Challenge system

Het challenge system is ontworpen om je trainmethodes voor te stellen. Het is vooral bekend van de daily challenges. Een challenge voorstel om een skill op een aangegeven manier te trainen. Normale challenges zijn alleen bedoeld als suggesties doen en geven geen extra beloningen. Voor daily challenges krijg je extra xp en spullen van een vergelijkbare waarde als de voorwerpen die je nodig had terug. Zoals de naam aangeeft, krijg je elke dag een daily challenge.

Het challenge system zit onder tab Challenges, die je kunt vinden onder de Adventures-knop. Deze is normaal gesproken ook te bereiken via F3 op je toetsenbord.

Scherm

Normale challenges

Normale challenges zijn puur bedoeld als overzicht van wat allemaal mogelijk is. Je kunt ze bereiken door op de naam van een skill in het uitklapmenu van de Challenges-tab te klikken. Challenges die je vanwege eisen niet kunt doen, zijn verborgen. Normale challenges staan ook onder 'Recommended'. Hier zul je voor alle skills een challenge zien met de hoogste eisen waar je aan voldoet.

Je kunt een bepaalde challenge vastpinnen. Als je dat doet, zal de voortgang op je scherm worden bijgehouden. Bij voltooiing spattert het vuurwerk van je scherm. Je krijgt gewoon de normale xp voor de trainmethode en geen bonus omdat je een challenge hebt voltooid.

Daily challenges

Iedere dag krijg je een willekeurige challenge uit de beschikbare challenges. Deze worden de daily challenges genoemd. De eerste keer dat je een dag inlogt, zal in je chatbox komen welke daily challenge je krijgt. Je hebt vervolgens een aantal dagen de tijd de taak te voltooien. Gratis spelers hebben twee dagen, members vijf. Doe je je taak binnen de voorgeschreven tijd, dan kun je bij Challenge Mistress Fara een extra beloning ophalen. Zij is bij de bank van Burthorpe, in de buurt van de lodestone.

Daily challenges hoeven in tegenstelling tot normale challenges niet geactiveerd te worden als je de voortgang bij wilt houden. Dit gebeurt automatisch. Doe je taak en je zult een melding krijgen dat je je beloning op kunt halen.

In de challenge-tab worden daily challenges aangegeven met een ster.

Voor elke voltooide challenge zal Fara je een xp-lamp in de skill(s) van de challenge geven. Members krijgen ook een key voor Treasure Hunter. Je moet je beloning binnen de voorgeschreven tijd van de challenge ophalen, anders gaat je beloning weg.

Voor sommige challenges zul je de voorwerpen die je gemaakt hebt moeten inleveren. Je kunt ze gewoon op de bank laten staan. In ruil voor de voorwerpen krijg je grondstoffen van een willekeurige skill terug, die een vergelijkbare waarde hebben als de grondstoffen die je nodig had om de voorwerpen te maken. Mocht je de gemaakte voorwerpen niet meer hebben, dan kun je nieuwe maken of andere kopen.

Als je al het maximale level in een skill hebt en niet zo'n behoefte meer hebt aan challenges voor deze skill, dan kun je bij Challenge Mistress Fara skill uitzetten. Hiervoor moet je dus het maximale level in de skill hebben. Wanneer je bijvoorbeeld nog maar vijf skills aan hebt staan, zul je altijd challenges voor dezelfde vijf skills krijgen. Bij minder skills dan vijf zal je lijst in de Challenges-tab nooit helemaal gevuld zijn.

Wanneer je een challenge zo leuk vindt dat je wel extra wilt doen, kun je in de Challenges-tab 50 vis wax van de Rune Goldberg Machine betalen om je challenge uit te breiden naar het dubbele aantal. Je krijgt voor het voltooien van zo'n uitgebreide challenge een dubbele beloning. Als je een challenge echter niet zo leuk vindt, kun je ook 25 vis wax betalen om een andere te krijgen.

Lucky challenges

Soms krijg je bij het trainen of doen van iets als een quest een lucky challenge. Dit zal in je chatbox komen te staan. Ze zullen in het overzicht van je daily challenges verschijnen. Doe hem en je kunt alles net zo afhandelen als bij een daily challenge. Je krijgt dezelfde hoeveelheid xp als bij een daily challenge, maar geen key voor Treasure Hunter. Voor een lucky challenge heb je 24 uur.

Je zult zelfs lucky challenges in een skill kunnen krijgen wanneer je deze skill bij Challenge Mistress Fara in Burthorpe hebt uitgeschakeld.

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.