Fight Kiln Guide

Op monsterjacht? Lees voordat je gaat een guide!
Forumregels
Wil je zelf een guide schrijven? Kijk dan hier!
Plaats reactie
Wim
Berichten: 3
Lid geworden op: vrijdag 9 maart 2012, 10:21

Fight Kiln Guide

Bericht door Wim »

Hey, welkom bij mijn”Fight Kiln” guide. Deze guide is om jullie allemaal te helpen de Tokhaar-Kal cape te krijgen en voor sommigen om hun completionist cape terug te kunnen dragen. Mijn guide is zo samengesteld dat het bijna kosteloos is.

Laten we beginnen met het armour en de inventory en de summon


Helm of neitiznot/Ganodermic Visor
Arcane Stream necklace
Max Cape of andere cape(liefst met prayer bonus)
Barrow gloves (nu onder de naam culinaromancer gloves 10)
Bandos Chestplate/Ganodermic Poncho
Bandos Tassets/Ganodermic Leggings
Dragon Boots
Tokkul-Zo ring.
Broad Bolts (of beter)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yak: 18 x saradomin brew(4), 12 x super restore(4)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Inventory:Ganodermic Poncho
Ganodermic Leggings
Ganodermic Visor
Polypore Staff
Chaotic Crossbow
Inferno Adze (Dragon/rune als je geen inferno adze hebt)
Enchanted Excalibur
1x Overload(4)
7x Saradomin Brew(4)
6x Super Restore(4)
1x Extreme Range(4)
X- Aantal unicorn scrolls
1x Unicorn Pouch
2x Yak Pouch
2 OPEN INVENTORY PLAATSEN VOOR CRYSTALS
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Crystals en welk effect ze hebben:

Invulnerability – Dit maakt je volledig onkwetsbaar voor 15 seconden.
Restoration – Dit healed je volledig en je prayer.
Constitution – Boost je Constitution met 50% voor 3.5 minuten. De Constitution boost zorgt er voor dat je unicorn scrolls en je saradomin brews 50% meer healen.
Strength – Dit boost je strength met 50%, maar het vermindert aanzienlijk je defence, range en mage.
Magic – Dit boost je magic met 50%, maar het vermindert aanzienlijk je defence, strength en range.
Ranged – Dit boost je range met 50%, maar het vermindert aanzienlijk je defence, strength en mage.


Voorbereiding op het gevecht:

Vul de yak met supplies, controleer of je Tokkul-Zo ring 1000+ charges heeft, de Polypore staff 1000+ charges heeft en controleer je chaotic/ganodermic armour. Vul je inventory zoals hierboven vermeldt.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De Fight Kiln:

Begin met een dosis extreme attack, strength en defence te drinken voor je de Fight kiln binnen gaat.


Wave 1, 2 & 3: Loop rond met 'Deflect Range' prayer + Turmoil aan. Gebruik Bandos + Rapier voor deze wave. Dood de monsters, en loop zuidoost naar de "L" vormige muur. Dit is een safespot. Verzamel de INVULNERABILITY CRYSTAL niet !!! Neem de RESTORATION CRYSTAL na wave 3.

Wave 4: Sta in de “L” safespot, lok de monsters naar je toe. Laat de rangers met melee range naar je toekomen, protect range/soulsplit en dood hem met rapier. Draag nu je ganodermic + chaotic cbow en dood de 160 mages. Zorg er voor dat je door 1 ranger per keer wordt aangevallen. Blijf altijd zo dicht mogelijk bij de safe spot.

Wave 5: Lok de rangers naar de “L” safespot, dood ze 1 per 1 zoals hierboven vermeldt. Vergeet de ranger in aan de zuidwest kant niet. Loop naar de muur in het midden en lok de TOKHAAR-KET-DILL. Neem nu je pickaxe (crush attack style), en val de TOKHAAR-KET-DILL aan. Hit 1 keer en loop weer achter de muur, hit 1 keer en loop weer achter de muur. Doe dit tot zijn schild is gebroken. Neem je ganodermic + polypore staff pray soulsplit en mage de TOKHAAR-KET-DILL. Neem de magic crystal, en loop weer naar de “L” safespot.

Wave 6 & 7: Doe weer zoals in de vorige waves. Sta achter de “L” safespot, lok de monsters en dood ze 1 per 1. Neem de range crystal na wave 7 als je plaats hebt ik je inventory.

Wave 8: De eerste lvl 400 mage komt in deze wave. Sta achter de "L" safespot en lok de monsters. Dood de ranger, neem je ganodermic+ chaotic cbow en range de lvl 400 mage. Pray magic, heel belangrijk. NOTE: JE ZAL GEHIT WORDEN DOOR JE PRAY. HET ZIJN KLEINE HITS MAAR DEZE KUNNEN OPLOPEN. GEBRUIK JE EXCALIBUR OM TE HEALEN ALS HET NODIG IS.

Wave 9: Dood de rangers. Deze wave bestaat enkel uit rangers. Pray range.

Wave 10: Sta achter de "L" safespot en wacht tot de wave begint. Dood de lvl 200 ranger die naast je staat. Neem je ganodermic + polypore staff en loop west. DIT IS DE EERSTE JAD. Het duurt even om deze te doden maar als je de juiste pray gebruikt komt dit wel goed.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------
CUTSCENE: ARENA WORD KLEINER.
----------------------------------------------------

ok, proficiat de eerste 10 waves zijn voorbij. De arena is kleiner geworden maar je kan de “L” safespot nog steeds gebruiken, het is gewoon kleiner geworden.

Wave 11: Drink extreme range dosis, neem ganodermic + chaotic cbow, en lok de mages. Dood ze 1 per 1.

Wave 12: Mages + rangers. Wissel tussen bandos + rapier naar gano + chaotic cbow , dood 1 per 1. Doe het voorzichtig, neem je tijd en het lukt je wel.

Wave 13: Lok de lvl 160 mages, dood ze. Als laatste dood je je de lvl 400 mage.

Wave 14: Lok de lvl 160 mages, dood ze. Dood dan de lvl 400 mages 1 per 1. VAN DEZE WAVE TOT WAVE 18 GA JE ELKE KEER 2 LVL 400 MAGES MOETEN DODEN. 1 ZAL ZUIDOOST STAAN EN DE ANDERE ZUIDWEST.

Wave 15: lok de ranger, dood de ranger en dood dan de lvl 400 mage.

Wave 16: Hetzelfde als de vorige waves, lok de lvl 160 mages + 200 ranger, dood ze en dood dan de lvl 400 mages.

Wave 17: De eerste lvl 300 melee komt in deze wave. Sta achter de “L” safespot en je hoeft niet te stressen. Melee de 200 ranger, neem ganodermic + polypore staff en mage de lvl 300 melee. Dood nu de lvl 400 mage en de lvl 160 mage.

Wave 18: dit is net dezelfde wave als de vorige, er komt één lvl 200 ranger bij. Melee de 200 ranger, neem ganodermic + polypore staff en mage de lvl 300 melee. Loop onder de lvl 400 mage waar hij je niet kan hitten en dood de lvl 200 ranger. Daarna kan je de lvl 400 mage doden.

Wave 19: GEBRUIK DE RANGE CRYSTAL HIER. 8x 160 mages, range ze 1 per 1. De range crystal maakt het veel sneller. Er is ook een TOKHAAR-KET-DILL in deze wave. Nadat de lvl 160 mages dood zijn loop je naar de midden muur en dood je de TOKHAAR-KET-DILL op dezelfde manier zoals in wave 5

Wave 20: 2 DE JAD. Jad zal weer op dezelfde plaats staan als in wave 10. Range de lvl 400 mage naast je. Dood vervolgens de jad zoals in wave 10.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------
CUTSCENE - ARENA WORD NOG KLEINER
------------------------------------------------------------

Proficiat de eerste 20 waves zijn voorbij. De "L" safespot is weg. Nu zal je gebruik moeten maken van de muur in het midden van de arena en de zuidwest muur.

Wave 21 – 12 x lvl 100 melee. Lok ze allemaal naar de zuidoost hoeken loop dan achter de zuidwest muur. Nu kan je de 12 lvl 100 melee magen en kan je soulsplit gebruiken om te healen. Kan nuttig zijn na de laatste jad wave.

Wave 22 & 23: Sta aan de midden muur en pray melee. Laat alle monsters naar je toekomen en loop naar de west kant van de zuidwest muur. Hierdoor sta je veilig en kan je de monsters magen en soulsplit om te healen als het nodig is nodig.

Wave 24: Dood de lvl 200 ranger. Lok de lvl 300 melee naar de zuidwest muur waar je veilig staat en mage hen. Gebruik soulsplit om te healen als het nodig is nodig.

Wave 25: PRAY MAGE DE HELE WAVE. Dood de lvl 200 rangers zo snel mogelijk voor je veel word gehit. Nadat je de rangers hebt gedood lok je de lvl 300 melee achter de lvl 400 mage zodat je de mage veilig van rangen. Wanneer de lvl 400 mage dood is loop je naar de zuidwest muur waar je veilig staat voor de lvl 300 melee. Mage de lv 300 melee en soulsplit om te healen als het nodig is nodig.

Wave 26: PRAY MAGE DE HELE WAVE.Dood de ranger zo snel mogelijk. In deze wave zijn er 2 lvl 400 mages. Porbeer de midden rock te gebruiken om 1 van de mages te blokkeren. Dood de lvl 400 mages 1 per 1. Probeer de lvl 300 melee achter de lvl 400 mages te blokkeren. Nadat de lvl 400 mages dood zijn loop je naar de zuidwest muur. Mage de lvl 300 melee en gebruik soulsplit om te healen als het nodig is nodig.

Wave 27: Start in de noordoost hoek en dood de ranger zo snel mogelijk. Wanneer de ranger dood is loop zo snel mogelijk zuid en sta achter de midden muur aan de oost kant. De lvl 400 mage zal dan naast je staan en je staat veilig voor de lvl 180/300 melee. Dood de lvl 400 mage en soulsplit de de lvl 180/300 melee.

Wave 28: OPGELET: HEEL GEVAARLIJKE WAVE !!!!!!

PRAY MAGE, NIET MELEE, DE LVL 400 MAGE HEEFT PRIORITEIT VOOR HET PRAYEN.
ZORG DAT JE KLAAR BENT OM JE SARADOMIN BREWS TE GEBRUIKEN ALS HET NODIG IS. DE TOKHAAR-KET-DILL KUNNEN TOT 300 HITTEN. EEN COMBO MOGELIJK !!!
Sta aan de zuid kant van de midden muur. Wacht tot de 6 TOKHAAR-KET-DILL naar je toe komen. Loop helemaal zuid, een beetje west en noord zodat je aan de noord kant van de midden muur staat. Dit zou ervoor moeten zorgen dat je veilig staat voor de TOKHAAR-KET-DILL. Als dit niet zo zou zijn gebruik dan de lvl 400 mage om de TOKHAAR-KET-DILL te blokkeren. Dood de lvl 400 mage en dood dan de TOKHAAR-KET-DILL 1 per 1 zoals in wave 5 en wave 19.

Wave 29: 6x 300 melee, pray melee, loop naar de zuidwest muur. Mage de lvl 300 melee soulsplit om te healen indien nodig.
Wave 30: Sta aan de noordoost kant van de midden muur. Hierdoor lok je de jad naar de midden muur. Pray melee en mage de 3 lvl 300 melee. Wanneer de lvl 300 melee dood zijn dood je de jad.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------
CUTSCENE – ARENA WORD KLEINER
---------------------------------

Proficiat de eerste 30 waves zijn voorbij, de volgende 3 waves zijn makkelijk. Daarna komt het zware werk ;)

Wave 31: 4x 200 rangers, deze wave is snel en makkelijk, pray range, draag Bandos + rapier en melee de 4 lvl 200 rangers.

Wave 32: 4x 300 melees, opnieuw makkelijk, probeer de lvl 300 melee rond de midden muur te laten staan zodat je op een veilige manier deze kan magen en soulsplit om te healen indien nodig. Draag ganodermic + polypore staff.

Wave 33: OPGELET/ PRAY MAGE!! Sta aan de noord oost kant van de midden muur. Hierdoor ga je 2 lvl 400 mages blokkeren aan de zuidkant van de midden muur. De 2 lvl 400 mages aan de noord kant kunne je wel hitten. Drink extreme range dosis en longrange de 2 lvl 400 mages aan de noord kant. Range dan de lvl 400 mage aan de zuidkant 1 per 1.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------
CUTSCENE - ARENA WORD KLEINER
-----------------------------------------------------

WAVE 34: Sta aan de noordwest kant van de midden muur. Hierdoor lok je de jad naar de zuidkant van de midden muur. Mage de lvl 300 melee en long range de lvl 200 ranger. Dood daarn de jad.

WAVE 35: OPGELET/ LEES AANDACHTIG !!!!!

STA AAN DE <<<<< WEST ZIJDE (NIET NOORDWEST OF ZUIDWEST) >>>>> VAN DE MIDDEN MUUR, DE JAD KOMT NOORDOOST, DIT IS DE ENIGE MANIER OM DE JAD TE BLOKKEREN.

DRAAG BANDOS + POLYPORE, PRAY MAGIC, DOOD DE LVL 300 MELEE NAAST JE.

<<<< LONG-RANGE >>>> DE LVL 200 RANGER, WISSEL NAAR GANODERMIC + CHAOTIC CBOW, AND LONG-RANGE THE LVL 400 MAGE.

DOOD DAARNA DE JAD.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

WAVE 36: STA AAN DE NOORDOOST KANT VAN DE MIDDEN MUUR. DE 2 JAD KOMEN VAN HET ZUIDEN. DOOD DE JAD 1 PER 1.

IK RAAD JULLIE AAN OM HIER EEN MAGIC CRYSTAL TE GEBRUIKEN OM DE WAVE TE VERSNELLEN.


Wave 37 --- Final Boss --- Har'Aken.

EQUIP GANO + POLYPORE STAFF, LOOP ZUID, EN DRINK OVERLOAD. PRAY RANGE ALS ER RANGE TENTACLES DICHTBIJ JE ZIJN !!!!

Voor de eind baas wil je bij voorkeur in de hoeken van de arena staan, omdat er dan minder tentacles je kunnen hitten. 2 tentacles doden laat het hoofd van de baas opduiken uit de lava aan de OOST, WEST EN ZUIDKANT. Het hoofd komt nooit aan de noordkant. Wanneer de magic crystal van de vorige wave afloopt, activeer je CONSTITUTION CRYSTAL. Dit boost max hp met 50%, saradomin brews + unicorn scrolls healen 50% meer. Dit is heel nuttig. Blijf constitution crystals activeren wanneer de vorige afloopt. Het extra healen is belangrijk om te overleven. Soms komt het hoofd ook opduiken voor je 2 tentacles hebt gedood, soms een paar seconden erna. Loop soms even weg van je hoek om te zoeken naar het hoofd.

Als je in een hoek staat waar er veel tentacles opduiken loop dan naar een andere hoek waar er minder tentacles zijn. Er zou altijd 1 hoek moeten zijn waar er minder tentacles (1 of 2) zijn. Loop vlug eens links en rechts om te kijken of het hoofd ergens is opgedoken.

STA NOOIT IN HET MIDDEN VAN DE ARENA, DAN KUNNEN ALLE TENTACLES JE HITTEN. RESULTAAT = DOOD !!!!

Houd deze manier van de tentacles doden en het hoofd aanvallen aan en je zal winnen. Hou rekening dat het gevecht 15 minuten kan duren, dus verwacht geen makkelijk gevecht.

Als je Har'Aken hebt veslaan, dan heb je mijn felicitaties voor wat ik aanzie als het moeilijkste gevecht en uitdaging in Runescape.

Hopelijk helpt deze guide jullie om de Tokhaar-Kal te krijgen en voor sommigen hun completionist cape terug te krijgen.

Dank u voor het lezen, en proficiat als je hebt gewonnen!
i_Matthijs
Chatmoderator
Berichten: 2983
Lid geworden op: vrijdag 26 augustus 2011, 17:56
RS: matthijs (p2p)

Re: Fight Kiln Guide

Bericht door i_Matthijs »

Zeer mooi wim, bedankt voor het schrijven:)

Toegevoegd na 7 minuten:
Wim schreef: Hey, welkom bij mijn”Fight Kiln” guide. Deze guide is om jullie allemaal te helpen de Tokhaar-Kal cape te krijgen en voor sommigen om hun completionist cape terug te kunnen dragen. Mijn guide is zo samengesteld dat het bijna kosteloos is.

Laten we beginnen met het armour en de inventory en de summon


Helm of neitiznot/Ganodermic Visor
Arcane Stream necklace
Max Cape of andere cape(liefst met prayer bonus)
Barrow gloves (nu onder de naam culinaromancer gloves 10)
Bandos Chestplate/Ganodermic Poncho
Bandos Tassets/Ganodermic Leggings
Dragon Boots
Tokkul-Zo ring.
Broad Bolts (of beter)
Yak: 18 x saradomin brew(4), 12 x super restore(4)
Inventory:Ganodermic Poncho
Ganodermic Leggings
Ganodermic Visor
Polypore Staff
Chaotic Crossbow
Inferno Adze (Dragon/rune als je geen inferno adze hebt)
Enchanted Excalibur
1x Overload(4)
7x Saradomin Brew(4)
6x Super Restore(4)
1x Extreme Range(4)
X- Aantal unicorn scrolls
1x Unicorn Pouch
2x Yak Pouch
2 OPEN INVENTORY PLAATSEN VOOR CRYSTALS
Crystals en welk effect ze hebben:

Invulnerability – Dit maakt je volledig onkwetsbaar voor 15 seconden.
Restoration – Dit healed je volledig en je prayer.
Constitution – Boost je Constitution met 50% voor 3.5 minuten. De Constitution boost zorgt er voor dat je unicorn scrolls en je saradomin brews 50% meer healen.
Strength – Dit boost je strength met 50%, maar het vermindert aanzienlijk je defence, range en mage.
Magic – Dit boost je magic met 50%, maar het vermindert aanzienlijk je defence, strength en range.
Ranged – Dit boost je range met 50%, maar het vermindert aanzienlijk je defence, strength en mage.


Voorbereiding op het gevecht:

Vul de yak met supplies, controleer of je Tokkul-Zo ring 1000+ charges heeft, de Polypore staff 1000+ charges heeft en controleer je chaotic/ganodermic armour. Vul je inventory zoals hierboven vermeldt.
De Fight Kiln:

Begin met een dosis extreme attack, strength en defence te drinken voor je de Fight kiln binnen gaat.


Wave 1, 2 & 3: Loop rond met 'Deflect Range' prayer + Turmoil aan. Gebruik Bandos + Rapier voor deze wave. Dood de monsters, en loop zuidoost naar de "L" vormige muur. Dit is een safespot. Verzamel de INVULNERABILITY CRYSTAL niet !!! Neem de RESTORATION CRYSTAL na wave 3.

Wave 4: Sta in de “L” safespot, lok de monsters naar je toe. Laat de rangers met melee range naar je toekomen, protect range/soulsplit en dood hem met rapier. Draag nu je ganodermic + chaotic cbow en dood de 160 mages. Zorg er voor dat je door 1 ranger per keer wordt aangevallen. Blijf altijd zo dicht mogelijk bij de safe spot.

Wave 5: Lok de rangers naar de “L” safespot, dood ze 1 per 1 zoals hierboven vermeldt. Vergeet de ranger in aan de zuidwest kant niet. Loop naar de muur in het midden en lok de TOKHAAR-KET-DILL. Neem nu je pickaxe (crush attack style), en val de TOKHAAR-KET-DILL aan. Hit 1 keer en loop weer achter de muur, hit 1 keer en loop weer achter de muur. Doe dit tot zijn schild is gebroken. Neem je ganodermic + polypore staff pray soulsplit en mage de TOKHAAR-KET-DILL. Neem de magic crystal, en loop weer naar de “L” safespot.

Wave 6 & 7: Doe weer zoals in de vorige waves. Sta achter de “L” safespot, lok de monsters en dood ze 1 per 1. Neem de range crystal na wave 7 als je plaats hebt ik je inventory.

Wave 8: De eerste lvl 400 mage komt in deze wave. Sta achter de "L" safespot en lok de monsters. Dood de ranger, neem je ganodermic+ chaotic cbow en range de lvl 400 mage. Pray magic, heel belangrijk. NOTE: JE ZAL GEHIT WORDEN DOOR JE PRAY. HET ZIJN KLEINE HITS MAAR DEZE KUNNEN OPLOPEN. GEBRUIK JE EXCALIBUR OM TE HEALEN ALS HET NODIG IS.

Wave 9: Dood de rangers. Deze wave bestaat enkel uit rangers. Pray range.

Wave 10: Sta achter de "L" safespot en wacht tot de wave begint. Dood de lvl 200 ranger die naast je staat. Neem je ganodermic + polypore staff en loop west. DIT IS DE EERSTE JAD. Het duurt even om deze te doden maar als je de juiste pray gebruikt komt dit wel goed.

CUTSCENE: ARENA WORD KLEINER.
ok, proficiat de eerste 10 waves zijn voorbij. De arena is kleiner geworden maar je kan de “L” safespot nog steeds gebruiken, het is gewoon kleiner geworden.

Wave 11: Drink extreme range dosis, neem ganodermic + chaotic cbow, en lok de mages. Dood ze 1 per 1.

Wave 12: Mages + rangers. Wissel tussen bandos + rapier naar gano + chaotic cbow , dood 1 per 1. Doe het voorzichtig, neem je tijd en het lukt je wel.

Wave 13: Lok de lvl 160 mages, dood ze. Als laatste dood je je de lvl 400 mage.

Wave 14: Lok de lvl 160 mages, dood ze. Dood dan de lvl 400 mages 1 per 1. VAN DEZE WAVE TOT WAVE 18 GA JE ELKE KEER 2 LVL 400 MAGES MOETEN DODEN. 1 ZAL ZUIDOOST STAAN EN DE ANDERE ZUIDWEST.

Wave 15: lok de ranger, dood de ranger en dood dan de lvl 400 mage.

Wave 16: Hetzelfde als de vorige waves, lok de lvl 160 mages + 200 ranger, dood ze en dood dan de lvl 400 mages.

Wave 17: De eerste lvl 300 melee komt in deze wave. Sta achter de “L” safespot en je hoeft niet te stressen. Melee de 200 ranger, neem ganodermic + polypore staff en mage de lvl 300 melee. Dood nu de lvl 400 mage en de lvl 160 mage.

Wave 18: dit is net dezelfde wave als de vorige, er komt één lvl 200 ranger bij. Melee de 200 ranger, neem ganodermic + polypore staff en mage de lvl 300 melee. Loop onder de lvl 400 mage waar hij je niet kan hitten en dood de lvl 200 ranger. Daarna kan je de lvl 400 mage doden.

Wave 19: GEBRUIK DE RANGE CRYSTAL HIER. 8x 160 mages, range ze 1 per 1. De range crystal maakt het veel sneller. Er is ook een TOKHAAR-KET-DILL in deze wave. Nadat de lvl 160 mages dood zijn loop je naar de midden muur en dood je de TOKHAAR-KET-DILL op dezelfde manier zoals in wave 5

Wave 20: 2 DE JAD. Jad zal weer op dezelfde plaats staan als in wave 10. Range de lvl 400 mage naast je. Dood vervolgens de jad zoals in wave 10.

CUTSCENE - ARENA WORD NOG KLEINER
Proficiat de eerste 20 waves zijn voorbij. De "L" safespot is weg. Nu zal je gebruik moeten maken van de muur in het midden van de arena en de zuidwest muur.

Wave 21 – 12 x lvl 100 melee. Lok ze allemaal naar de zuidoost hoeken loop dan achter de zuidwest muur. Nu kan je de 12 lvl 100 melee magen en kan je soulsplit gebruiken om te healen. Kan nuttig zijn na de laatste jad wave.

Wave 22 & 23: Sta aan de midden muur en pray melee. Laat alle monsters naar je toekomen en loop naar de west kant van de zuidwest muur. Hierdoor sta je veilig en kan je de monsters magen en soulsplit om te healen als het nodig is nodig.

Wave 24: Dood de lvl 200 ranger. Lok de lvl 300 melee naar de zuidwest muur waar je veilig staat en mage hen. Gebruik soulsplit om te healen als het nodig is nodig.

Wave 25: PRAY MAGE DE HELE WAVE. Dood de lvl 200 rangers zo snel mogelijk voor je veel word gehit. Nadat je de rangers hebt gedood lok je de lvl 300 melee achter de lvl 400 mage zodat je de mage veilig van rangen. Wanneer de lvl 400 mage dood is loop je naar de zuidwest muur waar je veilig staat voor de lvl 300 melee. Mage de lv 300 melee en soulsplit om te healen als het nodig is nodig.

Wave 26: PRAY MAGE DE HELE WAVE.Dood de ranger zo snel mogelijk. In deze wave zijn er 2 lvl 400 mages. Porbeer de midden rock te gebruiken om 1 van de mages te blokkeren. Dood de lvl 400 mages 1 per 1. Probeer de lvl 300 melee achter de lvl 400 mages te blokkeren. Nadat de lvl 400 mages dood zijn loop je naar de zuidwest muur. Mage de lvl 300 melee en gebruik soulsplit om te healen als het nodig is nodig.

Wave 27: Start in de noordoost hoek en dood de ranger zo snel mogelijk. Wanneer de ranger dood is loop zo snel mogelijk zuid en sta achter de midden muur aan de oost kant. De lvl 400 mage zal dan naast je staan en je staat veilig voor de lvl 180/300 melee. Dood de lvl 400 mage en soulsplit de de lvl 180/300 melee.

Wave 28: OPGELET: HEEL GEVAARLIJKE WAVE !!!!!!

PRAY MAGE, NIET MELEE, DE LVL 400 MAGE HEEFT PRIORITEIT VOOR HET PRAYEN.
ZORG DAT JE KLAAR BENT OM JE SARADOMIN BREWS TE GEBRUIKEN ALS HET NODIG IS. DE TOKHAAR-KET-DILL KUNNEN TOT 300 HITTEN. EEN COMBO MOGELIJK !!!
Sta aan de zuid kant van de midden muur. Wacht tot de 6 TOKHAAR-KET-DILL naar je toe komen. Loop helemaal zuid, een beetje west en noord zodat je aan de noord kant van de midden muur staat. Dit zou ervoor moeten zorgen dat je veilig staat voor de TOKHAAR-KET-DILL. Als dit niet zo zou zijn gebruik dan de lvl 400 mage om de TOKHAAR-KET-DILL te blokkeren. Dood de lvl 400 mage en dood dan de TOKHAAR-KET-DILL 1 per 1 zoals in wave 5 en wave 19.

Wave 29: 6x 300 melee, pray melee, loop naar de zuidwest muur. Mage de lvl 300 melee soulsplit om te healen indien nodig.
Wave 30: Sta aan de noordoost kant van de midden muur. Hierdoor lok je de jad naar de midden muur. Pray melee en mage de 3 lvl 300 melee. Wanneer de lvl 300 melee dood zijn dood je de jad.

CUTSCENE – ARENA WORD KLEINER
Proficiat de eerste 30 waves zijn voorbij, de volgende 3 waves zijn makkelijk. Daarna komt het zware werk ;)

Wave 31: 4x 200 rangers, deze wave is snel en makkelijk, pray range, draag Bandos + rapier en melee de 4 lvl 200 rangers.

Wave 32: 4x 300 melees, opnieuw makkelijk, probeer de lvl 300 melee rond de midden muur te laten staan zodat je op een veilige manier deze kan magen en soulsplit om te healen indien nodig. Draag ganodermic + polypore staff.

Wave 33: OPGELET/ PRAY MAGE!! Sta aan de noord oost kant van de midden muur. Hierdoor ga je 2 lvl 400 mages blokkeren aan de zuidkant van de midden muur. De 2 lvl 400 mages aan de noord kant kunne je wel hitten. Drink extreme range dosis en longrange de 2 lvl 400 mages aan de noord kant. Range dan de lvl 400 mage aan de zuidkant 1 per 1.

CUTSCENE - ARENA WORD KLEINER
WAVE 34: Sta aan de noordwest kant van de midden muur. Hierdoor lok je de jad naar de zuidkant van de midden muur. Mage de lvl 300 melee en long range de lvl 200 ranger. Dood daarn de jad.

WAVE 35: OPGELET/ LEES AANDACHTIG !!!!!

STA AAN DE <<<<< WEST ZIJDE (NIET NOORDWEST OF ZUIDWEST) >>>>> VAN DE MIDDEN MUUR, DE JAD KOMT NOORDOOST, DIT IS DE ENIGE MANIER OM DE JAD TE BLOKKEREN.

DRAAG BANDOS + POLYPORE, PRAY MAGIC, DOOD DE LVL 300 MELEE NAAST JE.

<<<< LONG-RANGE >>>> DE LVL 200 RANGER, WISSEL NAAR GANODERMIC + CHAOTIC CBOW, AND LONG-RANGE THE LVL 400 MAGE.

DOOD DAARNA DE JAD.
WAVE 36: STA AAN DE NOORDOOST KANT VAN DE MIDDEN MUUR. DE 2 JAD KOMEN VAN HET ZUIDEN. DOOD DE JAD 1 PER 1.

IK RAAD JULLIE AAN OM HIER EEN MAGIC CRYSTAL TE GEBRUIKEN OM DE WAVE TE VERSNELLEN.


Wave 37 --- Final Boss --- Har'Aken.

EQUIP GANO + POLYPORE STAFF, LOOP ZUID, EN DRINK OVERLOAD. PRAY RANGE ALS ER RANGE TENTACLES DICHTBIJ JE ZIJN !!!!

Voor de eind baas wil je bij voorkeur in de hoeken van de arena staan, omdat er dan minder tentacles je kunnen hitten. 2 tentacles doden laat het hoofd van de baas opduiken uit de lava aan de OOST, WEST EN ZUIDKANT. Het hoofd komt nooit aan de noordkant. Wanneer de magic crystal van de vorige wave afloopt, activeer je CONSTITUTION CRYSTAL. Dit boost max hp met 50%, saradomin brews + unicorn scrolls healen 50% meer. Dit is heel nuttig. Blijf constitution crystals activeren wanneer de vorige afloopt. Het extra healen is belangrijk om te overleven. Soms komt het hoofd ook opduiken voor je 2 tentacles hebt gedood, soms een paar seconden erna. Loop soms even weg van je hoek om te zoeken naar het hoofd.

Als je in een hoek staat waar er veel tentacles opduiken loop dan naar een andere hoek waar er minder tentacles zijn. Er zou altijd 1 hoek moeten zijn waar er minder tentacles (1 of 2) zijn. Loop vlug eens links en rechts om te kijken of het hoofd ergens is opgedoken.

STA NOOIT IN HET MIDDEN VAN DE ARENA, DAN KUNNEN ALLE TENTACLES JE HITTEN. RESULTAAT = DOOD !!!!

Houd deze manier van de tentacles doden en het hoofd aanvallen aan en je zal winnen. Hou rekening dat het gevecht 15 minuten kan duren, dus verwacht geen makkelijk gevecht.

Als je Har'Aken hebt veslaan, dan heb je mijn felicitaties voor wat ik aanzie als het moeilijkste gevecht en uitdaging in Runescape.

Hopelijk helpt deze guide jullie om de Tokhaar-Kal te krijgen en voor sommigen hun completionist cape terug te krijgen.

Dank u voor het lezen, en proficiat als je hebt gewonnen!
Zo even wat beter neergezet voor je ;)
Jas
Berichten: 1624
Lid geworden op: zaterdag 1 augustus 2009, 13:05
RS: Jas (p2p)
Clan: Titans Revolution
Oude naam: Skargaroth

Re: Fight Kiln Guide

Bericht door Jas »

Hmm de layout is dan niet heel erg goed maar de guide is daar tegenover wel beter ;)
Ik geef je een 6/10 omdat plaatjes eigenlijk wel een stuk meer aan de guide toevoegen.
Verder raad ik ook aan om gebruik te maken van de middelste safespot, d.m.v noordoosten van het middelste blok te gaan staan lure je ALTIJD de zuidwestelijke en Zuidoostelijke NPC. Zo kun je de Jad bij elke wave flinchen (attacken, terugrennen, wachten op de HP balk om weg te gaan, herhalen.) Behalve bij wave 35, daar zal Jad anders spawnen en moet je hem wel op de normale manier verslaan.

-Spectral.
Afbeelding
SoulAnarchyX
Berichten: 16
Lid geworden op: zaterdag 4 juni 2011, 10:18
RS: Assasinsdead (f2p)

Re: Fight Kiln Guide

Bericht door SoulAnarchyX »

goede guide 8/10! alleen plaatjes zouden erbij moeten zoals de reacties boven mij. misschien kan je ook een firecape guide maken!. nu je een goede elder kiln guide heb gemaakt. je kan alleen ook nog de lay-out veranderen want het ziet er wel saai uit. geen kleuren, geen grote letters. je moet je lay-out er zo uitlaten zien dat als iemand op je guide klikt, gelijk het wil lezen omdat het er wel leuk uit ziet!. wel suc6 verder! :mrgreen:
Gebruikersavatar
Going4Quests1
Berichten: 13
Lid geworden op: vrijdag 9 maart 2012, 21:18

Re: Fight Kiln Guide

Bericht door Going4Quests1 »

inhoudelijke is het goed . Alleen de lay-out moet je echt verbeteren denk aan bijvoorbeeld plaatjes van het armour .

als je dat verbeterd heb een 8 .
Tim
Berichten: 13565
Lid geworden op: donderdag 21 juni 2007, 21:32

Re: Fight Kiln Guide

Bericht door Tim »

tommeke95 schreef: 6/10
ik mis plaatjes
ik heb het niet doorgelezen aangezien ik dat weiger als er geen opmaak is
Hoe kan je iemand een 6 geven als de je guide niet eens hebt gelezen?
Wim
Berichten: 3
Lid geworden op: vrijdag 9 maart 2012, 10:21

Re: Fight Kiln Guide

Bericht door Wim »

aangezien dit mijn eerste post is op een forum weet ik nog niet hoe ik de "plaatjes" moet toevoegen. zal enkele opzoekingen doen en de guide aanpassen met de nodige "plaatjes" van de monstersen van mijn inventory armour en sumon. Bedankt om dit te melden zo kan ik mij verbeteren.

Wim
Willem20
Berichten: 6182
Lid geworden op: zondag 8 maart 2009, 21:51
RS: Gestopt
Clan: Hde
Oude naam: Ajaxlegend1
Contacteer:

Re: Fight Kiln Guide

Bericht door Willem20 »

inb4degenediedelinknaardattopicpost :"D

Nee, maar vind het wel mooi hoe het enkel tekst is, de meeste mensen kijken alleen naar de highlights, bijvoorbeeld plaatjes etc.
Above all, don't lie to yourself. The man who lies to himself and listens to his own lie comes to a point that he cannot distinguish the truth within him, or around him, and so loses all respect for himself and for others. And having no respect he ceases to love. ~Fjodor Dostojevski
Slay a Stone
Berichten: 6440
Lid geworden op: donderdag 25 juni 2009, 17:11
RS: Slay a Stone (p2p)
Clan: Dutch Phoenix

Re: Fight Kiln Guide

Bericht door Slay a Stone »

Wim schreef: aangezien dit mijn eerste post is op een forum weet ik nog niet hoe ik de "plaatjes" moet toevoegen. zal enkele opzoekingen doen en de guide aanpassen met de nodige "plaatjes" van de monstersen van mijn inventory armour en sumon. Bedankt om dit te melden zo kan ik mij verbeteren.

Wim
Maak een plaatje.
Plak hem naar paint ofzo.
Snij het stuk uit dat je hebben wilt, zorg dat je geen witte randjes hebt en geen stukken van je taakbalk ect.
Sla hem op bev: Fight kiln guide pl 1
Ha naar tinypic.com, klik op invoegen dan afbeeldingen, tik de naam in waarin jij hem opgeslagen hebt.
Uploaden nu
Kies de forum link. Hij staat al in img tags dus dat hoeft niet meer.
Plak hem op de plek waar je hem wilt hebben, voila :)
Afbeelding
Wim
Berichten: 3
Lid geworden op: vrijdag 9 maart 2012, 10:21

Re: Fight Kiln Guide

Bericht door Wim »

Ok bedankt zal eens zien wat ik kan doen om deze guide te verbeteren dan her post ik hem om te zien of jullie het beter vinden ;)
Temple 4Rock
Berichten: 65
Lid geworden op: donderdag 20 oktober 2011, 17:14

Re: Fight Kiln Guide

Bericht door Temple 4Rock »

Care about the layout,
Maar zou je iets kunnen zeggen over de reqs?
Ik heb al cb 80 mensen met de cape zien lopen.

9/10.
Schaapje
Berichten: 1557
Lid geworden op: vrijdag 26 maart 2010, 17:38
Clan: We say Meeh

Re: Fight Kiln Guide

Bericht door Schaapje »

Goede inhoudelijke guide. Wat een goede toevoeging zou zijn is om een screenshot te maken van waar je moet staan.
AfbeeldingAfbeelding
thijs1444
Berichten: 911
Lid geworden op: dinsdag 18 augustus 2009, 8:20
RS: thijs1444 (p2p)
Clan: decimus

Re: Fight Kiln Guide

Bericht door thijs1444 »

fleur het een beetje op met plaatjes. bv van het armour-sum waar je moet staan zoals hierboven al is gezegd. want ik weet niet of ik de enige ben. maar lange teksten zoek ik niet te lezen meestal.

verder wel een goede guide 6/10

misschien filmpje van hou jij het haalde.
In- of uitklappen • als je mee leeft
Iedereen kent het woordje van 6 letters groot..
Voor de één een scheldwoord de ander de dood.. Het niet beseffen wat het met anderen doet..
Wanneer jij dat ene woordje naar hem/haar roept..
Wanneer je zelf de pijn heb gevoelt..
Snap je pas wat men er mee bedoelt..
Je wenst het niemand toe..
Het maakt je kapot..
Je gaat van binnen langzaam verrot..
Je kan niet meer, je bent op.. dood op..Je vecht..,
voor iets waarvan je de betekenis nog niet helemaal beseft..
--zet dit in je profiel als je meeleeft met de mensen die kanker hebben--
In- of uitklappen • mijn skills
Afbeelding
mijn rsn=thijs1444 add me gerust
In- of uitklappen • omdat iedereen het altijd moet weten
hoi
LiuXD
Berichten: 34
Lid geworden op: zondag 9 oktober 2011, 13:36

Re: Fight Kiln Guide

Bericht door LiuXD »

helee Mooie Guide, kan je ook bepaalde Skills Requirements? dat wil ik graag weten :P
UFJ
Berichten: 27
Lid geworden op: maandag 7 november 2011, 16:45
RS: Xzatoxx (p2p)

Re: Fight Kiln Guide

Bericht door UFJ »

Zeer uitgebreide guide :)
Misschien wat plaatjes van inventory setup en savespots?
Plaats reactie