Quest Topic (Rune Blow)

In dit archief zijn de suggesties geplaatst die pre-LunaLabs gemaakt zijn op het Tipforum.
Plaats reactie
Rune Blow
Berichten: 3603
Lid geworden op: donderdag 26 maart 2009, 19:09
RS: Pietzaa (p2p)
Clan: Lunatip
Oude naam: Cowl Heaven

Quest Topic (Rune Blow)

Bericht door Rune Blow »

Plaatje
Laws from deep within


Al eeuwen staan de wetten rondom Manta Bay geschreven in de grondwet, de zogeheten 'Great law of Manta Bay'. Deze is echter diep verborgen onder Falador. Hij is nog intact, dat weet men zeker in Manta Bay. Om te helpen, moet je eerst tonen dat je een goede visser bent. In Manta Bay kan men namelijk niet genoeg krijgen van verse vis. Het mooiste is nog, dat je veel verschillende soorten vissen kan verkrijgen in Manta Bay. Lobsters, tuna, swordfish
WIP!


Moeilijksheidgraad: Gemiddeld
Lengte: Lang
Startpunt:Praat met King Roald in het paleis van Varrock
Eisen: Je hebt 46 Quest Points nodig. Je moet 41 herblore, 19 mining, 24 smithing en 34 agility hebben. Je moet Black Knight's fortress, en Dragon slayer gedaan hebben. Je moet door een grot kunnen lopen met verschillende monsters tot level 89. 43 Prayer is dus handig.
Benodigde spullen:Raw lobster, raw tuna, raw salmon, clean ranarr (grimy mag ook, alleen dan moet je hem zelf schoonmaken), mortar and pestle, vial of water, mort myre fungus, armor, food en eventueel een wapen. Energy en/of prayer potions kunnen erg van pas komen.
Praat met King Roald in Varrock palace, en vraag wat er mis is. In eerste instantie zegt hij dat er niks mis is. Vraag het dan nog een keer. Dan vertelt Roald dat er inderdaad wat is. Er is volgens hem iets mis met Manta Bay, het vissersdorpje ten zuiden van Taverley. Hij maakt zich al een langere tijd zorgen. Hij vermoedt dat ze Taverley wantrouwen. Dit moet jij dus uitzoeken. Ga naar Manta Bay. Manta Bay ligt ten noord-westen van Falador en ten oosten van Catherby.
Afbeelding
Eenmaal in Manta Bay, moet je met Mayor Dann praten. Vraag wat er aan de hand is. Hij lacht je uit. Volgens hem moet je je eerst bewijzen, voordat je te horen krijgt wat er mis is. Om uit te zoeken hoe Manta Bay in elkaar zit, moet je naar de bibliotheek in het westen van Manta Bay gaan. Praat daar met Wendy aan de balie, en vraag waar je een boek kan vinden over Manta Bay. Ze geeft je een boek. Lees alle bladzijden door, anders loop je straks vast! Op bladzijde 9 lees je de zin 'People from Manta Bay are known to be great fishers'. Dit zegt genoeg. Loop weer naar Mayor Dann, en zeg dat je een aardig visje kan vissen. Hij gelooft je niet. Je moet van hem een raw lobster, een raw lobster, en een raw tuna vangen, en die alledrie aan hem geven. Deze heb je natuurlijk bij je. Zo niet, vis ze dan alledrie op in Manta Bay, en geef ze vervolgens aan Mayor Dann.

Je hebt nu het recht om te weten wat er mis is. Vraag ernaar, en hij zal het je vertellen. Manta Bay moet armor inleveren aan Taverley, alleen is dat nu niet gebeurd. Volgens Mayor Dann stond in de wet die eeuwen geleden is gesloten afgesproken dat dat niet hoeft. Jij moet uitzoeken hoe het nu echt zit.

Loop of teleporteer naar Falador, en praat met Sir Amik Varze, en vraag wat hij weet over het bondgenootschap tussen Taverley en Manta Bay. Hij zegt dat hij het niet precies weet, maar dat hij zich herinnert dat Manta Bay belasting en armor moet leveren aan Taverley. Hier schiet je dus weinig mee op. Vraag op welke manier het bondgenootschap is gesloten. Het bondgenootschap is gesloten door middel van een wet. Deze wet zit in een boek. Vraag waar dat boek is. Hij moet diep nadenken, maar antwoordt vervolgens dat de wet diep verstopt zit onder Taverley. Vraag hoe je daar komt. Sir Amik Varze zal vertellen dat je daarvoor naar de Ice Mountain moet reizen. Degene met de sleutel is Lorenn. Lorenn is dus op de Ice Mountain

Reis naar de Ice Mountain, en ga naar het meest noordelijke punt op de berg. Praat met Lorenn. Begin over de sleutel voor het boek. Mazchna vraagt wie je heeft gestuurd voor de sleutel, omdat slechts drie mensen weten waar de law zich bevindt. Antwoord met Sir Amik Varze. Hij overweegt je de sleutel te geven, maar weigert. Dring aan, door te zeggen dat dit belangrijk is, en dat dit het lot van Manta Bay bepaalt. Hij twijfelt, maar geeft nu de sleutel wel.

Nu je de sleutel hebt, moet je weer naar Sir Amik Varze gaan. Vertel hem dat je de sleutel hebt. Nu moet je het boek op gaan halen. Hij zegt dat je er kan komen door door het trapdoor te gaan, vlakbij de poort in het zuiden van Taverley. Je hebt een drankje nodig dat tegen de druk in de grot. Dit drankje kan je maken door een clean ranarr de stampen met de mortar and pestle, en dit goedje vervolgens in de vial of water te doen. Doe er vervolgens mort myre fungus in, en je potion is klaar. Om dit te maken, heb je 41 Herblore nodig. Voordat je de grot in gaat moet je het opdrinken. Ga met food, armor, een wapen en eventueel een antipoison, teleportatiemiddelen en een extra drukpotion en de grot in. Zodra je in de grot bent begint een timer, die je rechts bovenin je scherm ziet. Je hebt 10 minuten voordat je potion is uitgewerkt. Dan zal je per 5 seconden 3 damage krijgen. Je moet dan wegteleporteren, een ander potion drinken, of doorgaan en food blijven eten, alleen is dat bijna onmogelijk.

De grot is bestaat uit vier lagen. In de eerste lopen mutated rats van level 24. Ze zijn agressief en vergiftigen je, dus gebruik je antipoison wanneer ze je poisonen. Loop de grot af, en klim de ladder omlaag. Nu kom je op de tweede laag. Daar zijn skeletons van level 43. Die poisonen niet. Ga over het obstakel (waar je 34 agility voor nodig hebt) en loop de grot verder weer af, en klim de ladder omlaag. Nu kom je bij de een na laatste en derde laag. Er zijn ghosts van level 63. Loop de grot uit, en ga de ladder af. Doe dit verassend genoeg ook bij de 4e laag (die hill giants van level 89 bevat), maar doorzoek nu aan het einde van de grot de kist. Je hebt nu het boek in je inventory. Teleporteer uit de grot, of loop simpelweg terug door de grot. Eenmaal uit de grot, moet je naar Sir Amik Varze gaan. Geef hem het boek. Hij zal je vertellen dat hij gelijk had. Manta Bay moet Taverley inderdaad armor leveren. Sir Amik Varze wil het armor snel hebben.

Ga nu naar Manta Bay, en vertel Mayor Dann dat Manta Bay inderdaad armor moet leveren aan Taverley. Hij gelooft er niks van. Geef hem het boek. Hij gelooft het amper, maar Manta Bay zit nu in de problemen. Mayor Dann vraagt jou om hulp. Vraag wat je kan doen. Hij zal je vertellen dat je 20 iron platebodys, en 10 iron kiteshields moet maken. Als je eenmaal 60 iron ores hebt, moet je ze smelten. Maak 30 iron bars (in Falador is het handigst), en smith ze tot 20 iron platebodys en 10 iron kiteshields.

Breng deze stukken armor naar Mayor Dann (het mag in notes). Hij zal je ontezettend dankbaar zijn. Je ziet nu een cutscene waarin het armor geleverd wordt aan Taverley. Zodra deze cutscene klaar is, moet je nog een keer met Mayor Dann praten. Je quest is nu compleet!
Beloning: 10.000gp, 16.000 herblore, fishing en smithing exp, 8.000 mining en slayer exp, en 12.500 agility exp. Toegang tot alle bezigheden in Manta Bay. 4 Grimy ranarrs.

Quest points: 4

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: A meal from Manta Bay
A meal form Manta Bay
(Dit is een RS07 only quest)
Moeilijksheidgraad: Makkelijk

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Thorgard in Manta Bay

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je hebt 81 fishing, 42 cooking, 20 strength nodig, en je moet Laws from deep within gedaan hebben.

Benodigde spullen: Een egg, een bucket of milk, een fishing rod, twee gnome spices (te koop in the Grand Tree), een raw chicken, een pineapple, en 10000 gp
Praat met Thorgard in Manta Bay. Hij zal je vertellen dat er een groot feest gepland staat in Manta Bay. Mayor Matt is jarig. Niet zomaar iets dus. Zo'n verjaardag gaat niet zonder een goed avondmaal. Thorgard vraagt jou om te zorgen voor het hoofdgerecht tijdens het avondmaal. Zeg dat dat wel zal lukken. Om te weten wat je nodig hebt om het hoofdgerecht nodig hebt, moet je met de Cook praten. Je kan hem vinden in het huisje in het zuiden van Manta Bay. Praat met hem, en vraag naar de verjaardag van Mayor Matt. Het gaat hier om kip met manta ray en stukjes ananas. De Cook vertelt je hoe je de ingrediënten kunt krijgen. De ingredienten zijn als volgt:

• Raw chicken (Dood een kip of koop rauwe kip van andere spelers)
• 2 Gnome spice (Koop in the Grand Tree, of van andere spelers)
• Pineapple slices (Snij met een knife een pineapple in sneetjes)
• Egg (Dood een kip, of koop een egg van andere spelers)
• Huge manta ray (Zie alinea hieronder)
• Bucket of milk (Melk een koe met een bucket)

Haal de ingredienten die hier boven staan. Je bent nu nog niet klaar. Wat nog rest, is een grote manta ray. De Cook heeft je verteld dat je die kunt krijgen door te vissen in het meertje ten noorden van Manta Bay. Hier heb je 81 fishing en 20 strength voor nodig. Ook heb je een fishing rod nodig, en een apart soort fishing bait. Dit kan je krijgen door met Harry te praten.

Harry kan je vinden in vissenwinkel in Catherby. Praat met hem en vraag hoe je een grote manta ray zou moeten vangen. Volgens hem kan dat met een fishing rod, en extreme fishing bait. Vraag waar je hieraan komt. Hij zal antwoorden dat je dit kunt krijgen bij de Master Fisher in de Fishing guild.

Loop of teleporteer dus naar de fishing guild en ga er naar binnen. Loop naar de Master Fisher en begin over een groot diner ter ere van Mayor Matt, en dat je extreme fishing bait nodig hebt. Hij heeft het wel, alleen kost het wel wat, omdat extreme fishing bait nogal zeldzaam is. Voor 10.000 gp mag je het hebben. Betaal dat.

Nu moet je een giant manta ray op gaan vissen. Dit doe je in het meertje boven Manta Bay, bij de 'Strange whirlpool'. Je zult bijna het meertje ingezogen worden, maar omdat jij natuurlijk 20 strength of hoger hebt, kun je blijven staan. Nu vang je de vis. Dat was je een karweitje...

Nu je alle ingrediënten hebt, is het tijd om het maal te maken. Dit kan alleen op het fornuis in Manta Bay. Doe de egg in de bucket of milk, en doe dit goedje op zowel de kip als de giant manta ray. Kook beide nu op de range in het huisje in Manta Bay. Doe daarna gnome spice op beide. Snij pineapple slices, en doe die bij de kip en de manta ray. Het gerecht is nu klaar!

Ga naar Thorgard, en zeg dat je het gerecht klaar hebt. Hij is blij je te ontvangen met het gerecht. Je zal nu een cutscene van het diner zien. Als deze klaar is, is je quest compleet!
Beloning: 118.000 fishing exp, 40.000 Cooking exp, en 14.000 strength exp.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: (Nog) geen
Laatst gewijzigd door Rune Blow op dinsdag 14 mei 2013, 7:02, 17 keer totaal gewijzigd.
Bearserk
Zuipschuit
Berichten: 9085
Lid geworden op: dinsdag 31 juli 2012, 16:13
RS: Gestopt

Re: The Phillipian law (wip)

Bericht door Bearserk »

Beetje standaard Fetch Quest imo, zie het nut er niet zo van in, ook is de naam delrith al in gebruik :p
Afbeelding
Rune Blow
Berichten: 3603
Lid geworden op: donderdag 26 maart 2009, 19:09
RS: Pietzaa (p2p)
Clan: Lunatip
Oude naam: Cowl Heaven

Re: The Phillipian law (wip)

Bericht door Rune Blow »

Bearblock schreef: Beetje standaard Fetch Quest imo, zie het nut er niet zo van in, ook is de naam delrith al in gebruik :p
Owja, natuurlijk, die demon van Demon Slayer.. Tijdje gestopt met Rs, is wel te merken :L

Wat bedoel je precies met fetch quest? Te cliché ofzo?
Bearserk
Zuipschuit
Berichten: 9085
Lid geworden op: dinsdag 31 juli 2012, 16:13
RS: Gestopt

Re: The Phillipian law (wip)

Bericht door Bearserk »

Nouja dat het er op neer komt: Praat met persoon X. Haal/kill/doe Y en haal je reward op. Misschien als je volgende quest klaar is dat er een groter verhaal zit, dan is een quest als deze wel logischer :)
Afbeelding
bladerboy60
Berichten: 492
Lid geworden op: zondag 30 januari 2011, 14:05
RS: bladerboy60 (p2p)
Clan: runetip

Re: The Phillipian law (wip)

Bericht door bladerboy60 »

let wel op op de veranderde personages.
de mensen die wgs hebben voltooid kunnen lang zoeken naar haar.
na wgs heet ze Achtryn
Zeekoe
Update Lounge
Berichten: 10632
Lid geworden op: zondag 9 september 2012, 22:01
Extra rang: Winnaar screenshotcompetitie

Re: The Phillipian law (wip)

Bericht door Zeekoe »

In '07 was er nog geen WGS :P
Rune Blow
Berichten: 3603
Lid geworden op: donderdag 26 maart 2009, 19:09
RS: Pietzaa (p2p)
Clan: Lunatip
Oude naam: Cowl Heaven

Re: The Phillipian law (wip)

Bericht door Rune Blow »

Welke vrouw, als ik vragen mag?

OT: De hoofdlijnen van de quest waren af, maar er moet nog aardig wat worden toegevoegd hoor, nu is het inderdaad nogal simpel en saai. Er moet wat meer storyline in komen. Gaat gebeuren, zeker nu ik paasvakantie heb! :)
Zeekoe
Update Lounge
Berichten: 10632
Lid geworden op: zondag 9 september 2012, 22:01
Extra rang: Winnaar screenshotcompetitie

Re: The Phillipian law (wip)

Bericht door Zeekoe »

Waarom eigenlijk 2007 only, als ik vragen mag?
Rune Blow
Berichten: 3603
Lid geworden op: donderdag 26 maart 2009, 19:09
RS: Pietzaa (p2p)
Clan: Lunatip
Oude naam: Cowl Heaven

Re: The Phillipian law (wip)

Bericht door Rune Blow »

Ik ben niet meer op de hoogte van alle updates van EOC (speel het al 3/4 jaar niet meer), vandaar dat ik liever een 2007-only quest maak, ook omdat deze er waarschijnlijk toch nooit komt.

Toegevoegd na 1 uur en 37 minuten:

Even wat namen ge-update, en begonnen aan de 2e quest.
Plaats reactie