De Arc Islands

Wushanko, of de Eastern Lands, is een continent in Aziatisch thema, gefocust op nieuwe ontdekkingen. Op dit moment bestaat het bezoekbare deel van Wushanko uit drie eilanden in de Arc regio. Deze ken je misschien al van Player Owned Ports. Meer eilanden zullen in latere updates worden toegevoegd. De eilanden zijn alleen voor members.

De eilanden bezoeken

Je kunt de eilanden bezoeken door met Quartermaster Gully te praten, op de pier net buiten de kroeg in het noorden van Port Sarim. Deze zal je de eerste keer naar het eiland Waiko varen, daarna mag je zelf op een kaart kiezen welk eiland je wilt bezoeken. Hieronder zie je die kaart, zoals je hem ziet op een van de eilanden zelf. Als je in Port Sarim met Gully praat, ontbreken de twee knoppen bovenin.

Navigatiekaart

Voor je de eilanden kunt bezoeken moet je eerst een miniquest voltooien bij Trader Stan. Kijk voor een uitleg van de miniquest op de pagina hieronder.

Plaatje Impressing the Locals Plaatje

De eerste keer dat je de eilandenregio bezoekt zul je een kort filmpje zien met wat haaien. Dit kun je opnieuw bekijken bij Quartermaster Gully.

Waiko

Het eiland Waiko is het handelscentrum van de regio. Hier komen schepen meestal binnen om goederen te kopen en te verkopen, en om hun voorraden aan te vullen. Op het eiland kun je vissen en bamboe kappen, en goederen kopen en verkopen. Wanneer je voor het eerst van de pier afloopt zul je worden aangesproken door Sharkborne, een aanstekelijke man met een betoverende grijns, die wat simpele vragen over de regio kan beantwoorden en je een toeristengids zal geven.

Kaart Waiko

De markt

Om vooruit te komen in de regio heb je geld nodig. Omdat ze hier met een eigen geldsoort werken, chimes, kun je niet je normale geld gebruiken. De makkelijkste manier om aan chimes te komen is om grondstoffen zoals vis of bamboe te vergaren en deze op de markt te verkopen aan de bijbehorende handelaar. Door de grondstoffen eerst te verwerken tot andere producten leveren ze meer op als je ze aan de marktlieden verkoopt.

Vishandelaar

Ten oosten van de markt kun je bamboe kappen. Hier heb je 90 Woodcutting voor nodig. Met 90 Fishing kun je ten zuiden van de markt tarpon vangen, en met 92 Fishing soms seerfish. Het aas dat je nodig hebt kun je bij de vishandelaar gratis krijgen. Wanneer je in je aquarium de perk hebt gekocht dat je geen fishing bait meer nodig hebt, heb je ook geen aas nodig voor deze vissen. De vis kun je met 91 Cooking op een fornuis verwerken tot olie, de bamboe kun je met 96 Fletching bundelen.

Er is een bovengrens op het aantal chimes dat je per dag kunt verdienen door verwerkte producten op de markt te verkopen. Dit kun je laten verhogen bij Boni. Meer daarover kun je verderop lezen.

Sojobo

Een andere manier om aan chimes te komen is om klusjes te doen voor Sojobo. Deze staat in het noordwesten van de markt. De contracten die hij geeft lijken erg op de contracten van Slayer. Hij zal je vragen om een aantal grondstoffen te verzamelen of monsters te doden. Als je dit hebt gedaan kun je weer met hem praten voor chimes en extra xp in de bijbehorende skill. De verzamelde voorwerpen hoef je niet in te leveren. Voor monsters kun je bij hem aangeven in welke combat skill je xp wilt krijgen. Je zult altijd een opdracht krijgen die je kunt voltooien. Als je er echter niet blij mee bent kun je altijd wat chimes uitgeven om een andere opdracht te krijgen. Per dag kun je maar een vast aantal contracten doen.

Op andere eilanden kun je gespecialiseerde contracten krijgen, die bijvoorbeeld altijd voor Fishing zullen zijn. Deze leveren echter minder op.

Sojobo

Boni

De sirene Boni staat in het noordoosten van de markt. Bij haar kun je chimes en taijitu, een zeldzamere geldsoort van de eilandenregio, uitgeven om permanent nieuwe dingen vrij te spelen op de eilanden. Zo moet je bijvoorbeeld eerst bij haar de mogelijkheid kopen om gebruik te maken van de bank en het fornuis op Waiko, en het kampvuur en de deposit box op Whale's Maw. Ook verkoopt ze voorwerpen die je kunt gebruiken als je een eigen eiland opeist in de Uncharted Isles en kun je bij haar xp-lampen en resources en trade goods van Player Owned Ports kopen.

Boni

Moai miniquest

In het noorden van het eiland kun je bij de Waiko moai een miniquest beginnen, waarvoor je onder andere een hoop chimes, taijitu en een nieuw bemanningslid krijgt. Kijk voor een beschrijving op de pagina hieronder.

Plaatje Head of the Family Plaatje

Flessenpost

Op het strand van Waiko kun je enkele flessen met schatkaarten erin vinden. Het is nog niet bekend onder welke omstandigheden je deze kunt vinden, dus het kan zijn dat je een fles nog niet kunt zien. Wanneer je de flessen opent krijg je een schatkaart. Probeer met de schatkaart in je inventory bij Quartermaster Gully te reizen, dan zal hij je vragen of je naar het eiland van de schatkaart wilt reizen. Op het eiland kun je met een NPC praten die je een taijitu geeft.

Flessenpost

Een van de flessen kun je vinden in het zuidoosten van het eiland, in het zand net voorbij de hutten. Hiermee kun je naar het eiland Milky Bay varen. Een andere fles kan in het noordwesten van het eiland gevonden worden, waarmee je naar Springbreak Island kunt gaan.

Whale's Maw

Het eiland Whale's Maw is bedoeld om Hunter en Fishing te trainen.

Kaart Whale's Maw

Tortles vangen

Het westen van het eiland is vergeven van tortles, een soort schildpadden. Hier kun je op jagen als je 90 Hunter hebt. De vallen die je hiervoor nodig hebt werken net als de box traps van Hunter en kun je gratis krijgen bij de handelaar in schildpadschilden. Als je een schildpad vangt krijg je een stukje schild, die je aan de handelaar kunt verkopen. Je kunt er met 91 Crafting ook kommen van maken, die meer waard zijn. Zowel de stukjes schild als de kommen zijn stapelbaar in je inventory.

Tortles

Vissen

Op de pieren in het noorden en het oosten van het eiland kun je met een small fishing net en 92 Fishing seerfish vangen. Met 94 Fishing kun je er ook sillago vangen. Op de pier in het oosten staat een deposit box, je moet echter eerst 500 chimes betalen aan Boni op Waiko voor je deze mag gebruiken. Ook het kampvuur bij Ted moet je eerst vrijspelen bij Boni.

Hubbub

Naast de pier in het oosten van het eiland vind je ook Hubbub. Deze vrolijke kerel kan je net als Sojobo contracten geven, maar de contracten van Hubbub gaan allemaal over vissen. Daartegenover staat wel dat ze relatief minder opleveren dan die van Sojobo.

Hubbub

Aminishi

Op het eiland Aminishi huist een mysterieuze sekte monniken, die de godheid Seiryu vereren. Deze kun je doden voor een contract, maar na een miniquest kun je er met wat geluk ook een onderdeel vinden voor een speer van level 85.

Kaart Aminishi

Monsters

Wanneer je de berg op loopt kom je achtereenvolgens drie soorten monsters tegen. Ze zijn alledrie zwak tegen airspreuken. De Sotapanna van level 111 vallen je met melee aan en gebruiken ability's. Je hebt 90 Slayer nodig om ze te doden. Zolang je buiten het bereik van hun speer blijft zullen ze je niet raken, dus je kunt tijdens het vechten van ze af rennen om niet geraakt te worden. Verderop vind je de Sakadagami van level 118. Deze vallen met magic aan en gebruiken ook ability's. Je hebt opnieuw 90 Slayer nodig om ze te doden. Bovenaan de berg vind de Anagami, een soort draak van level 124. Ze vallen aan met Magic en gebruiken geen ability's. Ze spuwen ook geen vuur. Wel laden ze tijdens het vechten een balkje op, wanneer dit vol zit vuren ze een bal bliksem op je af. Deze kun je ontwijken door op tijd opzij te stappen. Je hebt 96 Slayer nodig om Anagami te doden.

Sakadagami

Het geestenrijk

Alledrie de soorten monsters droppen regelmatig spirit dragon charms. Deze kun je na de miniquest die je bij Ling kunt beginnen gebruiken op de Well of Spirits, bij de Sakadagami, om het geestenrijk te betreden. In het geestenrijk vind je Arhat, een sterkere versie van de Anagami. Deze kun je met 96 Slayer doden. Heel soms zullen ze Seiryu's claw droppen. Deze kun je combineren met Seiryu's fang, die je voor 5000 chimes kunt kopen bij Boni, om een speer van level 85 te maken. Kijk voor de uitleg van de miniquest op de pagina hieronder.

Plaatje Spiritual Enlightenment Plaatje

Ling

Ling, bij wie je de bovenstaande miniquest kunt beginnen, kan net als Sojobo contracten geven. Haar contracten gaan gegarandeerd over het doden van monsters, maar ze leveren relatief minder op dan die van Sojobo.

De Uncharted Isles

Naast het bezoeken van de bekende eilanden kun je, mits je minstens level 90 hebt in Fishing, Hunter, Slayer of Woodcutting, ook op ontdekkingstochten gaan naar onbekende eilanden! Praat op een van de eilanden met Quartermaster Gully om de navigatiekaart te openen, en druk rechtsbovenin op Uncharted Isles. Je krijgt nu het onderstaande scherm te zien. Met de pijl linksonderin ga je terug naar de rest van de kaart.

Navigatiekaart Uncharted Isles

Je kunt hier kiezen of je aan een korte, een gemiddelde of een lange tocht wilt beginnen. Deze kosten verschillende hoeveelheden voorraden. Hoeveel voorraden je hebt zie je rechtsbovenin. Je kunt ze voor 40 chimes per stuk kopen bij Rosie, aan de westkant van de markt op Waiko. Ook kun je elke dag gratis 5 voorraden uit de kist naar Rosie halen. Langere tochten kosten meer voorraden, maar bieden over het algemeen grotere eilanden met meer en zeldzamere grondstoffen.

Wanneer je de lengte van je tocht hebt gekozen word je verplaatst naar een eiland. Dit eiland wordt willekeurig gegeneerd en is dus elke keer dat je aan een tocht begint anders. Het zal er anders uitzien, en het zal andere grondstoffen bevatten. Je kunt er grondstoffen vinden die je ook op Waiko zelf tegenkomt, zoals bamboe, maar ook grondstoffen die je nergens anders tegenkomt, zoals zeldzame vissen, zoutkrabben en unieke monsters. Ook kun je voorwerpen op de grond vinden, waaronder chimes en schatkisten waar taijitu in zit.

Alaea crablets

Via je roeiboot heb je toegang tot je bank en je deposit box, zodat je grondstoffen kunt opslaan en bijvoorbeeld stat boosts kunt pakken als je net een paar levels te weinig hebt. Ook kun je hem gebruiken om het eiland weer te verlaten.

Je eigen eiland

Als je in de Uncharted Isles een eiland tegenkomt dat je echt heel leuk vindt, bijvoorbeeld vanwege de zeldzame grondstoffen of omdat het gewoon een leuke vorm heeft, kun je het voor jezelf opeisen. Je zult er dan altijd terug kunnen komen door op de navigatiekaart van de Uncharted Isles te klikken op het vakje met Claimed Island. Voor je dit kunt doen moet je eerst een miniquest voltooien bij Boni. Zie daarvoor de pagina hieronder.

Plaatje Flag Fall Plaatje

Als je de miniquest hebt voltooid kun je voor 5 chimes bij Boni een vlag kopen. Vaar op een ontdekkingstocht naar een eiland, en plant je vlag om het eiland voor jezelf op te eisen.

Wanneer het eiland van jou is, kun je er ook allerlei leuke dingen aan toevoegen die je kunt kopen bij Boni. Denk bijvoorbeeld aan een hangmat of je eigen moai beeld.

Als je een nieuw eiland wilt opeisen kun je gewoon een nieuwe vlag kopen en deze op een ander eiland planten. Je oude eiland wordt daarbij verwijderd. Let wel op: alle uitbreidingen die je aan je vorige eiland hebt toegevoegd worden hierbij ook verwijderd. Deze krijg je niet terug!

Achter Jed aan

Wanneer je de miniquests Flag Fall, Spiritual Enlightenment en Head of the Family hebt voltooid kun je beginnen aan de miniquest waarin je achter de slavenhandelaar Jed aangaat. Kijk voor een uitleg op de pagina hieronder.

Plaatje Jed Hunter Plaatje

Over deze pagina

Met dank aan snottrol voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.