Tijdelijke siteteamleden

Lees de regels en het laatste nieuws over het forum.
Siddy00
Berichten: 6708
Lid geworden op: dinsdag 10 april 2007, 19:32
RS: Siddy00 (p2p)
Contacteer:

Tijdelijke siteteamleden

Bericht door Siddy00 »

We merken bij de website dat het steeds lastiger wordt voor het huidige team om bepaalde guides te schrijven of bij te werken, met name op het gebied van monster hunting, high-level content en oldschool RuneScape. Onlangs heeft Typhon ons team versterkt, met als eerste resultaat de Queen Black Dragon-guide die nu op de website staat, maar zoals uit de monster hunting-pagina op te maken valt willen we eigenlijk minstens nog een twintigtal andere guides hebben en voor maar een paar man met verstand hiervan is dit gewoon onbegonnen werk. Ook op andere gebieden ontbreken nog pagina's of moeten deze bijgewerkt worden, wat vanwege tijdsredenen, de prioriteit van nieuwere content of andere belemmeringen steeds uitgesteld blijft worden.

Om deze redenen willen we het makkelijker maken voor leden om guides te schrijven voor de website als ze hier interesse in zouden hebben. Momenteel kan dit ook en is het ook al een paar keer gedaan, maar meestal houdt dat in dat de guide op het forum wordt geschreven en wordt opgestuurd naar het siteteam. De guide moet dan worden omgezet naar HTML en feedback en aanpassingen verlopen dan ook niet makkelijk omdat dat allemaal via privéberichten moet. We willen mensen die guides willen schrijven nu – tijdelijk – toevoegen aan een groep met een eigen forumdeel en ze toegang geven tot dezelfde gereedschappen als het siteteam zelf. Op deze manier zou het hele proces stukken prettiger en soepeler moeten verlopen.

We hebben bewust gekozen voor tijdelijke toegang zodat het laagdrempelig en vrijblijvend blijft. Als je bijvoorbeeld een guide wilt schrijven over de Dagannoth Kings of Tormented Demons maar het verder niet zo ziet zitten om actief in het siteteam te zitten zou dat nu gewoon kunnen. Mocht je daar echter wél interesse in hebben – en als wij het ook zien zitten – is doorstromen uiteraard gewoon mogelijk.

Ik heb dit allemaal gelezen. Waar kan ik nu precies mee helpen?
Op dit moment hebben we het meest hulp nodig met monster hunting en Oldschool RuneScape. Zoals op de pagina van monster hunting te lezen valt zijn er al enkele guides over bosses maar willen we er veel meer hebben. De website over Oldschool RuneScape is haast niet bijgewerkt sinds Oldschool RuneScape is uitgebracht en is dus hoognodig aan verbetering toe.

Daarnaast zijn er ook nog een aantal losse pagina's over uiteenlopende onderwerpen die moeten worden geschreven of bijgewerkt. Een lijst van wat we allemaal nog moeten en/of willen doen vind je onderaan deze pagina. Dit is de lijst die we zelf ook gebruiken, dus de informatie is altijd up-to-date. We hebben uit de lijst vooral hulp nodig met het schrijven / vernieuwen van volledige pagina's, voor kleine wijzigingen en zaken als monsters en voorwerpen ontvangen we liever inzendingen.

Bij wie kan ik aangeven dat ik wil helpen?
Je kunt aangeven te willen helpen door een privébericht te sturen naar een lid van het siteteam. In dit bericht zouden we graag het volgende willen terugzien:
  • Een korte introductie van jezelf, zodat we een indruk krijgen van wie je bent. Je kan hierbij bijvoorbeeld vertellen over je ervaring met RuneScape en de community of over wat je leuk vindt.
  • Met welke pagina je precies wilt helpen.
  • Of je al eerder guides hebt geschreven, eventueel met links naar deze guides. Ervaring is absoluut niet verplicht, maar is vooral voor jezelf handig. Ook geeft het ons een beter beeld van wat we kunnen verwachten, om eventueel meer of minder bij te sturen.
Je krijgt vanzelf een berichtje terug om te bevestigen dat we je bericht hebben gekregen. Als je binnen 48 uur geen reactie hebt gekregen kan het zijn dat degene tijdelijk afwezig is of om andere redenen geen tijd heeft gezien je bericht te lezen. Probeer het in dat geval nog eens bij een ander lid van het siteteam.

Ik heb nog nooit een guide geschreven. Is dit een probleem?
Zoals hierboven gezegd is ervaring hebben vooral prettig voor jezelf, maar het is geen vereiste. Met het schrijven van een guide kunnen wij zo nodig helpen, het gaat dus vooral om kennis van het onderwerp.

We hopen dat jij hier even enthousiast over bent als wij en horen het graag als je ergens mee kunt en wilt helpen! Als je nog vragen en/of opmerkingen hebt kun je deze kwijt in dit topic in Aanvullingen voor de website.

Het siteteam
Plaats reactie