Quest - The Mystery of the Runespan

In dit archief zijn de suggesties geplaatst die pre-LunaLabs gemaakt zijn op het Tipforum.
Plaats reactie
Exoemo
Berichten: 1851
Lid geworden op: dinsdag 5 augustus 2008, 14:12
Clan: ELlTE

Quest - The Mystery of the Runespan

Bericht door Exoemo »

PlaatjeThe Mystery of the Runespan

RuneCrafting biedt nog vele mysteries aan de mensen die het trainen. Eén mysterie van RuneCrafting is over het bestaan van de Runespan. We weten allemaal dat dit deel zweeft rondom de RuneCrafting Guild, maar wat is er nu juist de geschiedenis van? Deze quest biedt het antwoord op die vraag.

Synopsis van de quest
Toen Wizard Finix ontdekte dat de energie van runecrafting altars niet onbeperkt was, werd de RuneSpan aan het publiek opengesteld. Dit werd niet eerder gedaan doordat de schepsels die in de Runespan leven vroeger gevaarlijk waren. Dit maak jij echter in de quest ongedaan. Andere dingen die je tijdens de quest te weten komt, zijn onder andere dat de barbaren ervoor hebben gezorgd dat de energie van runecrafting altars niet onbeperkt is en dat Wizard Finix vroeger is vervloekt waardoor hij nooit ouder wordt.
Inleiding - Walkthrough - Beloning
Moeilijkheidsgraad:Gemiddeld
Lengte:Kort
Eisen:AfbeeldingRune Mechanics en Swept Away
Afbeelding14 Herblore
Afbeelding32 Magic
Afbeelding30 Runecrafting
Voorwerpen nodig:AfbeeldingWicked Hood
AfbeeldingBroomstick
Startpunt:Praat over het ontstaan van de Runespan met Wizard Finix in de Runespan
Ga als eerste naar de Runespan, deze is te bereiken via het portaal op de eerste verdieping van de Wizards Tower. Praat in de Runespan zelf met Wizard Finix over het ontstaan van de Runespan. Wizard Finix zal je vertellen over de strijd van de barbaren tegen de tovenaars. Die strijd was ontstaan doordat de barbaren vonden dat enkel goden runes mochten maken. Tijdens deze oorlog vervloekte een barbaar alle runecrafting altaren waardoor deze zouden uitputten.

Op een gegeven moment wordt het verhaal van Wizard Finix onderbroken door een boze tovenaar die Finix dwingt niets verder van het verhaal te vertellen en deze legt Finix vervolgens een verbod op om nog over de geschiedenis van de Runespan te praten. Wanneer deze tovenaar weg is, vertelt hij dat deze persoon Hoog-Raadsvoorzitter-Tovenaarmeester Asyrpenix is. Hij is één van de raadsvoorzitters en tovenaarmeesters. Deze zijn zeer machtige tovenaars die beslissen over de toekomst van magie en runecrafting. Vervolgens vertelt Finix dat, indien je meer wilt weten over de Runespan, je in het verleden zal moeten kijken bij een altar. Hiervoor zal je jouw wicked hood nodig hebben. Deze hoed is gratis te krijgen in Burthorpe (Zie plaatje).
Afbeelding
Ga met je wicked hood naar eender welk runecrafting altaar. Je kan via je hoed naar één van deze altaren teleporteren. Ga vervolgens binnen in het altaar en kies de optie 'operate' van je hoed. Je zal nu een optie krijgen dat je iets nodig hebt om te vliegen om een andere dimensie te betreden. Als je probeert verder te gaan zonder dat je een broomstick bij je hebt, zal je 20 schade krijgen. Je zal nu een filmpje tezien krijgen waarin je op je broomstick begint te vliegen door de ruimte. Op een gegeven moment zal een komeet je raken en kom je terecht in het verleden, op het moment dat de Runespan net is gemaakt door barbaren. In het filmpje zal je zien dat een barbaar zegt dat eens de altaren van de tovenaars zijn uitgeput, ze dit gevaarlijke land moeten gebruiken om runes te maken en dat de wezens die hier leven niet spontaan zullen reageren als je hun energie omzet in runes.
Afbeelding
Wanneer de barbaren weg zijn gegaan zie je Wizard Finix aankomen in deze wereld. Hij tiert naar de barbaren over welke onmenselijke dingen ze nu weer van plan zijn, maar hij heeft niets van hun gesprek gehoord. Vervolgens vervloeken de barbaren hem waardoor hij niet meer ouder wordt en nooit zal sterven, terwijl hij verplicht is altijd in de Runespan te blijven. Wanneer je met Finix gaat praten zal hij vertellen dat hij je niet kent, maar je wel zo snel mogelijk weg moet zien te geraken. Hij geeft je een teleport tablet. Nu zal er een astral esshound op je afkomen en je proberen aan te vallen. Je zal een rechtstreeks gevecht met hem moeten aangaan. Dit gevecht verloopt echter niet normaal, maar je kan enkel verschillende 'abilities' gebruiken tijdens het gevecht. Aan de hand van deze abilities moet je de esshound zien te doden. De esshound heeft 1000 life points en na elke keer dat je een ability hebt gedaan, zal hij 65 life ponts schade aan richten, dood hem dus zo snel mogelijk. Hoe hoger je runecrafting level, des te meer abilities je kan doen. Elke ability vereist ook een hoger runecrafting level. Je kan ook voor een actie een voedselstuk uit je inventory eten wanneer je nog maar weinig life points hebt.
AbilityLevelFunctie
AfbeeldingEye trough air1Doet 5% Life points schade
AfbeeldingMind Intruding1Doet 10 life points schade en geeft 80% kans dat de Astral Esshound na deze ability geen schade aan je aanbrengt
AfbeeldingWater strike5Doet tussen de 20 en 40 life points schade
AfbeeldingEarth crack9Je hebt 5% kans om 200 life points schade aan te richten
AfbeeldingFire explosion14Brengt 45 life points schade aan.
AfbeeldingBody protection20Je zal vier keer op rij geen schade ontvangen van de Astral Esshound. Slechts twee keer te gebruiken.
AfbeeldingCosmical power27Je kan nu een aanval kiezen die je twee keer achter elkaar doet. Slechts twee keer in het totaal te gebruiken.
AfbeeldingPlane of chaos35Doet ofwel jezelf 90% life points schade aan of doet de esshound 10% schade aan. Na gebruik moet je drie beurten wachten voor je het weer mag gebruiken.
AfbeeldingAstrals falling40Laat vier kometen vallen. Als er een komeet (20% kans) de esshound raakt, zal hij 80 life points schade krijgen.
AfbeeldingNatural goblin44Summont een goblin die je helpt in het verdere gevecht. Elke beurt doet hij tussen de 5 en 15 life points schade aan de Astral Esshound. Je kan maar één goblin summonen.
AfbeeldingProsecuted by law54Zorgt ofwel dat jij 20% minder schade aanricht, ofwel dat de esshound 60% minder schade aanricht. Slechts één keer te gebruiken.
AfbeeldingVengeance until death65Richt evenveel schade aan de esshound aan, dan dat de esshound net bij jou heeft aangericht. Vengeance mag in het totaal maar maximum 300 life points schade hebben aangericht, daarna is het niet meer bruikbaar.
AfbeeldingArmadyl arrows72Doet twee keer achter elkaar tussen de 15 en 35 life points schade.
AfbeeldingBlood drain77Deze ability zorgt ervoor dat er een bijl tevoorschijn komt die in de Astral Esshound hakt, wat 200 life points schade aanricht. Slechts één keer te gebruiken.
AfbeeldingRegenerate your soul90Je krijgt bij jezelf 3000 life points extra, wat je zo goed als onsterfelijk maakt. Na het gevecht gaat deze boost weg.
Wanneer de Astral Esshound dood is zal je Finix in gevecht zien met een Death Esswraith. Hij smeekt om hulpt en roept dat je ervoor moet zorgen dat de wezens hier niet meer kunnen aanvallen. Dit kun je doen door een spreuk over dit gebied uit te spreken aan de hand van een tablet dat je uit zijn tas naast hem kan pakken. Voor het tablet te betoveren heb je de volgende drie voorwerpen nodig: een Runtharcurse Potion, een Rune of an essling en een Large bone. Al deze voorwerpen zijn op verschillende eilanden in de Runespan te krijgen. De meeste eilanden zijn moeilijk te bereiken doordat je niet kan oversteken op sommige wegen. Al gelukkig vereisen, in tegenstelling tot de echte Runespan, de wegen waar je wel kan oversteken geen runes. Tijdens het reizen tussen de eilanden kunnen esslings spawnen die je op dezelfde manier moet doden als je de astral esshound hebt gedood. Deze esslings hebben slechts 400 life points. Wanneer dit gebeurd is geheel random.
Afbeelding
Runtharcurse potion
Voor de runtharcurse potion heb je 3 dingen nodig: een vial of water, een clean runthar en een enchanted skull. De vial of water krijg je gratis van Wizard Finix, de andere twee dingen vereisen wat meer werk. Je kan een grimy runthar plukken op eiland 9. Vervolgens hoef je hem enkel nog schoon te maken. Voor de enchanted skull zal je naar eiland 34 moeten gaan. Eens je daar bent moet je daar de skull oprapen, daarna moet je hem enchanten aan een magische bron op eiland 16. Volg de volgende stappen nauwgezet voor de kortste route voor alle voorwerpen van de potion:
  • Praat met Wizard Finix voor een gratis vial of water.
  • Ga naar eiland 34 en raap daar de skull op.
  • Ga naar eiland 9 en pluk daar een grimy runthar. Maak deze schoon.
  • Ga naar eiland 16 en enchant daar je skull.
Eens je alle voorwerpen hebt doe je de clean runthar in de vial of water, vervolgens doe je daar je enchanted skull bij en je krijgt een runtharcurse potion.

Rune of an essling
Deze is het makkelijkste. Zoals al eerder aangekondigd kunnen er tijdens het reizen random esslings spawnen. Je hoeft er maar één te doden en je zal de rune automatisch krijgen.

Large bone
Deze is ook makkelijk te krijgen. Je moet naar eiland 5 gaan. Hier zal je een Law esshound tegenkomen. Hij heeft 1500 life points en is op dezelfde manier als de Astral Esshound te doden. Als je hem dood hebt zal je de Large bone automatisch krijgen. Let bij het doden van de asshound echter wel goed op je lifepoints, want in plaats van 65 life points per keer hit dit monster 90 life points per keer.

Slot
Als je alle voorwerpen hebt moet je het tablet met behulp van de voorwerpen betoveren. Eens je dat hebt gedaan hoef je het tablet enkel nog te breken. Eens het tablet gebroken is, moet je terugkeren naar Wizard Finix. Je zal een filmpje te zien krijgen waarin de Death Esswraith Finix probeert aan te vallen, maar dat dat niet meer niet lukt door de betovering. Finix zegt vervolgens dat je de Runespan moet verlaten. Breek het teleport tablet van het begin van de quest om terug in 'de normale wereld' terecht te komen. Ga in de echte wereld naar Wizard Finix en praat met hem. Je zal nu tegen Finix zeggen dat je de geschiedenis van de Runespan weet en je zal ook aan Finix vragen waarom hij van Asyrpenix de geschiedenis niet mocht vertellen. Hierop zal Finix antwoorden dat de geschiedenis van de Runespan vele malen uitgebreider en gecompliceerder is dan je denkt en je op een moment te weten zal komen waarom. Verder zegt hij dat, als je wilt, je terug kan gaan naar het verleden aan de hand van een altaar, op dezelfde manier als in de quest.

Quest points:Afbeelding 3
Beloning:Afbeelding 1000 Runecrafting experience
Afbeelding 750 Magix experience
Afbeelding 300 Herblore Experience
Extra informatie
Na de quest kan je via een runecrafting altaar, op dezelfde manier als in de quest, naar het verleden terugkeren. Je zal dan weer in de Runespan uitkomen. De wezens in de Runespan kunnen je er echter nog aanvallen. Als je wilt kan je ze doden om runecrafting experience en runes te krijgen. Ze doden gaat op dezelfde manier als in de quest. De runes die je krijgt wanneer ze dood is afhankelijk van de soort van het monster. Zo zal een water essling bijvoorbeeld water runes geven als hij dood is. Na het doden van een bepaald aantal van de wezens krijg je ook extra beloningen:
  • 10 wezens gedood: 600 runecrafting exerpeince
  • 50 wezens gedood: Je zal meer runes krijgen wanneer je de wezens doodt
  • 100 wezens gedood: 5% kans dat als je een wezen doodt, het wezen een deel van het enchanted blurite armour dropt. Dit armour bestaat uit een helm, een body, legs en een shield. Als je dit armour draagt wanneer je de wezens doodt, zal je minder damage krijgen.
  • 250 wezens gedood: 30 000 runecrafting experience. Ergens in de Runespan zal er nu ook een Trophy of Esseathers verschijnen. Waar dat voorwerp spawnt, is bij iedereen verschillend. Eens je het voorwerp hebt gevonden, kan je hem oppakken en hem in een garden van je POH plaatsen. Het doden van 250 wezens is ook een requirement voor een trimmed completionist cape.
Laatst gewijzigd door Exoemo op zondag 28 oktober 2012, 22:21, 2 keer totaal gewijzigd.
Plaatje
JOIN ELLTE

EN ONTVANG !!!GRATIS!!!

EEN EIGEN LUXE-CITADEL
EEN EIGEN BATTLEFIELD
EEN EIGEN PARTY ROOM
EEN EIGEN THEATRE
EEN EIGEN BONUS XP RING
EEN EIGEN CLAN AVATAR

Klap uit...
Mike Ross
Berichten: 3823
Lid geworden op: zaterdag 24 mei 2008, 10:48
RS: Gabiysh (p2p)

Re: Quest - The Mystery of the Runespan

Bericht door Mike Ross »

W00t, weer eens een quest van jou. :D

Nu lezen.

Toegevoegd na 9 minuten:

Leuke quest!

Misschien het vermoorden van 250 esslings een Comp Cape req maken?
Sir Fire181
Berichten: 1270
Lid geworden op: zaterdag 19 februari 2011, 17:40
RS: Sir Fire181 (p2p)
Clan: Beanoodle
Contacteer:

Re: Quest - The Mystery of the Runespan

Bericht door Sir Fire181 »

Ziet er zeker niet slecht uit! :D

Tijdje geleden trouwens
Afbeelding Afbeelding
Daan the 1e
Berichten: 149
Lid geworden op: dinsdag 22 maart 2011, 16:16
Extra rang: Winnaar groepsproject Paint (SvRS)

Re: Quest - The Mystery of the Runespan

Bericht door Daan the 1e »

Die strijd was ontstaan doordat de barbaren vonden dat enkel goden mochten toveren.
De fremenniks vonden dat de goden alleen runes mochten maken, verder vind ik het een mooie quest.
Plaats reactie