 Slayer XP
  • 24 Gold charms
  • 18 Green charms
  • 12 Crimson charms
  • 6 Blue charms
  • 6.000 tot 30.000 coins
  • Bork bones
  • Orb of Surok


Afbeelding
  • Lengte: Zeer kort
  • Plaats: Goblin Village
  • Skill eisen: Geen
  • Quest eisen: Goblin Diplomacy
In- of uitklappen • Squeal of Fortune
Yelps heeft ingezien dat hij een domme goblin was die gratis items aan mensen gaf. Daarom trekt hij terug naar zijn dorpje, Goblin Village. Daar heropent hij zijn zaak, deze keer vraagt hij 25.000 coins om aan zijn rad te mogen draaien. Je kan maar één keer aan het rad mag draaien per dag. Als je de Land of the Goblins quest hebt afgemaakt zal hij je als beloning je twee maal per dag aan het rad laten draaien voor 50.000 coins, ook zal hij beter items in het rad stoppen. Yelps zal alle free spin tickets beloningen verwijderen (ook buyable spins voor real life money).

F2P en P2P spelers die de Land of the Goblins quest nog niet hebben gedaan zullen de F2P rewards uit de Squeal of Fortune krijgen. P2P spelers die de Land of the Goblins quest wel hebben afgemaakt krijgen de P2P rewards die nu op het moment in de Squeal of Fortune zitten. Als je dit speelt kan je als je geen geluk hebt geld verliezen maar ook geld winnen, XP lampen of cosmetic goblin items. Alle lucky en andere items gewonnen door de oude Squeal of Fortune veranderen in discontinued untradeable items. De cosmetic goblin items blijven en er komen zelf nog meer nieuwe cosmetic goblinachtige items.
Rewards:
  • Experience lamps
  • Random items
  • Goblin items


Afbeelding
  • Lengte: Gemiddeld
  • Plaats: Varrock
  • Skill eisen: Geen
  • Quest eisen: Geen
In- of uitklappen • Daily Training
Xuan is het beu om steeds Experience boeken uit te delen aan mensen met een Jack of Trades Aura, daarom besloot Max, de bezitter van de Max cape, het over te nemen van Xuan. Deze keer heb je geen Aura nodig die je enkel om de 24 uur kan activeren om deze dagelijkse distraction te kunnen doen.

Alles wat je van Max moet doen is binnen een dag zoveel mogelijk skills trainen, maar je moet wel genoeg XP hebben gehaald in die skill anders telt het niet mee. Zodat de skill die je getraint hebt meetelt moet je minstens [skill level] x 120 XP hebben getraint.

Bijvoorbeeld als je 99 in alles bent moet je voor de 26 skills 99 x 120 XP = 11.880 XP hebben getraint in een skill. Wanneer je vindt dat je genoeg skills hebt getraint ga je naar Max om je XP book af te halen, je kan in de Distraction list kijken welke skills al mee tellen en hoeveel je er nog kan doen. De Experience book geeft je [skill level] x [aantal skills getraint] x 12 XP, bijvoorbeeld als 99 bent in een skill en alle 25 skills hebt getraint: 99 x 25 x 12 XP = 30.888 XP.
Rewards:
  • Experience book


Afbeelding
  • Lengte: Gemiddeld
  • Plaats: Verschillend
  • Skill eisen: Geen
  • Quest eisen: Geen
In- of uitklappen • Shooting Star
Elke 2 uur zal er een vallende ster uit de hemel vallen. De eerste persoon die van de ster mijnt zal extra Mining XP krijgen, namelijk 100 maal zijn mining level. De tweede speler krijgt 80 maal zijn mining level in XP, de derde 60 maal, de vierde 40 en de vijfde 20 maal. Vroeger was dit 75 maal voor enkel de eerste. De ster heeft nu 10 lagen in plaats van 9.

Mining level en XP per laag:
  • Laag 10: level 90, 250 XP en 75 Star dusts.
  • Laag 9: level 80, 225 XP en 150 Star dusts.
  • Laag 8: level 70, 200 XP en 225 Star dusts.
  • Laag 7: level 60, 175 XP en 300 Star dusts.
  • Laag 6: level 50, 150 XP en 375 Star dusts.
  • Laag 5: level 40, 125 XP en 450 Star dusts.
  • Laag 4: level 30, 100 XP en 525 Star dusts.
  • Laag 3: level 20, 75 XP en 600 Star dusts.
  • Laag 2: level 10, 50 XP en 675 Star dusts.
  • Laag 1: level 1, 25 XP en 750 Star dusts.
Per Star dust krijg je op het einde je Mining level maal 2,5 in XP, je kan er nog steeds maar maximum 200 minen. Je krijgt ook 15 minuten 50% Mining XP boost op alle ores normale ores, werkt niet met de Concentrated rocks uit de Living Rock Cavern. Je hebt ook kans op een dubbel ore zoals vroeger. Je krijgt ook als reward 0 tot 15 random uncutted gems, een Uncut onyx zul je niet krijgen maar een Uncut dragonstone wel maar die kans is wel heel erg klein. De gold ores, geld en runes reward wordt verwijderd.
Rewards:
  • Mining XP
  • 15 minuten 50% Mining XP boost
  • 15 minuten kans op dubbel ore
  • 0 tot 15 Uncut gems


Afbeelding
  • Lengte: Kort
  • Plaats: Verschillend
  • Skill eisen: 12 Slayer
  • Quest eisen: Geen
In- of uitklappen • Flash Mobs
Goblin en Demon Flash Mobs worden samen gevoegd tot één dagelijkse distraction, dat je één keer per dag mag doen voor de rewards en loot. Deze distraction zal je nu naast meestal waardeloze loot ook Slayer en Prayer XP opleveren. Er komen ook nieuwe bosses en een nieuw groep Flash Mobs, Winged Beasts. Goblin Flash Mobs worden vervangen door Goblinoids, in deze groep horen: goblins, hobgoblins, orks, ogres, trolls, fayrgs, raurgs en ourgs.

Er zijn dus 3 soorten Flash Mobs: Demon, Goblinoid en Winged Beast. Deze kun je weer indelen in 2, die elke een ander god volgen, of geen voor de trolls. Elke Flash Mobs bestaat uit één boss, 2 sterke minions, 4 middelmatige minions en 8 zwakke minions. Om shade te kunnen verrichten op de boss heb je 72 Slayer nodig, voor de sterke minions 52 Slayer, voor de middelmatige 32 Slayer en de zwakke minions 12 Slayer.
Flash MobWorshipBossMinion x 2Minion x 4Minion x 8
DemonAfbeeldingZamorakian demon bossFierce devilsDismal fiendsHavoc imps
AfbeeldingZarosian demon bossWrath devilsObscure fiendsReign imps
Winged beastAfbeeldingIcyene bossEthereal pegasusHarpy warriorsWisdom owls
AfbeeldingAviansie bossCelistial griffinsAviansie cavaliersJudge eagles
GoblinoidAfbeeldingOurg bossCommandant ogresDark orksGoblins soldiers
AfbeeldingTroll bossLieutenant trollsMurk trollsTroll guards
Flash Mobs zeldzame drops:
  • Demons: Ranged: Demon slayer dual crossbows & armour
  • Winged beasts: Melee: Winged beast slayer dual sabres & armour
  • Goblinoids: Magic: Goblinoid slayer dual rods & armour
De bossen droppen equipment dat level 72 vereist . Deze heeft een duur van 5 uur tot hij in dust veranderd. De equipment heeft wel speciale effecten op de overeenkomstige Flash Mobs. De durability is klein omdat het de bedoeling is dat je ze enkel voor Flash Mobs worden gebruikt, met 5 uur durability kun je ze zeer lang houden aangezien Flash Mobs niet te lang duren.

Effecten equipment op Flash Mobs:
  • +150% Accuracy
  • +150% Damage
  • +150% Armour
Nadat je minions of de boss doodt krijg je wat Slayer. Je krijgt 12.500 Slayer XP voor de boss wanneer je een bepaalde hoeveelheid schade hebt verricht, dit is afhankelijk van hoeveel mensen er zijn. Voor de sterke minions krijg je 2.500 Slayer XP, voor de middelmatige 500 Slayer XP en de zwakste 100 Slayer XP. Als je alleen shade op de boss hebt kunnen doen zul je ook de Slayer XP krijgen van de minions, wat 20.300 Slayer XP opleverd.

De bosses en minions droppen voor iedereen elk apart 0 tot 10 untradeable bones of ashes die veel Prayer XP kunnen opleveren. Elke bone of ashes geeft 1/20 van de overeenkomstige Slayer XP. Je kan ze direct begraven of op je bank sparen om ze op een Gilded altar of Ecotfuntus te gebruiken.
Rewards:
  • Slayer XP
  • Flash Mob bones of ashes
  • Flash Mob equipment


Afbeelding
  • Lengte: Kort
  • Plaats: Wilderness
  • Skill eisen: Geen
  • Quest eisen: Geen
In- of uitklappen • Wilderness Warbands
Vanaf nu kan je de Wilderness Warbands distraction maar 1 keer per dag doen in plaats van 3. De Warband zullen ongeveer om het uur spawnen per wereld zodat Friend chats niet alle werelden kunnen overmeesteren en je het met een paar vrienden in een ander wereld kan doen. De Prayer en Summoning XP voor de beam wordt ongewijzigd (de bug die ervoor zorgt dat je deze XP bijna nooit niet krijgt wordt opgelost natuurlijk). De Slayer XP wordt 2 maal verhoogd voor het doden van de leader zodat het dezelfde XP is als die voor Prayer en Summoning. Dit is 19.604 Prayer, Summoning en Slayer XP bij level 99.

Je kan ook nu maar 20 supplies looten per Warband in plaats 25, de Experience per supply wordt ongewijzigd, de 20 supplies zullen je bij level 99 97,030 XP opleveren. Als je dood gaat met supplies veranderen ze in 7.500 coins per supply.

Om supplies te mogen looten moet je een bepaalde hoeveelheid schade hebben verricht op de leader van de warband anders mag je niets looten. Ook kan je de leider pas aanvallen als alle hulpjes dood zijn. Wanneer je supplies hebt geloot mag je niet uitloggen of van wereld switchen voor 2 minten zodat je niet gewoon van wereld switcht waar geen warband is en veilig je supplies naar Quercus kan brengen. Als je een disconnection hebt zul je daar gewoon blijven stil staan (tot iemand je dood).

De Wand of treachery wordt een level 85 wapen, je kan per kamp meerdere Wands looten zodat je niet 'safe' bent nadat er al een Wand is gevonden. Er worden ook Sword of treachery, Crossbow of treachery en hun Off-hand versies toegvoegd, ook voor de wand. Ze krijgen durabilty van 24 uren daarna degraden ze tot niets, zodat er niet te veel ingame zijn en steeds een beetje waard zijn. K'ril Tsutsaroth zal vanaf nu een level 70 non-degradeable wand en off-hand versie droppen.
Rewards:
  • Prayer XP
  • Summoning XP
  • Slayer XP
  • Mining, Smithing, Farming, Construction of Herblore XP


Afbeelding
  • Lengte: Kort
  • Plaats: Verschillend
  • Skill eisen: Geen
  • Quest eisen: Geen
In- of uitklappen • Sinkholes
Sinkholes zullen nog steeds elke uur verschijnen maar je zult het enkel één maal per dag mogen doen in plaats van twee maal. De Dungeoneering XP reward wordt 50% verhoogd, de aparte Dungeoneering Token reward wordt 3 maal verhoogd zodat dit een dergelijke reward is. Dit zal ongeveer 200 tot 30.000 Tokens zijn afhankelijk van je Dungeoneering level.

De Preening ibis card zal niet meer een deel van de Gorajo Hoardstalker clothing geven, maar een extra Tokens reward zoals de Scavenging meerkat card die een extra Medium lamp geeft. Per 10 Sinkholes dat je doet, zul je een deel van de Gorajo Hoardstalker clothing krijgen.

Als je een kaart opraapt die je al hebt zal het nu automatisch destroyed zijn. Als de tijd bijna om is en niet alle resources zijn ingeleverd omdat bijvoorbeeld iemand ze express niet inleverd, zullen er een paar opnieuw respawnen.
Rewards:
  • Dungeoneering XP
  • Dungeoneering Tokens


Afbeelding
  • Lengte: Kort
  • Plaats: Lumber Yard
  • Skill eisen: 50 Woodcutting & Construction
  • Quest eisen: Geen
In- of uitklappen • Sawmill Training
De Sawmmill Training veranderd in een dagelijkse distraction, de skill eis wordt verlaagd en zal ook Construction XP opleveren. Elke dag krijg je een job aangeboden met willekeurige taken.

Eens je de taak hebt afgemaakt ontvang je [Woodcutting level] x 200 in Woodcutting XP en [Construction level] x 200 in Construction XP. Dit is 19.800 Woodcutting & Construction XP bij level 99.
Rewards:
  • Woodcuting XP
  • Construction XP


Afbeelding
  • Lengte: zeer kort
  • Plaats: Gnome Stronghold
  • Skill eisen: Geen
  • Quest eisen: Geen
In- of uitklappen • Gnome Restaurant
Ook de Gnome Restaurant wordt een dagelijkse distraction. Elke dag mag je een gerecht maken voor een gnome. Je kan niet meer kiezen of je easy of moeilijke order wilt dit is nu willekeurig.

Wanneer je een order hebt moet je zelf het gerecht maken op dat moment, gerechten die je al op voorhand op je bank hebt gestockeerd of gekocht tellen niet. Als je gerecht hebt gemaakt moet je het aan de gnome leveren die over Gielinor verspreid is, of als je geluk hebt in ergens dichtbij in de Gnome Stronghold.

Eens je je zelfgemaakt gerecht aan de gnome hebt gegeven krijg je een random item reward als fooi dat nu ingame nogal tijd wordt geven als reward. Daarna moet je terug naar de Gnome Stronghold gaan om te melden dat je je gerecht hebt geleverd, je krijgt dan [Cooking level] x 600 in Cooking XP, dat is 59.400 Cooking XP bij level 99.

Je krijgt ook één Grand seed pod om volgende dag terug teleporteren naar de Grand tree, of je kan het ook verkopen. Je hebt ook 1 kans op 15 om een Sous chef XP boosting onderdeel te krijgen dat niet meer door de Squeal of Fortune te krijgen is.

Er wordt ook één Gnome credit aan je Reward token toegvoegd dat je nu automatisch krijgt eens je één keer Gnome Restaurant doet. Hiermee kun je een gnome laten komen die voedsel levert. Als je 1 crdit gebruikt krijg je een nieuw gnome voedsel dat 1.000 LP healt. Met 2 credits krijg je voedsel dat 1.500 LP healt en met 3 Credits 2.000 LP heal. Je kan met de Reward token maar maximum 100 credit hebben daarna moet je het gebruiken.
Rewards:
  • Cooking XP
  • Gnome credit


Afbeelding
  • Lengte: Kort
  • Plaats: Verschillend
  • Skill eisen: Geen
  • Quest eisen: Geen
In- of uitklappen • Vinesweeper
Vinesweeper wordt een dagelijkse distraction omdat het dead content is. Voor diegene die het niet weten Vinesweeper werkt zoals het computer-spel mijnenveger, alleen zijn bommen hier seeds.

Alle teleport opties van de Tool Leprechaun worden verwijderd op één na die om het uur willekeurig zal zijn. Elke uur zal er dus één Tool Leprechaun je toegang geven tot de Vinesweeper, die moet jij zoeken. In Tree Gnome Village zal er een nieuwe Leprechaun zijn, Leprechaun Sprinkles, die je kan vertellen welke Tool Leprechaun de Teleport optie heeft en binnen hoeveel minuten. De teleport optie blijft maar voor 15 minuten actief daarna moet je 45 minuten wachten op een nieuwe.

Tijdens deze Distraction zul je Farming XP en Vinesweeper punten krijgen. Je krijgt eens in Vinesweeper 15 vlaggen, wanneer deze op zijn is de distraction gedaan. Per juiste vlag dat je plaats krijg je [Farming level] x 40 XP, als alle vlaggen gelukt zijn en 99 Farming bent is dit 59.400 Farming XP. Per juiste vlag krijg ook 100 punten, per verkeerde vlag krijg je niets. Als een konijn je seed boven je vlag opgraaft voordat een Farmer je vlag checkt, krijg je ook niets. Dit kun je vermijden door ze op tijd Ogleroot te voeden dat je enkel random kan krijgen bij het opgraven, dit kun je niet meer kopen. Per juiste vlag van andere mensen die in je buurt zijn krijg je 1 punt. Bij het graven van een seed krijg je 5 punten minder. Het graven van een gewone lege veld levert je ook geen punten meer op.

Met de punten kun je de Gardener outfit kopen dat uit 5 delen bestaat, elk onderdeel geeft je 1% Farming bonus XP. Elk deel kost 7.500 punten. Je kan ook seeds kopen. De keuze om Farming XP te kopen wordt verwijderd aangezien je al genoeg XP kan verdien tijdens het spel zelf en dan zou ook bijna niemand de Gardener outfit kopen.
Rewards:
  • Farming XP
  • Vinesweeper points



Afbeelding
  • Lengte: Gemiddeld
  • Plaats: Verschillend
  • Skill eisen: Geen
  • Quest eisen: Cold War
In- of uitklappen • Penguin Hide and Seek
De optie om coins te krijgen in plaats van Experience wordt weggehaald, wie gebruikt dat nu tenzij je misclickt? De invisible penguin spawnd nu enkel op de 10 locaties waar de gewone penguins zijn en teleporteerd enkel om het uur. Ook zal hij niet meer op het water kunnen lopen en geeft 4 Penguin points in plaats van 3.
Rewards:
  • Experience


Afbeelding
  • Lengte: Gemiddeld
  • Plaats: Herblore Habitat
  • Skill eisen: 54 Herblore, 77 Farming & 81 Hunter
  • Quest eisen: Geen
In- of uitklappen • Herblore Habitat distractions
Als je elke type jadinko minstens één keer vangt, op de God jadinko's na, krijg je van Papa Mambo 5.000 bonus XP in Herblore, Farming en Hunter. Daarna mag je 25.000 bonus XP kiezen in Herblore, Farming of Hunter. Je krijgt ook de Witchdoctor robes of legs.

Als je alle jadinko's minstens één keer hebt gevangen en de 3 soorten God jadinko's. Dan krijg je van Papa een extra reward er bovenop: 10.000 XP in Herblore, Farming en Hunter, 50.000 bonus XP in Herblore, Farming of Hunter eb 25 willekeurige vine seeds. Je krijgt de witchdoctor mask als reward.
Normale jadinko's rewards:
  • 5.000 Herblore, Farming en Hunter XP
  • 25.000 Herblore, Farming of Hunter bonus XP
  • Witchdoctor robes of legs
God jadinko's rewards:
  • 10.000 Herblore, Farming en Hunter XP
  • 50.000 Herblore, Farming of Hunter bonus XP
  • Witchdoctor mask
  • 25 willekeurige vines seeds


Afbeelding
  • Lengte: Kort
  • Plaats: Lumbridge Swamp Cave
  • Skill eisen: Verschillend
  • Quest eisen: Tears of Guthix
Bowl eisen:
  • Tier 1: 20 Crafting & Mining
  • Tier 2: 40 Crafting & Mining
  • Tier 3: 60 Crafting & Mining
  • Tier 4: 80 Crafting & Mining
  • Tier 5: 99 Crafting & Mining
In- of uitklappen • Tears of Guthix
Vanaf nu is de hoeveelheid spelers in per wereld niet beïnvloedbaar voor het veranderen van plaats van de tears en reset elke woensdag. De hoeveelheid XP per tear is niet meer gecapt bij level 30, ook is de formule voor de XP versimpeld: ((laagste skill level) x (tier bowl) x (aantal tears)) / 1,5 XP. Bijvoorbeeld moest je 150 tears gevangen hebben en je laagste skill is 80 Hunter en je hebt de tier 4 bowl unlockt, dan krijg je (80 x 4 x 150) / 1,5 XP = 32.000 Hunter XP.
Rewards:
  • Experience laagste skill


Afbeelding
  • Lengte: Lang
  • Plaats: Clan Citadel
  • Skill eisen: Geen
  • Quest eisen: Geen
In- of uitklappen • Citadel Cap
De build tick van elke Citadel is nu na elke dinsdag en niet meer de dag dat je de Citadel hebt geopent. Als je resources cap haalt in je Clan citadel krijg je als extra beloning Construction XP omdat je hebt geholpen met het verzamelen van materiaal voor je Citadel te upgraden. Je krijgt [Construction level] x [Resource cap] / 5 XP, als je bevoorbeeld in een tier 7 Citadel met max cap van 2700 en 99 Construction bent, krijg je 99 x 2700 / 5 XP = 53.4600 Construction XP.

Elk week dat je max cap hebt gehaald krijg je na de build tick krijg je +1 fealth en -1 als je geen max cap hebt gehaalt, de maximum fealth die je kan krijgen is de tier van je citadel. Fealth 7 is dus de maximum met een tier 7 citadel. Eén keer per week krijg je ook een XP book van de Quartermaster. De XP book geeft volgende XP in een skill naar keuze: [Fealth level] x [Skill level] x 75 XP, als je bijvoorbeeld level 99 bent in een skill en Fealth 7 bent, krijg je 7 x 99 x 75 XP = 51.975 XP.

Als dit nog niet genoeg is krijg je daarboven op nog eens (600 x Skill level) Bonus XP in een skill dat je Citadel heeft als Skill plot.
Rewards:
  • Experience voor cappen
  • Experience book
  • Construction XP
  • Bonus XP


Afbeelding
  • Lengte: Zeer kort
  • Plaats: Westen Paterdomus
  • Skill eisen: Geen
  • Quest eisen: Fur 'n' Seek Wishlist
In- of uitklappen • Skeletal_Horror
Gewoon een verhoging van de XP rewards, 1.250 Slayer XP en 1.000 Prayer XP is gewoon veel te weinig, terwijl je met de Squeel of Fortune met een simpele click al veel meer XP kan krijgen. Ook een reset na elke dinsdag en niet 7 dagen nadat je de Skeletal Horror hebt gedood.
Rewards:
  • 12.500 Slayer XP
  • 12.500 Prayer XP


Afbeelding
  • Lengte: Zeer kort
  • Plaats: Ardougne
  • Skill eisen: 72 Farming, Woodcutting & Slayer
  • Quest eisen: Back to my Roots
In- of uitklappen • Jade Vine
Vanaf nu kan je de Wild jade vine elke week doden in plaats van elke 15 tot 22+ uur. Je moet niet meer check-health en dan wachten tot hij in een Wild jade vine veranderd, eens hij helemaal volgroeid is kun je hem aanvallen mits je hem nog niet hebt gedood in die week. De Jade vine moet niet meer gedood worden met een hatchet, ze heeft wel nu een weakness voor slash.

Als je de Jade vine dood zul je Woodcutting, Farming en Slayer XP krijgen, en krijg je één van deze seeds: een Jade vine seed, Elmeri jade vine seed, Pulcher jade vine seed, Lucidus jade vine seed, Loheri jade vine seed of een Aela jade vine seed. Met deze seeds kun je beter Jade vines planten die meer XP zullen geven, hoewel elke seed zijn eigen additionele eisen heeft en de Jade vine wordt steeds moeilijker om te doden. Als je een bepaalde eis niet hebt heb je 0% kans deze als drop te krijgen.

Eisen per Jade vine
  • Normal jade vine: 72 Farming, Woodcutting & Slayer
  • Elmeri jade vine: 77 Farming, Woodcutting & Slayer
  • Pulcher jade vine: 82 Farming, Woodcutting & Slayer
  • Lucidus jade vine: 87 Farming, Woodcutting & Slayer
  • Loheri jade vine: 92 Farming, Woodcutting & Slayer
  • Aela jade vine: 97 Farming, Woodcutting & Slayer

Rewards:
  • Normal jade vine: 7.500 Farming, Woodcutting & Slayer XP
  • Elmeri jade vine: 8.500 Farming, Woodcutting & Slayer XP
  • Pulcher jade vine: 9.500 Farming, Woodcutting & Slayer XP
  • Lucidus jade vine: 10.500 Farming, Woodcutting & Slayer XP
  • Loheri jade vine: 11.500 Farming, Woodcutting & Slayer XP
  • Aela jade vine: 12.500 Farming, Woodcutting & Slayer XP


Afbeelding
  • Lengte: Kort
  • Plaats: Lumbridge
  • Skill eisen: 1.500 Total
  • Quest eisen: 150 Quest points
In- of uitklappen • Newbies Adventures
Vijf jonge avonturiers hebben hun eigen club opgericht in Lumbridge. Ze willen samen avonturen beleven, het probleem is dat ze niet erg veel ervaring hebben. Daarom hebben ze goede raad nodig van iemand met veel kennig. Als je de benodigde eisen niet hebt zullen ze je uitlachen, voor noob uitschelden en je uit hun clubhuis kicken.

Bij deze distraction moet je 5 newbies zo goed mogelijke antwoorden geven op hun vragen. Meg die elke week in je Player-Owned Port komt om goede raad te vragen zal daar niet meer te vinden zijn, wel bij deze distraction. De andere 4 noobs zijn: Peter, Chris, Lois en Stewie. Ze hebben elke week een bepaalde specialiteit, aan jou om uit te zoeken wat hun specialiteit is en welke taak het beste bij hun past tijdens hun avontuur. Je moet ze ondervragen om achter te komen waarin ze het beste zijn. Dan geef je ze hun taak tijdens het avontuur en daarna geef je het advies.

De volgende week krijg je een XP lamp in een bepaalde skill als beloning om hun te hebben geholpen. De skill waarin je de XP lamp krijg is afhankelijk van wat voor soort avontuur ze hebben gedaan. De XP reward zal groter zijn naar mate hoe goed ze hun avontuur hebben gedaan.
Rewards:
  • Experience

Afbeelding
  • Lengte: Gemiddeld
  • Plaats: Verschillend
  • Skill eisen: Geen
  • Quest eisen: Geen
In- of uitklappen • Evil trees
Evil trees zullen nog steeds elke uur verschijnen in plaats van elke 2 uur. Ze zullen meer XP belonend zijn. De Farming eisen krijgt dezelfde level eis als de Firemaking & Woodcutting eis.



WIP



Farming level en XP per Nurture:
  • Normal evil tree: level 1 & 50 XP
  • Oak evil tree: level 15, 100 XP
  • Willow evil tree: level 30, 150 XP
  • Maple evil tree: level 45, 200 XP
  • Yew evil tree: level 60, 250 XP
  • Magic evil tree: level 75, 300 XP
  • Elder evil tree: level 90, 350 XP
Woodcutting level en XP per Chop:
  • Normal evil tree: level 1, 25 XP
  • Oak evil tree: level 15, 50 XP
  • Willow evil tree: level 30, 75 XP
  • Maple evil tree: level 45, 100 XP
  • Yew evil tree: level 60, 125 XP
  • Magic evil tree: level 75, 150 XP
  • Elder evil tree: level 90, 175 XP
Firemaking level en XP per Burn:
  • Normal evil tree: level 1, 150 XP
  • Oak evil tree: level 15, 300 XP
  • Willow evil tree: level 30, 450 XP
  • Maple evil tree: level 45, 600 XP
  • Yew evil tree: level 60, 750 XP
  • Magic evil tree: level 75, 900 XP
  • Elder evil tree: level 90, 1.050 XP


Rewards:
  • Farming XP
  • Woodcutting XP
  • Firemaking XP
  • 30 minuten 25% Woodcutting XP boost
  • 0 tot 15 Bird nests


Afbeelding
  • Lengte: Zeer kort
  • Plaats: Artisan Workshop
  • Skill eisen: 85 Smithing
  • Quest eisen: Dwarf Cannon
In- of uitklappen • Cannon Repair
Vanaf nu kun je één keer per dag de Dwarf Cannon herstellen in de Artisan Workshop voor 10.00 Smithing XP en 1% Respect als 85 Smithing bent. Nu op RuneScape kan je het van onbeperkt veel doen met 62 Smithing voor telkens 3.846 Smithing XP en 0,3846% Respect.

Je zult nog steeds een paar Steel ingot II nodig hebben als je een onderdeel van het cannon hebt gefaalt.
Rewards:
  • 10.000 Smithing XP
  • 1% Artisan Workshop Respect


Afbeelding
  • Lengte: Kort
  • Plaats: Lumbridge
  • Skill eisen: Geen
  • Quest eisen: Geen
In- of uitklappen • Hanky Points
De Thieving XP reward voor Hanky points worden 5 maal verhoogt. Ook reset deze distraction elke woensdag in plaats van elke 7 dagen.
Rewards:
  • Thieving XP


Afbeelding
  • Lengte: Kort
  • Plaats: Brimhaven
  • Skill eisen: Geen
  • Quest eisen: Geen
Rewards:
  • -


Afbeelding
  • Lengte: Kort
  • Plaats: Taverly
  • Skill eisen: Geen
  • Quest eisen: Geen
Rewards:
  • -


Afbeelding
  • Lengte: Kort
  • Plaats: Ardougne
  • Skill eisen: Geen
  • Quest eisen: Geen
Rewards:
  • -




Afbeelding
  • Lengte: Kort
  • Plaats: Zuiden Piscatoris Fishing Colony
  • Skill eisen: Geen
  • Quest eisen: In Pyre Need
In- of uitklappen • Phoenix Lair
De Phoenix Lair wordt vanaf nu elke maand te doen in plaats van elke dag, de rewards worden verhoogd en je hebt nu meer kans op de Phoenix eggling, namelijk 1 kans op 8.
Rewards:
  • 30.000 Firemaking XP
  • 25.000 Fletching XP
  • 20.000 Crafting XP
  • 15.000 Slayer XP
  • 50 Phoenix quills


Afbeelding
  • Lengte: Zeer kort
  • Plaats: Dominion Tower
  • Skill eisen: 160 Combat
  • Quest eisen: Geen
In- of uitklappen • Sunfreet
Sunfreet wordt een maandelijkse distraction in plaats van één maal te doden voor een cosmetic update aan je Dominion marker. Je hebt maar één kans per maand om hem te doden, als je faalt krijg je een slechtere reward afhankelijk van hoeveel Life points hij over had. Als je hem helemaal doodt krijg je 75.000 Attack, Stength, Ranged, Magic of Defence XP naar keuze en 25.000 Dominion factor. Als je hem maar de 50% van zijn Life points hebt kunnen neerhalen, dan krijg je 50% van de 75.000 XP reward, 37.500 XP dus maar omdat je hem niet hebt kunnen doden krijg je een 25% XP penalty. Wat uitendelijk op 30.000 XP neerkomt, je krijgt ook geen 25.000 Domnion factor. Voor de Trimmed comp capers, je kan hem wanneer je het maar wilt proberen te doden maar enkel één keer per maand voor de XP reward.
Rewards:
  • 75.000 Combat XP
  • 25.000 Dominion factor


Afbeelding
  • Lengte: Gemiddeld
  • Plaats: TzHaar City
  • Skill eisen: Geen
  • Quest eisen: The Brink of Extinction
In- of uitklappen • Fight Cauldron
De Fight Cauldron wordt een maandelijkse distraction in plaats van een minigame die bijna niet gespeeld wordt omdat de Obsidian armour slecht is. Natuurlijk kan je ook gewoon de Obsiadian armour nuttiger maken dan wordt het wel waard om het te halen dan enkel alleen te gebruiken in de Fight Pits, Caves of Kiln. Maar er een distraction van maken zou het veel interessanter maken.

Er zijn nu 50 waves en ze zijn nog steeds random maar elke keer ze worden steeds iets moeilijker door bijvoorbeeld 1 TokHaar creature erbij te steken. Tot wave 50 geraken zou normaal gezien niet mogelijk zijn tenzij je een pro bent. Elke 10 waves zal de wave een TokHaar-Hok wave zijn, wave 10 de eerste keer dat hij spawnt zal hij wel niet even sterk zijn als tijdens de quest. Bij wave 20 even sterk als tijdens de quest en daarna steeds sterker.

De creatures droppen de Obsidian shards niet meer, die krijg je wanneer je de Fight Cauldron gedaan hebt. Met de shards kan je er geen bars meer van maken, gewoon direct op een craft optie klikken om de equipment te maken. Om de armour te kunnen maken heb je 90 Smithing, Crafting en Runecrafting nodig.

Om de armour te kunnen dragen heb je 90 Defence, Strength, Ranged en Magic nodig. Het is Power en Tribrid armour maar heeft stats van level 75 Tank armour. Obsidian equipment is overpowered voor iets gratis maar degrade wel na een tijd en je kan het enkel één maal per maand halen, dus je moet het verstandig gebruiken en niet wasten voor iets easy. Als je de full set met een obsidian wapen en shield of offhand wapen draagt zul je 10% meer damage verrichten en 10% minder damage krijgen. Zelfs 20% wanneer je tegen lava en obsidian monsters vecht. De Obsidian rods hebben hun eigen spell al in de rod zelf, je hoeft geen runes of magic spell te gebruiken.

Hoe lang de equipment degrade hangt af van hoeveel shards je gebruikt om een stuk van de equitpment te maken. Als je bijvoorbeeld de gloves wilt maken heb je 8 shards nodig voor 1 uur durability, als je wilt dat ze 2 maal langer mee zullen gaan moet je 16 shards gebruiken, voor nog langer nog meer shards.

Per wave dat je slaagt krijg je 10 Obsidian, dat zijn 500 shards als je tot wave 50 geraakt. Dat is genoeg om een full set maken met 4 uur durability. Je moet minstens tot wave 7 geraken om een full set te maken met 1 uur durability, anders zul je een paar maanden moeten sparen. Je krijgt ook 24.750 tot 148.500 Combat XP op level 99 en afhankelijk hoe ver je bent geraakt.
EquipmentObsidian shardsOnyx orbs
Obsidian helm284[
Obsidian body8412
Obsidian legs568
Obsidian boots71
Obsidian gloves71


Rewards:
  • Obsidian shards
  • Combat XP


Afbeelding
  • Lengte: Gemiddeld
  • Plaats: Verschillend
  • Skill eisen: 15 Prayer/Slayer, Construction & Crafting
  • Quest eisen: Verschillend
In- of uitklappen • God Statues
God Statues quest eisen:
  • Afbeelding Lumbridge: The Blood Pact
  • Afbeelding Canifis: Priest in Peril
  • Afbeelding Taverly: Let Them Eat Pie
  • Afbeelding Temple of Ikov: Temple of Ikov
  • Afbeelding Gu'tanoth: Watchtower
  • Afbeelding Bandit Camp: Desert Treasure
  • Afbeelding Ape Atoll: Monkey Madness
  • Afbeelding Elf Camp: Roving Elf
Er worden 4 statues toegevoegd aan de God Statues distraction, ook heeft elk statue nu een quest requirement. Crafting wordt ook een skill eis en XP beloning. Deze statues maak trouwens je met een hammer en beitel, wat het symbool is van Crafting, dus Crafting zou er toch ook tussen mogen zitten als vereiste, niet?

Hoe hoger je Contruction, Crafting level, hoe moeilijker de scaffolding puzzel zal worden. Je kan als je er slecht in zou zijn een makkelijkere puzzel doen maar dan voor een slechtere reward.

Scaffoldings skill eisen:
  • 5 scaffoldings: 15 Prayer/Slayer, Construction & Crafting
  • 6 scaffoldings: 30 Prayer/Slayer, Construction & Crafting
  • 7 scaffoldings: 45 Prayer/Slayer, Construction & Crafting
  • 8 scaffoldings: 60 Prayer/Slayer, Construction & Crafting
  • 9 scaffoldings: 75 Prayer/Slayer, Construction & Crafting
  • 10 scaffoldings: 90 Prayer/Slayer, Construction & Crafting
De XP de die je van deze statues krijgt wordt niet veranderd, hoewel de Construction XP in twee gedeelt wordt met de Crafting XP. De Construction, Crafting en Slayer/Prayer XP is hetzelfde als dat van een Medium XP lamp, tenzij je een makkelijkere scaffolding puzzel deed. Naast de XP reward krijg je ook een Sculpting chisel als je 24 statues hebt gebouwd. Als je de Sculpting chisel draagt krijg je een Crafting en Construction level boost van +1.
Rewards:
  • 5 scaffoldings: 2.500 Prayer/Slayer, Construction & Crafting
  • 6 scaffoldings: 4.000 Prayer/Slayer, Construction & Crafting XP
  • 7 scaffoldings: 5.500 Prayer/Slayer, Construction & Crafting XP
  • 8 scaffoldings: 7.000 Prayer/Slayer, Construction & Crafting XP
  • 9 scaffoldings: 8.500 Prayer/Slayer, Construction & Crafting XP
  • 10 scaffoldings: 10.000 Prayer/Slayer, Construction & Crafting XP


Afbeelding
  • Lengte: Gemiddeld
  • Plaats: Champions' Guild
  • Skill eisen: 30 Slayer
  • Quest eisen: 33 Quest points
Elke maand mag je de True Champions uitdagen, mits je deze hebt unlockt met de Champions' Challenge Random distraction. Om ze te unlcoken moet je een aantal verschillende Champions hebben verslagen en bepaalde Slayer level hebben.

Eisen per True Champion:
  • True Leprechaun Champion: 5 Champions & 30 Slayer
  • True Gnome True Champion: 10 Champions & 35 Slayer
  • True Dwarf True Champion: 15 Champions & 40 Slayer
  • True Human Champion: 20 Champions & 45 Slayer
  • True Elf Champion: 25 Champions & 50 Slayer
  • True Ourg Champion: 30 Champions & 55 Slayer
  • True Aviansie Champion: 35 Champions & 60 Slayer
  • True Iceyene Champion: 40 Champions & 65 Slayer
  • True Demon Champion: 45 Champions & 70 Slayer
  • True Crystalline Shape-Shifter Champion: 50 Champions & 75 Slayer
De True Champions zullen nog moeilijker te verslagen zijn als de normale Champions maar ze hebben geen speciale regel. Telkens je dood gaat wordt je Slayer XP reward verminderd met 20%. Als je elke True Champion, zonder dood te gaan, verslaagt zul je een totaal van 68.750 Slayer XP krijgen.

Rewards:
  • True Leprechaun Champion: 1.250 Slayer XP
  • True Gnome True Champion: 2.500 Slayer XP
  • True Dwarf True Champion: 3.750 Slayer XP
  • True Human Champion: 5.000 Slayer XP
  • True Elf Champion: 6.250 Slayer XP
  • True Ourg Champion: 7.500 Slayer XP
  • True Aviansie Champion: 8.750 Slayer XP
  • True Iceyene Champion: 10.000 Slayer XP
  • True Demon Champion: 11.250 Slayer XP
  • True Crystalline Shape-Shifter Champion: 12.500 Slayer XP


Afbeelding
  • Lengte: Kort
  • Plaats: Ranging Guild
  • Skill eisen: 40 Ranged
  • Quest eisen: Geen
De Archery Competition in de Ranging Guild wordt vernieuwd, het is vanaf nu een maandelijkse distraction. Je moet 75.000 coins betalen om de distraction te spelen. Je krijgt dan een Competition bow en 30 Competition arrows.

Klik op een archery target en je camera focust zich op de archery targets, je krijgt ook een visier dat je met je muis kan bewegen. Maar let op, het beweegt automatisch willekeurig om het moeilijker te maken. Je hebt ook wind dat aangegeven zal worden links bovenaan, je moet dus niet helemaal in het midden van het target mikken maar een beetje ernaast. Ook moet je een beetje naar boven mikken omdat er nog altijd zwaartekracht is. De wind snelheid en de kant van het waaien veranderd elke 10 seconde langzaam. Het duur ook 10 seconden nadat je hebt geschoten om van arrow te wisselen zodat je niet spam klik om te schieten.

Met de space bar zoom je langzaam in je in met je bow. Als je de space bar loslaat zoom je terug langzaam uit. Met een linker muis klik schiet je, dit moet je 30 keren herhalen en zo goed mogelijk in het midden schieten. Je hebt 10 ringen, het midden is 10 punten waard de buitenste 1 punt, ernaast schieten is 0 punten.

Daarna krijg je Ranged XP afhankelijk van hoe goed je het hebt gedaan en je Ranged level. Met 99 Ranged en 300 punten, het maximum, krijg je 173.500 Ranged XP. De forumule voor de Ranged XP is [Ranged level] x [Punten] x 5 XP + 25.000 XP. Als je dus alles mist en 0 punten behaald krijg je dus 25.000 Ranged XP.

Rewards:
  • Ranged XP


Afbeelding
  • Lengte: Gemiddeld
  • Plaats: Verschillend
  • Skill eisen: 43 Firemaking
  • Quest eisen: All Fired Up
De Beacon Network wordt een monthly distraction in plaats van een minigame die nooit meer gespeeld wordt eens je Inferno Adze hebt. De Ring of fire en Flame gloves rewards worden verwijderd voor een nieuwe Firemaking XP boosting set dat met een ander minigame zal verdient kunnen worden, zie mijn Experience boosting sets suggestie hiervoor.



Rewards:
  • Firemaking XP


Afbeelding
  • Lengte: Kort
  • Plaats: Gnome Stronghold
  • Skill eisen: Geen
  • Quest eisen: Geen
Rewards:
  • -
Laatst gewijzigd door Melanie op donderdag 7 november 2013, 22:28, 64 keer totaal gewijzigd.
JochemRS
Berichten: 824
Lid geworden op: donderdag 25 oktober 2012, 16:13
RS: JochemRS (p2p)
Contacteer:

Re: Distractions

Bericht door JochemRS »

Ik heb 2 kleine minpuntjes
- Mogelijkheid om SOF spins af te schaffen? Wat zou jagex daar voor voordeel uit halen?
- Nieuwe lvl 82 equipment? Ja leuk, laten we gwd items nog verder crashen! Not. Gewoon lucky dingen houden ](*,)
[quickhop fc] Fc waar iedereen pm on heeft voor quickhoppen! [quickhop fc]
- Add iemand, rechtermuisknop op vriendenlijst ''join'' en je zit instant in hun world!
- Effigy's
- Goed voor LRC mining, rune ore mining, pking (revs bv.), etc.
- Erg goede community, heb je ergens hulp bij nodig, grote kans dat je het daar krijgt.
Job
Berichten: 1390
Lid geworden op: vrijdag 22 oktober 2010, 15:16
RS: Jeod (p2p)
Clan: ELlTE
Oude naam: Job pls

Re: Distractions

Bericht door Job »

Ziek goede suggesties weer, echt epic ;).
Ik zal het leuk vinden als het ingame komt. :D
Thx J0rn.
Afbeelding
Melanie
Berichten: 1010
Lid geworden op: maandag 22 juni 2009, 23:28
RS: Marsy Venus (p2p)
Oude naam: Marsy

Re: Distractions

Bericht door Melanie »

JochemRS schreef: Ik heb 2 kleine minpuntjes
- Mogelijkheid om SOF spins af te schaffen? Wat zou jagex daar voor voordeel uit halen?
- Nieuwe lvl 82 equipment? Ja leuk, laten we gwd items nog verder crashen! Not. Gewoon lucky dingen houden ](*,)
- Ja weet ik gaat nooit gebeuren
- Die dingen zijn zo zeldzaam en als je er één hebt, voordat je een tweede hebt is je eerste al lang degrated tot niets. Die items gaan de GWD item echt niet laten crashen. In begin post heb ik misschien 'niet zo zeldzaam' gezet maar daar bedoelde ik eigelijk gewoon mee iets minder zeldzaam dan de Lucky items.
Kweet Vaniks
Siteteamlid
Berichten: 6823
Lid geworden op: zaterdag 31 maart 2012, 9:06

Re: Distractions

Bericht door Kweet Vaniks »

Weer zon mooie suggestie van jou =')
Sir Fire181
Berichten: 1270
Lid geworden op: zaterdag 19 februari 2011, 17:40
RS: Sir Fire181 (p2p)
Clan: Beanoodle
Contacteer:

Re: Distractions

Bericht door Sir Fire181 »

Ziet er weer eens goed uit! Maar 1 ding:

Yelps heeft ingezien dat hij een domme goblin was die gratis items aan mensen gaf. Daarom trekt hij terug naar zijn dorpje, Goblin Village. Daar heropent hij zijn zaak, deze keer vraagt hij 10.000 coins per spin ticket.
Is het dan soms niet belachelijk makkelijk om snel veel cash te verdienen aan dit?
Afbeelding Afbeelding
Melanie
Berichten: 1010
Lid geworden op: maandag 22 juni 2009, 23:28
RS: Marsy Venus (p2p)
Oude naam: Marsy

Re: Distractions

Bericht door Melanie »

Sir Fire181 schreef: Ziet er weer eens goed uit! Maar 1 ding:

Yelps heeft ingezien dat hij een domme goblin was die gratis items aan mensen gaf. Daarom trekt hij terug naar zijn dorpje, Goblin Village. Daar heropent hij zijn zaak, deze keer vraagt hij 10.000 coins per spin ticket.
Is het dan soms niet belachelijk makkelijk om snel veel cash te verdienen aan dit?
???
Slay a Stone
Berichten: 6440
Lid geworden op: donderdag 25 juni 2009, 17:11
RS: Slay a Stone (p2p)
Clan: Dutch Phoenix

Re: Distractions

Bericht door Slay a Stone »

Erg mooie suggestie! Verder zou ik de kosten van spins 15/20k maken :P
Afbeelding
Zeekoe
Update Lounge
Berichten: 10632
Lid geworden op: zondag 9 september 2012, 22:01
Extra rang: Winnaar screenshotcompetitie

Re: Distractions

Bericht door Zeekoe »

Heel mooi gedaan, en vooral goed uitgewerkt.

Sommige dingen vind ik er wel wat over (spins, armour ...)
Melanie
Berichten: 1010
Lid geworden op: maandag 22 juni 2009, 23:28
RS: Marsy Venus (p2p)
Oude naam: Marsy

Re: Distractions

Bericht door Melanie »

Ok goblin armour removed, het item spin ticket removed (direct betalen om aan het rad te draaien + verhoogd naar 25k). En alle lucky items en ander gewonnen door de oude Squeal of Fortune veranderen in discontinued untradeable items.
Bearserk
Zuipschuit
Berichten: 9085
Lid geworden op: dinsdag 31 juli 2012, 16:13
RS: Gestopt

Re: Distractions

Bericht door Bearserk »

do want

dat cannon repair moet wel iets kosten btw, 20k free smith exp per dag is beetje OP, net als dat agi ding tijdje terug
Afbeelding
Melanie
Berichten: 1010
Lid geworden op: maandag 22 juni 2009, 23:28
RS: Marsy Venus (p2p)
Oude naam: Marsy

Re: Distractions

Bericht door Melanie »

Cannon repair kost tussen 2 tot 12 steel ingot II wat 3.848 tot 23.088 coins kost. Had ik misschien erbij moeten zetten, en misschien ga ik die kosten zelfs omhoog zetten (door bevoorbeeld speciale ignot voor cannon dat veel iron en coal gebruikt ofso).
Auxilium
Berichten: 12
Lid geworden op: zondag 30 december 2012, 11:41
Clan: Auxilium

Re: Distractions

Bericht door Auxilium »

Ziet er heel mooi uit, het zou leuk zijn als ze dit daadwerkelijk in zouden voeren :)
Auxilium ibi omnibus est, sed suspicientes in vox locus.
Help ons met het helpen van anderen, join nu "Auxilium"!
Siddy00
Berichten: 6708
Lid geworden op: dinsdag 10 april 2007, 19:32
RS: Siddy00 (p2p)
Contacteer:

Re: Distractions

Bericht door Siddy00 »

Ziet er erg goed uit, ik kijk uit naar de rest :D

Een paar dingen die ik echt goed gevonden vind zijn bijvoorbeeld de Orb of Surok, de variatie in de Jade Vine en een nut voor Sunfreet - momenteel ontbreekt gewoon de motivatie om die dingen te doen, terwijl ze volgens mij best leuk kunnen zijn. Ik zou iets minder doen met de XP rewards, ze lijken me momenteel soms erg hoog, hoewel ik moet zeggen dat ik niet weet hoe dat momenteel zit. Maar dat zijn gewoon details, het concept is geweldig, ga er vooral mee door! :bier:
Het Heelal
Berichten: 1523
Lid geworden op: woensdag 9 januari 2008, 14:34
RS: Het Heelal (OSRS)
Oude naam: Rems Cyril

Re: Distractions

Bericht door Het Heelal »

Je gooit er wel veel XP op los vind ik, bij sommige Distractions zou ik het toch wat minderen hoor. :P

Dat van SoF is inderdaad het enige minpuntje imo, het punt daarvan waren net de microtransacties, dus dat mag wel blijven zoals het is vind ik.
Ook is jouw versie van SoF ook een vorm van gokken, wat ik niet echt als Distraction in het spel zou verwachten.
Melanie
Berichten: 1010
Lid geworden op: maandag 22 juni 2009, 23:28
RS: Marsy Venus (p2p)
Oude naam: Marsy

Re: Distractions

Bericht door Melanie »

Het Heelal schreef: Je gooit er wel veel XP op los vind ik, bij sommige Distractions zou ik het toch wat minderen hoor. :P

Dat van SoF is inderdaad het enige minpuntje imo, het punt daarvan waren net de microtransacties, dus dat mag wel blijven zoals het is vind ik.
Ook is jouw versie van SoF ook een vorm van gokken, wat ik niet echt als distraction in het spel zou verwachten.
Als je me zegt welke Distractions te veel XP reward hebben kan ik het verminderen, ik heb soms niet erg goed nagedacht over XP reward. De XP reward mag wel niet te laag zijn anders zijn sommige distractions weer dead content.

Over SoF daar valt over te discussieren of het een distraction is of niet. Volgens mij wel omdat gambling een spel is, en een distraction is een soort van mini spel dat je even afleid van het normaal spelen van RS. Ik weet wel dat SoF nooit gaat worden zoals ik het suggereer, is enkel maar voor in een 'perfect' RS zonder pay to win, dat er nooit zal zijn. (Solomon moet wel cosmetic blijven, de nieuwe pets hun effecten zijn er wat over)
Gebruikersavatar
ludo813
Berichten: 118
Lid geworden op: maandag 20 december 2010, 19:54
RS: ludo813 (f2p)

Re: Distractions

Bericht door ludo813 »

In het begin zeg je de noticeboard, het moet toch het noticeboard zijn. ( net als het surfboard)
Melanie
Berichten: 1010
Lid geworden op: maandag 22 juni 2009, 23:28
RS: Marsy Venus (p2p)
Oude naam: Marsy

Re: Distractions

Bericht door Melanie »

Siddy00 schreef: Ziet er erg goed uit, ik kijk uit naar de rest :D

Een paar dingen die ik echt goed gevonden vind zijn bijvoorbeeld de Orb of Surok, de variatie in de Jade Vine en een nut voor Sunfreet - momenteel ontbreekt gewoon de motivatie om die dingen te doen, terwijl ze volgens mij best leuk kunnen zijn. Ik zou iets minder doen met de XP rewards, ze lijken me momenteel soms erg hoog, hoewel ik moet zeggen dat ik niet weet hoe dat momenteel zit. Maar dat zijn gewoon details, het concept is geweldig, ga er vooral mee door! :bier:
Bedankt, het kan inderdaad zijn dat sommige Distractions te veel XP geven. Als iemand vind dat iets te veel XP geeft, mij zeggen en ik zal het misschien verlagen/veranderen.

ludo813 schreef:In het begin zeg je de noticeboard, het moet toch het noticeboard zijn. ( net als het surfboard)
Ok bedankt heb verbeterd.
anil012
Berichten: 84
Lid geworden op: vrijdag 31 juli 2009, 2:55

Re: Distractions

Bericht door anil012 »

Die van Yelps vond ik eigenlijk heel goed bedacht.. niet dat jagex dat ooit zal doen tho... ze willen geld verdienen dus ze zullen altijd die spins wel verkopen... :(
AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingLaat mijn mooie Draakjes/Eitjes uitkomen om er op te KLIKKEN ^_^
Melanie
Berichten: 1010
Lid geworden op: maandag 22 juni 2009, 23:28
RS: Marsy Venus (p2p)
Oude naam: Marsy

Re: Distractions

Bericht door Melanie »

^ Ja jammer gaat inderdaad nooit gebeuren.


Fight Cauldron en Obsidian equipment toegevoegd (of eerder afgewerkt). Geen idee of het te overpowered is of juist underpowered (het idee achter hoe je de equipment kan halen 1x per maand met gelimiteerde charges).

Ook heb ik Sunfreet XP reward verlaagd en ook Cannon repair van 20k naar 15k smithing xp reward.
Plaats reactie