Invoering richtlijnen voor de naleving van RuneScape-regels

Lees de regels en het laatste nieuws over het forum.
feppie64
Webmaster
Berichten: 7827
Lid geworden op: zaterdag 10 december 2005, 18:05
RS: Feppie64 (p2p)
Contacteer:

Invoering richtlijnen voor de naleving van RuneScape-regels

Bericht door feppie64 »

Er bestaat al jaren onduidelijkheid over hoe wij de regels van RuneScape toepassen op het forum, zowel onder leden als onder moderators. Door de deze tekst aan de regels toe te voegen, proberen wij duidelijkheid te scheppen en tot een consequent beleid te komen.

Mocht je de tekst niet helemaal willen lezen, dan is het belangrijkste om te weten dat we pas ingrijpen als we last van regelovertreders hebben, bijvoorbeeld doordat zij hun overtredingen op het forum of in de chat toegeven of meedoen aan wedstrijden waarin zij er voordeel hebben dat ze de regels hebben overtreden. Bewijsmateriaal kan naar moderators via de pb verstuurd worden. Plaats dit niet op het forum. Verder zou je tekst onder de kopjes "sancties" kunnen lezen.

We begrijpen dat het bot- en rwt-beleid controversieel zijn. Gezien de inmiddels jarenlange discussies, die zowel publiekelijk als tussen de moderators over deze onderwerpen zijn gehouden, zijn wij tot de conclusie gekomen dat het niet mogelijk is om iedereen op één lijn te krijgen. Er blijven waarschijnlijk altijd wel enkele mensen die het niet met deze regels eens zullen zijn en ze willen versoepelen of strenger willen maken. Wij hebben geprobeerd om een eerlijk beleid op te stellen, dat rekening houdt met de overlast voor leden van overtreders van de RuneScape-regels, uitvoerbaarheid van het beleid voor de moderators en de privacy van personen. Ook hebben wij ons afgevraagd wat de verantwoordelijkheid van Jagex in deze zaken is en of wij wel werk moeten doen dat zij eigenlijk uit horen te voeren. We vragen hiervoor begrip en hopen dat het hele beleid niet opnieuw ter discussie wordt gesteld. Hier zit erg veel werk in en we zijn, na de jarenlange discussies die met jullie en onderling zijn gehouden, er van overtuigd geraakt dat dit de beste oplossing is voor Lunagang. Wanneer er onduidelijkheden bestaan of er verbeteringen mogelijk zijn, dan horen wij dat uiteraard graag.
Plaats reactie